- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoeFromHun
csendes tag
válasz
Szőröstalpú #124 üzenetére
Hello!
Lesz a cikknek aktualizált változata?
Megköszönném.. de gondolom nem csak én.
Mert szeretnék csinálni egy ilyen kis gépet.Köszönöm előre is a fáradozásodat!
Üdv!
-
lezlie74
csendes tag
válasz
Szőröstalpú #121 üzenetére
Köszi szépen. Megpróbálom, bár, így első ránézésre nekem kicsit bonyolultnak tűnik
Legfeljebb "beruházok" 30m UTP kábelbe
-
gyulimali
csendes tag
válasz
Szőröstalpú #116 üzenetére
No, megvan a hiba oka... Én a bug javításakor a link alatt lévő szöveget írtam be, de olyan furcsa jelek voltak benne, hogy "&"-nek néztem, holott "$" volt az.
Szóval, nem a ponttal volt a baja.
Már szépen indul/megáll, stb.
De még mindig nem indul el a géppel a rtorrent.
pedig megcsináltam mégegyszer, ami le van írva.
de bootup-kor azt írja, hogy:
"cannot find readable session directory ./torrent/.downloading/rtorrent.session from config /home/<loginnév>/.rtorrent.rc check permissions"
...És a megoldás:
a "./torrent/.downloading/rtorrent.session" helyet a "/home/<loginnév>/.downloading/rtorrent.session" hellyel kell kicserélni. És máris elindul restart után...
Mostmár csak a biztonságot kellene növelni, hogy a vadonból is elérhető lehessen...
Ja, és nagyon köszönöm a segítséget! -
gyulimali
csendes tag
válasz
Szőröstalpú #114 üzenetére
No, igazad van, a 127 tényleg loopback.
a http://heineken/rtgui működik, egészen addig, amíg akarok csinálni vmit a torrenttel, mondjuk STOP, akkor ez a hibaüzenet jön le:
Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM in /var/www/rtgui/control.php on line 92Ami különösen annak a ténynek a fényében vicces, hogy a control.php öszesen, kommentekkel együtt 67 soros a gépen.
Ja, és a rtorrent nem indul el automatikusan a géppel, login után sem. a "screen -r rtorrent" parancsra azt mondja, hogy nincs képernyő, amit visszaállíthatna, és a grep sem ad vissza találatot. -
gyulimali
csendes tag
válasz
Szőröstalpú #112 üzenetére
Viszont a 404 az érdekes. A /var/www/rtgui létezik? http://x.x.x.x/rtgui címen próbálkozol? Esetleg megnézheted az apache logjait a /var/log/apache2 könyvtárban, hátha van bennük valami érdekes.
Szóval, cska, hoyg jól értem-e:
Adott a szerver. Nevezzük mondjuk Heinekennek és egy windows-os gép, legyen mondjuk AranyAszok.
Az AranyAszokrol Firefox alatt akarok belépni a szerverre (Heineken) és a címsorba írom be a következőket: http://torrent/rtgui/.
1. érdekes: a screen nem indul el minden újraindításkor...
És a logfileját sem lelem...
2. Ha a 127.0.01/rtgui/, vagy 127.0.0.1/torrent/rtgui vagy ugyanezek 127.0.1.1... változatait próbálom beírni, akkor már nem 404 van, hanem üres képernyő.
3. Apache2 log:
access.log: az utolsó bejegyzés: 127.0.0.1 - - [11/aug/2009:00:40:17 +0200] "OPTIONS * HTTP/1.0" 200 - "-" "Apache/2.2.8 (Ubuntu) PHP/5.2.4-2ubuntu5.6 with Suhoshin-Patchmod_scgi/1.12 (internaldummy connection)"
// mondjuk ebből mintha azt szűrném le, hogy most éppen vmiért nem megy az apache... //
error.log: [Tue Aug 11 21:25:12 2009] [notice] Apache/2.2.8 (Ubuntu) PHP/5.2.4-2ubuntu5.6 with Suhoshin-Patchmod_scgi/1.12 configured -- resuming normal operations
Ez a két log van a könyvtárban, remélem, ez érdekes... -
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #103 üzenetére
Hát akkor az é gépemet még egyszerűbb űberelni egy p2-400 -as 6 GB-s vinyóval + 1 80 GBs usb-s külső vinyóval, sajnos a hash check nagyon megfogja.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Szőröstalpú #107 üzenetére
Köszi, elqrtam az egyik könyvrát nevet... már csak azt kutatom, hogy befejezettként jelölje meg.
Most csak siman megall, athelyezi es nem jelzi hogy kesz van, csak ugy, hogy nem lehet ujra elinditani.
Ja, meg az ütemezés, egyszerre hány torrent fusson(UL/DL), mikor alljon meg a seed (ezt mar kapizsgalom a progi oldalarol).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Szőröstalpú #101 üzenetére
Hmm, ha csak egy single file, azt athelyezi, viszont ha konyvtarban van, azzal mar nem bir.
-
privatposta
tag
válasz
Szőröstalpú #103 üzenetére
na, meguntam
nem megy és azok a parancsok sem működnek, mert ez egy másfajta linux lehet. Nincs benne tapasztalatom...
-
privatposta
tag
válasz
Szőröstalpú #101 üzenetére
ja, de mi lesz belőle...azt már nem tudom, egyébként a gép speciális kicsike.
Ez is lett volna kérdés, hogy mi a min. rendszer követelmény, ill. mi az a samba. ill. fel kell e azt tenni ill. sok más:-) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Szőröstalpú #96 üzenetére
Jelszavazás:
PUTTY vagy bármi hasonló segítségével loginoljunk be a szerverre, majd hozzunk létre egy .htaccess nevű filet az rtgui könyvtárába.
sudo nano /var/www/rtgui/.htaccess
az alábbi tartalommal:
AuthUserFile /var/www/rtgui/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "SZERVER"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>Mentés majd kilépés. (Ctrl+O, Ctrl+X)
Hozzunk létre egy .htpasswd nevű filet is.
sudo nano /var/www/rtgui/.htpasswd
A tartalma a felhasználói név és a jelszó hash-e lesz. A szükséges adatot pl. ITT állíttathatjuk elő.
Mentés majd kilépés. (Ctrl+O, Ctrl+X) Még meg kell mondanunk az Apache szervernek, hogy mit is akarunk...
Nyissuk meg az apache konfig file-ját!
sudo nano /etc/apache2/sites-enabled/000-default
Itt keressük meg ezt (gyk. legeleje, nem lehet eltéveszteni)
<Directory /var/www/>
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride None
Order allow,deny
allow from all
</Directory>A None-t cseréljük ki AuthConfig-ra! Mentés majd kilépés. (Ctrl+O, Ctrl+X)
Ezután indítsuk újra az Apache szervert,
sudo /etc/init.d/apache2 restart
és a beállított username/jelszo parossal lepjunk be az rtGUI-ba! Azert irtam ezt ide, mert neten így egyben seholsem találtam meg.
-
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #94 üzenetére
Működik.
Énis néztem amúgy ezt de én a header elé írtam ezek szerint ezért nem ment, de köszönöm mások nevében is, hogy foglalkozol vele.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Szőröstalpú #92 üzenetére
Köszi! Sajnos, ja.
Cserébe: .htaccess
-
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #89 üzenetére
-
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #87 üzenetére
Úgy gondoltam a feltöltés működését, hogy magát a torrent fájlt feltölti a watch mappába, viszont nem jelenik meg a listában, gondolom valami jogosultsági gond lehet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Szőröstalpú #77 üzenetére
Ezt nekem?
-
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #65 üzenetére
Sajnos nem frissíti magát, azt hiszem megcsinálom újra az egészet valamit nagyon elronthattam. Most figyelek mindenre.
-
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #63 üzenetére
Lenne még egy kérdésem. A webes felületnek kéne magától frissítenie, vagy meglehet e oldani, hogy frissítsen.
-
Kommy
veterán
válasz
Szőröstalpú #61 üzenetére
igazad volt valamiért sikerült root-ra rakni az egész mappát meg a rtorrent fájl is. Most hogy birtokba vettem tökéletesen működik. Jelentem most már tökéletesen működik.
-
Khaal
őstag
válasz
Szőröstalpú #40 üzenetére
Rögtön ki is próbálnám, csak nem találom a notis cd-meghajtómat, a kisgép tápja meg nem bírja el a sima asztali cd-meghajtót.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Szőröstalpú #40 üzenetére
"Sorozatokat szoktam letölteni, meg néha filmeket ....... Ez szerintem nem warez."
Azért ide egy sírvaröhögős szmájli befigyelne. -
bambano
titán
válasz
Szőröstalpú #23 üzenetére
Nem értem, mi a gondod. Megkapta a kérdésére a választ, boldog olvasó.
-
válasz
Szőröstalpú #17 üzenetére
Egyébként a Windows felhasználók jó része, több mint 90%-uknak fogalma sincsen, hogy mit jelent ez amit leírtál "HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run". A felhasználói szintnél némileg tovább kellett jutnia annak, aki már a regisztrációs adatbázisban kutakodik. A Windows-t meg javarészt olyan felhasználók használják, akiket teljesen hidegen hagyja az egész, csak tudjanak valamivel internetezni, hogy az iwiw-et, youtube-ot meg a levelezésüket elérjék.
-
válasz
Szőröstalpú #17 üzenetére
Hallottam én már informatikustól olyat hogy a Linux azért szar mert parancssorozni kell benne.
Aztán elmeséltem neki hogy a munkahelyemen a winnyózban majdnem ugyanannyit gépelek mint kattintgatok, de nem hitte el.
(Korlátozott profilok vannak a gépeken, más eszköz nem nagyon van mint a parancssor, ha kell valamit alkotni...)
-
bambano
titán
válasz
Szőröstalpú #12 üzenetére
Azt nem értem, minek akar valaki ldap-ot egy letöltő szerverre. De meghallgatom, ha elmondjátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Posta, csomagküldés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest