Hirdetés
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
BladePocok #116 üzenetére
Noha itt offtopik, de egylapátos gépnél jól bevált a 500 gramm liszt / 300gramm víz, amiből valamennyi elpárolog, így lesz 0,75 kg kenyér nagyjából.
Ha a lisztből 5-10 % teljes kiőrlésű, illetve Graham-liszt, akkor 320-330 ml víz is szükséges lehet. Ez alá is lehet menni méretben, de probléma lehet, amikor dagasztás közben feltekeredik középen a tészta és csak forog körbe, nem gyúródik át rendesen. Ekkor egy fakanállal lehet korrigálni, hogy jobban dagasszon, illetve a vizességet is úgy hangolni, hogy ne legyen túl kemény a tészta, ami a gépet is erősebben terheli és kevésbé kelhet meg.
Hosszabb használat után a sütőtér alja korrodálhat, miután a dagasztás elején kiverhet némi sós lisztfelhőt, ami később a párásodás hatására belemaródik a horganyzott alaplemezbe. Szétszedtem, letisztítottam, de akkor már hiányos lett a horganyzott réteg, hamar ismét rozsdás lett. Noha ez csak esztétikai probléma, használatot nem befolyásolja, de legközelebb már azt csináltam, hogy alufóliával borítottam az egész alaplemezt. Nyilván nem lett volna fontos teljesen az egészet, de végül így egyszerűbbnek tűnt.
Azóta jobban is néz ki belül, pláne még arra is rászoktam, hogy a kavarás elején letakarom a sütőformát, így nem veri ki a lisztet.
A magyarban nagyon elterjed "üst" elnevezés ezekre a gépekre nagyzoló. Az üstök komolyabb méretű főzőedények, ez csak egy sütőforma.
-
mephi666
nagyúr
válasz
mi a bagettre szoktunk rá újabban, hogy a géppel gyúratjuk meg a receptkönyvben leírtak alapján
300ml víz, 1ek méz, 1tk só, 1tk cukor, 540g bl55, 1cs (7g) élesztő... bő 1.5óra alatt gyúrja-keleszti a gép... formázom, fél órát kelesztem a tepsiben (3db bagett), bevagdosom, lekenem tejes-tojásos cuccal, picit pihentetem, végül 200fok alsó-felső sütés és 30perc alatt megsül jól
ez is fagyasztható
-
Vicoo
senior tag
válasz
Én egyedül élek, és a kilós kenyeret felszelem, majd megy a fagyasztóba. Mikróban fél perc alatt kiolvad, mintha friss lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Új GAMER félgép - ASRock B650M-H/M.2 + Ryzen 5 7600 + Kingston Fury 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- iPHONE 14 256GB MIDNIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest