Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Engem az érdekelne, hogy a processzor az egyes szinteken az intel konfigban miért drágább?
A "belépő szint" esetén miért nem 1500X az 1300X helyett? Az kerül 50eFt-ba, ahhoz is van gyári hűtő, hozza ugyanaz a frekvenciát és még jár hozzá SMT is. Vagy ha már belépő szint, és cél, hogy legyen olcsó, akkor miért megengedhető, hogy az intel proci drágább? akkor legyen az ajánlott egy közepes i3.
A normál rendben van, bár itt nincs is intel konfig
A haladónál megint érdekes a párosítás: miért a nyilvánvalóan gyengébb 1600? Miért nem a párezerrel drágább 1600X - ha már a hűtő úgyis külön van? Vagy ugyanígy: miért a nyilvánvalóan gyengébb 1700, miért nem az 1700X, ami pont 95 körül megkapható, mint a 7700K? az 1600-hoz, meg 1700-hoz, amik 65W TDP-vel rendelkeznek, minek a 32eFt-os hűtő? Itt minimum a 1600X-nek, de inkább 1700X-nek kéne szerepelnie!
Vagy 7700-nak, 7600K-nak az intel oldalon. De ezekhez AMD oldalon még mindig okés árban a 1600X.
optimálisnál elvetemültebb szint. Itt miért okés a 1700, és vele szemben miért a több mint másfélszer drágább 8700K áll? Itt az AMD-nél miért nem az 1800X szerepel, ami árban pont ott van, ahol az 8700K?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nagyúr
"Gondolom itt még senki sem akar a gyorsabb töltési idők érdekében SSD-t vásárolni, elég lesz 1TB HDD."
Ez nekem is fájt a cikk elején. Meg is néztem, hogy nem valami régi írást kezdek-e el olvasni.
Akármilyen új gép vásárlása/ építése ma már SSD nélkül ritka nagy marhaságnak tűnik.Egyébként nincs semmi baj ezzel az írással, sok időt elmolyolt a kolléga és jó szándékkal írta, csak nem egy egyéni vélemény alapján vesz valaki PC-t? Ha már a PH lapcsaládot olvassa a zember, akkor már csak beír egy kérdést a "Milyen asztali gépet vegyek" topikba......
Mellesleg meg kell erősítenem Syl szaki véleményét, nem egyedüli dolog, hogy valaki nem játszik a gépén, home userként én sem játszom kb 10 éve, igaz pár éve kíváncsiságból elindítottam egy natív Linuxos game-et, de az akkori hw-eknek nem tetszett valami, gondolom az APU főleg, mert mire a városépítős játék felépítette volna a Földet maga alá, elfogyott mind a 8 giga memória, azóta használok 8GB fizikai mellé swap-ot. Vagy az adott Linux disztró galádkodott velem, ezt nem tudom, nem nagyon értek hozzá.
Még egy észrevétel, a drágább konfigoknál is olvastam a 11 eft-s HDD-t tárolásra, azért, ha már más hardverre költünk többet, vegyünk már valami jobb tároló vinyót, ne a legócsóbbat....
Még hozzátenném, hogy általában az tartja feleslegesnek az SSD-t, aki még nem próbálta azzal futtatni az oprendszert meg másokat. Fura, de nem a játékok töltése miatt érdekes a dolog. Ha már ez is szóba került.
(#47) F34R
Szerintem nyugodtan felejtsd el ....amúgy most ezt mi célból kérdezted? Nincs meg nekem.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Pécsi gyerek
addikt
Semmi hülyeség nincs ebben.Én év elején raktam össze a gépem egy wd ezex 1 tb vinyóval,köszönöm szépen semmi bajom vele az ég világon. Játékok hogy lassabban töltenek,ki a f@szt érdekel már bocsánat Elég csendes,és elég gyors egy átlagos gépben bőven megteszi még mindig.Ha lett volna plusz 15-20 ezrem akkor veszek,mert ad valami pluszt,de azért nem dőlök a kardomba mert nem lett Szerintem jobban is kitudod magad fejezni.Segítek...aki teheti mindenképpen vegyen mert jó dolog.Aki meg nem teheti,az neparázzon,nem lesz kevessebb fps-e és nem egy recsegő hangzavar lesz otthon a szobában...Akinek minden pénz számít az a fontos dolgokra költse inkább a pénzét.(elég ram (8 gb)normális proci,normális táp,és egy normálissabb videókártya)
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
F34R
nagyúr
Most tenyleg nagyon naiv vagyok vagy elfelejthetem a 2400/2666 Mhz-s ramokat, ha nem jatekrol van szo?
-
Yézi
aktív tag
Count to four, inhale. Count to four, exhale.
-
Armagedown
őstag
"Tápegység: 400W bőven elég - 12.990"
Akkor a te logikád szerint random ki kell választani egy 13ezerbe kerülő tápot?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
dugo_
veterán
Én már rázattam meg magam olcsó kínai 5V-os USB-s hálózati töltővel, az sem volt kellemes.
A ventilátorokat inkább azért érdemes rögzíteni, mert egy kompresszorral könnyen az üzemi fordulatszámuk fölé lehet őket pörgetni, ami már károsodást okozhat.
Szerk. ja közben tovább olvastam, messziről kell a ventit fújni, az is egy megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Meridian
senior tag
"...de ha van ki/bekapcsoló gomb a tápon, még ne húzd ki a gépet konnektorból szétszedés előtt..."
Hú, most látom, ebből kimaradt az a rész, hoyg a tápegységet kapcsold ki ezzel a gombbal, miután már leállítottad a géped... aztán kikapcsolt - de még a konnektorba csatlakoztatott - táppal próbáld meg bekapcsolni a gépet... a bekapcsológombot vagy többször nyomni, vagy hosszabb nyomva tartással. Én így szoktam "feszteleníteni".
Amúgy volt egy FB-s vita (egy őrült az állítja, tönkre teszi az alaplapot - há' persze...!), hogy ha már takarítunk akkor szükséges-e lerögzíteni vagy lehúzni a gépek és tápegységek ventillátorait... mivel ha megpörgeted kompresszorral, akkor azok generátorként áramot (feszültséget) gerjesztenek... sztem nem érdemes ezzel vacakolni, mivel egyrészt eleve ez akkor is fennáll amikor működnek, tehát azok az áramkörök el fogják ezt viselni, hiszen üzem közben is átmegy annyi áram rajtuk, amennyi a venti 800-8000 -es fordulaton megpörgetik. Másrészt, ha le van kapcsolva a géped, konnektorból kihúzva, tápegységed is kikapcsolva, akkor hol lesz egy zárt áramkör, hogy folyhasson az áram? Ha ugyanis nincs áramkör akkor elektromos áram sem lesz. Feszültséget mérhetsz a ventillátorok kivezetésein miközben azok prögnek, de egy megszakított áramkör esetén nem lesz áram - csak egy szabadon lódó generátorod... ami önmagában nem csinál semmit sem. (amúgy két ventim ledes, de ezek ledjei sem világítanak, hiszen nincs kapcsolt áramkör.)
1996 óta van olyan PC-m amiben legalább egy darab nagyobb venti is van (kezdeti időkben ugye ez csak a tápegység volt), a mostani konfigom 2011 óta van meg, és 4-6bar-al szoktam tisztítani a gépemet... úgy kb 30-40 alkalom már biztos volt... de 1996 óta sokféle konfigom volt, egy sem ment tönkre. Igazából egyszer volt egy problémás CPU-m, az FPU-ja hibázott. Ezenkívül két Samsung HDD-m volt gariban cserélve, de az szektorhibás lett (ugyanabból a szériából vettem, az akkoriban egy tömeges hiba azaz széria hiba volt)...
Szóval ezen gyakorlati tapasztalat alapján állítom, hogy a kompresszoros tisztítás nem árt meg a gépnek akkor sem, ha megpörgeted vele a ventiket. Persze azzal vigyázni kell, hogy a levegő messzebbről kell ráfújatni a gép alkatrészeire, mert a fúvóka közelében hatalmas erőt tud kifejetni a 6 bar nyomás... saját tenyereden teszteld csak le, olyan mintha kalapáccsal odaütnének. De már 50-60 cm-ről már nem okoz gondot.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Végigpörgettem magamban hogy így 2017 végén mihez kell DVD meghajtó...és arra jutottam hogy semmire.
Én az idei PC-s összeállításkor hagytam ki teljesen, de ismerek olyat akinél már 4-5 évben sem volt a gépben.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
asdf_
veterán
Meg eleve, en meg nem nagyon talalakoztam olyan tappal, amit ha szetszed az ember, akkor a forrasztasi oldallal talalkozik, nem pedig az ultetesivel. Ott meg nehez a kondit rovidre zarni, szoval nem tud megcsapni a delej. Meg eleve, az a kondi ugyis kisult mar reges reg az 5V standby miatt...
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz Krugszvele #25 üzenetére
Butaság. Az a helyzet, hogy 1080p felbontásban történő játékra egy R3 1200 + RX 550 duó is alkalmas ami együtt nincs 65k. A boldogsághoz nyilván játszani kell a grafikai beállításokkal és nem lehet csutkára húzni mindent de élvezhetően akadásoktól mentesen fut rajta a játékok 90%-a az újabb címeket is belevéve. És még mielőtt valaki elkezd rugózni azon, hogy de ilyen vagy olyan játékban meg fps-ben kell a stabil 60-80fps mert különben kilőnek... igen. Kell. De az már régen nem belépő szint. Mint ahogy az i5-7400 és GTX 1050 Ti páros sem az.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
D.Va
senior tag
Nem kötekedni akarok, de a belépőszint nem 160-170 ezer Ft-os gépnél kezdődik, legalábbis nem magyar országon... (nem beszélve arról hogy házat, DVD-t nem is írtál a belépőszinthez)
Kb kerek 100 ezer Ft-ból ki lehet újonnan hozni a belépő szintet:
Duplamagos 1151 CPU - 15 - 20 ezer
Alaplap 1151 - 13 - 15 ezer
RAM 4G DDR4 - 16 ezer
1TB HDD - 12 ezer
DVD - 4500
Ház - 6 - 10 ezer
Táp - 5 - 10 ezer
VGA - 1030 2GB (vagy hasonló Radeon) - 25 ezerEz nem egy csúcs konfig, nem is túl időtálló, de ez egy belépőszint játékra. Azért ezen is vígan el lehet CSGO-zni vagy LOL-ozni, vagy bármi más új játékkal igaz nem max grafikán és nem 1000 fps-el...
___
SSD meg még egy pentiumos gépbe sem felesleges, még egy 10 éves core 2 duo gép is megtáltosodik SSD-vel...
Egy Ryzen CPU-t, még a legkisebbet is visszafog ha csak HDD van a gépben... Minek a villámgyors CPU meg a RAM ha a folyamatok folyton a csigalassú HDD miatt állnak és várnak?[ Szerkesztve ]
-
Meridian
senior tag
hehe... de nyilván szervízben van rendes kondi kisütő eszköz, vagy műszer. Azzal előbb kisütik a kondikat, aztán buherálják. De otthon egy átlag usernek biztos nincs ilyenje.
De úgy emlékszem egy hobbi műszerész haverom mondta, hogy ez egy járható út, amit írtam... és hát ezt találtam a LOGOUT-ban is...
Amúgy úgy tudom, mivel ez nem ipari méretű tápok (mondjuk, oké, egy 2000W-os táp az már elég nagy...) a benne lévő töltés csak megbasz (megrándulsz, és kellemetlen érzést okoz), mint te a napfényen a fényes szőrű macskát megsimogatva, de bajt nem fog okozni - de ezt sem próbáltam még... kábé úgy mint amikor az óvatlan telefonszerelő "letesteli" a 48V-os utcai telefonkábelt (nálunk leugrott az létráról fájdalmában) vagy a kábelTV-s koaxot (azt sem érdemes fogdosni, elég rendesen "rugdos"... és az folyamatosan rúg; ezt viszont megtapasztaltam már én is, hiába no, több km-es hosszú vezeték is fel tud halmozni nem kevés töltést).
Nyilván annak aki peacemakeres, annak ez erősen nem javallott esemény...
-
dugo_
veterán
A gépet a művelet előtt fél nappal ki kell húzni a konnektorból
Elképzelem a nagyobb szervizeket, ahol sorakoznak a tápegységek felcímkézve, hogy ezt 8-kor húztam ki, amazt délután kettőkor, már csak a holnapi műszak szedheti szét.
Úgy van, ahogy írod.
_________
Egyébként észrevettétek, hogy az ünnepek közeledte hozza elő az ilyen posztokat? Tavaly is volt valami hasonló gépválasztós agymenés.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Extrém kategóriában 144k-s nvme 1TB SSD mellé odarakni a 12k-s 1TB HDD-t nem semmi.
Sok értelme van.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Meridian
senior tag
"Vigyázat, helytelen kezelés esetén agyonvág a hálózati 230V! A gépet a művelet előtt fél nappal ki kell húzni a konnektorból, és még ekkor sem szabad piszkálni a nagy kondikat a tápban! Ha nem értesz hozzá, ne szedd szét a nagyfeszültségű dolgokat!"
Nem vagyok műszerész, vagy szerelő, de ha van ki/bekapcsoló gomb a tápon, még ne húzd ki a gépet konnektorból szétszedés előtt, majd úgy csinálsz mintha be akarnád kapcsolni a géped, akkor kisülnek a kondik... legalábbis nálam bemoccannak a ventik egy fél másodpercre, majd az alaplap folyamatosan világító visszajelző ledje is kialszik. Persze, lehet hogy ennyi nem elég, sosem szedtem még szét a tápegységemet.
Ez most csak azért írtam ide, majd biztos lesz valaki aki ehhez ért, és kijavít. Vagy csak szimplán belémköt.
-
Meridian
senior tag
Esetleg lehetne végösszegeket is odaírni az egyes konfigokhoz? Rettentően lusta vagyok előszedni a számológépet és összeadogatni a számokat...
-
Yamaha R1
tag
A moderátoroknak egy klasszikus idézettel adnék ötletet:
"Ezt tedd, ezt tedd el izébe... Ezt tedd el humorosba!"
-
asdf_
veterán
Gondolom itt még senki sem akar a gyorsabb töltési idők érdekében SSD-t vásárolni, elég lesz 1TB HDD.
Eddig olvastam...Aki 2017-ben kepes ugy oszerakni gepet, hogy legalabb a rendszer nem egy 120-as SSD-n van, az egyeb hulyesegre is kepes.
Nem rakunk ossze uj gepet SSD nelkul. Egyaltalan. Soha. Semmilyen korulmenyek kozott. Nem, akkor sem.[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Azért az extrém kategóriában félmillió forintos processzor mellé TLC-s SSD-t ajánlani eléggé a LOL kategória
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Bird
addikt
A pokolra vezető út is jószándékkal van kikövezve... Eme cikk alapján senki ne álljon neki fejleszteni, pofára esés lesz a vége.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
8th
addikt
Belépő szint 50k-s i5 szintén 50k-s 1050 Ti-vel? Hajjaj...
Irodai munkára, internetezésre: minőségi használt brand gép i3 procival 8GB memóriával előtelepített Win7/10-el. Két év hivatalos számlás kisker garanciával is jellemzően fele annyiba kerülnek mint az általad ~90k-ért ajánlott ház és op.rendszer nélküli gépek. Még egy jobb fajta 256GB-os SSD is bőven belefér a keretbe így a lassú kerregő vinyót egy laza mozdulattal kukázni lehet belőle. Én biztos nem állnék neki gépet legózni 2x annyiért."Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
Drughi
addikt
Belépő szint 200e monitor, ssd, perifériák nélkül?
Remélem nem lesz olyan aki ez alapján vásárol...
Xiaomi 14T
-
dugo_
veterán
FM2. Helló, 2012...
Procit nem kunszt választani, egyféle gyártmány van belőle adott teljesítménnyel, típussal, mindenki ki tudja választani a felhasználásához, árszintjéhez illőt.Viszont ilyet ne írjunk már le, hogy "Tárhely: 1TB merevlemez - 11.890; Tápegység: 400W bőven elég - 12.990", mert fél év múlva jönnek a hozzászólások, hogy hogyan kell adatot menteni egy Barracuda-ról, miért van égett szaga az Akyga tápomnak stb... Alaplapot sem csak chipset alapján választunk.
Illene megjegyezni, hogy friss bios híján egy H110 + i5-7400 mellett csak pingvinezni lehet, mert nem fog post-olni.
100ezres, 4 magos i7K-t ajánlani a Coffee Lake-ek mellett elég kérdéses dolog, oda simán mehetett volna az i5-8400.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nem kicsit érdekes az i5 belépőszintre, szerintem bőven lehetne az inkább i3, Amd vonalon meg valami Fm2 cucc vagy 1200-as Ryzen.
-
Krugszvele
senior tag
A bitcoinból kinőtt altcoinokat lehet videokártyákkal előállítani, így aki egy kicsit is ért hozzá, az vesz annyi videokártyát, amennyi szabad pénze van.
Emiatt eléggé drágák a videokártyák.Úgy önmagában a bitcoinnak valóban nincsen hozzá sok köze. Az 1024 ordító hiba mellett ez már nekem fel sem tűnt
-
ledgeri
nagyúr
Kedves cikkró: neked egyszer került volna időbe összeadni mindegyik kombót... nekünk sokszor annyi...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Syl
nagyúr
válasz Aventador91 #14 üzenetére
Aki viszont szeret játszani, annak semmi másra nem kell a gép, és semmi más szoftvert nem kell fejleszteni, csak játékokat
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
válasz princeps27 #8 üzenetére
Annyira nem elvetemült dolog 1000W-os tápot rakni egy tuning i9+1080ti konfig alá, tekintve, hogy a tápok 50%-os terhelés mellett a leghatékonyabbak. De talán a táp élettartamára is kedvezően hat, ha nem egy 500W-os szolgálja ki a masinát.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Krugszvele #1 üzenetére
Lehet bennünk van a hiba,de nekem sem tetszett ez a kis szösszenet Amúgy g4560 irodai gépbe Oda bőven elég egy 2 magos 6 gen pentium.Én addig játszok a low budget g4560- rx 460- as gépemen a legújabb játékokkal is (mint teszem egy éve lassan vele,és közepes beállítás alatt még nem voltam,úgy hogy 35-40 fps azé megvan minimum)Ha meg kevés lesz cserélem egy i7 re.Tudom tudom,2 év múlva semmire sem lesz jó egy 6-7 gen i7😂😂😂 Ja azért a kb 10 éves xeonom is elviszi normálissan a 2014-2015 ös játékokat.(vagy mondhatnám hogy a mai új játékok 80-90%- át is) Na mindegy mindenki azt vesz amit akar,meg megtehet...
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Ez egy jó írás, de szerintem a belépő szintnél simán lehetne ajánlani az FM2+-os procikat is, hiszen ott videókártya nélkül is működnek, mivel az bele van integrálva (1-2 kivételével).
-
menpee
aktív tag
Látszik az íráson, hogy próbáltad földközelben tartani, főleg az olyan emberkékre gondolva, akik nem nagyon értenek a gépösszerakáshoz. Viszont ezzel több lehetséges probléma adódik, mint amennyit megold. Feltételezem, hogy azért írtad az összefoglalót, hogy ne kelljen mindenkinek küllön leírni, ezzel nincs baj. A gond ott kezdődik, ha valaki ezzel a listával beszabadul egy pc boltba.
A sima termékcsalád jelzések az alaplapoknál esetleg említésre elegek, de tervezni nem. Így fog a kedves ügyfél vagy hulladékot vagy túlárazott übergémert kapni ledekkel (csak ez volt a boltban). Amikor megemlíti a "két ventis videókártyát szeretnék" dolgot, az eladónak fel fog csillanni a szeme, hogy végre el tudja sózni az MSI 1080 Armor-t, ami rajt óta a nyakán porosodik érthető okok miatt.
Belépő vagy esetleg budget szinten még megértem a lehető legolcsóbb alaplap beszerzését. Ott nagy általánosítással tényleg annyi lehet a fontos, hogy mennyi USB van rajta. Viszont amint megérkezünk a "rántsuk fel a Ryzen-t négy gigára meg a 7700k-t ötre", ott öröm lesz hallgatni a lap VRM halálsikolyát.
Szinte ugyanannyit költeni a processzorhűtőre, mint az alaplapra amatőr hiba. A télen össszerakott és beállított géppel minden szuper lesz, majd a nyár felé haladva egyre többször indul újra látszólag a semmiből. A hőmérsékletek rendben a procin és a videókártyán (be is bszna másfél kiló fémmel a tetején), mégsem tartja az órajelet és instabil. Eredmény: 1-2 hét kiesés legalább, mire meglesz a bűnös. Ha egyáltalán valaha meglesz.
Az SSD-t a legolcsóbb gépekben sem érzem felesleges kiadásnak. Belépő és irodai szintre abszolút elég a 120-128-as tárhely rendszernek, mivel az előbbi nem tud értelmesen játszani a 100GB+ tárhelyigényű játékokkal a gyenge videókártya miatt, az utóbbi pedig nem is fog. A többi meg bőven elfér. A kiegészítő 1TB-os hdd tárhely emberfüggő, de minden esetben feltüntetni és hozzászámolni az egészhez kicsit túlzás. Internetezésre felesleges, >tízmagos processzor mellé dolgozni vicces. Átlagfelhasználónak jó, viszont annak meg a haladótól az extrém kategóriákig feleslegesek a dolgok kihasználatlanság miatt.tl.dr.: örömteli és szimpatikus, hogy segíteni próbálsz másokon, de ilyenkor ne feledd, hogy a felelősség egy része is rajtad marad így vagy úgy. Csak okosan
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
PC-rev-RM
tag
Emberünk megérdemli az elismerést a fáradozásaiért, hogy jó szándék által vezérelve gépet ajánl karácsonyra a hozzá nem értőknek, saját meglátása alapján. 12 éve PH-n, egy 1 millió Ft-os gép előtt ülve. Az, hogy nem azzal kezdi, hogy "csórók kíméljenek", még nem ront a hitelességén.
Úgy értem, kérdezzük meg egy jómódú állam lakosát, milyen autót ajánlana belépőnek. Nem a Daciával kezdené.
Valahol ez normális. Csak sokan nem ott lakunk."My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
princeps27
tag
Én elhiszem, hogy nem vagy táp szakértő, de ha 800 meg 1000W-os tápokat ajánlasz, akkor elkezd az ember kételkedni, hogy konfigokat össze tudsz-e állítani...
-
zarayg
aktív tag
Hát sajnos ez a bejegyzés több sebből vérzik, inkább elment volna egy sima logout bejegyzésnek mint főoldali kiemelt cikknek.
Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.
-
bdlackoo
tag
elkoltok ~90-100(+)e forintot processzorra es videokartyara de egy ssd nem fer bele?
irodai gepbe minek 1 terras vinyo?
nem volna logikusabb akar egy olcsobb 128/240-es SSD?
"a Bitcoin-láz miatti videókártya-árak miatt" mi koze a bitcoinnak a videokartyakhoz?
a 90k-s 3200as ramokat mar meg sem emlitem...dinosaurs are jesus ponies
-
Syl
nagyúr
Nálam rögtön a második mondat fellőtte a cikket az érdektelenség pályájára: "Mindenki szeret játszani..."
Tízen éve nem játszottam még egy pasziánsszal sem, vagyis ha vennék is magamnak karácsonyra új desktop gépet, tuti nem ezen logika mentén indulnék el.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
snecy20
nagyúr
Pont karácsonyra? Semmilyet.
Az év utolsó két-három hónapja nem a kellemes hardver-árakról szólt.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
senior tag
Nagyon jól össze szedte a cikk a jelenlegi lehetőségeket, és a teszt része is tetszett.
Annyi megjegyzést engedjetek meg, hogy a Noctua szerintem erősen túl van árazva. Nyár végén sok tesztet olvastam léghűtésről, sok egymásnak ellent mondó adattal, és ahol csak lehet, valóban a "barna" gyártó emelkedik ki győztesen, de nagy felárral.
Ha valaki meg tud engedni magának 2...3 fok extrát, akkor egy Scythe Mugen 5 is megfelel ezekbe a gépekbe, felé annyiba kerül, és nincs magasság probléma. -
A G4560-hoz hozzatennem, hogy az mar csak erosen jelen ideju CPU, ha tenyleg csak egy jatekkal akar a vasarlo jatszani, mert egyebkent egeszen biztosan teljesitmenyproblemakba fog futni a jovoben.
https://www.coreinfinity.tech
-
Krugszvele
senior tag
Te jó ég.
Ha ez komoly, akkor nagyon durva vicc, mert van, aki tényleg ezek alapján vásárol gépet.
Ha ez vicc, akkor meg legyen egyértelműbben feltüntetve, mert még nekem sem esett le, csak sejtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest