Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Dany007 #29 üzenetére

Ahogy már többen is írtuk, eddig sem fogadhatták volna el. Pont.
    Ha meg úgy gondolják, hogy a büntetés ellenére is megéri, akkor úgyis fizethet majd vele az ember. "Jó" szokás szerint...

Ahogy ez az érvelés is relatív. Sok kis- és közepes vállalkozás törvényesen is működőképes lenne, csak akkor a cégtulajdonos kicsit kevesebbet tarthatna meg magának. (személyes ismeretségből is tudok ilyenről)
    Másrészt meg folyamatos törvénysértésre alapozni egy vállalkozás működését, finoman szólva is meredek. Szerintem az ilyen módszerekkel életben tartott cégek az egyébként is életképes vállalkozások elől szívják el a levegőt. Én nem nagyon sajnálnám, ha végre eltűnnének az ilyenek.
    Harmadrészt rengeteg cég csak papíron létezik, és csupán adóelkerülésre használják. Aminek persze megint mi isszuk meg a levét...

És igen, vannak azok a cégek, akiknek nem könnyítik meg a helyzetét a külső körülmények (adótörvények, munkaerőpiac, versenytársak stb.). És a törvénytelenül viselkedők miatt mindig ezek szívnak. :(

Az ilyen munkáltató elmehet melegebb éghajlatra. Simán mondhatta volna azt, hogy akkor innentől kezdve nem nettó 12.000 a meleg étkezési utalvány, hanem bruttó. Az alkalmazott még mindig kaphatott volna kb. 9.500 forintnyit egy hónapban.
    Emiatt szerintem nem állam bácsit kell szidni, hanem a munkáltatót.
    Sajnálom, hogy Te is ebben a cipőben jársz, olvastam feljebb. :(

• lezso6

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Dany007 #32 üzenetére

Sport Vendéglő @ Veszprém. Lehet kapni pizzát is, meg más kaját. De én se gondoltam volna, hogy piát is lehet venni rajta. ;] :U

• válasz Dany007 #27 üzenetére

Nem, eddig sem volt lehetőség másra költeni, csak néhány helyen a saját szakállukra mégis elfogadták.
    És jó szokás szerint sok helyen továbbra is el fogják fogadni a büntetés ellenére is. :)

A megadóztatást meg nézheted onnan is, hogy az ilyen-olyan utalványok gyakran a (majdnem adómentes) minimálbéren felül a zsebbe fizetés egyik formáját jelentik. Ami ugye azt jelenti, hogy a jövedelmük legnagyobb része után sokan nem fizetnek adót, ellenben igénybe vesznek olyan szolgáltatásokat, amiért mások fizettek (nyugdíj, tb, családi pótlék, stb.). Az állam pedig próbálja szélesebb körre kiterjeszteni a közteherviselést.

Persze az intézkedés egyik következménye az is, hogy akik rendesen bejelentve dolgoznak (azaz zsebbe nem kapnak), és az utalvány egyfajta kiegészítés nekik, azok rosszul járnak. :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés