- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha OEM, adott hardverre szól, virtuális gépre nem érvényes
Ez hatalmas tévedés. Egy OEM licenc egy adott gépen egy idejűleg egy példány futtatására jogosít, függetlenül attól, hogy hány réteg van a rendszer és a hardver között. Tehát feltehetsz belőle egyet fő rendszernek, és mellette egyet linux alá virtuálisba, mivel sosem futtatod őket párhuzamosan, mindkettő jogszerűen van használatban. De Win gazda alatt egy Win vendég egyidejű futtatása egyazon licenccel nem megfelelő licenszelés (hacsak nem windows server licencről beszélünk). De több (a példában kettő) oem licenc együtt megfelelő erre a struktúrára is. -
Dave™
nagyúr
Az oem licenc feltételeket nem sértem meg, a laptopon fut a Windows, csak van köztük egy hypervisor - a hardver ugyanaz. Ebbe még a MS sem tudna belekötni. A wine pedig jó, 2010-ig, a 13-as nekem nem jött össze stabilan és akkor még van vele jó pár limitáció. De a virtuális gépben más is futhat, a wine pedig azért korlátozott. Nyilván nem jókedvemből használom a VM-et, hanem egy szükségszerű kényszermegoldás - de működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest