Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz simonzé #204 üzenetére

Érteni én sem értek hozzá, na jó, nálad valószínűleg jobban, de ez csak a 2+ év napi használat miatt van, és leginkább arra jó, hogy tudok "tüzet oltani", ha gáz van, illetve tudom kb. mit merre keressek. A Windows-t is programozók készítik, és ha napi szinten használod, hamar rá lehet jönni, hogy kifejezetten felhasználóbarát rendszer (most konkrétan a Manjaroról beszélek). HTPC-n szerintem borzasztó nagy hülyeség Windowst használni, az árától kezdve a kényelmen át a testreszabhatóságig mindenhol elvérzik.

A bemutatott rendszerben tudsz akár fájlkezelőből könyvjelzőzni, de a permanens csatoláshoz is elég egy fájlt szerkeszteni (/etc/fstab), ami simán megy grafikus felületről is. Nem szoktam parancssorozni én sem, néhány extra kivételtől eltekintve (tipikusan olyan helyzetben amikor mondjuk te újraindítanád inkább a gépet). Egyetlen dolog kell csak ahhoz, hogy használni tudd, nyitottság és némi türelem (na jó, ez kettő). A többi jön magától. 2 és fél éve még Windows 10-zel szívtam, tudom miről beszélek.

orion1025: akkor neked is: mindenféle terminálos bohóckodás nélkül használom napi szinten munkában is meg otthon is. Sőt, én is használok Windows-os programot, igaz csak az Office-t, de a módszer ugyanúgy adott bármi másra is: csinálsz egy (mondjuk) virtualbox virtuális gépet, ez futhat állandóan a háttérben, és azt futtatsz rajta amit szeretnél. Egymás mellé tudod tenni két ablakba a linuxos alkalmazást meg a Windowsost is, a copy-paste is működik oda-vissza, az össz veszteség a minimális overhed a a virtualizáció miatt. Még kikapcsolni sem szoktam a VM-et, altatom a notebookal együtt az egészet és kész. Kiválóan működik.

Új hozzászólás Aktív témák