Hirdetés
- Meggyi001: A kérdés...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem értek egyet. A Linuxnak csak jót tesz a népszerűség. Jöjjenek csak a windowsos userek is. 1-2 főbb disztró windowsosodik miattuk, meg elmegy rossz irányokba, de ha nagy a rendszer mögött a felhasználói bázis, akkor többen fognak rá fejleszteni, több és használhatóbb driver, szoftver jön rá FOSS alapokon (lásd a Steam, játékok, Mesa, Vulcan-támogatás, stb., már most érezni a Stream OS és Ubuntu hatását), és ebből a kisebb, nem windowsosodó disztrók is profitálnak.
Szerintem nagyon jó, hogy van Ubuntu és Mint, amit a Windowshoz szokott érdeklődő ki tud próbálni, és nem adja fel a sok szopás miatt az első 5 percben. Ha meg úgyis megtetszik a Linux, megszokja az user, akkor előbb-utóbb megérti olyan szinten, hogy egy nem windowsosodott disztrót is fel tud tenni és beállítani magának. A kicsi disztrókat sose fogja fenyegetni a nagyobbak sikere.
-
zoltanz
nagyúr
-
válasz
Apollyon
üzenetére
"Egy nagyon jó példa a rosszra: Android. Népszerű lett, egyben bloatware is, több giga ram kell egy szerencsétlen telefonba, hogy egyszerre több alkalmazást lehessen használni a tenyérnyi kijelzőn. És ráadásul nem is x86 platformról van szó, hanem egy csökött telefonról."
Egyszer meg kéne nézned, hogyan működik az Android (vagy más modern mobilos rendszer), semmivel sem egyszerűbb, mint egy desktop OS. És persze ugyanúgy letezik x86-ra is, szóval az nem jó hasonlítási alap

-
Dave™
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem értek egyet, szerintem kell az egyszerűsítés ahhoz, hogy szélesebb kör igényeit tudja kiszolgálni. Mert ennyi erővel elég lenne az Arch mondjuk, amit sokan fel sem tudnának telepíteni, nem hogy érdemben használni. Az Ubuntu attól azért távol van, hogy Windows legyen, viszont szerintem nagyon sok mindent jól csinál, még ha becsúsznak hibák is itt-ott. Aki akar most is használhat más disztribúciót, az Ubuntu nem a hardcore linuxosok OS-e. Android esetében meg nem sokat számít a kijelzőméret, ha már nagyobb felbontása van mint egy átlag 24"-es monitornak. 2GB rammal full HD felbontással tök jól elmegy egyébként, tehát annyira nem durva a helyzet ott sem. Én pl. nem szeretnék nagyon elmélyedni a Linuxok lelkivilágában, inkább csak használnék egy stabil, megbízható rendszert úgy, hogy az megfeleljen az igényeimnek és testre tudjam szabni. Az Ubuntu ilyen, ezért elégedett vagyok vele. Nem zavar az sem ha valaki Win 10-zel kapcsolatban elégedett, meg akkor sem Arch-csal - használja azt. Szerintem az csak jó, ha van döntési lehetőség és szabadság, nem vagyunk egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő