- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: MS Office365 Linuxon
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
Köszi az infókat! Jelenleg az RPi 2-t pont így használom (NAS-ról, illetve a linkelt addonokkal filmek, youtube stb..) Szerinted FHD-t videokat elvinne a Pi Zero W -is?
Az audio kimenettel kapcsolatban olvastam, hogy a Zero-ra is csatlakoztatható kiegészítő "hangkártya", illetve a HDMI-ről átalakítóval kinyerni hangfolyamot, csak azt nem tudom melyiket érdemes, illetve árban nem kerül-e többe mintha egy RPi 3-at vesz az ember?
Még keresgélek az RPi fórumban is, de ha tudsz konkrét megvalósítást valahol leírva, megköszönöm ha belinkeled.
-
+1
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha van egy jól definiált cél, meg hozzá egy sw, amiről lehet tudni hogy minden oké vele adott boardon, akkor persze miért ne? Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, főleg ha többet is kapok ugyanannyi pénzért. Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t
-
st3v3np3t3r
nagyúr
attól nem félek
ha kevés lesz neki a 5V/2A, akkor még mindig van egy 270W-os pc-s tápom ami 15-20A-t tud 5V-on
annyi már csak elég leszmajd kiderül milyen lesz, sok pozitívumot olvastam róla, ezért is mertem belevágni... amúgy szettben rendeltem direkt, nem volt kedvem barkácsolni...meg hát jóval olcsóbb...állítólag már vannak rá használható disztók, elég sok...
elvileg a napokban már várható a OPi PC kiszállítása, a +2E meg jövőhéttől...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
direkt úgy választottam
megnéztem a specifikációkat, az egyik csak letölteni kell majd, a másik meg a muzeális villanyzabáló asztali gépet fogja váltani...
de most úgy őszintén... a RPi3B 4x1.2GHz és 1GB DDR2/900 RAM-os, az OPiPC 4x1.6GHz+1GB DDR3 RAM-os... az hogy 64bit vagy 32bit, oly mind1, nem használok olyan progikat amik megkövetelik a 64bitet
1) már eleve 30%-kal nagyobb órajelű az OPiPC és a +2E procija
2) sok helyen olvastam hogy az OPi-knek kell a hűtőborda, nagyobb igénybevétel esetén hűtőventi sem árt neki
3) az hogy nincs a PC-ben bluetooth se Wifi, engem nem is nagyon zavar, a +2E-ben meg van Wifi+16GB integrált tárhely+2GB ramos és van SATA, RasPi-k közül egyben sincs integrált SATA port és Gbit/s LAN!
4) ha specifikációit veszem alapul olcsóbb az OPi tudás/ár kategóriában... az hogy nincs benne bluetooth, azt egy 3-400Ft-os ebayes usb-s pótolni tudjalehetne ezt vesézni, de ha azt nézzük akkor az Orange Pi-k olcsóbbak és szinte többet tudnak mint a Raspberry Pi-k...erősebb proci, gyorsabb ram, jobb GPU...
Mellesleg a fogyasztás tükrözi a teljesítményt is... egy OPi 5V/2A-ről megy, a RasPi-k 5V/0.2-0.8A-ről, szerintem ilyen alacsony fogyasztással meg alacsonyabb órajellel kizárt hogy jobban teljesítenének...eleve régebbi konstrukciók mint a NariPC-k, meg amúgy a Cortex-A7 meg A53 között nagyon sok differencia nincs teljesítményben, főleg alacsonyabb órajelen, de majd meglátjuk
hogy valóban rosszabb-e mint ahogy te gondolod
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés ELADVA!
- Újszerű Gamer+AI PC: Ryzen7 5800X / 64GB RAM / 2TB NVME / RTX 3090 24GB / 1200W FSP táp / vízhűtés!
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Ryzen 7 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest