Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] Mi a Warez? Bűn vagy kényszer? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#951) fateless válasza vili13 (#948) üzenetére


fateless
veterán

Azért - bár sokat legombolnak az "élősködők" az emberről - a szükséges reklám és egyéb nélkül nagyon nehezen hallanál arról, hogy egy fejlesztő elkészített egy új játékot, amit te használhatsz és élvezhetsz. Szóval elég nagy szükségünk van ezekre az "élősködőkre", pláne ha arra hivatkoznak egyesek, hogy azért (is) kell a warez, mert nálunk csak később jelenik meg egy játék, film, album, az adott személy pedig nem akar várni. Ha ilyenkor nem tudunk várni, akkor az ingyenes játék hírének hozzánk való eléréséig vajon hogyan tudnánk várni...
Persze ha azt mondom, hogy a marketingre szükség van, akkor ettől egyesek biztosan bekattannak. :DDD

dwayne.hicks: ki sem találnám a hsz-odból, hogy ki vagy más néven regisztrálva...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#952) Racecam


Racecam
MODERÁTOR

dwayne.hicks (nostrum), ne gyere vissza, mert Te egyszerűen képtelen vagy tanulni a hibáidból. :(

[ Szerkesztve ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#953) vili13 válasza fateless (#951) üzenetére


vili13
őstag

Az internet előtti korban talán igazad lett volna, de ma már elég gyorsan terjednek a hírek, és amit érdemes, azt az említett élősködők nélkül is elég hamar megtalálja és felkapja a nép. Szóval lehet, hogy neked szükséged van rájuk, nekem viszont a legkevésbé sem, és ha már az aktív eltakarításukra nincs lehetőségem, legalább támogatni nem szeretném őket.
A marketing ez esetben persze inkább csak példa, nem állítom hogy semmilyen egyéb területen nincs rá szükség, és nem őket tartom a legfőbb élősködőknek. Érdemi, elismerhető és díjazható teljesítménynek viszont csak a fejlesztést tartom. Na meg persze a védelmek feltörését, aki profi módon és haszonszerzési cél nélkül csinálja puszta lelkesedésből, egyenesen hős a szememben.

(#954) Morden24 válasza vili13 (#953) üzenetére


Morden24
nagyúr

Sajnos sok esetben nincsen igazad. Tulajdonképpen az egyik legnagyobb keresztje pl. az Opensource cuccoknak az, hogy nincsen megfelelő tájékoztatás róluk. Aztán ha megnézel pl. egy Firefoxot, azt nem kicsit megdobta az, hogy ráálltak a "figyelemfelkeltésre".

Amúgy net előtti időkben itthon játékokról gyakorlatilag csak és kizárólag újságokból, illetve szájról szájra alapon tudtál tájékozódni. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb esetben ezek még mindig távol-nyugati technikákra épülő propagációk, Európában sokminden máshogy működik (ez egyébként az európai kiadókon/stúdiókon is meglátszik... a legtöbb esetben sokkal szofisztikáltabbak és kevésbé tolakodóak, mint pl. USA-béli társaik - nem mondom, ettől függetlenül errefelé is van szemét rendesen).

Na meg persze a védelmek feltörését, aki profi módon és haszonszerzési cél nélkül csinálja puszta lelkesedésből, egyenesen hős a szememben.

Ebben teljesen egyetértek veled, és erre Vistaboy írta akkor is a legfontosabbat; nevezetesen, hogy ezek a hősök is úgy gondolják, hogy illik megfizetni a munkát (mellesleg igazad van, hogy a pénz szétosztásra kerül [tehát nem mind a fejlesztőhöz megy], mert az ügyvéd, a marketinges és a takarító is részesedik belőle, hiszen ugyanattól a cégtől kapja a fizetési csekket... ellenben nemlétező pénzből ugye senki nem kap semmit).

Sectumsempra - For Enemies

(#955) Rive válasza katt777 (#949) üzenetére


Rive
veterán

Nem én költöttem ki az UV-olvasható jeleket...
Talán olvass vissza, mit is írtál - mellé esetleg végre előkereshetnéd, miről is szólt a hír. Mostanra már az eddig összehordott dolgaid tükrében egészen egyszerűen nevetséges, amit írsz.

Elmondom neked +1x, mert 5x szemlátomást nem volt elég
Az eddigi produktumod alapján még arra se tartalak elég kvalifikáltnak, hogy eldöntsd: egy hardver vajon hibás vagy sem - nem, hogy arra: mitől hibásodott meg.

Bizonyítanod neked kellene. Végre, sokadszori kérés után. Elvégre te állítottál itt valamit.
Én, sokéves szervíz-gyakorlatommal, hardver-mérnöki munkámmal, IT-ismereteimmel valóban jól elvagyok.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#956) vili13 válasza Morden24 (#954) üzenetére


vili13
őstag

"Tulajdonképpen az egyik legnagyobb keresztje pl. az Opensource cuccoknak az, hogy nincsen megfelelő tájékoztatás róluk."

Van tájékoztatás, legfeljebb nem tolják a képedbe folyton valami fizetett hirdetés formájában, ami nekem nagyon is megfelelő. A megfelelő fórumokat vagy internetes szaksajtót meglelni pedig gyerekjáték. Nem kevés ingyenes szoftver lett közismert pusztán azért, mert tényleg jó, a kivételek inkább a szabályt erősítik.

"Amúgy net előtti időkben itthon játékokról gyakorlatilag csak és kizárólag újságokból, illetve szájról szájra alapon tudtál tájékozódni."

Ez tényleg így volt. Az újságok előtti időkben meg még azokból sem. Ma pedig nem így van, és ezt a kiadók élősködőinek is tudomásul kéne venni, és valami más, tisztességes munka után nézni. Persze a kapzsiság nagy úr, akkor viszont a warez üldözése max a törvények szerint jogos, de egy cseppet sem igazságos.

"ezek a hősök is úgy gondolják, hogy illik megfizetni a munkát"

Az ő munkájukat is szívesen megfizetném, esetleg a takarítóét is, meg azét, aki házhoz hozza a megrendelt dvd-t. A marketinges tőlem továbbra is éhenhalhat, az ügyvédek tekintetében meg valami ennél gyorsabb megoldást tartanék ideálisnak.

(#957) priti válasza Morden24 (#942) üzenetére


priti
addikt

Nem értek egyet, szerintem nem lehet azt mondani, hogy nincs szükség prioritásbéli különbségtételre, mert mindkét fronton fel kell lépni.
Azért nincs igazad szerintem itt, mert adófizetők pénzéből működő szervezetekről beszélünk, a befizetett adót pedig kutya kötelesek a legnagyobb hasznossággal elkölteni, így azon a fronton kötelesek eredményeket felmutatni, amelyik a legnagyobb kárt okozza számomra, következésképpen ha képtelenek a törvényben rögzített szabályozást betartatni, akkor készítsenek minőségi, versenyképes vírusírtó, kémprogram szűrő, tűzfal stb. szoftvereket és tegyék elérhetővé a számomra ingyen és bérmentesen ezzel oldva meg a problémát, de oldják meg és utána, majd ha megoldották kezdjenek elsősorban tájékoztatni, hogy figyelem az ilyen és ilyen típusú szerverek warez szerverek, amelyekkel engem akarnak megkárosítani bla-bla-bla

Elfogadhatatlan állapotnak tartom azt, hogy egy gépet eredeti operációs rendszerrel nem lehet csatlakoztatni az internethez, mert azonnal vírusos lesz. Ez kb. olyan, mintha fegyvertelenül nem lehetne venni egy kiló kenyeret, csak automata fegyverrel útközben lemészárolva egy-két útonállót. Röhej. Ebben az állapotban két lábbal állnak az én tökömön, a felhasználó tökén.
A süket dumájukból ami azt próbálja megmagyarázni, hogy ez így van jól meg köszönöm szépen nem kérek. :((
Nehogymár a szúnyog adjon vért !

Hardverlesen

(#958) priti válasza priti (#957) üzenetére


priti
addikt

De most mondd meg ! Nem röhej, hogy egy paprikajancsi havi párezerért kibérel valami fájlszervert, azt gyorsan elkapják, hogy warezozott a gépet lefoglalják , mint a bűncselekmény elkövetéséhez felhasznált eszközt és arra pazarolják a pénzem, hogy több TB-nyi adatot szakértik évekig, hogy most mi jogtiszta és mi nem, ahelyett, hogy a pénzemből készítenének legalább hasznos programokat. Most ennek mi értelme van? Egyet lefoglalnak másnap ott a másik 3. Na jó nem túráztatom magam, mert tényleg feldühít ez a téma.

Hardverlesen

(#959) Vistaboy válasza agressiv (#947) üzenetére


Vistaboy
veterán

Igazad van abban, hogy igenis befolyásoló tényező az ár is, de attól még mindig csak egy kifogás marad. Pl. nehogy azt gondold, hogy nálunk bokrokon teremnek a 20K-s bankók, de azért ha nekem egy játék tetszik, akkor nem sajnálom érte a pénzt. Például a Tomb Raider: Underworld-öt akkor is meg fogom venni a megjelenéskor, ha 12K-ba fog kerülni (Jó, 20K-t még én sem adnék érte.).
Vagy itt van a Mass Effect, 8K-ért szerintem abszolút nem volt drága, főleg ha azt nézzük, hogy milyen színvonalas játékról van szó. És azt is vedd még hozzá, hogy a legtöbb jómódú ember, akinek tényleg tellene rá, az sem veszi meg a játékot. Szimplán mert nem akarja.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#960) Vistaboy válasza vili13 (#948) üzenetére


Vistaboy
veterán

Nem mondom, hogy nincs igazad, mindenesetre a fejlesztők is a kiadótól kapják a pénzt, vagyis eladják nekik a jogokat és utána részesülnek a haszonból (Ha jól tudom). Ebben benne vannak a licencdíjak, reklámbevételek, stb. Azaz a fejlesztőknek sem mindegy, hogy mennyi fogy a játékukból legálisan, és mennyi illegálisan. Igaz, hogy nem kell eget verő eladásokat produkálnia egy játéknak, hogy nyereséges legyen - máskülönben sokkal több kiadó és fejlesztő zárt volna már be, mint amennyi eddig is tönkrement. De attól még a fejlesztők is csak akkor készítenek egy játékhoz folytatást, és/vagy kiegészítőt, ha az adott játék sikeres a fogyasztók körében. Az eladásokba viszont a torrent-ről letöltött warez cucc nem tartozik bele. Azaz hiába néz fel a fejlesztő a warez-oldalra, és látja hogy a keserves munkával készült játékát hányan töltik le éppen, nem hinném hogy nagyon örülne neki, hogy sokan érdeklődnek utána. Igaz, egy elenyésző kisebbség megveszi az eredeti játékot később, de az ilyenek száma még elég elenyésző. :(

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#961) Vistaboy válasza priti (#957) üzenetére


Vistaboy
veterán

"Elfogadhatatlan állapotnak tartom azt, hogy egy gépet eredeti operációs rendszerrel nem lehet csatlakoztatni az internethez, mert azonnal vírusos lesz. Ez kb. olyan, mintha fegyvertelenül nem lehetne venni egy kiló kenyeret, csak automata fegyverrel útközben lemészárolva egy-két útonállót."

Vannak ingyenes víruskeresők, tűzfalak, kémprogram-keresők, tehát ez nem egészen lehet kifogás. Azonban abban egyetértünk, hogy maga az oprendszer lehetne egy kicsit olcsóbb is. Nekem az OEM Vista Home Premium 30.500.- volt, amikor megjelent. Mondjuk lehetett volna 20K, és kész. Otthoni használatra több, mint elég.

Ui.: A Windows XP Professional is 25K volt akkor, csak nem OEM-ben. Inkább OEM Vista, nem cserélek alaplapot minden évben... :DDD :(

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#962) vili13 válasza Vistaboy (#960) üzenetére


vili13
őstag

Persze, a fejlesztők részesülnek a haszonból, csak sajnos egy jobban sikerült játékból sem elsősorban ők fognak meggazdagodni. Ha a vásárlóknak nem kellene eltartani a fejlesztőkön élősködő teljes improduktív, ám luxus igényekkel megáldott csőcseléket, a játékok ára szerintem nem sokkal haladná meg pl a jelenlegi smsweb árakat, ami jóval szélesebb réteg számára lenne elérhető, illetve maradna a lélektani határ alatt.

(#963) priti válasza Vistaboy (#961) üzenetére


priti
addikt

A kulcsszó a mondatban a "versenyképes" volt, ami most ingyen van az olyan is.

Hardverlesen

(#964) Vistaboy válasza priti (#963) üzenetére


Vistaboy
veterán

Már ne is haragudj, de ez nem feltétlenül igaz. Pontosabban azért, mert valami nem fizetős, attól már nem is jó? Sokan meg vannak elégedve az AVG 8 vírusirtóval, de mondhatnám a COMODO tűzfalat és a Spyware Terminator-t is, én ezeket használom, és - bár nem állítom, hogy csak azért, mert nem talál vírust a program a gépen, attól még nem lehet -, de már jó ideje nem volt velük probléma.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#965) tiv83us válasza Vistaboy (#961) üzenetére


tiv83us
veterán

""Elfogadhatatlan állapotnak tartom azt, hogy egy gépet eredeti operációs rendszerrel nem lehet csatlakoztatni az internethez, mert azonnal vírusos lesz. Ez kb. olyan, mintha fegyvertelenül nem lehetne venni egy kiló kenyeret, csak automata fegyverrel útközben lemészárolva egy-két útonállót."

Vannak ingyenes víruskeresők, tűzfalak, kémprogram-keresők, tehát ez nem egészen lehet kifogás. Azonban abban egyetértünk, hogy maga az oprendszer lehetne egy kicsit olcsóbb is. Nekem az OEM Vista Home Premium 30.500.- volt, amikor megjelent. Mondjuk lehetett volna 20K, és kész. Otthoni használatra több, mint elég."

Meg van az OS X ;] :))

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#966) katt777 válasza Rive (#955) üzenetére


katt777
félisten

Nem is én. Nem is költöttem, ezt írták. Mellesleg te sem bizonyítottál semmit (amit állítottál), szintén nem linkelték semmit, szóval ugyanannyira van igazad, mint nekem. :P Ezért írtam, hogy értelmetlen a vitánk. Te sem linkelsz, nekem is van jobb dolgom, mint több éves cikkeket előkeresgélni, annyira sem a probléma nem érdekel, sem te.
Én sem az ujjamból szoptam a dolgokat, és számomra egyértelmű, hogy ha az adott DVD-meghajtók mindig egy bizonyos original lemez használatától mentek tönkre, akkor az okozta a hibát. Szervizeltem én is eleget.
A helyes írás: szerviz, ugyanis jövevényszó, amelynek semmi köze a vízhez.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#967) Vistaboy válasza tiv83us (#965) üzenetére


Vistaboy
veterán

Jah, és vegyek hozzá egy Macintosh-t? ;]

Bár, ha már a PC-t meg tudtam venni... :U

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#968) szab.tam válasza Vistaboy (#967) üzenetére


szab.tam
nagyúr

hi!

nem mentem végig a hsz-okon, bocs, ha már volt róla szó. :B

nekem elég komoly, gyakorlati problémám van a szerzői jogos matricákkal a lemezeken.
egy gyülekezet, (nem szekta!, történelmi egyház), igehirdetéseit mp3 cd-ken, és dvd-ken kiadjuk.
külső gyártóval nem érné meg megcsináltani, mert sok fajta kiadás, így szériánként nem sok példány. de összeségében már több ezer db-ról van szó.
én, ha legálisan akarok eljárni, akkor elmegyek a boltba, és veszek matricás lemezt db-onként, vagy hengerben.
10-ből 9 ember képmutató módon lázong, hogy a saját fotóit írja ki a lemezre, azután majdnem az összesre filmet, játékot, zenét ír ki, és minden 30.-ra valójában sajátot... - (akire nem igaz, helyettesítse be magát a maradék "1"-be, és ne sértődjön meg :) ) .
de mi tényleg többezer lemeznél lennénk kénytelenek kifizetni az asva, vagy mi a franc matricát. milyen jogon vasalnák ezt be rajtunk? tudom, a törvény jogán... ráadásul a saját anyagunkat írjuk fel, és szabadon másolhatóak utána.
vagy van lehetőségem visszaigényelni az utolsó fillérig?

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#969) Wolverine válasza priti (#963) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem értek egyet. Malware-ek ellen versenyképes ingyenes alternatívák vannak, amelyek a teljes lehetséges kínálatra adnak megoldást... (én legalábbis se tűzfalért, se vírusirtóért, se antispyware-ért nem fizettem még, és crackeltet sem használok; viszont nincs is - tudtommal - a gépemen semmilyen fertőzés :) nyoma biztosan nincs sehol.)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#970) Vistaboy válasza szab.tam (#968) üzenetére


Vistaboy
veterán

Érdekes kérdés. Ugyanis a saját tulajdonodat képező - vagy egyéb, nem jogdíjköteles - anyagokat szabadon lehet másolni, megosztani, stb. Tehát ilyen esetben jogosan merül fel az emberben a kérdés, hogy akkor mire fel fizessen jogdíjat az üres lemezek után? :F

Ugye, ez az egész jogdíj fizetéses rendszer még a szalagos VHS- és Audio-kazetták korában került bevezetésre, "Üres kazetta" díjként. Ebből a beszedett jogdíjból kompenzálták a szerzők felé a magáncélú másolás során ugyebár ingyen többszörözött, de szerzői jogvédelem alá eső anyagok miatt kieső bevételt.

A CD és később a DVD megjelenésével fordult elő az az érdekes - bár a felhasználókra nézve elég terhelő - helyzet, hogy sikerült olyan mértékű "Üres kazetta" díjat megállapítaniuk rájuk, ami eléggé megemelte az adott lemezek árát. Sokszor a jogdíj magasabb volt, mint magának a nyers lemeznek az ára! Azonban az ilyen lemezek nem nagyon fogytak, inkább külföldről hozták be az emberek a "jogdíj-mentes" lemezeket, kevesebb, mint féláron. Ekkor bevezették a matricákat, de az is csak addig volt többé-kevésbé ellenőrizhető út, amíg ugye, az EU-s csatlakozás okán el nem törölték a határokat. Ma már bárki bármit behozhat, így egyre többen ilyen lemezeket szereznek be. És itt kezdődik a félreértések sora:

Nem függ össze a jogdíjfizetés ellenőrzése és a magáncélú másolatok elbírálása.
Tehát attól nem lesz egy film vagy zene jogtiszta, mert azt matricás lemezre írtuk!
Amennyiben viszont olyan üres lemezt veszünk, amire nincs jogdíj fizetve - Természetesen nem viszonteladásra! - és a saját adatainkat írjuk rá, az nem törvényellenes! A matrica és jogdíjfizetés nélküli adathordozóra kiírt személyes vagy jogdíjmentes adatok ugyanolyan legálisak, mintha - sokkal drágábban - egy matricás lemezre kerültek volna.

Összegezve: Ha csak magadnak veszel archiválásra lemezt, vehetsz matrica nélkülit is, mert az nem bűncselekmény! Ha viszont ezekre a lemezekre olyan adatot veszel, ami jogvédett, akkor már az! Viszont ez igaz a matricás lemezekre is, tehát hiába veszel 300.Ft. körüli áron egy DVD-t (Amúgy 50.Ft. matrica nélkül.), amennyiben kiírod rá a netről letöltött filmet, az ugyanolyan warez lesz, mintha 50.Ft.-os lemezre írtad volna.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#971) edipqe


edipqe
senior tag

1, minek optikai adathordozni mikor azok karcolodnak, kb 3 év után már néha nem is jok
és már a winyok elég occsók

2, aki mégis csinálja, az nem boltban fog dvd-t venni.
20 és 30 kozott vagyok féluton jelenleg, és ennyi év alatt 1 embert nem lttam még magam korul aki boltban vett volna dvd-éjt. :U :B

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#972) fateless válasza szab.tam (#968) üzenetére


fateless
veterán

Ahogy már más is mondta, nem feltétlenül kell matricás lemezt venned. Mi külföldről, Szlovákiából vesszük meg a DVD-lemezt 45-50 Ft körüli áron. Hűla az EU-nak, ez teljesen törvényes, ráadásul a futár 1, max 2 napon belül kihozza.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#973) Vistaboy válasza edipqe (#971) üzenetére


Vistaboy
veterán

1. Neked nem szállt még el merevlemezed, amin fontos adatok voltak? Vagy nem kaptál még soha sem vírust, ami miatt újra kellett formázni a vinyót? Néha nem árt, ha el vannak mentve a cuccok... :DDD

2. Aki kimegy és 100-asával hordja hengerben a lemezeket, annak nem mindegy, mennyiért hozza be. Én is szoktam néha venni ilyen lemezeket, de viszont nekem egy 25-ös csomag elég legalább fél évig. Aki sűrűn warezol, annak ez a mennyiség egy héten elfogy. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#974) szab.tam


szab.tam
nagyúr

fateless, Vistaboy: :R

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#975) edipqe válasza Vistaboy (#973) üzenetére


edipqe
senior tag

de, de van rendszerparticio meg adat. ha format és reinstalll winfos akkor adat marad.

ha meg azt szivom be akkor a legfontosabb dolgaim koszonik szépen 2 gigás pendriveon mindig megvannak.

és 5 éve nem volt komolyabb megfázása a gépemnek mert normálisan "védekezek"

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#976) Vistaboy válasza edipqe (#975) üzenetére


Vistaboy
veterán

Igaz, de azért pl. nekem az anime-ok nem férnének el egy 2GB-os pendrive-on... :DDD

A vírusok pedig akármikor beugorhatnak. Mindenki védekezik ellenük, de a mai világban még a naprakészen frissített vírusirtó sem nyújt 100%-os védelmet a naponta kijövő rengeteg kártevővel szemben.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#977) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Egy kis érdekesség: A Crysis kiegészítője, a Warhead Gamekapocs-on olvasható előzetesében is említést tesznek a warez hatásairól. (Az igazsághoz hozzátartozik az a vitathatatlan tény is, hogy a játék gépigénye miatt sokan inkább letöltötték azt, a játékra szánt pénzből pedig gépet fejlesztettek.).

Itt a cikk, akit érdekel.

A témához kapcsolódó idézet pedig a következő:
"Állítólag húsz Crysisből egy volt csak eredeti tavaly, ezért is dolgoznak ki egy új másolás elleni védelmet, mely állítólag a rendes felhasználókat is szívató kőkemény védelmeknél sokkal barátságosabb lesz, viszont legalább olyan hasznosan látja majd el feladatát. A számítógépen való erős warez ráadásul azt is eredményezte, hogy a Warhead lesz az utolsó PC exkluzív Crysis, a második és harmadik rész, valamint azok kiegészítői újgenerációs konzolra is meg fognak majd jelenni."
Forrás: Gamekapocs.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#978) edipqe válasza Vistaboy (#977) üzenetére


edipqe
senior tag

Azért jobbak az eladások a konzoloknál, mert kevesebbet kell a VAS fejlesztésére kiadni + ha warezos gamét tolsz konzolon chippelni kell ha jól tudom, azzal meg bukod a garit.
Ha a PC-t is chippelni kéne akkor PC-n is nőne a "vevői kedv"......

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#979) Morden24 válasza Vistaboy (#977) üzenetére


Morden24
nagyúr

Mondjuk pont a Krízis esetén szerintem egyszerűen arról van szó, hogy nagyon jól hangzó reklámszöveg volt a "PC-exclusive" duma, de már akkor is tudták, hogy így fogják csinálni.

Sectumsempra - For Enemies

(#980) Vistaboy válasza edipqe (#978) üzenetére


Vistaboy
veterán

Lehet benne valami. És ezért olyan drágák akkor a konzolos játékok? Hogy ha már úgysem kell a gépet fejleszteni, akkor van rá keret? :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#981) Vistaboy válasza Morden24 (#979) üzenetére


Vistaboy
veterán

Igen, de pont amennyit nyertek a PC-exkluzivitással, annyit el is buktak a magas hardverigény miatt... :U

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#982) Wolverine válasza Vistaboy (#980) üzenetére


Wolverine
félisten

A konzolgyártó cégek bevétele a játékok után beszedett sápból van; maga a hardver általában veszteséggel van eladva.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#983) edipqe válasza Vistaboy (#981) üzenetére


edipqe
senior tag

én már csakazértis örülnék ha gyakrabban látnék pc only matricákat a gémeken, h legyen égre vmi amivel lehet iszkálni a konzolosokat.

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#984) Morden24 válasza Vistaboy (#981) üzenetére


Morden24
nagyúr

Nyilván tudták ők előre azt, hogy a high-end hardverigény miatt nem fognak tömegeladást elérni, ellenben a konzol-optimalizációra nem hinném, hogy idejük lett volna, hiszen a pach-ekből látható, hogy amikor a progi kijött, milyen szinten volt optimalizálatlan még PC-n is.
Ergo bejelentik az exkluzivitást, a PC-sek örülnek, és ezzel egyidőben felcukkolják a konzolpiacot. A PC-s eladásokból visszaszedik a projektköltségeket, és a nagy hírverés miatt még új marketingtevékenységre sem kell költeniük. Közben csendesen csinálgatják a konzolverziót, bejelentik a warezmarhaságot (hiszen ez jó indoknak hangzik), és gyakorlatilag a konzolpiacon szedik meg magukat.

Tehát az én meglátásomban PC-piac -> projektköltségek kiegyenlítése és kampányolás, konzol-piac -> nyereségbeszedés.

(Mire megjelenik konzolon, addigra a PC-s játékosfalka már egy új grafikai techdemóra hegyezi a ceruzát :D )

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#985) Vistaboy válasza Morden24 (#984) üzenetére


Vistaboy
veterán

Az elméletben csak az sántít, hogy ha valóban így lenne a logikus és valós, akkor mindegyik játék először PC-re jönne ki, utána konzolra. És nem fordítva... :U

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#986) szasanyi válasza edipqe (#983) üzenetére


szasanyi
félisten

És azt miért jó? Attól olcsóbb lenne? :U Ha akarnád így is úgy is megvehetnéd... nem? Megjegyzem: a konzolra írt játékok egyszerűen jók. Csak beteszed és játszol. Nem kell patchelni, pöcsölni, új driver, re-winfos... és még akkor is lehet, szaggat. ;] Vagy csak eccerűen kevés a gép alá. A konzolnál ilyen nincs, pölö ezért is jobban megéri megvenni, mert az nem lesz lutri, hogy fog-e menni, vagy mennyire lesz játszható.

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#987) Morden24 válasza Vistaboy (#985) üzenetére


Morden24
nagyúr

Sokszor (közel) egyidőben jön ki a konzolos és a PC-s verzió (itt is ugye az a logika, hogy nem kell két külön, időben egymástól távol álló kampányt folytatni, ami nem csak költségspórolást, hanem nagyobb hatékonyságot is jelent... a kiadás előtt mindig könnyebb nagyokat mondani, mint utána :D), ahol nem (pl. Halo), annak szerintem kizárólag üzleti, és nem programozástechnikai okai vannak.

Krízis meg FPS. Az FPS meg a PC-n hódít inkább, ergo nagyobb a felvevőbázis. Kéne amúgy valami "statisztika" arról, hogy a PC-s vagy a konzolos játékostársadalom aktívabb-e a neten, de szerintem a PC-seknek jóval nagyobb a vírusmarketing-erejük. Ez pedig nem mindegy.

(Szóval szerintem a genre miatt állja meg a helyét az elméletem... egy FPS-nek a PC-n van nagyobb bázisa, azok többet karattyolnak róla. Más játékoknak meg konzolon, és ott nagyobb a hírverés... persze tévedhetek :) )

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#988) Vistaboy válasza Morden24 (#987) üzenetére


Vistaboy
veterán

"...annak szerintem kizárólag üzleti, és nem programozástechnikai okai vannak."

Ez 100%. Ne mondja már senki, hogy a mai multiplatformra fejlesztett motorok között nem lehetne átírni egyikről a másikra viszonylag rövid idő alatt. :)

"Az FPS meg a PC-n hódít inkább, ergo nagyobb a felvevőbázis. "

FPS-eztél már gamepad-dal? :DDD Én egyszer, 10 perc után elegem lett... :U Majd ha lesz a konzolhoz egér+bill. kombó... :DDD

"...egy FPS-nek a PC-n van nagyobb bázisa, azok többet karattyolnak róla. Más játékoknak meg konzolon, és ott nagyobb a hírverés..."

FPS-okok feljebb. Viszont konzolon meg az autós és ügyességi játékok hódítanak. (Zárójelben jegyzem meg, hogy örülök neki, hogy a Tomb Raider-t még elkészítik PC-re is. Ugyanis az ilyen jellegű játékokat jobb gamepaddal játszani. Igaz, van PC-n is Gamepad.) :U

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#989) Morden24 válasza Vistaboy (#988) üzenetére


Morden24
nagyúr

FPS-eztél már gamepad-dal? Én egyszer, 10 perc után elegem lett... Majd ha lesz a konzolhoz egér+bill. kombó...

Hát pont azért mondtam :) Amúgy nem, a GoW gondolom nem ér :B Bevallom, PC-n sem sokat szoktam FPS-ezni... ki is röhögnének a vérFPS-esek egy MX Revolutionnal.

Viszont konzolon meg az autós és ügyességi játékok hódítanak. (Zárójelben jegyzem meg, hogy örülök neki, hogy a Tomb Raider-t még elkészítik PC-re is. Ugyanis az ilyen jellegű játékokat jobb gamepaddal játszani. Igaz, van PC-n is Gamepad.)

Nyilván ilyen esetben a konzolverzió gyorsabban jön ki (mert ott vannak pl. vetélytársak, míg PC-n nem igazán - lásd a fordítottját, Civiliztaion X360-ra... hova siessenek, senki nem fogja megelőzni őket), és a kampány is inkább a konzolra irányul (a kettő úgyis kölcsönhatásba lép, az "exkluzív" címek mindig cukkolják azokat, akiknek nem jutott belőle).

Tomb Raider-nél meg szerintem az számít, hogy állati nagy bázisa van PC-n is, talán nagyobb, mint konzolon (bár egyáltalán nem ismerem a TR eladásokat, úgyhogy ez csak ex has).

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#990) Vistaboy válasza Morden24 (#989) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ilyen esetben azért az sem mindegy, hogy a sokadik részt megért játékoknál elég furcsán nézne ki, ha nem jönnének ki az anyaplatformjukra... :U

Amúgy a warez-kérdés a konzolokon is elég szépen terjedőben van. És ott elsősorban a magas játékárak miatt. Hiába veszed meg "olcsón" a hardvert, ha a játékok drágák. Viszont ott nem kell a hardverre költeni, így kompenzálva lenne a dolog. Elméletben... ;]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#991) Gebriel


Gebriel
veterán

FPS-eztél már gamepad-dal? Én egyszer, 10 perc után elegem lett... Majd ha lesz a konzolhoz egér+bill. kombó...

Csak az nem tud játszani FPS-t gamepaddal aki nem akar... :(
2-3 óra alatt meg lehet szokni.
És egy hardcore játékosnak szerintem nem lehet akadály ;]

Szerk: Amúgy a warez-kérdés a konzolokon is elég szépen terjedőben van.
Úgy nézz ki a Sony megoldota ezt a problémát..

Magas játék ár ellen vannak alternatívák.
1.Nem a megjelenést napján veszed meg a játékot.
2.Használtan veszed/kb minusz 3-4e ft jelent/
3.Cseréled a játékokat.Ez szinte ingyen,ha user cserélsz. A boltok kb 2000ft kérnek el.

[ Szerkesztve ]

(#992) Morden24 válasza Vistaboy (#990) üzenetére


Morden24
nagyúr

GTA-val megcsinálták (bár szerintem ott annak a fordítottját fogják elsütni, mint Krízisék).

Bevallom, nem vagyok valami vérkonzolos, nem úgy van, hogy hardveresen kell bütykölni a cuccodon, ha warezt akarsz tolni? És mi van az onlány tartalmakkal/játékkal utána?
Ha valaki mondjuk ezt megereszti a garancia lejárta előtt, akkor az bátor egy figura (nem fosztanám meg egy 100ezer vagy több forintba kerülő, potenciálisan problémás masina garanciájától magam).
Ha meg kivárja a gariidőt, akkor addig simán behozza az árat az addig megvásárolt programokkal.

(Egyébként az utolsó indokom box ellen az volt, hogy nincsen rá Civ... sajna ez elmúlt, úgyhogy most gondban vagyok :D)

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#993) #51736960 válasza Gebriel (#991) üzenetére


#51736960
törölt tag

bocsi, de ezzel vitába szállnék egy kicsit :)
én anno elég sokat nyomtam fps-t egérrel (többször earthquake résztvevő voltam), de eddigi életem során képtelen voltam megtanulni kontrollerrel játszani.
egyszerűen nem erre való.
oké, persze lehet vele játszani, de ha két ugyanolyan képességű embert összeengedsz, és az egyiknek egeret, a másiknak meg kontrollert adsz a kezébe, kábé 100-1 lesz a végeredmény.

mod: közben Morden24 említette a gta-t, nos például a san andeas-t egész jól lehetett játszani kontrollerrel, szinte ugyanazt az élményt hozta, mint egérrel.
az más kérdés, hogy azért volt játszható, mert volt benne auto aim.
anélkül halál lett volna...

[ Szerkesztve ]

(#994) Vistaboy válasza Gebriel (#991) üzenetére


Vistaboy
veterán

"Magas játék ár ellen vannak alternatívák."

Tudom, pont ezért írtam a cikket... :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#995) joey04


joey04
titán

Ha Játék akkor bill+egér.
gamepaddel nem csak FPS-t hanem semmit nem játszanék.nem áll kézre rühellem, használhatatlan számomra. PC-n is kerülöm az olyan játékot amit csak gamepaddel lehet normálisan irányítani mert úgysem tudnám élvezni számomra értékelhetetlen. pont emiatt nem veszek soha az életben konzolt.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#996) Gebriel válasza #51736960 (#993) üzenetére


Gebriel
veterán

oké, persze lehet vele játszani, de ha két ugyanolyan képességű embert összeengedsz, és az egyiknek egeret, a másiknak meg kontrollért adsz a kezébe, kábé 100-1 lesz a végeredmény.
De mivel a konzolosok 97% gamepaddal játszik(maradék 3% frag fx,stb),így az esélyek ki egyenlítődnek.
Játszottam elég pc fps-el CS nőttem fel :DDD .Mikor meg vettem a PS3at a COD4-ért oda voltam mind addig míg el nem kezdtem multizni rajta.Akkor én is úgy gondoltam ,hogy ezt így nem lehet.De lehet csak gyakorolni kell.Ennyi.
Persze megnéztem pc is a cod-ot.Teljesen más stílusúban kell ott játszani,pörrögösebb gyorsabb a játék,az egér miatt,de nem könnyebb egy cseppet sem.

Szer:És akkor még szóba sem jött a SIXAXIS vezérlő mozgás érzékelőjével. ;]

Bocs az OFFért

[ Szerkesztve ]

(#997) szasanyi válasza #51736960 (#993) üzenetére


szasanyi
félisten

Ebben 1et kell értenem veled. Meg lehet erőszakolni, de messze nem lesz olyan mint az egér+bill kombó. Persze vannak kivételek - mint mindenben - akik sokkal jobbak e téren, mint az átlag. Nekem pölö elment a Resistance single player módban, de UT3 multiban halál. Kb. 30 mp-et tudtam játszani, míg le nem lőttek. :U
Egyébként a kontroller túlnyomó többségben jobb vezérlést biztosít. Szerintem.

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#998) szasanyi válasza joey04 (#995) üzenetére


szasanyi
félisten

Ez egy megalapozatlan, abszolut szubjektív és előítélettel teli vélemény. Az előítélettel meg az a legnagyobb baj, hogy nincs benne logika. Mennyit játszottál konzolon, míg kialakult a véleményed? :U

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#999) joey04 válasza szasanyi (#998) üzenetére


joey04
titán

mintha odaírtam volna hogy számomra. :U
másnak ettől még bejöhet a dolog.
tehát igazad van teljesen szubjektív vélemény, nem is akart más lenni főleg nem általánosítás.(előítélet? NEKEM nem tetszik.ezt írtam, ebben nincs előítélet)
éppen azért nem játszottam sokat konzolokkal mert leültem és ahogy kezembe fogtam a gamepadet éreztem hogy nem az én világom még ha sikerülne is begyakorolni a kezelését akkor sem tetszene.írtam is hogy PC-n sem játszok olyan játékkal aminek irányításához gamepad javasolt, mert nem élvezem úgy játékot.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1000) Sárpac válasza Gebriel (#991) üzenetére


Sárpac
nagyúr

1000.
Vagy letöltöd és késöbb normális áron megveszed!:DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] Mi a Warez? Bűn vagy kényszer? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.