Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21851) SomaV válasza karldergroße (#21845) üzenetére


SomaV
csendes tag

Szia! Látom újra próbálkozol. Tudom, hogy számodra az 5310 a csúcs ,de próbáld megérteni .hogy vannak sokan akik tudják kezelni az 5800-át ! Tudom nehéz elfogadni, de ez van !

(#21852) karldergroße válasza SomaV (#21851) üzenetére


karldergroße
senior tag

Továbbra is állítom, az 5800 menürendszere 10%-ban használja ki az érintőképernyő adta lehetőségeket. Megragad egy bizonyos szinten. Nem tudom, minek kell ahhoz érintőképernyő, hogy mindent az "opció" menüpontból érjünk el, mint az s40-es telefonokon. Szégyen a Nokiára nézve, hogy a méregdrága n8-at is ezzel a halálosan béna szoftverrel adták ki. Igaza van a tesztnek, a symbian alkalmatlan az érintőképernyőhöz, illetve nincs adoptálva hozzá.

(#21853) Flashback


Flashback
addikt

Nemtudom ezek mennyire gyakori esettek:
1.) Rádió álltalában kifagy jobbra lapozásnál. Csak ha a képernyőn lapozol, távirányítónál nem.
2.) Néhe nem működik a touchscreen mikor fel akarom venni a telefont és rajta van a billzár.
3.) Az összes hangot berakja a playlistbe. Idegesítő, mit kell átállítani hogy csak egy mappába keressen?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#21854) karldergroße válasza Flashback (#21853) üzenetére


karldergroße
senior tag

Balfasz a menürendszer. Nálam is voltak ezek. Nem tudom, más szoftnál is így van-e ez, de ennél mindenképpen. Ezért adtam el ezt a fostalicskát.

(#21855) karldergroße válasza SomaV (#21851) üzenetére


karldergroße
senior tag

Tudod, lehet, hogy te ma is tudod kezelni a kőbaltát, de vannak már modernebb eszközök is.

(#21856) Spancho


Spancho
őstag

Nem tudom mi a fene van az oldallal de az elöbbi kommentemet nem akarta betenni. :D
Na szóval.
Annyi lenne a gondom hogy pár játék ami elvileg full screen lenne csak fél képernyőn fut alul meg ott van valami kis irányitó aminek nem is kéne ott lennie.
Az lenne a kérdésem hogy amelyik játékhoz nem kéne de még is berakja azokat a nyilakat valahogy el lehet e tüntetni ?
Köszi.

A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?

(#21858) SomaV válasza karldergroße (#21855) üzenetére


SomaV
csendes tag

Sajnos te még azt sem tudod kezelni(ezt te írtad). Szerintem maradj a fán!!! Részemről lezártnak tekintem veled a társalgást.

(#21859) karldergroße válasza SomaV (#21858) üzenetére


karldergroße
senior tag

Nyugodtan befejezheted a vitát, öreg, ez nem változtat azon, hogy a védhetetlent véded. Én természetesen tudtam kezelni az 5800-t, csak az volt a véleményem róla, hogy az árához képest szart sem tud, és még az s40-es 5310-esnél is rosszabb a kezelhetősége. Így például sokkal rosszabb, kényelmetlenebb és használhatatlanabb a naptárja vagy a számológépe. Az pedig, hogy lehet mindenféle programot buherálni, szignózni, krekkelni hozzá, számomra is tiszta, csak éppen nincs ehhez kedvem, mert nem szeretem az ilyen félmegoldásokat. Az pedig egy nagyon durva szegénységi bizonyítvány, hogy a Nokia a fő "zászlóshajóját", az N8-t is ezzel a harmatgyenge szoftverrel adja ki. Nevetséges, hogy egy érintőképernyőn a 10. almenüben érsz el valamit, amikor a képernyő nagysága és elrendezése lehetővé tenné, hogy ikonokkal minden karnyújtásnyira legyen. Az, hogy egy listából például egyenként, 4-5 gombnyomásra lehet csak kijelölni valamit az 5800-n, az egyszerűen tragikus és szánalmas. Miért nem lehet úgy kijelölni egy érintőképernyőn egy listaelemet, hogy rajta tartom az ujjamat mondjuk 2 másodpercig. Ehelyett "Opciók-Kijelölés-megjelölt-ok-akarja?-igen". Harmatgyenge. Ennél az s40-es is többet tud.

[ Szerkesztve ]

(#21860) deka10 válasza Spancho (#21856) üzenetére


deka10
senior tag

Tehát menü-beállítások-alkalmaz.kezelő-telepít.alk.-ok és itt megkeresed a probélámás java alkalmazást majd opciók és progr.csom.-beállítások, és itt meglátod hogyan lehet kikapcsolni a billentűzetet. Csak java alkalmazásoknál lehet ki be kapcsolni.

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21861) deka10 válasza karldergroße (#21859) üzenetére


deka10
senior tag

Azért okostelefon, hogy programokat telepíts rá és hát az van rá dögivel, naptár program nem is egy, a The pencil programmal pedig nem kell hosszan érinteni csak megérinteni a kijelőlni kívánt alkalmazást vagy fájlt egy általad kiválasztott gomb megnyomásával és sorban egymás után ahányszór csak akarod és nem dob fel menüt. Ennél könnyebb megoldást nem találtam még csak az xplore-ben, pedig tapogattam már droidot is és almát is.

[ Szerkesztve ]

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21862) Spancho válasza deka10 (#21860) üzenetére


Spancho
őstag

Köszi szépen :)

A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?

(#21863) Nagya21 válasza karldergroße (#21859) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
Meg kell védjem a mundér becsületét(nekem x6-os van), telepítsd fel az SPB shell progit, és minden máris úgy müködik ahogy leirtad, csak egy gomnyomás. :DD
Nekem ez az első okostelom, és az első nokiám(ezelőtt élböl utáltam őket), de a szükség törvényt bont alapon lett az x6-os, és én is csóváltam a fejem egyes megoldások láttán :( , de mióta az spb shellt felraktam no fejcsóválás, öröm&bodottá :C
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#21864) old rocker válasza karldergroße (#21859) üzenetére


old rocker
veterán

"Miért nem lehet úgy kijelölni egy érintőképernyőn egy listaelemet, hogy rajta tartom az ujjamat mondjuk 2 másodpercig. Ehelyett "Opciók-Kijelölés-megjelölt-ok-akarja?-igen". Harmatgyenge. Ennél az s40-es is többet tud."

hogy mi vaaaan?? Nem egészen értelek. Zárójelben megjegyzem, hogy én pl. a főmenüjét teljesen átszabtam a saját logikám és kényelmem szerint, mert például ezzel lehet, az S40-el lótúrót sem. Max. pozíciót váltani a gyári ikonokkal. Azon kívül felraksz rá egy smart settingset, egy handy taskmant és máris a bőség zavara - nem beszélve az SPB Mobile Shellről, amiről az előttem szóló már írt. Annyi ikont pakolhatsz ki a kijelzőre, amennyit csak akarsz; tetejében profi és életstílus kijelzőből csinálhatsz 3-at 3-mat, azaz összesen 6 felületet rakhatsz tele widgettel, plusz egy pöccentéssel oda-vissza válthatsz az alap kijelző és a Shell között. De, ha még ez sem elég, egy pöccintéssel bent vagy egy kedvencek menüben, ahol szintén telepakolhatsz egy kijelzőnyi felületet - pontosan 20 ikonnal. Persze, a telefon annyiban fostalicska - ahogy írtad - hogy nem vakarja meg a feneked, nem bontja fel a söröd, viszont vibrátornak megteszi. Nem kicsit van savanyú a szőlő jellege a bátor kritikádnak, nem vagy véletlen rokona az E52-es topikból Joe bácsinak?

Ő pl. tegnap azon őrjöngött, hogy a fostalicska telefonja nem rak ki értesítést a kijelzőre, elmulasztott esemesről... éppen csak kipipálni felejtette el a beállításkor, de sebaj. Éljen az S40-es.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#21865) B1T3 válasza old rocker (#21864) üzenetére


B1T3
addikt

Helyesen írtad le, annyiban helyesbítenék, hogy 5-5 kijelző lehet, tehát összesen 10 „készenléti képernyő”. Annyira bőven elég, hogy én is csak 6-ot használok. :)

Az ujjat rajtahagyva kijelölési mód pedig engem zavart az SPB Mobile Shellnél, mert önkéntelenül is kijelöltem néha a widgetet, tehát kikapcsoltam ezt a lehetőséget. Ha szükségem van valamire mégis, azt a pár másodpercet (fél percet) nem sajnálom az életemből az opciókban turkálni.

(#21866) jety91 válasza karldergroße (#21859) üzenetére


jety91
őstag

100x le lett írva. Te neked nem való okostelefon.

Neked arra van szükséged, hogy mindent az arcodba toljanak, amikor a telefont megveszed. Mivel okostelefonnak az a dolga, hogy ne csak egyféleképpen tudjon valamit, hanem valamilyen programmal, vagy beállítással képes legyen 100 féle képpen megjeleníteni pl a naptárat.

Ha neked nehezedre esik ezeket keresgetni (hogy ne nagyon menjünk messzire OVI Store), akkor sajnállak. Maradj a te kis S40 szoftverű telefonodnál, és legyél boldog.

(#21867) old rocker válasza B1T3 (#21865) üzenetére


old rocker
veterán

Igazad van, ez csak freudi elírás volt részemról, mert arra már gondolni sem gondolok, hogy akad olyan elvetemült hü....khm. széles látókörű ember, aki 5-5 készenléti kijelzőt beállít, plusz kedvencek, plusz alap kijelző plusz kedvencek.
Én egyébként egy professzionális és egy életmódot használok, mert ezeket egy függőleges görgetéssel is lehet váltani. Az életstílushoz már kifejezetten szabadidős dolgokat, zene, video lejátszó, tv24 stb. ilyeneket vettem, a professzionálisra pedig az irodai, üzleti szervezős alkalmazásokból. Tképpen az E52-es logikáját folytattam, ott is van egy business meg egy "játszós" készenléti kijelző, amelyek között lehet válogatni.

Mellesleg megjegyzem, hogy a dezintegrált menü az alapja a káosznak. Én átvettem az E66-ból és azóta minden telefonomon megcsinálom, hogy kreálok egy "kommunikáció" c. mappát. Ebbe beleszórom a névjegyzéket, az üzeneteket, a skypet, a b.blacklistet, sőt, a remindert és a totall forwardot is, egyedül csak a napló marad kinn a gyökérben.
Annak idején még, az első "okostelefonomnál", a 6120C-nál én is próbáltam az S40-es 6233-as logikát utánozni, hogy minden sz@rt kívülről lehessen elérni. Volt rajta smart settings, handy taskman és egy best menü, ami a zöld gomb hosszú megnyomásával indult. Na, abba klf. alpontok alá az egész menüt gyakorlatilag be lehetett osztályozni. Aztán az E51 környékén már rájöttem, teljesen felesleges, egy jól átgondolt és átcsoportosított menü mellett mi a francnak? Persze, a billentyűs telefonokon a smart settings még használhatóbb, mint a tapicskásakon, mert 12 alkalmazást tudsz 2 nyomással elindítani: 1.Smart menü fel. 2. Az alkalmazás helyértékének megfelelő számbillentyű. De lapozni is nem csak egyesével, vertikálisan lehet benn, hanem horizontálisan, ötösével. Dehát hol a túróban van ez a mi szakértőnk nagyszerű es negyveneseitől... Ha az egész emberiség ilyen lett volna, még mindig Altamirában rajzolgatnánk a barlang falára

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#21868) karldergroße válasza deka10 (#21861) üzenetére


karldergroße
senior tag

Nem nagyon érdekel a "the pencil" program. Én a menüről beszéltem, nem kell(ett) másik fájlkezelő vagy ilyesmi. A ti érvrendszeretek olyan, mintha egy olyan autót védenétek, amely drága-trágya, semmi komoly felszereltsége nincs, de "azért bele lehet szerelni minden plusszt, meg fel lehet tuningolni". Én ha kifizetek egy telefonért 65 K-t, akkor elvárom, hogy legalább annyit tudjon és annyira legyen kezelhető, mint egy fapados (5310, 6234). Konkrétan a kijelölés listából az 5800-n jóval nehézkesebb, mint az s40-eseken. Miért nem lehetett megoldani, hogy legalább ugyanazt tudja, mint azok???

(#21869) karldergroße válasza old rocker (#21864) üzenetére


karldergroße
senior tag

Csak azt tudom erre válaszolni, mint mindenkinek. Nem érdekel, hogy hogyan buheráljátok a telót. SZerintem egyébként a legtöbb általatok említett "progi" fizetős, vagy gyakorlatilag el kell lopni (szignó, krekk, stb.), az utóbbihoz nincs kedvem. Szerettem volna egy jó telefont 65K-ért, ami magában is jó, és nem marad el a saját cég által gyártott fapados telefonok kezelhetőségétől, használhatóságától. Ezért adtam el, akadt szerencsére olyan hülye, aki a féléves telót 50K-ért megvette.

(#21870) karldergroße válasza jety91 (#21866) üzenetére


karldergroße
senior tag

Már csak az a kérdés, melyik telefon az "okos". Az 5800 biztos, hogy nem az. És az, hogy az n8 is csak ennyit tud szoftveresen, totál lehangoló.

(#21871) jety91 válasza karldergroße (#21870) üzenetére


jety91
őstag

Olvasd el mit írtál:

"Már csak az a kérdés, melyik telefon az "okos". Az 5800 biztos, hogy nem az. "

Lefogadnám, ha odanyomná valamelyikünk a kezedbe a saját beállított telefonját teljesen más lenne a véleményed...

Az az 5perc szenvedés, amit el kell vele tölteni számodra egy nagy időintervallum. úgylátszik..

Sajnos te vagy az az ember aki inkább megveszi a kész kaját, mint hogy megtanulja hogyan kell az alapanyagokból megcsinálni.

A kocsis dologra reagálva:
NEM ÉRTED az okostelefon fogalmát. Fentebb leírtam már. Ez a telefon egy viszonylag olcsó készülék, amit teljesen testre tudsz szabni a konkurenciához képest. Mutass nekem egy olyan telefont 65k-ért, ami mögött több évnyi programarzenál sorakozik fel.

Részemről téma lezárva. Másodsorban nem értem mit keresel még itt, ha nincs 5800-as telefonod már. :U Ez nem a te telefonod, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#21872) SomaV válasza karldergroße (#21870) üzenetére


SomaV
csendes tag

Miért próbálkozol? Szerintem hagyd abba, mert minden hozzászólásod csak ront a helyzeteden! Fogadd el, hogy nem való neked az okostelefon! Sajnálom de ez van!!! Mint régebben írtam "ha valaki nem tud úszni és belefullad a vízbe, azért még nem a víz a hülye".

(#21873) old rocker válasza karldergroße (#21869) üzenetére


old rocker
veterán

Kicsit kifordított a logikád, haver. Akkor, ha megveszel egy pécét, felrakod rá az alap op rendszert és cumi? Tehát nem buherálgatod tovább, nem raksz rá Skype-t, dévédé lejátszó programot, ovisuite-ot stb...
Mellesleg én nem szoktam buherálgatni, mert zömmel fizetős, tiszta program van rajta, de egyébként is, csak jól bevált, megbízható programok. Mivel a szemem messze nem a régi, én pl. minden telefonomra felpakoltam - kivéve, amelyiken alapból rajta van - a Font Magnifiert, mert nem óhajtom a bifóka szemüvegemet használni minden telefonálásnál... Az S40-en meg változtathatod ugyan a betűméretet, de ez nem fog minden alkalmazásnál jelentkezni, főleg nem a készenléti képernyőn.
A sajátos logikád abban is megnyilvánul, hogy "Ezért adtam el, akadt szerencsére olyan hülye, aki a féléves telót 50K-ért megvette."
Tehát, aki tőled megvette, az hülye volt ... és te, amikor megvetted?! Tudom, te egy megfontolt, okos, előre látó ember vagy, csak tévedtél és esetedben ez nem hülyeség (csak annál a szerencsétlen flótásnál, aki tőled megvette), hanem emberi dolog.
Szóval nem bíznék rád gyerekek nevelését, de szerintem a mi diskurzusunk is parttalan és értelmetlen, te meg vagy győződve arról, hogy a véleményed über alles ... én szerényebb vagyok, én sosem zárom ki a saját tévedésem lehetőségét, igaz, annyira szerény sem vagyok, hogy Szókratész mintájára kijelentsem: "tudom, hogy nem tudok semmit". Én inkább Villon sorait vallom magaménak: "Nem vagyok bölcs, azonban, nem vagyok ostoba egészen.". De a szociológiai felméréseket, ami alapvetően empirikus jellegű, azért tartják egzaktnak, mert ha valamit egy döntő többség tart valamilyennek, az már tekinthető egy többé-kevésbé objektív véleménynek.
Nekem meg úgy tűnik, te eléggé elszigetelt vagy a téziseddel; de nekem egyébként tök mindegy. Ha nem vetted volna észre, senki sem akar rákényszeríteni arra, hogy még egyszer 5800-át, vagy N8-at vegyél; tényleg, van egy f@sza kis 6131-em, pipec S40-es, érdekel?
Csak ahogy te előadod a véleményed ... az valahogy ... tudja csoda, kicsit bántónak tűnik és nagyképűnek. Mintha én mondanám azt az egyetemi tanáraimról, egytől-egyik balf@szok voltak, nem tudnak semmit, bezzeg az általános iskolában a tornatanárom... az igen.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#21874) old rocker válasza jety91 (#21871) üzenetére


old rocker
veterán

Mit keres? Ugyanazt, mint Joe bácsi az E52-es topikban. Tiszta szociopata...

Soma: "...azért még nem a víz a hülye" LOL!!

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#21875) tomiika


tomiika
tag

Sziasztok!

Feltelepítettem a Nimbuzz új verzióját, mert reggel írta, hogy van neki ilyen. Minden szép és jó, egy dolog kivételével. Ha rámírnak elnémítja a rádiót, rádió megnyit, és megkérdezi, hogy folytatom-e a lejátszást. A régebbi verziók ilyet nem csináltak.
Van erre valamiféle megoldás, vagy telepítsem vissza a régit?

(#21876) tariattila válasza old rocker (#21873) üzenetére


tariattila
veterán

lámlenge...

(#21877) jety91 válasza tomiika (#21875) üzenetére


jety91
őstag

Ha nincs ilyen beállítási lehetőség akkor igen, rakd vissza a régit. Nem tudom sajna a pontos választ rá, mivel nem használok IM progikat telefonon :)

(#21878) deka10 válasza karldergroße (#21868) üzenetére


deka10
senior tag

Nézd ha már autó, betértél egy olyan helyre ahol kamionosok vannak és próbálod meggyőzni őket, hogy a személy autó jobb az árú szállításra na ne már. Egyébként ha veszek autót szeretek vásárolni egy két dolgot bele, hogy a kényelmemet szolgálják és az egyéniségemet tükrözzék, ha ennyi nem elég akkor tényleg „a víz a hülye” és tanuljon meg embert úsztatni (legalább is a te világodban).

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21879) Flashback válasza Flashback (#21853) üzenetére


Flashback
addikt

Up a kérdéseimnek!
És a f*szom a flémelésbe/trollkodásba...

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#21880) Flashback válasza Flashback (#21853) üzenetére


Flashback
addikt

dupla...

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#21881) B1T3 válasza karldergroße (#21870) üzenetére


B1T3
addikt

Azért az túlzás, hogy az „N8 is "csak" ennyit tud szoftveresen”. Járj utána jobban!(Ezt ne kötekedős hangnemben képzeld el!)

(#21853) Flashback
Szerintem ezek nem természetesek. Hard resetet próbáltál már?
A zenelejátszó esetében mit értesz hangok alatt?

(#21882) Barthezz2 válasza Flashback (#21879) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Zenelejátszó a gyári FW-vel mindenhol keres, ez ilyen. Megoldás egy CFW, amiben meg van adva neki, honnan szedje a számokat, vagy létrehozol playlist-et, és azt teszed bele, ami kell. Jobb ötletem nincs rá.

Rádiót annyit nem hallgatok, de biztos, hogy nem normális ez.
Távirányító alatt mit értesz?

Touchscreen bajom nekem még nem volt 5530-on, de az is 100, hogy ez sem normális.

FW frissítés, vagy hard reset megoldhatja talán ezeket.

Everybody lies.

(#21883) Flashback válasza Barthezz2 (#21882) üzenetére


Flashback
addikt

Most a legújabb FW van rajta, ez már a harmadik frissítés. Mindegy ezek mellett tudok létezni csak zavaró.
A CFW az mi?
A gyári füles távirányítója az a táv.
3G közben nagyon melegszik az akku környéke, ez természetes?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#21884) karldergroße válasza deka10 (#21878) üzenetére


karldergroße
senior tag

Az a baj, hogy a kedvenc telódba nem csak egy-két dolgot kell vásárolni, hanem gyakorlatilag minden gyári app. helyett egy másikat - jobbat - kell telepíteni-krekkelni-szignózni-----> lopni. Gyakoratilag MINDENT le kell cserélni.

(#21885) karldergroße válasza old rocker (#21873) üzenetére


karldergroße
senior tag

Kicsit kifordított a logikád, haver.
Megtisztelsz, majd sörözzünk is egyet… (?)
Akkor, ha megveszel egy pécét, felrakod rá az alap op rendszert és cumi? Tehát nem buherálgatod tovább, nem raksz rá Skype-t, dévédé lejátszó programot, ovisuite-ot stb...
Természetesen használok a Windows mellett más szoftvereket is, de azt állítom, ha a Windows ilyen szar lenne, mint a Symbian 60, nem lehetne a világ piacvezető oprendszere. A Windows7 például egy logikusan kezelhető, felhasználóbarát szoftver, amely tökéletes zenelejátszóval (2 db, Mediaplayer és MediaCenter), levelezőprogrammal, képnézegetővel, és még tököm tudja hány másik segédeszközzel rendelkezik. Mindegyik egytől-egyik jól használható. A Symbian naptárja, számológépe, zenelejátszója és böngészője viszont tragikus: mindegyik helyett kell egy másik, amelyet vagy megveszel, vagy felkrekkelsz, szignózod, stb. A naptárban nem másolhatók az események és nem tudja azt sem, hogy egy héten kétszer ugyanabban az időpontban fusson ugyanaz az esemény. (Ezt az S40 érdekes módon tudja.) A zenelejátszó nem írja ki az albumcímet, de állítólag az N8-ban már állítható hangszínszabályozó sincsen!!! A számológép semmilyen tudományos funkciót nem ismer. A Symbian böngészőjéről pedig nemcsak én mondom, hogy úgy szar, ahogy van.

Mellesleg én nem szoktam buherálgatni, mert zömmel fizetős, tiszta program van rajta, de egyébként is, csak jól bevált, megbízható programok. Mivel a szemem messze nem a régi, én pl. minden telefonomra felpakoltam - kivéve, amelyiken alapból rajta van - a Font Magnifiert, mert nem óhajtom a bifóka szemüvegemet használni minden telefonálásnál... Az S40-en meg változtathatod ugyan a betűméretet, de ez nem fog minden alkalmazásnál jelentkezni, főleg nem a készenléti képernyőn.
A sajátos logikád abban is megnyilvánul, hogy "Ezért adtam el, akadt szerencsére olyan hülye, aki a féléves telót 50K-ért megvette."
Tehát, aki tőled megvette, az hülye volt ... és te, amikor megvetted?!

Sajnos, - és ezt most lehet, hogy örömmel hallod – nagyon nagy hülye voltam, hogy megvettem az 5800-t. Azt gondoltam, hogy egy okostelefon tudja azt, amit egy fapados s40-es, minden más csak PLUSZban jön ehhez: a jobb kamera, a jobb hangszóró, a szép kijelző, stb. Ehelyett meg kellett állapítanom, hogy az egész menürendszer áttekinthetetlenebb, logikátlanabb, a gyári programok csököttebbek, és ami a legrosszabb tulajdonsága az 5800-nak, az érintőképernyő tulajdonképpen csak egy „dísz”. Nem használja ki a szoftver, nem él azzal, hogy egy ilyen rendszer mennyivel megkönnyíthetné a dolgok elérhetőségét, mennyivel leegyszerűsíthetné a telefon kezelését. Ehelyett majdnen mindent úgy érhetsz el, mint egy nyomógombos készülékben: opciók-menüpont-kiválaszt-biztos benne-igen!-de tényleg?-de tényleg igen-akkor jó.

Szóval nem bíznék rád gyerekek nevelését, de szerintem a mi diskurzusunk is parttalan és értelmetlen, te meg vagy győződve arról, hogy a véleményed über alles ... én szerényebb vagyok, én sosem zárom ki a saját tévedésem lehetőségét, igaz, annyira szerény sem vagyok, hogy Szókratész mintájára kijelentsem: "tudom, hogy nem tudok semmit". Én inkább Villon sorait vallom magaménak: "Nem vagyok bölcs, azonban, nem vagyok ostoba egészen.". De a szociológiai felméréseket, ami alapvetően empirikus jellegű, azért tartják egzaktnak, mert ha valamit egy döntő többség tart valamilyennek, az már tekinthető egy többé-kevésbé objektív véleménynek.

Ezt a nagyon kiművelt költői példát köszönöm, persze felmerül bennem, hogy hol látható az, hogy én tévedhetetlennek gondolom magam. Ez egy fórum, ahol mindenki megírja a saját véleményét. Amit írtam, az az én véleményemet tükrözi, nem biztos, hogy objektíve nekem van igazam, viszont én csak azt írhatom, amit gondolok.

Nekem meg úgy tűnik, te eléggé elszigetelt vagy a téziseddel; de nekem egyébként tök mindegy. Ha nem vetted volna észre, senki sem akar rákényszeríteni arra, hogy még egyszer 5800-át, vagy N8-at vegyél; tényleg, van egy f@sza kis 6131-em, pipec S40-es, érdekel?
Köszönöm, nem érdekel, mert van egy tökéletes 5310-esem. Az, hogy ezen a topicon „elszigetelt” vagyok, nem csoda. Ez egy 5800-ás topic. Tudod, én legalább belátom, hogy bakot lőttem az 5800-sal, mert bíztam a Nokiában, és azt gondoltam, ha képesek tökéletes „egyszerű” telefonokat gyártani, akkor az okostelefonjaik sem lehetnek rosszak.Szerintem ez nem így van. Itt a topicon viszont mindenki védi a nimbuszt, amit az objektív tesztek elég rendesen megtépáztak már. Nagyon sok magyar és nemzetközi írásból kiderül, hogy a symbian 3-4 évvel el van maradva a vetélytársaktól, kezelése nehézkes, ügyetlen. Érintőképernyőn pedig értelmetlen.

Csak ahogy te előadod a véleményed ... az valahogy ... tudja csoda, kicsit bántónak tűnik és nagyképűnek. Mintha én mondanám azt az egyetemi tanáraimról, egytől-egyik balf@szok voltak, nem tudnak semmit, bezzeg az általános iskolában a tornatanárom... az igen.
Ilyen is lehet, nekem például a gimnáziumi tanáraim sokkal nagyobb egyéniségek voltak, mint az egyetemen betokosodott „szakprofesszorok”. Viszont nem értem, miért bántó, amit írok. Mert nem zengek együtt a „de-fasza-ez-a-telefon”-kórussal? Na mindegy, én azt hittem, hogy ez egy vitafórum.
De akkor én is csatlakozom a csordához: az 5800 egy überfasza telefon. És ez a szoftver, a Symbian, na ez egyszerűen tökéletes, a világ 8. csodája…

(#21886) old rocker válasza karldergroße (#21885) üzenetére


old rocker
veterán

Csak a legvégére: a franc sem kívánja, hogy beállj a csordába. Már annál is inkább, mert én semmiféle csordát nem védek, nekem E52-em van, plusz volt egy 5800, amit nekiadtam a feleségemnek. Én általában utálom az arany középutat, legfényesebb bizonyíték erre a pszichológusokat is meglepő ambivalens természetem. De, érdekes módon, ebben a hozzászólásban már tudtál úgy, és olyat jrni, amivel egyet tudok érteni és valszeg más is: a Nokia elvesztette a piaci hegemóniát, vergődik, lemaradt, nem tud átlépni a saját árnyékán.
De, már megbocsáss, nem te vagy Galahad lovag, hogy most rendet vágjál az ostoba 5800 használók között; lerántsad a kendőt a szemükről, vegyék már észre, hogy ez a telefon rosszabb egy fapados S40-nél. Fáradt vagyok ahhoz - eddig melóztam, montíroztam - hogy most egy részletes összehasonlítást tegyek az általad preferált S40 és az 5800 között. így, anélkül, hogy elvégezném ezt az összehasonlító analizálást, minden explicit alátámasztás nélkül, a te szintén alátámasztatlan állításodra azt írjam: ez így egy baromság.
Ha kivesézed, vannak hibái, - sokszor engem is bosszantanak kis apróságok, - azt mondom, oké. De te ex chatedra kijelentesz valamit, mintha te lennél Lord of the Mobiles, és ezt mások számára bántóan teszed. Sehol nem teszed hozzá a pici kis apróságokat, amik az én értelmezésemben, mint stilémáknak szerepelniük kellene ahhoz, hogy a véleményed tisztelhető legyen: szerintem, véleményem szerint, úgy gondolom... Mert az az interpretálási mód, (nem azért, mert trágárságot írsz az itteni felhasználókra, hanem, mert a kontextuális összefüggés következtében ilyen értelmezésben lehet dekódolni a szövegedet) amivel illeted a telefont, sértő. Azért, mert a látens jelentéstartalma: de idióta ökrök vagytok, hogy ezt a sz@rládát használjátok, ennél még a vécébe ejtett gyufásdobozom is többet ér... Blőd dolgot írsz és én csak egy dolog miatt vitázok veled: maradjunk a realitások talaján. Voltak dolgok, alkalmazások, amelyekben az s40 jobbnak bizonyult az S60-nál: összességében azonban ez nem igaz. Erről már máshol, másnak írtam.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#21887) old rocker válasza karldergroße (#21884) üzenetére


old rocker
veterán

Nem nekem adresszáltad, de hadd válaszoljak: ez is egy hülyeség. Vagy barokkos túlzás, hogy finomabban fogalmazzak. Miért kellene mindent lecserélni??? Van, amit tanácsos kiegészíteni, esetleg lecserélni. Azért symbian. De el ne meséld már nekem, hogy az S40-esben, amihez legfeljebb jawa alapú alkalmazásokat lehet rakni, alapból mindenben tökéletesebbek, mert beugrok a saját számba és összesz@rom magam... Egyébként említettem neked a Mobile Shellt, ami már tényleg a bőség zavara, még a nagymami lábszagát is ki lehet rakni a készenlétire...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#21888) deka10 válasza karldergroße (#21884) üzenetére


deka10
senior tag

De legalább megtehetem, mert ugye ki lehet CSERÉLNI nem úgy mint egy S40-en és ezzel el is érkeztünk a végéhez, részemről.

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21889) deka10 válasza karldergroße (#21884) üzenetére


deka10
senior tag

Upsz

[ Szerkesztve ]

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21890) 64b0r


64b0r
aktív tag

Huhh, úgy látom nagyon beindult a trolletetés. Pedig annyiszor el lett magyarázva már, hogy
A TROLLOKAT ETETNI VESZÉLYES ÉS TILOS!
Pláne, hogy a végén ideszoknak. :U

[ Szerkesztve ]

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#21891) jety91 válasza 64b0r (#21890) üzenetére


jety91
őstag

Finoman arrébb lett tessékelve a topikból, de látod... Nem bírja abbahagyni.

El sem olvasom mit ír, nem méltatom magamat rá, felesleges. Fentebb Old Rocker leírta az én véleményemet is. Ő az a tipikus ember aki nem ad a saját igazából, és "akkor is megmutatom" elv alapján él.

MÁS:

Valaki tudja, le lehet-e kódolni a bill.zárat, úgy mint a gombbal rendelkező symbian telefonokon? Vagy egyéb progi létezik-e rá.

(#21892) deka10 válasza jety91 (#21891) üzenetére


deka10
senior tag

Ha a biztonsági kodra gondolsz igen, a bekapcsoló gomb rövid megnyomása és ott megtalálod, az alap biztosági kód az12345. A telefon lezárása menüpont a legalsó ezért fel kell görgetni mert nem látszik.

[ Szerkesztve ]

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21893) jety91 válasza deka10 (#21892) üzenetére


jety91
őstag

És be lehet ezt állítani automatára? :U
Bár végülis 2 mozdulat :DDD Csak tudod: Lustaság fél egészség

(#21894) deka10 válasza jety91 (#21893) üzenetére


deka10
senior tag

Hogyne lehetne, bár szerintem az a macerásabb, mert mindig fel kell oldani. Tehát menü-beálítások-telefon-telefonkezelés-biztonság-telefon és sim kártya-automatikus zár ideje itt az általad megadott perc után zárja a telefont. Azt tudni kell ha megváltoztatod a biztonsági jelszót akkor szoft frissítés alkalmával érdemes vissza állítani az eredetit mert volt már akinek bekavart és nem fogadott el semmilyen jelszót, természetesen ha leformázod akkor tök mindegy

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#21895) Barthezz2 válasza karldergroße (#21885) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Figyelj, ha annyira szar az 5800, meg a S^1 és S^3, akkor tégy már meg nekünk egy szívességet, és húzz már el a topicból!

Ha egyszer leírod, hogy szar, neked nem jön be, az magánvélemény, elolvastuk, vettük, továbbléptünk, de magam részéről kezdem kicsit(nagyon..) unni, hogy napok óta a te fröcsögésedet olvassam erről.
Elnézést a stílusért, eddig direkt nem akartam belefolyni, de már kezd kiborulni a bili..

Ha nem tetszik, vegyél s40-et, vagy android-ot, vagy iPhone-t, vagy wp7-et, vagy használj vezetékes telefont, de légyszíves ne minket boldogíts itt.. :(
Köszönöm :R

Everybody lies.

(#21896) kp78


kp78
addikt

Szerintetek N97 mini-re érdemes cserélni 5800-át?
Vagy a hardver nagyon hasonló, így nem sok értelme van csak a qwerty miatt? :U
Vkinek fejben van, mivel tud többet, hogy ne kelljen annyit keresnem minden felé?
:R

(#21897) jety91 válasza deka10 (#21894) üzenetére


jety91
őstag

Na akkor jóra gondoltam, csak a tetves súgó nem jött be hogy elolvassam pontosan mi is az a sim zár :DDD

Köszi!

(#21898) karldergroße válasza old rocker (#21886) üzenetére


karldergroße
senior tag

Ne haragudj, de szerintem egy vitafórumon nem szükséges a következő kifejezések használata: "szerintem, véleményem szerint, én úgy gondolom, stb." - bár most véletlenül én is leírtam . Ugyanis logikus, hogy mindenki a saját véleményét írja le, nem pedig másét.

Mivel azonban te jószándékú és kiművelt embernek tűnsz megírom neked, hogy

NEMakartam olyan szövegeket írni, amelyeket a topic használói sértőnek tarthatnak Azt írod: "Mert az az interpretálási mód, (nem azért, mert trágárságot írsz az itteni felhasználókra, hanem, mert a kontextuális összefüggés következtében ilyen értelmezésben lehet dekódolni a szövegedet) amivel illeted a telefont, sértő. Azért, mert a látens jelentéstartalma: de idióta ökrök vagytok, hogy ezt a sz@rládát használjátok, ennél még a vécébe ejtett gyufásdobozom is többet ér... Az én írásaimban sokkal inkább a mélységes csalódottság jelenik meg. Világ életemben Nokia telefonjaim voltak, egy ízben, amikor a Vodafone-hoz pártolta, vettem egy csicsás Motorolát, de fél év után visszatértem a fekete-fehér 3510-esemhez. Ettől kezdve meg voltam győződve, hogy a Nokia által kifejlesztett menü jó, sőt a legjobb. A 6234-esnél és az 5310-esnél pedig egyéb multimédiás dolgok is megerősítették bennem azt a véleményt, hogy - ha telefon, akkor Nokia.
Tavaly kicsit jobban álltam anyagilag,gondoltam befektetek egy igazi multimédiás, érintőképernyős telefonba. Emlékszem, mennyire beleéltem magam, hogy lesz egy ilyen készülékem, képes voltam 120 km-t utazni a székesfehérvári MediaMarkt-ig, hogy megvehessem. És akkor jött a csalódások sokasága az 5800-t illetően. A már többször tárgyalt elképesztően ügyetlen menürendszer, stb, nem is folytatnám. Amit egyszerűen nem értek és tulajdonképpen erre a két kérdésre szeretnék választ kapni:

1. Miért nem lehetett azokat a dolgokat, amelyek az s40-ben tökélyre voltak fejlesztve, egy az egyben átvinni a Symbianra? (naptár, számológép, híváslista, stb)
2. Miért annyiban áll az érintőképernyő adoptálása a menürendszerre, hogy a nyomógombok most az érintőképernyőn vannak? Az érintőképernyő - szerintem - ennél sokkal többre lenne képes!

Nézd, azon lehet vitatkozni, hogy 65000 Ft sok-e vagy kevés. Nekem nem kevés. Ha ennyiért ezt kapom, nem vagyok elégedett. Tehát nem az 5800-t használók fikázása volt itt a célom, hanem a csalódottságom kifejezése, ami lehet, hogy bántó, de ugyanakkor természetesen ezt sem kötelező elolvasni. Jó, megígérem, hogy nem írok többet a topicba.
Viszont - ha már haver vagyok... - egy dologban segíthetnél. Letelik a 2 évem, vehetnék új telót előfizetésre. Most így mi a szart érdemes venni??? Köszi a választ előre is.

(#21899) karldergroße válasza Barthezz2 (#21895) üzenetére


karldergroße
senior tag

Öreg, akkor írok és oda, ahova akarok, amikor akarom. Ezt nem te szabod meg. Aki értelmesen reagál, azzal értelmesen elbeszélgetek én is (old rocker.)
Neked az 50-es évek a kedvenc időszakod amúgy?? Akkor mindenki egy dalt fütyült...

(#21900) Barthezz2 válasza karldergroße (#21899) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Nem kell egy dalt fütyülni, pont ez benne a lényeg. Ha egyik nem tetszik, lehet másikat is énekelni.
Úgy látom inkább neked a kedvenced az időszak, mert hiába nem tetszik, csak azért is ezt dalolod..

De tudod mit, akkor hagylak értelmesen beszélgetni, mert úgy látszik én vagyok a hülye, hogy nem ugyan azt akarom oldalakon keresztül olvasni, hanem végre a topicnak megfelelő témával foglalkozni. De úgy látszik csak engem zavar, hogy napok óta folyik a végeláthatatlan háború, mivel téged semmivel nem lehet meggyőzni, bebetonozott véleményed van, de azért hergeled a népet, hogy csakazért is megmagyarázzák neked,azt, amit úgysem hiszel el, és úgysem fogsz véleményt változtatni..

Én kérek elnézést, hogy beleavatkoztam.. folytasd csak, én majd megyek másik topic-ba..

Öreg, akkor írok és oda, ahova akarok, amikor akarom. Ezt nem te szabod meg.

Ebben részben igazad van, csak nehogy véletlen egy modi szóljon majd rád, hogy be kéne fejezni..

Na részemről végeztem. Csak így tovább..

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.