Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
Egyre kevesebbet fogyasztanak a hardverek... Már amelyik. Kivétel a vga. Egyre kevesebbet fogyaszt a cpu és stb, de a gép össz fogyasztása mégis nő. Mert a vga meg bőven egyre többet kér.
Nekem is "csak" 650W-os tápom van, de ebből 648-at ad le 12V-on.
Bármelyik tápra lehet tenni 10db 8pin-es csatlakozót is, csak attól még nem fog vele boldogulni ha 12V-on 350W-ot ad le.
Na, közben megtaláltam. Proci, ami 4GHz-n 50W-ot fogyaszt, 5GHz-n már 160W-ot.[link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Geller72
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
"Én csak a 4 pcie csati miatt linkeltem 650-est, de ez megint mellékes"
-Neked....
Olvasok és még mindig csak azt látom, hogy EGY DARAB 7970 -el megáldott gép 290W-nál jár. Mivel CF-et nem látunk, így azt itt nem láthatjuk, hogy CF esetén mennyi lenne ez az érték. De közel 600W. Nálam több is. Nézd. Ha egy táp 600W-os, az nem, azt jelenti, hogy akkor a 600W terhelést bírni fogja akármeddig is. Mindegyik két kártyás gépem legalább 700W-os, de inkább nagyobb tápot adok alájuk. Már írtam. A CF-es 290-es gépemnél terhelt vga-val (cpu idle) 638W-ot mér folyamatosan a mérőszerkezet. Bírja, de feláll a hátamon a szőr. Valszeg lecserélem ezt is nagyobbra. És továbbra is azt állítom, 600W CF/SLI-re nem elég. Persze, te gondolhatod másképp is, szíved joga. Jó éjt.Jaaa, tessék...:
CF...

-
Pete55555
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
Kezdesz mostmár mellébeszélni, 600 W-os tápot mondott a kollega, hogy annyi elég a CF-hez 2 kártyához.
Én csak a 4 pcie csati miatt linkeltem 650-est, de ez megint mellékes.hiába linkelgetném neked egész éjjel a 300W-os fogyasztású szóló vga grafikonokat
Akkor berakom a grafikont amit te is beraktál, kiemelve a lényeget, jó?
OLVASS
Ja, és én itt tényleg befejeztem (nem úgy, mint te az előbb) Ha ezután sem érted miről is van szó, hát ez van.
De egyébként tényleg elolvashatnád ezt a tesztet is...
-
Geller72
veterán
Ahogy korábban (képpel illusztrálva) is írtam, az 5870 egy jó kártya, kevés fogyasztással. De nem egy nagy fogyasztású, mai csúcs kártya. 2 db 5870 nem "eszik" annyit, mint egy 7970 DC2T padlón. Ezt tudom. A 7970 többet tud kajálni, mint akármelyik R9 290-es kártyám.
7970 CF-ben volt neked? Gyárilag az enyém 2x8 csatis. A tiéd is?
-
nuke7
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
nem igaz. soha nem mondtam 500W, a cikkben 600-650W szerepel. honnan veszed ezt az 500W-t..?

600-650-es tápokról beszéltünk.
és direkt figyelmen kívül hagyod, amit írok.
az 5870 fogyasztása szerinted kevesebb lett az évek alatt, vagy mi van veled..?
(vagy a GTX285 eszik kevesebbet?
)komolyan nem értelek

de ha ez nem lenne elég, az én tápomon akkor is négy 8pines csati van, és volt is benne tuningolt 670sli

(meg 7970 is
) -
Geller72
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
..mondom én, hogy megyünk a 700W fele, a kezdeti 500W-ról..
."Mindegy is, tudhatnád, hogy egyébként a mai hardverek egyre kevesebbet fogyasztanak a régiekhez képest, úgyhogy ez az elméleted is hibás, de ez már tényleg részletkérdés."
-Nem, nem részletkérdés. VGA-król beszéltünk és ez az állítás ott nem állja meg a helyét. És mivel a teljes fogyasztás jelentős részét képezik, az állításom nem hibás. Pontosabban nem az én állításom. De mivel látom, hogy hiába linkelgetném neked egész éjjel a 300W-os fogyasztású szóló vga grafikonokat, CF-ről nem beszélve, ez a továbbiakban meddő vita és egyre jobban úgy érzem, hogy sem nagy fogyis CF/SLI kártyád (nem 670-ről beszélünk, mert az minden, csak nem az..
), sem pedig nagy tápod nem volt eddig. Nem egy ilyen nagy gépem van, és mivel fontos, hogy mennyit fogyasztanak, tényleges fogyasztási adatok kellenek, konnektorból mérve. Ilyenek nekem vannak, tehát nem csak a levegőbe beszélek.De ha gondolod, idehívok pár kollégát egy olyan (PH-s) fórumból, ahol majd mindenkinek 4-20 VGA-ja van és ők is tudnak mesélni valós fogyasztási adatokról CF esetén, vagy akár 4-5 VGA egy lapban - történetről, mért adatokról és nem csak a levegőbe beszélnek olvasott (nem tapasztalt) adatokról. -
Pete55555
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
Akkor linkelem a cikket...LINK
Idézem a lényeget: "moduláris PCI Express tápcsatlakozóból van négy"Az alaplapi 12V 4/8pines csati felül van a tápcsatlakozó mellett, úgyhogy ezt (is) benézted, de sabaj.
(#393) Geller_1972 2103 év végi ? Jól előre szaladtunk

Mindegy is, tudhatnád, hogy egyébként a mai hardverek egyre kevesebbet fogyasztanak a régiekhez képest, úgyhogy ez az elméleted is hibás, de ez már tényleg részletkérdés.Mégegy kép, Raider 650-ről:

-
Geller72
veterán
"szóval ahelyett, hogy káromkodnál talán olvasd el a linkelt cikket - 600W körüli tápokról, ok?"
-Már kurva régen elolvastam, ne ríkassatok már a hülyeségetekkel, komolyan. Írj a cikk írójának egy pm-et kérlek és kérdezd meg tőle, hogy az akkori cikkben szerepeltek mennyire állják meg a helyüket MA. Ember! Az mikori egy cikk?? A következő indok egy S3 fogyis teszt linkje lesz? 2010-es májusi cikkel bizonygatni a 2103 év végi fogyasztási adatokat?
WTF?..nem mellesleg, látom, már nem írod, ki, hogy ennyi és ennyi teljesítményű a tápod, hanem már 700W körül járunk..hehe..500-ról indult a vita.
Léptem..
-
mike710
aktív tag
"Nem a processzor van lemaradva, a programok nem voltak optimalizálva több szállra."
"Egy szálon is gyorsabb és energiahatékonyabb egy Intel proci, mint egy Amd."
Nem tudom hogyan magyarázhatnám még el,hogy nem volt több szálra optimalizálva több program és ezért negyed gőzön ment a cpu nyílván gyorsabb akkor az intel 1 szálon. Komolyan értelmezd ahogy akarod feladom.
-
Geller72
veterán
-
hdekakas
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
+1!
Ez hangzott el:
"Három darab kártya lazán megy 600Watt körüli tápokkal."
Ez már tényleg vicc, hogy egyesek szerint HÁROM csúcs vga-hoz is bőven elég a 600W táp.
Akkor egy vga-shoz, ami nem is a legkorszerűbb, használjatok 150-200W-osat ezek szerint.
Egs.
(Ja, és még tuningoljátok is +40%-ra a procival egyetemben, mert az is még bőven belefér, csak +1-2W-tal fogyaszt többet.
) -
Pete55555
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
Egy darab VGA, plusz a CPU, ram, HDD, stb... ottvan a táblázat tetején, TELJES GÉP fogyasztása, azt látom én is, hogy egy VGA, nem kell egyből vaksizni, te nem látsz már a ködtől.
Egy VGA-val a teljes gép fogyaszt ennyit. De 2-vel nem fogyasztana 2xennyit okoska. Gondolkozz már kicsit.
Ott a 4 PCI-e rajta, oké ez 600W, bocs.
-
Geller72
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
Nem lehetsz ennyire vaksi komolyan...
.mekkora betűkkel emeljem ki, hogy ez EGY KIBASZOTT VGA, nem SLI/CF fogyi grafikon. Pedig mi arról beszéltünk. Eddig..... mert nekem ebből elegem van. Nem hiszem, el..
.(2x2x6, illetve 8 pinre gondoltál ugye? nem 1 párra. Mert ugye 2 vga-nál kell kettő (legalább) 6 pines és kettő nyolc pines csati. És te ezek szerint sűrűn látsz ilyen csatis 500-as tápokat..aham..
.) -
Medocsabi
addikt
Jó kis konfig,jó kis cikk,érdemes volt elolvasni,ahogy ezt a sok hozzászólást is!
megnyugtató tudni,hogy nem én vagyok a legnagyobb kocka a világon!
(bármit mondjon is asszony
)szerintem ha next gen konfigról beszélünk,illik egy jó I7,nem pedig egy fx 8000....hamár fx,akkor (sztem) a legújabb,de ez szubjektív!tavaly azt hittem,az én gépem túléli majd a világot,olyan erős és szuper...hát már gondolkodom az sli-n,vagy egy erősebb vga-n.csak a párom meg ne tudja 
szal:ez sztem egy jó,erős,és gamer konfig,dehogy időtálló-e....?sztem pc-nél nincs ilyen,2 évnél tovább nem érdemes tervezni... -
Pete55555
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
Mit kell ezen nézni? A legnagyobb is 436 W.ot fogyaszt KONNEKTORBÓL mérve, azaz a valós fogyasztás legalább 10%-al alacsonyabb, tehát mondjuk legyen 400W.
Miért is nem elég neki a 600W-os táp?Ja, és biztos véletlen raknak rá 500W feletti tápokra is 2x 6/8pines VGA csatit gyárilag

-
-
gabesszg
aktív tag
2 láma kérdésem lenne:a cikkbe mintha nem olvastam volna, hogy ez az egész dolog mennyibe fájt, illetve egy tomb raider pc-n fullra felvéve látható különbségeket ad ki egy konzolos verzióhoz viszonyítva?
-
Geller72
veterán
Ok. Használjatok csak 600W-os tápokat CF-re, SLI-re. egészségetekre.
. 
Nézd meg, hol van a te 670-es vga-d fogyija, az én legkisebb 7970-es vga-m fogyijához. Jó hogy nem 50W-os, öt forintos vga-kat linkelgettek, 8600 GT SLI..L.O.L. Na, mit olvastok ki ebből a grafikonból? És ez EGY VGA-s PH-s teszt. De tényleg hagyjuk. Nem érdekes. Fütyüljön aza táp, izzon..
. szép estét.
.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
A 600w -os Cooler Master Silent Pro Gold -om röhögve viszi a 670 SLI-t több mint egy éve. Van mellette egy i7 2600k proci, egy Asus Xonar Essence STX ami szintén tápcsatlakozós, ezen kívül egy streamer kártya, 2 vinyó és egy SSD, ja és egy CD meghajtó. Akkor ez elég nagy LoL kategória, megkockáztatom hogy LoL of the year.
-
nuke7
veterán
válasz
Geller72
üzenetére

jólvan, gondolkozz kicsit:"Radeon HD 5870 CrossfireX
A second card requires you to add another 188 Watts. You need a 700+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 55~60 Amps available on the +12 volts rails. "
kettő kártyához magyarán 700W-nél erősebb táp kell.
akkor add össze azt, hogy Három darab kártya lazán megy 600Watt körüli tápokkal.
Akkor hogy is van ez...?

(tehát ha hozzáadunk még egy 5870-et az levesz 100W-t a fogyasztásból
)nem baj, ha nagyobb tápot veszel, csak ne beszéljünk butaságot

ja, slussz poén, hogy nekem simán megy a 7970Ghz - még tuningolva is - úgy, hogy nem 700wattos ám a tápom

(sőt, elbírna mégegyet simán
) -
Geller72
veterán
CF-re 600W..L.O.L.
.Itt mellettem egy gép, amiben 2 db R9 290 van és megy terhelés alatt, CPU idle. Éppen 638W-ot vesz fel, konnektorból mérve. És a cpu NULLA terhelést kap. Szerinted? 3 éves tesztekkel pedig ugye nem lehet mással példálózni, max 3 éves vga-val és annak fogyasztásával.Asus 7970 DC2T-m a negyedik VGA-m. Erről a hivatalos teszt ezt írja:
"Az új VGA-k kapcsán mindössze két negatívumot említhetünk, bár ezek közül az egyik nem is annyira hátrány. Igen, a tápellátásra gondolok, hiszen dupla 8-pin-es csatlakozó kell az ASUS Radeon HD 7970 DCII etetéséhez, magyarán 700-800W-os táp alatt ne is próbálkozzunk (a hivatalos, maximum fogyasztás 375W).
És ez nem a csúcs vga a piacon.

-
hdekakas
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
A többiek már eléggé jókat írtak ezzel kapcsolatban, még annyi hogy de igen, ahogy írtam is, exponenciálisan nő a fogyasztás. Vagyis ha 4GHz-ről növeled 4,1GHz-re, akkor mondjuk (csak hasraütésszerű számokat mondok) 80-ról 85-re nő a fogyasztás, ha meg 5GHz-ről húzod 5,1GHz-re, akkor pedig 180-ról 220-ra. Pedig mindkét esetben csak 100MHz-ről van szó. Csak nem mindegy hogy honnan hová 100MHz. Eleinte nem igen fogyaszt többet, tény.
Minap egy nagyon szép diagramot láttam erről fogyasztás/hőmérséklet/feszültség diagramban, de most fél óra alatt se találtam meg.

Ehhez a konfighoz elég a cikkben szereplő táp, az én véleményem is az. De ha már "next gen", akkor nem lett volna túlzás egy kicsit nagyobb, hogy a későbbi tuningot vagy bővítést is számolgatás nélkül biztosan vigye.

(3-4 évvel ezelőtti vga-kkal meg ne példálózzunk, a vga-piac minden hónapban hoz újítást, nem úgy mint mondjuk egy mostani csúcskategóriás proci vagy ram ami még 2 év múlva is eléggé jó lesz.) Több mint egy éve vettem az i7-esemet, és még mindig nagy sláger, vga-t meg az elmúlt 1 évben 3-at cseréltem.

-
MongolZ
addikt
válasz
fornettisuti
üzenetére
Kinek mi a brutál, van, akinek 100e is az...
-
nuke7
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
és ezt, a 600W-os táp tesztet olvastad..?

650W-nél nagyobb táp csak 2-nél több vga-hoz kell, kb. mindegy milyen proci van a rendszerben...
-
Geller72
veterán
Nézted, anno mennyi kajáltak ezek a vga-k?
"Az 5870-es rendszer fogyasztási értékei minden képzeletet felülmúlnak."
PH-s teszt, ha emlékszel rá. Egy ilyen vga, ha jól van optimalizálva, 150W-ból "kijön".
, -
Formaster
addikt
Nextgen konfigtól messze van még. Még szinte meg sem jelentek a nextgen játékok, 4K pedig még nincs a monitor iparban. Szerintem 2014 év vége felé beszélhetünk nextgen pc-kről, addig lefolyik pár csepp víz a dunán.
-
Dominó85
addikt
válasz
Pete55555
üzenetére
Jaja, pl az én Corsair HX650 Gold-om is "csak" 52V-os raillel rendelkezik. Mondjuk én nem tuningolok, mert ha valamit elbaxok, nincs pénzem új alkatrészekre. És ha lenne is, inkább a barátnőmre költöm.

Illetve ez a "peak" (csúcs) dolog tápoknál azt jelenti, hogy ha véletlen túlszaladna az összfogyasztása a gépnek a táp "hivatalos" értékén, akkor rövid ideig viszonylag stabilan bírja még azt az értéket is a rá kötött hardware-ek károsodása nélkül.
Egy példa:
- Corsair VX450
- FSP Bluestorm II 500
- Corsair HX650 Bronze
- Corsair HX650 GoldMindegyik elbírta az Asus HD7870 DCU II TOP VGA-mat, de az FSP és a kisebb Corsair biza már hangoskodott... És azok sem xar tápok. Bennük a venti bizony dolgozott rendesen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Geller72
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Természetesen nem szeretnék erről vitát nyitni, de szerintem is körbe kellene nézni táppal kapcsolatos oldalakon.
. A watt nem minden. Ha egy vga gyártó honlapján azt javasolják, hogy legyen minőségi, minimum 600W-os táp a gépen, akkor az nem véletlen.
. VGA és proci oldalon is nem kevés ampert kell tudnia egy jó tápnak, amit egy kisebb táp nem mindig tud. Nem mindegy, hogy 25 amper egy railen, vagy hatvan..
. 
Chieftech 550W: 12V-os rail 18 amper!!!

CM i700. 55 amper!!

Ugyan ez az FSP aurum 750-nél 60 Amper..

-
jozsi252
veterán
válasz
hdekakas
üzenetére
PH-s tesztbe, amikor Titan-t meg 290X-et is tesztelték, akkor egy I7-3770K töltötte be a proc szerepét, 4,3GHz-en járatva. Titan kártyával ez az érték 300W-ot jelentett, a komplett gépre.
Na most nehogy azt mond nekem hogyha húzok a procin 5GHz-re, meg a gpu-n is egy kicsit, akkor a fogyasztás 100-200W-al nő meg, mert azt nem hiszem el...Egy sima 1 GPU-s rendszert simán el kell hogy lásson egy minőségi 550W-os táp!
-
hdekakas
senior tag
Komolyabb tuningra gondoltam. Egy i7, -ha már mindenki azt emlegeti (és nekem is az van)-, 200W felett is eszik egy jobb tuning során. (Nem is extrém nitro-s 5,5 - 6GHz-s tuningot emlegetek, csak amit még levegővel vagy vízzel lehet hűteni.)
Látom igen, hogy egy mérsékelt tuning révén is már 500W a fogyasztása. Erre jönne még egy kicsit nagyobbacska tuning vga és proci révén is. És még ventiket emleget a cikk bele, amik legyenek led-esek, ssd-t sem ártana az még +15-20W (nem sok, de azzal sem lesz több), és ugye a 650W sem 650W...
Akkor hát olyan borzasztó sok lenne egy esetleges 750W-os táp?!
De elfogadom amit írsz, ha kifejted, és alátámasztod.
Tudom hogy sok az a 750W alapjáratra amit a Sapphire oldalán is feltüntetnek hozzá, de komolyabb tuning révén azért exponenciálisan nő a fogyasztás...
És még akkor ott van az a tény, hogy mi van, ha 2 hónap múlva az ember vga-t szeretne cserélni, mert megint piacra dobnak egy szörnyet, és az megint egy picivel többet fogyasztana?
(#360) jozsi252: Akkor nálad sincs az i7 tuningolva, mert 4,5 felett azért már eszeget elég jól.

-
nuke7
veterán
azért a villanyszámlát ne hozzuk már ide, ha százezreket költünk gépre...
kb. havi 50-200forintot lehet sporolni egy kisebb fogyasztású cuccal
(ami sokat fogyaszt az a hűtő meg a villanytűzhely, meg a villanybojler, meg talán a mosógép - számítógép ritkán megy max. fogyasztáson sokat)
-
Geller72
veterán
válasz
hdekakas
üzenetére
Kettő darab R9 290 van egy CM i700-on nálam, és nem idle mennek..
.A másk gépen egy dupla GPU-s 5970 van, az egy 80+-os 620W-os tápon "ül", padlón 315W-ot vesz fel a konnektorból mérve. Ampert nem számoltam, de evidens, hogy jobb táp kell, ha lehet egy railen tudjon minél több ampert. Az FSP aurum 750 asszem 60 ampert tud egy railen. A 7970-es DCTU2 Top-on is 2 db 8-as csati van, az is megkívánja a jobb tápot, ha hajtva van. Nem vettem észre, hogy kevesebbet kérne, mint az R9 290. -
hemaka
nagyúr
WoWozni jo volna, csak kellene hozza meg egy popec SSD, meg valami villanyszamla kupon, hogy asszony ne tepje le a fejem a szamla erkezesekor.

Gratula hozza, hasznald egeszseggel. -
kromatika
veterán
Köszi a cikket .Jó gép használd egészséggel.de szerintem CPU terén nem lettél előrébb az FX-el ,a i5 3570k hoz képest.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Sőt, a 650W elég?

Sapphire oldalán 750W az ajánlott táp. Ha lenne még ssd, plusz venti, és húzva mind a proci és a vga, akkor már határt szab a táp.
(DVD író számomra még igen is kell, noha ritkán használom, de egyszer legyen szerencséje az embernek egy CD vagy DVD lemezhez, és akkor csóválhatja a fejét, hogy na ezt most hova teszem...
)Senki nem mondja (remélem) hogy rossz gép, csak még egy kis optimalizálással és ráköltéssel jobbat is ki lehetett volna hozni.
Az meg tény, hogy a címből és a bevezetésből egy egész más kategóriát vártam volna... 4K-ban játszani? Holott 1K-ban sem viszi full élsimítással elég fps-sel a dolgokat. (Assassin`s Creed-ben kb 25 fps-t adna max élsimítással. 4K-ban meg inkább nem mondom...
) -
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
fornettisuti
üzenetére
Az alapok megvannak, szal ami kellett volna: i7 4770 + lap, R9 290 4GB, fsp raider 550, CM 212 hűtő.
És azthiszem ezzel már joócskán túlhaladtam a 200k-t és akkor csak egy PC-m lenne
inkább vettem 140-ért egy PS4-et és 60-ért egy R9 270 plusz fsp raider 550-et az 5800k mellé.Így van egy középkategóriás PC + PS4 kombó a háznál

-
Calibra72
aktív tag
Nem értem miért égő egyeseknek ha van a gépben egy DVD, ne adj Isten Blu-Ray ?
A magam részéről mint villamos szakember , nem tartom túlzásnak egy 500W.ot fogyasztó géphez a 650W-os tápot, sőt !!! Mint tudjuk a tápgyártók erős túlzásokba szoktak esni amikor a táp adattábláját feliratozzák !!!
-
Lézerparaszt
őstag
Nem rossz kis gép. Nem mondom el amit a többiek, hogy nem next gen, nincs ssd, i7 kellett volna stb...
Inkább csak annyit hogy egy vízhűtés jobb lett volna rá (csupán kényelmi funkció). Nekem mindkét gépben elég brutál nagy proci hűtő van (talán még a tiédnél is nagyobb) de már megbántam őket, mert nagyon nehezek és a gép belsejéből nagyon sokat eltakarnak, így mikor rakok bele valami újat mindig odébblököm. Az viszont kétségtelen hogy nagyon jól hűt.A játékokhoz pedig főleg videókártya kell ami elég jó, szóval látni hogy a gép nem Excelre lett kitalálva. Ebből adódóan nem is lehet másnak nevezni mint gamer gépnek.
Fornettisuti: 300k -nál? 2 jobb videókártya + a hozzá való táp, és hopp már el is jött a 300k és még csak az ablakba tehetem ki nézni mennyire jó a grafikájuk

-
hdekakas
senior tag
válasz
fornettisuti
üzenetére
Ja, azt én is lestem.
150 a vga, 80 a proci, az már 230E, és még semmi nincs meg. 
-
Nem játékokat néztem, munkára raktam össze a gépet. Céges i5 semmivel sem gyorsabb, mint az FX-6300 itthon... Viszont jóval olcsóbb volt a proci. Helyette inkább ram lett, nekem kell a 16 GB sokszor, 24 GB is volt, de azt nem használják ki a progik (Adobe grafikai cuccok, Corel, ilyesmik) fura módon

A FX-6300+7770-en símán fut a BF3, minden high-on, fHD, multiban is. Nem tudom mennyi fps, amíg nem akad, nem nézegetem. Mondjuk az utó-szűrő izék ki vannak kapcsolva, amikor bekapcsoltam, akkor sem tűnt szebbnek
de játék közben nem is lényeg annyira (Urban Terror sem szép, mégis 90%-ban azt tolom
). Jövőre kap valami combosabb VGA-t, de a proci marad, hacsak nem jön új széria FX is.Jah, utána megint lehet a ramok miatt cserélni mindent...

-
fornettisuti
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
brutál pc 300k+-nál kezdődik, egy közepes pc talán kijön 200k körül
nem tudom mikori árakat veszel alapul, akárhogy faragtam az enyém sem állt meg 300k alatt és még brutálnak sem nevezném -
hdekakas
senior tag
Ott valami nem stimmel, hogy a Heaven Benchmark tesztben 190-et ingadozik az fps, ráadásul 9 a min. érték.

Ssd hiányával és a többi többségi hozzászólással egyet értek, azokra már nem is térek ki kétszázadjára.
De a memória késleltetést is közel felére le lehetne faragni egy erősebb rammal, optimalizált beállításokkal. -
kovsol
titán
fx6300 se az erejéről hires, i3 ellen számít jó alternativának.
Rengeteg játék van sajnos a szarul optimalizáltság miatt ahol az fx procik nagy hátrányban van egy i5 el szemben, viszont már azért van ahol az fx jól jasít. Kár hogy nincs fm2+ foglalatba fx. Várom már mikor lesz nagyobb előre lépés apu fronton. Viszont egy erős igp t meg limitál majd durván a ddr3.
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
szvsz az i7 már overkill ha csak egy VGA van, nem?
Nemrég volt APU vs. FX-6300 itt logouton, meglepően erősek az APU-k, érdekes lesz a következő év proci szempontból. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Én megvártam volna a helyedben a Kaverit,ha nextgenre játszol.
Én is ezen vívódtam nemrég,h konzol vagy brutál gamer PC (mondjuk én i7 4770-el számoltam,de hasonló vga mellett) végül vettem egy ps4-et és egy R9 270-et a meglévő APU-mhoz
szerintem így jártam a legjobban, ennyibe került volna a brutál pc is.(közel 200k) -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ps4 azért "next gen", mert egy modern apu van benne közösen címzett memóriával. Várom már amikor hasonlót lehet pc-be is építeni, vagy legalább az igp befokható lenne számításra egy átlagos játéknál is. Ez még nem mostanában valosúl meg szerintem. Addig meg elleszek az i5+gcn felállással.
mod: elkéstem
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nyilván nem ugyanolyan. A ps4 gddr5-ös memóriát tartalmaz, amit közvetlenül el tud érni a jaguar magos cpu, meg az igp. Ez a legnagyobb előnye a konzolnak. Meg mi-t fizikát, is tud az igp számolni. És elég rendesen tehermentesíti a cpu-t. Viszont a mantle apival, jóval alacsonyabb szinteken lehet elérni a vga-t és jobban is ki lehet használni. A dx alatt kb a számítási teljesítmény 50%-a hasznosul mai gpu generációnak. Ezért bízom abban, hogy a nextgen konzolportok futnak majd szépen egy darabig. Lehet , hogy bizonyos effektek, komplex fizikai szimulációk nem lesznek elérhetőek a pc-s portba, de nekem egyelőre fontos az erős dvga teljesítmény, ezért kész vagyok kompromisszumot kötni, butítani ne adj isten.
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
5 GHz-n hűtötte Silver Arrow-al egyik kolléga... persze komolyabb lapban. Ott a VRM korlátoz. 120 GB SSD ~22k, nekem ennyit megér a sebesség (mert munkára van főleg, nem játékra, így elég is).
A Kawa Ninjának is két kereke van, hasonlóan a BMX-hez...
A konzolok az APU-hoz állnak közelebb, majd kiderül pár játék után, hogy mennyire. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Köze nincs a gépnek a PS4-hez. Teljesen más a két cucc felépítése.
-
->Raizen<-
veterán
Azért nextgen mert 8 szálat tud kezelni a cpu, meg gcn-es a vga. Hasonlóan ahogy a ps4. A 4500 mhz sem gond amùgy. Feljebb már víz kellene, meg a vrm bordára jó kis huzat.
Ssd nem kell egy ideig. 60 gb-os már nem kell volt 2 is ezelőtt. Ocz agility 3 ,kingston ssdnow v100 . A 120 gb-os árát meg sokallom. -
Leírták már ahogy nézem, de...
Nem next gen. Az esetleg AMD oldalon az új APU-val lenne. SSD-t vegyél még bele, jót tesz neki, ha csak a rendszer van rajta, akkor is jobb minden (netezés, mappákban turkálás, etc).Ehhez a procihoz egy jobb deszka és máris 4,5-4,7 GHz-n ketyeg lazán. Ez gyakorlatilag az Asus belépő szint, kevés lehetőséggel. Csak azért írom, mert volt M5A97 deszkám, majd a mostani... kicsit emeltem a frekin és meg sem kottyan neki, teszt jelleggel volt feljebb, mert ott már sok feszt akarna -> erősebben kell hűteni, nekem meg fontosabb a csend.
Amúgy gratula hozzá és boldog Karácsonyt mindenkinek!

-
nuke7
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
ha játszol/játékra kellene, az i7 nem biztos, hogy kell - inkább a felárat egy i5-höz képest vga-ba tenném..

amúgy meg szerintem azért next gen. a jelző, mert GCN-es a vga és az van a next.gen. konzolokban is.
(ami most jött ki)
viszont ez a gép szerintem nem a legjobb összeállítás - összeválogatása a hw-nek - de ezt már leírtam, hogy miért. -
Sontir Fel
őstag
Hasznald sokaig a legnagyobb megelegedessel a vasat. Ugyan az enyemre nem cserelnem el, de kiprobalnam. Regota erdekel, hogy egy olcsobb AMD hogyan karcol. Az SSD kihagyasa es a ventik meg nem vasarlasa hiba volt szerintem

-
Csorosz
aktív tag
Egy szálon is gyorsabb és energiahatékonyabb egy Intel proci, mint egy Amd.
Nem véletlenül van köztük ekkora árkülönbözet.És még igy is jóval magasabb az Intel profitja magonként a jobb waferkihozatal miatt.
Hangsúlyozom, nekem csak AMD konfigjaim vannak. De akkor is ez az igazság.
Mennyit kellett várni az FX-re? És már akkor le voltak maradva, amikor bejelentették, hogy érkezni fog.
Ettől még jó procik ezek, csak épp nem nextgen.... -
Geller72
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A filmeket kell először, aztán az animét.
. -
Drenadar
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A sorozat nekem is tetszett, de ha nem láttad még, szerintem a filmeket is érdemes megtekinteni, mert jó lett.
Mindegyik karakter nagyon jól ki lett találva és kivitelezve is... még az idegesítő Missa is...
de a favorit akkor is Ryuk 
-
Geller72
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
Igazából logikailag egy meglévő (már létező) hw nem is lehetne next gen.
. De a cikk írójának a szóhasználatával lehet, de ez nem az. Ő úgy gondolta, hogy épít egy olyan gépet, amit egy darabig nem kel piszkálgatni. Ha így nézzük, lehet nex gen, de ahhoz nem eléggé az. -
Drenadar
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Kell

-
eastone1
senior tag
Mi van abban az esetben ha valaki csak régi játékokkal játszik? Ő nem gémer és az mx440 64mb videokarival megáldott gép nem gémergép?
-
Geller72
veterán
A procinál kissé megakadtam, a vinyótól nem is olvastam tovább. Ez minden, csak nem next gen. Sry.
. -
deja vu
addikt
válasz
meridarider
üzenetére
Az a 6990 brutál erős kártya, nem nagyon nudli mellé az az a10? A ph tesztben a teljesítményét i3-ra hozták ki. Oda egy ilyen fx elkélne, vagy egy i5,i7, úgy lehet menne ultrán minden.
-
meridarider
tag
Nem igazán értem, hogy 2013 ban mit vártok egy konfig építéstől, nextgen, gamer címszó alatt. Ha van olyan alkatrész ami 100k alatt van az nem highend? Azt nem értem, ha megnézitek a játékok alatt hibátlanul teljesít a vas. Hova és mire kell ennél több? Én egy a10 es amdvel és egy 6990 el működök, és ha nem is ultrán de highon, aa val minden elfut fullhd ben.
Ja, meg már nem pörgetek vissza, de amelyik zseni 6000 dpi-n játszik annak csak gratulálni tudok.On:
Jó lett a vas, én nem kötök bele semmibe. Hibátlan ár/érték arány szerintem. Mondjuk én már megszoktam az SSD-t de ha nem lenne nem dőlne össze a világ.
Ezekhez az értékekhez, majd egyszer hozzácsapódik a mantle, rádob még 1 évet időtállóságban az tutni.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Kinek nem inge...
Egyébként offolni sem kéne nagyon, neked ez elég jól megy itt, ahogy elnézem.
-
-
eastone1
senior tag
Használd egészséggel. A fanyalgókra meg rá se ránts. Van akinek egy lano A6 is gamer gép. Pl. nekem. A tiéd meg egy darabig csak álom.
-
wednesday
őstag
Ha már ilyen sokszor szóba került az SSD, azért megnéznék SSD-t tesztet játék szempontjából, sok-sok játékkal.
1 betöltési idő.... egyértelmű a végkimenetel. Sok játéknál nem számít, de van, ahol igen. Például Total War
játék ahol az ember ki be lépked folyton a csatákból, nagyon is számíthat.2. A sebesség, elsősorban min FPS és micro laggok szempontjából.
3. pop up jelenség, mikor a szemünk előtt (vagy távolabb) pakolja ki elénk a dolgokat. Bár ez főleg a VRAM-on múlhat.
Magyarán az a kérdés van -e értelme SSD-re tenni játékot, ha nem csak a betöltési időt vesszük figyelembe.

-
ST05
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
köszönjük a cikket, Neked is Kellemes Ünnepeket

-
->Raizen<-
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek! És B.U.É.K!
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
), sem pedig nagy tápod nem volt eddig. Nem egy ilyen nagy gépem van, és mivel fontos, hogy mennyit fogyasztanak, tényleges fogyasztási adatok kellenek, konnektorból mérve. Ilyenek nekem vannak, tehát nem csak a levegőbe beszélek.De ha gondolod, idehívok pár kollégát egy olyan (PH-s) fórumból, ahol majd mindenkinek 4-20 VGA-ja van és ők is tudnak mesélni valós fogyasztási adatokról CF esetén, vagy akár 4-5 VGA egy lapban - történetről, mért adatokról és nem csak a levegőbe beszélnek olvasott (nem tapasztalt) adatokról.
. ezen a képen TE hol látsz 4 vga táp csatit? Megmondom. Sehol. Elmesélem neked.

)
megnyugtató tudni,hogy nem én vagyok a legnagyobb kocka a világon!
.

)