- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
Nem tudsz recovery-vel fw-t frissíteni OS frissítés nélkül, ezért gyakran előfordul, hogy a recovery szerverén található image-ben régebbi OS build van. Ilyenkor telepítés után az OS-t külön tudod OTA frissíteni a legújabb buildre a már felrakott fw megtartásával. Másik opció, hogy megvárod az fw OTA frissítését, úgy marad a telefonon a meglévő build.
-
confuser
senior tag
Tillu70
Nem tudom hol és mikor olvastad, de már vagy fél éve nem megy, és jelenleg nincs is tervben az android appok futtatása.TFSi
Lumia nincs több tervben, ez már hónapok óta nem újság annak, aki tényleg követi a híreket. A Surface Phone pedig mindig is elsősorban üzleti vonalra volt szánva, ez sem újság (ez egyébként nem azt jelenti, hogy a consumer piacon nem lehet majd megvenni). -
confuser
senior tag
Ezek szerint de.
Utolsó gondolatom a témához: (privátban bárkivel szívesen folytatom, de ide már sok lesz az off)
Nekem azt jelenti a minőségi, hogy a kész termék 2 év múlva is hasonló módon képes üzemelni, mint új korában, illetve a fizikai állapota sem romlik le jelentősen. Pl. egy szériahibás telefont véletlenül sem neveznék minőséginek, hiába van tenyérbe simuló formája és high-tech anyaghasználata, ha egyszer 100-ból 10-nek fél éven belül kontakthibás lesz egy gombja. Ha szerintetek ez helytelen értelmezése a minőségnek, akkor meg is találtuk a véleménykülönbségünk alapját. -
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
legiaap #1046 üzenetére
"sokkal minőségibb a 650"
Mi alapján? Egy 3 napos teszt alapján? Ja, ok."meg jobban is néz ki"
Ezt nem cáfoltam, csak azt mondom, hogy a review-k többsége ez alapján ítéli "minőségibbnek", ami nettó baromság.Nem akarok ebbe feltétlenül belemászni. Egyértelműen látszik, hogy mást jelent nekem a minőségi, mint a legtöbbeknek.
-
confuser
senior tag
válasz
arcadio #1009 üzenetére
Ugyanazt rakod vissza, de a backup már egy egészen más tészta. Több mint valószínű, hogy az zavart be. Persze nem lenne neki szabad, szimplán csak szar, de ha workaround-ot keresel és nem akarsz az MS-re várni, akkor a backup nélküli HR a megoldás. Vagy még tisztább a WDRT-s reinstall backup nélkül.
-
confuser
senior tag
Igazából hardveresen eddig egyedül a hátlapra jött panasz, ami meg simán cserélhető, úgyhogy szerintem nagyon nem kell belefeszülni a vizslatásba. Amit viszont javaslok belakáskor, hogy a Store frissítésekre keresve elsőként magát a Store-t frissítsd (igen, a Store önmagát frissíti). Elég sok friss belakáskor az elérhető app update, és a gyárilag rajta lévő Store app nagyon lassan update-eli az appokat. De ha azt frissíted elsőként, akkor a többi app már jóval gyorsabban fog frissülni
-
confuser
senior tag
Használható ugyanaz, sőt, javallott
Ez az egész Win10 koncepció lényege, hogy közös alapon megy egy csomó dolog, ezt pedig userként egy közös MS accounttal tudod megtámogatni. Pl. ha megveszel egy fizetős uwp appot a Store-ban, azt telefonon és PC-n is használhatod onnantól (MS accounthoz köti a vásárlást). De pl. az üzenetek (SMS app) szinkronizálását is MS accounton keresztül végzi, és így írhatsz gépről is SMS-t (jelenleg sajnos Cortana függő).
-
confuser
senior tag
Ezek a WindowsCentral-os renderek? Meg kéne fontolniuk hogy legközelebb is fogadnak-e fel grafikusokat jópénzért, hogy hallomásból összerakjanak egy render-t, mert mint láthatjuk, sokmindenben eltér a valóságtól, és nem csak apróságokban (2,5D kijelző, fizikai billentyűzet).
-
confuser
senior tag
válasz
Reinhardt #485 üzenetére
Nem is arra épít. Elolvastad egyáltalán a cikket? Ez a 3 választott "szegmensből" csak az egyik. Ráadásul mivel kezd rögtön a következő fejezetben?
We have, in fact, good traction in the business segment. So this is business customers who are actually buying phone devicesSőt, az alsó kategóriáról is úgy beszél, hogy ott jelen vannak, van ott keresni valójuk, stb., csak a high-end-ről nem, az csak "for the fans", és jelenleg sehol sincsenek benne (ez nyilván a nyárra vonatkozik, hiszen akkori az interjú).
A Windows 10 bejelentése óta pedig kínosan ügyelnek arra, hogy minél inkább "Windows"-ként hivatkozzanak a WP-re (és W10M-re is). Már a HTC One M8 for Windows verziónál elkezdődött ez a fajta kommunikáció, és azóta is tart.
De nem fogok olyanokkal itt hsz-shitstorm-ra kelni, akik elolvastak 2 sort (vagy még annyit se) egyetlen interjúból, mikor én már bő két éve minden bejelentést megnézek, utánaolvasok, elemzéseket olvasok külföldi oldalakon, és nagyon jól tudom, hogy mi hangzott el az MS szájából, és mi az ami csak pletyka.
Ha nem hiszitek el ami feketén-fehéren le van írva, az a Ti dolgotok, de ez az alaptalan, de főleg megalapozatlan és kötekedő hangvétel nem olyan stílus, ami józan érvekkel meggyőzhető lenne, úgyhogy hagyom is a búsba. Olvassatok utána, aztán ha találtok az állításaimnak ellentmondó nyilatkozatot, azzal lehet privátban előhozakodni.
-
confuser
senior tag
Július 21-ei interjú. Ezt követően ő maga is többször megismételte ezt a kijelentését, illetve Terry Myerson is nyilatkozta ugyanezt. A nagyobb, nevesebb wp oldalak is lehozták (wincentral, winbeta), illetve ha jól emlékszem még egy Twitter Q&A-ben is olvastam a megjelenés után, hogy "these are for the fans", de most telefonról nem fogok ennyi forrást előkotorni.
-
confuser
senior tag
válasz
mrhitoshi #471 üzenetére
Szóval nem értesz egyet vele. Értem. Ha van egy cipőket gyártó cégem, és azt mondom, csinálok felemás cipőt csálé lábú kacsacsőrű emlősöknek, akkor te milyen jogon nem értesz egyet a kijelentésemmel? Az én cégem, az én termékem, az én döntésem. Attól hogy te mást mondasz, én azt a célcsoportot célzom meg amelyiket én akarom, nem amelyiket te gondolod.
Tévedtél, mert nem ismerted a hátteret. Nem vagy képes beismerni, és makacsul az eredeti véleményedet véded, noha többszörösen és egyértelműen meg lett cáfolva. Szánalmas viselkedés. Ez az utolsó kommentem ami hozzád szól, felesleges ilyennel vitázni.
-
confuser
senior tag
válasz
mrhitoshi #448 üzenetére
Nem értem miért kell úgy beállítani a dolgot, hogy csakis a WP fanoknak készült, mert ez hülyeség.
Szerintem azért, mert az MS CEO-ja már fél évvel ezelőtt megmondta ezt szó szerint, és azóta is többször megismételte eme kijelentését különböző interjúkban. De az is lehet, hogy csak úgy hobbiból találtuk ki.
-
confuser
senior tag
Ez irgalmatlan hülye megoldás. Minek vennék phablet-et, ha 4" kijelzőt akarok bámulni? Egy vicc ez a megoldás, kivéve a gombok oldalra helyezhetőségét. Az egykezes mód csak arra a rövid időre kell, amíg a kijelző tetején lévő gombokat megnyomod, nem hosszútávú megoldásként. És egyébként így kisebbek lesznek a gombok, ráadásul még mindig elég "messzire" kell átlósan nyúlni. Nem látom, hogy ez egy jobb megoldás lenne, mint a W10M-é (de legyünk őszinték, ez az iOS megoldása).
-
confuser
senior tag
Azért vannak ígéretes próbálkozások.
HTC One M8: Van Android-os és WP-os verziója. Vásárlás előtt dönthetsz, utána mondjuk már nem. Ilyen egyébként több is van, de a többi alsó kategória. Sajnos csak USA-ban forgalmazzák/forgalmazták.
Xiaomi Mi4: Android-dal jött ki, de hivatalosan cserélgethető W10M az Android-dal. Hogy azért itt is legyen valami korlátozás, egyelőre csak a 4G-s verziónál lehet... [link]
-
confuser
senior tag
Félig sikerült egykezes mód is akad: a Start gombot hosszan megérintve a képernyőtartalom lejjebb ugrik, így a felső részeket tényleg el lehet érni, alul viszont kilóg a lóláb – fogalmam nincs, hogy ez hogyan mehetett át a rostán.
Fentebb írta valaki ugyanezt, de én se értem, itt mi nem stimmel. Én pont ilyen viselkedést várok tőle el.betűméretváltás után a rendszer újraindítást kér
Bullshit. Már az adás topicjában is leírtam, hogy ez téves info, és remélem nem kerül bele a cikkbe.
Betűméretváltás: Gépház > Könnyű kezelés > További lehetőségek > Szövegméretezés > zéró újraindulás
Amiről ti írtok (Gépház > Rendszer > Megjelenítőeszköz > Szöveg, alkalmazások és elemek méreteze ezen a megjelenítőeszközön) ennél jóval több (lásd a fentebb is linkelt hsz-em)Az Edge és az egész rendszer keresője a Bing
Szintén írták fentebb is, megnyitsz egy keresőt (pl. Google), és máris választható kereső lesz Edge-ben. A rendszerre ugyanez nem igaz.Egyébként a teszt tartalmának többi része tetszik, teljesen objektívnek tartom, de egy korrektúrán még áteshetne, cefet sok formai hibát láttam benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest