- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dany007
veterán
Egyetértek. Egyéni. Én se vennék semmiből gagyit, ezért is szoktak az alap 20-30k-s elképzeléseim a végén 150k-ba torkollani...
Na, most tápon sose spórolunk. Ez alapvető. Szerintem teljesen más kategória mint a ház kérdése.
Ahogy mondod a hang nem mindenkit érdekel. Én pl rendszeresen zárt fejhallgatóval netezek / játszok / filmezek. Ha közelről rámkiabálnak se hallom meg.
Ami a párosításokat illeti, nekem egyedül a nexgen megnevezéssel volt ici-pici problémám. No, ahhoz már tényleg illene egy durva ház is egyben, szó se róla.
De attól még ez lehet egy jó gép. Lehet, hogy tényleg nincs gondja a hűtéssel és a hang se zavarja. Nyilván ha újra hagyományos gépházra váltanék egy Silverstone raven-t vennék, de csak azért mert szvsz állatul néz ki. A hűtést eddig mindig sikerült megoldani bármilyen házzal. Ha kellett akkor moddingoltam magam. Ez a csavarodás dolog mondjuk ismeretlen volt előttem, de eléggé megdöbbentő.
Nálam amúgy 92k volt a legdrágább vga ami újonnan vettem. Új gép esetén ennél lejjebb nem is nagyon adom. Most is csak azért fogok egy 50-60k-s vga-t venni, mert a kis apu nem tudna kihajtani erősebb kártyát. Tehát én úgy vagyok vele, hogy költenék egy minimum összeget egy elfogadható házra, a fen nmaradót meg beletolnám a vga-ba vagy másba. -
törölt tag
3,5" USB3.0 Panel - RA-USB-3035-IN
19 pines belső dugóval
2500 Ft -
ST05
őstag
már megint a valószinű, meg százalékok....
1: azért mert valaki tehetős, még sprórolhat, hogy koleszban lakik.( sőt alapvetően a tehetősebbek sokkal spórolósabbak ) Társadalmi életről nem is beszélve...
( van egy csunyán lepukkadt koli a közelemben, csak ámulok milyen verdák állnak ott időnként, el se hinnéd)
középsulis srácnak van egy-két millioja subarura bejárni koliba, akkor miért ne lehetne 500k-nyi kártyája pénzt keresni vele?"munkahelyen tipikusan idle-ben megy a gépek 90%-a? "
Ja hogy megint gyors csináltál egy statisztikát ..
éppen addig megy idle az a munkahelyi gép, amig bele nem rakja illető a nagy vga-t és bányászik -
-
hdekakas
senior tag
Nézd meg a maximum terhelést.
5870: 192 W
7970: 270 W
Ez szerintem ~80W, nem 20.
Az R9 290 még ezt is fölözi.
2 x 270 = 540 W, és ehhez még semmi nincs. Legyen csak hozzá egy picit (pár száz MHz-t) tuningolt i7 a maga 100W-jával, az 640W, és még ott van a többi cucc.
Tehát most Te magad bizonyítottad be, hogy a 650W táp kevés egy napjaink vga-jának CF-ben.
(Nem hogy 3 ilyen kártyának. )Persze ha mindig csak Idle-módban fut a géped, akkor valóban csak pár W-tal fogyaszt többet, és akkor bőven sok még az 500W-os táp is! (Csak akkor meg minek CF. )
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
-
Geller72
veterán
Ahogy korábban (képpel illusztrálva) is írtam, az 5870 egy jó kártya, kevés fogyasztással. De nem egy nagy fogyasztású, mai csúcs kártya. 2 db 5870 nem "eszik" annyit, mint egy 7970 DC2T padlón. Ezt tudom. A 7970 többet tud kajálni, mint akármelyik R9 290-es kártyám.
7970 CF-ben volt neked? Gyárilag az enyém 2x8 csatis. A tiéd is?
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
"szóval ahelyett, hogy káromkodnál talán olvasd el a linkelt cikket - 600W körüli tápokról, ok?"
-Már kurva régen elolvastam, ne ríkassatok már a hülyeségetekkel, komolyan. Írj a cikk írójának egy pm-et kérlek és kérdezd meg tőle, hogy az akkori cikkben szerepeltek mennyire állják meg a helyüket MA. Ember! Az mikori egy cikk?? A következő indok egy S3 fogyis teszt linkje lesz? 2010-es májusi cikkel bizonygatni a 2103 év végi fogyasztási adatokat? WTF?
..nem mellesleg, látom, már nem írod, ki, hogy ennyi és ennyi teljesítményű a tápod, hanem már 700W körül járunk..hehe..500-ról indult a vita.
Léptem..[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
CF-re 600W..L.O.L. .Itt mellettem egy gép, amiben 2 db R9 290 van és megy terhelés alatt, CPU idle. Éppen 638W-ot vesz fel, konnektorból mérve. És a cpu NULLA terhelést kap. Szerinted? 3 éves tesztekkel pedig ugye nem lehet mással példálózni, max 3 éves vga-val és annak fogyasztásával.
Asus 7970 DC2T-m a negyedik VGA-m. Erről a hivatalos teszt ezt írja:
"Az új VGA-k kapcsán mindössze két negatívumot említhetünk, bár ezek közül az egyik nem is annyira hátrány. Igen, a tápellátásra gondolok, hiszen dupla 8-pin-es csatlakozó kell az ASUS Radeon HD 7970 DCII etetéséhez, magyarán 700-800W-os táp alatt ne is próbálkozzunk (a hivatalos, maximum fogyasztás 375W).
És ez nem a csúcs vga a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Nézted, anno mennyi kajáltak ezek a vga-k?
"Az 5870-es rendszer fogyasztási értékei minden képzeletet felülmúlnak."
PH-s teszt, ha emlékszel rá. Egy ilyen vga, ha jól van optimalizálva, 150W-ból "kijön". ,
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen egeret válasszak?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest