Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bisti79
tag
válasz
darthsmoke #2195 üzenetére
Intel Atom beágyazott eszközök telepítő-csomag a megoldás. Lehet, hogy az eszközt telepítetted, de amíg nem ismeri fel az adatbuszt, amin kommunikálni szeretne vele, nem fog működni...
-
molnartom
aktív tag
válasz
darthsmoke #2195 üzenetére
Bisti79 blogján lévő kionix drivert telepítsd fel (ha nem tetted volna, utánna engedélyezni is kell az eszközkezelőben). A forgatás csak a registry módosítgatásával sikerült nekem is megoldanom.
Módosít, újraindít, ha még akkor sem jó megint módosít és megint újraindít és így tovább.
Én egyszerre csak az első 3 számjegyet módosítottam, hogy legalább fekvő módban jó legyen, utána állítottam át a 2. csoportot és egyszer csak OK. lett. -
darthsmoke
Korrektor
-
jFox
addikt
Az Insider oldaról már letölthető a teljes verzió (Win10).
Most töltöm, de nem tudom mikor lesz időm feltelepíteni. (Hétvégén PH! Tábor.
)
A product key elvileg integrálva van a tabletbe, uh nem kell ezzal sem vesződni. Itt leglább is ezt olvastam:"Windows 8.1 & 10: The product key may be embedded on the motherboard or may be on the Certificate of Authenticity sticker on the bottom of the device."
Ja és van magyar nyelvű is.
-
bisti79
tag
válasz
demonkiraly #2192 üzenetére
Telepítsd az Intel Atom cpu-hoz tartozó eszközök driverét! Az megoldja.
-
demonkiraly
csendes tag
Aki már windows 10-et használ annak engedélyezi itt változtatni hogy hova telepítse? Mert nekem sehogy se engedi ha pendrive-ot csatlakoztatok akkor se nyílik meg. Pedig ez elég hasznos lenne az áruházas cuccok miatt.
Tapasztalatok pár óra után:
A rendszerrel annyira nincsenek gondok, de én most az Edge-t használom és hát azzal még vannak gondok. A YT az van hogy befagy elég rendesen alig lehet kilépni belőle olyankor.
Van olyan hogy azt jelzi hogy betöltötte az oldalt és még az előző oldalt mutatja.Ami nekem hiányzik a böngészőből az az ami a Metro IE-be megvolt hogy ha balról jobbra húztad a képet akkor visszalépet az oldalon ez nekem eléggé hiányzik.
A táblagép nézet nekem nagyon bejön és azzal még nem is volt gond.
Amit most nem akar behozni az az akkumulátor jelző hogy hány százalékon van egyszerűen nem akarja megnyitni, de szerintem ezeket a kis hibákat hamarosan javítják. Ettől függetlenül ajánlom a tabra a W10-et. -
Melack
veterán
válasz
demonkiraly #2189 üzenetére
Ezeket öröm olvasni, mostmár csak a hivatalos release-t kell megvárni akkor.
-
demonkiraly
csendes tag
Mivel megjelent a W10 így én is felraktam a Dirtywindows-ról leszedett változatot ami már teljes.
Azt kell hogy mondjam ez még gyorsabb lett mint a 8.1 a tab kb 10mp alatt bekapcsol teljesen.
A hely driver telepítés után 6Gb lett de úgy hogy a recovery partíciót töröltem és egybe vontam.
A billentyűzetet még itt is módosítani kell a regeditbe hogy ne miniatűr legyen de az is megvan gyorsan.
Alapjáraton a rendszer az 1gb ramból nem eszik 500mb-nál többet. -
Melack
veterán
Hr-hez gombkombináció van? Mert a gépház a visszaállítást nem csinálja meg, annyit ír, hogy nem sikerült.
-
bisti79
tag
Elvileg kijött éjszaka a végleges 10-es. Ahogy lesz használható iso, megcsinálom a wimboot-os telepítőkészletet. (az aktiválás része más lapra tartozik, mivel ez ugye nem frissítésként települ a tabletre, de majd próbálkozom...)
-
bisti79
tag
válasz
envagyok #2184 üzenetére
A nas-t másnak sem látta a 10240-es, kb 1-hete kijött egy frissítés, amivel már ment... a melegedésre a megfejtés: lepattintod a hátlapot, és a proci tetejét bepasztázod, vagy teszel rá szilikonos hővezető párnácskát. Ugyanis gyárilag semmi nincs rajta, jó esélyel hozzá sem ér a hűtőlemezhez! Van komplett 8.1-es telepítőkészlet is, csinált az egyik fórumtárs. Ha nincs kedved visszaolvasni, a blogomon találsz linket!
-
envagyok
veterán
válasz
bisti79 #2183 üzenetére
Inkább visszatettem a 8.1-et, nem tetszett annyira a win 10, főleg hogy nem láttam a többi gépet, és a nast az intézőben.
Végre sikerült az eredetit, még anno kimentettem az install.wim file-t, de sehogy sem tudtam visszatenni, most a win10 telepítőjével hála istennek sikerült, csak kicseréltem az install.wim file-t.
A throttlingra van valami megoldás?
folyamatosan 80 fok körül jár a proci, van valami hardveres, biosos vagy szoftveres trükk hogy ne kezdje visszavenni a sebességet? -
envagyok
veterán
Nekem sem megy az képforgatás
-
jFox
addikt
válasz
molnartom #2171 üzenetére
Köszi. Erről szól egy fórum. Ha valamit nem tudunk, segítséget kérünk. De ha sikerült megoldani megosszuk másokkal, mert lehet később valaki pont ezzel küzd majd, és a "Már megoldódott. " nem sokat segít.
Egyébként korábbi win10 rp-vel nekem is ez volt a gondom. Csak nekem 90° volt az eltérés. Kerestem is a megfelelő registry kulcsot, de nem találtam.
Csak az volt a megoldás, hogy befixáltam és nem forgott.
-
molnartom
aktív tag
Szögezzük le. Az én tabom más: ModecomFreetab 8010 típusú.
A bisti79 által készített win 10-et telepítettem fel(egy-két drivert újra kellett telepíteni a saját mentésemből pl. kamera, hang), a mellékelt kionix programmal egyetemben. A forgatás ezután sem működött megfelelően. A nézethez képest mindig fejjel lefelé volt a kép. Egy kis kutakodás után találtam reg fixet. Kb. a 10-dik próbálkozásra, sikerült úgy módosítanom a reg fájl tartalmát, hogy megfelelően működjön.
íme:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\ROOT\SENSOR\0000\Device Parameters\kxfusion]
"ACPI\\SMO8500\\1-0"="{CDA4B5F8-53B4-4E7C-8A73-0D69852FBEBA}"
"Orientation"=hex:01 01 00 01 01 00 02Az "orientation" értékeket kellett módosítgatni. Ahogy észrevettem az első 3-as csoport a függőleges a másik 3-as csoport a vízszintes mozgatásért felel.
Ha valaki ilyen problémával küzd, remélem tudtam segíteni.
-
molnartom
aktív tag
-
bisti79
tag
Elérhető a blogomon a WIMBoot-os Win10-es telepítő-készlet! (akit érdekel...)
-
Re4zOon
csendes tag
Üdv!
Valaki próbált már valamilyen linuxot feltelepíteni erre? gond ugyebár ott kezdődik, hogy linux telepítő nem szereti a GPT-t. Valakinek valamilyen ötlet? -
molnartom
aktív tag
válasz
bisti79 #2151 üzenetére
Ha nálad rendesen megy a forgatás megnéznéd a registry-ben hogy nálad mik az értékek? Nálam ezek vannak:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\ROOT\SENSOR\0000\Device Parameters\kxfusion]
"ACPI\\SMO8500\\1-0"="{97D37A3D-B0BB-49CF-A075-72A5B7363398}"
"Orientation"=hex:01,00,00,01,01,00,02Addig már eljutottam, hogy a fekvő mód már OK, de az álló módba fordításkor fejjel lefelé van a kép.
-
molnartom
aktív tag
válasz
bisti79 #2143 üzenetére
Én Modecom Freetab 8010 típusú tabletre tettem fel. Gond nélkül települt. Egyedül a kamera nem működött, annak feltettem az eredeti driver-ét, már az is működik.
Egyedül a képernyő forgatás nem jó, mindig fejjel lefelé van a kép. Landscape módban használom, bár néha jó lenne az "álló" mód is. -
bisti79
tag
Átfutva a szkript kódját egy dologra tudok gondolni: a meghajtók betűjele nem stímel nálad, és ezért - mivel "rosszak" a szkript meghívásakor a kapcsolók - nem tudja megpartícionálni a lemezed és létrehozni a lemezeden az install.wim fájlt (abba másolja bele a szükséges dolgokat a szkript).
Javaslom, olvasd el [Bagyusz blogját], ahol bővebben le van írva a szkript kapcsolóinak értelme, illetve hogy mit lehet tenni ebben az esetben! -
zombei
aktív tag
Ha install.wim-et nem találja a script akkor mit nevezzek át arra ?
-
hacki87
senior tag
válasz
MasterMark #2131 üzenetére
-
bisti79
tag
válasz
MasterMark #2136 üzenetére
Sandisk 16 GB C10
Driverrel se lehet összefüggésben, mivel még csak 8.1-es illesztőprogramok vannak az Intel oldalán is. Az én rendszerem is azokat használja...
-
bisti79
tag
válasz
MasterMark #2133 üzenetére
-
bisti79
tag
válasz
MasterMark #2133 üzenetére
Besz*rok, tényleg mást mér azzal a verzióval... felpakolom azt is mindjárt!
-
bisti79
tag
válasz
MasterMark #2131 üzenetére
Csináltam egy mérést, ezt meg tudom mutatni, bár nem tudom mire mész vele...
Win10 (10162), noname "kínai" class4 8 GB-os kártya: -
demonkiraly
csendes tag
Most ingyenes a MODERN COMBAT 5: BLACKOUT.
Bár én leszedtem de nekem laggolt ami mondjuk vicces mert sokkal nagyobb játékot is elvisz (pl. dirt 3).
Meg annyira nem is jött be. -
bisti79
tag
válasz
MasterMark #2127 üzenetére
Mióta használod? Mert ezek a kártyák - gyártótól függetlenül - limitált írási-olvasási ciklust bírnak...
-
MasterMark
titán
Valakinek van Samsung EVO vagy hasonló micro SD kártyája a tabletben? Megtenné, hogy rámér egy CrystalDiskMark 3.0.4-el?
Esetleg Win 10-esek?
Valamiért baromi lassúnak találom. Most vagy a kártyával van valami, vagy pedig maga a foglalat ilyen lassú, és ez a valószínűbb.
-
bisti79
tag
Kionix g-szenzor driver mellékelve (köszönet jFox-nak!), most már a giroszkóp is 100%-os, és működik!
-
bisti79
tag
-
endeneu82
csendes tag
Sziasztok!
Nem értek azokhoz a dolgokhoz amit írtatok, hogy szükséges a win10-hez.
Nincs valami megoldás amivel le lehet egyszerűsíteni a dolgokot, esetleg olyan naív ábrándom van, hogy valami megoldás amihez csak fel kell telepítenem egy-két dolgot és kész. -
törölt tag
Eddigi win 10-es tapasztalataim csak pozitívak a tablettel, miden szépen és jó sebességgel üzemel.
Most búcsúzom, és köszönöm a segítséget!Beszereztem egy "nagyképűbb" tabot, és a kicsikét feltettem eladásra.
-
bisti79
tag
Elérhető a cucc, lehet tölteni!
-
demonkiraly
csendes tag
Én is kipróbálnám már a 10-est de most már ha eddig kibírtam megvárom a végleges verziót.
(bár lehet ha meglesz most az új gép arra már lehet az megy fel egyből)
Remélem a kolléga abból is csinál majd ilyen verzíót. -
bisti79
tag
Na, gyerekek, idén hamarabb jött a Mikulás (igaz, csak barna borostája van
)
Meggyártottam a WIMBoot-telepítőkészletet a 10162-esből (pro változat), integrált driverekkel (tehát azzal sem kell p*csölni!)!
Telepítési idő kb. 10-15 perc, telepítés után a rendelkezésre álló szabad terület: 7,87 GB!!!Lehet örömködni, ma este megpróbálom feltenni ide a blogomra az állományokat!
-
törölt tag
válasz
demonkiraly #2108 üzenetére
Nem kötelező áruházból letölteni.
Használok pár progit, amit még win XP-re és win7-re írtak.Gond nélkül mennek. -
demonkiraly
csendes tag
A windows 10 képes lesz futtatni az androidos appokat? Mert ugye volt arról is szó. És azért tabon nem lenne egy rossz dolog mert a windows áruházba sok normális cucc nincs.
-
jFox
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bejegyzés egy későbbi cikk alapjául fog szolgálni.Akinek van bármi megosztanivalója a tablet kapcsán, nyugotan írja...
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 7 - nota bene
- LED világítás a lakásban
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest