Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
burasu4
senior tag
válasz old rocker #4498 üzenetére
-
bepe79
addikt
Én MÉH hulladékfém vagy színesfém áron átveszek eladó E52-őt.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
burasu4
senior tag
eladó az E52-m!!
-
Joe bácsi
őstag
E52-n működő Shazam ID progit tud vki? A magyarított változat nem jó, kiakad a progi.
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
veterán
válasz Joe bácsi #4464 üzenetére
Izé, nekem is ismétli az MP3-as csengőhangot, sőt ha emelkedő hangerőszint van beállítva, akkor szépen emelkedő hangerővel ismétli...
De ha neked nem hajlandó ismételni, akkor kell egy hangszerkesztő progi. Az Audacity nevű freeware programot használom arra, hogy a letöltött MP3-as zenékből kivágjam a csengőhangoknak megfelelő részeket. Ez egy tök jó program, alkalmas arra is, hogy tetszés szerint megsokszorozd a zenét egymás után.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
old rocker
veterán
How happy is the human soul...
Qwerty, bepeA végzettségem szerint egy több oldalas esszét tudnék most írni a kommunikáció elméletről, a telekommunikációról, az információk felgyorsulásáról és az információ éhségről; de megpróbálom csak némi nosztalgiázás és tűnődés közé beszorítani azt, amit a mondataitok kiváltottak belőlem - mentünk focizni és becsengettünk ...
Nézzétek el nekem;betöltöttem az 56-ot s bár nem érzem magam öregnek, kifejezetten infantilis vagyok, azért csak vannak nosztalgiáim. Mert az információ áradat nem csak hasznos, zaklatottá, stresszesebbé is tette az embereket...Ha létezhetne olyan képtelenség, újra élhetném a felnőtt éveimet egy tetszőleges korszakban, azt hiszem, a kiegyezés és az 1910 közötti időszakot választanám. S ha valaki járt pl. Ópusztaszeren, megnézte a falusi iskolát,a telefonhírmondót, a korabeli postahivatalt, azt hiszem,érti is, miért. Se tévé, se Internet, se rádió ... csak öt órai tea,kvaterkázás ;pipafüst... nyugalom,persze, ez is csak egy meghatározott társadalmi réteg élete volt. De azt hiszem,kevesebb is elég volt ahoz,hogy az ember boldog legyen, örömet érezzen. De akár gyerekkoromban is, vagy később. Itt nem a társadalmi berendezkedésre gondolok, egyedül csak műszaki, technikai vívmányok szempontjából nézve az életet. Terta, Pacsirta rádiók ... rövidhullám...(Szabad-Európa, "Rédió Láxemburg") Tévéje nem volt minden családnak... Pista bácsi, este átjöhetünk megnézni az Angyalt? Sokkal, de sokkal jelentéktelenebb apróságok nagyobb örömöt okoztak. Az első rádió, amelyik URH hullámos volt ... az első erősítő, amelyikben már külön volt választva a mély és a magas hangszínszabályozás... a HI-FI DIN 45500-as szabványnak megfelelő audiók AKAI GX szalagos magnó ... AIWA kazettás deck.....Taya lemezjátszó, Orion vs.Videoton Hi-fi torony... Ha sikerült 1-1 darabot megszerezni, valahogy más volt az öröm, mint most. Most ... hogy is fejezzem ki: túl sok az inger. Egy nem egészen elvont példa: a Tisza Lajos körúton csengő hangon felnevetett az a sárga miniszoknyás lány, aki hátranézett a koppanásra...arra a koppanásra, amit a fejem és a járda szélén levő villanyoszlop összeütközése produkált. 21 éves lehettem, ment előttem a sárga, igen rövid szoknyában: az a fiatal nő tipus,akinek annyira jó lába van, hogy vétek volna eltakarni. Nem is takargatta és én annyira néztem, hogy nem vettem észre az oszlopot sem. Akkorát koppantam rajta, hogy csaknem talajt fogtam: egy pillanat tizedrészéig olyan pózba dőltem hátra,mint Neo a Mátrixban. Persze, most is megnézek egy jó nőt, s hogy ma már nem fejelném le az oszlopot, annak nemcsak az az oka, hogy megöregedtem. A túl sok inger fásultabbá, érzéktelenebbé teszi az embert. 25 éves koromban sokkal jobban és tovább örültem a HI-FI "Aida" rádiómnak, mint most az E52-nek ... amivel lehet telefonálni, e-mailezni, zenét hallgatni,filmet nézni - és természetesen sztereó rádiót hallgatni. Az egyik kedvenc filmem többek között azért a Fight Club, mert azokat a féligazságokat fogalmazza meg,amiket én is érzek és amik mégis csak költői felvetések. "Amit birtokolsz, az előbb-utóbb téged birtokol". "A hagyományos, gyűjtögető,halászó-vadászó életmód szempontjából a túléléshez szükségünk van steppelt paplanra?" "Mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei vagyunk." A mobil. A munkámhoz ma már nélkülözhetetlen. Persze, meg lehetne oldani nélküle is,csak akkor nem2009-et írnánk és nem számítógépen montíroznánk a kamera digitálisan rögzített jeleit,hanem a U-Matic, Beta kamerák analóg jeleit analóg vágással a vezérlőben. Szóval a mobil a szükséges jó és rossz is egyben. Mert hányszor dühöngök én is,de a kollégám is,hogy ki a ká anyja csörög már megint? És hányszor tűnődtem már azon: 1440 perc van egy napban.Mi kell ahhoz, hogy legalább 60%-ban akkor hívjanak,amikor a budin vagyok? Van egy operatőr kollégám,akinél ez az arány legalább 80% Bemegyek a budira,ha nem viszem be magammal,akkor kint szól,de előfordul,hogy a vezetékes...Nyáron,amikor már két hete nem beszéltünk egymással és éppen nyaralni voltam a Balatonon,a gatyámat rángattam fel éppen, amikor megszólalt a zsebében a mobil.-Teeessssééék .... Sia, én vagyok,nem zavarlak? - Nem,már lehúztam.... De egy alkalommal volt olyan is - esküsöm, megtörtént - itthon vágtam, ebéd nuku, 15 óra után rendeltem egy pizzát. Kb. 25 perc múlva bementem,hogy leengedjem a hűtővizet. Abban a pillanatban megszólalt a mobilom: - a belklinikáról x.y.titkárnő vagyok, adnám a professzor urat.Adhatom? - Adja... Lebeszéltem,vissza a kis helyiségbe.Ajtó becsukódik, abban a pillanatban a telefon megszólal, a már említett operatőr kollégám ... Telefon befejezve,akkor már kicsit táncosabb léptekkel vissza a budoárba és abban a pillanatban: kaputelefon: meghoztam a pizzát! Pizzásel, én be a budiba,és ekkor megszólalt a mobil, a másik tévés kolléga: - Szia,itt vagyok a ház előtt,jöttem a dévédéért..
És egy nap 1440 percből áll..A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
bepe79
addikt
válasz qwerty123 #4481 üzenetére
Hát ööö, egészen konkrétan amikor én általános sulis voltam a 80-as évek közepe környékén, akkor még mobilteflon sem igazán volt. És valóban. Ma már a WC-re sz@rni is azzal járnak sokan...
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
zzola
titán
válasz old rocker #4467 üzenetére
Csak az a baj, hogy ez oldalirányú mozgás, szerintem a készülékházban nincsen rendesen kialakítva az előlap pöckeinek a helye, talán nagyobbra csinálták a lukat, vagy kisebb a pöcök az előlapon, így oldalirányba tud mozogni...
-
zzola
titán
válasz old rocker #4479 üzenetére
Sima beállításokkal nem fog menni, szerintem...
-
qwerty123
tag
válasz old rocker #4478 üzenetére
Most eszembe jutott, hogy régen milyen f@szán megvoltunk telefon nélkül. Ha mentünk focizni csak felpattantunk a bringára és útközben becsöngettünk minden haverhoz, soha nem telefonált senki senkinek. Ma bezzeg már a szomszédot is telefonon hívja az ember.
-
qwerty123
tag
válasz old rocker #4467 üzenetére
A feleségedé lehet, hogy átesett egy komplett ház cserén, és lehet, hogy utángyártott rajta a középrész. Én is házat cseréltem az E50-esemen és azóta rossz a billentyűk nyomáspontja.
-
P@lee
csendes tag
válasz Joe bácsi #4468 üzenetére
Legrosszabb esetben a kivágott 25 mp-t copy-pasteld be még párszor, és akkor másfél perc lesz nem 25 mp.
Amúgy feltételezem, hogy azért valahogy csak rá lehet venni, h folytatólsagosan játsza. (Nincs fent ilyen rövid mp3-am, úgyhogy nem tudom kipróbálni.)
[ Szerkesztve ]
-
P@lee
csendes tag
válasz pityaa23 #4424 üzenetére
pityaa23: Hát ezt neked kell eldöntened. Tény, h sajnos van benne egy adag "lutri", de ott van a garancia. Tégy legjobb belátásod szerint! Tudni kell azért vele bánni, meg nem feltétlen a hibákat kell benne keresni, hanem használni kell.
qwerty123: ("Valaki azt mondta, h fél óra alatt feltölt" téma Mondani bárki mondhat bármit. Meg a tiéd is feltöltődik fél óra alatt... ha alig merítetted az előző töltés óta. Szerintem ne foglalkozz a töltési idővel. Nem hiszem, h olyan nagy problémát jelentene, hogy most 1 vagy 2 órát lóg a konnektoron a telefon.
A strapabrás megszállotjainak: Will it blend?
-
old rocker
veterán
Ez szerény véleményem szerint teljesen egyértelmű. A feleségemnek tavaly vettem egy E51-est.Na,én otthon vettem észre, a 3, 6,9 gombok megnyomásakor, hogy azon a részen nagyon diszkomfort érzés nyomkodni a telefont. Na,az tényleg nyiszogott, szépen lehetett holtjátékot produkálni a hátlap és a készülékház között.Megpróbáltam kicserélni az én atomstabil E51-em hátlapjával, ne az asszonyé legyen a nyekergős - mert én 1 lovagias barom vagyok -de az eredmény ugyanaz volt. Az enyémet meg mindkét hátlap fix volt. Vagyis: a készülékház pontatlan görbülete, kiképzése idézi elő a lötyögést. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Joe bácsi
őstag
Nem megy a telón. Feltelepül, rákattintok és nem csinál semmit.
Más: Hogy lehet egy általam zenéből kivágott részt ismétlésre bírni, ha beállítom egy konkrét személyhez? Lejár a 25 mp és utánna nem csörög tovább!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
csab2
veterán
Nekem a hátlapot nem lehet benyomni, csak nem illeszkedik pontosan. Irinyó-pirinyót mozog (szerintem max néhány tized mm-nyit), ami eleinte azért volt zavaró, mert jobb kézben tartva pont ahol felfekszik a tenyeremre ott érezhető a mozgás. Mondom, már nem zavaró.
Plusz adalék, amit már régen akartam írni, de mindig elfelejtettem.
Szóval kb. 2 hete megállt a szívem néhány mp-re. A melóhelyemen - ami egy 115 éves épület, kb. 45 m-es belmagassággal - a folyosón elejtettem a telefont. Az ingem felső zsebébe akartam beletenni - a szokásos "kecses" mozdulattal belecsúsztatni - amikor leejtettem. A "szép" az volt az egészben, hogy észre sem vettem, hogy mellétettem a zsebemnek csak amikor az a földön landolt. Nos, a hosszú, 4-5 m-es belmagasságú folyosón a kikövezett padlón akkorát csattant , hogy majd besz a rtam. Utána meg attól lett minden bajom, amikor rájöttem mi volt az a csattanás. Telefon 3 darabban a földön elterülve! Legszívesebben sírtam volna. A vadi új gyönyörű telefonom!
A lényeg: egyetlen karcolás/ütődés sincs rajta! El sem akartam hinni. Valószínűleg - legalábbis én erre gondolok - a hátlapjával érhetett földet (ezért volt az éktelen csattanás) és ezért nem érte sérülés. És azóta sem lötyög (jobban mint előtte, de írtam, hogy az minimális).[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
zzola
titán
válasz old rocker #4461 üzenetére
Lehetséges, de ha 5x cserélnek előlapot, akkor is lötyögni fog, szerintem nálam a készülékházzal van a gond....
-
zzola
titán
válasz old rocker #4454 üzenetére
"Ugyanis néha felvetődik bennem a kérdés:aki itt csatlakozik a lötyögősök panaszhadához: amikor vásárláskor a kezedbe vetted, akkor NEM ÉREZTED?????"
Bár nem nekem címezted, de mikor megvettem, bizony nem lötyögött az előlap. Sőt, később már nyikorgott, mikor fogtam a kezembe, ezért is vittem szervízbe, de ezt már leírtam...
Balra-jobbra lötyög, amelyik irányba tolom, ott szűrődik ki a fény a billentyűzet és az előlap között.
Most esett le, mit mondott a csaj a szervízben, hogy fém telefont ne tartsak mágneses tokban, de hol itt a fém, a hátlapon kívül?
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Közismert itt a fórumon, hogy bányász és kőműves vagyok
De ettől eltekintve, jártam már úgy, hogy 1. Az E51 vagy 3x kicsúszott a kezemből; 2; Az E52-est sikerült már montírozás közben lesodornom a kissé túlzsúfolt íróasztalomról...
Sőt,egy alkalommal az E66-ost kerózás közben a nyakamból leejtenem.De egy olyan E51-es hirdetővel is találkoztam, aki olcsón adta, csak kiderült, azért, mert halk a telefonja... Miért? Esztergályos és telement vasporral... pedig a zoknijában tartotta!
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
bepe79
addikt
válasz old rocker #4454 üzenetére
Aki gyakran ejt mobilokat, vagy netán olyan munkakörnyezetben is dolgozik, ahová jobban elkél, annak ott vannak az erre kitalált strapa-mobilok / túlélőmobilok: Nokia 3720, Samsung M110, Sonim XP1, Sonim XP3, Samsung B2100, Samsung B2700, és érkezőben van a Sony-Ericsson Susan, az 5MP-es strapamobil ( lehet, hogy Android-al !!! ).
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
jav: elhiszem, hogy az E52 ...
-
old rocker
veterán
válasz Donki Hóte #4450 üzenetére
Ja-ja... Nem vitatva a problémákat, hogy azért ebben az árkategóriában nem várna ekkora szórást az ember - beleértve az egyéb + szervizeldés problémákat - de néha azért az ujjbegyemben van a kérdés: most mobiltelefont akartál,wazzeg, vagy a Patyomkin páncélost?
Ugyanis néha felvetődik bennem a kérdés:aki itt csatlakozik a lötyögősök panaszhadához: amikor vásárláskor a kezedbe vetted, akkor NEM ÉREZTED????? Otthon váratlanl elkezdett nyiszogni, lötyögni és a hátlap 1cm-es holtjátékot produkálni? Vagy csak a tömegpszichózis:akú...stenit, há' az enyém is lötyög!!!Az enyém egy minimális port a hézagokba biztos összeszedett az íróasztalon kötőszövetnek. így, az enyémet képtelenség nyomkodással lötyögésre, nyiszogásra,horpadásra stb. bírni. Itt van mellette az E75. Több benne a vas, mint Rózsa Sándor bilincseiben Kufstein várában. Ennek megfelelő a súlya is, még az E66-on is túltesz pár grammal. Ha most arra gondolok, melyik telefon elejtésénél rándulna jobban görcsbe a gyomrom: szerintem az E75-nél. Jóval nehezebb és jóval nagyobbat csattanna. Elhiszem, hogy az E51 jobban szétrepülne.Kérdés,hogy az ütközéstől melyik szenvedne nagyobb "agyrázkódást". Azaz: egy lóról leeső páncélos lovag térde nem fog felhorzsolódni. De az agya nagyobbat fog rázkódni, mint Simonyi óbester egyik huszárjának.
A kézből kiesésre: a hátlap felszíne recés, rücskös. A számbillentyűk nagyok, domború felszínűek. A telefon ideális a félkezes használatra.
Aki tehát azt állítja: ez a telefon könnyen kiszalad a markából, annak azt javaslom, ha kevesebbet inna, nem akarna az AMO szappannal mobilozni.Mindamellett nem vitatom: a nagy várakozás, az impotens szervizeldei háttér és a Nokia lezserségének összessége egyeseknek nagyon keserű gyümölcsöt hozott, ami nem a gyártó hírnevét fogja öregbíteni.
Bepe: Tudom. De azért ma már nem sírom vissza az e52 helyett. Ennek nem a megbízhatóság, hanem a kisebb kijelző és az E52-höz mérten fapados multimédia az oka.
[ Szerkesztve ]
-
bepe79
addikt
Tökéletesen összerakott telefon az Apple-nek az iPhone-ja. Már volt iPhone 3G-m is, úgyhogy tudom, miről beszélek. Viszont nekem a tapi-képernyő annyira nem jött be, meg az sem, hogy akkora a mobil a zsebemben, mint 2-3 mobil egybeolvasztva. Most E51-em van, gyönyörű, atomstabil, bombabiztos, okos, és elegáns. Ezentúl tudnám még pár hasonló jelzővel illetni, de gondolom, hogy a jelenlegi itteni E52 tulajok közül sokaknak volt ezelőtt E51-esük, és tudják, miről beszélek.
-
zzola
titán
válasz old rocker #4448 üzenetére
Nem, cserére hajtok...
-
veterán
válasz old rocker #4436 üzenetére
Nem nyöszörög, a hátlapját normál erejű nyomkodással nem tudom benyomni...
Mivel sokan panaszkodtak erre a hátlap benyomódásra, próbaképpen nyomkodni kezdtem a hátlapját
Azt vettem észre, hogy az enyémen sem lehet benyomni a hátlapot. Persze, extrém erővel nyomva benyomható a hátlap, de a normál erejű megfogás következtében nincs észrevehető mozgása a hátlapnak. Az pedig, hogy emiatt kiessen a kezemből, mint azt írták, az elképzelhetetlen
Azt se bírom elhinni, hogy a benyomódás miatt eltörjön a hátlap a rögzítőfüleknél, mert annyira közel van az akkumulátor felülete a hátlaphoz, hogy nem tud annyit nyomódni, hogy eltörjön
(Fordítva már hihető a dolog, ha a hátával lefelé a földhöz vágom, akkor a félig rögzítetlen akku a tehetetlensége folytán nagy erővel megindul és ekkor eltörhet a hátlap a rögzítőfüleknél.)
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
old rocker
veterán
Kikérem magamnak!!!! Én Pukko Kekkoieineinen Yukka, vagyok, semmi közöm a finnekhez!
Zolar: vagy add nekem... Neked két okból jó érzés: 1. Megszabadultál a selejttől. 2. Jót tettél egy vén hülyével
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
Én csak a saját telefonomról beszéltem. Sajnálatos, hogy sok a hibás darab.
Nekem volt E65-m is, ami több szempontból ez a kategória: E Nokia, és az is nagyon szép/igényes volt. A papír vékonyságú hátlapja viszont annak is lötyögött egy kicsit. Ezért írtam, hogy tökéletesen összerakott telefon nincs. Tudom persze, hogy ezzel túloztam. Szerintem azonban néhányunknak (nekünk "telefonbuziknak") túl nagyok az elvárásaink. Én is fanyalogtam a fentebb említett két probléma miatt. Mára megszoktam.
-
bepe79
addikt
Itt ebben a topikban is említette már valaki, hogy nála is volt ilyen hiba, hogy az első pár másodpercben nem hallották, és anno én ugyanezt tapasztaltam az első szoftos Nokia N95 !!!-ömnél (most már nem az van). Azt egy szoft frissítés megoldotta. De hogy ilyen kaliberű hibák sorozatosan előjöjjenek az egyik legnagyobb mobilgyártó csúcskategóriás multimédiás modelljeinél (akkor az N95 az az volt, és még ma sem egy roszz vétel új szofttal), és a csúcskategóriás üzleti modelljeinél, az érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Szerintem ez nem így van. Azért van különbség egy 20k-s meg egy 70k-s mobil között. Ennyi pénzért azért elvárja az ember, hogy minden rendben legyen vele. De akinek, kotyog, lötyög, lefagy, újraindul, nem hallják esetleg be sem kapcsol a telefonja, az nem ezen a véleményen van. Tudom, minden gyártónál becsúszik ilyen, de ez mégiscsak egy E szériás Nokia...
Nem egyedi egy-egy készülékről van szó, hanem tömeges hibáról beszélhetünk.4 telefon van itt még, Ericsson T65, Siemens C65, ezek a szekrényben, használatban: SE K510i, Nokia 6500 classic, sajnos ez a valóság, de az Én telefonom van a legszarabbul összerakva...
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
Csatlakozom Rocker barátunkhoz. Lehet, hogy én is szerencsés vagyok, de minden oké. Ami eleinte zavart (hátlap minimális mozgása, oldallap minimális benyomódása) ma már egyáltalán nem. Egyrészt mert megszoktam, másrészt mert annyira aprók voltak. Az új telefontól mindig azt várja az ember, hogy tökéletesen összerakott legyen, de szerintem olyan nincs is. Szóval ez mindent össze vetve egy igen jól összerakott telefon.
-
oryke
csendes tag
Sziasztok!
Csütörtökön lettem énis tulajdonosa egy szürke vodás E52-nek. Már 3 napja kínzom a vasat, eddig nemvolt fagyás, a forgatásszenzor jól müxik. A GPS kiegészített nélkül simán talál jelet max 2 perc alatt, és nemis veszti el navigálás közben. A wifi-je szerintem elég jó. Első symbian s60 telóm, úgyhogy szokni kell, de tetszik! Még a régi szoft van rajta.
Viszont sajna vannak negatívumok is:
Az alsó gombsor nyiszog
A hátlap nem illeszkedik pontosan, néha nyiszog, ami annyira nem gond, viszont az hogy a jobb alsó sarka eláll egy kicsit a háztól az már annál inkább
Az itt megírt hívás közbeni problémák egyike sem jelentkezett nálam pedig beszéltem rajta elég sokat és elég hosszan, viszont nálam egy olyan probléma jött elő, hogy ha felveszem az első pár másodpercben nem hallanak, ilyet tapasztalat már valaki?[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz old rocker #4436 üzenetére
Nem Nokia ügynök vagy véletlenül?
Előbb vagy utóbb (valószínű utóbb) biztosan orvosolni fogják a hibákat, de erre lehet még várni kell 1-2 frissítést.
-
old rocker
veterán
Én nemtudom.Lehet, hogy nekem marha nagy szerencsém volt, egy maszek mobil kereskedőnél vettem meg az első primőrjüket, Made in Veinemöinnen De nekem egyszerűen undorítóan stabil.Nem nyöszörög, a hátlapját normál erejű nyomkodással nem tudom benyomni... Az E75 hátlapja is nagyjából olyan vastag, szóval nem golyóálló, levenni is ugyanúgy lehet. (Helyesbítek, levettem mind a kettőt,az e75 hátlapja valamivel tényleg vastagabb.) Nehéz, mint egy féltégla, van benne fém, de azt jobban félteném leejteni, a súlyánál fogva nagyobbat szólna.
Az érdekesség: felraktam mind a két telefonra az S60Color White témát. AzE75-ön bevált, azt használom,nekem tetszik. Az E52-re is felraktam, egy darabig nemis voltgond, csak azt vettem észre, kezd bugosan viselkedni az e-mail kliens.Aztán egyszer csak hopp! eltűnt a g-mail fiók... Letöröltem a témát,visszaraktam a g-mail fiókot, azóta semmi probléma... Na,ezek miatt a dolgai miatt nekem is fenntartásaim vannak a készülékkel.S tekintettel arra, hogy az E75 többé-kevéssé hajszál ugyanezzel a menüvel, e-mail klienssel működik, csak 367MHz CPU-val (ennek megfelelően azért lustább is...), én arra a következtetésre jutottam, valahogy az új proci és a szoft nem korrelál egymással valami üzembiztosan... válogatós, voltak progik,amiket felraktam, aztán le is töröltem, mert furcsákat csinált tőlea telefon. Ezzel nem mentem a Nokiát, ennyi pénzért már azért illik adni is valamit: az E52 pedig elég kiszámíthatatlan. Talánváltoztatnak rajta valamit,mert azt fenntartom, jobb sorsra érdemes telefon. Az E90-es első szériájának belső klavija is belelógott a belső kijelzőbe...A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
-Maci-
addikt
válasz old rocker #4431 üzenetére
Ez így van!
Én továbbra sem tudok rosszat mondani, azon kívül, hogy az anyaghasználaton szerintem is kár volt spórolni.
Továbbra is hibátlanul csinál mindent.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
pityaa23
senior tag
válasz old rocker #4430 üzenetére
Finom házi bor megfelel? egy kis rosé, vagy valami fehér esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
De kíváncsian várom az új vásárlók beszámolóját, hogy a "második hullámban" érkeznek-e jól összerakott készülékek...
-
zzola
titán
válasz old rocker #4431 üzenetére
Szerencsére nem vagyok ügynök, de ez már tényleg a vicc kategória. Egy 8000 forintos "vodafone" telefon nem nyetlik ennyire....
De nem baj, van még szabad sor a jegyen, egyszer csak tele lesz...[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz pityaa23 #4424 üzenetére
Én Macinak is azt mondtam, vegye meg, ne szarozzon. Maci azóta egy kiegyensúlyozott,boldog ember. Minden vasárnapra küld nekem egy láda sört, hálából a tanácsért. Vedd meg nyugodtan és adom a címet, egy doboz Heinekent elég, ha minden szombaton küldesz.
Zolar, rólad mindenki tudja már, hogy Samsung ügynök vagy
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz qwerty123 #4423 üzenetére
A pittyegést azt Csab-nak jegyeztem meg. A töltésselkapcsolatban meg azt hiszem, jól emlékszem erre a paraméterre, dea gyakorlatban tény, ha hagyom egyvonásig leapadni,valamivel több, mint két óráig táplálkozik,bár sosem mértem pontosan az időt.
-
pityaa23
senior tag
T-nél elfogyott a raktárról pár napra, abban bízom ezek már újabb szériások! Idegeim jók, lehet megpróbálom! Legfeljebb el lesz adva és kész. N79 is tetszik, meg írják, hogy talán jobb is ebben-abban, meg azzal nincs ennyi szarakodás, de szerintem azt már nem fogják tovább árulni T-nél, nekem meg onnan olcsóbb lenne előfizu miatt.
-
qwerty123
tag
válasz old rocker #4421 üzenetére
Nem tudtam, hogy két és fél óra a normális. Valaki írta itt korábban, hogy neki fél óra alatt feltöltődött, azért gondoltam, hogy ez egy picit sok lehet. Azt vágom, hogy felvillan, pittyeg, már rengeteg Symbiános Nokiám volt.
-
old rocker
veterán
válasz qwerty123 #4414 üzenetére
Ja. És hányban volt 1500 Ma-es akksi? Ha emlékezetem jól szolgál, 2.5 órát ír töltési időnek,tartja is ezt a specifikációt.
A töltés végén pittyeg,felvillan, ennyi....
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
válasz qwerty123 #4414 üzenetére
Az a gond, hogy nem írja ki folyamatosan mint a 3120classic, hogy vége a töltésnek és energiatakarékosság miatt húzza ki a töltőt a csatlakozóból. Illetve kiírja akkor, amikor kihúzom a kábelt. Akkor egy pillanatra olvasható a figyelmeztető felirat.
P@lee
Minden szavaddal egyetértek.[ Szerkesztve ]
-
P@lee
csendes tag
+1 IGEN!
Nem régóta van meg (fekete), még tesztelgetem. (Azzal kezdtem, hogy felraktam rá az új szoftot.)
Eddig elégedett vagyok. Kopp-kopp-kopp. Első Symbianos telefonom, úgyhogy nagyon sok újdonság van benne. K750i-ről váltottam, ami megjegyzem egy nagyon jó telefon. Soha semmi bajom nem volt vele. Ha SE-ből lett volna ilyen áron ilyen tudású telefon, akkor most is SE-t vettem volna.
Eddig én is hallottam a hívott félt, meg ők is engem. Bár kimonodottan zajos környezetben nem igazán telefonáltam.
Közepesen vájtfülű vagyok. Egy Sennheiser CX-300 II-vel szerintem teljesen jó hangja van zenehallgatás közben az E52-nek. (Nincs benne az az alapzúgás, amit egy kipróbált E66-nál tapasztaltam.)
Az ezüst színű keret picit jobban is lehetne rögzítve, ha akarom ki lehet feszíteni kicsit. Erre a megoldás az, hogy nem feszegetem! Az enyém amúgy nem nyiszog, nem nyikorog.
Szvsz számít, hogy miket telepítget rá az ember össze vissza. Ha neadj Isten valaki orrba-szájba ész nélkül felrak rá mindenféle programot keresztbe-kasul, az lehetséges hogy megakaszja, és ebben nincs is semmi meglepő. Én eddig csak néhány programot tettem fel, amit itt sokan ajánlottak, mint alap kiegészítők. Eddig semmi baj.
Eddig egyszer indult újra, WiFi-ről Youtube videó nézés, közben scrollozgatás során.
Részletekbe nem mennék bele. Hasonlóan pozitív véleménnyel vagyok mint Old rokker vagy Maci, stb... ezért kb. hasonlókat tudnék mondani.
E-Mail beállítással sem volt baj. Kb. egy perc volt. (Gmail.) Egy pici gixer volt talán (Üzenetek alatt nem volt GMail mappa, minden más oké volt) Restart után ott volt a mappa.
Nem árt odafigyelni mit álligat el rajta az ember. Amúgy a legtöbb beállítás viszonylag triviális, csak mivel elég sokmindent be lehet állítani, nem feltétlen találja meg az ember elsőre, hogy az a konfig hol is van a menüben.
[ Szerkesztve ]
-
pityaa23
senior tag
T-fosline-nál látom, van fehérben is ez a phone. Mondjuk én a szürkébe zúgtam bele, de annyira sok rosszat írtok róla, hogy azt hiszem a szerelmünk nem fog beteljesedni....
lehet veszek N79et :S
[ Szerkesztve ]
-
qwerty123
tag
Nektek mennyi a töltési idő?? Nekem mindig sok volt eddig is, de most már két órája megy a töltés, pedig a gyári töltőt használom. Ez normális?? Az eddigi Nokiáim mindig egy óra alatt fullon voltak.
-
zzola
titán
Jut eszembe, ma volt lehetőségem kipróbálni a telefon zenelejátszóját. Vájtfülü vagyok, egy AKG K324P-vel hallgattam, és meg vagyok elégedve vele. Elektrónikus zenével próbáltam, mély és magas hangok is egyaránt rendben voltak....
[ Szerkesztve ]
-
tr3a
csendes tag
Kipróbáltam az iPhone fejhallgatójával az E52-t.
Röviden: nem kompatibilis.
Hosszabban: bedugva érzékeli, de kiírja, hogy továbbra is a telefon mikrofonját használja. Sajnos azonban a fejhallgató lábkiosztása nem csak kicsit más, hanem teljesen, ezért még a sima sztereó zenehallgatás se problémamentes. Szólni szól, de eltorzítva és csak akkor lesz tiszta, ha nyomva tartom a fejhallgató felvevő gombját. A hangerő gombokra sem reagál. Pedig milyen szép lett volna...azt mondjuk nem értem, hogy ha az Apple be tud zsúfolni három gombot és egy mikrofont egy 28mm x 4 mm x 3 mm-es téglatestbe, akkor a Nokia egy gombot és egy mikrofont miért csak 28 mm x 7 mm x 8 mm-es téglatestbe képes, vagyis durván négyszer akkora helyen, fele annyi funkcionalitás.
Tud valaki nem Nokia gyártmányú mikrofonos fejhallgatót, ami kompatibilis vele?
Amit látok látvány, amit hallok halvány...
-
zzola
titán
válasz cimbi186 #4409 üzenetére
Azzal a hibával vittem be, hogy fogom a telefont a kezemben, és az előlap nyikorgása belehallatszik a beszélgetésbe. Kicserélték szitamentes előlapra, kb. 2 napig nem nyikorgott, de most ugyanúgy nyikorog. Nem igaz hogy ez normális dolog, hogy majd leesik az előlap a telefonról...
-
ROBOTER
addikt
válasz zolivep #4405 üzenetére
Tudod ebben az igazán szomorú, hogy ez a teljes mobilpiacra jellemző.
Nem vagyok sznob, hónapokig gondolkodom mielőtt egy műszaki cikket megveszek. Most volt egy adott pénzem, amit erre a célra szántam. Főleg munkára kell. Rengeteget utazom vonaton, olvasnom kell a leveleimet, el kell érjem az Internetet. Telefonálnom kell. Mindezt néha úgy, hogy sokáig nincs konnektor elérhető közelségben. És persze van egy elvárásom a minőség, a forma, a megbízhatóság terén.
Nincs ma a piacon olyan telefon, ami felvonultatja a korszerű technikát, de munkára készül, megbízható, és illik egy vezető kezébe.
Félmegoldások vannak.
Aprópó: nekem az USB kábel telefon felőli vége is eléggé gyengus. Ha oldalirányban megmozdul a kábel, akár meg is szakad a kapcsolat. Nem megy be tövig a csatlakozó.
-
ROBOTER
addikt
Ha a keret fém, akkor a Nokia feltalálta a világ leghajlékonyabb fémötvözetét.
Lehet ez valami új elem a periódusos rendszerben. Nokínium.Viccet félretéve: leszorítom a billentyűknél, és az alja (kb. 2cm-re onnan, ahol szorítom) könnyedén mozog oldalirányban. Ha fém, akkor ez biliacél 1 mikrométer vastagságban.
A szoftgombok rész gyanús, a szálhúzás miatt... talán az fém, de gyanús, hogy az sem.
Ja igen, az első hangszóró körül van egy vékony díszkeret, az fém szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zolivep
tag
válasz ROBOTER #4403 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled.
Nem nagyképűségből mondom (távol álljon álljon tőlem) de én pl. 1 tüzépen vagyok telepvezető. Nekem elsősorban megbízható készülék kell, ezért is választottam a Nokia-t.
DE: Amíg nem működik tökéletesen, addig nem engedhetem meg magamnak hogy élesben is használjam. Jelenleg 1 Sony Ericson K800i-vel küszködök. Ez legalább működik. Nem fagy, hallanak a vonal másik végén is, stb.
Véleményem szerint a Nokia addig szórakozik az üzleti készülékekkel, amíg egyszer csak azon kapja magát hogy a célközönség nem vesz tőle semmit.
Bár ez csak elképzelés.
Off: Nem tudom emlékeztek-e mikor valamelyik windows bemutatón hogyan felsült a Microsoft? Na ugyanilyen helyzetben szeretném látni a Nokia vezérigazgatójának a fejét, mikor nem műkszik a készüléke, vagy esetleg 1 több száz készülékkel rendelkező nagyvállalat közli velük hogy: köszi uraim, de nekünk megbízható készülék kell.
On.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
ROBOTER
addikt
Ettől függetlenül a telefon stílusa, mérete és szolgáltatásai kiválóak. Csak semmi logika nincs a takarékosság, az ár és a megcélzott vevőközönség terén.
Ez nem zenemobil vagy játékmobil, ez vezetőknek szánt munkaeszköz. Ha 70e helyett 73e az ára, és ennyiért eladás előtt leellenőrzik, hogy ne vibráljon, és ne lötyögjön az alján a keret, akkor ennyit megad érte akinek kell a telefon.
Ugyanez a véleményem a keretről. Hogy 99g vagy 101g, az tök mindegy. De hogy fém vagy műanyag, az nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest