- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulyka jocó
senior tag
Jó régi topik
-
sanyav
újonc
TUDNÁTOK-E SEGÍTENI HOGY MI A KÜLÖMBSÉG WV POLO AUA ÉS AHW KÓDÚ MOTOR KÖZÖTT ÉS AZ EGYIKET A MÁSIKBA BE LEHETE ÉPÍTENI?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM SANYI
-
whiz
aktív tag
"Én minden hova teljesítményt állítottam be, mert 1280*1024-be nem veszem észre, hogy a textúrák minősége változik"
Hehe, na ez érdekes. Épp nagyobb felbontásnál látszik jobban, hiszen simább a kép, nincsenek pixelek, amik eltakarják/eltereljék a figyelmet a fos minőségű textúrákról... szvsz nagyon is látszik, és még a plusz teljesítmény is csak ilyen 5% körül alakul. Na de kinek a pap...
-
cizoe
őstag
De istennek hála jönnek 8.5-ös catalyst szintű megváltások, és ilyenkor hullik a "férgese" (96gt 64sp LOL).
Ha ilyen szintű teljesítményt ért volna el a 3850 és 3870 a megjelenés után nemsokkal, kicsit nvidia alatti árakon (lásd most) , akkor nagyon alázós lett volna... volna...
Bár így is fáj a fogam egy ilyen Sapphire 3870-re...
-
wutuka
aktív tag
Ezért mondom,hogy nem áll semmivel sem semmilyen hátrányban az AMD az Nvidiával szemben.Csak egyben,de az döntő.Pénz.Rém egyértelmű sajnos,hogy ha valakinek ha csak egy vetélytársa van,mert gyakorlatilag csak az AMD-ATI az Nvidia vetélytársa,akkor ha az tőkeerős,és képes megvásárolni a programozókat,akkor a vásárlók is tetszik,nem tetszik az ő kártyájukat fogják megvenni.Mert jobban használható.Mindegy,hogy a másik is ugyanolyan szupr,vagy még szuperebb is,de a progik nem úgy támogatják,és máris hiába minden.
Azt hiszem ezt hívják tisztességtelen piaci magatartásnak... -
wutuka
aktív tag
válasz
wiggen123 #39 üzenetére
Egyetértek veled.
Sajnos az ATI,AMD nem tud mást tenni,mint a driverek javításával a már menő játékokhoz később utólag tud csak hozzátenni,megközelíteni,netán beérni az Nvidia kártyáinak a teljesítményét.
Technológiailag,értékben egyáltalán nincs elmaradva az Nvidia kártyáktól.Volt mindenféle ATI-s,Nvidiás karim tapasztaltam a dolgot. -
Astaroth
csendes tag
Hi!
Először is grat a teszthez, tényleg jó látni, hogy az agyonmagasztalt 9600gt-t
végre beérte a 3850 az új driverrel.
Másodszor nekem is ilyen kártyám van, de nekem fesszabályzás nélkül megy stabil 780/950-et, ezek szerint két azonos gyártójú kártya is eltér?
Harmadszor csak akkor javasolhatod egyértelműen a sapphire-t, ha szembeállítottad a gigabyte-al(pl. láttam tesztet, ahol a giga azonos órajeleken ment mint a powerkolor oc és jobb volt nála, szal nyugodj meg jó kis kártyád van.)
Mégegyszer grat és üdv!
-
wutuka
aktív tag
Gratula a teszthez!
Végre egy korrekt elemzést is látni a HD 3850 vs. GF9600 GT ügyben.
Általában a két kártya közti különbséget a GF javára nagyon el szokták túlozni.Elfelejtvén,hogy az Nvidia mennyire érvényesíti a progiknál,hogy az ő karijukhoz optimalizálják a gamékat.Közel sincs akkora különbség szerintem sem a 9600 GT javára,mint ahogy azt sujkolják.Nem egy helyen a HD 3870-es típus alázójának is kikiáltják a 9600 GT-t....Sajnos ugyanakkor tényleg meg kell említeni,hogy a kari hűtését a HD 3850-nél sokkal jobban kellett volna megoldani hatásosságban!
Mégegyszer gratula a korrekt íráshoz!
-
luw2win
őstag
Hi!
Grat a teszthez!
Pár képet azért feltehettél volta a kártyákról -
HavocS
senior tag
Tud is az ATT feszt állítani? Ha jól emlékszem, nálam (Asus 3870) csak dísz volt a feszültség menü.
-
cousin333
addikt
válasz
commanDOS #17 üzenetére
A Zalman valóban nem halk maximális tempó mellett. Biztos, hogy nem lehet csökkenteni a sebességét (mondjuk ATI Tray Tools alól)? Amit nem nyersz meg a hangon (mert azért az eredeti gyári hűtő nem halkabb), azt megnyered hőmérsékletben és tuningban (meg látványban)
Én ezért vettem passzív hűtéses Sapphire-t
(igaz, így meg a hőmérséklet magas, viszont semmi hangja nincs)
-
ttt1
őstag
Btw nem azért hogy védjem a codegen tápot ,de ök is tudnak normális minöségü produktumot elöállitani. Nekem még a békebeli idöben volt 350-es codegen tápom(ekkor ugy athlon 1800+-os cpum volt és biza a 3 hdd-t nu és a cput egy 9700 pro társaságában nem birt el- jellemzöje a restart volt terhelés alatt-). Erre vettem egy 300-as codegen tápot. 1 feltünö volt ,hogy dobozban adták , 2 a ráirt volt értékek jóval nagyobbak voltak mint a 350-esé nu és volt 3 kg mig a sima 350-es v 1 ..
-
ktg3
őstag
állítólag 8.5 ös catalyst elég jó lett
8.4 gyel milyen eredményeket megy? -
AtiGef
senior tag
válasz
TomBoy1986 #26 üzenetére
Igen itt voltam gondba ahol be tudtam kapcsolni ott bekapcsoltam az AA-t és AF-et.
De lényeg a két kártya össze hasonlítása volt. Végén ott az összefoglaló táblázat. -
TomBoy1986
veterán
Szia!
Egész jól sikerült, de a grafikonokkal van egy apró probléma - szerintem. Mégpedig, hogy az elért értékek nincsenek feliratozva.
"Op rendszer: Windows XP SP2 (mindenhol 1280*1024-es felbontás és játék szerinti legmagasabb grafika)"
Ez most azt jelenti, hogy AA és AF is?
-
Lt.Zsolt
csendes tag
Hát igen azok a fránya laggok beöltéskor
Lehet kéne még 1gb ram
De amúgy nincs különbség a 2 kártya között, ati játék atin megy, nvidia meg nvidián. De jó kis méregetés volt -
AtiGef
senior tag
A teszt frissítve egy kis játékkal és egy ellenféllel.
jó elemzést mindenkinek -
varga911
senior tag
A Gigabyte 3 év garanciát ad minden kártyára, honnan vetted?
-
AtiGef
senior tag
Holnap esetleg összedobhatok egy kis játék tesztet
Ezek a játékok lennének benne:
COD4
Crysis
Colin Dirt
Race07
Gears of War
Vegas2
Bioshock
Assasin creed -
Dr. Romano
veterán
Jó írás! Én csak magáról a kártyáról hiányolok egy képet (minimum).
-
CimbiX
aktív tag
Nekem PC 3850 512-es kartyam volt, 777/1000-et ment, es bizony jatek alatt igencsak lehetett erezni a tuning hatasat- pedig a PC kartyaja eleve gyarilag huzott. LoTRO-ban pl. huzott kartyaval elvezhetöen (30 FPS felett) lehetett DX10-ben game-elni, mig huzas nelkül ez pont lecsuszott valamivel 30 ala. De Crysis demoban is erezhetöen dobott a teljesitmenyen. A te kartyad hütese meg egyebkent is vigan el kell szaladgaljon a tuninggal ;-)
-
törölt tag
Nekem HIS HD3850 TurboX edisönöm van, ennyi fesszel 825/1025-öt viszi stabilan, csak már 70%-80% körül jár a hütő terhelten, kb olyan hangja van, mint egy proszívónak és, mégis 65 fok felé is megy. Tudom, hogy bírná 90 fokig is, ha kell, de akkorsem akarom felfőzni a gépet
mod:
Grat a teszthez és a kártyához -
commanDOS
senior tag
Nu, végre v.mi ami érdekel, nekem is egy ilyen hasít a gépben, bár még nem próbálkoztam tuninggal a gyárin kívül.
A hűtő sajna tényleg hangos zalman léte ellenére... Viszont jól végzi a dolgát.
Furcsa, hogy pont azért akartam Zalman hűtőset kicsit drágábban, mint a ref. hűtéses, mert hát csak jobb és halkabb. Persze, csak mivel két eres a venti motorja, így szabályozni nem lehet... Mert ha játék alat lenne ennyi hangja ilyen hűtőteljesítmény mellett az bőven jó volna, de, hogy állandóan ilyen hangerővel pörögjön tök feleslegesen, az kicsit gáz.
Szóval bukott az a koncepció, hogy "veszek én jobb hűtéssel, úgyis a felárat rákölteném a gyári hűtés cseréjére...". Pedig jobban jártam volna, mert aamennyivel olcsóbb lett volna az alap, annyiért vehetem volna rá halk hűtőt. Nah mind1, így sem süketülünk meg, a régi gépemnél nagyságrendekkel halkabb -
DeltaPower
addikt
tényleg nem nagyon kell a tuningot forszírozni. elég a ramot felnyomni ameddig viszi, mert ugye gyárilag a sapphire órajele alatt van.
én viszont nem ajánlanám a sapphire-t helyette. ez jobb.
a vf700 sajnos tényleg nem a leghalkabb, nekem is csalódást okozott. főleg bootnál hangos, amikor felpörög fullra. sajna az arctic nem adta ki a silencer újabb változatát, amit a HIS kártyákra is pakolnak, pedig én tuti megvettem volna rá (mondjuk akkor nem giga kártyát veszek, hanem egy "akármilyet", úgyis felesleges a vf700) -
msgt.fubar
senior tag
Aranyos kis teszt grat
Tuningot tényleg ne erőltesd, mert nem tuningbarát a 3850, inkább használd alapon, akkor gyors és halk, nem melegszik, jó az úgy. Én is szeretem a sajátom, még sok-sok időnek kell eltelnie hogy eladjam.
-
Lt.Zsolt
csendes tag
Hát látom AtiGef téged csak kritikával illetnek xD Ne akard, hogy írjak egy 9600 GT tesztet
Nem fogok. De nekem ott állt kicsit félre a szám amikor olvastam a bevezetésben a videókártyáról írt szép rímeket
xD
-
Solten
őstag
Hi! Ati overdrive-al (Catalyst) nem tudtad elérni a kívánt órajelet?
-
JoeYi
őstag
300 mark pontért szerintem kár a tuninggal bajlódni
-
CimbiX
aktív tag
Szia,
par helyesirasi hiba (az n-eket hagytad el):
"Ja és a legjobb az egészbe(N)"
"ni amit már játékba(N) is érzek"
Ha meg jatek tesztekkel is kiegeszitened, akkor meg jobb lehetne. -
AtiGef
senior tag
Igen már szóltak érte.
[olvasd el:] -
RexpecT
addikt
Ha nem csal a szemem, akkor azt a codegány tápot a helyedben gyorsan lecserélném
.
-
AtiGef
senior tag
Nyugodtan lehet kérdezni.
Értékelni, és a hibákra felhívni a figyelmemet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Minden egy Keddi nappal kezdődött. 2008.02.19 írunk és arra ébredtem reggel, hogy lesz...
- Synology NAS
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest