- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
feca81
aktív tag
válasz
shteer #12992 üzenetére
No elolvastam a cikket, mégiscsak ez alapján telepítettem, csak azóta frissült! Jó dolog, hogy végre kiszedhetem a pen drive-ot, lehet neki is ugrok a hétvégén!
A cikk utolsó oldalán találtam egy képet a venti bekötéséről. ha jól értem, aszerint a kép szerint kell eljárnom, ugye? -
feca81
aktív tag
válasz
shteer #12990 üzenetére
Köszi a gyors választ. Miért kell buherálni a csatlakozót? forrasztva van a venti az alaplapra? Bevallom férfiasan,még nem szedtem szét, hogy megnézzem. Nem mintha gondot okozna a buhera, csak hát 36 hónap gari ugrik azonnal...Mondjuk akkor veszek egy másikat, nem vág haza 1500Ft
Transmission: amikor megvettem, akkor én felraktam, és egy külső pendrive-ról fut egy külső Tm. 2 évvel ezelőtt a built-in Tm csak 10 torrentet kezelt. Van már egy egyszerűbb megoldás is? A cikket még nem olvastam, google-n keresztül jutottam ehhez a fórumhoz
-
shteer
titán
válasz
feca81 #12989 üzenetére
Jo lesz bele az a venti amit kinéztél, viszont a csatlakozojat buheralni kell!
"a Transmission kliens cseréje, hogy ne csak 10 torrentet tudjon egyszerre kezelni, stb."
Az nem Tm, viszont az egész cikk/topik arról szól, hogyan lehet feltenni a Tm-et - ami már a programcsomagból is telepíthető.
-
feca81
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek nézzétek el nekem, hogy nem olvasom el a 12.000 hozzászólást, Istenre esküszöm kerestem benne, de nem találtam megnyugtató válaszokat.
A lényeg: Van egy jóféle NSA 310-em. A ventilátorja megőrjít. már a 2. hónaptól olyan hangos volt,mint egy traktor, alig vártam,hogy lejárjon a garancia, és tudjak bele venni egy normálisat. Viszont itt elakadtam.
Olvastam,hogy ajánlottátok ezt:
http://www.scythe-eu.hu/scythe-termekek/60-mm-es-ventil%C3%A1tor/scythe-mini-kaze-60mm-ventil%C3%A1tor/183-1617meg ezt:
http://www.computermode.hu/shop/60-mm-es-ventil%C3%A1tor/revoltec-airguard-60mm-ventil%C3%A1tor/183-1616A mindkettő kizárva, mert ha jól értettem csak 40x40-es fér be. Én ezt néztem ki:
https://www.pcx.hu/termek/noiseblocker-blacksilent-fan-itr-xm-2-40mm-ventilator-834340
viszont ennek a légszállítása csak a harmada. Jó lesz ez v tudtok esetleg ti ajánlani valamit?Van valami összesítő oldal, ahol minden le van írva erről a nasról? Mármint nem a gyári beállítások érdekelnek, hanem amit már ti és a világ kitapasztalt, és érdemes megbuherálni rajta. Pl a Transmission kliens cseréje, hogy ne csak 10 torrentet tudjon egyszerre kezelni, stb.
Bármilyen jó tanácsot elfogadok, érdekel, mert szeretem ezt a kis vackot. Ár-érték arányban az egyik legjobb volt, és nem akarok megválni tőle.
-
avena71
tag
Lejárt a szerkesztési idő...
Annyi változás,hogy LAN kábel csere és másik routerport után a sárga led világít vagy villog...Ez jó jel?
Köszönet
-
avena71
tag
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem:e fórumot elolvasva kb. 3 éve vettem egy NSA310-et,a leírások alapján sikeresen beállítottam,gyakorlatilag szünet nélkül ment egészen a múlt szombati Bp.-i viharig,mikoris nem voltam otthon,hogy lekapcsoljam és kihúzzam a hálózatból.Vasárnap este láttam csak,hogy nem megy,újra elindítottam,elindult,csak éppen nem érhető el a hálózaton sem böngészőből,sem PUTTY-on keresztül SSH-n és Telneten sem. Egy WD Green 750GB van benne,még nem szedtem ki,hogy megmaradt-e.Viszont a LAN Ledek nem világítanak hátul,ugyanakkor a kábelmodemnek és az internetnek semmi baja...Szerintetek az alaplap ment tönkre,javítható-e vajon?
Minden segítséget szívesen fogadokKöszönet:
ARCz71
-
Tonyk
veterán
válasz
Geripapa #12979 üzenetére
http://www.zyxel.com/support/announcement_google_drive_issue_on_NAS.shtml
https://productforums.google.com/forum/#!topic/drive/Jc5MHZ9nipw310 és 320 szerintem kiesik majd a supportból. De a 325v2-eshez (vagy a fenti linken említett nasok valamelyikéhez érkezőt) fel lehet rakni egy kis kézimunkával, majd ha megjelenik a frissítés.
-
Geripapa
aktív tag
Googledrive szinkronizációra talált már valaki megoldást?
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #12973 üzenetére
Ez az említett kép: http://prohardver.hu/dl/upc/2015-05/24/16865_evgrfijgv9nu8gkk_linux.jpg
Épp ma is épp kölcsönöztem egyet a kölcsönzőből és 9.6MB/s a sebesség, szerintem ez már tényleg nagyon a vége a 320-nak.
szerk: Egyelőre elég is lesz, mert lassan költözünk és vége a Digis jó világnak, helyette jön az ótvar szutyadék T-home ... kb 3x-os áron. -
bse666
csendes tag
Az ember mindig tanul valamit, még ha hülyeséget is kérdez. Jaja én is találtam egy megoldást, ami a hőmérséklet függvényében állítaná a venti sebességét (illetve újrakonfigurálná), de nem volt vele kedvem szórakozni, főleg, hogy nem vagyok egy linux guru.
Megmondom őszintén FullHd és 3D b.z. vagyok, és azért a sebesség egy 20-30Gb-os filmnél már egy kicsit fontosabb mint egy 1,5gigás filmnél és jópárszor előforult olyan, hogy azért maradt el az esti mozi, mert nem jött le a film emberi időben. Tudom, indítsam el korábban, de ez sokszor ilyen hirtelen ötlet,( meg hát az asszony: mér' nem tölt ez az izé ezér' vetted ennyiért?
, ha tudná mennyiért is vehetnék)
-
Joshi
titán
válasz
bse666 #12972 üzenetére
A cpu-ra lehet tenni sünit amitől jobb lesz a hőfok, de én pl kicseréltem a ventit a nas-ban. Régebben én is érdeklődtem ez ügyben, de azt ajánlották hogy a 100Mbit fölötti nethez már pc kell. Nekem elég ez a sávszél mert ha elindítom a letöltést nem szoktam ott ülni hogy mikorra jön le.
(#12973) Anonymus23 igen elírtam.
Ezekkel a dolgokkal én tisztában vagyok, de remélem most már bse666 fórumtárs is tanult egy kicsit.
-
bse666
csendes tag
válasz
Anonymus23 #12973 üzenetére
Igen, gondoltam, de köszi
Hát akkor lehet, hogy lenne értelme váltani, mert a 325v2-ben azért valamivel komolyabb proci és memória van. Köszönöm a gyors válaszotokat -
Anonymus23
veterán
7 MB akart az lenni, nem Mbit.
Más azért ettől többet is kihozott a 320-asából (asszem Tonyk linkelt a múltkor a sajátjáról egy screent)Amúgy számtalanszor le volt már írva, hogy ezekben a NAS-okban nem asztali gépekhez hasonló processzor van, így jóval kevesebbet tudnak torrent alatt, mivel a torrent eléggé (processzor) erőforrás igényes alkalmazás.
Pl 325v2 13-14 MB/sec körül van a vége (állítólag, nekem nincs akkora netem) torrent alatt, de pl másolni NAS-ról meg tud 80-90 MB/sec-el... -
bse666
csendes tag
Hát igen én is elterveztem (álmodoztam) egy nagyobb csomagról, de semmi értelme nincs. Nem tudom szerinted egy olyan opciónak van e értelme, hogy, mivel a ventilátor szabályzás nem valami fényes (vinyó nélkül is 3500-at pörög
gariban cserélni esetleg egy 325v2-re vagy valami komolyabbra? B az igazság az, hogy 30-nál többet nem szeretnék költeni, és azok amik tudnak is valamit inkább az 50-es kategóriába tartoznak
-
bse666
csendes tag
Üdv mindenki!
Egy kis segítség kéne, hátha van valakinek valami ötlete. A problémámat a következő kép tartalmazza:
Elvileg 100-as digim van, amíg a gépen volt a torrentkliens stabil 11Mb/sec sebesség megvolt. A transmission-t a leírás alapján raktam fel, a NAS tartalmát okostévén, tableten, sőt bárhonnan frankón elérem, de ez a letöltési sebesség kicsit zavar (pedig megzabálja a proci teljsítmény 100%-át). Portok nyitva vannak, jumbo-frame on, a kapcsolatok száma nincs korlátozva, 128 Mb gyorsítótárat állítottam be. Másolási sebesség 35-40 mega körül van stabilan, meg úgy általánosságban minden rendben működik, kivéve a venti szabályzást, de mivel egy szekrény hátuljában van nem hallom, így nem zavar.
Nem tudom, hogy a hardver ennyit tud és még ennek is örüljek, vagy nálam van a hiba, kérlek segítsetek.
A válaszokat előre is köszi, és bocs ha már valaki kérdezte 12000 hozzászólást most nincs kedvem átnézni,
bse666 -
törölt tag
válasz
#79335424 #12966 üzenetére
Én teliholdkor keresztülpisiltem a télikabátom bal ingujján, és azóta van SMB ... de a Te módszered sem rossz, LOL
morfeusz1
Amúgy meg ja, SMB az van a kezdetek óta, tehát nem kell telepíteni. De mondtam, firmware-t frissíts, nekem sanszos, hogy az a probléma. És nézd meg a lemezről lejátszást is! -
törölt tag
válasz
morfeusz1 #12965 üzenetére
Belépsz a NAS webes felületére, becsukod a szemed, erősen a Samba -ra koncentrálsz, jobb kézzel megfogod az egeret, az óramutató járásával megegyezően, hármat kőrözöl vele és közben azt mormolod, hogy "Csiribí, csiribá"! És ennyi. Lőn Samba!
Nem kell telepíteni. Alapból fut. Csak egy SMB klienssel kell hozzá csatlakozni.
-
törölt tag
válasz
morfeusz1 #12961 üzenetére
Szia, azért elsőként próbálnék egy firmware-t frissíteni, nekem is Samu BD az egyik szobában az MP, és nincs gond az mkv fileokkal, pedig régebbi, mint a tied.
Azon túl, hogy az mkv-t nem játsza le, a sima xvid kódolású avit viszont igen? (OK, tudom, az mkv nem feltétlenül x264, de azért jórész igen.)
Valamintz, mivel BD playerről van szó, kipróbánám, hogy lemezről viszi e a tömorített képformátumokat.
Amennyiben igen, úgy más a gond. De a sambát tényleg érdemes lnne kipróbálni, nekem is azzal működik.
Pár esetben azonban vannak kódolási problémák, ami főleg release-függő, pl Salem uccsó két része nem FUM, hanem AFG release, és probléma is van belőle. De mondhatnám a Hannibal-t is a 3. rész utántól ...szerk: Ja igen, firm előtt voltak gondok, mind a hálózattal, mind pedig a fileok lejátszásával.
-
Joshi
titán
válasz
morfeusz1 #12961 üzenetére
A BD lejátszók nem igazán alkalmasak hálózati lejátszásra, ha kimondottan hálózati média lejátszó kell, akkor én a Mede8er MED600-at ajánlanám.
-
vanRobert
tag
válasz
morfeusz1 #12958 üzenetére
Hahhhh, ééééértem...
Nos, akkor a következő tippem a BD, szerintem vagy a kép vagy a hang (inkább a hang) nem tetszik neki.
Mediainfoval kiderül, hogy milyen kódolású, innen le is tudod tölteni.Ha az alábbiak valamelyikére utaló infót találsz, akkor szerintem az lehet a gond.
Audio decoder
- Supports WMA 7, 8, 9 and STD
- Does not support WMA 9 PRO multi-channel if number of channels is more than 2.
- Does not support WMA 9 Lossless, voice.
- Does not support WMA sampling rate of 22050Hz mono
- Does not support APDCM MULAW, ALAW -
vanRobert
tag
válasz
morfeusz1 #12955 üzenetére
Úgy látom a manualokból, hogy a TV önmagában is képes mkv file lejátszásra, nem kell a BD player.
Az AllShare-ben ha jól rémlik van lehetőség ki és bekapcsolni a recodingot. Serviio-ban legalábbis van ilyen.Én megpróbálnám a NAS-t és a TV közvetlenül összekötni (routeren keresztül of course). AllShare menüben meg fog jelenni a NAS (talán Twonky névvel..? már nem emlékszem), aztán mehet a próba.
Az ismeretlen formátum lehet a video kódolásra használt eljárás miatt (mondjuk 20%) illetve a hang tömörítésre használt (80%). Nálam legalábbis az OGG formátumokra írt ismeretlen kodeket, MP3-ra kódolva és újra muxolva meg már jó lett. Lehet a TV nem eszi meg az OGG-ot...
Az AllShare-el szerintem azért jó, mert szerintem átkódolja. És a géped bírja is a realtime kódolást és streamelést.
Szóval TV és NAS egymáshoz kötve (BD-t vedd ki) és próba.
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #12954 üzenetére
D6500, ES7000, F6400 -as Samsungjaim vannak itthon, de mindegyiken megy a 1080p mkv Allshare (DLNA) alatt a nasról. Gondok inkább LG-vel vannak/voltak (hangsáv váltás hiánya, feliratkezelés) és talán Panasoniccal (pana esetében ehhez a minidlna alatt külön javítás is érkezett)
-
morfeusz1
csendes tag
válasz
vanRobert #12954 üzenetére
Szia a tv egy samsung UE32EH5000 Led tv a samsung allshare progijával simán viszi a samsung BD D7000-ZF 3D Multimédia lejátszó !!! Viszont pár napja szerttetm egy zyxel 310s tipusu nasra ,hogy nekeljen a pc bekapcsolni a film nézéshez bánatomra viszont a nasra másolt mkv fájlokat már samsung multimédia lejátszó ismeretlen formátumunak irja ,igaz nem swich et használok hanem egy belkin N600 DB RUTERT !!!
Tibi
-
vanRobert
tag
válasz
morfeusz1 #12947 üzenetére
Samu és AllShare nem működik valami jól mkv fileok esetében, asszem 720p-t tud a full HD már nem megy.
Egyébként is, khmmmm, szóval az AllShare komoly kihívásokkal küzd, szerintem hanyagold.
Ha mindenáron gépről akarsz lejátszani, akkor tedd fel a Serviio-t. Mindent visz.
"streams audio, video (SD & HD) and image files in their native format or transcoded in real-time"Én anno kipróbáltam a Plexet, de 10 esetből max 5-ször volt képes normális kommunikációra a TV-mel (ES6800). Ment a kukába.
Amúgy milyen a TV-d? Ha 2014- vagy későbbi, akkor mennie kell NAS-ról is az mkv-nak akár a NAS Twonkyjával, akár az istenkirály miniDLNA-val.
Ja, még egy, a TV-d kábelen vagy Wifin kapcsolódik?
A Black Sea nagyon nagy film
-
tigrici
tag
-
törölt tag
válasz
morfeusz1 #12949 üzenetére
Szerintem nem fogok tudni olyan procit, ramot varázsolni a NAS -odba, amitől képes lesz a kódolásra. Tudomásom szerint, a Plex tud ilyet a NAS -on, de azt nem tudom, hogy a NAS bírja -e. Egyébként sem én vagyok az embered. Én Android miniPC -t használok, ami tud SMB megosztást is kezelni, úgyhogy az én NAS -omon még soha nem volt beüzemelve semmilyen médiakiszolgáló.
-
törölt tag
válasz
morfeusz1 #12945 üzenetére
Vagy úgy! Az megint más szitu. Ha a lejátszóban hálózati meghajtóként (SMB, NFS, CIFS) van csatolva a számítógép megosztása és úgy működik, akkor a NAS -on sem a DLNA -t kéne használni, hanem úgyanúgy kéne csatolni az SMB -t, vagy az NFS -t, mint ahogy a PC -s megosztást. Ha a PC -ről is DLNA -t használsz, akkor pedig az lehet a probléma, hogy a DLNA -n belül különböző eszköztípusok vannak. Küldők, átjátszók, fogadók. A három közül, az egyiknek transzkódolnia kell. Egy PC képes erre, de a NAS kevés ehhez. Az csak küldeni tud. Ebben az esetben a fogadó eszköznek kellene kódolnia. Ha a lejátszóban az MKV nem támogatott átkódolás szempontjából, akkor csak úgy tudja megjeleníteni, ha a másik eszköz végzi el ezt a feladatot.
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok a számitógép megosztott mapájábol akadásmentesen ,amig a nas hálozati meghajtójárol nem akarja a MKV fájlokat lrjátszani !!!!
TIBI
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok segitséget szeretnék kérni töletek ,adott egy Zyxel 310s készülék .Zenét képet videot (mkv ) szeretnék lejátszani egy samsung BD D7000 -ZF tipusu 3D multimédia lejátszóval a gondom a következő hogyan hová kell másolnom a képet zenét mkv hogy lejátszható legyen edig bárhová másoltam a smsung láta a képet zenét lejátsza de az mkv sehogyan semm akarja nemtámogatott fájformátumra hivatkozva ,noha ugyanezt az mkv a sajátgép megosztási mapájábol tökéletesen akadás mentesen lejátsza ,mindkét ezköz DLNA MKV támogatott ,lehet valamiféle beálitási gondom lesz ha tudna valaki segiteni ?????
tibi
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #12933 üzenetére
Nekem a szolgáltató gondoskodik a biztonságról. A feltöltési sebesség olyan lassú és a kapcsolat olyan bizonytalan, hogy szinte csak egy-egy beállítás megváltoztatására elég (feltéve, hogy egyáltalán felépül a kapcsolat). Nincs olyan hekker, aki ezen adatot tudna lopni, vagy vmi kódot küldeni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #12931 üzenetére
Én sem tiltottam le a telnetet.
Nálam egy nsa320s van, én is kihagytam a telnetes(putty-os) részt... Úgy gondoltam, h nekem még kellhet a telnet. (Tudom nem biztonságos annyira, mint egy ssh; meg nem megy rajta színesen pl az mc, a slacker stb {nem színes} és sorolhatnám)
-
törölt tag
-
szabí
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy új 310S-em.
Isten bizony már végig olvastam többször minden leírást, kerestem a fórumban is. De eljött az idő, hogy feladtam.
zambozoli leírása alapján feltettem az FFP-t a HDD-re.
Az indító cikk leírása alapján folytattam a 3. oldaltól. Sajna itt el is akadtam.
Bár be tudtam lépni PuTTY-on keresztül, először Telnet-el, de a kiadott parancsokra nem reagált semmit.
Utána megpróbáltam SSH-n keresztül belépni, sikerült, de semmi parancsra nem reagált.
Sikerült Windowson belül elérni a mappákat, létre is hoztam egy nsa mappát és be is másoltam a leírásban szereplő file-okat.
Amikor be voltam lépve PuTTY-ba lekértem a könyvtár stukatúrát és semmit nem hoz.Hol lehet a hiba?
Fix IP-re raktam a NAS-t. Beléptem már root-ként is és admin-ként is.
Már azt a verziót is megpróbáltam, hogy létre hoztam a web_prefix file-t is és az alapján is telepítettem az FFP-t, de ugyan az a végkifejlet.Please help
-
Game78
tag
Sziasztok!Valaki nem tudja hogy a gyári Transmission settings.json fájl hol található?
A távoli elérés miatt szeretnék felhasználónevet/jelszó-t beállítani...mert most simán elérem kintről és nem kér semmit... -
Doosa
aktív tag
Mostanában elég sok apró gond van a nassal (nem elérhető, nagyon durván belassul, lefagy stb...).
Adatvesztés nélkül mi a legjobb gyári visszaállítás? Reset gomb? -
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nálatok megy a dyndns csomag?
Nekem eddig ment, most vmiért nem küldi el az aktuális külső ipm. És a külső ipnél is unknown van. ???
-
nTom
aktív tag
a minidlna átviszi az erősítőre a filmek hd hangját? (dts-hdma- dd truehd) Nekem eddig ezek nem jelentek meg az erősítőn
-
törölt tag
Most nem vagyok pontosan képben ezzel a DLNA-val kapcsolatban, sosem próbáltam még.
De miért jobb ez, mint megosztan egy mappát, amit simán lát az MP?
-
nessh
tag
Köszi. Mindkettő alkalmas rá?
-
nessh
tag
Sziasztok.
Szemezek a zyxel nasokkal.
Az lenne a kérdésem hogy a 310s-ről illetve a 325v2-ről lehet-e 3d filmet nézni dlna-n keresztül?
Van vkinek tapasztalata?Előre is köszi a választ!
-
válasz
pappcsaba90 #12900 üzenetére
Nem tudom milyen nasod van. Mostanában általában már 2 led van. Az egyik a kapcsolat és tevékenység jelző, a másik a kapcsolat sávszélességét jelzi. Ha mindkettő sárga, az azt jelenti, hogy 100 Mb/s-el kapcsolódik. De mindegy is mert ha a routerben nem látszódik ott szerintem valami fizikai problémának kell lennie. Ki kellene másik kábellel próbálni.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
pappcsaba90 #12900 üzenetére
A sárga és a zöld között csak annyi a különbség, h az adott háló gigabites-e vagy sem.
Kábelcserét próbáltad már? Más slotba dugtad e a routeren?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest