Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
A szandál (vagymi) + zokni a legnagyobb a cikkbe. mindent visz
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
szab.tam
nagyúr
válasz Tsomogyi94 #782 üzenetére
"egy ideig "
ja.
az első komolyabb lag-ig.
ott lefejeli az ember a szélvédőt, és felébred.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Tsomogyi94
csendes tag
Jó gép ezzel lehet maxon tolni egy ideig a jobb játékokat
-
szab.tam
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #780 üzenetére
80-as években jártam gimibe.
volt egy osztálytárs lány, aki lovagolni járt.
elődnek hívták a pacit.
az a duma ment a háta mögött, hogy "előttem az utódom" - gyk: tv-s cím - "alattam az elődöm".
hát itt már nem is tudom mit mondjak.kissé cinkes.
next gen.***
de azért természetesen mindenki meggondolhatja magát.
én is fogok nemsokára egy tesztelni, majd cikket írni:
"fanless eyefinity minimal, avagy fps-en innen, kompromisszumon bőven túl"
[link]
[link]
miután majd belezavarodok a sok értelmességbe, én is eladom, valszeg...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #778 üzenetére
linket kérnénénk.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
GeneraL_XTX
veterán
Ahogy az aprón láttam az R9 290-ed nem sokáig húzta, már adod is el? Mi lesz helyette a nextgen gépben?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz gyáliSanyi #776 üzenetére
lényeg on:
viszonylag meg van adva a konfig, össze kell adni.
de talán a cikkíró mond egy számot.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz gyáliSanyi #774 üzenetére
kedes xanyi.
egyre olcsóbban.mivel állítólag next gen, így megvárjuk a next year-t, így akkor még olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Egy ilyen gépet mennyi pénzből lehet összehozni?
Live poor, die rich.
-
Dominó85
addikt
-
therón
tag
válasz ->Raizen<- #770 üzenetére
Tudom.
Majd az ár dönt.
Megéri e a szerelgetés vagy custom. -
->Raizen<-
veterán
Gamestaros arcok szerint a next gen pc ez lenne: [link]
Én sokkal olcsóbban kihoztam hasonló teljesítményű gépet. -
therón
tag
válasz gyuribácsi88 #768 üzenetére
Igen.
Teljesen igaza van, hogy jobb proci az i5 meg az i7 de ezt már többször is elmondták neki.
És a cikk írója többször is elmondta, hogy miért vette ezt a procit.de tényleg nem értetted az iróniát???De például Most én is gép vásárlás elött álnék.
De várok egy picit, hogy valamivel jobb procit (mint az fx8320) vagy custom hűtéses r9 290-et vegyek.A másik, hogy elöttem is leírták, hogy az intelesek nagyobbra tartják magukat mert hasonló teljesítmènyèrt többet fizettek. De ezt ne vedd bántásnak.
Voltam amd-s és inteles is, de jelenleg mind a kettő.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Komolyan mondom többet lehet itt nevetni a kommenteken, mint egy irigy hónaljmirigy műsoron. És még le is trollozák azt akinek igaza van. Ez esetben gondolok itt "asdxv"-re, neki legalább van fogalma arról, amiről beszél, ellenben a sok "hozzáértővel" aki idejön és beböfögi hogy "troll" az illető. A troll az akinek köze nincs a témához, sose volt ilyen vagy hasonló gépe, de hatalmas "tapasztalatokkal" rendelkezik (szerinte)...
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
therón
tag
válasz ->Raizen<- #765 üzenetére
Egy kérdés:
Honnan vetted a vidikarit? -
therón
tag
Hello.
Fasza gép.
Én is hasonlót fogok összerakni. -
lowzor
veterán
válasz mrhitoshi #761 üzenetére
Én Full HD-ban is meglátom a különbséget pl prociigényes helyeken, ahol leesik az FPS, vagy prociigényesebb játékoknál. Vannak most is olyan játékok, ahol Full HD-ban 20-30 FPS-t ráver max grafikán.
A másik hogy nincs is számomra jelentosege az FX-nek mert ahogy már írtam az Intel beéri olcsóbb lappal, hûtéssel, táppal, árammal, így meg már nem is drágább.
Az FX kb 120 wattal, vagy mégtöbbel többet fogyaszt terhelés alatt tuninggal, mint az Intel tuninggal. Idle-ben is többet zabál 20-30 wattal.
Kocsiból sem azt preferáljuk, ami lassú és sokat fogyaszt, hanem azt ami gyors és keveset. -
mrhitoshi
veterán
Akkor most döntsük el, hogy szimulált körülmények közt akarjuk az igazunkat igazolni, vagy pedig reális körülmények között. Az 1024x768 és társai nem igazán mérvadóak. Arra jók, hogy igazoljuk azt, hogy szélsőséges esetekben mennyivel jobbak az intelek, de erre alapozni hülyeség, főleg ha az embernek van egy jó dVGA-ja.
A másik, ha ezt multira leszabadna vetíteni, akkor multiban a minél több FPS érdekében lejjebb veszi az ember a grafikai beállításokat, és akkor jöhet az erősebb CPU. -már ha ez így egy az egyben igaz az összes multis játékra-[ Szerkesztve ]
PS4
-
lowzor
veterán
válasz ->Raizen<- #759 üzenetére
Majd meglátjuk.
A Bulldozer megjelenése óta ezt mondják -
->Raizen<-
veterán
Pont hogy jobb lesz a helyzet! A fejlesztők lassan megtanultak már több szálra optimalizálni. És a next gen konzolok x86 alapúak. A portolás könnyebbé vált platformok között! Ne temesd a többmagos processzorokat. Az igp/dvga rengeteg dologtól fogja tehermentesíteni a cpu-t, úgy viselkednek majd mint egy sokmagos processzor, de a mantle 1 erőforrásnak fogja látni.
[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
Dany007
veterán
Jó, hát az nyilván a min fps. Vissza kéne keresnem a hsz-ét. Linkelt eredményeket is.
Az biztos, hogy a gpu kihasználtságot is figyelte és átlagban 90-98%-os volt. Ami szvsz nem rossz. És tuti hogy gyakorlott volt a srác, mert első körben egy 280x-et vett amit ugye semmiképp nem hajt ki a kis apu és ott 65-75%-os volt a gpu kihasználtsága. Ezért is adta el és vett egy 270x-et. Pár hét azt én is kipróbálom. : )
Tudom hogy amd-s, mégis azt mondják a bf3 és 4 is jobban fut nv-n. -
Dany007
veterán
Egyértelmű hogy jobb. Majd meglátjuk mit tud az enyém kis OC-val. Ő alapon használta a procit. Én meg bő 20-25%-ot tudok rajta rántani teljesítményben igp-vel. Elvileg igp nélkül mégtöbbet. Hogy multi vagy single azt nem tudom, de nekem single-ben ez már bőven a játszható kategória. Persze tagadhatatlanul jobb lenne a 60 de ennyi pénzért nem várok többet.
A tuningolt 660 kb 270x igen. De itt már közbejön hogy a BF-ek valamiért jobban futnak NV kártyákon eleve... -
lowzor
veterán
"És olyan 35-50fps átlagban a BF4 fullon AA nélkül 1080-ban. Ez bőven elég lenne..."
Most nem tudom, hogy a Single-ről, vagy a multiról beszélsz, de multiba nagyon kevés lenne 35 FPS. 60 alatt szinte élvezhetetlen számomra. Single-be is kell legalább egy olyan 50, hogy élvezhető legyen, de jobb, ha megvan a 60, mert sokkal folyamatosabb a kép úgy.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Nem multiról beszélek, single játékokban is volt különbség sebességben.
BF 4-ben Fullon, MSAA nélkül legalább 50-60 FPS-nek kéne lennie ezzel a kártyával, szóval marha kevés oda az a proci. Legalábbis nekem 50-75 FPS-em volt egy tuningolt GTX 660-al ilyen grafikán multiban, ami kb ott van, mint a 270X.
Nekem sem volt olyan olcsó a 2400-at lecserélni (lapot is cseréltem), de látom a sebességben, hogy megérte Ha alig lett volna sebesség növekedés, akkora visszaváltottam volna. Ezt meg jóideig nem cserélem le, az 100%. A másik, hogy a K-s i5-ök elég jól tartják magukat árban is. Pl aki 3 éve megvette 50 körül a 2500K-t, az most is simán eltudná adni 40-ér. -
Dany007
veterán
Szerk.: most esik le mit mondtál. Jó azért az én kis APU-m meg a 3570k között azért orbitális különbség van. Szintetikus tesztek alapján is minimum duplája ha nem több. Az enyém max az i3-mal versenyez. Bár idle fogyasztásban meg az egyik legjobb és tavasszal ez volt a szempont, mert a régi konfigom idle 140w-ot fogyasztott, ez meg 35-öt...
-
Dany007
veterán
Na jó, de én nem multizok. Nem is lenne rá időm ha akarnám se. Nem azt mondom nem lenne gyorsulás, de nem biztos, hogy megérné komplett deszkát / procit / hűtőt cserélni azért...
Ja a GTA4-et ne is mond...Anno c2d+9800gtx -> 20-25fps max. Most csak az IGP képes 20-25fps-re full grafikán. Reménykedem benne, hogy a 270x-szel majd azért ennél jobb lesz... Van egy srác a topikban (Tailor74) aki szintén ez az Apu mellé vette a 270x-et. És olyan 35-50fps átlagban a BF4 fullon AA nélkül 1080-ban. Ez bőven elég lenne... főleg, hogy leginkább az elmúlt 2-3 év játékait akarom kitolni rendesen.
Komplett gépfejlesztésem meg akkor lesz ha lesz 300k-m zsebbe megint. Gyűlölöm így összeguberálni az alkatrészeket, mindenféle kompromisszumot kötni aztán lesni a fraps-t hogy megvan-e az fps...
Legutóbb mikor közel 300k-ért vettem full konfigot 2007-ben akkor bezzeg csak benyomtam a játékot fullra 1080p-ben és eszembe nem jutott frapset telepíteni se.
Az a gond, hogy az alaplappal együtt se tudnám eladni annyiért a procit, hogy abból használtan(!) kijöjjön egy 3570k.[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Ha lecserélnéd gyorsabbra, akkor látnád, hogy igazuk volt Nálam is látványosan gyorsult szinte minden tuningolt 7850-el, miután i5 2400-at 3570K-ra cseréltem.
Még a GTA 4 is szinte repült utána, ami mutatja, hogy fos optimalizációnál is előny, ha 1 szálon erős a cucc. A jövőben meg kétlem, hogy nagyon megerőltetik majd magukat a fejlesztők PC-re való optimalizálás terén. -
Dany007
veterán
Mikor hogy. A PH!-n többnyire beépített benchamrkokat szoktak végigfuttatni akár többször is.
De ez elkerülhetetlen hogy egy játékon belül ilyen-olyan igényű részek legyenek és leessen az fps.Engem leginkább az dühít a kihajtsa - nem hajtsa ki témában, hogy a legtöbben ész és mindenféle tapasztalat nélkül mondják szinte bármilyen procira ami nem i7 vagy felsős i5-ös hogy úgyse hajtsa ki....
Pedig azért látjuk azt, hogy többnyire igen kihajtsa a gyengébb proci is. Ennek az az ára persze, hogy bizonyos területeken - lásd amiket felsoroltál te is - bizony gyengébb fps-t kap az illető. De még így is egyéni preferenciák kérdése a dolog. Egyéni felhasználás stb... Gondolok itt arra, hogy én pl nem fogok multizni az biztos.
Mikor először döntöttem úgy én hülye, hogy a htpc-mből mini játékos pc-t varázsolok és megkérdeztem a topikban hogy az 5800k mekkora vga-t bír el max, majdnem elküldtek a halálba és nagy kegyesen egy 7850-est ajánlottak de csak "ha vízzel szarrá húzom a procit". Azóta folyamatosan követem a topikokat és kiderült, gyakorlati tapasztalattal - hogy egy tuningolt(!) tahitis 7870(XT)-et valamint 270x-et is lazán kihajt a proci húzás nélkül! Persze ez a max amit bír, de még így is 30-35%-kal nagyobb vga teljesítmény mint a 7850-nel.
Szóval én azt mondom összegzésként hogy nem eszik olyan forrón azt a kihajtsa-e kérdést. Ami elég összetett és csak a részletek ismeretében lehet megmondani kinek milyen felhasználásra milyen vga mellé mit érdemes venni. Mert bizonyos esetben kell a bika i5 vagy i7, de átlagos nem vérprofi játékra elég a gyengébb cpu is. Ha meg belefér a keretbe akkor mindenképpen i5-i7 ez tény ahogy korábban is mondtam. Ha viszont nem, akkor egy fx-et se kell első körben eltemetni. -
lowzor
veterán
A tesztek amúgy számomra nem jelentenek semmit, inkább tapasztalat alapján döntök. Mondom, hogy kb 15-20 mp-ig futtatják a játékot, aztán kész van a procival egy teszt. Most egy játékban 1000 olyan hely előfordulhat, ami prociigényesebb, aztán leesik az FPS...Az meg idegesítő.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Inkább a VGA volt annyira kihasználva, hogy nem jött elő.
Frametime-ban is raver mindenhol (bár van ahol csak elég keveset).De a multitasking, amiről beszéltél, ott még az i5 760 is lealázza
Összességében nem is drágább számottevően, ha azt nézed, hogy beéri olcsóbb lappal, táppal, hűtéssel, villanyszámlával. Szóval ha mindent összeadsz a fejedben és mérlegelsz, akkor rájössz, hogy melyik éri meg jobban.
Amúgy Full HD-ban is van olyan játék, ahol ráver legalább 20 FPS-t. Lehet, hogy pont azon fog múlni, hogy élvezhető legyen a játék...A jövőben meg még erősebb VGA-k lesznek, még jobban fog számítani az ereje Full HD-ban. A másik meg hogy van olyan helyzet is, hogy nagyon sok FPS szeretnél (pl multiban), ezért leveszed a grafikát. Ott se mindegy, hogy mivel van megtámogatva a VGA.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Még jó, hogy a legprociigényesebb játékokat sikerült kiválasztani. De ettől függetlenül igazat adok neked ebben a részben. Itt tisztán kijön a procid és az i7-ek i5-ök ereje.
De remélem a teszt többi oldalát is megnézted, ahol pl BF3 és Crysis 2 alatt gyakorlatilag semmi különbség nem volt a procik között.
Az Anandtech-es tesztre megint csak azt tudom mondani, hogy sikerült kiválasztani a legprociigényesebb játékokat amik vga-t már "alig" igényelnek, azt sem full grafikán és 1080p-ben próbálták. A Starcraft 2-t pl 1024-ben!
Persze ez továbbra is csak azt igazolja amit eddig is mondtam / mondtunk. Hogy bizony ilyenkor jön ki a cpuk közötti különbség igazán. Főleg magas fps-nél látszik ez. Persze más kérdés, hogy ezen a szinten ez konkrétan kit érdekel a gyakorlatban? Mármint, hogy az egyikkel 230fps a másikkal meg 203 fps.
Miközben BF3 alatt egyikkel 88 fps másikkal 84 fps.Megint csak azt tudnám elképzelni ha valaki multiban az fps hajkurászás miatt leveszi a grafikát ezáltal egy jobb procival több fps-t nyer. Max ezt tudom elképzelni érdemi indoknak és itt tényleg kijön a különbség a két proci között.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz mrhitoshi #737 üzenetére
Szerintem felesleges is Full HD teszteket nézegetni, ahol max ilyen 7970 szintû kártyákkal tesztelgetnek.
Egy ilyen tesztben pl jobban látni a különbségeket :
[link]Az Anandtech-el is lehet veszekedni, mert ezt írták:
"If you're looking to build a high end gaming machine and want the best CPU for the job, Vishera isn't it."
Na most a címben lévô "next gen" szóról high end gaming pc-re-re következtetek.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
A tegnapi témához:
-
Dominó85
addikt
Most komolyan még mindig azon megy a vita hogy CPU vagy VGA limit? Bakker, remélem egy modi észreveszi ezt a sok HSZ-gyárost és elmentek picit pihenni az új esztendő első napján. Mindenki azzal a konfiggal játszik, dolgozik vagy épp csak netezik, amivel akar és annak nevezi aminek akarja. Ha ő ezt NextGen gamer konfignak írja, akkor az és kész. Attól mert még a ti szemetekben nem az és (jelen) esetben nem tükrözi a valóságot, az egy dolog.
Írjátok meg a saját cikketeket a szerintetek NextGen gamer gépről... Ennyi gazdag unatkozó embert se láttam még itt. Előfordult már itt tápos téma, ház téma, cpu kontra vga, csak éppen rohadtul nem kapcsolódik a cikkhez. Ergo
kib*xottnagy OFF-olás és szemetelés megy itt. Minden előbb említett témának meg van a saját topikja, tessék oda írogatni. Csodálom, hogy a cikk írója eddig nem igazán szólt bele az értelmetlen vitázásba, amit itt egyesek mívelnek. Na meg ha nem a cikkhez tartozik, de mégis itt kell koptatni a kalviatúrát, akkor tessék OFF Topikba tenni a HSZ-t. Hja... hogy azért bünti lett volna már (fejenkénti legalább 50 OFF volt itt ON topik HSZ-ként...) no comment vagy mégis: Szégyen![ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
mrhitoshi
veterán
Bízom abban is, hogy az újjabb játékook majd már több, mint 4 szálat kihasználhatnak és ez előnyére válhatna a 4 modulos (8magos) fx-eknek.
Ezt egyébként nem értem. Sok embertől hallom ezt, de szerintem felesleges ebben bízni. Mivel a konzolok adják a fő irányt, ezért kizártnak tartanám, hogy tovább skálázzák a játékokat a magok szerint. Felesleges. A konzoloknál igazából nem is a CPU az igazi erőforrás már, hanem a GPU. Ha PC-nél lesz is valami előrelépés, az tuti, hogy az APU-k integrált GPU-nak a kihasználásra fog irányulni. [link]
Szóval ha a jövőre akarunk építkezni, akkor Kaveri, vagy intel i5/i7, de ma kijelenthető, hogy igazán időtálló gépet lehetetlen építeni. Nem tudja még senki, hogy 1 év múlva merre lesz a Piac, nem hogy 2-3 év múlva.(#739) Dany007 : Igen, de mint írtam, ezen a szinten a játékosok nagy hányada -szerintem- Multiban a minél több FPS-re gyúr, és akkor viszont jól jöhet az erősebb CPU. De ezt mindenki már saját magának kell, hogy eldöntse. Ezek csak puszta tények.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Dany007
veterán
Szerintem sincs eleg kimerito teszt.
De ha megnezed ezt is amit linkeltel akkor latszik hogy 1080p-ben ultra grafikan gyakorlatilag az x4 980-ig nincs kulonbseg.
A 8150-es fx is ugyanannyit hoz mint az i7-2600k. Es akkor ez meg nem is a 8320-as. Tehat igazabol ez is csak minket igazol.Persze ha lejjebb veszed a grafikat meg a felbontast ott mar erosen kijon a kulonbseg ahogy az az altalad korabban linkelt 720p-s tesztben is latszik.
Viszont ez nem ujdonsag. Ezt mar korabban mi is kiemeltuk hogy az erosebb procik elonye alacsonyabb felbontasban / grafikan jon ki iagazan. -
KFury
csendes tag
Ahány oldal annyiféle eredmény.
Én is örülnék átfogó teszteknek, mert kinéztem magamnak az fx8320-at, mint lehetséges fejlesztést.
Bár tudom, hogy gyengébb az Inteleknél valamelyest, mégis jóval olcsóbban megúsznám és én úgy látom nincs akkora lemaradása, amekkora felárért az intel i5/i7 rendszert megkapnám. Bízom abban is, hogy az újjabb játékook majd már több, mint 4 szálat kihasználhatnak és ez előnyére válhatna a 4 modulos (8magos) fx-eknek. Persze ez csak találgatás.
Ryzen 3600; MSI B450 Tomahawk MAX; 4 * 8 GB Corsair Vengeance 3200 DDR4 RAM ; Sapphire Pulse 5700XT; Kingston A1000 1TB SSD ; LG 29UM68-P ; XFX XTR 650W
-
mrhitoshi
veterán
Van itt egy másik is. [link] FHD-ban.
A multival az a probléma, ahogy nézem, hogy ha az ember több FPS-t akar, hogy előnye legyen, annál lejjebb kell venni a grafikai beállításokat, és annál erősebb CPU kell.
Szóval azért érdekes, mert egyfelől egyenesen arányos a dolog, hiszen minél több FPS, annál erősebb hardver, másfelől viszont fordítottan, hiszen minél lejjebb vesszük a grafikus opciókat, annál erősebb CPU kell.Az igazi probléma viszont az, hogy ezzel a témával kapcsolatban nem sok tesztet lehet látni. BF3/4 béta CPU tesztek akadnak, de azok meg a béta fázis miatt megtévesztők. Én el tudnék viselni egy nagy Multiplayer tesztet itt a PH-n, különböző CPU-kal, különböző beállítások mellett, különböző játékokban.
PS4
-
KFury
csendes tag
válasz mrhitoshi #735 üzenetére
Kicsit csalóka a teszt, mert 1280 X 720-ban teszteltek. Ilyen felbontás ma már csak a laptopoknál van.
Szerk: látom Te is írtad.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600; MSI B450 Tomahawk MAX; 4 * 8 GB Corsair Vengeance 3200 DDR4 RAM ; Sapphire Pulse 5700XT; Kingston A1000 1TB SSD ; LG 29UM68-P ; XFX XTR 650W
-
mrhitoshi
veterán
Nem akarok beleszólni, de multiban kijön a teljesítménydifferencia. 25 CPU Test. (német nyelvtudás szükséges!) Bár az igaz, hogy HD felbontásban nézték csak.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
KFury
csendes tag
Pár éve volt egy ilyen teszt a PH-n.:
Meg lehetne ismételni az újjabb VGA-kkal és CPU-kal, sőt bele lehetne venni majd +1 ként a Kaverit és annak IGP-s "rásegítését" is, és akkor az eredmények tükrében békésebben lehetne kommentelni is.
-
Dany007
veterán
Ha már SLI. Amin megdöbbentem az a Tájrekszi 1440p-s videója Crysis 3-ról. GTX780Ti SLI-ben 1440p-ben 100%-ig kihajtva mindkét gpu, miközben a procija alig éri el a 30%-ot! [link] Vga limites a rendszer ilyen felbontáson dupla 780ti-vel!
De persze sli-hez azért kell rendesen proci. Arról nem is beszélve, hogy akinek van pénze két 290x-re az simán befizethet egy tirexi féle túlárazott procira is és máris meg lesz oldva minden.
Úgyhogy megadom neked az évvége Trollja díjat! Gratulálok! Ha az ember nem tud tényeket, érveket felmutatni, akkor jöhet a trollkodás.Nem értem mért nem beszélitek meg a cikkíróval, hogy nyomjatok egy BF4 multit azonos pályán, azonos grafika mellett és rögzítsétek az fps görbét frap-szel. Aztán össze lehet hasonlítani... és meg is van oldva a kérdés. Nincs szükség trollkodásra sem.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
290X CF-hez szerintetek elég lesz egy FX 4100? Olvastam a tesztet, ami szerint kihajt 1db 290X-et is, a kérdésem az lenne, hogy akkor 2db-al is elboldogul? Full HD-ban játszanék.
-
lowzor
veterán
Az a jó ezekben a tesztekben, hogy nincs ott, hogy Single/ Multi-e és hogy melyik mapen van. Plussz az ilyen tesztekben futtatják kb 15-20 másodpercig a játékot, aztán már kész is a teszt az adott procival...
FX 4100 94 FPS-el pörgeti a 290X-et? Mindjárt lecserélem a procim egy FX 4100-ra. Véglis ugyanolyan gyors lenne... -
Dany007
veterán
Hehe. Látom az nem tűnt fel, hogy utána írtam, hogy visszament közben(!) BF4-ezni és nem röccent meg az fps. Vagyis nem a tálcán volt a BF4. Ami amúgy BF3 volt...
Jössz itt pattogni, feleslegesen égeted le magad. Inkább gyerünk, mutass egy tesztet, ahol a mai modern játékokban lealázza a te procid a 8320-at! Hajrá! Mert eddig csak olyat láttunk, ahol max 3-4 fps különbség volt! Úgyhogy gyerünk, mutassa valamit mert eddig csak a levegőbe beszéltél mint egy troll. De bizonyíték egy deka nincsen!
Nesze itt van mégegyszer ha elfelejtetted volna:
A hülyék kedvéért kiírom!
i5 3570K - 97 fps
Fx-8350 - 96 fps
i3-3220 - 95 fpsNesze, erre írod, hogy jobb a procid játék alatt, mint egy 8320 Igazad van, meghajlok előtted, tényleg jobb. Kemény 1db fps-sel!
Amúgy Buék!
-
lowzor
veterán
Am nem akarom elrontani a lelkesedésed, meg az FX általi hatalmas rajongásodat (amire gondolom arra a nagy szakértelemmel elkészített videó után tettél szert ), de ilyen hatalmas lesz a CPU használat, ha lerakod a tálcára a BF4-et:
Szóval marha nagy dolog az FX-el Premiere-ezni, miközben fut a háttérben a BF4
Az i5 tuti elvérezne itt, ez egyértelmű[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"Örülne az FX, ha csak 10% lenne a hátránya játékokban
A több, mint 5 éves Nehalem leveri játékokban szvsz a 8320-at, ami jól levetíti a technológiai hátrányát."Már megint kezded? :S
Ne haragudj, de ennyire nem megy az értő olvasás vagy mi bajod van?
Az elmúlt 100hsz-ben vagy hatan linkeltek be neked PH!-s és külföldi teszteket melyek mind(!) azt bizonyítják, hogy nem hogy 10% különbség, de még annyi sincsen a te procid meg az FX között játékok alatt. Akkor miről beszélsz már megint? Idejössz és benyögsz egy ilyet mindenféle bizonyíték nélkül miközben az elmúlt 2 oldalon csak ellenbizonyítékokat linkeltek neked? Ez nem az SG fórum az ilyen hozzáállás oda való nem ide.
Meg lett beszélve ezerszer, hogy a procidnak egy szálon jön ki leginkább az ereje meg low felbontáson, alacsony grafikán. Tessék WoT-ozni és örülni neki."Na hát ez kiváló, meg sok értelme van Akkor már emiatt sem értem, hogy miért i5-öt, vagy i7-et vennél a gépedbe "
Megint nulla az értő olvasás. Szándékosan trollkodsz és teszed a hülyét? Nem azért írtam le a példát, mert sok értelme van, hanem prezentálandó a proci ereje, amit ha teljes egészében kitudnának használni, akkor az a bizonyos i5 elbújhatna mellette. De látom ezt sem sikerült értelmezni.
i7-et vennék a gépembe és leírtam hogy azért mert erősebb. És mivel 300k a limit pont leszarnám mennyire nem gazdaságos azt megvenni. Ebben se tudom mit nem lehet megérteni.
-
Dominó85
addikt
Kérdezem az itt kommentek százait generálókat:
Ti nem mentek buliba? Nem készültök szilveszterre? Inkább kívánjatok egymásnak boldog és sikerekben gazdag (vagy még sikeresebb és gazdagabb) új esztendőt, mint sem egymásra próbálnátok erőltetni részigazságaitokat... Hm?
Én ezúton kívánok szép új esztendőt minden PH-snak! Ja és meg ne PHázzatok.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
lowzor
veterán
válasz #32839680 #718 üzenetére
A másik, hogy kb 2 napig lenne meg a 7950, mert meglátná, hogy milyen a CF, meg a procija is nagyon kevés lenne
Sok ilyet láttam már, hogy mindenki beszélte le róla, a procija is kevés volt és mégis belevágott, aztán 2 nap múlva adta is elPS4-hez meg lehetne a játékokat venni 20k-ér, amiket pár óra alatt megunsz
(#719) nuke7:
Nem kéne új lap, bár nem tudom milyen chipset-ed van. 3570K, vagy 3770K húzva jó lenne neki.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
köszönöm
Amugy ha mantle befut akkor nem "cf-kent" fogja kezelni a számítási teljesítményt, ez a lényege.
Plusz megnéztem, es a 7-es szériás kártyák siman mennek egymással cf-be, nem fogja vissza akkor se, csak nem no annyit a teljesítmény mintha egy másik 7970 lenne vele...A 2500 szerintem is kicsit sovány lehet, de jobb proci hoz akkor mar uj alaplap is kene - ahhoz meg win re install amit most klónoztam at az uj ssd-re....
Vagy van valami épkézláb proci meg 1155-be..?[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
nuke7
veterán
Aztamindenit, hogy pörög ez a topik!
Szóljatok be nekem is valamit pls, hogy i5-2500 + 7970ghz melle egy 7950-et tervezek fejlesztésnek olyan féltékeny lettem hirtelen
https://youtube.com/user/nuke7
-
félisten
válasz ->Raizen<- #710 üzenetére
Ez oké, de ha beteszel egymás mellé 3 monitort, akkor hirtelen lesz egy 5760x1080-as felbontásod(3xFullHD).
A kérdés az, hogy mekkora felbontásnál kell 4gb vram és oda mennyi VGA kell?Ha jól emlékszem 2db gtx580 már elég a BF3-hoz 5760-on.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Ed3r_X_
nagyúr
Erről jut eszembe, anno volt egy GT430-as, 2GB-os videókártyám. Call of Duty Modern Warfare 3-mat játszottam vele, és a GPU-Z szerint a játék 1400 MB-ot evett meg a VRAM-ból Mire volt neki akkora éhsége, nem igazán értem
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
félisten
válasz oceanrush #707 üzenetére
Én arra tudok reflektálni amit ő odaírt.
Semmi köze az SLI-nek a vram-hoz.
Akár arra is gondolhatott, hogy az SLI-nél megfeleződik a vram.
/gyk.: ez nincs így, csak egy általános tévképzet, ami abból ered, hogy a 2gpu-s kártyákon kell "osztani" a vramot/Egyébként feltételezem, hogy ahova 4GB kell oda elkél 3 gpu is.
(mondjuk a BF4 vram igényét nem ismerem)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
lowzor
veterán
Örülne az FX, ha csak 10% lenne a hátránya játékokban
A több, mint 5 éves Nehalem leveri játékokban szvsz a 8320-at, ami jól levetíti a technológiai hátrányát."Egyébként jómúltkor, mikor érdeklődtem az fx-es topikban linkeltek egy bemutatóvideót, ahol a srác fx 8350-nel tolta a BF3 multit(!) ultrán, majd egyszercsak alt-tappal kilépett és elkezdett Adobe Premiere pro-ban videót renderelni!"
Na hát ez kiváló, meg sok értelme van Akkor már emiatt sem értem, hogy miért i5-öt, vagy i7-et vennél a gépedbe
(#703) darky@
És ki a franc vette meg akkor már újonnan 100k-ér? Én is tudnék linkelni egy rakat dolgot, ami iszonyat túlárazott újonnan és annál 1000-szer jobb van már ugyanannyiér.
A másik, hogy tényleg idiótaság 4 gigásat venni. Csak SLI-nél lenne értelme a 4 gigának. -
oceanrush
senior tag
válasz ->Raizen<- #703 üzenetére
Ne haragudj, de ki olyan buta hogy 4GB-s GTX 670-et vesz?
-
lowzor
veterán
válasz ->Raizen<- #698 üzenetére
Kétlem, hogy te 100k-t kidobtál egy 670-re, mikor pár hónapja vetted...55-65k körül akkor is ottvolt használtan.
Persze, hogy gyorsabb, ha a VGA gyorsabb. 3570K-val még gyorsabb lenne. -
Dany007
veterán
"Miért? Szerinted felesleges pénzkidobás Full HD-ra erősebb proci..."
Azért mert ha én rakok össze magamnak gépet játékra, akkor ott általában 300k a határ monitor meg ház nélkül.
És ilyenkor nem az ár-teljesítmény arányt nézem, hanem csak a teljesítmény számít. Ebbe már beleférne egy 100k-s vga meg egy 60-70k-s cpu. Ergo ilyen esetben számomra is jobban megérte volna a procid. Mivel 10%-kal gyorsabb és nálam ilyenkor csak ez számít az ésszerű ár-érték arány kevésbé.De itt most ugye ár-érték,teljesítmény arányt néztük. Ebben pedig tényleg jók az fx-ek. Ill. egyelőre nincs szükség a nagyobbra ahhoz hogy lehessen a mai játékokkal játszani.
Az persze külön szomorú, hogy majd 10 évvel a többmagos cpuk elterjedése óta sem képesek még minden játékot normálisan többszálra írni. Abban igaza van a többieknek, hogy az új konzolgeneráció majd remélhetőleg javít ezen. Hiszen ez a jövő, nem az egyszálas feldolgozásé.
Ahogy a többiek is mondták a Kaverinek ilyen szempontból lehet előnye. Elvére az új konzolgenerációk is APU-k. Értelemszerűen könnyebb lesz portolni PC-re is APU-ra mint külön dvga cpu párosra.Egyébként jómúltkor, mikor érdeklődtem az fx-es topikban linkeltek egy bemutatóvideót, ahol a srác fx 8350-nel tolta a BF3 multit(!) ultrán, majd egyszercsak alt-tappal kilépett és elkezdett Adobe Premiere pro-ban videót renderelni! Úgy, hogy mindeközben fraps-szel rögzítette a képernyőt 1080p-ben. Mindössze annyi történt, hogy pár szálon megugrott a prociterhelés de a játék (multiban!) meg se rezzent, az fps meg se röccent!
Úgyhogy van bika ezekben a procikban, csupán tényleg ki kéne már tudni használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest