- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #107 üzenetére
Toshiba Satellite L305-S5907
Még további fejlemények és megoldás a linuxmint.hu-ról!
Azt még nem nagyon értem, miért a
processor.nocst=1
opció lett a megoldás, mert a processorom nem HT, de azóta, hogy ezt a kernel opciót használom, nem fagyott le a laptop és mindkét processor mag használatban van!Az ottani fórumról óriási kutatómunkát végző kimarite szakit hatalmas köszönet illeti?
-
Nem értem a problémát. Az őskövület HP250G1 celeron 1000m 1,80 GHz procival 6Giga rammal és 256-gigás ssd-vel úgy jár mint az álom. Igaz, hogy a ralinkos wifit kicseréltem benne egy Realtek 8821AE 802.11ac wifire.Van rajta egy 64 bites windows10 Home és négy linux (mind tökéletesen fut): Egy manjaro kde 64 bites, egy linux mint cinnamon 64bites , egy Ultimate Edition 5.1 kde és most keresek mást a Puppy Quirky Xerus helyére. ... Mindegyik ír, olvas , beszél és igyekszik. Igaz, hogy játékra egyiket sem használom.
-
Lathronos
őstag
Látom megelőztél, pont ezt akartam írni.
(#68) totron
Egy átlag felhasználó(én is közéjük tartozom), aki csak netezésre, filmnézésre, zenehallgatásra, PDF olvasásra használja a PC-t/laptop-ot és nem a Vörös-tengert akarja kettéválasztani a linux-szal vagy egyéb isteni csodát tenni, annak bőven elég egy olyan disztribúció(név szerint Ubuntu és Mint) ami probléma mentesen működik egyből telepítés után. Elhiszem, hogy egy Arch power user szemében az Ubuntu és Linux Mint használata elítélendő dolog. Bár sosem fogom megérteni, sok power user-t miért zavar, hogy nem mindenki Arch-ot használ? Azt pedig végképp, hogy miért kell megbotránkozni azon, hogy a többség megelégszik azzal, amit az Ubuntu és Linux Mint nyújt számukra. Régebben az volt a baj, hogy alig használnak az emberek linuxot. Most pedig, hogy egyre többen látják a linux előnyét a Windows-zal szemben, azért kapja a negatív kritikát a linuxra áttért felhasználó, ha megelégszik az Ubuntu-val. Ez már kezd focis hasonlattal Fradi-Újpest ellentétté fajulni ami az Arch és Ubuntu tábor között folyik. A lényeg, hogy egyre többen használnak linuxot, aminek örülni kéne. A kötekedés és elégedetlenkedés(még a tökéletes sem elég jó) az emberi természet olyan része amitől meg lehet szabadulni, mert mindenki képes rá, csak nem mindenki akar. És ez a legtöbb konfliktus forrása. Próbáljuk meg elfogadni egymást, hisz nem vagyunk egyformák.
-
whbear
senior tag
Elég light tud lenni a kde ha jól van optimalizálva.
Sony Vaio TX1XP (1.5 Gb RAM, 1.2Ghz ULV proci, 0.3-0.7%proc, 245Mb RAM) : Arch + KDE Plasma 5 32bit
HP 6710b szintén ugyanez, csak 2 Gb RAM és 64bit, 350Mb.
Gigabyte S1080 Windows tablet 1.66Ghz Intel Atom, 2Gb RAM : Arch + XFCE 64bit, mert a Plasma 5 állandóan fagy rajta és lassú nem jöttem rá miért viszont az XFCE atomgyors. Ebben van az SSD. Onboard onscreen keyboard és LightDM autologinnal.
Mindegyik rendszerre csak a minimálisan szükséges csomagok vannak feltelepítve. Semmi auto update, semmi GUI csomagkezelő, minden letiltva ami nem kell. KDE-ből kitiltva akonadi, avahi, baloo, krunner, effektek minimumon. Csakis tlp, fogyasztás 5-6W körül ha jól be van állítva. -
totron
addikt
T500-nak a hûtését jobbnak mondják. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha mondjuk van 4 GB ramod, annak hány %-át vagy hajlandó beáldozni a DE futására. Szerintem az elfogadhatatlan, hogy az 1/4 memória erre menjen el. De lehet, hogy többségben vannak ma már a 8GB-os összeállítások. Akárhogy is nézem, pazarlás ez, ha nekiindul az ember a netnek, a Chromium is simán elkéri a 3Gigát. Nem világos, hogy kabáthoz keresel gombot vagy fordítva, a kérdésmegfogalmazás szembe megy a linkekkel. A jelek szerint DE fronton kötött az elképzelésed, a jobb modelleket már megajánlották, megérkeztél. Mivel igénytelen nem vagy és nem egy zsibvásári Medionra akarsz felszuszakolni Mintet, ami meg szintén egy kulcsrakész termék, aligha hiszem, hogy specifikus problémába futnál. Kíváncsian várjuk a topik alakulását.
-
lev258
veterán
A munkahelyen egy olyan gépen futtatok Mint Cinnamont-t, amiben másod- vagy harmadgenerációs Intel (garantáltan több, mint 10 éves) van, szóval elég régi. Néha produkál fagyást, amit grafikus bug-nak gondolok (talán már javítva is van), de lusta vagyok emiatt frissíteni a komponenseket. Persze Mint-ben is kikapcsoltam az extra effekteket.
-
inf3rno
nagyúr
Nem tartozik szigorúan a notebook kategóriába, de jelenleg az Asus T100-al úgy néztem, hogy nem ajánlott a Linux (legalábbis az Ubuntu). Az a baja, hogy nagyon speciális hardver van benne. [link] Reméljük a későbbiekben ez változik, nem szeretnék örökre win8.1-et a kütyün.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest