Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- arden: 400-500W-os passzív hűtésű tápegységek piaci körképe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
BladePocok #116 üzenetére
Noha itt offtopik, de egylapátos gépnél jól bevált a 500 gramm liszt / 300gramm víz, amiből valamennyi elpárolog, így lesz 0,75 kg kenyér nagyjából.
Ha a lisztből 5-10 % teljes kiőrlésű, illetve Graham-liszt, akkor 320-330 ml víz is szükséges lehet. Ez alá is lehet menni méretben, de probléma lehet, amikor dagasztás közben feltekeredik középen a tészta és csak forog körbe, nem gyúródik át rendesen. Ekkor egy fakanállal lehet korrigálni, hogy jobban dagasszon, illetve a vizességet is úgy hangolni, hogy ne legyen túl kemény a tészta, ami a gépet is erősebben terheli és kevésbé kelhet meg.
Hosszabb használat után a sütőtér alja korrodálhat, miután a dagasztás elején kiverhet némi sós lisztfelhőt, ami később a párásodás hatására belemaródik a horganyzott alaplemezbe. Szétszedtem, letisztítottam, de akkor már hiányos lett a horganyzott réteg, hamar ismét rozsdás lett. Noha ez csak esztétikai probléma, használatot nem befolyásolja, de legközelebb már azt csináltam, hogy alufóliával borítottam az egész alaplemezt. Nyilván nem lett volna fontos teljesen az egészet, de végül így egyszerűbbnek tűnt.
Azóta jobban is néz ki belül, pláne még arra is rászoktam, hogy a kavarás elején letakarom a sütőformát, így nem veri ki a lisztet.
A magyarban nagyon elterjed "üst" elnevezés ezekre a gépekre nagyzoló. Az üstök komolyabb méretű főzőedények, ez csak egy sütőforma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest