- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Engem nem zavar, végülis megértem a lényeget, ez a dolog, hogy mi minek a mije, az már szerintem csak mellékes.
-
Lauda
titán
Inkabb az lehetne a kerdes, hogy a tomeg kifejezest a fizika oran es a forgalmi engedelyeken kivul mikor hasznaljuk a mindennapi eletunk soran.
-
Thunderzolee
veterán
Eszembe jutott még egy.
Ki tudja mi az a karbofréz?
-
Thunderzolee
veterán
-
DeFranco
nagyúr
Hát, így széttárt lábakkal inkább juliskaszög...

-
Dluinet
nagyúr
Nézgelődni a nézelődni helyett. Ki nem állhatom.

-
Thunderzolee
veterán
Ahogy képet kerestem róla, beugrott, h a másik neve a hivatalos neve.
Ami pedig a Milton kapocs.
Nem is tudtam, h Jancsiszög-ként is hívják.
Azt hittem az a nagyfejű pici szegek neve.
-
Armahun
addikt
-
törölt tag
akkor mi?

-
törölt tag
Milton szög... talán rajzszög?
-
moha21
veterán
Pedig én is sniccernek hívom.

-
Dluinet
nagyúr
sniccer-től kivagyok.
Olfa az itthoni tapétavágó késem, és olfának is hívom, mert sokkal jobb minta a többi. -
törölt tag
Engem nem zavar..
-
Thunderzolee
veterán
A suzuki gyárban hallottam először, h "olfa". Ez a szike akart lenni.
Ismertem, mert az Olfa az egy márka, szikéket gyárt (meg egyéb vágóeszközöket), ez a cég dobta először piacra a szikét valamikor régen.
Aztán valakitől még "sniccer"-nek is hallottam.. szintén a gyárban.Hmm.. genotherm.. ezzel csak az a baj, h rajtam kívül soha senki nem tudja, h mi az, ezért nem is nagyon használom én sem. Mivel papírboltban se tudta az eladó, már nagyon régen hívtam így.
Ki tudja mi az a Milton szög? (nem ér Googlet bevetni..)

-
DeFranco
nagyúr
-
aXXon
őstag
-
Mr X
veterán
-
Speeedfire
félisten
-
DeFranco
nagyúr
@Speedfire @ Mr X : ÍÍÍJJJJ beleszaladtam

Viszont mesterien bánok a levélbontó késsel

-
Mr X
veterán
"Mommy said i'm special!"

-
Speeedfire
félisten
-
DeFranco
nagyúr

Édesanyám papírboltban dolgozott egyetemista koromig. Amíg nem voltam önállóan hazajárós, addig a boltban dekkoltam, amíg végzett, utána is ott voltam sokszor, meg néha be is segítettem. A lakás és az iskola után az volt a harmadik otthonom.
Aztán jött a kocsma...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speeedfire
félisten
-
Mr X
veterán
-
DeFranco
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
Mr X
veterán
-
DeFranco
nagyúr
-
xdx@
aktív tag
-
moha21
veterán
-
Dluinet
nagyúr
Hűtőgép: Frigidaire (Fridzsider)
-
Speeedfire
félisten
-
Avicularia
veterán
-
localhost
Közösségépítő
-
Armahun
addikt
-
baluka26
veterán
-
Armahun
addikt
És amikor márkaneveket használunk eszköz megnevezésre.
Pár példa.
A sarokcsiszoló: Flex
Az ütvefúró Hilti
A láncfűrész Stihl
Az asztalitenisz Pin-Pong -
Speeedfire
félisten
Na, még egy gyöngyszem egy laptop webshopból.

Windows 7 Professional szoftverrel
1,78 kg súly
3 év világgaranciával -
Ringman
félisten
-
Speeedfire
félisten
Csak egy kis érdekesség. A legtöbb webshopban is helytelenül súlyt használnak.

-
DeFranco
nagyúr
-
ArchElf
addikt
De látom az eper még mindig csak engem zavar

AE
-
Algieba
őstag
Azon akadtam fenn, hogy nehézkes a mozgása, de tud rollerezni.

-
Armahun
addikt
Igazságod vagyon.

-
localhost
Közösségépítő
Nem, ami a papíron marad, az a bélyegzőlenyomat és bélyegzővel készítik.
A pecsét az viaszből készült, pecssétnyomóval készítették és külön fityegett a dokumentumon vezetékes kapcsolatban.
Ugye, hogy ugye ?
-
Armahun
addikt
Szerintem a bélyegző, vagy más néven pecsétnyomó hagyja a jelet a papíron ami a pecsét.
-
localhost
Közösségépítő
-
Löncsi
őstag
-
Domxc
senior tag
-
Иван
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
moha21
veterán
-
sghc_toma
senior tag
Engem is zavar. Az meg meg jobban, mikor parezer millibites memoriamodulokat latok webshopok arlistajan.
-
Löncsi
őstag
-
baluka26
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
-
Löncsi
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Löncsi
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
baluka26
veterán
-
Löncsi
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
dehogynem...már általánosban is szerettem...főleg a kísérletek miatt. fizika volt a választott tantárgyam érettségin és ezirányban mentem tovább egyetemre is.
a kémiát pedig sosem szerettem, hiába voltak ott is kísérletek...pedig a családban van 2 gyogyszerész is.

persze lehet kell egy jo taníto/tanár is egy ilyan tárgy mellé, aki nem nyersen adja le az anyagot. nekem ez megvolt

-
Dany007
veterán
-
Löncsi
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Иван
őstag
-
ArchElf
addikt
Engem meg az eper vs szamóca zavar. És

AE
-
baluka26
veterán
Ja, mint mutató névmás

Legtöbbször úgy van használva, és utálom, amikor kijavítanak, mert nincs igazuk
Engem is zavar a súly legtöbb esetben. Főleg, ha mondjuk ilyen műszaki cikkek adatlapján van, hogy súly: Xy kg. Ott tényleg idegesítő. Igy a mindennapokban annyira nem vészes.
Dany: Felénk ha azt mondják, hogy megkeres "kétkilót" akkor kétszázezerre gondolnak. Ez jobban zavar engem is

-
Lenry
félisten
engem nem zavar.
az embereknek a súly az, hogy valami milyen nehéz, a tömeg meg egy jó nagy embercsoport.
fölösleges ezen hisztizni.
pont, mint amikor ős-szerepjátékosok nyavalyognak, hogy ami PC-n van, az cRPG, és nem mindegy. de. mindegy. mindenki érti, úgyhogy mindegy. -
Dany007
veterán
-
Egorov
aktív tag
Nem is olyan régen voltam munka alkalmassági vizsgálaton és a dokibá kérdezte, hogy mennyi a súlya? Mondom neki kb. 690[N]
Kicsit furán nézett, aztán ráállított a mérlegre.
A híradóban szokott lenni, hogy 80[km]-es szél fújt. Engem ettől ráz ki a hideg.
-
Gergő_
őstag
100 deka = 1 kilo
100deka=1kiló
-
Dany007
veterán
28 vagyok, de örülök, hogy ez nem az én korosztályom hülyesége.

A szlenggel és egyéb szubkulturális dolgokkal semmi bajom sincsen. De ez annyira értelmetlen és logikátlan számomra, hogy így ebben a formában nem tudom elfogadni.Ha egy kiló húst kérsz a boltban nem fognak 100 grammot adni. Ha kiló cukrot kérsz az is 1000 gramm lesz. Maximum dekában lenne 100 az a kiló.

Viszont a kiló minden létező mérőszámban (legyen az kiló-gramm, kiló-tonna stb) ezret jelent! Csak a szlengben valamiért százat amit nem bírok megemészteni.
-
Avicularia
veterán
-
Dany007
veterán
Engem nem zavar. És leginkább a #6-ossal értek egyet.

Ami engem zavar azaz pl, hogy a szlengben a kiló 100-at jelent (pénzben). Többször találkoztam már vele. Rettentően zavar, mikor én azt mondom valamire, hogy megér 2 kilót - és pénzre gondolok - akkor az 2 ezret jelent. Viszont többször kijavítottak, hogy ez a szlengben százat jelent csak. De mégis milyen alapon?

Innen is látszik, hogy akik a szlenget úgymond alkották mennyire alul iskolázott buták voltak.
Hiszen a kiló hivatalosan is ezret jelent. Évszázadok óta. A Kg aka kilógramm is ezer grammot jelent. Ami pedig 1000g=1Kg.Szóval engem ez jobban bosszant, mint súly tömeg kérdés. Viszont ha a kilóra tud valaki valami értelmes magyarázatot akkor még a végén elnézést is kérnék.
-
Ringman
félisten
-
Löncsi
őstag
Grammar Nazi LVL: Over 9000.
-
moonlight115
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
talmida
Közösségépítő
-
xdx@
aktív tag
Nekem is mindig feltűnik, de nem szoktam szólni miatta.
-
Armahun
addikt
A százasra azt mondják, hogy kiló, ami viszont ezret jelent.
-
Avicularia
veterán
-
moha21
veterán
-
aXXon
őstag
Én ugyan tudom, hogy így van de nem zavar. Ez van elterjedve a köznyelvben, sajnos meg kell szokni, még ha igazából hibás is

Bár nagy kötekedő hírében állok, de ebbe belekötni szerintem is kukacoskodás és ezt ne vedd magadra, nem személyeskedni akartam

-
Armahun
addikt
-
moha21
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
Armahun
addikt
Valamilyen szinten szakbarbárkodás, mint amikor az asztalos kikéri, hogy nem görcs hanem csomó, vagy a katona hogy nem tank hanem harckocsi.
Pontatlan, de mégis mindenki érti, hogy miről van szó.Engem pl. az zavar de nagyon, mikor egy tárgyra azt mondják, hogy ő.
-
Иван
őstag
Én is tisztában vagyok ezzel, de furcsa lenne 1,5 newton súlyú parizert kérni a boltban.
Ez pont olyan az a Nagy-Britannia és Anglia

-
Speeedfire
félisten
-
moha21
veterán
"Kit érdekel mennyi a tömege, amikor a súlya húzza a vállamat."
Hát pedig a tömeg és a gravitációs erő között, azért van némi összefüggés.

(#5) Dluinet : Lehet csak azért piszkál a dolog engem is, mert általános iskolában mindig ránk szólt ezért a tanárnő.
Nem azt várom, hogy senki ne mondja, de én jóindulatból mondom neki, hogy helytelen a mértékegység dimenziója. -
Armahun
addikt
A tömeget itt a föld gravitációja hatására súlyként érzékeljük.
Kit érdekel mennyi a tömege, amikor a súlya húzza a vállamat.
-
Dluinet
nagyúr
-
moha21
veterán
A kilogramm a tömeg SI-alapegysége; a jele kg.
Attól, hogy tudom mire gondolnak még zavarhat. Mondjuk ha orvos kérdezi, hogy mennyi a súlyom én sem newtonban mondom.

-
Speeedfire
félisten
Szerintem a kg nem a tömeg mértékegysége.
Engem ennyire nem zavar, tudom mire gondolnak. -
Domxc
senior tag
Igen. Engem nem zavar. Te tudom, hogy leszarod.
-
moha21
veterán
Tényleg kíváncsi vagyok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerintem se rágódj rajta.