Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Engem nem zavar, végülis megértem a lényeget, ez a dolog, hogy mi minek a mije, az már szerintem csak mellékes.
-
Inkabb az lehetne a kerdes, hogy a tomeg kifejezest a fizika oran es a forgalmi engedelyeken kivul mikor hasznaljuk a mindennapi eletunk soran.
-
Eszembe jutott még egy.
Ki tudja mi az a karbofréz?
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Thunderzolee #96 üzenetére
Hát, így széttárt lábakkal inkább juliskaszög...
-
Nézgelődni a nézelődni helyett. Ki nem állhatom.
-
Ahogy képet kerestem róla, beugrott, h a másik neve a hivatalos neve.
Ami pedig a Milton kapocs.Nem is tudtam, h Jancsiszög-ként is hívják.
Azt hittem az a nagyfejű pici szegek neve. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #93 üzenetére
akkor mi?
-
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #88 üzenetére
Milton szög... talán rajzszög?
-
moha21
veterán
válasz
Pedig én is sniccernek hívom.
-
válasz
sniccer-től kivagyok.
Olfa az itthoni tapétavágó késem, és olfának is hívom, mert sokkal jobb minta a többi. -
törölt tag
Engem nem zavar..
-
A suzuki gyárban hallottam először, h "olfa". Ez a szike akart lenni.
Ismertem, mert az Olfa az egy márka, szikéket gyárt (meg egyéb vágóeszközöket), ez a cég dobta először piacra a szikét valamikor régen.
Aztán valakitől még "sniccer"-nek is hallottam.. szintén a gyárban.Hmm.. genotherm.. ezzel csak az a baj, h rajtam kívül soha senki nem tudja, h mi az, ezért nem is nagyon használom én sem. Mivel papírboltban se tudta az eladó, már nagyon régen hívtam így.
Ki tudja mi az a Milton szög? (nem ér Googlet bevetni..)
-
DeFranco
nagyúr
@Speedfire @ Mr X : ÍÍÍJJJJ beleszaladtam
Viszont mesterien bánok a levélbontó késsel
-
Mr X
veterán
válasz
Speeedfire #81 üzenetére
"Mommy said i'm special!"
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Speeedfire #79 üzenetére
Édesanyám papírboltban dolgozott egyetemista koromig. Amíg nem voltam önállóan hazajárós, addig a boltban dekkoltam, amíg végzett, utána is ott voltam sokszor, meg néha be is segítettem. A lakás és az iskola után az volt a harmadik otthonom.
Aztán jött a kocsma...
-
Gabás
addikt
igen
-
Armahun
addikt
És amikor márkaneveket használunk eszköz megnevezésre.
Pár példa.
A sarokcsiszoló: Flex
Az ütvefúró Hilti
A láncfűrész Stihl
Az asztalitenisz Pin-Pong -
Speeedfire
félisten
Na, még egy gyöngyszem egy laptop webshopból.
Windows 7 Professional szoftverrel
1,78 kg súly
3 év világgaranciával -
Ringman
félisten
ami még eszembe jutott:
a fajsúlyt és a sűrűséget ugyanúgy sokszor felcserélik.+ a súlyzó kifejezést használjuk, a "tömegző"
elég hülyén hangzik.
egyébként nem lehet, hogy a régi kilopond kifejezésből maradt a kiló a köznyelvben?
1 kp (kilopond) = 1 kg * 9,80665 m/s^2 -
Speeedfire
félisten
Csak egy kis érdekesség. A legtöbb webshopban is helytelenül súlyt használnak.
-
ArchElf
addikt
De látom az eper még mindig csak engem zavar
AE
-
Algieba
őstag
Azon akadtam fenn, hogy nehézkes a mozgása, de tud rollerezni.
-
Armahun
addikt
Igazságod vagyon.
-
localhost
Közösségépítő
Nem, ami a papíron marad, az a bélyegzőlenyomat és bélyegzővel készítik.
A pecsét az viaszből készült, pecssétnyomóval készítették és külön fityegett a dokumentumon vezetékes kapcsolatban.
Ugye, hogy ugye ? -
Armahun
addikt
Szerintem a bélyegző, vagy más néven pecsétnyomó hagyja a jelet a papíron ami a pecsét.
-
sghc_toma
senior tag
Engem is zavar. Az meg meg jobban, mikor parezer millibites memoriamodulokat latok webshopok arlistajan.
-
darál0w
Jómunkásember
dehogynem...már általánosban is szerettem...főleg a kísérletek miatt. fizika volt a választott tantárgyam érettségin és ezirányban mentem tovább egyetemre is.
a kémiát pedig sosem szerettem, hiába voltak ott is kísérletek...pedig a családban van 2 gyogyszerész is.
persze lehet kell egy jo taníto/tanár is egy ilyan tárgy mellé, aki nem nyersen adja le az anyagot. nekem ez megvolt
-
ArchElf
addikt
Engem meg az eper vs szamóca zavar. És
AE
-
baluka26
veterán
Ja, mint mutató névmás
Legtöbbször úgy van használva, és utálom, amikor kijavítanak, mert nincs igazukEngem is zavar a súly legtöbb esetben. Főleg, ha mondjuk ilyen műszaki cikkek adatlapján van, hogy súly: Xy kg. Ott tényleg idegesítő. Igy a mindennapokban annyira nem vészes.
Dany: Felénk ha azt mondják, hogy megkeres "kétkilót" akkor kétszázezerre gondolnak. Ez jobban zavar engem is
-
engem nem zavar.
az embereknek a súly az, hogy valami milyen nehéz, a tömeg meg egy jó nagy embercsoport.
fölösleges ezen hisztizni.
pont, mint amikor ős-szerepjátékosok nyavalyognak, hogy ami PC-n van, az cRPG, és nem mindegy. de. mindegy. mindenki érti, úgyhogy mindegy. -
Egorov
aktív tag
Nem is olyan régen voltam munka alkalmassági vizsgálaton és a dokibá kérdezte, hogy mennyi a súlya? Mondom neki kb. 690[N]
Kicsit furán nézett, aztán ráállított a mérlegre.
A híradóban szokott lenni, hogy 80[km]-es szél fújt. Engem ettől ráz ki a hideg. -
Gergő_
őstag
válasz
Avicularia #25 üzenetére
100 deka = 1 kilo
100deka=1kiló -
Dany007
veterán
válasz
Avicularia #25 üzenetére
28 vagyok, de örülök, hogy ez nem az én korosztályom hülyesége.
A szlenggel és egyéb szubkulturális dolgokkal semmi bajom sincsen. De ez annyira értelmetlen és logikátlan számomra, hogy így ebben a formában nem tudom elfogadni.Ha egy kiló húst kérsz a boltban nem fognak 100 grammot adni. Ha kiló cukrot kérsz az is 1000 gramm lesz. Maximum dekában lenne 100 az a kiló.
Viszont a kiló minden létező mérőszámban (legyen az kiló-gramm, kiló-tonna stb) ezret jelent! Csak a szlengben valamiért százat amit nem bírok megemészteni. -
Dany007
veterán
Engem nem zavar. És leginkább a #6-ossal értek egyet.
Ami engem zavar azaz pl, hogy a szlengben a kiló 100-at jelent (pénzben). Többször találkoztam már vele. Rettentően zavar, mikor én azt mondom valamire, hogy megér 2 kilót - és pénzre gondolok - akkor az 2 ezret jelent. Viszont többször kijavítottak, hogy ez a szlengben százat jelent csak. De mégis milyen alapon?
Innen is látszik, hogy akik a szlenget úgymond alkották mennyire alul iskolázott buták voltak.
Hiszen a kiló hivatalosan is ezret jelent. Évszázadok óta. A Kg aka kilógramm is ezer grammot jelent. Ami pedig 1000g=1Kg.Szóval engem ez jobban bosszant, mint súly tömeg kérdés. Viszont ha a kilóra tud valaki valami értelmes magyarázatot akkor még a végén elnézést is kérnék.
-
-
Löncsi
őstag
Grammar Nazi LVL: Over 9000.
-
xdx@
aktív tag
Nekem is mindig feltűnik, de nem szoktam szólni miatta.
-
Armahun
addikt
válasz
Avicularia #16 üzenetére
A százasra azt mondják, hogy kiló, ami viszont ezret jelent.
-
aXXon
őstag
Én ugyan tudom, hogy így van de nem zavar. Ez van elterjedve a köznyelvben, sajnos meg kell szokni, még ha igazából hibás is
Bár nagy kötekedő hírében állok, de ebbe belekötni szerintem is kukacoskodás és ezt ne vedd magadra, nem személyeskedni akartam
-
Armahun
addikt
Valamilyen szinten szakbarbárkodás, mint amikor az asztalos kikéri, hogy nem görcs hanem csomó, vagy a katona hogy nem tank hanem harckocsi.
Pontatlan, de mégis mindenki érti, hogy miről van szó.Engem pl. az zavar de nagyon, mikor egy tárgyra azt mondják, hogy ő.
-
Иван
őstag
Én is tisztában vagyok ezzel, de furcsa lenne 1,5 newton súlyú parizert kérni a boltban.
Ez pont olyan az a Nagy-Britannia és Anglia
-
moha21
veterán
"Kit érdekel mennyi a tömege, amikor a súlya húzza a vállamat."
Hát pedig a tömeg és a gravitációs erő között, azért van némi összefüggés.
(#5) Dluinet : Lehet csak azért piszkál a dolog engem is, mert általános iskolában mindig ránk szólt ezért a tanárnő.
Nem azt várom, hogy senki ne mondja, de én jóindulatból mondom neki, hogy helytelen a mértékegység dimenziója. -
Armahun
addikt
A tömeget itt a föld gravitációja hatására súlyként érzékeljük.
Kit érdekel mennyi a tömege, amikor a súlya húzza a vállamat.
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire #3 üzenetére
A kilogramm a tömeg SI-alapegysége; a jele kg.
Attól, hogy tudom mire gondolnak még zavarhat. Mondjuk ha orvos kérdezi, hogy mennyi a súlyom én sem newtonban mondom.
-
Speeedfire
félisten
Szerintem a kg nem a tömeg mértékegysége.
Engem ennyire nem zavar, tudom mire gondolnak. -
Domxc
senior tag
Igen. Engem nem zavar. Te tudom, hogy leszarod.
-
moha21
veterán
Tényleg kíváncsi vagyok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Gaming notebook topik
- DOOM - The Dark Ages
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest