Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Major Major
senior tag
a dolog valszeg úgy nézett ki, h asus felhívta ms-t, h userek szeretnének win-t, de a jelenlegi áron nem éri meg, mit ajánlotok.
szerintem meg inkább úgy, hogy Steve Ballmer gyöngyöző fejtetővel berúgta az ajtót asuséknál, majd üvöltözve kiosztott pármillió $ kesst a jelenlevőknek.
nehogymár hirtelen plusz 5 millió ember használjon linuxot -
Lortech
addikt
XP-ben is user módban fut "a" DX, csak az interfészek implementációja már a kernel módban futó driver feladata.
Vistában meg ez is user módban van. Nagyon nem mindegy, mert akkor nem változtattak volna a modellen.
Opengl meg mindkét rendszeren lehet user módban, Vista alatt gyak. ennek is csak user módban van értelme.Meg azért tegyünk különbséget ezek között, hogy "kernelben van","beleintegrálnák a grafikus motort a rendszermagba" és hogy kernel módban fut, mert elindult megint egy vonal, aztán a végére már egész másról van szó és csak hömpölyög a vita.
-
bambano
titán
Bennem az maradt meg, hogy anno a 3.51-es nt-ben a grafikus felülethez tartozó dolgok közül több minden futott user space-ben, mint később a 4.0-ásban, ettől a 3.51 lassabb és stabilabb volt.
De könnyen meglehet, hogy ezügyben rosszak az emlékeim.Viszont az eredeti véleményem az, hogy nem szeretném pl. az opengl drivereket a kernelben látni, mert abból nekem csak bajom lenne. Bár ez eléggé személyes vélemény, azért érdekelne, ebben láttok-e kivetnivalót.
-
rii
nagyúr
miért szükségszerű, hogy winesedjen?
ahogy megírták rá a q3-at
megírhatnák a többi hiányzó progranot
corel, 3dmax, ps, illu, indesigne, acorbatez nem winesedés
egy linuxosnak se fájna ha lenne rá több programa topikban senki nem akarja, hogy beleforgassanak bármit is
ez csupán a már meglévő linuxosok kifogása -
doc
nagyúr
office-vitába (főleg itt) ne kezdjünk
a ps-gimphez meg nem sokat tudnék hozzászólni, ps-t utoljára talán az 5.0 körül láttam, aztán leszoktam a warezról, bár a gimpben is nagyon tompika vagyok, csak a legalapabb dolgokat használom
de ha már flame kell, vannak ötleteim, főleg az adott vonalon (fizetős <-> ingyenes) haladva, pl. Blender vs 3DS Max vs Maya, stb, flame rulla -
Cathfaern
nagyúr
A .pdf csak attól ez esetben, hogy az egyik alapcélja az volt, hogy teljesen rendszerfüggetlen legyen a formázás (mind szoftver mind hardver szinten, utóbbi esetben nyomtatókra gondolok). Azaz teljesen mindegy min nézed, mindig pontosan ugyanúgy nézzen ki. De mint írod is az egész pdf-es buli odáig jó, amíg megír az ember egy anyagot és azt máshol max. mutogatni kell, átszerkeszteni nem.
-
Dave™
nagyúr
Majd megkérem bambano-t, hogy Neked is linkelje be a süni abc-t. Ugyanis azon az oldalon recommended requirements van, ami ajánlott követelményen kívül nagyon másnak nem érthető. Senki sem mondta, hogy 16 G-t foglal, arról volt szó, hogy csak arra menne rá. Nincs igazam? Dehogynincs. Ezt azért ne akard már megmagyarázni, az egész egy poén volt a nem túl reális követelményekre vonatkozóan, te meg még ezt is meg akarod magyarázni. Egyébként a csökkentéssel együtt is kijönne a két dobozos árából, azért nem másfél eee pc-t mondtam. 2-3 gigára lecsökkenteni meg lehet, hogy le lehet, de múltkor pont ezen ment a síránkozás. De lehet nem véletlen, hogy a már kifutóban lévő xp kerül rá, nem pedig a csodaszuper, villámgyors és atombiztonságos vista. Vajon miért? A -100 MHz miatt? Á, dehogy
Jó lenne, ha értenéd az ironiát
szerk: jajj, csak most vettem észre:
800 MHz processor and 512 MB of system memory
20 GB hard drive with at least 15 GB of available space
Support for Super VGA graphics
CD-ROM drive
Mennie kell ezen is
-
doc
nagyúr
inkább úgy fogalmaznék, hogy adott feladatra w32-es programot könnyebb találni mint linuxost/osxest, illetve hogy ugyanarra a feladatra könnyebb kényelmesen használható w32-es programot találni, mint linuxost/osxest
megoldás gyakorlatilag mindenre van mindkét oldalon
egyértelműen a w32 mellett szól az előbb említett "könnyebben megtalálom-hatás", illetve az hogy a szomszéd józsika talán tud is ajánlani adott célra programot, mert azt ő már használja/ismeri
a linux mellett szól, hogy a programok túlnyomó része ingyenes, gyakran léteznek w32-es programok ingyenes alternatívái Linuxon, bár ezek többnyire vagy w32-is elkészülnek, vagy idővel portolják (pl. gimp, stb)
hozzáteszem, kb. 6 éves linuxos pályafutásom alatt az egyetlen dolog, amiért a párom wines gépe elé kellett odaülnöm, az az egzotikusabb cd-image-et (pl. alcohol-féle mds) kiírása volt
ami a témát illeti:
én nagyon jó ötletnek tartom ezt a kütyüt, tetszik, a párom pl. imádná már csak azért is mert pici
viszont magamnak nem kéne, egyszerűen nem tudnám mire használni
ami viszont nagyon tetszik benne, hogy rá lehet kötni külső monitort/billentyűzetet, így a használhatósággal már nincs gond, némi külső háttértárral már egész kényelmes lehet, ha meg éppen vinni kell valahova, csak két madzag lehúz és hajrá
szóval nekem tetszik -
ngabor2
nagyúr
akkor légyszíves keress nekem egy jó wines 3d molekularajzolót... nekem 3 év alatt nem sikerült
igen, vannak olyan progik, amik nincsenek meg linux alá. de az ekkora gépen használt progik esetén ez a lista meglehetősen rövidke lenne. nem hinném, hogy 3d hentelős játékokat akar valaki játszani rajta.
használja mindenki azt, amit akar, csak a másikat próba (és alap!) nélkül ne fikázza.
moonman: a pda-mon valóban van usb. aon lehet tölteni. viszont nem tud host módot. netezni pda-n... voltam már rákényszerülve, inkább nem szoktam, azért 600px szélesség mégiscsak jobb, mint 240. a pda billentyűzete eléggé erős megszorításokkal jár, vagy amelyiknél ott a külön qwerty bill, az már kicsit nagyobb, nem sokkal kisebb, mint az eee. maradjunk abban, amit te is, meg én is mondtam: nem ugyan arra van, nem egymás alternatívái.
-
Dave™
nagyúr
Én csak a vista home basic recommended specifikációt írtam be, biztosan valamikor a beta időkből maradt itt: [link]
szerk:
"abból indulunk ki, h már volt dobozos xp-je és már dobozos vistát használ ;)"
Na ennek az árából vehetne egy fullos eee-t és rátehetne valami ingyenest ám használhatót. Voilá, máris kaptunk egy ingyen eee-t
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest