Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- tordaitibi: Chatcontrol
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"A TRIM használata mellett viszont kiolvasódik a komplett blokk, mind a 128 db fájl, a cache-en belül módosul a blokk (kitörlődik belőle a 4 KB-os fájl), aztán újraíródik a blokk, vagy méginkább egy másik (wear leveling), már ha van rá lehetőség."
ez így nem stimmel. nem méginkább, csak akkor nyúl wear leveling-hez, ha a cella elfáradt. tudtommal a TRIM konkrétan ugyanazt a cellát írja felül mindig, ezért is van, hogy az adatmentés kvázi lehetetlenné válik TRIM-elt meghajtókról. szóval elméletileg több írási művelet zajlik, de ez nem igazán ront az SSD élettartamán.
-
lorcsi
veterán
hehe...
kihagyom a wistát, a win7-et is és az xp után felteszem majd a win 8-at -
WonderCSabo
félisten
és moonman: Télleg nem kéne, sztem rohadt randa.
Erre gondolok:
A hírek szerint az asztali gépekre szánt kiadásban tovább él az Aero felület, de a kisebb készülékekre, tabletekre egy mozaik (tile) alapú GUI-t képzelnek el
Szóval ez a Win7 Phone Metró kocka dizájn nem kéne.
-
rt06
veterán
kit erdekel, hogy ki hagyta ki a vistat, meg hogy ok mit ereznek?
amit kiemeltel idezetkent, s amire itt hovatkozol, az koszonoviszonyban sincs egymassal
ha en kerekparrol valtok mercedes-re, akkor jogosan reklamalhatok, hogy nem is fogyaszt kevesebbet a legujabb slk az elodjenel?
-
-
-
kpal
nagyúr
Na kíváncsi vagyok majd mit tud.
-
"Azt is rebesgetik, hogy a Windows 8 nem igényel majd erősebb hardvert, mint a Windows 7, e tekintetben tehát az elődje felhasználóbarát gyakorlatát követi..."
Április 1-i tréfának elég lapos... szerintem tudtok ennél jobbat is
-
Sandroid
csendes tag
Én csak azt várom tőle hogy megannyi félresikeredett próbálkozás után, végre legyen jobb mint az XP...
-
Butcher-HUN
senior tag
DX12 lesz nem lesz?
-
pzstm
titán
Megnyílt a Win8 topik
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #65 üzenetére
mitne?
#78: én mondjuk pont nem tudom, a trim mitől okozna többlet írást.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
w8-nál jobb nevet nem tudnak kitalálni?
-
Morden24
nagyúr
semmiképpen nem árt, ha kevesebbet írkál rá az OS
Normális trimmel (amit a W7 önállóan támogat) gyakorlatilag teljesen mindegy
Hogy megbízhatatlanok az éppen lehet, de ez szerintem simán azért is van, mert általában a legolcsóbb változatokkal kerülnek kapcsolatba az emberek (az enyém is a lehető legolcsóbb volt anno). Nem állítom, hogy szarok ezek a termékek, de biztos szarabb a gyártósor kihozatala, az anyaghasználat vagy a miinőségellenőrzés, tudom is én... -
fatal`
titán
"Mert ugye ssd-t rendszernek veszünk"
Ahol netbookban volt ott lehetnek rajta doksik ám.
Ne mindig az itteni userekből indulj ki, gondolj tipikus átlaguserre, aki azt sem tudja mi az az SSD csak vett egy olcsó netbookot, kicsi ssdvel és 1 év után elszáll az összes adat.
Nem mondtam, hogy a sok írástól száll el, de semmiképpen nem árt, ha kevesebbet írkál rá az OS, még akkor sem ha 20 trillió év alatt halna meg tőle. Csak azt mondtam, hogy megbízhatatlanok, az írás témától függetlenül.
-
polonic
félisten
Na most az írástól halt meg vagy csak szimplán befeküdt önként a sírba? Azért nem mindegy. De ezt írták is előttem.
"Persze van rájuk garancia, de az adatokra nincsen."
Mit számít az elveszett oprendszer? Újratelepíti az ember és kész. Mert ugye ssd-t rendszernek veszünk, mennek még rá programok és játékok, ezek pótolhatóak.
Ha meg valaki adattárolásra vesz ssd-t, na az sem normális. -
Morden24
nagyúr
Ehhez képest az általános tapasztalat, hogy nem túl hosszú életűek
Komolyan van olyan, aki szarráírta az SSD-jét 1-2-3 év alatt? Mert annak azért nem ártana valami kitüntetés, vagy legalább egy kis vállon veregetés.
Mert oké, hogy behalt, nekem is behalt egy G.Skill ssd-m, de nem azért, mert annyi művelet lett rajta elvégezve -
fatal`
titán
"De nem kell foglalkozni az ssd-kkel kapcsolatos urban legendekkel.
Ph-n is több tesztben volt róla szó, hogy nem tudom milyen igénybevétel (tehát szinte folyamatos írás) esetén 1x évig bírja ki egy ssd. Egy ilyen "nem tudom milyen igénybevételnek" meg soha nincs kitéve az ssd."Ehhez képest az általános tapasztalat, hogy nem túl hosszú életűek, akkor mégis miért? Ismerősömnek is 1 év után behalt, fs topicban is panaszkodnak és több helyen láttam, hogy kb 1-2 év után meghalnak. Persze van rájuk garancia, de az adatokra nincsen...
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo #65 üzenetére
Nem is kapsz mozaikot, ne parázz. Csempe lesz
-
polonic
félisten
De nem kell foglalkozni az ssd-kkel kapcsolatos urban legendekkel.
Ph-n is több tesztben volt róla szó, hogy nem tudom milyen igénybevétel (tehát szinte folyamatos írás) esetén 1x évig bírja ki egy ssd. Egy ilyen "nem tudom milyen igénybevételnek" meg soha nincs kitéve az ssd.(#61) pzstm
Hol lehet jelentkezni pénzosztásra? Amennyit én már pártoltam az MS-t, és mindezt ingyen, bele sem gondolok mennyi pénzem lenne.
-
wetsom
tag
Vajon milyen is lesz az új dizájn?
Pzstm által berakott képen azt vettem észre, hogy a lomtár ikon egy árnyalattal kopottabb sötétebb lett, az a gyanúm, hogy a többi ikon is hasonló változáson megy át.
Az IE9 ikonokból kiindulva kevésbé lesznek csillogóak az elemek.Az AERO mindenképpen marad, de lehet minimális változások azon is lesznek, szerintem is "mattosítanak" rajta.
A háttérkép, és eddig amit láttam minden arra utal, hogy elmozdulnak a minimalistább irányba, de hogy maradnak-e az úton az a jövő zenéje...
-
fatal`
titán
"az ott nem az "msn", hanem integrálódik a Live ID a rendszerbe. belépsz és minden Live-os cucchoz hozzáférsz külön bejelentkezgetés nélkül."
Igen, így is fogalmazhattam volna. Remélem el lehet pakolni onnan, illetve én csak messengert és skydriveot használok (utóbbit nagyon-nagyon ritkán) így, akár azt is remélem, hogy ki lehet takarítani onnan, nekem az óra legyen a jobb alsó sarokban.
(#63) Gorneck23:
"Nemtom mit kéne rajtuk támogatni, ahogy azt se értem, hogy sokan minek hekkelik szét a rendszerüket, mert ssdjük van.."
Azt, hogy ne írjon rájuk állandóan, mert nem szeretik. Pl. lapozófájlt automatikusan tegye át máshova (ha van hova), hiberfil.sys-t szintén. Ilyesmi.
-
WonderCSabo
félisten
Mozaikot ne! Könyörgöm ne!
-
Gorneck
legenda
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Kérdés. Akkor ha kijön a rendszer, exfat-ra is fel lehet majd dobni, vagy érdemes az ntfs fájl rendszert alá rakni majd? Vagy erről még nagyon korai beszélni?
-
Morden24
nagyúr
az ott nem az "msn", hanem integrálódik a Live ID a rendszerbe. belépsz és minden Live-os cucchoz hozzáférsz külön bejelentkezgetés nélkül.
Ezért egyesek biztosan szívesen megdobálnának nehéz tárgyakkal, de ez eddig az, ami miatt leginkább várom a W8-at. Mármint nem a kis, tálcán ülő kép, hanem a Live integráció miatt.
-
moonman
titán
hova naplózzon? amúgy mit naplóz annyira? merthogy már Win7 is felismeri az SSD-ket és kikapcsolja a defragot, bekapcsolja a trim-et, stb.
az ott nem az "msn", hanem integrálódik a Live ID a rendszerbe. belépsz és minden Live-os cucchoz hozzáférsz külön bejelentkezgetés nélkül.
-
fatal`
titán
Ki a fene kötelez rá, hogy mindig a legújabbat használd? Nyílván aki megvette a win7et, az nem fogja megvenni a win8at, mert esetleg kihagyja, és?
Te komolyan azt gondolod, hogy az első promó képek miatt az arcfelismerés lesz a legnagyobb újítás? lol.
(#45) moonman: Pl. hogy ne naplózzon folyton az SSDre. Engem egyelőre nem érint, de 2012 végén, 2013 elején már lehet, hogy fog.
(#54) pzstm: Már megint lekerül az óra mellé az msn, csak most a másik oldalra? Ne már
Borzalom az ott.
-
pzstm
titán
azért én megvárnám amíg az első kiszivárog(M3-as buildben tesztereknek is M2 van EULA-ban...és 7971 esetében is ez áll fent...ezért írják....)
7955 is the first build compiled after final win8_m2 build...
Don't forget (for win7 testers) early win7_m3 build have m2 EULALassan nyithatjuk win8 topikot...vagy ez már az?
Sorry a nagy képért, de kifogytam tárhelyből
-
Nagyon kíváncsi leszek rá,menyire lesz felhasználóbartát,és érdemes lesz arra,hogy a win7-et lecseréléjem
-
pzstm
titán
friss infók szerint eltolták a régebben M2 végének hitt státuszt...7971-es build a végleges M2, ezért került az kiválasztásra, ezért az jutott el OEM-ekhez.....a legfrisebb információk szerint....
-
moonman
titán
remélem visszavesznek ebből a stílusból. ugyanezt a buzit jelölték ki már Win7 design team élére is?
#47: új fájlrendszerről nem volt szó, NTFS marad. fájlrendszerre épülő, adatbázis-alapú keresőről volt szó, amit végül átpakoltak az SQL Server-be, Windows meg megkapta a Windows Search nevű kistesót. szerintem nincs is vele semmi gond. amúgy biztosan jó lenne, mert a koncepció király volt, de őszintén szólva szerintem az emberek 99%-a nem értené és ezért nem is használná. hány usert láttál, aki aktívan használja a beépített keresőt Explorer-ben (pl. dátumra, méretre szűrve, kulcsszavakkal, úgy rendesen)?
-
zoli62
addikt
Mit várhatunk? Pl. egy új fájlrendszert....
-
moonman
titán
megint a magyar viszonyokból indulunk ki. egyrészt a frissítés nem kötelező, másrészt egy upgrade odakint filléres kiadás, a hüjének is megéri. ráadásul az emberek zöme 2-3 évente úgyis komplett gépet cserél, akkor meg már nem mindegy? továbbra sem magyarországról beszélek persze.
meg azért várjuk már meg, hogy kiadják, mielőtt elkezdenénk temetni.
-
pzstm
titán
Arról nincs konszenzus, hogy milyen fejlesztési stádiumban lévő kódot kaptak az OEM-ek
Ez van fent Connecten: 7971.0.110324-1900
Legutolsó friss build: 7973.0.110329-1742 (még szinte meleg
)
Amúgy következő Office fejlesztése is szépen halad, jelenleg még M2 stádiumban van (annak is a vége felé) Latest Office15 build: 15.0.2714.1001
Vicces, hogy az Office15 jelenleg még nem telepíthető Win8-ra
-
pzstm
titán
Azért gyors a tempó, mert ha valaki 2009 őszén rászánta magát, hogy kiadjon 50 000+ Ft-ot egy új OS-re, az 2010-ben nem feltétlenül akarja kikukázni és újat venni.
2010-ben miért kukázná ki? 2011-et írunk és még csak publikus beta-ról sincs (hivatalos) hír...
(2012 végére várható továbbra is RTM 2013 január hetedikei GA-val) -
Morden24
nagyúr
Az átlagember nagyon sokszor lemaradásban van, ettől még a váltás nem kötelező, viszont az új architektúrák miatt muszáj belehúzniuk.
A Vista, Win7 sok évig támogatott lesz még.Arról nem is beszélve, hogy mindig vannak új belépők, illetve újrabelépők, mert sokan nem os-t, hanem gépet fejlesztenek (nem a sarki boltból, hanem OEM-et), amihez meg jön az új OS. Tehát kuncsaft mindig van, mert sokan vesznek éppen aktuálisan valamilyen számítógépet.
-
BonFire
veterán
Azért gyors a tempó, mert ha valaki 2009 őszén rászánta magát, hogy kiadjon 50 000+ Ft-ot egy új OS-re, az 2010-ben nem feltétlenül akarja kikukázni és újat venni. Tudom, hogy az upgrade mindig olcsóbb, de sokan XP-ről váltottak, arról meg nem lehetett upgrade-elni. És ha csak 25 000 az upgrade, sokaknak akkor sem éri meg, mert "még csak most" vették az "újat".
Az átlagembernek ahhoz is kell 1-2 év, hogy teljesen megszokjon és belakjon egy OS-t, erre dobhatja ki. Sokan vannak, akik nagy húzódozva még csak most kezdenek el szemezgetni a W7-tel, hogy felrakják. No, az ilyenek tuti ki fogják hagyni a W8-at, és minimum a W12-nek el kell jönnie, hogy hozzon az "előzőhöz" képest annyi változást, hogy megérje ismét kiadni rá, és újat tanulni.
Tehát ha így szemléljük, akkor a W8 ismét akkora bukta lesz, mint a Vista, de más okokból. A Vista megelőzte a korát, a Win8-at meg egyszerűen hamar adták ki. Az nem mérvadó, hogy a Linuxból fél évente van új disztrib. Nem azt kell követni.
Megmondom őszintén, számomra – e cikk alapján – semmiféle hasznos újítással nem jelentkezik, tehát ha az újdonsága ennyiben ki is merül, akkor én nem váltok rá. Meg gondolom vannak még így vele egy páran. Nem izgat a webkamerás arcfelismerő bejelentkezés, mert
• az én gépemet csak én használom;
• ha az érzékenységet magasra állítod, már egy napos borostával sem eged be;
• ha meg alacsonyra, akkor egy rosszabb minőségű fotóval is.Ezt olyan mondja, akinek évekkel ezelőtt volt beépített kamerát és arcfelismerős notebookja és ez a tapasztalata.
-
vanhalen
senior tag
Nekem sem "fagyott". Amikor (és ameddig) ment, addig tűrhető volt. (A Flipperét meg még most is virtuálisan futtatom, LEGJOBB
..XP-s már csal..) A gond az volt vele, hogy igazából nem volt "kész" a motorháztető alatt.. Én személy szerint meg azt tapasztaltam, hogy elég hamar meghalt a gépeken, Win98SE meg bírta ugyanazokon a gépeken szóval érdekes. Vista meg...
-
Morden24
nagyúr
A Vistával nekem nem volt bajom, mondjuk egy normális gépre raktam rá, nem egy régi darabra, tehát sem a driverekkel, sem a hardverigénnyel nem volt parám. Márpedig ez a két dolog volt rákfene, egyébként semmi baja nem volt annak az OS-nek
Az Me-t azért basztatták, mert hogy fagy. Én erre nem emlékszem. Mondjuk akkor nekem egy "leselejtezett" Compaq gépem volt otthon, összerakott brand masina, lehet ez beszámított valamennyit. Passz
-
F34R
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
vagyis még talán otthon is használták sokan (valszeg, mert a ME siralmas lett)
Ez szerintem csak egy nagyon szűk rétegre volt igaz, nem általánosan. Egyébként tudom, hogy egyedül vagyok a dologgal, de én pl. szerettem az Me-t, az első olyan OS volt (számomra), ami túlmutatott az egyszerű funkcionalitáson, és tényleg adott valami "plusz felhasználói élményt". A következő ilyen a Vista volt, azóta szerencsére helyes az irány, legalábbis szerintem
-
vanhalen
senior tag
Win 2000-en gondolkoztam én is. Mert ugye írhattam volna még Win 2003-at is. Csak anno az NT vonalból kissé kilógott a 2000-es.. Úgy értem felhasználási szokások tekintetében. Sok cégnél, könyvelő irodánál, iskolákban stb. kinőtte magát az NT "rendszergazdai" oprendszer jellegén túl, vagyis még talán otthon is használták sokan (valszeg, mert a ME siralmas lett) A Neptune valahol félúton volt 2000 és XP között (verziószámra is) Egyetértek, akkoriban lehetett MS fejekben az a koncepció váltás, hogy "álljunk át NT alapokra az otthoni felhasználóknál is és felejtsük el a Win98-ME vonal továbbfejlesztését"
-
-
vanhalen
senior tag
"..a WinXP-Vista távolság nem normális az MS történelmében, mert korábban gyorsabban jöttek az oprendszerek (95->98->XP)"
Jaja, és akkor még ott volt 98SE - Millenium - Win2000 - Windows Neptune (amit végülis nem adtak ki, de fejlesztették őt is..) szóval azért MS gyorsabb ütemet diktált régebben. 2000 után szúrták el azzal, hogy az XP gépigényét az éppen aktuális hardverekre lőtték be (P2-P3) ahhoz képest viszont a Ciszta gépigénye brutális volt... A Windows 7-el pedig visszaálltak a "jövő hardvereire fejlesztünk" koncepcióhoz, amit a Win 95-nél is hangoztattak már "Plug & Pray". XP-nél siklott ki ez szerintem..
-
Yutani
nagyúr
Hát persze, el is felejtettem az ARM-re szánt Win8-at (és még örültem is, hogy nyit az MS az ARM felé). És abban is igazad van, hogy a WinXP-Vista távolság nem normális az MS történelmében, mert korábban gyorsabban jöttek az oprendszerek (95->98->XP).
Hát akkor hajrá MS, csináljátok csak!
-
hfrankee
senior tag
Akkor a "factory reset" kiválthatja az OS reinstallt?!
Mélyen belenyúl a rendszerbe vagy csak az alkalmazásokat törli?!
Mindez homály még,gondolom.. -
vanhalen
senior tag
"Tényleg kell ez a nagy rohanás? Most jött ki nemrég a 7, jövőre meg a 8 jön?"
A Windows 8 "erőltetett menetben" való fejlesztési ütemének hátterében elsősorban az ARM térnyerése áll (Tabletek, ARM-os "bookok") és perze az Android ugrás szerű térnyerése. Ballmer bemutatóján már a jelenlegi ARM Soc-al ellátott kütyün is (Talán Snapdragon volt?) teljesen korrekt sebességgel futott az apfa verziós Win 8... 2012-re várhatóak az új ARM Cortex15-ös Soc-ok[link], amik nagyságrendekkel gyorsabbak és okosabbak lesznek a ma alkalmazottaknál. Ettől függetlenül az is igaz, amit az egyik előző hozzászólásban Morden24 (#10) említett: A fejlesztési ütem, meg a késések a Longhorn-Ciszta gubanc miatt jöttek képbe anno, előtte olyan 2-3 évente ugrottak verziókat..
-
Brown ügynök
senior tag
Inkább várjunk, mint csalódjunk.
-
koshmar
veterán
Hát erre az op.rendszerre várhatunk még...
Brown ügynök: Jah.
Pont a világvége előtt jelenik meg.
-
Morden24
nagyúr
Ha lehet hinni az eddigi infóknak, akkor a helyzet az, hogy 2006 vége/2007 eleje óta nem változott érdemben a hardverkövetelmény, ergo az a Vistás gép, amit 4 éve megvettél, illetve az a W7-es gép, amit 2 éve megvettél, még továbbra is futtatni fogja a rendszert.
Ameddig nem húzzák ki a hardvert az ember segge alól, addig no para, ha rohannak a szoftverrel - főleg, hogy nem lesznek most sem XP -> Vista váltáshoz hasonló problémák.
No meg amúgy is, ha nem lett volna Longhorn reboot, akkor semmi meglepő nem lenne ebben a fejlesztési sebességben. A W7 2009 közepén lett rtm és októberben retail. Az eddigiek szerint a W8 ugyanezt az ütemezést fogja követni, ami 3 évet jelent. Bőven jó. Na meg hát váltani sem kötelező, support marad a W7 mellé is
-
Yutani
nagyúr
Tényleg kell ez a nagy rohanás? Most jött ki nemrég a 7, jövőre meg a 8 jön?
-
HZoli87
veterán
A cím így jobban hangzik: Mit várhatunk ... ?
-
F34R
nagyúr
De jó lenne egy karcsúbb rendszerigény
ie10 re kiváncsi leszek de gondolom egy-két plusz features + html5 támogatás és kifújt
-
kraftxld
félisten
"obskúrus" ez mit jelent?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Mp13?!-ról nincs hír még, hogy milyen lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest