Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz Litván Zongora #2253 üzenetére

Ha valóban lejátszik FLAC-et, akkor más lehet a leányzó fekvése. ;)

A "van egy analóg audioeszközünk" mondásomra nem emlékszem, (konkrétan ezeket a szavakat így nem írtam le :) ) de tény, hogy a kimeneti hangképet a zenelejátszó is befolyásolhatja. (Bár ha szakmaiak szeretnénk lenni, akkor ugye az nem az analóg, hanem a digitális "részben" van, a DAC egység előtt.)

A lényeg a lényeg:
    Most, hogy így felhoztad ezt a zenelejátszót, felmerült bennem az-az ötlet, hogy érdemes lenne a Hi-Fi vak-teszt projektbe akár ezt is felhozni.
    Viszont van egy olyan érzésem, hogy ehhez még érzékenyebb "fül" kellene, még inkább tudatosabban válogatott zenei hangfájlok, illetve eléggé megbonyolítaná a tesztet, már csak azért is, mert több tesztelendő lejátszó merülhetne fel. Eddig azt érzem, hogy az alábbiak kerültek képbe:

- gyári zenelejátszó (ami már alapból sem olyan rossz, csak van az a kis probléma vele az EQ használata kapcsán [24/32 bit hangforrás esetén])
    - PowerAmp (Play áruház: jelenleg 999 Ft, elégedettség: 4,6)
    - PowerAmp Alpha 703-al
    - Neutron (Play áruház: jelenleg 2190 Ft, elégedettség: 4,6 )
    - Player Pro (Play áruház: jelenleg 1200 Ft - elégedettség: 4,5)

S mint említettem, mindezeket szigorúan vak-tesztben összemérni.
    Nem szeretnék elfogult lenni a V10 irányába, (nyilván eddig sem voltam az :P ) de ha van olyan telefon, amin ezt érdemes lenne tesztelni, akkor az okostelefonok jelenlegi kínálatát nézve, - figyelembe véve azok Hi-Fi képességeit - nem nagyon jöhetne más szóba a V10-en kívül - pláne meg nem ebben a topikban. :D

Kedves közösség! Mit szóltok a zenelejátszó esetleges vak-tesztjéhez?

Új hozzászólás Aktív témák