Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
localhost
Közösségépítő
A volt Ady mozi épületével kapcsolatosan több egyeztetés lefolytatására került sor az elmúlt évek során. 2016-ban konkrét igény merült fel arra, hogy az épület fizikai leromlását meg kell állítani. Ennek költsége mintegy 18 millió forint lett volna. A volt mozi állapotára tekintettel újabb tartószerkezeti szakvélemény készült, amelyben a szakértő egyértelműen az épület elbontását javasolja. A testület határozata szerint az Ady moziban lévő freskó esztétikai helyreállítás nélkül leválasztásra, archiválásra kerül, majd az így megmaradt épületet elbontják.
(oroszlany.hu)
-
-
localhost
Közösségépítő
A Facebookon az OROSZLÁNYI HÉTKÖZNAPOK oldalon olvasom:
Oroszlányi hétköznapok
Július 9., 10:32 ·
VISZLÁT MOZI!
Hosszas vajúdás, tervezgetés, álmodozás után legutóbbi ülésén úgy döntött a képviselő-testület, hogy a sárga- és zöldtömb mintájára lebontják az Ady mozit, a benne lévő védett freskót szétszedik és konzerválva megőrzik, raktározzák, az épület helyén pedig parkoló létesül. -
localhost
Közösségépítő
Facebookosoknak
Blog Oroszlányról
A képek között több régen és ma - páros található.
Képek
Lájkolható, kommentelhető. -
localhost
Közösségépítő
Véssétek fel a krónikáskönyvekbe:
-
------------------------------------------------
2010. Október 30. szombat
localhost Oroszlányra látogat.
------------------------------------------------- -
localhost
Közösségépítő
"Bányász Himnusz
Szerencse fel, szerencse le;
Ilyen a bányász élete.
Váratlan vész rohanja meg,
Mint bérctetőt a fergeteg.
Nem kincs után sóvárgok én,
Bányász kislányt óhajtok én.
Bányász kislányt óhajt szívem,
Ki szívében bányász legyen.
És hogyha majd a föld ölében végóránkat éljük,
Isten kezében életünk. Ő megsegít reméljük!
Te kisleány ne bánkódjál,
Bányászként halni szép halál!
Egekbe szállani fel, fel Szerencse fel,
Szerencse fel, szerencse fel!" -
finest
addikt
Jószerencsét! (Csak beköszöntem, mint volt tatabányai)
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
-
btz
addikt
Most meg bontják a Sárgatömböt.
A testvíreink akik az utolsó lakük voltak ott nézték.
Amúgy ha van még képetek linkeljétek légyszi be mert nagyon jó dolog ezeket látni. Érdekes ma valahogy mentem az utcán és elgondolkodtam milyen is lehetett ez régen, Én akkoriban még nem éltem, de idősebek mindig azt mondogatják, hogy mi milyen volt régen.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
localhost #61 üzenetére
Nosztalgázzak? Meséljem el milyen volt, amikor a vasútállomásra vezető út (az még a Fürst S. u vége?) végén nem volt ott kétoldalon a tó? Csak a patak folyt keresztbe. Oda jártunk ki gyerekkoromban "a rétre". Meg az Öreg hegyre ("az öregibe") piknikelni? Hogy emlékszem a művház és az uszoda építése előtti időkre? Hogy az uszodát a barátom apósa tervezte?
-
localhost
Közösségépítő
Igazából szerintem kb. 95-ben jártam "otthon" utoljára, nincs már senki és semmi ami Oroszlányhoz kötne.
Talán 4-5 éve egyszer keresztülmentem Oroszlányon kocsival és tettem egy 'szűk' kört, de ki sem szálltam, csak az ablakon keresztül mutogattam a gyerekeimnek, itt laktam, ide jártam iskolába aztán ennyi. Tavaly tavasszal/nyáron készültem egy nagyobb látogatásra, de elmaradt. -
Szeretném halkan elmondani, hogy azóta is áll a Mozi, belemezelve, rozsdásan, ocsmányul "kinézve"...
Ellenben a kép bal oldalán látható "Béke Munkásszállót" 17-én zárták be. Elvileg felújítják, de kíváncsi leszek arra, mire lesz pénze a Szolgáltató ZRt-nek, hiszen három éve van, hogy megoldja Oroszlány Város hőenergiával és meleg vízzel való ellátását. Akkor bezárják ugyanis a Vértesi Erőmű ZRt bokodi hőerőművét is...
Nem tudom mikor jártál itt utoljára, de a Gimnáziumot is teljesen felújították, s a városkapu is a szintén itt lévő színes képen látható módon néz ki!(Jah, s ha kinézek, szemből látom a Békét!
)
[Világ oroszlányijai egyesüljetek!]
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
localhost #57 üzenetére
Nos, a képnek egy részét kiemeltem, hogy jobban lehessen látni a feliratot
Az alsó képen odaírtam azt, amit én látok a képből - a "Kormány"-t azt kihagytam, de az egyértelmű.
Tehát az "Éljen" az már adott. Utána látható egy "A" és az, hogy "MUN", végezetül egy fél betű, ami ha minden igaz, akkor egy "K". A kép közepén van egy nagy fehér kör, ami talán egy vízcsepp a kamera lencséjén. Már csak azért gondolom ezt, mert kicsit mintha felnagyítaná a dolgokat, hiszen a "vízcsepp"-ben található ablak párkánya, magasabban van, mint a többié. Gondolom azért építkezni már '60-ban is tudtak az emberek.
Tehát a kört azt nem emeltem ki, mert sok benne a világos rész, és kiemelve még ennyi sem látszik belőle. Ha jól megnézzük, akkor a fényes részből mintha egy "Á"-nak az alsó két szára, és utána egy "S" kandikálna ki. Ez csak akkor látható - részemről - , ha a képet nem nagyítjuk a mostaninál tovább. Ha feltételezésem helyes, és ott tényleg azok a betűk vannak, akkor a korábban említett fél betűt, már nem nehéz K-nak azonosítani.
A "PARASZT" szót, feltéve ha van ilyen, azt a lombkoronában kell keresnünk, amin sajnos Én nem látok át.
Módosítom: Közben megnéztem a nagy képet is, és látom hogy az említett ablak, a háznak egy kiugró részén van, és ezért tűnik úgy, mintha magasabban lenne. Tehát az nem vízcsepp.
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
-
Vakegérke
félisten
Talán elfér itt egy kis nosztalgia.
Íme az Astoria "néhány" évvel ezelőtt. Akkor még járt arra a 57-es "kétszobás villamos", amelyen volt szerencsém utazni. -
localhost
Közösségépítő
Fecogame Csepe!
Nem talállak benneteket... lehet, hogy nem vagytok rajta a TérkéPH!-en?Fontos # a 33-as hsz-ban levő képen nem apám motorja van, [csak olyan motor] hiszen akkor még nem volt színes fotózás, van egy bőröndnyi fénykép, az egyiken megvan még a motor, ha egyszer előveszem, beszkennelem.
-
Szerintünk (apám meg én):
- Opel Rekord PII, abból is egy Caravan (nem összekeverendő a Kapitän P1/P2 szériával)
- Csepel motorkerékpár
- Pannónia motorkerékpár
- és a fent említett Moszkvics... -
Csepe
aktív tag
Sajnos ma már máshogy néz ki ez a környék.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
localhost #20 üzenetére
Lejárt a MOD-idő
Volt általános iskolám
Dany007: Te már csak úgy ismered: "Az Ipari" (Iskola utca).
Ez volt az Alumíniumipari és Vegyipari Szakközépiskola (Vorosilov utca)
Most volt a 30. értettségi találkozónk a hónap elején -
Dany007
veterán
válasz
localhost #14 üzenetére
Hát én erre nem is gondoltam : )
De tényleg.
Csak így elnézegettem az Ndruu által linkelt tornyokat, és az elején 1-2 igen szép darab is volt...
Gondolom az Ady Mozi felirat még világított is fénykorában, ugye?
hehe, ma már pusztulat az összes ilyen megmaradt reklám, de fénykorában biztos szép volt!
Hja, és igen cuki az a csajszika ott középtájon balra haladva! : ) Bár már lehet vagy 60 éve környékén, szal annyira már nem cuki... =/Na még valami, ahogy nézem eléggé fújt a szél! : o A hátsó fákon látni, hogy hajlanak jobbra... Bár ez mondjuk tök érdektelen...
-
eziskamu
addikt
válasz
localhost #17 üzenetére
Tudam, hogy keleti, de valamelyik filmben is volt (asszem az Egy, kettő,három-ban)hogy valamelyik amcsi kocsi (asszem Nash) koppintása volt az egyik Moszkvics változat:
Nash, 1938 -
Oroszlány {196X}
Szerintem egy egész más világ lehetett az akkori, mint a mostani. Szívesen visszamennék, ha feltalálnák az időgépet. -
Dany007
veterán
Kwúúl! Szeretem az ilyen régi Magyar o-i képeket.
Szal, akkor azt mondod, hogy te akkor, amikor ez a kép készült ott voltál a moziban?
Bár azt nem tudhatod, hogy 1960- hányban készült, nem?
Imádom az ilyen képeket... Egyszer eljutottam v.hogy egy online archívumba, ahol század eleji fotók voltak a közéletről. Tehát semmi ceremónia, vagy alkalom, hanem az átlag életről.
Hja, meg Filmmúzeum - privátfilmek! (megy az még ? egy ideje már csak online nézem a régieket) -
sekli
addikt
hol készült a kép?
-
Móci
addikt
Van egy varázsa ezeknek a régi képeknek, bár én sajnos túl fiatal vagyok hozzá...
Biztos jó lehet emlékezni rá. -
localhost
Közösségépítő
Az emlékképem is fekete-fehér!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ahogy a képen látszik.Az Ady Moziban.Ezt a képet most találtam a neten. Dátuma így van megjelölve 196x.Akkor _én_...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest