- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
Köszi az infókat! Jelenleg az RPi 2-t pont így használom (NAS-ról, illetve a linkelt addonokkal filmek, youtube stb..) Szerinted FHD-t videokat elvinne a Pi Zero W -is?
Az audio kimenettel kapcsolatban olvastam, hogy a Zero-ra is csatlakoztatható kiegészítő "hangkártya", illetve a HDMI-ről átalakítóval kinyerni hangfolyamot, csak azt nem tudom melyiket érdemes, illetve árban nem kerül-e többe mintha egy RPi 3-at vesz az ember?
Még keresgélek az RPi fórumban is, de ha tudsz konkrét megvalósítást valahol leírva, megköszönöm ha belinkeled.
-
DonCosta
tag
válasz
st3v3np3t3r #25 üzenetére
Nem értem a kérdésed
Ahogy írtam RPi 2-t használok médiaplayernek és eddig mindent vitt akadásmentesen amit próbáltam vele (nem 3D-s a tévém). Papíron nem nagy teljesítmény, de FHD-re tökéletesen van optimalizálva. Próbáld ki ha nem hiszed...A Raspberry Pi Zero W-t jó alapnak tartanám Multiroom AUDIO lejátszásra. Arra azt gondolom bőven megfelel ha a hangkivezetést olcsón meg tudom oldani.
-
DonCosta
tag
Úgy látom sokan sokféle választ adtak rá. Nekem nincs ilyen jellegű barkácsoló vénám. Nálam egy Raspberry Pi 2 üzemel és médialejátszóként funkcionál a tévé mögött. Kodi (Openelec) fut rajta amire sok hasznos addon-t tudok pakolni pl: MovieShark
Amin most töröm a fejem az egy Multiroom audio rendszer kiépítése. Itt jól jön ha van beépített wifi, mert bárhol használható a lakásban/vagy azon kívül anélkül, hogy LAN kábelekkel kellene bajlódni.
Erre van is néhány leírás a neten:
https://www.hifiberry.com/build/guides/multiroom-audio-system-based-on-raspberry-pi-and-hifiberry/
http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Multi-Room-Audio-MobileTabletPC-Contr/Kíváncsi vagyok a cikkben szereplő RPi Zero W -vel hogy lehet ezt legolcsóbban megoldani (audio kimenet?) Ha ez egyszerűen megoldódik már nagyon aprópénzből kijön egy több szobára kiterjedő multiroom rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc. intel i5 10gen, rtx 2060 super
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- ASZTALI GAMER PC MSI RTX 3090!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest