- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
A PI erénye a rugalmassága, a rajta futó szoftver variálhatósága. Az androidos dobozok is tudnak nagyon jók lenni (ha hardverből támogatják a HEVC-t, az szuper, a PI csak a 264-et viszi hardverből, bár a 3-as és vélhetően a 2-es is a 265-tel is megbirkózik szoftverből).
Ez a "hatszor megeszi keresztbe" szöveg viszont nettó baromság. Miben lenne már ennyiben jobb egy androidos doboz, mint egy kodis RPI (nem Zero)?
Ha pedig Zero -- akkor milyen S905-ös dobozt kapsz 5000 forintért? Csak mert a Zero ennyiért tökéletes médialejátszó 264-ig bezárólag.
Egyébként mire jó a 60 fps?
MaCS
-
Bishi
tag
Azt nem ismerem, de ha azt nézem, hogy akár multibootos is lehet, pl linux és libreelec, akkor lehet egyszerűbb feladatokat elvégezni talán a linux-szal, és a világ legjobb médialejátszó szoftverét is lehet használni a Kodi személyében. És atom stabil a Kodi, ami nagyon fontos. Androidom, meg nekem elég ha telefonon van.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nekem 8,5dodó volt a posta kínából követéssel az oange pi pc... Engem ami bosszant,hogy több mint 1 hónapot vártam rá és nem indul el
megcsináltam hozzá a win32 disk imager-rel az sd kártyát és csak lan ledjei égnek, semmi mást nem csinál
elvileg a piros státusz lednek is világítania kéne, de ez semmit nem csinál... Hdmi-n sem ad képet ha hdmi/dvi átalakítóval monitorra kötöm...
-
azbest
félisten
elvileg az eladónak a valós helyet kell feltüntetnie. De attól hogy amazon uk-ról vásárolsz, még vannak rajta kínai előadók is, akik kínából szállítanak. Ha nem az amazontól vásárolsz, hanem csak az amazon felületén valaki mástól (mitn az ebay vagy az apró), az bárhol lehet -> de ahogy írtam a származási helyet fel kell tüntetniük
-
hallador
addikt
Nagyon szuper, és akkor benne is van a válaszodban, ha van egy célzott project, amihez ez kell, akkor igen, de egy átlag embernek a pi inkább nyűg mint hasznos.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t
Aki spórolni akar, az szerinted mit fog rajta futtatni? Csak kérdezem, ír rá egy oprendszert, kiegészíti, és forraszt hozzá még lábakat, mire majd ráheggeszt egy valamilyen hdd-t, és utána majd azzal szórakozik? Oh wait nem.. Hozzárak egy picit és vesz olyat, amibe default bele tud tenni egy 2,5"-os hdd-t, rá tud heggeszteni egy valamilyen Linuxot, és mint egy torrent, samba, ftp, apache szervernek használja fel, esetleg okostv-hez WiFi-n filmet néz. És hasonlók.
Nekem is van kettő Cubietruck-om, miért? Mert abba alaphelyzetben benne van minden ami nekem kell... A pi-ben meg nem. Ennyi. Otthonra igaz drágább mint a pi, de cserébe használhatóbb is.
Tehát otthonra a pi-vel nem fogsz spórolni, mert minden olcsóbb, mintha pi-ből kiépítenéd. Érted, ha van 7000-ért használható wifi router, akkor miért pi-ből építenéd ki? Vagy van WiFi kamera, ami készen van 30 000 -ért, akkor miért pi-vel szarakodnál? Csak kérdezem...
Én is voltam olyan állás interjún, ahol megkérdezték, hogy na ép amúgy pi-ből építettem már ap-t? Nem vazze, mert minek? De nem nagy cucc ...
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha kifejezetten ipari felhasználásra kell, ahol fut egy oprendszer, és semmi másra nem használod, mint adatot továbbítasz vele, arra nyilván a pi a jó... De ahogy írod is:
Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Pontosan a pi nagyon szép, nagyon szuper, nagyon kompatibilis, csak nem praktikus otthoni felhasználásra... Hát ez van.
------------
Ha viszont azt nézem amire gyártották eredetileg, a fejlesztés, programmer board, na arra a legjobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Mac mini M2 8GB Ram 256GB SSD
- ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI Alaplap + Intel Core i7-12700K
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Ryzen 7 5700X, 48GB ram, ROG Crosshair VI, ROG RX5700 azonnal hadra fogható, akár külön is eladó
- ASZTALI GAMER PC MSI RTX 3090!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest