Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #99 üzenetére
1 kérdés: próbáltd már a linuxot? nem úgy, hogy láttál már olyat, aki hallott már róla, hogym ilyen xar, hanem sk, egy feltelepített rendszert, jó esetben hozzáértő vezetésével, de legalábbis úgy, hogy utánanéztél azoknak a dolgoknak, ami érdekelt. ha nem... akkor mi alapján hasonlítod a winhez?
-
ngabor2
nagyúr
a wine is azon szmötyizik, hogy a wines cucmákok menjenek linux alatt. fordított irányban is vannak próbálkozások, most nem jut eszembe projekt neve, de elég sok linuxos cuccot lehet vele winen futtatni, ami nem a rendszerhez kapcsolódik közvetlenül.
szkitac: és az nem veszi le az fsb-t 70-re 100-ról, ha nincs rá szükség? mivel így jön ki a 630. itt is fel lehet tenni 900-ra, az más kérdés, hogy érdemes-e.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fordfairlane #69 üzenetére
jogi és zárt forrás okai vannak. a wine már elég régóta próbálkozik, legutóbbi infóim szerint a win mély lelki világában gyökerező progikon kívül majdnem minden megy vele. úgyhogy ha az ms kiadná a pontos leírásokat, valszeg csak idő kérdése lenne a teljes portolás. de attól tartok, ez még nagyon messze van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #67 üzenetére
miért nem csinálják meg a benzines kocsikat, hogy dízellel is menjenek?
-
ngabor2
nagyúr
én csak megvédtem a linuxot, és az általam használt win alapismérveit hoztam fel. igen, kénytelen vagyok wint használni a melóhelyen. igen sok okosság hiányzik belőle, amit linux alatt megszoktam.
akkor neked jó az a pda. nekem nem volt ilyen szerencsém az x500-zal. okosabbra meg nem volt keretem.
-
ngabor2
nagyúr
akkor légyszíves keress nekem egy jó wines 3d molekularajzolót... nekem 3 év alatt nem sikerült
igen, vannak olyan progik, amik nincsenek meg linux alá. de az ekkora gépen használt progik esetén ez a lista meglehetősen rövidke lenne. nem hinném, hogy 3d hentelős játékokat akar valaki játszani rajta.
használja mindenki azt, amit akar, csak a másikat próba (és alap!) nélkül ne fikázza.
moonman: a pda-mon valóban van usb. aon lehet tölteni. viszont nem tud host módot. netezni pda-n... voltam már rákényszerülve, inkább nem szoktam, azért 600px szélesség mégiscsak jobb, mint 240. a pda billentyűzete eléggé erős megszorításokkal jár, vagy amelyiknél ott a külön qwerty bill, az már kicsit nagyobb, nem sokkal kisebb, mint az eee. maradjunk abban, amit te is, meg én is mondtam: nem ugyan arra van, nem egymás alternatívái.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #52 üzenetére
akkor félreértettél. lehet pc-ként használni, de nem annyit, mint egy nagyobb kijelzővel megáldott notit, vagy pc-t. a pc-s progik tapasztalatom szerint ennél lényegesen nagyobb kijelzőre vannak tervezve. tehát ha fellapátol egy wint, akkor könnyen lehet, hogy onnantól kezdve vagy a gépet, vagy a wint, vagy mindkettőt fikázni fogja, mert nem arra lett tervezve.
pc-ként lehet használni és ezért kell rá win...
pszt, ezt csendesen, az én itthoni gépeim meg ne hallják. ugyanis nincs winem, oprendszerért nem vagyok hajlandó fizetni. oké, ez alól kivétel a pda-n levő wm6, de anélkül nem lehetett kapni.
ahoz, hogy egy xp-t kernel szinten optimáljanak erre a gépre, az ms-nek is erősen neki kellene állni. ráadásul egy kifuttatott termékről van szó, amihez nem akarnak hozzányúlni, mert azzal már túl sokat nem lehet a nééépről lehúzni. hogy néz az ki, hogy egy 630Mz-es gépre, 512MB rammal hiper-szuper új oprendszert csináljanak egy 7-8 éves rendszerből, mikor itt a frissss, amit nyomni kell a népnek, ha akarja, ha se.
tehát a win nem kell, csak egy lehetőség. mint ahogy a linux is egy alternatíva. hadd döntse el a nyúzer, hogy melyiket akarja, de ha lehet, egy próba után, és ha a pénzest választja... akkor fizesse meg.
FTeR: ebben a 2-3 GB-ban a felhasználói programok is benne vannak? swap (ja, bocs, pagefile) nélkül elmegy a vista? állandó lemezműveleteket (registry, meg hasonló firkálásokat) ki lehet irtani belőle?
-
ngabor2
nagyúr
nekem is 701-esem van, az eredeti rendszerrel. ha váltok, akkor legfeljebb ubuntura, semmiképp nem xp-re. pedig a 4GB-os ssd, és a benne levő 2GB ram elég lenne annak is. csak épp nem látom okát, hogy minek váltsak egy általam megszokott rendszerről egy olyanra, aminek nem fogom előnyét tapasztalni.
nincs winamp? van xmms, ha felteszed (az alap-repóból számomra érthetetlen módon hiányzik)
nincs easy cd creator? na és akkor mi van? odd sincs a cuccban... és miről írnál, ha egy usb-set rácuppantassz? pendrive-ról? vagy hogy?hogy nem mennek a wines progik linuxon? na és akkor mi van? win alatt mennek a linuxosok, vagy a mac alá írt cuccok? jó eséllyel nem... és mi nehéz abban, hogy egy bazinagy ikonra kell kattintani, ha netezni akar? mindenképp ie-t akar használni netezéshez? miért?
én azt tapasztalom, hogy az ms mindent megtesz azért, hogy a legtöbb eszköze csak a winnel legyen kompatibilis, mással szóba se álljon.
eee vs. pda vs. noti... 3 cucc, 3 célra, amik nem egymás alternatívái. mit tud az eee, amit egy pda nem? van billentyűzete, és általában egy kicsit nagyobb a képernyője, mint egy pda-é, kényelmesebb rajta netezni. van rajta usb, és pc-ként lehet használni. a wlant és a kártyaolvasót nem említem, mert az egyre több pda-ban benne van. hogy miben jobb, mint egy noti? nem 3kg, hanem csak 1, sokkal könnyebb eldönteni, hogy viszed magaddal, vagy se. méretre is fele akkora, mint egy noti, könnyebb eltenni.
hogy miért jobb linuxszal, mint winnel? de szép a magyar nyelv: miért? jobb linuxszal, mint winnel? ha az oprendszer nem látszik, akkor nincs különbség. és alapból nem látszik az oprendszer, csak annyi, hogy 15mp alatt bebootol. mondjuk az enyém már nem, mert kicsit okosítva lett, hogy hozzám idomuljon. a pda-mon a wm6-ot nem bírom ennyire alakítani.
azért az árkülönbségre kiváncsi leszek...
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen széket vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest