Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Mint mernokot engem az erdekelne, hogy az eljaras soran pontosan mikor tervezik meg (vagy tervezi meg a gep) azt, hogy pontosan a latoter egyes pontjain hogyan alakitsanak (mennyit egessen a lezer).
Megmondom miert kerdezem. Ugye sokunknak van cilindere. Ez azt jelenti, hogy van egy alap dioptriad, de a latoteredben nem minden helyen ez a dioptria az ervenyes. A cilinderes rendszer tulajdonkeppen egy modszer, amelyet az optikai ipar konnyen tud ezelni es gyartani. Ez ket adatbol all: egy tovabbi dioptria (ami hozzaadodik vagy levonodik az alap dioptriabol), es egy szog elteres (fok).
Namost. Ha a lencsednel a korrekciot egy 2D-s fuggvenykent kepzeljuk el, ami lefedi a latoteret, akkor a cilinder szog elterese megmondja hogy mennyivel forgassuk el a pupillad kozeppontjahoz kepest azt az addicionalis 2 dimenzios fuggvenyt, aminek a maximum amplitudoja a cilindered dioptriaja (es amely sepci fuggveny hozzaadodik az alap dioptriad altal meghatarozott 2D-s fuggvenyhez). Remelem ertheto voltam.
Namost. Mindez csak _kozelites_. Egyfajta modszer, ami _megprobalja_ legjobban leirni a latoteredben az elterest, de korantsem tokeletes. Mint mernokot az erdekelne, hogy ezek a gepek is meg cilinderrel dolgoznak-e, vagy teszem azt 1000 ponton vagy meg tobbon mintat vesznek egy szabalyos 2D-s minta alapjan a latoteredbol, es ez alapjan extrapolaljak azt a vegso fuggvenyt, ami meghatarozza a beavatkozast. Ugyanis ezzel a technikaval sokkal pontosabb eredmeny erheto el, mint az osdi cilinderes vacakkal.
Szoval errol ti mit tudtok. Ilyen reszletessegeig nem kotik az orrunkra, de en tudni akarom, hogy pontosan hany ponton mintavetelez a gep peldaul. Ez egy tokeletes meroszam arra, hogy mennyire pontos lesz az extrapolacio a te szemedhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro makulátlan állapotban, dobozában, 14 hó garanciával.
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Apple iPad 2025 128GB Cellular 5G 2027.04.20. Apple jótállás
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest