- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
De, mint látod, működik. Pedig még lenne rajta mit optimalizálni. Pl megszakításokkal.
Jó, nem szó szerint hánysz be. Én pl kb szédültem, lényeg, hogy elég kellemetlen. Az, ha az egész szoba villog az teljesen más, mint a monitor. S nem random villog, hanem a zene ritmusára, ez nem mindegy.
-
Az ADC ugye feszültséget mér, de váltakozó áramot kap, ugye hanghullámot. Az a trükk, hogy több mintát mérsz, s a legkisebb és legnagyobb érték különbsége lesz az amplitúdó. Túl sokat persze nem szabad mérni, mert az túl sok időbe telik, aztán a késleltetés rovására megy. Emiatt viszont mély hangoknál trükközni kell, mert azok elég lassúak (egy 40 Hz-es hang félperiódusa 12 ms!), nem fér bele a hullámuk a mintavételezés rövid időkeretébe.
Ha sok az inger, és pont nincs szinkronban, akkor az agyad megpróbálja szinkronizálni, és behánysz.
A TI MSP430-hoz van egy Energia IDE nevű cucc. Egy az egyben ugyanaz, mint az Arduino IDE, csak piros.
-
Ugye egy RCA-n bemegy a jel, a passzív szűrők (másodrendű, 40 dB / dekád) meg szétválasztják 3 sávra, 160 Hz alatt, 160-2000 Hz, és 2000 Hz feletti hangok. Ez a három jel megy a mikrovezérlőbe. A mintavételezés, feldolgozás, kiküldés, stb 10 ms alatt van, tehát gyakorltailag észrevehetetlen a késés, és 100 "fps" simán megvan, fluidabb mint a videón. Ebben sokat kutatgattam, 15-20 ms felett behányós a dolog, éppen észrevehető a késés, kb mint a VR.
Ha lenne kész megoldás, akkor nem építettem volna meg.
-
Miért ne lehetne? Egy kevert jelű a mikrovezérlő a digitális mellett analóg jelet is fel tud doglozni. Hasonlóan, mint a hangkártyákon a mikorfonbemenet, csak itt nem egy, hanem 3 csatorna van használva. Illetve nem 16-24 bites, hanem csak 10, de az is több, mint elég, hisz összesen 30 bit, a ledek "színmélysége" meg 24 bites.
Új hozzászólás Aktív témák
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6 i9-11950H 64/1TB NVIDIA A5000 16GB (2 Millió)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt Samsung A71 6/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest