- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LolokeBacsi
csendes tag
-
sarki20
csendes tag
szuper
Örülök, hogy segíthettem! -
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
Nem. Win update nem segit sajnos. És igen, win 8-at.
-
tomiherka
csendes tag
Sikerült újraraknom a windowst. De az a bibi, hogy nincsenek meg a driverek
tudna valaki egy feltöltéssel segiteni? Előre is köszönöm. -
sarki20
csendes tag
A metro UI-ba nekem is szürke volt, a klasszikus vezérlőpultban sikerült a helybeállításoknál.
-
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
Sikerült újraraknom a windowst. De az a bibi, hogy nincsenek meg a driverek
tudna valaki egy feltöltéssel segiteni? Előre is köszönöm. -
MasterMark
titán
-
sarki20
csendes tag
Sziasztok!
Ma én is vettem egy ilyet de nálam megy a gps. A GPS sattelite programmal próbáltam.
A vezérlőpultban a helybeállításoknál engedélyeztem majd utána adtam engedélyt a programnak is.
-
zackchange
csendes tag
Köszi az infót!

-
mandalor123
csendes tag
Nekem is ma jött meg a tablet és a HL2 Lost coast kb maxon 30 fps

-
zackchange
csendes tag
Az igen

Névből ítélve a tiéd a videó, nagy kérés lenne ha egy Half-Life 2-t kipróbálnál rajta?
Mert Source motorra építve csinálok egy játékot és jó lenne út közben is csinálgatni és tesztelni 
-
inspiroyhome
senior tag
The Elder Scrolls V: Skyrim (másik gép, de szinte ugyanaz a hardware.)
-
zackchange
csendes tag
Sziasztok! Én is gondolkozok ezen a tableten, milyen játékok mennek rajta? Valaki próbáld már valamit? Esetleg ha úgy van valami videót róla hogy valami játék hogy megy rajta?

-
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
MasterMark: megoldódni látszódik a probléma. Ha esetleg más is küszködne ilyesmivel és szeretné újratelepíteni a windowst, a következő a helyzet. Secure boot kikapcs. + Windows bootloader kikapcs. + Rufussal usb telepítőmédia készítés + persze egy usb elosztóval billentyűzet. Rufussal az alábbi képen ábrázolt beállításokkal. Bootolni már tudok, de kell egy billentyűzet mindenképp. Usb elosztót a mai napon beszerzek és leírom a tapasztalatokat. Remélem segíthettem ezzel a kis észrevétellel

-
wwenigma
Jómunkásember
-
stimpson
csendes tag
igazán nem ismerem a felhozatalt, úgy általánosságban kérdezem, nyilván az itt fórumozók közül a legtöbben sokkal jobban képben vannak nálam... a szerintetek népszerű, de persze nem a csúcshardverigényes játékok - autós, repülős, üldözős, lövöldözős esetleg 3d-s... köszi
-
MasterMark
titán
-
stimpson
csendes tag
uraim, előre is elnézést a teljesen fogalmatlan kérdéseimért, vennék a fiamnak egy ilyen kis gépet, ő valószínüleg főleg játékra használná.
van-e már tapasztalatotok, hogy alkalmas-e a mostani játékokhoz a hardver, illetve mennyire elfogadható a kijelző erre?
minden infót köszönök
-
MasterMark
titán
Beaktiválta már valaki a hozzá járó Office 365-öt?
Hogy megy ez, amivel be vagyok lépve ms profil az kapja majd meg? A OneDrive hely is ettől függ?
Azt hiszem ennél úgy van, hogy csak egy gépre lehet felrakni majd az Office csomagot. Ez hogy van én választom ki, hogy milyen gépre akarom? Az egy éven belül újra lehet tenni akárhányszor ugyanarra a gépre?
Ha majd csak a tabletre lehet felrakni, ott mennyi helyet foglal? (Vagy inkább majd akkor telepítsem, ha már van SD kártyám bele, és arra?)
SD kártyából mekkora a maximum amit kezelni tud?
Még egy kérdés: A töltés megy kikapcsolt állapotban?
-
MasterMark
titán
-
Legyes
tag
-
Legyes
tag
Ha szabad hellyel megy a küzdés, esetleg megpróbálhattok SD kártyára symlinkelni. Nem lesz feltétlen gyors, de legalább át tudsz tenni temp mappákat, ilyesmiket.
Ha nem akarsz szenvedni vele, akkor a SymMover-rel egyszerű. (Ha jól emlékszem a program nevére)Ami a felbontást illeti, szerintem azért van kamuzva (virtuális felbontás), mert elő van írva a minimális felbontás a Windows 8(.1)-re és a gép nem éri ezt el.
-
Melack
veterán
-
Veratrum
csendes tag
Mi is mi vettünk ilyen tabletet, alapjában véve nem rossz, az árát megéri. Ami kicsit zavaró, hogy a rendszer felbontása gyárilag magasabbra van állítva (1280x768), így kicsit nehezen olvashatók a betűk. A dpi megnövelése valamit segített. Az igazi akkor lenne, ha a kijelző natív felbontásán mehetne, akkor viszont nem futnak a metro-s appok.
Másik gond, hogy nincs meg a gps. Az Extreme Digital leírása szerint van benne, de van olyan gyanúm, hogy nincs... -
JamesFinn
senior tag
Nem, maradt szabad helyem bőségesen. Ellenben frissültek az appok, és mostmár a posta és a naptár is tud Magyarul.

-
Melack
veterán
Nálam akkor pl a modern UIs appok nem mentek.
-
MasterMark
titán
Nos a kijelző felbontása valóban 1024x600, csak egy magasabb felbontáson fut a rendszer, hogy kiférjenek a dolgok és le van zárva a magasabb felbontásra.
De ha a Clear Type-ot állítom, akkor felajánlja az 1024x600-as felbontást, és át is lehet állítani rá. Akkor tök jó amúgy, csak sajna kilóg minden.
-
JamesFinn
senior tag
-
MasterMark
titán
Na, én is vettem egyet.
Ismerkedünk. 
Köszi az infokat innen még egyszer.

-
inspiroyhome
senior tag
JamesFinn: Nekem a frissítések levitték 0 bytera a szabad területet, ha neked is ez történne, fentebb írtam nekem mi javította meg.
-
Melack
veterán
-
Chaser
legenda
-
JamesFinn
senior tag
Üdv Urak! Én is vettem egy ilyen gépet. Első benyomások frankók, Ennyi pénzért ajándék. Egyenlőre frissítgeti magát. Az lenne a kérdésem, hogy az elsődleges MS fiókom (email) és a naptáram miért lett angol? A tablet magyar nyelvre van állítva (régió is)
Egyébként az Euronics is 199900huf-ért adja... (ha elfogyna az edigitalban
) -
Melack
veterán
-
tomiherka
csendes tag
Kikapcsoltam mind2-t, de inditásnál rögtön a biosba ugrik. Létezne, hogy nem lehet bootolni külső eszközről? Mert akkor rendesen megszívtam :/
-
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
Valahogy tuti újra lehet telepiteni.
-
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
A recovery particiót akartam felszabaditani, de a rendszert nem piszkáltam
-
Melack
veterán
125%-osan nagyon jó, ezt használom én is.
-
MasterMark
titán
Remek.

tomiherka: Hát ebből mi lesz kíváncsi vagyok.

Amúgy még mindig nem mondtad mit csináltál amitől elromlott.
-
tomiherka
csendes tag
MasterMark: kipróbálom a rufus programmal, az támogatja az uefit, aztán írok, hogy mire jutottam.
-
inspiroyhome
senior tag
Igen, ráadásul állítható DPI-set, minden hibátlan.
-
MasterMark
titán

Akkor biztos hogy valami mutyis.

Nem gond amúgy, akkor nem négyzet alakú lehet a pixel és a panel skálázza át.
Vagy rossz a gyári adat.

más: Egeret próbált valaki OTG-n?
-
inspiroyhome
senior tag
-
MasterMark
titán
Szóval jobb gomb felbontásra mi van állítva a Win-ben egyébként?
Chaser: Valószínűleg nem négyzet alakú pixelek vannak. Akkor biztos ha a natív felbontás nem látszik a winben.
-
Chaser
legenda
Jah, érdekes felbontás, 16:9,5 környéke, de az nem adja ki pontosra.
-
inspiroyhome
senior tag
-
MasterMark
titán
-
Chaser
legenda
1024/768=4/3...
1280x800-zal lenne 16:10, 1366x768-cal 16:9szerk: Kár a TN panelért, inkább lenne +5k IPS-sel, amúgy ennyiért nem rossz, csak hát épp a lényege veszik el a történetnek.
-
MasterMark
titán
-
inspiroyhome
senior tag
Ezt a kérdést passzolnám, fogalmam sincs, talán 16:9 16:10.
-
MasterMark
titán
Hmm egész jó.
Mi a kijelző képaránya?
-
tomiherka
csendes tag
boot sorrendet nem
secure boot (enabled, disabled); secure boot mode (standard, custom); quiet boot (enabled, disabled); boot option #1 (windows boot manager, disabled) -
MasterMark
titán
-
inspiroyhome
senior tag
És itt volna. Sajnos siettem, ezért nem néztem low beállitást, de leirtam, hogy úgy hogyan fut. A kijelző ennél szebb, csak itt a döntés miatt visszaköszön a TN panel legnagyobb hátránya: A betekintési szög. Szerintem azért a lényeg kivehető.
-
tomiherka
csendes tag
press enter windows key for uefi firmware settings. windows gombbal pedig belép a biosba, vagyis uefibe.
-
inspiroyhome
senior tag
-
MasterMark
titán
-
kmisi99
addikt
Mindenképp érdekelne engem videó, főleg az hogy hogyan játszol? Vagy vettél hozzá billentyűzetes tokot vagy ilyesmi? Mert én is gondolkodok egy olcsó win7 es tab ban a régi jó pc játékokhoz.
-
tomiherka
csendes tag
-
MasterMark
titán
Remek kíváncsi vagyok.

-
inspiroyhome
senior tag
-
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
-
Melack
veterán
Programokra válaszolva: Jól futnak, Office is, meg a VLC is - bár abból már a metrós van fent. Mást nem nagyon raktam fel, csak egy CCleanert. De ez rossz megszokás. Még egy modern UIs totál commander kell.
-
tomiherka
csendes tag
otg-vel kezeli az usb-s háttereket
-
Melack
veterán
100 mb rejtett, 4.88 Gb recovery a maradék meg a rendszer + tárhely. Tegnap néztem éppen.
27-esre: Ha jól olvastam, otg-vel kezel mindent (ha már win8.1). Gépre dugva csak tölti az USB.
-
MasterMark
titán
-
tomiherka
csendes tag
partition master összekuszálta.... van boot menüje is billentyűzettel, de sehogy nem tudok bootolni
van egy hangerő le + hangerő fel + bekapcsoló gomb kombináció is, amire "entering dnx mode" és valami fastboot felirat villan be, de eltűnik
és ismét a hibaüzenet -
MasterMark
titán
Ahha! Köszi.
Vagyis akkor van rajta valamilyen recovery partíció amiből helyre tudja állítani magát. Valahogy így gondoltam én is.
Egy screenshotot még tudsz küldeni a lemezkezelésből?
tomiherka: Mit csináltál, hogy sikerült?
Szerk.: Egyébként az Advanced restart-al be tudsz menni az uefi-be, ha tényleg az van rajta.
-
tomiherka
csendes tag
Üdv! Sikeresen lenulláztam a rendszert. Recovery nem működik. Csak a windows újratelepítése oldhatja meg a gondot. Hogyan tudnék bootolni pendriveról?
-
MasterMark
titán
Akkor valamilyen UEFI lehet rajta szerintem.
Win-en belül hogy lehet?
-
inspiroyhome
senior tag
Bekapcs gomb után allview logó, alatta a windowsos körkörös töltő izé. Bioshoz hasonló dologgal nem találkoztam, de valahogy biztos előcsalogatható. Újrarakni a windowson belül lehet, akárcsak a fájlokat "felfrissíteni".
-
MasterMark
titán
Köszi.

A bootolás hogy működik? Mint egy PC? Akár más oprendszer is rakható rá? A rajta lévő Win újrarakható?
-
inspiroyhome
senior tag
-
inspiroyhome
senior tag
Nyilván a régi, de felvettem maxra, itt is nagyon smooth, 30fps-nél biztosan több. Van a neten videó, ahol ugyanez a SOC elviszi a skyrimet 20-25 FPS-el.

Teszek.
-
MasterMark
titán
Akkor majd lenne pár kérdésem később, csak visszatalálós komment.

nagynorbiman: A régi vagy az új?
Szerk.: Egy cpu-z és gpu-z screenshotot tud valaki majd felrakni?

-
inspiroyhome
senior tag
update: Need For Speed Most Wanted lowon, 800x600-on ránézésre legalább 60fps-el fut.
-
inspiroyhome
senior tag
Üdv, tegnapelőtt vásároltam egy ilyen tabletet. Nos, a kijelző tényleg borzasztó, de én feljebb vettem a DPI-t 125-re, így egész jó. Bátran ajánlom az érintőceruza vásárlását (max 500ft), mert nagyon megdobja a kezelhetőséget. Továbbá egy bluetoothos bill is jól jöhet, mert így marad hely a töltőcsatlakozónak.
Az akksi sajnos nagyon gyatra, de ez benne volt a pakliban. A táhely is kevés, néhány megszakadt/bebugolt frissítés után pontosan 0 bytes szabad területem volt.

Azthittem a rammal gondok lesznek, de érdekes módon, ha az ember tudja a gép határait, és normálisan használja, soha nem lesz gondja. A 4 magos proci elég erős, bár ugyanilyen melegedős is. Aida64-el figyelve töltés közben nem ritkán felment 70 fokig.
Összességében nekem nagyon bejön, ennyi pénzért soha nem gondoltam volna, hogy ezt kapom. Bőven alkalmas napi használatra, arra viszont egyenesen tökéletes, hogy az ember megismerkedjen a 8.1 tabletes világával.
Nem gondoltam volna hogy valaha ilyet írok, de a beépített IE iszonyat gyors.
Tippek:
- C/Windows/SoftwareDistribution/download Innen mindent lehet törölni, nekem hozott egy jó másfél gigát. Ha egy letöltés nem sikerül, de kevesebb hely van, itt érdemes körülnézni. Illetve ajánlanám még a Spacesniffer nevű progit. (rendszergazdaként futtatva 10-ből 9 alkalmmal kifagy, de néha működik)
- Windowsgomb+hangerő le a printscreenhez
- Mindig legyen legalább 500mb szabad terület a C:-n
- Ha nem tölt, vagy nem fordul el automatikusan egy restart megoldja
- Ha valamiért arra vetemednénk, hogy iso képfájlokból telepítenénk, ne tegyünk fel erre alkalmas progit, ugyanis meglepetésemre a 8.1 már önmagában is tudja mountolni a fálokat.
-
mrlt
tag
Köszönöm hogy írtál, tényleg vicces tablet ez, minden ami rossz rajta, el van neki nézve az ára miatt.

Az akku idő olyan használt laptop kategória, a kijelzőjére én látatlanban rámondtam hogy borzalmas lehet.
Ha nem lenne tabletem már most vennék egy ilyet azonnal, akármilyen rossz akkor is egy x86 windows tablet 20ezerért. -
törölt tag
Hali
Most gps van benne vagy nincsen?
-
Melack
veterán
-
valenc
tag
-
Melack
veterán
-
valenc
tag
Nekem is ilyen van hasonló tapasztalattokkal.Mondjuk nekem natívba sincs bajom az ie-vel chrome meg ilyeneket nem érdemes szerintem rá rakni mert sok ramot esznek meg foglalják feleslegesen a helyet.
Nekem a kijelzővel csak az a bajom hogy fakó. -
Melack
veterán
Akkuidő: este olvastam rajta, 25-35% közötti fényerővel 1,5 óra használat mellett maradt benne még 45% töltöttség. Ma wifi mellett frissített meg videót néztem 35%-os fényerő mellett, és kb 35-40 perc alatt ment le 12%-ra.
-
Melack
veterán
Az akár 150 óra készenlétnek mondjuk örülnék, amit a hivatalos oldal ad meg

-
LolokeBacsi
csendes tag
- Az akkuideje egyelőre tényleg viccesnek tűnik.
- A "Metro" UI-s appok (és IE) csodálatos sebességgel mennek rajta, tényleg, röccenés nélkül scrolloz az index.hu, meg ilyesmi. Ami natív guin megy (firefox, chrome) azokkal már nem ilyen szép a tapasztalat.
- A kijelző borzalmas, sok-sok éve láttam ennyire rosszat utoljára, viszont összességében az ára miatt verhetetlen.
- DirectX, XBMC(kodi) felrakva, 1080p röccenés nélkül streamelve hálózatról.
- A wifije 12 centiméterre az AP-tól is 4 pálcikát mutat az 5ből, szóval ott valami árulás van. Az érzékenységére nincs panasz, amit látnia kell, azt látja.
- Egyelőre ennyi, kíváncsi vagyok majd, hogyan/mit lehet hekkelni rajta.. (recovery part felszabadítás, USB/SD-ről bootolás?) -
mrlt
tag
Várom a tesztet, kíváncsi vagyok hogyan muzsikál.

-
Melack
veterán
-
kentucky
őstag
A legnagyobb hibája: 2400 mAh az akkumulátor. Ez édeskevés, talán 2 óra kijelzőidő, de akkor lehet, hogy sokat mondtam.
-
Melack
veterán
-
KISDUCK
addikt
Ezen x86 v x64 windows fut? Mennyire elég az 1gb ram + a rom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED monitor topic
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Jövedelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5405
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo T14s Core i5 10.Gen 16Gb Ram 256Gb NVMe SSD Érintőkijelző Boltból Garanciával Számlával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Örülök, hogy segíthettem!

tudna valaki egy feltöltéssel segiteni? Előre is köszönöm.

Ismerkedünk. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)