Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
eos30d
aktív tag
az enyém tökéletes. másod telefonnak használom, napi 2 órát beszélek vele, azt legalább már tudja. minden másra (net,mail,videó,fénykép,stb) = i8910 HD kiváló készülék! és az elsö perctől kezdve telefonállni is lehetett vele
-
ROBOTER
addikt
Külsőre is inkább csak messziről baba.
Többen mondták már itt, hogy a "fémes mindenes" egy hülyeség, a felületnek kb. 25%-a fém. Az akksi hátlapja. A telefon többi része műanyag, az billentyűzet alatti rész hajlik mint a nádszál. Kíváncsi vagyok mennyi idő után fog szétkopni.
Az a fém is olyan, hogy az "Nokia E-series" logó kidomborítja a hátlapot, és ha megnyomod, kb. 2mm-t be lehet nyomni (ilyenkor egyenesedik ki)
Szóval ezen az alapon a Trabant is fémes mindenes, mert az alváz és a felnik fémből vannak.
Természetesen a vibrálás dolgot nem fogom annyiban hagyni, a szervizben már felajánlották az LCD cserét. Csak ugye az lenne a minimum egy ilyen típushibánál, hogy vagy azonnali csere, vagy olyan cserekészülék biztosítása, amely minden funkciót helyettesít.
Az elképzelés szinte tökéletes, a kivitel és a cég hozzáállása = nulla.
Lassan 7 éve, amikor a 6310i megjelent, hasonló célközönségnek készülő telefon volt. Az enyém azóta is működik. Én 4 évig használtam, majd pihent, azóta a tesóm használja. Akksi még 1 hetet kibír simán.
Na a 6310i úgy került piacra, hogy a bluetooth DUN és névjegyküldés működött. A Nokia saját headset-jeivel is percenként leszakadt (ami azért a bluetooth elsődleges felhasználása volt akkor). A PC Suite pedig egyáltalán nem működött bluetooth-on, ami szintén erősen reklámozott funkció volt. A hiba ismert és elismert volt.
A piaci bevezetés után 1 évvel jelent meg a firmware (a 3. vagy 4. frissítés volt ez, amit csak szervizben lehetett elvégezni) és a probléma megoldódott.
Egy kicsit kivan már vele a nemesebbik szervem, hogy félkész termékeket árulnak. Az EU fogyasztóvédő és versenytörvényi törvényhozóinak nem azzal kellene foglalkozni, hogy a Windows-ban milyen böngésző van, hanem hogy ez a rakás kaka ne kerülhessen piacra.
-
old rocker
veterán
azt mond, amit akar. Mondjuk én azért ex chatedra nem jelentenék ki ilyet,de annak ellenére, hogy az enyém gyakorlatilag töretlenül jól működik, már annyi negatívumot olvastam itt róla, hogy lassan kezdem megutálni...
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
-
ROBOTER
addikt
Jelentem frissítettem a szoftvert, a frissítés gond nélkül ment, a képernyő villogása viszont pont olyan, mint előtte.
Egy érdekesség:
Az e52-nek van wikipedia oldala. Amikor az enyémet vettem és láttam a hibát, a google ezt az oldalt hozta az elsők között. Az oldal végén volt egy felsorolás a sorozatos hibákkal kapcsolatban. Ebből egy mondat:
"Some brand new handset have display problems. Screens flicker like a monitor with a bad refresh rate when using a darker theme."
Majd egy hét múlva eltűnt minden kifogás az e52-vel kapcsolatban a wikipedia oldaláról. És láss csodát, ma újra ott vannak.
Működik a Nokia cenzúra... (valaki a Nokia "kérésére" beleszerkesztett az oldalba, majd az eredeti szerző visszaállította)
Amúgy hiába írják. hogy SW probléma, ez nem az.
-
aronocs
tag
Alapvetően jóindulatú ember vagyok, de szeretném leírni a nem teljesen felhőtlen első hónapomat a telefonnal.
Vásárlás után szoftvert frissítettem, mert gondom akadt a Java játékok, konkrétan a Gravity Defied futtatásával. Ez az egyetlen játék, ami eddig teljesen árván, de minden Java-képes telefonomon rajta volt, nem tudom megunni. Az eredeti változattal nem akadt gond, de mint valószínüleg sokan tudjátok, ennek rengeteg mod-ja van. Ezek szinte mindegyike szétfagy a telefonon. A szoftverfrissítés ezen sajnos nem segített, de ez a kisebbik problémám.
A telefont minden tekintetben korrekt eladótól, Nokia tokkal együtt vásároltam, amit minden esetben használtam is. A hátlap - ami papírvékonyságú - egyik rögzítőfüle felett egyszerűen berepedt a készülékház, mintha feszegettem volna. Ezt persze nem tettem, esni sem esett a telefon. Úgy láttam, hogy nem repedt át teljesen az anyag, így nem próbáltam ragasztani vagy bármilyen módon maszek javítani. Ám egyszercsak eltünt a kis műanyag rész. Ezek után egy nap alatt meghajlott a hátlap, ami tekintve a "vastagságát", nem lepett meg.
E51-ről váltottam erre a telefonra. Leírni sem tudom, mit kapott tőlem az a telefon; volt, hogy a fél Balaton-partot szórtam ki belőle egy lábtenisz maraton után, estem vele hanyatt, miközben - mint rendesen - a farzsebemben volt. A készülék ugyan másfél év alatt kicsit leharcolódott, de még mindíg nagyon egyben van, fantasztikusan masszív.
Ezzel szemben az E52-ővel úgy bántam, mint a hímestojással. Olvastam már pár helyen, hogy nincsenek megelégedve az anyagminőséggel, de erre nem számítottam.
Csalódott vagyok, hogy E51-ek és E71-ek után ilyen készülékkel rukkolt elő a cég. Régóta Symbian-t használok, nagyon szeretem az E-sorozatot, és a fent említett szoftveres kellemetlenséget leszámítva ezzel sincs problémám. Persze nem jó, hogy nem tökéletes.
Mostanra eljutottam odáig, hogy erősen gondolkodom az eladáson, Android cserén. A Symbian rendszerben ugyan nem csalódtam, de szívesen próbálok ki egy új oprendszert.
Az E52 még így is egy jó telefon, de közel sem kitűnő telefon, ahogy az elődje volt.
Mindent egybevetve keserű szájízzel használom a telefont, és ezt csak mérsékelni tudja az amúgy remek szolgáltatáskínálat. Az E51-gyel kapcsolatban szinte nap, mint nap elhangzott "Ez igen!" felkiáltás itt hiányzik.
G1 csere érdekel...
Aut inveniam viam aut faciam.
-
csab2
veterán
válasz gútentág #4380 üzenetére
"Sikerült a wlannal is megküzdenem, jó lenne, ha menüpontként nem látnám a kezdőképernyőmön, de majd csak sikerül eltüntetnem onnan."
Menü-Vezérlőpult-Módok-Alk.-ok a főképernyőn: itt vedd ki a pipát a "vezeték nélküli LAN" elől. És láss csodát
[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
zolivep
tag
válasz old rocker #4366 üzenetére
Ezt nem igazán értem: a csomagkapcs.-ban ha szükséges, és nozzáférési pont: nincs van beállítva?
Nálam a hozzáférési pont ha rákattintok, akkor egy szerkeszthető ablak ugrik fel, amibe "net" van beírva.
Egyébként megoldódott a probléma még 1 formázással.
Annyit is megtudtam, hogy a kapcsolatokat ill. a kapcsolódási pontokat akkor lehet beállítani tutira, mikor elindítom az alkalmazást (email, vagy böngésző).
Előtte teljesen felesleges vele foglalkozni, mert nem reagál rá.
köszönöm a Nokiának, hogy ilyen egyszerűen megoldotta.
Miért kell ilyen bonyolulttá tenni? Nem volna egyszerűbb, ha azt állítom be a készüléknek hogy kérdezzen rá minden kapcsolódás előtt hogy mivel akarom és kész?Az email-l beállításokkal kapcsolatban: Olyan értesüléseim voltak, hogy többek között az E52-höz korlátlanul jár a Nokia Messaging szolgáltatás. Állítólag hétfőn volt a srác valami meetingen, és ott mondták neki.(szervizes)
Persze felhívtam a Nokia ügyfélszolgálatát, hogy mi igaz ebből. Ott semmit sem tudtak róla, de a csaj készségesen elmesélte, hogy (miután közöltem vele, hogy most most is a nokia szerverén keresztül szedi le a leveleket, mert az ő útmutatásai alapján állítottam be) rontsak el valamit a beállításokban és akkor manuálisan tudok olyan fiókot létrehozni, amilyet akarok.
Különben ez az egész messaginges dolog annyira új még a szolgáltatóknak, hogy halvány fingjuk sincs arról, hogy mi is ez. Legalábbis nekem ez jött le akár a helyi irodában érdeklődtem, akár a Pannon ügyfélszolgálatán.
Érdekes módon működni látszott a dolog, csak akkor még nem tudtam mik a pontos paraméterek, amiket be kell lőni.
Tehát másoknak segítségképpen, (köszönet érte t.benedek92-nek a szomszédos fórumról) a Gmail beállítások:Menü->üzenetek->opciók->beállítások->e-mail->postafiókok->új postafiók
Imap4
saját email cím:egyértelmű
bejővő email szolgáltató: imap.gmail.com
kimenő:smtp.gmail.com
hozzáférésipont : döntsd el neked mi a legkényelmesebb nekem az itthoni wlan van neki alapértelmezettnek beállítva(ezt később ha akarod módosíthatod)
Postafiókneve : amit szeretnél(nálam Gmail)
ha ez kész akkor katt az ekészült fiókra
kapcsolatbeállítások: bejövő email
felhasználónév: az email címed
jelszó a jelszavad
biztonsági portok ssl/tls
port egyéni(993)
kimenő email:
saját email cím,felhasználónév:az email címed
jelszó egyértelmű
biztonsági portok ssl/tls
port egyéni(465)Hangsúlyozom még egyszer is nekem még most is a Nokia szerverén keresztül jönnek a levelek, de meglátjuk mi lesz dec. 1-e után. Illetve ha minden igaz nekem vasárnap. Ugyanis a Nokia levele alapján akkor jár le a 30 napos próbaidőszak.
[ Szerkesztve ]
Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz gútentág #4380 üzenetére
Elismerem,ez a telefon csupa rejtély. Felraktam rá egy ugyanolyan white témát, mint azE75-re. Az működik vele, az E52 meg összesz@rta tőle az e-mail klienst. Téma le, e-mail fiók újra fel.
A névkereséstől először én is idegenkedtem. De, ha próbálgatod, többségében hamarabb el lehet jutni egy névhez, mint bea telefonkönyvbe, majd lapozgass.A betűnagyság egyébként 3 fokozatban a beállításokban is állítható. Azt normálra, a font magnifierben a nagyítást 110-120% között érdemes beállítania a hozzám hasonló vaksiknak. Figyelem!! A beállított érték csak újraindítással aktiválódik!
Az állítsa be az e-mailtstb.felszólítást egy egyszerű törlésbillentyűzéssel eltüntedheted.
[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
zzola
titán
válasz szelidorzo #4382 üzenetére
Már nekem is van 1 bejegyzés a gar.papíron, Én is addig megyek, míg minden jó nem lesz...
-
szelidorzo
aktív tag
Bekapcsolhatatlan készülékem javítva átvettem a szervízben 11.35-kor.
A gyártói szervíz rá tudta hegeszteni a szoftot, s működik. (kétségeimnek adtam hangot, de be lehetett kapcsolni, működött is alapszinten, így elhoztam.
Újra beállítgattam félig, majd félúton elkezdett minden színben játszani a képernyő, kikapcsolás után már nem lehetett bekapcsolni.
14.08-kor készülék ismét szervízben, kértem, hogy ne nézzenek bohócnak, szervízlapra ráírták, hogy hathatós javítást, vagy cserét kérek.
Két hét pihenő, s meglátom mi lesz.
Úgy is addig ütöm a fejüket, míg nem adnak egy új készüléket. Kitartó vagyok, s egy két trükköt tudok is hogy ez legyen a megoldás.
Előbb utóbb lesz egy hibamentes készülékem.
Meg fogják unni, hogy hisztizek, s minden lehetséges módon rontom az üzletet. Homár, fogyasztóvédelem, stb.kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
gútentág
csendes tag
válasz old rocker #4333 üzenetére
Köszönöm a hosszú és kimerítő választ Rocker, elindultam visszafelé szegedre, és útközben csodák csodája feltámadta GPS, pedig előtte azért nyösztettem, meg biztattam ( bár azt nem mondtam neki hogy GYÍÍÍ.. ) Szerintem nem csak okos ez a telefon hanem ravasz is és megijedt hogy visszaviszem... Na mindegy..index jobbra, kuplung fék..fordulás haza. Azóta már többször is bírt csatlakozni...
Ami a betűnagyságot illeti valóban működika a betűméretező és több alkalmazásban már nem látszik a g betű alja a nagyítás miatt, de ezzel együtt máshol egész piciny kis betűk is vannak.Ezt a névkeresést még gyakorolnom kell.
Sikerült a wlannal is megküzdenem, jó lenne, ha menüpontként nem látnám a kezdőképernyőmön, de majd csak sikerül eltüntetnem onnan. Ahogy az felszólítást is,hogy "Állítsa be az emailt" Hiszen már beállítottam. Furcsa módon a freemailossal nem bírt szinkronba kerülni, a hotmailossal meg igen.
Köszi a 3110-es ajánlatodat, még reménykedem, hogy némi kínlódás után az e52-höz is hozzászokik a kezem...
És mégegyszer köszönöm az információkat... -
csab2
veterán
válasz old rocker #4374 üzenetére
Ez mekkora gáz már! Úgy van kitéve a megadott linken, hogy magyar nyelvű. Erre finn! Komolyan mondom, erre miért nem lehet figyelni?
-
Joe bácsi
őstag
Tud vki olyan Shazam Id progit ami megy a telón, mert ami jó volt az E51-en ezen nem megy.
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Joe bácsi
őstag
válasz old rocker #4374 üzenetére
Nem kérsz Te egy kicsit sokat???
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
old rocker
veterán
most még egy finn szótárat segíts letölteni:-))))
-
Joe bácsi
őstag
válasz old rocker #4369 üzenetére
Mondjuk innen? [link]
-
sunone
aktív tag
Beállítások, Csatlakozás, Célok között érdemes lenne külön hozzáférési csoportba tenni a wlan-t és a t-net (wnw) kapcsolatmódokat.
A wlan-t tartalmazó hozzáférési pontot be kell jelölni alapértelmezettként, illetve a levelező/böngésző programokban is azt kell beállítani.
Talán. -
Joe bácsi
őstag
Én meg egy polír állapotú N98-ra max. 30 ropiért!
-
old rocker
veterán
Mellesleg itt a nagy lehetőség, az apróban a gyerek 35 ropiért keres új,karcmentes E52-t...azértennyire nem kellene elszállni. Szerintem.Holnap feladok egy hirdetést, N97-est, újat, karcmenteset vennék 40-ért. De nagyon baba legyen!
-
Joe bácsi
őstag
-
zolivep
tag
válasz old rocker #4359 üzenetére
Nem kérdez rá.
Ez van, így jártam.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz zolivep #4356 üzenetére
A beállításokban van egy csatlakozások menüpont. / célok. Ott lehet 1. megadni a hozzáférési pontokat 2. Opciók/alapértelmezett kapcsolat -legfelöl:mindig kérdezzen rá.
Ha eztbeállítod és nemkérdez rá, akkor valóban a telefonod a hibás.
-
zolivep
tag
Ez már a vicc kategória.
Eladom a p...ba. Kell a f....nak ilyen bugos készülék.
Biztos bennem van a hiba, mert nem tudom használni, de azért könyörgöm: Egy szaros emailcím beállítástól így nem szabadna viselkednie egy k...a telónak.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
zolivep
tag
válasz old rocker #4355 üzenetére
Valami itt k....ra nem jó.
Leformáztam, kezdem újrarakni a dolgokat, de pl. az internetcsatlakozásnál is és az emailbeállításnál is gprs kapcsolattal csatlakozik. Hiába állítottam be neki, hogy mindig kérdezzen rá.
Ha wlanon keresztül indítom a böngészést, akkor simán csatlakozik vele a netre.
Ha az internet nevű ikonra kattintok, akkor gprs-n kapcsolódik.
Elindítom az email beállítását, kijelölöm neki a wlant, elkezdi telepíteni és egyszercsak megjelenik a gprs jel is.
Holnap szervíz.
Mára feladtam.
Köszi az eddigi segítséget.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz zolivep #4354 üzenetére
Van egy csomó beállítás,amit végig kellene nézni.. A küldött mappát -nemcsak ez, pl. az E75 is -csak IMAP4 fiók esetén mutatja,POP3 esetén csak akkor, ha van a fiókban érkezett. A topik eleje óta ezen háborogtam.. A régebbi tipusok -e51, e66, e71 - az sms elküldött,kimenő fiókban vegyesen az sms-kel vegyesen kezelte.
Megoldás lehet (gány) a bestmessage storage program[ Szerkesztve ]
-
zolivep
tag
válasz old rocker #4352 üzenetére
Sikerült beállítanom.
Nem tudom mit állítottam, nem tudom hogyan, de most meg állandóan valami miatt gprs kapcsolaton lóg.
Hiába indítom újra, kérdezés nélkül kapcsolódik valamiért.
Ha az emaileket akarom letölteni, rendesen megkérdezi hogy mivel akarok kapcsolódni. Ekkor le is szedi az emaileket a wlannnal. De akkor mi használhatja az adatkapcsolatot?
A postafiók nem. Mégis mióta be van állítva, azóta lóg rajt folyamatosan.Szerk: Az elküldött elemek közt nem láttam a küldött mailt, és meg sem érkezett.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Megoldva
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
old rocker
veterán
válasz zolivep #4351 üzenetére
Egyszerű. Feltelepíted kétszer. Amásodiknál, amikor azt kérdezi,van egy meglévő fiókod,hozá kívánod-e rakni, nemet választasz. Végül kitörölöd az elsőt.
Meg szerintem, ha nem az e-mail menüt nyitod meg, ha nem üzenetek,beállítások, úgy e-mail stb,akkor át lehet lépni... már régern csináltam,de nekem úgy sikerült létrehozni messaging mentes téonline fiókot.
[ Szerkesztve ]
-
zolivep
tag
válasz old rocker #4350 üzenetére
Ahogy látom, kezdhetem az első osztálytól.
Kitöröltem a Gmailos fiókomat, mondván ebbe a formájába úgyse tudom majd használni.
Most ott vagyok, hogy megint a NM-ra akarja beállítani.
Hogyan tudom megkerülni? Mikor fent volt, akkor sem tudtam megkerülni. Csak eddig nem zavart, mert működött szépen. De 3 nap múlva mit tudok tenni? (azon kívül hogy előfizetek rá)Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz zolivep #4347 üzenetére
Nekem vegyesen van feltelepítve.Vagyis ugyanazt a két ténejlonos fiókomat felraktam még1x és amikor kérdezte, a meglévő NM fiókhoz akarom-e csatolni, nemet mondtam. Illetve nyomtam. A Gmailt eleve nem raktam be a nokiás téeszcsébe. Ennek a variációnak az az értelme, hogy a messaginges beállítom arra, 1 v. 4 óránként kuksizza a postát. Erre trémobilgépéájrsiznetet használok.Csak fejléceket tölt le,tehát minimális az adatforgalmam.
Ha a wlant akarom használni,akkor a másik, az N.M. nélküli változatothasználom,azugyanis megnyitáskor azzal kezdi,megkérdezi,wlannal, adatforg.kapcsolat valamelyik válfajával vagy postagalambbal akarok csatlakozni. A N.Messagingosnál mindig a beállításban kellene változtatni...
-
zolivep
tag
Nekem is 3 nap múlva lejár.
Beszéltem a Pannon ügyfélszolgálatával. Közölték velem hogy csak 100 Mb-s csomagtól érhető el díjmentesen. (1 Ft.)
Nekem 20 Mb-s van, ami bőven elég és emiatt nem fogok előfizetni 100 Mb-s csomagra.
Korrektül működik egyébként, semmi gond nincs vele de hülyének azért ne nézzenek.
Egyébként egy korábbi levelükben azt írták, hogy minden mobilnet csomag mellé automatikusan jár ez a szolgáltatás.
Érdeklődés híján remélem kicsit észbe kapnak.
Gondolom csak ez miatt nem fognak sokan előfizetni + 1000 Ft-t havonta.Ezért kellenének Rocker papa beállításai.
-
csab2
veterán
válasz zolivep #4347 üzenetére
Nekem a napokban fog lejárni. Én is kíváncsi vagyok erre. Még nem döntöttem el, hogy kell-e nekem ez a NM.
Mindenesetre a Nokia korrektül küldözgeti a maileket amelyekben figyelmezett, hogy lejár a regem. Ma éjjel is kaptam, hogy 2 vagy 3 nap múlva lejár.[ Szerkesztve ]
-
zolivep
tag
Sziasztok.
Járt már le valakinek a Nokia Messaging 30 napos próbaidőszaka?
Utána hogy tudom használni az e-mailek letöltésére a készüléket?
Van egy olyan érzésem, hogy le kell törölnöm a fiókot és kezdhetem elölről a kálváriát.
Rocker: Neked most hogy működik? A NM-n keresztül?Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz Donki Hóte #4339 üzenetére
höhöhöh
-
-Maci-
addikt
Van egy láma kérdésem!
Mikor csatlakozik a telefon valami ismeretlen wlan-hoz, mindíg egy csomó ideig "Hálózati kapcsolat ellenőrzése" (vagy ilyesmi, nem tom. pontosan) felirat látszik és dolgozik. Ezt ugye ki lehet kapcsolni a vezérlőpultban a kapcsolatoknál. A kérdés annyi, hogy gáz-e kikapcsolni, illetve ha kikapcsolom, gyorsabban csatlakozik-é a wlan-ra?
Rokk.:
Én direkt a Symbian miatt vettem megint Nokiát! Olvasgattam már előtte sokat, illetve láttam másnak a symbis telefonját és már csak kíváncsiságból is megnéztem, hogy mi az a Symbian. Persze ez jó régen volt. Aztán már amikor a 6300-át vettem, 2 éve, akkor is nagyon bejött az E51, csak drága volt nekem. A 6300 mellett pedig volt "szerencsém" kipróbálni a Windows Mobile-t. Az maga az Isten verése! Az új platformok pedig túl újak az én pénztárcámhoz. Szóval így lett tudatosan Symbian. Mivel évek óta vágytam rá, nagyon örülök és én változatlanul elégedett vagyok az E52-vel.
Ugyanakkor nekem is van több ismerősöm, akinek gőze sincs semmiről! Sőt! Olyan ismerősöm is van, akinek a "white steel" E51 van (ami nekem naon teccik) és mikor megláttam nála, mondom "de szép E51", erre Ő csak lesett, hogy mi van?! Mondom a telefon!! Erre: "Ja, biztos, én nem tudom..." Szóval Ő még csak a típus jelzést sem vette észre rajta
Na mind1, lehetne erről... Bocs az offért!Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
ksanyo
tag
Nekem tetszik ez a teló, méretre, fogásra, design szuper. Végre normális nem hangyafingnyi gombok. Viszont ha ennyi nyűgje van tuti várnék fél-egy évet a vásárlással. Ma megnyomkodtam a mediamarktban.... a fényképezőnél lefagyott. Sztem gáz egy ilyen instabil soft. Akárki akármit mond. Csinálják meg normálisra.
-
bepe79
addikt
Párhuzamosan olvasom ezt a topic-ot is, és habár E51 tulaj (is) vagyok, néha bepofátlankodok ide is egy-két hozzászólással, mert majdnem megegyezik a két telefon, bár az E51-nek már kiforrottabb, stabilabb a sw-e, mivel régebbi. Tippeket / trükköket néha olvasok itt is, úgyhogy egyelőre maradok.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
veterán
válasz gútentág #4328 üzenetére
Amikor Csapajev elvtárs a lova helyett egy autót kezdett használni, akkor valószínűleg nem az autó hibája volt, hogy szegény autó nem a Csapajev elvtárs által elvárt módon működött.
Pedig Csapajev elvtárs teljesen a megszokott módon kiabálta a GYÍÍÍ és a HŐŐŐ utasításokat az autónak
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
-
bepe79
addikt
válasz old rocker #4333 üzenetére
És ha tudnád, hogy hány millió ember van még így ezzel, hogy gőze sincs arról, hogy mijjaza Szimbi János, meg arról, hogy az ő telefonján az van-e vagy sem..
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
cimbi186
aktív tag
No,azért ennyire nem súlyos a helyzet.
Ma bent voltam a Bercsényi utcai szervízben és ott azt mondta a srác,hogy heti 1 ki-be kapcsolást ajánl a Nokia erre a mikrofon gondra(műszaki ember lévén néztem rá mint borjú az újkapura----ez átverésnek tünik),valamint az új fw-t.
Most még megvárom a Pannonos fw-t és ha nem javul akkor csere. -
old rocker
veterán
válasz gútentág #4327 üzenetére
Ezen a telefonon alapból rajta van a font magnifier. 140%-ig nagyíthatsz,akkor szerintem már nem is fér a kijelzőre a szöveg. Nekem 120%-ra van feltolva,mégsok is, pedig azon kívül, hogy olvasószemüveg kellene, fénytörési hibája is van a szememnek, és szemideg károsodása. Én szemüveg nélkül lazán,bőven látom.
Az S60-as névjegyzékét így csinálták meg. Vagyis sok esetben nem emlékszik az ember a pontos névre, ezt szolgálná ez a megoldás. Ragyogóan hozzálehet szokni,legefeljebb még1-2 betűvel szűkíted a találatot.Nemmellesleg viszont a kezelési utasítást is olvasd el,mert abból megtudhatod, hogy nem szükségesbelépned a telefonkönyvbe,ha bekapcsolva hagyod a gyorskeresést. Vagyis készenléti kijelzőn a"szekeres" né v megtalálásához 79353 -at kell billentyűznöd. De egy egyszerűbb, a "Peti" 7384, a "Panni" 726, a"Kovács" kezdetű nevek 568 billentyűk benyomásával megjelennek. (Ha nem értenéd: egy billentyűn 3 betű van.Tehát K kezdőbetű,J kezdőbetű, L kezdőbetűs név keresését 5, ha a következő betű a akkor 2 -es stb. billentyűt ütöd be.
Nem tudom,hol laksz, de azért ne gondold,hogy ahogy megnyitod a térképet, abban a pillanatban feltétlenül a lakhelyed fog megjelenni. Addig, amíg a készülék nem talál műholdat,addig az előző tartózkodási helyed fog látszani. A feleségemnek bpesti tulajtól vett N95-ön pl.Bpest jelent meg első alkalommal. Majd nyáron Balatonföldváron az első navigációs megnyitásnál a szegedi lakhely. Nem úgy van ez, hogy gyere cipó, megeszlek.
Ezt a wlant nem értem.Ha a kijelzőn wlan ki van, illetve a beállítások/csatlakozás/kapcsolatok/saját wlan elérhetőségben a "soha" van, akkor nem igrálhatna fel semmi.Ötletem? Van. Az egyik az - megbocsásss - ha ez az első symbiános telefonod,nem ártana először utána olvasni,mi az,mit is tud. És nem ártana a kezelési utasítást sem elolvasni. Ezt konkrétan a telefonkönyvre és a font nagyobbításra értem, a többi hagyján. Meg a folytatásra, hogy kezded sajnálni a bumfordi kis 3310-ed. Én nagyon szívesen szerzek neked két f@sza kis 3310-est cserébe...
Ha visszarongyoltál ezekkel a kifogásokkal, ha a szemedbe nem is, de a hátad mögött szerintem derültek egyet...
Mindezt nem bántásként írom le, félre ne értsd, csak még bennem van az élmény: szerkesztő kollégám 6120C-ot használ, makiderült,nagyon jó kis telefonnak tartja - de halvány fingja nincs róla, hogy az symbián rendszerű,hogy programokat lehet rá rakni,hogy e-mailezni lehet rajta... Istenem,megtetszett neki.... Nos, a nem céltudatos vásárlók mondják aztán, a Trabantom sokkal jobb volt, mint ez az Audi, mert...A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
sunone
aktív tag
válasz gútentág #4327 üzenetére
- Az email beállítás varázslatos dolog, általában kétszer kell beállítani, mire tényleg megjelenik a postafiók. Érdemes magában az "E-mail" alkalmazásban kezdeni..
- A kezdőképernyőről le lehet szedni a wlan sort, -> használati utasítás szerint
- Szegeden talán azért működött jobban a GPS, mert ott a netről gyorsabban lekapta a pozíciókat, míg az általad nevezett városkádban talán lassabban tölt. Érdemes bizalmat adni neki, jó modul dolgozik benne (általában)
- A név részlet szerinti keresése ízlés kérdése, én ezt előnynek érzem... -
scaros
csendes tag
válasz old rocker #4306 üzenetére
Köszönöm Rock, Gordon, a Best Profiles problémamentesen fut, a Profile Scheduler egy kicsit körülményesebb, így azt inkább nem telepítettem.
Köszönöm mindkettőtöknek! -
oalex
senior tag
válasz cimbi186 #4317 üzenetére
Hát ez nem valami biztató.
A te hozzászólásod volt a hab a tortán. Teljesen ki ábrándított a vételből.
Mire úgy ahogy rendbe hozzák, addigra már nem is fog kelleni.
Nincs kedvem itt a piros hol a piros játszani. Tényleg szőrnyű, hogy hova süllyedt a Nokia X év alatt. Régen ha Nokiát vettél, akkor ha nem is legszebb legokosabb volt, de arra mérget vehettél, hogy amit rá írnak hogy tud, azt tudta.
Ez meg, hogy már a sokadik ilyen hozzászólás, hogy egy E (üzleti modellnek) szar a leg alapvetőbb funkciója (hang átvitel). Pont ahol a legtöbb múlik azon, hogy hall e az ügyfél, vagy rad csapja a telefont, mert recsegsz ropogsz.
Meg néznék egy friss piaci felmérést, arról, hogy Április óta mennyit veszített (még) a Nokia a piaci részesedéséből.[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
bazsoo
csendes tag
sziasztok
éjjel 4.42kor rendeszerint wiwfin lóg a telefonom pár percig, ha megnézem a naplót.
mi lehet ez szerintetek?
vmi progi lehet ami állandóan akar frissülni??
mail tuti nem akar csatlakzoni!!!másik
nekem csak a telefonálás legelején van az h pár msp-ig nem hallanak, pedig nekem már az új szoft van.
lehet ezzel vmit tenni? -
gútentág
csendes tag
Jahh..és teljesen zavarba ejtő, hogy amikor keresek a telefonkönyvben, és beütöm az általam keresett emberke nevének kezdőbetűit, akkor nem csak azok a nevek jönnek elő..amelyek azokkal a betűkkel kezdődnek, hanem az összes név, amiben egyáltalán az adott betűkombináció előfordul. Ez miért van így vajon és lehet e valamit tenni hogy ne így legyen?
-
gútentág
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ez az első hozzászólásom, és az e52-m is elég friss, múlt pénteken vettem. Van néhány problémám. Bár nagyjából végigolvastam a topicot mert nem akarok evidens dolgokat firtatni, de nem vagyok egy műszaki talentum, lehet hogy ezek egyszerűen orvosolható dolgok.
A kezdőképernyő nem tetszik nekem, elég aprók a betűk, jó lenne olvasószeműveg nélkül látni. Bár két helyen is megpróbáltam nagyítani, és valamit javult is, de a font sizer a kezdőképernyőn nem sokat hatott.
Aztán..folyamatos felirat a kezdőképernyőmön hogy "állítsa be az emailt"
Ezt már megpróbáltam és úgy is tett, mintha be lenne, de az üzeneteim nem jelennek meg, üzenetet küldeni nem birok...
A kezdőképernyőn folyamatosan ott van eltüntethetetlenül a wlannal kapcsolatos megjegyzés, amit én ugyan "wlan keresés ki"-re állítottam, de ennek ellenére ha egy darabig nem nyúlok a készülékhez, kézbeveszem, hétszentség hogy fel van nyílva egy képernyő, ahol wlant ajánlgat.
Jah és Szegeden, hogy kijöttem a boltból rögtön néztem GPS-t is, szinte azonnal meg is találtak a műholdak.
Viszont hogy hazaértem a városkámba, nem hajlandó se künn..se benn észrevenni engem illetve a készülékem nem találja őket. Bár a beállításoknál mind a 3 lehetőség(GPS , kiegészített GPS, hálózatalapú) ki van pipálva.Azóta is, ha megnyitom, megkérdi csatlakozom e az internetre, bármit válaszolok, a szegedi Tisza part jelenik meg a képernyőn.
Nahh...szóval ezek a gondjaim, és kezdem sajnálni a bumfordi kis 3110-esemet.
Van valakinek ötlete?
Amúgy ma telik le a 3. nap, szóval lehet hogy visszarongyolok vele a vodához. -
-Maci-
addikt
válasz old rocker #4322 üzenetére
Rokk!
Tegnap elött hülyére nyomkodtam! Újra csináltam a mail fiókot meg sz@rakodtam egy csomót.
Akár hogy is... 6 nap!Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
attisx
addikt
válasz Donki Hóte #4318 üzenetére
A 'Joiku Spot' segítségével megoldható, de elég akku gyilkos megoldás (legalábbis az n86 1200-es akkuját úgy 3 óra alatt megfekteti).
[ Szerkesztve ]
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
sunone
aktív tag
válasz Donki Hóte #4318 üzenetére
- Elég a bluetooth kapcsolat, ha a pc suite látja a telefont, akkor gép tudja modemként használni.
- Ha a notiban nincs bt, akkor még mindig jobb a kábel, az akksi is tovább bírja,
...jobb, ha a telefonban már bennevan egy vaskos net csomag. google vagy im termékekhez, levelezéshez, jól jöhet még...
Az usb-s sticket csak a notihoz használhatod a telefonod még éhes marad. kész. -
csab2
veterán
válasz old rocker #4314 üzenetére
Így van. Annyit pontosítanék, hogy ezen a telón már alapból Nokia Térképek 3.0 van. Azt frissíti még újabbra (3.01 vagy valami hasonló).
Haart:
A többiek már megválaszolták.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tud a telcsi olyat, hogy internet kapcsolatot a beépített WiFi-jén keresztül oszt meg? Vagy az internetet csak úgy tudja egy asztali/notebook gépbe közvetíteni, ha kábellel kapcsoljuk a PC-hez?
Nekem céges a telcsi, van céges notebookom is, az a kérdés, hogy az a jobb megoldás, ha a telefonra kérek egy pár gigás internet csomagot, vagy a notebookhoz kérjek egy USB-s internet stick-et
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cimbi186
aktív tag
Cső all!
Az a nagy büdös helyzet,hogy egyre többször mondják a vonal végéről,hogy nem hallanak ,ha zajos környezetben vagyok(kocsiban rádiószó mellett,vagy lehúzott ablaknál,vagy csak úgy egyszerűen amikor sétálok az utcán és elmegy három 7-es busz egymás után)így 5 mondatból 3-at meg kell ismételnem és sajnos volt akit ez jobban felbosszantott mint engem,mert a második 3 mondatnál a képembe vágta ,hogy "sz@r a telefonod dobd ki,nem hallak"
Lenne esetleg valakinek ilyen tapasztalata,hogyha ezzel beviszem a szervízbe akkor ezt tudják javítani?
Vagy kérésre raknak bele valami hagyományos mikrofont,mert ez a csoda zajszűrös vacak kezd engem is bosszantani.Vagy,ha elviszem maszekhoz(nyilván ez nem kerül több napba-hétbe mint Nokiánál) és dobatok bele valami hagyományos mikrofont(amit persze nem biztos,hogy lehet)akkor elvesztem a garanciát,mondjuk ,ha behal a panel?
Illetve akinek fennt van az új fw és volt ilyen gondja annak megoldódott,vagy ez szigorúan hw probléma?
(csak azt nem értem,hogy az a qrva user mért nem döntheti el,hogy kell-e neki a zajszűrö vagy nem adott helyzetben ,1ki-be kapcsolót tehettek volna bele )
Nincs több kérdésem.....
Hajrá Loki!!!
Ja,de van: Valami ismerőse valakinek Nokia szervízben akihez bizalommal lehet fordulni némi borravaló ellenében...persze priviben
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Na ezt mondtam én is!!
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Na ezt mondtam én is!!
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
old rocker
veterán
Van egy Nokia Map Loader, ezzel lehet a telefonra tölteni a kiválasztott ország térképét.
És van egy N.Map Updater, ez a telefonban levő térképet ápgrédeli, ha van új változat. Ha pl. csinálsz egy resetet, a telefonod visszaáll a 2.0 térképre. Ha feldugod és csatlakoztatot ehhez,fel akarja frissíteni a 3.01-re. És ha hagyod, mindjárt le is csíp 5 MB-ot a belső memóriából.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
zzola
titán
Manapság elég sok fórumban írónak szervízben van a telefonja, mit mondjak, mikor bent voltam a pécsi szervízben, nem az enyém volt az egyetlen E52-es....
Egy pozitívum, az új előlap gyári, sikerült megszabadulni a trémobilos előlapi emblémától...
-
szelidorzo
aktív tag
Navi programok:
Navigon: 3 nap után legyalultam, mert hulladék. Térkép és tervezés minősége alapján aki nem téved el az varázsló.
Nokia maps: sokkal jobb, bár időnként címekkel gondja akad, s néha furán tervez.
garmin: elég jó a térkép és a tervezés, az elején kilépegetett sűrűn, később pár dolog törlése után ritkábban.
Kombinálni kéne a nokia mapsot a garminnal, s akkor szuper lenne.
Mondjuk összehasonlítási alap az IGO. Az veri mindegyiket.
De az IGO veri az utinfót, az aeromapot is.
Sajna S60 ra tudtommal csak a navigon megy fel, a nokia maps izomból, a garmint is fel lehet heggeszteni.
Ráadásul mindhárom megy okosban is :-)Sajna a teló egy hete szervízben, de részemről IGEN
kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
eos30d
aktív tag
Na kérem. Kész lett a szerkezet! 11.03.-11.24. déli 12. kapásból 1 órát beszéltem vele, a vonal végéről panaszt nem halottam. Emil és a többi kütyü kifogástalanul működik. A nokia javára írva: Hang problémával küldtem, és komplett előlapot is cseréltek..... Igazábol a kecskeméti nokiás srác vagy nem akarta vagy tényleg nem tudta hogy mit jelent mit a garanciafüzetébe irtak: SW+ALKCS (I0001+B2100) Szóval +1 IGEN nek számítok még igy este 7 ig
-
csab2
veterán
Nekem eddig semmi bajom a telefonnal. Egy probléma jelentkezett nálam - a kijelző hullámzása/vibrálása - de egyrészt nem volt nagyon zavaró, másrészt a szoftverfrissítés megoldotta. Recsegés, nyikorgás nincs; csak minimális illesztési pontatlanság figyelhető meg amivel együtt is ez egy nagyon igényes telefon.
-
csab2
veterán
Azért azt se felejtsük el, hogy a Garmin nem fejleszti tovább a Mobile XT-t csak térképfrissítéseket ad ki hozzá. A Garmin mellett szól az a tény, hogy ugyanazt a térképet használja (Top Map) mint az Igo. Itthon pedig a Top Map adatbázisa a legjobb/legpontosabb. Zárójelben: a Top Map ma már az Igo-t készítő Nav N Go tulajdonában van.
Haart
Szerintem egyébként a beépített Nokia Térképek is jól használható.[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Mindkettőtöknek (Gordon) : én a best profiles-t javasolom. Linket most nem tudok, annyiban jobb, mint a másik, hogy nem csak beállíthatod, mikor váltson át, de azt is, utána mikor és mire váltson vissza; továbbá alkalmazás indítását is hozzárendelhetsz.
-
Charlie Gordon
aktív tag
Próbáld ki a Profile Shedulert. Nekem ez bevált.
-
-Maci-
addikt
+1 IGEN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest