Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha OEM, adott hardverre szól, virtuális gépre nem érvényes
Ez hatalmas tévedés. Egy OEM licenc egy adott gépen egy idejűleg egy példány futtatására jogosít, függetlenül attól, hogy hány réteg van a rendszer és a hardver között. Tehát feltehetsz belőle egyet fő rendszernek, és mellette egyet linux alá virtuálisba, mivel sosem futtatod őket párhuzamosan, mindkettő jogszerűen van használatban. De Win gazda alatt egy Win vendég egyidejű futtatása egyazon licenccel nem megfelelő licenszelés (hacsak nem windows server licencről beszélünk). De több (a példában kettő) oem licenc együtt megfelelő erre a struktúrára is. -
Dave™
nagyúr
Az oem licenc feltételeket nem sértem meg, a laptopon fut a Windows, csak van köztük egy hypervisor - a hardver ugyanaz. Ebbe még a MS sem tudna belekötni. A wine pedig jó, 2010-ig, a 13-as nekem nem jött össze stabilan és akkor még van vele jó pár limitáció. De a virtuális gépben más is futhat, a wine pedig azért korlátozott. Nyilván nem jókedvemből használom a VM-et, hanem egy szükségszerű kényszermegoldás - de működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nokia 6.2 - kötelezők röviden
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- DELL G5 25 5587 Gamer notebook
- Lenovo ThinkPad T14s Gen3 : i5-1240P/16GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- ALKALMI ÁRON! - Vadonatúj állapotú Xbox Elite Series 2 Core Kontroller - 1 Év Alza Garanciával!
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple watch series 7 44mm szürke 87% BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 pro 128Gb,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest