Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Nyaralós topicba is dobd be, hátha...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Volt valaki mostanában Lisszabonban, azon belül is Sintraban. Április végén mennénk párommal.
Nagyon sok rossz véleményt találtam Tripadvisoron az egész buszrendszerről. Főként hogy "vonaljegyetÍ" nem adnak ki csak napi bérletet vagy napi bérlet árban. Nekem oké lenne a napi bérlet, mert több (3)látványosságot is szeretnénk megnézni, meg vissza is szeretnénk jutni a vonatállomáshoz a villamos/ebéd, hazaajutás miatt. Ahogy néztem 434 és 435 buszok állomásai között csak pár perc menetidő van, praktikus lenne.Viszont elbizonytalanodtam azon a részen is hogy a sintrai helyijáratot a Carris Metropolitan viszi. Ami gondolom meg nem egyenlő a Lisszabonban működő Carris-szel. Másnap visszamennénk és a Cabo de Rocahoz elbuszoznánk, ezért lenne releváns a 403as busz.
Ami főként furcsa nekem, hogy a 403-as buszt és a menetrendjét nem találom a társaság (scotturb)honlapján. A Carris Metropolitanos busz kb másfélóra és 40+ megálló, gondolom a 403as busszal ez célirányosabb lenne. A mapsben és a Citymapperben nincs benne a scotturb így totál meglőve érzem magam.
Olvastam olyan kommenteket is hogy nem állnak meg ezek a hopon hopoffos buszok mindenhol..
Valaki tudja ott a járást?
Megijedtem a sok scam, liars stb kommenttől. -
st6969
őstag
Bécsben szerintem könnyű dolgod lesz jó minőségű szállást találni jó helyen. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom egy pár bécsi utazást követően. Annyira jó a közlekedés, hogy bárhol is találsz szállást, biztosan lesz tömegközlekedési eszköz a közelben, amivel a városközpontba gyorsan be lehet jutni (már ha van ilyen cél).
Igaz nem apartman, hanem szálloda, de mi legutóbb itt voltunk, szerettük. Még decemberben is emberi áron lehetett foglalni, pedig az egy drága időszak. -
Salex1
őstag
Nyár elején mennénk Bécsbe vagy két éjszakára majd 4-5 napra az Alpokba, ahol bármely rész jó, 3/8/10 éves gyerekkel legyen látnivaló.
Tudtok ajánlani helyeket szállásokat? Apartman előnyben. -
st6969
őstag
Kolping hotelt szokták még dicsérni a gyerekesek.
-
szuszinho
őstag
válasz apholyon #591 üzenetére
Hotel Kapitány **** Sümeg
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani belföldön bababarát szállodát? Februárban mennénk nem egész 2 évessel, így fontos a jó szálloda (időjárás+ napi rutin végett nem sokat tudunk majd barangolni a környéken, de persze nem hátrány, ha van némi látnivaló).
Előre is köszönöm!Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
arcsin
senior tag
válasz tobias40 #588 üzenetére
Jójó, de akkor miért kérdezed hogyha neked már van egy kész válaszod magadnak? Én sosem foglalok le semmit anélkül hogy ne nézném meg azt hogy mettől meddig lehet checkinelni, miért számolhatnak fel extra költséget., kell e extra összeget letétben hagyni pld apartmanoknál, mert van hogy kell 2-300 euro KPban a károk javítására, de visszakapja az ember, vagy takarításra is simán leránthatnak 30-40 eurokkal naponta. És sajnos van ilyen "bánatpénz" is, de ezek mind levannak írva a foglalaskor csak lentebb kel görgetni hozzá. Non-refund, free refund untill stb t is érdemes nézni.
-
-
tobias40
veterán
Kicsit off,elnézést kérek érte!
Bookingon ha visszaakar vki mondani vagy törölni egy foglallást akkor meddig terhelhetik be a foglaláskor megadott kártyáját?Téves foglalás volt de a leírrásban ott van hogy törléskor fizetni kell a foglalás értékének 50%-át,1000 eurót!
Ha nem tudják leemelni az összeget és törlődik a foglalás akkor meddig próbálkoznak ezt az összeget levonni vagy hogyan lehet elérni hogy ne kelljen fizetni?Egy augusztusi nyaralásról lett volna szó de nem jött össze,és nem jutott volna senkinek az eszébe hogy 8 hónappal korábban fizetni kell a foglalás törlésekor!(nem fizetéskor)Mi lehet a megoldás ebben az esetben?? -
Zeki
nagyúr
Wizz, április 30 London Luton, reggel oda, este vissza, 24 ezer Ft-ból megvolt. Megy az egész család egy gyors London városnézésre, meg repülésre. Oda: 8580Ft, vissza 14894Ft.
CSAK MA! -
st6969
őstag
válasz osztraksajt #572 üzenetére
Nekem is eszembe jutott a credit vs debit dolog, mert a honlapon hitelkártyát ír, de ez szokott lenni fordítási hiba is. De rákérdeztem telefonon, azt mondták, jók lesznek.
Hogy nem fogadja el, azt megértem. De hogy le is vonja a pénzt, és mégsem érvényes a foglalás... nem profi szolgáltató jellemzője.
Időközben visszajött a pénz...
De köszi az észrevételt , igazi hitelkártyám nincs. -
osztraksajt
őstag
Csak észre étel:
Curve, Revolut kártyák sokszor csak max "kvázi" hitelkártyák, inkább betéti kártya. Pl autó bérlésnél sem fogadják el, mert eldobható, ha utólag jön valami büntetés nem tudják rád terhelni, vagy szállásnál ha extra takarítás kell, nem vallottad be a minibárt stb. akkor azt bukták. USA-ban pl Debit kártyával meg se lehet moccanni, mindenhová Credit Card kell.
De amúgy is minimum a dombornyomott kártya, az alatt max webshopos rendelést lehet fizetni.
Én is sokszor beleszaladtam, lehetett bármilyen Platinum MasterCard ha Debit akkor is visszadobták, a mezítlábas Visa Credit simán használható volt amin a hitelkeret is kb tizede volt a másik kártya mögött lévő fedezetnek.
-
st6969
őstag
Ez egyre jobb. Miután 2 naponta hívogattam őket (mert ők semmit sem jeleznek, hogy mi történik), hétfőre eljutottunk odáig, hogy nem tudják érvényesíteni a foglalásom, visszautalják a pénzt. Ha szeretném a szállást, adjak le újból foglalást. Mondom ok, de nem nyelik be megint a pénzt? Válasz: ááá, nem szokott megismétlődni ilyen hiba. Aha, naná, hogy ugyanaz lett: 2x van náluk a pénzem, foglalás semmi. Tegnap válasz: sajnálják, hiba történt a rendszerükben, adjak le még egy foglalást Miii? Mondom én ugyan harmadjára be nem sétálok ebbe a csapdába, lesznek szívesek elintézni a szállodánál, hogy le legyen foglalva. Válasz ma: sajnos nem lehetséges, elfogytak a szobák
Pénzem sehol (állítólag visszaküldik...hiszem, ha látom), utazást buktam.
Szóval, csak óvatosan. Biztos jó utak vannak jó áron, de problémád az ne legyen, mert a support az zero... -
w.miki
veterán
Herceghalom környékén mit érdemes megnézni, hova érdemes bemenni, hol érdemes enni, ami jó ár/érték arányú hely?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
tomazin
veterán
Flixbusszal ha olcso sem szabad atszallassal menni, anyosom nagyon megszivattak volna. Magyar telefonos ugyfelszolgalat nincs es a keses miatti atfoglalas egy vicc, ui nem igazan erdekli oket,h te egy utnak veszed meg az utazast, illetve amig nincs lekesve az adott jarat, addig nem tudsz veluk erdemben kommunikalni (azt meg nem vartuk meg,h egy biztos esemeny vekovetkezzen es ott alljon,h akkor most mit lesznek hajlandoak segiteni)
-
perempe
veterán
Vasárnap voltam Bécsben koncerten, és a szerencsének köszönhetően megúsztam az utat olcsón vonattal, viszont legközelebb szeretnék menni tovább is München/Drezda/Berlin felé, de szerintem aránytalanul drágák a jegyek. Az ÖBB oldalán 100+EUR egy Wien-München jegy, a magyar Máv-Start oldalon megváltva olcsóbb; FlixBus 40EUR. K*rva Flixbus 40EUR-ért akart hazahozni éjszaka Pestre, inkább megszálltam; valamivel jobban jártam volna, ha előre megváltom a jegyem haza.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
st6969
őstag
Aldi utazásnál foglalt-e már valaki?
Botrányos, ami zajlik, vagy csak én vagyok többszörösen szerencsétlen...
Hétvégén próbáltam lefoglalni egy bécsi szállást. Adatok megadása után, fizetési lehetőségek: utazási utalvány, és hitelkártya. Előzőt azt sem tudom, mi, utóbbi meg kb. minden ezredik embernek ha van...Megpróbálom akkor bankkártyával. Először Revolut eldobhatóval: látszólag sikerült, pénzt levonta, majd hibaüzenet: sikertelen foglalás, pénzt visszautaljuk. Így is lett, pár percen belül visszajött a pénz. Ugyanezt végigjátszottam Revolut virtuálissal, ugyanezzel az eredménnyel. OK, mondom akkor a Revolut nem tetszik nekik. Akkor a rendes Raiffeisenes kártyámmal mentem végig ugyanezen. Szintén ilyen eredménnyel, azzal a különbséggel, hogy itt nem történt levonás, tehát nem kellett visszautalni semmit.
És akkor jött az utolsó kártyám (Curve): látszólag minden rendben, pénzt levonta, de ezúttal a hibaüzenet más volt, valami ilyesmi, hogy "elképzelhető, hogy hiba csúszott a foglalási folyamatba...". Mivel a pénz nem jött vissza (nem is írt ilyet), így nem tudtam, hogy mi van, mert visszaigazolás sem jött.
Másnap hívtam őket, elmeséltem a történetet. Válasz: látják, hogy náluk a pénzem, de ennek ellenére nem érvényes a foglalásom... hát, szokott ilyen lenni, hogy a szállásadónál néha van hiba. Megpróbálják majd érvényesíteni, és akkor nem kell visszautalni (semmi elnézést kérünk, meg ilyenek...). Mondom ok, jó lesz, megvannak az adataim? Persze, látnak mindent (vissza is olvasta). Ez volt hétfőn, azóta SEMMI. Tegnap már írtam is nekik, hogy most már jó lenne tudni, hogy mi történik, mert se foglalás, se pénz, idő meg telik, szállásom meg nem lesz ilyen áron Máshol addig meg nem foglalok, mert mi van, ha végül sikerül elintézniük, hogy érvényes legyen ez a foglalás...és akkor lesz 2 foglalásom. CSODÁS
Mégis mi a f*** tart ennyi ideig? Komolytalan egy utazásszervező cégnek tűnik (ki van szervezve egyébként, mert nem Aldi néven fut a szervezet, ahol a pénz landolt). -
st6969
őstag
Olyan lett ez, mint a Jysk. Az a normál/reális ár, ha le van akciózva. Az utazásnál is ugyanez van (maiutazas.hu, meg hasonlók...) "kamu" kupon, jónak tűnik, örülsz, de ha hozzáadod a hétvégi felárat, gyereket, kiemelt időszaki felárat, gyakorlatilag ugyanott vagy, mintha közvetlenül foglalsz (na jó, annál kicsit olcsóbb).
Persze, ha csak ketten mentek, azt is hétközben, akkor úgy könnyebben lehet kifogni jobb ajánlatot (logikus mert akkor kevésbé terheltek a szállodák). De ezt kevesebben tudják megtenni. -
arcsin
senior tag
válasz szuszinho #556 üzenetére
Mi most voltunk (nov 26-30), sok hely(latnivaló, étterem, szállás) azert volt lehúzva mert nincs klimatizálva. Most, a kinti 12-18 fokban ez nem volt gond. A szállásokkal vigyázz, mert google review-k alapjan sokban lop a személyzet, bemennek idegenek stb. Mi széfes helyre mentünk, 24/7 recepcioval. Hostal Benidorm volt a neve. Minden nap rendet vágtak a takkerek, közel volt minden metroval, gyalog. Reptéri transzferhez Online vettünk aerobús return jegyet (10 eur, helyben több) vegallomastol kb 15 p setára volt a szállás. Mi fejenként 1db t-10 es gyüjtöt vettünk, zone 1 -en belül (az lefedi Barcelonat kb a tibidabo magasságig.) Citymapper-ben konnyen lehet tervezni. Zsebesekkel nem volt gond, csak a fehér arcú logocsecses roman asszonyokkal, feketékkel kell nagyon vigyázni h ne menjenek oda hozzád. Mindenhol máshol mint kb budapesten, figyelni kell a cuccaidra ne hagyd orizetlen, asztalon.
Mindenhova érdemes megvenni elöre a jegyet. Picasso muzeum, moco, sagrada familia (mi naplementekorra vettük meg,, szép volt), güell park (ezt vedd elöbb ha a Tibidabo-ra is akarsz menni mert küldenek emailben 50% os linket, úgy 6 eur a return jegy, ami csak vonalkodos. Lent kell szólni meg mutatni a papirt/ telót a kasszásnak hogy guell park half price, half price aztan beenged a funicularra, utána visszafele a jegypénztárostól kell kérni qr kodos blokkot). Ami fent van templom, bent nem muszáj fizetni a liftért, fel lehet menni gyalog kívül is (csak ha nagyon support vagy ér meg 5eurot fejenként egy amúgy 2 perces séta). Mi csak funicular+ panoramic view jegyet vettünk, nem ültünk fel semmire.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Belföldi (kuponos) kedvező árú utazást hol érdemes nézni?
1-2 napos wellness érdekelne.
Régen annyi ilyen kuponos oldal volt, de most alig találok jó ajánlatokat.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Tervezünk egy barcelonai kiruccanást. Mikor érdemes menni, illetve van-e ajánlott szállás? Egyelőre március-április körüli dátumokban gondolkodunk.
-
osztraksajt
őstag
válasz bugizozi #554 üzenetére
Voltak nekem is 10-15 éve rossz tapasztalataim. Most voltunk kinn szeptember végén, semmilyen atrocitás nem ért. Ha utoljára akkor voltál arra akkor készülj fel hogy nagyon más körülmények vannak mint akkoriban, elképesztő fejlődésen ment keresztül. A parkolásnál nagyon észnél kell lenni, simán bele lehet szaladni durva dolgokba, azt hiszem pont Ótátrafüreden 2eur/félóra. Keresni kell napi fix áras parkolót, vagy szállodánál megbeszélni hogy beállsz a parkólójukba napi 10eur nagyságrendért. De a sífelvonónál is azt hiszem 12eur/nap, de nincs túl sok hely.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha már téli téma, akkor én meg pont Szlovákiába tervezek kimenni szánkózni
Járt már valaki Ótátrafüreden? [link] [link_2] A szlovákok hogy viszonyulnak a magyarokhoz, még mindig nem annyira szeretnek miket? 10-15 éve voltam ott, nem voltak túl "mosolygósak" velünk
Ezt a szállást néztem ki január első hetére [link] Képekről jónak tűnik, kár hogy előre ki kell fizetni az egészet.Köszönöm a véleményeket!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
goccer
aktív tag
válasz envagyok #552 üzenetére
Hát olcsó is legyen, wellness is legyen, ne Szlovákia legyen, ez nem lesz így egyszerű. Mondjuk nem tudom mit értesz olcsó alatt, de az utazási költség kocsival fix, a síbérlet ára fix, a szállás az egyetlen ahol előfordulhat "jó ajánlat" egyéni utazás esetén. A 4 síbérlet viszont biztos több lesz, mint egy átlagos szállás. Van egyébként síelős topik itt a fórumon, vagy ajánlom a síterep keresőt a sielok.hu-n. Tudsz szűrni távolságra, síbérlet árra, pályahosszra stb az jó kiindulási alap lehet.
-
envagyok
veterán
Van itt valaki síelős?
Keresek valami jó lehetőséget, ahol 2 felnőtt és egy 17 éves, egy 5 éves gyerek olcsón síelhet, ill. a kicsi tanulhat síelni. Esetleg ha wellnessel lehetne összekombinálni, az is jó lehet, mert lehet az asszony és a kicsi nem akar majd.
Szóba jöhet Ausztria, Szlovénia, esetleg Észak-Olaszorstág, legkevésbé Szlovákia. -
radio11
tag
Egy kis élménybeszámoló
Tehát Málta, október 5-6-7, oda reggeli repülővel, vissza estivel, így a kint töltött idő kimaxolva, 2 éjszaka szállás félpanzióban. Amint írtam 22e Ft volt a jegy kettőnknek, a szállás 273 Euró (még nyár végén tettem férle Revolútra eurót, így 400-as árfolyamon ment, 110e Ft). Buszjegy kettőnknek 16 euró. Azért ilyen sok mert útközben megáltunk vásárolni, visszafele meg két busszal jöttünk, mert benéztünk Valettába. 16 eurót elköltöttünk a boltban rágcsára, vízre, üdítőre (Kinnie) és sörre (Farsons Blue Label - nagyon jó). Első délután a szállás mellett fürödtünk a tengerben, vacsora svédasztalos, óriási választék.
Második nap átmentünk Cominóra, a hajó kettőnknek oda-vissza 26 Euró. Vittük magunkkal a tegnap vett innivalót (meg jó magyar szokás szerint reggelinél 1-1 szendvicset csomagoltunk), illetve ittunk egy koktélt (ananászba töltve) 8euróért, illetve egy radlert 3 euróért. Kaját nem ettünk, de nem voltak vállalhatatlanok az árak 6-10 euró egy nagy szendó vagy hasonló. Egész nap a kék lagúnában fürödtünk, leégtem, mint a Reischtag. A levegő 26 a tenger 25 fokos volt. Nagyon jó hely, ez a nap volt a rövid utazásunk csúcspontja.
Harmadik nap délelőtt még egy kis fürdés a szálloda sós vízű medencéiben, majd busszal Valetta, egy kis nézelődés, egy fagyit toltunk (kettőnknek 10 euró) meg ennivalónak vettünk egypár pastazzit (olyan sós sütik kb. mint a nagyobb fajta fornettik) 4 euróért. Reptéren Duty freeben 25 euróért egy kaktuszfüge likőr meg egy is csoki a fiúknak, hogy szuvenír is legyen. Meg egy liter víz 3,1 euróért. Még az utasbiztosítás, amit itthon kötöttünk 4e Ft.Szumma szummárum ez 182 ezer forint volt. A kapott élmények és a szállás minőségének tükrében nagyon jó ár
-
radio11
tag
Bármilyen hátizsák (akár használt darab is) ami belefér a 40x30x20-as keretbe. Ha kicsit nagyobb se baj, csak ne legyen keményre tömve, hogy be lehessen szuszakolni a mérőkeretbe (amit eddigi tapasztalatom alapján csak akkor használnak, ha nyilvánvalóan nagyobb a csomag, 1-2 centin úgy tűnik nem kell parázni).
Én a legutóbbi 3 utamon egy közönséges, felirat nélküli, bézs színű hátizsákot vittem, ami ha jól emléxem valami 3e Ft volt. -
JóGéza
aktív tag
Szia! Ugyan nem hátizsák, de mi Fila táskákat használunk kis kézi poggyásznak. Voltunk ilyenekkel Barcelonában, januárban és februárban is. Néhány napra bőven elég volt.
-
celafat
aktív tag
Bármilyen új hátizsákkal turistának fogsz kinézni. Ilyenkor ősszel már nincs olyan nagy tömeg, ha észnél vagy, nem lesz gond a tolvajokkal. Pár hete volt a Pennyben valami akció elég jó hátizsákokra 4 ezer ft környékén, múlt héten még nálunk volt belőle pár darab kirakva. Ha nem lenne itthon vagy 5 hátizsákom én vettem volna tartalékba.
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Úgy alakult hogy november végén tudunk csak utazni. Barcelona lett az uticél, viszont szeretnék az utazáshoz egy olyan hátizsákot, ami felvihető a wizzAir-re ingyen (20x30x40), és ha lehetséges, a legkevésbé tűnök vele turistának.
-
radio11
tag
Málta például nagyon jó, mi októberben megyünk (ismét). Elég drága lett a jegy, irányonként 20e Ft/fő (mi két személyre 22-ért vettük oda-vissza , rá 1 napra emelt árat a Wizz ). Málta nagyon jó, élhető hely, nem is túl drága, helyi busszal el lehet közlekedni.
Szaloniki kicsit olcsób, megúszható irányonként 10e/fő ha jól veszed a jegyet. Mi 3 éve októberben mentünk, tenger még bőven jó volt (22 fok). Reptérről helyi és helyközi buszokkal oldottuk meg az utazást, de bérelt autó is szóba jöhet.
Olasz célpontokból Szicília (Catania) vagy Nápoly esetleg Bari ahol lehet fürödni még utószezonban. Szicília szintén 20e/fő/irány, a másik kettő kevezőbb áron van.
Több jó hely lehet még (nem ismerek mindent) nekem ugyanebből a dilemmából Málta lett a nyerő, mint mondtam.
Ja és valószínűleg érdemes lesz Wizz discount klubba belépned, mert már az első úton visszajöhet az ára, ha pedig 1 éven belül utazol megint akkor tiszta nyereség.Érdemes megnézni, hogy milyen szállások (és árak) vannak, az s segíthet a döntésben (mi 4*-ost találtunk félpanzióval 2 éjszakára 110e Ft)
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Úgy alakult hogy kaptam céges cafeteriaként wizzair vouchert(40ezer). Szeptember közepén még létezhet olyan hely eun belül(1-2-3 óra repülésnyire) ami kellemesen meleg, tengerparti, akár pancsolós hely? Cafeterian kívül olyan 100ezret szánnék a repülőre max 2 főre oda-vissza.
-
Mercutio_
félisten
Wizz-nél ha priority-t veszel a felvihető +1 nagyobb táska miatt se lesz dedikált helyed, az csak ryanair-nel van az árban (ha jól emlékszem)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Lap alján lesz egy "később" vagy "most nem", ilyesmi szöveg az rejti a random helyet, akkor nem kell plusz díjat fizetni.
-
radio11
tag
48 órával előtte tudsz becsekkolni úgy, hogy random ülést kapsz és nem fizetsz érte. Persze a weblapon/alkalmazásban könnyebb elérni azt a gombot ami a saját választású/Wizzair által javasolt helyre csekkol be plusz pénzért.
Valakinek ki kell fizetnie az én jegyeimet is . Kiszámoltam, hogy az én jegyvásárlásaimból talán a fele útig (egy irányba) az üzemanyag talán kitelik. -
tomazin
veterán
Wizzairnel be lehet ugy checkolni,h ne fizessek az ulesert? Mert elvileg 2nappal elotte be lehet, de vagy a wizzair altal ajanlott szekert fizetek vagy sajat magam altal valasztottert tobbet.
-
Van olyan oldal, ahol porog hasonlo temaju topic? Erdekelne, hogy német és osztrák szállásokat merre keresgéljek, jo lenne a booking arak alatt meguszni. Németeknél Günzburg lenne, Ausztriában még nem tudom.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Mercutio_
félisten
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Segítséget kérnék, márpedig abban hogy hogy érdemes most olcsón kijutni a repterre (BUD)? Van Bp bérletem, a Nyugatiba fut be a vonatom. Semmi extra nincs, dél körül indulna a gép, csak itt a metróbontás meg minden közepette jó lenne valami biztos útvonal. Junius 17 én mennénk. Ma láttam hogy már 1500 ft is lehet a reptéri járat, addigra be is vezethetik az új dijszabast, szóval kellene egy B terv, bérlettel.
-
Micsurin
nagyúr
Ha a Booking 24.-eig ingyenes lemondást ír de 22.-én vonná a kártyáról a pénzt akkor mint megy a lemondás pl 23.--án? Visszautalják? Vagy pénz az gatya?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
celafat
aktív tag
válasz Szoszo94 #524 üzenetére
Beutazáshoz nem tudok hozzászólni, én most nem mennék, mert túl drága a repjegy és nagy valószínűséggel bukó, de veszel egy jegyet valahozá Malayziába vagy akárhová ott a térségben ahová épp olcsó és onnan repülsz Balira pl az Air Asiával, töredékéből kihozható.
Ha én mennék most nászútra Mexikó, Costa Rica és hasonlókat nézegetnék, ahová teszt és oltás nélkül lehet utazi, ők nem fognak bezárni akkor sem. -
goccer
aktív tag
válasz Szoszo94 #524 üzenetére
Nézed az Utazómajmot és vársz egy olcsóbb repjegy ajánlatra, nagyjából ennyi. Wizz Air nem repül nagyon Európán kívülre, azt hiába nézed szerintem. Egyébként hasonló cipőben járunk, mi is szeretnénk bepótolni a nászutat, de lehet hogy Bali helyett valami más lesz, ha a Covid szabályok a közeljövőben sem enyhülnek.
-
Szoszo94
őstag
Sziasztok!
Bár nem igazán pörgős topik, de hátha tudtok jó tippeket adni
Május vége körül mennénk nászútra, Bali van kinézve. Jelenleg a Covid miatt tíz nap karantén várna mindenkire, aki oda megy, addigra talán ez már nem lesz - ha igen, akkor kénytelenek leszünk elnapolni az utazást. Viszont a kérdésem az lenne (mivel eddig kétszer repültem, szóval nem igazán vagyok gyakorlott benne): miként lehetne a repülésen "spórolni"? WizzAir-nál ha jól tudom vannak különféle lehetőségek pontgyűjtésre, stb, viszont Balira (egy átszállással) Turkish Airlines vinne minket. Amit sikerülne lefaragni a repjegy árából (két fő retúrjegy kb 500k Ft), annyival többet lehetne ottani programokra fordítani. Tíz napot tervezünk ott tartózkodni egyébként.
Ha bárkinek bármi infója van ezzel, vagy a hellyel kapcsolatban, mindent szívesen fogadok
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Micsurin
nagyúr
Köszi szépen a válaszokat! Feldobtam páromnak ezeket is, majd átbeszéljük akkor mik is legyenek tervben!
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
DavidQ
tag
válasz Micsurin #516 üzenetére
Amikor mi mentünk Miskolcra, nekünk megért egy 1,5 órás kitérőt megnézni a Megyerhegyi Tenger-szemet. Azt nem mondhatom hogy közel van, de mi alapból kva messze lakunk Miskolctól, szóval ha már az ország északkeleti részén jártunk úgy voltunk vele hogy feltétlen megnézzük.
Nem minden kínai szirszar szar!
-
Micsurin
nagyúr
Nem tudom jó helyen járok-e de...
Miskolc környékén az avasi kilátó teteji kávézón, tapolcai fürdőn, Szinva part/teraszon túl van még valamit amit úgy tudnátok mondani a környéken amit érdemes feltétlenül megnézni?
Semmi fancy nem cél két csóró egyetemista találta csak ki egy hajnal 3-as Discord beszélgetés és a beadandóik felett, hogy vizsgák után 3 napos lazulást tolnának low budget szállással!
Marad bőven programra szerencsére mert találtunk szállást jó áron a kaját meg magunknak rendezzük csak a programok amiken még ingunk mert így a tervezett jan 25-27 környékén sok minden kiesik például Lillafüred is, de most úgy néz ki nyárig csak itt lesz időnk a két félév közt ilyesmire.Várat meg épp restaurálják banyek..., visszafelé még egy Egerszalók ami nagyon csábító. Van olyan jó mint a hévízi tó vagy Tapolca?
edit.: galériától múzeumig és játékteremig konkrétan kb bármi jöhet.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Korosa27
csendes tag
Sziasztok problémám támadt egy utazási irodával, nem hajlandóak kezelni a panaszomat. Ismertek olyan fórumot ami foglalkozik a panaszkezelésekkel, esetleg fogyasztóvédelmi tanácsot ad?
-
törölt tag
Még nyár végén olvastam egy cikket, ahol saját hasonló élményről számolt be a cikk írója, sőt, utána még lopással is megvádolták őket, és levonták a kauciót.. bizonyítani, meg nem tudod (eltünt a kulcs, stb).
A cikk szerint nem egyedi eset, hanem tömegesen fordult elő hasonló, azért, hogy drágábban kitudják adni ugyan azt, ha van jelentkező pl egy német.
-
Mercutio_
félisten
-
envagyok
veterán
Nagyon leült ez a topik
Most Szombattól jövő vasárnapig szabin az asszony, valahol a 2 időpont között szeretnénk elmenni 4-7 napra 4 éves kisgyerekkel repülővel olyan helyre, ahol meleg van, fürödni lehet a tengerben, és elég a személyi, meg jó lenne 100-150k-ból megállítani. Minket oltottak még Áprilisban-Májusban modernával, a gyerek nincs.
Van ötletetek, hogy hova menjünk, és hol lehetne megvenni a repjegyet, szállást?
Komplett csomag is jó, de ha külön lehet repjegyet, és szállást rendelni, az is jó.
Kaja nem fontos, Airbnb vagy más apartman, fapados repcsi is jöhet.
Eddig vki ciprust javasolta.
Várom a javaslatokat -
senior tag
Jeleztem, a Booking elismerte, hogy ők hibáztak. Innentől kezdve nehéz tovább vinni az ügyet és nem is áll szándékomban, hogy heteket töltsek reklamációval. Kaptam 38 euró jóváírást, ez így nekem utólag teljesen megfelel. Nyilván a hely megkapta a jól megérdemelt 1 csillagot a Googleben.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Rick4
félisten
Erről nem a booking tehet, a tulajdonosdok kiadják más beesőnek a szobát 2x annyiért, mint amennyit te fizettél volna, jelezni kell, és ha pont kerül az ügy végére, és kiderül, hogy ez volt, a booking majd törli a szállodát a rendszerből. Horvátok pont ugyanezt csinálják. Kisstílűek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BabMester
senior tag
Nem biztos, hogy elárazás volt, lehet csak töltöttséget akartak csinálni, vagy az olcsó rosszabb szobákat szórták ki.
Ha hotel nem jellemző hogy törlik, mi is voltunk már 1m/hét áru szállodában 300ért.
Ha apartman jóval esélyesebb, hogy vissza mondja majd a tulaj. Az előre fizetés semmire nem garancia, max várnod kell a pénzedre ha törlik. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Booking.com "elárazás"(?) -sal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Tegnap foglaltam 2022.augusztusra egy szállást Jesolo-ba(Olaszo)
588€ - 208.000Ft
Ma ugyanez a szállás a duplája.Nem lett kifizetve, ingyen visszamondható, csak a bankkártya adataimat adtam meg, 2022. július 30.-i fizetéssel.
- Szerencsém volt, vagy elárazás történt és törölhetik?
- Ha kifizetem akkor már 100%, hogy megkapom?Xiaomi 14T
-
senior tag
Kaptam 37,8€ jóváírást a Bookingtól egy fél órás telefonos egyeztetést követően úgy, hogy ugye nem fizettünk semmit ennek a szállásnak. Ez így elég korrekt szerintem
Alapvetően én is biztonsági okokból foglaltam itt, habár beszélek szerbül, tehát annyira nem voltam pánikba esve. Tavaly Zadarba úgy foglaltunk, hogy rágugliztam a szállásadóra és 100€-val alacsonyabb összeget mondott ugyanarra az időszakra telefonon. Még csak a személyes adatokat se kérte el, adott egy telefonszámot és minden flottul ment.
Köszi, régóta vágytam már arra, hogy lehessen egyedi avatarom, viszonylag friss
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest