Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

LOGOUT blog

válasz s3toraph #14396 üzenetére

Szia!

Vmi hasonló az ffp, csak linux szerű parancsokkal. Mjad meglátod! :D

Kezdőként az FFP és a dlna felrakása sem tarthat tovább egy délutánnál.

A tendát ismerem, de nem volt ilyen eszközöm. Valószínűleg a vpn-t csak Custom Firmwarerel fogja tudni. Az előttem szóló pl a DD-WRT-t említette. Ha van rá dd wrt, vagy vmilyen CFW, akkor nem kell routert cserélni, mert általában ezek tudják alapból. De a nason is lehet openvpn-t csinalni, de ez nekem nem volt egyszerű. (Bár akkor még nagyon noob voltam) Van még rá SoftetherVPN, ami openvpn alapú, csak nagyon easy beállítani.

TP-Linket nem ismerem, mert egy életre megutáltam a 741nd után, de ha pxe-ben is gondolkodsz, akkor tomato, vagy vmi dnsmasqval ellátott rendszer nem lenne rossz. Pl asusokra lehet (némelyikre) tomato-t tenni. Én 7000-ért vettem egy rtn12d1-et, igaz, h csak 100-as, de nálam az nem számít, mert gigabites switch csücsül mögötte.

Ahogy mondták előttem, ha a routerben van pl pptp vpn, azt támogatja alapból az OSok többsége. Openvpnhez külön program kell. VPN-es belépés fajtától/konfigtól függ. Openvpnnél általában egy kulcsot kell generálni a szerveren és kliensoldalra be kell rakni, vagy pl a pptp ált. felh. nevet és jelszót kér.

Ftpnél ahogy említette a kolléga, noip címet kell regisztrálni és akkor nem lesz gond ip változásnál.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés