Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Én e-bayen szoktam nézegetni / venni a Computer Republik-tól, ott 230-260 € között szoktak elkelni a 6GBos 1060asok, és mindegyikre (a csomagolássérült és a gyártó által felújított kártyákra is ) 2 év garancia van

-
Siszibatya
tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Sziasztok !

Letesztelni mindig érdemes vásárlás előtt , akár új / használt konfignál is memóriát , procit , videókarit , hdd állapotát . Mindig azzal érdemes tesztelni amire használni szeretnénk majd a gépet ! ( adott játékok , benchmarkok és programok közül ) Ezt a lehetőséget meg kell adni / teremteni rá .
Új kártya ára még nem tart ott. Az ideje eljön előbb utóbb

Többieknek :
Joci10-nek : - Igen ez is előfordulhat , hogy bányászatra használták előtte.
apatyas-nak :
Egyetértek 1hét a minimum ,amit vállaljon rá az eladó, de a legjobb mellette szóló alap dolog : helyben kipróbálható / nyúzható legyen vásárlás előtt. Nem bányászatra használt kártyánál is.
-
apatyas
Korrektor
Normális bányász elvileg a hatékonyságra megy, nem feszeli szét, inkább alá. Viszont egy venticserével vélhetően több lesz. Egy hetes azonnali jótállást mindenképp követelni kell az eladótól, amíg kipróbálod h amúgy megy-e, de még jobb ha ott helyben IS meg lehet járatni ÉS egy hét.
-
válasz
Siszibatya
üzenetére
Az a baj, hogy a bányászat miatt a használt-piac kezd használt miner-kártyákkal megtelni - így meg 'normális' VGA-t használtan nem lesz egyszerű találni.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Siszibatya
üzenetére
6 gb-ost nem láttam még ennyiért.Amúgy meg én újra gondoltam 3 év garival,nem 1 éves használt kártyára.

-
Siszibatya
tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Szia !

Pedig ki lehet fogni 65-70k ért , kérdés mennyi garival és melyik gyártóé tetszene neked. Nézegesd a hírdetéseket és fogsz majd találni . Várhatsz simán 3-4 hónapot nem kell elsietni és akár olcsóbban is kifoghatsz ilyen kártyát.
Lehetséges így ünnepi szezon után majd lessz néhány eladó.

-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Siszibatya
üzenetére
Ja tudom.Én idén év elején kezdtem el összerakni a pc-m.Láttam hogy pár hónappal azelőtt még majd féláron voltak a memóriák.De aki most vesz az is így van
Csak még szarabb a helyzet.Ên a 2×4 gb ramot 24 ért vettem,ami anno volt,pár hónappal előtte 14 kb.Szóval 8 gb ért plusz 10 ezret fizettem.Most ezek a ramok 40 ezerbe lennének,ami az év elejei drágább ramárakhoz képest is plusz 16 ezer.
Mivaaaannnn
Ott rohadjon rájuk az összes...
Na a Vga is egy jó piac lett ezmiatt a sz@ros bányászat miatt.Anyi pénzt nekem nem ér meg az 1060 mint amiért árúlják.Max 65-70 ezret adnák egy 6 gb os ért.Na arra várhatok még
-
Siszibatya
tag
Szia !

Grat a konfighoz !
Felhúzod 4,7GHz egy jóféle procihűtővel és teljesen jólvagy . 5GHz vagy felette már nem biztos hogy hűteni is tudud , esélyes egy delid is . Amúgy meg 4.4-4,5Ghz is teljesen rendben van .Vigyázz nehogy rálépj , rátaposs örömödben majd amikor meglessz a g-sync monitor is !

-
Siszibatya
tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Szia !

Memóriárak úgy kb. 2016 November-December körül mentek fel és a nyári időszakban még normális áruk volt.
Ezután meg folyamatosan emelkedett az áruk.Olcsónak nem neveztem volna abban az időszakban sem 60-65k árban mozgott akkor 2016 nyárán egy ilyen Corsair LPX 32GB 2666MHz 4x8GB kit .
Azok jártak jól akik az áremelkedés előtt tudtak venni memóriát ill. konfigot .
Jó áron találsz majd egy gtx 1060 6Gb ne hagyd ki szerintem , csapj le rá . Érdemes rá összegyűjteni.

-
trufa12
addikt
Csak nem bírtam magammal be újítottam i7 8700k-t 1080 vga, nvm 960 evo ssd-t meg hozzá lapot. msi z370 gaming plust.

jövőre meg veszek mellé g-synces aoc ips paneles 27 col, 165 hz es monitort

Néger epéniszem lett rögtön

-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
dealerman
üzenetére
Tényleg gáz,hogy amikor én raktam össze a gépem,akkor a 2×4 gb ddr4 2400 mhz kerűlt 24- be.(már az is drága volt
) Ha most venném kb 40- be lenne ugyan az
A G4560-am meg anno 18-19 volt.Jók az arányok
Plusz én Rx 460 4 gb ot tudtam csak venni (nem volt plusz 10 ezrem gtx 1050 ti-re)amit szintúgy nem bántam meg,eljátszok vele,nekem megfelel.De ha 65 körűl kapható lenne egy Gtx 1060 6 Gb akkor tuti hogy azt kispórolom.De így sem panaszkodok,peddig egy alap gépecském van a mai viszonylatban. -
dealerman
aktív tag
Ha már szó esett a tápos csirkékről ........... ma egy szervizen lévő gépbe dobtam bele egy 450W-os ! be quiet "1000 éves" tápot : a konfig 1600X-es ryzen,8gb ddr4 + egy kis étvágyú r9 380x társaságában,4-5 órás Unigine Valley Benchmark (extreme hd) meg se kottyant neki

egy "tízhatvan" ehhez képest egy ceruza elemről elszalad !
Egyébként g4560 teljesen jó egy gamer alaphoz,a nagy halál az,hogy 30.ért veszel 8gb memót,de az még nagyobb,hogy egy rx 560 ami kb 42 ezer harmat gyenge

-
Siszibatya
tag
Szia !

Igen ott van az a topik .

Laikusoknak nagyon nehéz dolguk van ezt aláírom.
Ismételni tudom saját magamat .
Nem tértem ki minden alkatrészre , de ezt írtam is. A legfontosabbak egy jó alaphoz le vannak írva. Teljes gépet nem fog tudni összerakni , mert nincs lefedve minden árszint és kategória. Nem is ez volt a célja az írásomnak.
Azért aki ph cikkeket olvas , annak csak van annyi sütnivalója és van rá remény ,hogy átlátja az egészet.
Minden alkatrésznek megvan a maga topikja és összefoglalója/ ajánlója , csak el kell olvasni és értelmezni.
Másik lehetőség rákeresni az ajánlott márkák vagy ajánlott típusok kifejezésre az adott topikban .Ha meg nem boldogul marad ez a lehetősége : Akinek ez nem megy az szerintem ismerőst/ hozzáértőt / boltost/ szakembert megkeres a témában . Google-ba sem olyan nagy dolog beírni és rákeresni amit szeretnél.
Adott rászánt összegből is simán kikereshető minden alkatrész ára , időigényes , többször neki kell ugrani , ,de nem kell atomfizikusnak lenni hozzá.
Használhatja bárki ezeket is. Pl.árgép , árukereső vagy a kedvenc webshopokban Van gépösszerakó lehetőség is webshopokban.
-
csibe1
veterán
válasz
Siszibatya
üzenetére
Amiket leírtál az szép és jó, de egy laikus ezek alapján egyáltalán nem tud összeállítani magának egy gépet.
Szerintem erre van a Milyen asztali gépet? topik, ahol a rendelkezésre álló összeg és a szükséges összetevők figyelembevételével ajánlanak konfigot.
-
Siszibatya
tag
Sziasztok !
Vannak hibái a cikknek , ezt BeZol is tudja szerintem. Szerintem nem volt annyi ideje rá , mint amennyit szeretett volna. Ad egy képet az egészről útmutatónak jó szerintem.
Végül kirakták az írását így döntöttek , nemde

Az én meglátásom szerint ezeket a infókat / ajánlásokat/ javaslatokat/ megosztanám veletek a teljesség igénye nélkül :
Mindenki igényét és elképzelését nem lehet lefedni egy cikkbe . Sokféle márka van amiből választhat az ember. Ajánlod az egyiket , esetleg többet. Azzal fognak jönni miért nem egy 3. márkát ajánlottál mert a te általad ajánlott az nem tetszik/ szimpatikus valamilyen okból . Sokaknak baja volt , mert valamelyik alkatrész túl drága , túl kicsi stb.
Megfelelő ajánlott darabot azért könnyen meg lehet találni az adott topik ajánlójában. Áraknak meg mindig érdemes utánanézni vásárlás előtt. Pl.árgép , árukereső vagy a kedvenc webshopokban Akinek ez nem megy az szerintem ismerőst/ hozzáértőt / boltost/ szakembert megkeres a témában .
Mindennek megvan az ára , van akinek megéri / van akinek nem . Ki mennyit tud / van lehetősége rááldozni úgy választ legvégül.
(Használt garis termékekből is össze lehet válogatni és sokat lehet spórolni rajta. Kockázatot is vállal az ember amikor így dönt. Egy gépházon , procihűtőn szerintem akkora kockázat nincs , max venni kell ventillátorokat hozzá jobbat mint a gyári . - ha egyáltalán ad hozzá az eladó. Képek és részletes leírás a termékről az alap. )
Ünnepekkor mindig túl vannak árazva , jól ismerjük ezeket az " akciókat " . Ez már régi bevett szokás .
Egy konfig alapja :Egy jólszellőző ház , minőségi tápegység, procihűtő és ventillátorok .
Alaplap , proci és videókártya választásba nem mennék bele mélyen kizárólag játékos géphez én ezeket raknám :
Alaplapból középárkategóriától -felső árkategóriáig választanék Msi , Asrock , Asus márkák közül , minimum i5 proci
- Intel 6600k / AMD Ryzen 5 1400 ,
Videókártya gtx 1060 6Gb vagy legvégső esetben 1050ti 4gb Ez alá nem mennék.
Memóriát támogatási listából , memória gyártó oldalán is nézve. 2666MHz sebességtől kezdve - Corsair / G.Skill / Kingston márkák közül . Ryzen a páros időzítsű szereti jobban. A 3200Mhz meghálálja játékoknál fps-ben a konfig. Manuális beállítás biosba a mefelelő értékekre .
A teljesség igénye nélkül pár példa , árakkal - nem mindenhol tüntettem fel , márkákkal :
Winchesterből :
- Seagate BarraCuda 3TB 32,5k , 2TB 18.5-19.8k
Toshiba ; WD Green / Blue 3TB aminek ára durván 21-28k , az 1TB 12,9k
Jólszellőző gépház minden esetben kell , legyen a választott márka az NZXT
Közepes méretű ház: nzxt s340 kerekítve 22-26k
Teljes méretű: Full tower méretben Nzxt Phantom 530 32- 39k , Nzxt Source 530 29,5-33.5k
Más márkák :
Phanteks Enthoo sorozat Primo / Pro,
Fractal Design Define R5, Define XLTápegység választásnál szempontok :
-single rail kialakítású = egyágon leadott 12V teljesítmény
- moduláris vagy félmoduláris fajta ha számít a kábelek elrendezése és a letisztult kinézet
- Érdemes gyári minimum 5év garanciával rendelkező tápot választani.
Egyes gyártók 10 , 12 év garanciát adnak bizonyos termékükre.
- Márkák: EVGA, FSP , Corsair, Sesonic , CM márkákon belül kell keresni.
-Minősítése : 85+ -tól Gold minősítésig érheti meg a leginkább , de aki szeretné annak ott van a lehetőség platinum és titánium minősítésű tápegységet venni , aminek megkérik az árát rendesen
- Teljesítményben konfig erősség függő , de azért nem árt túlméretezni. Ez azért szükséges hogy ne termeljen annyi hőt , így a ventillátora fel sem pörög ha ilyen a tápegység . Eco funkció ki /be kapcsolási lehetőség.
-50% terhelésnél a legmagasabb a hatásfokuk a tápoknak.
- 450W kisebbet én személy szerint nem raknék bele semmilyen játékos gépbe .
-Egy 1080ti és 8magos / 16 szálas intel proci alá pedig én 700W -860W raknék. Kisebbel is megoldható talán egy 650W de ne centizzük már ki , ne ezen múljon. ( halkság , kevesebb hőtermelés szempontjából is jobb a nagyobb szerintem )
Processzorhűtő :
Fontos megnézni a vásárláskor már a ház kiválasztásánál mekkora magasságú fér bele. Szélessége is fontos !!! Kitakarhatja ill. rálóghat / mm-ekre megközelítheti az első 16x pci-e 3.0 slot helyét és ezáltal nem lehet a videókártyát belehelyezni .
Ha a választott alaplap rendelkezik még 1 , vagy 2db ilyen bővítőhelyel , akkor ez a probléma megoldva. ( nincs hangkártya , tunerkártya vagy egyéb az útba ami kizárja ezt a lehetőséget )
- Scythe Mugen 5 - 14.8k , - átlagos magasságú , legtöbb házba befér 154.5mm magas
- Thermalright hr-02 macho rev. b - 15k , True Spirit sorozat kb. 11-15k , Silver Arrow sorozat 24-33k
SSD :
-Adata SP920 (5év) 128GB 18.8-21k , 256GB 32k-44k , 512Gb 75-81k ; 1TB 116-136k
- Samsung 850 Pro 256GB 38.1 -42k ,512GB 66k-tól 10év garancia , 1TB138.7k 850Evo változata is teljesen jó , árban valószínüleg olcsóbb
- sata3 portal rendelkező és 500-550MB írási és olvasási sebesség mindenre elég
- ezeken a verziókon a rajta lévő chip-ek strapabíróak és rengeteg adat írása lehetséges ezáltal
- garancia idő sem elhanyagolható tényező , ezek a márkák már bizonyítottak
- hamar meg lehet tömni adattal és még nagyon drágák az ssd-k , open world játékonak azért jobb helye van ssd-n és azért azok elfoglalják a helyet Sima winyo is megteszi , de lagolhat a játék és a betöltési idő is több .
-
-
snecy20
nagyúr
válasz
Cingáriusz
üzenetére
De. Az érzésért!

-
"Ez hasonlóan teljesít játékokban, mint a Ryzen 3 1300X."
Amennyiben ez így van. akkkor kapásból az égvilágon semmiért nem éri meg 14ezer Ft-al többért az Intel procit választani.
-
cacasz02
aktív tag
Még egyszer átolvasva a cikket, szerintem ninccs különösebb baj vele. Ez nem egy árajánlat csak egy kiindulópont azoknak akik nem raktak még össze saját gépet. Én pl. csak alapot cseréltem Ryzen 7 1600 és csak 8 giga ramra futotta a pénzből. Lehet hogy ha ryzen 3-mal szereltem volna akkor lett volna pénz még 8 ramra, de minek a 16 giga ha a játékok még elfutnak kevesebbel is, és a jövőben könnyebb lesz ramot bővíteni mint procit, de lehet hogy mégis inkább videokari csere lett volna a reálisabb......
Ez egy végtelen történet. De ebből a cikkből legalább el lehet indulni mert a szelekció nem kötött még a betonba, plusz lehet hogy bizonyos dolgokat máshol olcsóbban lehet megszerezni. Ha meg valaki annyira noob hogy lövése sincs hogy mi micsoda az meg vegyen játékra konzolt, vagy majd a boltban készgépet amire rá van írva hogy nagyongémer 400000,-.
-
TIT
veterán
1600X kimaradt.
Az elég gáz ha egy 1700-as cpu limites,annyira nem gyengék a ryzenek,főleg,hogy az 1600X 30-40%-on ment,a 8400-es intel meg 60%,az is érdekes,hogy a 8400-es gyorsabb volt kb.20 fps-el.
Vga meg sose lesz olcsóbb,most vettem 580 8gb-t 100-ért,azóta csak feljebb ment.
De most nem szabad venni cpu-t mert jönnek az újak 3-4 hónap múlva. -
Gibo
senior tag
-
simonzé
addikt
Ezek a RAM árak elfogadhatatlanok. Már rég nem követem, de érdekelne, hogy most a Zambézi hörcsögtartalmának esését mondják indoknak, vagy a Jupiteri naplemente késését, de biztosan nagyon nyomós okuk van hogy minden egyes PC vevőt szivatnak. Ehhez képest a HDD árak tök normálisak.
Nincs még két éve, hogy gyors 8gb-s DDR4-es laptop ramot vettem 7500-ért, most ugyanez legalább kétszer ennyi lenne. Mondhatnak bármit, ez színtiszta mocsokság. -
Frawly
veterán
Háttértáraknál ez mindig is így volt. Még HDD-knél sem volt a dupla tárterületű kétszeres áron. Ahogy az 500 gigás HDD sem fele annyiba kerül, mint az 1 terás. SSD-nél elég kicsi az árkülönbség a 64-128 gigás között, a 240-250-es, 480-500 gigás, 1 terás modelleknek meg nem lineárisan nő az áruk a tárhely függvényében, hanem fajlagosan egyre olcsóbbak (Ft/GB-t arány). Például az MX300-asból a 275 gigás 27 ezer, az 525 gigásat 49-ért, az 1050 gigásat 67-ért vettem, de ez mindegyiknél így van. Megéri mindig azt a legnagyobbat megvenni, ami a keretbe belefér.
-
Cs1csó
titán
Vicces, 500GB-os SSD-t már jobban megéri venni mivel az csak 4x drágább egy 500GB-os HDD-nál és nem 7x. mint 1 TB-nál.

-
Frawly
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Egyetértek. A játszós laposba én is 1050 gigás SSD-t nyomattam be. Marha drága volt (MX300, ami még egy budget modell pedig, de még jó áron is 67 ezret kellett adni érte), szívtam is a fogam, de legalább nem futok ki a szabad helyből, meg nem kellett benne hagynom a gépben a hangos és lassú HDD-t. A kisebb laptopban meg 525 gigás MX300 van, oda azért nem kellett 1 tera tárhely, mert régebbi gép, úgyse futtat 70-100 gigás legújabb játékokat, ilyen régebbiek (Half Life 2 szintűek) meg nem foglalnak sok helyet, így itt sem szaladok ki a helyből. De 120-250 gigából nagyon könnyen kifutnék, tekintve hogy egyedüli háttértár mindkét laptopban, és bár tolok ki rendszeresen anyagot archiválni külső HDD-kre, de szeretem, ha minden elérhető, ami épp kell, és nem kell külső HDD-ért kotorászni minden egyes alkalommal. Már pedig játékok mellett torrentezek is, főleg sorozatokat, mert a Netflixen sincs fent sajnos sok minden.
-
kolopele
nagyúr
Én szeretem ha minden fent van egyszerre ami érdekel

planbmokus : Szerintem nem erős, nálam a rendszer van egy 256 GB - os SSD - n, a játékok egy 1TB - os SSD - n, de mivel játékokon kívül mást is csinálok és már nagyon kezd betelni holnap fogok venni még egy 1TB - os SSD - t. HDD nekem soha többé nem lesz gépben. -
Cs1csó
titán
Alapvetően mindannyian ugyanarról beszélünk: mostani játékok simán 50-100 GB között foglalnak tehát aki több játékot (de akár csak egy 100GB-osat) akara gépén tudni annak külön erre kell simán 1TB-os háttértár, erre még nagyon DRÁGA a LEGOLCSÓBB 1 TB-os SSD is 83 ezer forint ehhez képes 1 TB-os (7200RPM-es hangos de gyors) HDD 12 ezer forint. 83 ezer vs. 12 ezer azaza 7x drágább GB-ra vetítve. Jelenleg a GAZDAGOKAT leszámítva szerintem az nem realitás hogy 1-2 TB-os SSD legyen a gépben mert több címmel is játszani akar az ember.
Rendszernek meg ugye bőven elég akár egy 60GB körüli is de mivel 120GB-os kb. hasonló árban van ezért azt éri meg. Persze a win 10 átlag programokkal nem fog sok helyet nálam marad kb. 80 GB (850 EVO-ból) 113 GB a ténylegesen használható és ebből 80 GB a szabad.
Erre a 80 GB-ra a LEGFONTOSABB napi szinten játszott játékot rá lehet tenni pl. nálam a FIFA mehetne. DE nem árt ha az SSD-n is van szabad hely ugyanis azt olvastam, hogy a fejlettebb oprendszerek úgymond folyamatosan használják az EGÉSZ SSD-t hogy az összes cellára egyenletes terhelés jusson ezzel megnyújtva a cellák élettartamát.
Egy 500 GB körüli is 45 ezer forint.
-
kolopele
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
Játékra minimum egy 1TB - os SSD kell.
-
snecy20
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
A legköltséghatékonyabb egy 256GB-os SSD a rendszernek meg igénytől függően néhány kompetitív multis játéknak, minden más meg mehet HDD-re. 21k körül van már egy legolcsóbb 3TB-os.
-
planbmokus
senior tag
120 GB-os SSD egy Gamernek?
-Ha felteszel egy Win 10-et, egy Wildlands-et és egy Divisiont, be is fedtél 100 Gigát és akkor még semmi más nincs a gépeden.
A Quake 3 Arena és a Turok biztos elfér 120 gigán és szépen fut egy GTX1080-al, de amikor egy átlag új játék 35-80 Giga, akkor szerintem egy Gamer gépre férjen már fel legalább 2 játék kényelmesen úgy, hogy a progiknak is maradjon hely... -
FoLey-v
addikt
A cikk tényleg több sebből is vérzik pl. milyen fájta 400W-os tápegység,márka?.
A320 alá én nem szivesen tennék Ryzen 1300-ast akkor már legyen X4 950-es.
az alatt amit olcsóbban rádsóznak, az nem táp, hanem veszélyforrás/hulladék.
Drágább verzióban is vannak hulladékok pl. Az sokak által istenített Chieftec Smart vagy EVGA Bronze,White sorozat és stb.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az ebben a fura hogy nekem csak SSD - im vannak a gépben a gyerekeknek viszont van egy-egy 5400RPM - s HDD is, nekik azért még nem éreztem szükségét két 1TB - os SSD - nek, viszont a 7200RPM - esek meg képesek a házat is búgatni akármit csinálsz, ezért ment be nekik 5400 - as (persze a rendszernek náluk is egy-egy SSD felel a gyorsaságért). Na most a lényeg az annyi hogy ennél az új Assassinsnál kb. ugyanúgy szaggat olykor nálam az SSD - n is mint náluk a HDD - n, de még kipróbáltam pár játékot ami náluk kicsit szaggatott és ugyanúgy szaggatott nálam is. Ebből azt tudtam levonni végül hogy a töltési időn kívül szinte semmi előnye nincs játékok terén egy SSD - nek, persze én nem csak arra használom őket, más célokra használva nagyon megnő a szerepük, de játékra még egy halk 5400 - as HDD is megfelel ha nincs SSD - re keret vagy csak feleslegesnek érzi az ember hogy áldozzon rá sokat.
-
Fitzgerald
veterán
A mai napig használom játékra a 7200-as Toshibámat a két SSD mellett, mikrolagokat nem nagyon tapasztalok játékokban (amelyekben mégis, azokban jellemzően valamilyen játékbeli/driverbeli beállítás okozza a mikrolagot, pl. Dishonored 2 frametime probléma). Hangja szinte semmi nincs, az amúgy sem hangos VGA fan-nak is komolyabb a hangja, mint a HDD-nek (amúgy kizárólag fejest használok otthon, szóval ennek egyébként sem lenne sok jelentősége.)
Párhuzamosan használva mindkét típusú háttértárat én tényleg nem tudok neked most olyan dolgot mondani, ami miatt úgy érezném, hogy megérheti az átlag user számára az SSD. A böngészés során sem érzem az általad említett pluszt a HDD-hez képest, de elhiszem hogy van aki igen. -
Frawly
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Akkor javaslom tedd vissza a HDD-t, nézd meg milyen SSD után használni. SSD-nél nem csak a betöltési idők csökkennek drasztikusan, illetve szűnnek meg, hanem a mikrolagoknak (az mindegy, hogy swap vagy más miatt) is vége. Plusz az egész gép csendesebb is lesz (feltéve, hogy a HDD kikerül belőle, főleg laptopnál jelentős, ahol fogyasztásban is kedvező lesz, kímélve az akkut). A SSD Win10 alá egyenesen kötelező, nagyon lemezintenzív OS, HDD-vel csigalassú. Linux még egész tűrhetően fut HDD-ről, mivel nem lemezintenzív annyira (főleg a kisebb disztrók, a nagyobbak között már akad Windows-szintű lemezintenzitásban), de az SSD-t az is durván meghálálja.
Abba viszont egyetértünk, hogy egy olcsóbb SATA3 SSD (Samsung 850 EVO pl.) és egy drága M.2 NVMe-s között nincs nagyon különbség átlag felhasználás során, ezért pénzkidobás az utóbbira költeni. A játékok meg azért nem annyira profitálnak SSD-ből, mert egyrészt nagy fájlokat húznak be szekvenciálisan, ami a modern HDD-knél sem olyan rossz tempójú már, másrészt várni kell, míg a CPU, videókártya feldolgozza a kapott adatokat, addig meg az SSD kényszerül várakozni, mivel nem ő lesz a bottleneck, addig meg nem tudja kifutni azt a sebességet, amit egyébként tudna menni. Ennek ellenére tudni olyan játékokról, ahol HDD-nél késve megjelenő textúrát és lagok vannak, amik SSD-vel megszűnnek. De pl. egy sima böngészés is gyorsabb lesz SSD-vel, gyorsabban rendereli a böngésző az oldalt cache-ből, ha valaki nem hiszi, és még nincs SSD-je, tegye át a böngészőcache-t RAM-ba, vagy RAM diskre, és próbálja ki.
HDD-s gépben hiába bővítesz procit, RAM-ot, szinte semmivel sem lesz gyorsabb, minden a lassú háttértárra fog várni. Még akkor is megéri az SSD, ha csak böngészel és pasziánszozol a gépen. A HDD már csak archiválásra való. Emiatt én már extra low budget gépet sem építenék SSD nélkül, akármilyen olcsó, kis tárterületű SanDisknek, Kingfastnak vagy valami hasonló szutyoknak vagy használt SSD-nek (akár csak SATA2-esnek) szorítanék helyet a költségvetésben.
-
trufa12
addikt
Gép összessége számít. Hiaba van bika config ha van benne egy dög lassú hdd és arról fut a játék.. én is ezzel szenvedek mert nem volt lóvé xd gyors hddre a tarhely kellett. Igy pár játék arra van telepitve akad is... Ssdrol ami arrol fut kiválóan megy.
Egyébként meg fhdn elég egy 1060vga es minden hasít. V 1070es akkor van tartalek. En direkt nem valtottam nagyobb felbontásra. Majd 2019ben ha úgy adódik meg lepem de akkor már használt termekekbol epitkezem mert eszmeletlenek ezek a bolti árak .. -
dugo_
veterán
gyorsabban betölt a játék de maga a játék nem lesz gyorsabb
Simán gyorsabb lehet, ha megszűnnek a lassú merevlemez miatti mikrolagok. Plusz az se mindegy, hogy látod elsőre a betöltődő textúrákat, vagy már rég odébbállsz a térkép más pontjára, mire betöltenének HDD-ről...

-
csigabig
tag
Nem rég vettem belépőst és ez tényleg belépős szerintem.
Nagyon nem játékra való már mint nem profi játékosoknak.
De nekem pont elég egy ilyen causal gamernek mint én vagyok.
Mivel hazai boltból vettem nem netröl rendeltem így lehet egy kicsit drágább lett.Alaplap Gigabyte A320M-DS2 eléggé fapados de a friss agesa eléggé sokat dobott rajta.
Procinak nyílván egy AMD A8-9600 APU lett a társa.Amire nekem kell bőven megfelel.
Ram 2x4GB 2400Mhz DDR4 lett szerintem ez már a minimum ramból ennél csak többet érdemes bele tenni.Alaplap : 18k
proci : 18k
Ram 2x4GB DDR4 2400Mhz 25kÖsszesen 61k volt.
Aki nem akar komolyabb játékokkal játszani annak bőven megteszi ez is.
Akinek nagyobb igénye van vehet valami belépő videokártyát mivel az egész konfig tényleg inkább csak belépő szintnek felel meg.Ezért nem nagyon érdemes nagyban gondolkodni.Nvidia GT1030 , GTX 1050 ; AMD oldalról pedig RX 550 , RX 560 kinek mire van pénze.
-
törölt tag
Jót röhögtem ezeken az árakon.
Én ennyit költöttem a gépre:
24GB Corsair DDR3 1600C9 - 30k
X5650 (húzva 7700K szint) - 10k
SSD: 2x256GB (még régen vettem) - 2x16k
HDD: 3TB WD RED - 20k
Corsair CX600M - 12k -
trufa12
addikt
Valószínű h gördülékeny a játék menet egy ssdn mert egy hdd..n lehetnek akadasok mikozben a játék pakolja be előrehaladás közben a dolgokat... Persze ez az egész gép függvénye az tuti... De én azért amivel többet játszom azt az ssdre telepitem... Egy fifa pleg elfer a hddn de neha zavaró mikor be akad... Amúgy érdekes egy cikk lehetett volna sokkal összetettebb mert szemezgetni lehet belőle de egy mitsem tudó ne ez alapjan pakolja össze a gépet.
-
Cs1csó
titán
Amúgy monitor is a fa alatt lesz?
-
Cs1csó
titán
JAJJ!!
Haladó szint AMD
- Ryzen 7-es kicsit túlzás -BÁRMENNYI pénz amit le lehet faragni és ebből lehet VIDEÓKÁRTYÁRA kell fordítani abból sosem elég a MINÉL JOBB!!
- processzorhűtőt 32 EZERÉRT?? nettó baromság 10 ezerért is van megfelelő ezek a procik már nem akkor hőerőművek.
- RAM - 16 GB 90 ezerért?? Van ilyen 2x8-as modul 60 ezerért és AMI FELSZABADUL ITT PÉNZT azt is a vidikariba kell tenni.
SSD 45 ezer 525GB?? Minek? A rendszer bőven elfér egy 120 GB körülin. Játékot SSD-re minimális előnyökkel jár - gyorsabban betölt a játék de maga a játék nem lesz gyorsabb.
120 GB-os SSD már van 15-20 ezer között az így megspórolt 25-30 ezert MEGINT LEHET ÖNTENI A VIDEÓKÁRTYA keretbe.
Tápegység 600W 19 ezerért?? Mire?? SLI-re vagy Crossfire-re is elég lenne akkor. Bőven jó oda egy 500 W-os FSP Hexa+ 500 14 ezerért.AZ így megspórolt pénzt számításaim szerint cirka 110 ezer forint (nincs említés házról stb. de most csak ezzel számoltam) hozzátéve a 1070-es helyett AKÁR egy 1080Ti-t is lehet venni.
Lehet hogy ehhez már CPU limites lesz de inkább 1080ti mellett legyen ez a proci mint egy 1070 mellett.
-
t72killer
titán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A swapelésből is eredhet ez a nézet, régi gépben ritkán látsz 4gb-nál több RAM-ot, aminél manapság egy os+böngésző is képes többet enni. Ezért is kap szárnyakat egy régi gép.
-
Fitzgerald
veterán
Én a jelenleg kapható egyik leggyorsabb SSD-t (is) használom (Samsung 960 Evo), és szerintem meg alaposan túl van spilázva ez a dolog, ha nem a számítógépet professzionális szinten (munkához, és most nem az egyszerű irodistákra gondolok nyilván) használó user, hanem a hétköznapi felhasználó szemszögéből nézzük a dolgot. Az oprendszer tényleg iszonyat gyorsan bootol, meg a progik is gyorsabban indulnak (e tekintetben mondjuk egy 850 és egy 960 Evo között már ugyanúgy nincs érzékelhető különbség, mint játékok esetében), de más, komoly gyakorlati előnyét nem látom az egésznek. Oké, tényleg nincs semi hangjuk (nem mintha ezek az újabb SATA vinyók orrba-szájba kerregnének).
Viszont sokan hajlamosak úgy beállítani ezt a dolgot, hogy az SSD-től majd szárnyra kap a géped, meg hogy az SSD a legfontosabb upgrade, ha gépfejlesztésben gondolkodik az ember, holott az átlag user igényeit elnézve ez tökre nem így van. -
Frawly
veterán
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Pedig tényleg nincs SSD nélkül élet. Még egy régi C2D-s irodai konfigon vagy refurb 10 éves laptopon is óriásit dob sebességben, mintha generációkat ugranál felfelé a géppel. Sokkal jobban gyorsít akármin, mint a plusz RAM vagy az erősebb proci, az egész gép simábban fog futni, nem csak a betöltési időkről beszélnek (bár azok is nagyrészt megszűnnek létezni, mintha memóriába előtöltve indulnának el az alkalmazások pöccre). Egyszerűen nagyon visszafogják már a gépeket a HDD-k. Persze maradhat a gépben HDD, de csak nem sebességkritikus adat tárolására (film, zene, ilyesmik). Ráadásul nem is drága már az SSD, veszel egy olcsó, belépő szintű TLC-s modellt max. 120 giga méretben, vagy akár egy nem szétírt használt SATA2-eset, már az is dimenzióugrás lesz akármilyen HDD-hez, RAID-hez képest. Tényleg az a hardver, amin nem éri meg spórolni. A gyorsaság mellett meg ott van még előnyként, hogy csendes, nincs HDD-s motorzaj, zúgás.
A játék köztes kategória, mert az még az a műfaj, amin az SSD nem gyorsít túl sokat betöltési idők tekintetében. Gyorsít, csak kevésbé látványosan, mint a többi szoftvernél.
Sokára vettem én is SSD-t, korábban úgy gondoltam, hogy felesleges luxus türelmetleneknek. Jó nagyot tévedtem, már ezerszer megbántam, hogy ilyen sokat vártam vele, kár volt rajta rágni a sz*rt, annyira hasznos dolog.
Nem véletlenül tesznek ma már retró gépekbe (386-P2) is egyre inkább SSD-t, vagy IDE adatperes SD kártyaolvasót. Nem csak azért, mert a régi IDE HDD-ket már nem gyártják, hanem azért is, mert még ezek a nagyon régi gépek is bőven gyorsulnak attól, hogy nincs seekelési idő.
-
pomorski
őstag
-
t72killer
titán
válasz
kolopele
üzenetére
Ja, nálam is most egy "örök életre vett" mini 1050 ti tartja a frontot. Ezt 10évig tuti nem fogom eladni, ha épp nincs erős VGA a háznál, akkor elvagyok vele - ha lesz, akkor szépen elfér a polcon, ha a nagykari épp meghal/eladódik és én a kivárnám a következő generációt. Starcraftot-Diablo-t még el is viszi.
-
csibe1
veterán
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Nem kellett volna offba tenned.
A cikkíró valami teljesen más világban él, ráférne még az olvasgatás a Milyen asztali gépet? topikban,
mert ez így nagyon semmilyen lett.
A tápegységes rész az betette a kaput már az első oldalon, a többit inkább nem is mondom.
Nem tudom mit csinálnak a szerkesztők, korrektorok stb.; de ha egy ilyen írás címlapra kerülhet,
akkor utána szvsz elgondolkodik jópár ember, hogy hová süllyed a színvonal, merre tart a lapcsalád.(#242) Narxis
Szerintem eddig sem az ilyen színvonalú írások alapján rakta össze a gépeket.
-
kolopele
nagyúr
Ez tény, bár az 1080 Ti még egy ideig jó lesz nekem, a 9 éves gyerekeimnek is kitart még egy darabig a két I7 6700, 16GB ram, 1060 6GB trió (főleg ha csak Minecraftoznak
), nejemnek meg youtube, facebook, óvodai teendők mellé az 1050 Ti tönkremenésig. A két noti a 980 - as kártyákkal meg alig vannak használva, a gyerekeknek jó nyaraláskor ha netalán szakad az eső vagy már este van. Ha itt lesz az ideje jön a váltás persze, legalábbis magamnak (még mindig nem igazán elég 4K - hoz a jelenlegi csúcskártya sem), de most az idei évről van szó. -
kolopele
nagyúr
Személy szerint nem veszek egyet sem, van jelenleg 4 asztali meg két laptop a családban

-
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Naaaaa nyugi, legyél kicsit pozitívabb.

-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ez "cikk" kb. az okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik kategória. Időpazarlás megírni, elolvasni...
Nem is értem, hogy a bánatba jelenhet meg ilyen cikk. Gáz a cilkk irójára nézve, a lapcsaládra nézve, viszont jól jellemzi az emberek nagy részének gondolkodásmódját, azaz, hogy milyen egyszerű, felszínes, elvakult, sekélyes stb. stb. sok ember (tisztelet minden kivételnek).
Tele butaságokkal, helyesírási hibákkal, átláthatóság, szép érzék pedig nuku.Az egész helyzet - ami magában foglalja a cikket és a miatta kialakult helyzetet is - a béka segge alatti színvonal.
-
Eclips21
őstag
Elég furák a tápegységek, nekem kazán gépem van FX9590 és 280x 550W-os FSP Raider-el, ha ennek elég akkor kb mindenre.
-
Szövegértés......
A szövegkörnyezetből szerintem kiderül, a "nekünk" az nem a magyar haderőre vonatkozott.
A magyar hadsereg ht állománya egyébként közel sem analfabéta, nem tudom mire alapozod, valószínűleg a nulla ismeretedre! A civileknél gyakrabban előfordul az alacsony szintű tudás, még a magukat okosnak gondolók között is. Próbálok szofisztikáltan fogalmazni. A fő gond, amivel kezdtem, a szövegértés! Azt se tudják az emberek, mit olvastak, de nyomják rá az ismeretalap nélküli kommenteket.
Ígérem megpróbálok egyszerűbben fogalmazni a jövőben, hogy ne legyen probléma ebből. Legyenek tőmondatok szerinted?Gondolom nem voltál katona egy percig se, de szétosztottad közöttünk a szürkeállományt! Köszönjük.

egy volt analfabéta
-
Gerasz
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ez a "nekünk" azért elég erős! A magyar haderő hozzájárulása a technikai fejlődéshez annyi volt, hogy vásárolt és rommá tört néhány túlárazott a Gripent. Az utóbbi ötven évben egy 68-as megszálláson meg néhány fős laktanyában kártyázó magyar kontingensen kívül más cselekményt fel sem lehet idézni. Azért sem tudnék lelkesedni, ha a fiamat analfabéták csicskáztatnák 6 hónapon keresztül, ha névmásokat tanul, ha nem.
-
snecy20
nagyúr
Hááát, ne most tedd meg.
Én is szépen rákeféltem a fejlesztésre, ha idén tavasszal vagy tavaly léptem volna meg, kb. össz kihoztam volna mindent 25%-kal olcsóbban. Drágább lett a videokártya, proci, ram, ssd, de még olyan "apróságok" is mint rendszerhűtő, vízhűtés... drágult az egész hardverpiac.
A szép az lesz ha további drágulások jönnek még, mert akkor nagyon halasztani sem érdemes. -
csakany2001
senior tag
Én a Gyakori Kérdéseken rengeteg segítek ebben a témakörben, és néhány másik szakmai oldalon is.
Na a probléma az ilyesféle írások miatt van.
Ami nekem elsőre szemet szúrt, az hogy a 7400 belépő kategóriába van sorolva, de még a Ryzen 3 1300X is.
Ez az egész nézőpont kérdése, de szerintem meg úgy általánosságban elmondható hogy a belépő kategória a G4560, aki ezt nem engedheti meg magának annak meg ott vannak a használt Haswell-k olcsó H81-es alaplappal.
De van néhány dolog még, mint például a táp, ami egy nagyon érzékeny téma mert rengetegen nem látják be hogy ez az elektronika területe inkább.Szakemberekre kell támaszkodni ez ügyben, és nem egy random tápot kiválasztani egy adott ársávban, hanem vannak bevált és általuk elismert típusok.
Ami még úgy eszembe jutott:
normál PC-be szerintem még ne kerüljön ilyen értékű SSD, jó ha valaki ebben az ársávban megengedhet magának egy normális CPU+VGA kombót, jól felszerelt alaplappal és normális tápegységgel, és SSD-re pedig már nincs keret akkor is inkább azon érdemes spórolni mint ezeken.(21K-s B350-es deszkával nem sokat lehet kezdeni, meg 15K-s tápegységgel ha tuning a cél, ott kb. egy Integra M + B350 Tomahawk ami normális VRM-el rendelkezik)
Ryzen 7 1700 semmi pluszt nem ad játékra, munkára annál inkább szóval igazából nem éri meg egy játékosnak a felárat.
De kb. eddig olvastam el, mert elment a kedvem, fölig amikor már 1000W-os tápokról volt szó... -
Syl
nagyúr
Milyen gémer? Sima desktop gép is egy vagyon.
Épp a minap számoltam, hogy lassan le kéne cserélnem a kiöregedő desktop gépemet (5 év, i3, 8 GB, noVGA, SSD, paneltáp, mini-ITX), de a világon nincs annyi pénz. Pedig nem szálltam el a kalkulációval: i5, 16 GB, szintén semmi vga, m2 SSD, szintén mini-ITX... -
Már nézegetem egy ideje a pc alkatrész árakat és egyszerűen röhejes. Egy nvidia 1060-as 100k, proci szintén annyi vagy annak közelében attól függ, hogy intel vagy amd és akkor hol van a RAM még amiből nem ártana 16GB. Nekem ráadásul új monitor is kellene, számolgattam és olyan 350-400 ezer egy olyan gép+monitor ami abszolút nem a csúcskategória csak "gamer". Nem tudom mi történt a pc-s világgal de aki casual mint én annak nem éri meg. BF1 miatt gondoltam egy combosabb pc-re de lehet inkább hanyagolom.
-
atike
nagyúr
Hivatalosan a Microsoft oldaláról (is) lehet letölteni image file-okat amivel pendriveról tudod telepíteni a rendszert. Pld. Nem tiltott. Sőt. Mi már nem egy gépet vettünk úgy (akár kliens, akár szerver), hogy nem optikai lemez volt mellékelve a telepítővel - hanem pendrive. Vegyél meg egy Office-t... Kapsz egy dobozt, benne egy linket és egy kódot. Steam... Nincs dobozos játék, "csak" licensz... Netflix... Amazon Prime.
Sorolhatnám.

-
GodGamer5
addikt
Az amúgy is aranyáron mért pc-k, ilyenkor még drágábbak...
-
IGN85
csendes tag
Ez az írás valami vicc? Akkor fel kellene tüntetni valahol. Ha a cikkíró komolyan gondolja akkor viszont bajok vannak. Már mások is említették de ezer probléma van vele. Nem értem miért lehet kiemelt. - Nem ártana egy kicsit szerkeszteni, tördelni, hogy átlátható legyen. - Egy összesítés se lenne rossz az árakhoz. - Az első oldalon az órajeles okfejtés a teljesítményről, ami kiütötte a biztosítékomat, innen már nehezen lehetett komolyan venni az írást. Ki a célközönsége a cikknek, mert nem világos kinek nyújt és milyen segítségt.
-
Dhampir
félisten
+1
Éppen a minap vettem meg a Kincsem című filmet DVD-n. Az egyik könyvesboltban már nem is tudták adni, mert elfogyott.
Notebook esetében nem szeretem, hogy még a külső írót is cipelni kell magammal, de úgy tűnik, hogy mostanában a tartozékok külön történő értékesítése nagy üzlet.
-
-
válasz
alton1978
üzenetére
A Brusseli katona, személyi titkár beosztásban ne mondja már, hogy nekünk. Én mondhatom negyedszázad hazaszolgálattal!
Ő azért is kap annyit, mert ez a dicsőség kimaradt neki, kompenzálják. 
A muslimok marhák lennének a Kárpát-medencébe jönni, szerencsénkre. Az Oroszok jönnek ide, azok meg nem lacafacáznak Ibrahimékkal sokat, mint tudjuk.
Különben fénymásolóval is lehet harcolni, analóg mintára a toll a legerősebbfegyver-rel.
Sok sertésű disznót fénymásolna a koma valami frappáns szöveggel és mindenhová azt ragasztanánk.(#219) BoB Ez a Gobi sivatag egész jó 5let.
Lehetne tevékkel hajtatni a supermunkaállomást a 3D rendereléshez. Az is majd annyit eszik, mint a bányászás.
Nem a teve, a gép! -
BoB
veterán
válasz
alton1978
üzenetére
"Persze, én egy külön állatfaj vagyok, aki jobbnak látná, ha az áram is leoldana pár évtizedre..."
Ebből látszik hogy irigy vagy. Megteheted hogy elmész a Góbi sivatagba ahol se áram se semmi nincsen, de te ehelyett mindenkitől elvennéd az áramot. Nem te akarsz úgy élni hanem másoktól akarod elvenni.
-
alton1978
tag
A srác nem egy pohos fajta. Kifejezetten izmos és szálkás. Ilyen az alkata. Igaz, az alsó mérete xs-es. Viccen kívül! Van vagy 50 kiló a csávó.
Kb. 5-7 éve kint éltek Brussel mellett, ahol annyi volt csupán a dolga, hogy hetente kétszer, háromszor fuvarozta a parancsnokát. Lakás, teljes ellátás és szép fizetés mindezért.
Most itthon van. A munka ideje 10-14-ig van. Ezért ennyit kap. Azonban az is igaz, hogy - saját elmondása szerint - elsők között fogja elhagyni a Kárpát-medencét ha a muszlimok megindulnak.
Ilyen " katona " Ő. Én nem irigylem, mert tanult azért, hogy ott legyen, ahol. Annyiért, amennyiért. -
GEIL
addikt
válasz
alton1978
üzenetére
Havi 60.000 volna neki az igazságos....napi 4 óra melóért....sógórom 4 éve katona és 120-130.000 / hó......jó te nem mondtad hogy a ismerősöd milyen beosztásban visz haza annyit.....aza fénymásolgatós dolog az a mi cégünknél titkárnői feladat kb érettségivel vagy gépírói/alap office ismeretekkel..........ezen azért nem veszünk össze, de az is csak egy borzalmasan túlfizetett alibi állás lehet, ami idehaza ügyes módja a legális pénzszerzésnek...........A sok pókhasú trottyos tisztet és ilyen alibi irodista sunygibungyi "katonákat" vezényelném ki határt őrizni......kötelező bérminimum + 10.000 kajajegy......napi 10 órás műszakok.
esőben vagy fagyban árokásás gyalogsági ásóval mint a mi időnkben....
a mai katonaság már máshogy működik.....olyan ismerősöm is ment hivatásosnak aki tesiből felmentett volt és mostis 54 kg bakancsban.....a puskát nembirja el nemhogy harcolni pl 1:1 ellen.....mondtam neki menjen ki külföldi szolgálatra 1 év / 2 millio Ft pluszban....olyan girhes hogy el se találnák mégha céloznának rá akkorsem. 
-
bambano
titán
"de nem biztos, hogy olyan más lenne": ki tudja? olyan lenne, mint a minitel? olyan, mint a UUNET? vagy a Bitnet? ezek mind azért haltak hamvukba, mert jött az internet és eldózerolta őket.
"A terjedéshez meg végképp semmi köze nem volt az ARPANET-nek": nem az arpanet a lényeg. hanem az, hogyha azokat a technológiákat, amiket a publikus internet használ (ráadásul a kommerciális internet nem is amcsi találmány, hanem európai), lassabban fejlesztik ki, mert kevesebb forrásból fejlesztgethetnek, akkor később indul meg a piacnyitás és az internet ma akár ott is tarthatna, mint nálunk 6-8 évvel ezelőtt. ha kevesebb pénzből később készül el, akkor most az életciklusa egy korábbi fázisában járnánk.
-
alton1978
tag
válasz
kiezTe90
üzenetére
Használt - de garanciális és hibátlan - memóriát drágában adtam el, mint vettem. DDR3-ast 32GB-ot vettem fele annyiért ( 2 éve), mint most DDR4 32GB-ot. Drágább volt, mint az AM4 processzor+alaplap ( 1700x + Zsigabá ab350 ).
És már alig kapni itthon minőségi ramot. 2 hét alatt közel 30 ezer pénzel lett drágább az a típus, amit megvettem. -
kiezTe90
senior tag
Mi történt a memória árakkal? Atyaég de drágák. Amikor én vettem a gépem (kb másfél éve) akkor emlékeim szerint jóval olcsóbbak voltak. (Hyperx Fury)
-
snecy20
nagyúr
Lassan egyébként már az lesz a kérdés hogy milyen bányászgépet vegyünk karácsonyra.

-
alton1978
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
DARPA. Perszeeee...De az alapjaitól kellene elindulni. Egy-nulla-egy. 00000000 11111111 00000000 11111111 Nem ismerős?
Sok köze nincs a katonasághoz.Konkrétan semmi. Annál több a magyar nyelvhez. Ez tény.Szerencsés a faszi - igaz lediplomázott -, de konkrétan ennyit kap a semmire. Éljen vele, én nem sajnálom! De azt mégsem mondhatja, hogy "nekünk"...
Ééérted...!?? nem faszi...? 
-
-Skylake-
addikt
DVD olvasobol minimum harmat vegyel 2018ban lol. Bzmeg nem hiszem el hogy meg mindig keptelen a vilag elengedni ezt. DVD a gep elejen, VGA a gep hatuljan, ez a veg. Ilyet latnek kibasznam az ablakon, rendesen hanyingerem van hogy miert kell ezt eroltetni. Ha 20 forint lenne egy dvd olvaso, inkabb vegyel ket doboz korona gyufat, aramszunetben sokat segit (vagy ha fazol).
A cikkhez : nem.
-
-
válasz
alton1978
üzenetére
"Szóval a hadsereg lódította meg az okosok agyát"
Ha nem is pont direktben így, de pl. az, hogy a Manhattan project során egy rakat okos embert összezártak a semmi közepén és szinte végtelen mennyiségű erőforrást adtak nekik játszani, az azért meglehetősen inspiráló volt. Persze ezt tulajdonképpen háború meg hadsereg nélkül is meg lehetett volna csinálni, csak valahogy az nem szokott soha sem összejönni.
-
"az biztos, hogyha nem lett volna katonaság meg háború, a mai internet nem így nézne ki,"
Nem pont így, de nem biztos, hogy olyan más lenne. A franciáknál is kísérleteztek egy csomagkapcsolt hálózattal és az USA-ban is nekiálltak az ARPANET-től független hálózatokat építeni. A mai internet kiépülésében ennek sokkal nagyobb szerepe volt, mint az ARPANET-nek, az tulajdonképpen csak a TCP/IP-t hagyományozta a világra (ami önmagában is remek dolog, de ha nem lett volna, akkor valószínűleg valami nagyon hasonlót találnak ki helyette).
"jó eséllyel nem lenne ennyire elterjedt"
A terjedéshez meg végképp semmi köze nem volt az ARPANET-nek, az katonai hálózat volt, nagyon szigorúan ellenőrzött hozzáféréssel, mondhatni a gyors terjedés ellentettjére volt kitalálva

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Beyerdynamic Dt 1770 Pro 250 ohm fejhallgató eladó
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- ELADÓ: ASUS MAXIMUS VII Ranger LGA1150 alaplap - ritka, gyűjtői darab (+gari/számlás)
- Lenovo Thinkpad T14 X280 X390 Yoga 460 Magyar Billentyűzetek eladó
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mivaaaannnn
Ott rohadjon rájuk az összes...

) Ha most venném kb 40- be lenne ugyan az
Plusz én Rx 460 4 gb ot tudtam csak venni (nem volt plusz 10 ezrem gtx 1050 ti-re)amit szintúgy nem bántam meg,eljátszok vele,nekem megfelel.De ha 65 körűl kapható lenne egy Gtx 1060 6 Gb akkor tuti hogy azt kispórolom.De így sem panaszkodok,peddig egy alap gépecském van a mai viszonylatban.

Épp a minap számoltam, hogy lassan le kéne cserélnem a kiöregedő desktop gépemet (5 év, i3, 8 GB, noVGA, SSD, paneltáp, mini-ITX), de a világon nincs annyi pénz. Pedig nem szálltam el a kalkulációval: i5, 16 GB, szintén semmi vga, m2 SSD, szintén mini-ITX...

Nem a teve, a gép!