- eBay-es kütyük kis pénzért
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- svajcsik18: email csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Nagyon jó írás, kevésbé jó témáról. Legjobbakat. Szomorú, hogy ha én is sorra veszem az elmúlt 5 év orvosi tapasztalatait esetemben, akkor ha nem műtét és sürgősségi eset volt(összvissz 2), akkor értékelhetetlen amit nyújtottak. Szerencsére a műtét csillagos 5-ös volt, utána a lábadozás/ellátás/nővérek már kevésbe, de a fontos része jól ment.
Nekem izületi problémáim voltak/vannak, de amikor még csak "gyerekfejjel" bemegy az ember, hogy Jó napot, már... ez és ez a konkrét problémám, akkor a válasz az, hogy igen-igen, fiatalember a növés! Kenje a hátát, elmúlik! Persze, tizenpár év izületgyilok sport után biztos a növés
-
Eastman
addikt
válasz
fordfairlane #25 üzenetére
Ott a pont!
A karfonat, majd az ujjak hegyéig futó idegfonat(ok), idegpályák mind-mind a nyaki gerincszakaszból erednek. Egy vázlatos és elnagyolt rajz az idegrendszerről:
Katt a nagyításért!
Az ábrán ugyan az ülőideg van pirossal kiemelve, de jól láthatóak a nyaki szakaszból kétoldalra szimmetrikusan a karokba futó sárga idegpályák.
Itt egy ábra a dermatómákról:
Abból pl., hogy melyik ujjad, a karod melyik része zsibbad, lényegében vissza lehet csekkolni, hogy mely csigolyával, idegpárral lehet a gond.
C - cervikális (nyaki) gerincszakasz (7 db)
T - thorakális (háti) gerincszakasz (12 db a 12 pár bordával)
L - lumbális (ágyéki) gerincszakasz (5 db)
S - szakrális (keresztcsonti) gerincszakasz(5 db csigolya összecsontosodva)
Masszázzsal, helyes tartással, sporttal (pl. úszással) ezek a tünetek gyönyörűen oldhatóak. ...persze nem egy-két hét alatt. Kitartás, türelem!
...ja, csontkovácsot nem ajánlok! Csak ha orvos!
Erőteljes kimozgatást a világ azon részén ahol zöldebb a fű, csak orvos végezhet! Nyakon pláne. -
Lenry
félisten
-
Juliuska
senior tag
Bocsika, h én is belevaúúÚ, de 21 év (küzdő)sporttal + n x éves edzői múlttal a hátam mögött muszáj tudatnom Veled, ha teheted, ne állj tovább ellent az itt felszólalók jó szándékból írott tanácsainak, mert többüknek bizony igazsága vagyon: a tüneteid leginkább keringési problémákra utalnak.
Mellőzve mindenféle szakmai balablát:
1. a tarkótájéki fájdalom leggyakoribb kiváltója az esetek többségében a váll izmainak feszülése, ami által kevesebb vér jut az agyba -> érdemes volna egy masszázs egy kis 50 kg-os távol-keleti hozzáértővel karöltve. Azért happy finis-t lehetőleg ne kérj, mert a Párod tutira agyonver, ha megtudja, h mit kértél...2. az úszás/futás remekül átmozgatná a vélhetően letapadt izmaid többségét is, ami ugyancsak segítene a keringésed normalizálásában.
3. lehetőség szerint olyan mozgásformát válassz, ami egyéniségedhez a leginkább passzol (de ha most mondjuk a sakkra gondoltál, inkább keresgélj tovább
)
4. azért a vitaminokkal nem árt óvatosan bánni, mert egyesek túlzott szedésével, sok egyéb jelenség mellett, akár más vitaminok kiürülését is okozhatod (a vízben oldódókkal játszhatsz nyugodtan, a zsírban oldódókkal viszont inkább ne) a B6-tal az a baj, h NEM CSAK a 6-os létezik a B-vitaminok között, s ennek aránytalan túlzásba vitele hosszabb távon a többi relatív hiányához vezethet ami újabb hiánytüneteket/~betegségeket okozhat.
5. jah és még egy uccsó: ha nem tudsz főzni, hát edd nyersen!
Megjegyzés: írásom kiegészítésre/további magyarázatra szorul, kérlek, olvass utána.
Eredményes gyógyulást! -
iSonic
addikt
koleszterinre, tessék szedni örölt szőlőmagot, amit keverj el vízbe.. legjobb házi patika
úszást meg tessék elkezdnei, főleg a mell és a hát úszást csináld, mert az lassabb és az elején jobban felveszi a ritmust a szervezeted, ha már bemelegettél, akkor mehet a gyors és HA tudod, akkor a pillangó.. lényeg, hogy folyamatosan ússzál és csak kis intervallumokra állj meg.. vagy leúszol mondjuk 10 hosszt és utána egy nagyobb pihenés
-
Lenry
félisten
válaszok
(#23) Silent77 reggel vettem egy másfél literes szénsavmenteset. rá kellett jönnöm, hogy képtelen vagyok ennyit meginni. felét sikerült délután 5ig leküzdenem (ezen kívül csak egy bögre leves meg egy csésze kávé volt a folyadékbevitel), a többit otthagytam az irodában, majd holnap elfogy a másik fele. egyszerűen nem kívántam és nem esett jól. erőszakoskodni meg nincs értelme.
(#25) fordfairlane milyen eredményt kellene várnom?
(#26) Crystalheart felüdít, hogy van, aki betegebb nálam
(#29) iSonic a fentebb említett koleszterint leszámítva minden érték normális
az úszáson én is gondolkodtam már, bár nem vagyok egy versenyúszó, 2-3 éve tanultam meg egyáltalán nem megfulladni, de szeretek úszni, a finanszírozása is megoldható lenne talán, előbb-utóbb bele is vágok
futni nem szeretek, mert céltalan. amit meg nem tudok beadni az agyamnak, hogy értelmes, azt nem fogom tudni megcsinálni (talán ezért sem sikerültek a kalkulus vizsgáim)
(#30) eziskamu jobb, amikor még nincs kiszáradva
(#31) danih téged továbbpasszolgattak ezekre a vizsgálatokra, vagy te találtad ki? honnan érdemes elindulni?
(#33) tildy oké, baromira lusta is vagyok
osztálytársnak is zsibbadt a keze? pontosan mi volt az oka? ha lehet tudni...(#35) FPéter miért van az, hogy nekem kell bejuttatnom magam és nem az orvos következteti ki a tünetekből?
na de ezt jól átgondolom aztán megpróbálok bejutni egy ilyen vizsgálatra.(#39) darál0w hogyan tartottad magad rosszul? fájt a vállad? talán csuklyásizomnak hívják, ami nekem rohadtul fáj, van aki szerint az is a rossz tartás miatt.
(#41) baluka26 szerintem már többet segítettetek, mint az orvos, és még csak szabadságot se kellett kivennem
(#44) D1Rect az ágyam szerintem jó, az utóbbi pár évben legalább 5 különböző helyen és ágyban aludtam rendszeresen (köztük egy matraccal a földön
) de nem változott a helyzet.
a többi tipp megoldása pedig folyamatban(#47) Crystalheart én már elméleti síkon eljutok addig a részig, hogy biztosan elrontanám, akkor kárba megy, több időbe is kerül, meg egymagamra nem is igazán éri meg, így neki se állok
-
Crystalheart
őstag
"A főzés könnyen megtanulható , a nem tudok főzni csak kifogás."
Csak hiszed.
Én már elég sok kaját elkészítek itthon, mert nem csinálja meg más, de attól még nem tudok főzni. Mindent grammérleggel, sőt precíziós mérleggel mérek ki, amit lehet, és stopperrel figyelem az időt, hogy jelezzen, ha kell. Mert máskülönben elfelejtem, elcsúszok, odaégetem, felégetem, elsózom, alulsózom, túlfőzöm, ésatöbbi, amit el tudsz képzelni, az már megvolt.
Tehát én megértem Lenry-t...
-
proof88
addikt
baluka26 poénja és koxx ráadáspoénja nagyot ütött
moha21: a B6 segíti a felszívódását a Magnéziumnak, úgy tudom azé van együtt.
-
1. tipp: dehidratált vagy, korábban írták a megoldást: igyál vizet
2. tipp: rossz a fekvőhelyed/kényelmetlenül alszol: aludj máshol/másképp
3. tipp: nem mozogsz eleget(a testnek szüksége van igénybevételre, megterhelően, séta nem rlz): heti min. 2x1 valami ami tetszik nekedÍgy sacc/kb.
-
Lenry
félisten
hú, de sokat írtatok
este mindenkinek válaszolok -
darál0w
Jómunkásember
kezem nekem is zsibbadt és tényleg a rossz tartás miatt volt, de az orvos nem tudott rá mit mondani. magamtol jöttem rá.
a fejfájást azt nemtudom.
-
moha21
veterán
Nem olvastam végig minden hsz-t, szóval sry, de B vitaminból nem csak a B6 kell, alkoholistáknak B vitamin komplexumot írnak fel, sőt inkább B1 vitamin, mint B6. De tényleg összes B vitaminnal kellene próbálkozni + egy kis magnéziummal.
-
FPéter
aktív tag
Neurológiára el kell jutnod, ott pedig minél hitelesebben előadnod a problémádat, és akkor végre be fognak utalni MR-re. Osztálytársamnak hasonló panaszai voltak, és már túl későn jutott oda. Nem akarlak beszaratni, de a zsibbadás meg a hónapokig tartó fejfájás egyáltalán nem vicc. Állj ki magadért és juttasd be magadat neurológushoz, vagy szánd rá azt a harmincezer forintot és csináltass a koponyádról egy MR-t! Vérvételre pedig 1-2 évente egyébként is el kellene járni.
-
tildy
nagyúr
A főzés könnyen megtanulható , a nem tudok főzni csak kifogás.
Bal kar zsibbadása rendszeresen , ha van hozzá mellkasi fájdalom azzal együtt meg végképp nem a vicc és hipochonder kategória. Tudom, itt ez utóbbi nincs, de érdemes figyelni.
Csak úgy miheztartás végett: 27 évesen halt meg volt osztálytársam szívrohamban.
Hugom egyik ismerősének volt rendszeres fejfájása, megkérdem milyen vizsgálatok voltak neki. De mindezeknél jobb, ha tényleg egy korrekt orvost felkeresel.
-
eziskamu
addikt
Ha már több mint tíz éve megvan, nem rosszabbodik, havi egyszeri alkalomnál ritkább, az algopyrin elmulasztotta (amíg vény nélkül lhetetett kapni
) akkor nem vészes, de ha már benne vagy a dologba a kariológiai vizsgálat nem árt (ultrahang/ekg/vérvétel meg hasonló).
Nem tudom pontosan milyen a fájdalmad, de pl. lehet izomgörcs is, attól is lehet fejfájás.
Fűlzúgásod nincsen? -
danih
veterán
Na, én is hasonló helyzetben vagyok akkor.
Nekem a fejfájással indult a quest.
Megnézték a gerincemet, a csigolyákat - rendben.
Megnézték a szememet (hátha szemtengely-ferdülés és attól fáj a fejem) - negatív.
Elmentem CT-re - minden ok.
Kardiológus a következő lépés, mert néha panaszkodom olyan dolgokra, mint bablewes.
Érdemes egyébként fogászatra is elnézni, lyukas fog is okozhat fejfájást (sok érdekes dolgot tud az okozni). -
iSonic
addikt
vérvételnek az eredménye mi lett? egyébként megnyugtatás képen tőlem minden fél évben levesznek annyi vért, mint tőled (sportorvosi miatt)..
egyébként kérdés: hányszor étkezel naponta és mit eszel.. mert az össze-vissza étkezés is okozhat nagyon kemény fejfájást, akár migrént.. (plusz mennyi folyadékot viszel be naponta? idaális esetben 3-4 liter kéne bevinned per nap.. sokat fogsz emiatt pisilni, de jobb lesz a méregtelenités és a szervezeted is értékelni fogja)
lehet elkéne menned úszni az nagyon szokott segíteni.. hetente ha ráérsz legalább 3xszor lemennél hidd el nem fájna semmid.. ha arra nem érsz rá, akkor 20 perccel előbb kelés és minimum egy tíz perces "INTENZÍV" (nem kocogás hanem gyors tempóban, akár sprintelve futás) futást bele kéne iktatni az életedbe...
szerk.: 75 kilóhoz cirka 4 liter folyadékot kéne bevinni... (10 kiloként napi 600ml=0,6l)
vitaminról meg annyit, hogy szedj b6, c, mg, ca -okat...
-
Crystalheart
őstag
Eh... Biztos említettem már, de a háziorvossal én sem vagyok kibékülve, és a másikhoz nem mehetek át a szomszédba, mert egymás betegeit nem veszik át. Bhah... Sovány vagyok mint aki egy hete nem evett, állandó gond van az emésztésemmel és anyagcserémmel, gyakran fáj a fejem, a hasam, vizesedik a lábam, fáj a hátam és a nyakam, és... Most figyelj: kb. mindent a vegetáriánusság meg az alkatom számlájára ír. o.O Kösz, ki vagyok segítve. Reménytelen küldetés beutalót kérni tőle a gasztroenterológiára. Nincs nekem semmi bajom, túlreagálom, magában pedig biztosan azt gondolja, hipochonder vagyok, stb.
Édesanyám valóban elég hipochonder. Ám most tavasszal egy kiügyeskedett, szinte kierőszakolt vizsgálaton (amit a váci kórház hematológusa kért végül, nem is a háziorvos, beutalót pedig úgy szereztünk, hogy a mi háziorvosunk hiányzott, és a másik helyettesített) kiderült, hogy már vagy fél éve lyme-kórja volt, ami kezdett ráhúzódni a szerveire és az idegrendszerét károsítani. Pedig ezekkel a problémákkal már a feltűnésük óta járt az orvoshoz - és lehet, ezért nem vették már komolyan... Ez is tök jó, mi?
-
proof88
addikt
Tudom, hogy nem ide tartozik az én esetem, de szóba jött a magneB6.
Szóval egyrészt én is ajánlom hogy több vizet igyál. Mostanság én is iszok 2x másfél litert naponta. Reggeltől estig folyamatosan, apránként, elfogy az.Ráadásul hozzá lehet szokni és én már hiányolom a vizet ha nem kortyoltam több mint 15 perce.
Szóval a téma: nekem annyi van a szívemmel, hogy néha van egy extra ütés, és én ezt érezni szoktam, mert olyan mintha nagyobbat dobbanna a szívem olyankor vagy nem tom, kicsit ijesztő, de ennyi. Elmentem kardiológushoz, és ultrahang alapján azt mondta hogy az egyik billentyűm nem zár tökéletesen, azaz visszaereszt, amiatt szoktam néha ezt érezni, de ne aggódjak, mert 100 évig élhetek vele és sok embernek van ilyen. Egyébként terhelés, sport közben nem szokott előjönni, hanem nyugalmi helyzetben, pl otthon vagy előadáson ülve. És a magneB6 úgy kapcsolódik ide, hogy nekem régen egy nyáron azt javasolta a háziorvos, mert mondtam hogy hajnalban arra ébredek fel h begörcsölt a lábam. Szóval én régen szedtem a magneB6-ot egy ideig, de aztán abbahagytam. És utólag megfigyeltem hogy ha rendszeresen szedem a magne B6-ot, akkor ez az extra ütés, az eltűnik. És most nagyon itt van megint a szezonja, hogy szedjem, mert meleg van, sokat izzadok, sok ásványi anyagot veszít ilyenkor a szervezet, a magnézium hiánynak meg elég rossz tünete az izomgörcs, főleg h arra riadok h iszonyatosan görcsbe állt a lábam. Szóval próbáld ki, de lehet h kérhetnél a háziorvostól beutalót kardiológiára vagy akárhova, ahol tisztességesebben is megvizsgálnak. És tényleg igyál sokat, mert a dehidratáltság nagyon szar. De ne cukros üdítőket meg ilyesmiket igyál, hanem szénsavmentes ásványvizeket. A legolcsóbb is jó, csak vedeljed, pumpáljad. Akkor jó a hidratáltságod, ha a (sry a fogalmazásért) a pisid kb teljesen színtelen, és szagtalan.És ez tök jó érzés. Ráadásul ha folyamatosan iszol lefekvésig, akkor reggel könnyebb felkelni, mert jobban érzed h wc-re kell menned.
Tehát nehezebb elaludni is.
Amúgy én azt is észrevettem h ha rendesen folyamatosan sokat iszok, úgy izzadok nyáron mint állat, de legalább a hűtés király.
-
Lenry
félisten
asszony is ezt mondta, nekifutok holnap két üvegnek
(#18) Mr.Csizmás minden reggel elmegyek egy dinnyeárus mellett és eldöntöm, hogy délután, visszafelé beruházok egy sárgadinnyébe (a görögöt nem szeretem). ez másnap reggel jut eszembe legközelebb, amikor eldöntöm, hogy délután, visszafelé beruházok egy sárgadinnyébe (a görögöt nem szeretem)
(#19) gabyka és az hogy? besétálok, hogy "csókolom, szeretnék egy ilyet"?
(#20) .bableWes b6-ot veszek holnap, ha nem felejtem el, a szaunát viszont nem bírom, sose bírtam pár percnél tovább...
(#21) Chaser ~75 kiló vagyok, ahhoz gondolom kevés, de egyszerűen ha nem vagyok szomjas, akkor nem jut eszembe, hogy igyak.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Első körben megpróbálnám, hogy napi 2x1,5L-es ásványvizet megiszol. Simán lehet, hogy dehidratált vagy.
-
Lenry
félisten
általában a tarkóm fáj, olyankor azt merevnek érzem, és úgy... fáj. nem tudnám megmondani hol, úgy bent, mélyen.
vagy valamelyik oldalt, olyankor úgy érzem, hogy közvetlen az agyam fáj.
ezek vagy eltartanak fél napokat, vagy bedobok 1-2 szem fájdalomcsillapítót és akkor néhány óra alatt elfogy.
minimális szinten szinte folyamatosan fáj, már évek óta, de ezt már nem igazán veszem észre.előfordult, hogy olyan helyzetben, amikor tényleg magas lehetett a vérnyomásom (mindegy miért) akkor olyan erővel tört rám a fájdalom, hogy azonnal le kellett feküdnöm, mert azt hittem, hogy elájulok. ez pár perc alatt teljesen elmúlt.
(#11) koxx litert?
talán 1-et, esetleg másfelet.
(#12) gabyka nem tudok autót vezetni
(#13) Mr.Csizmás nem hangzik rosszul. olyankor csak gyümölcs és semmi más? mennyi ideig?
(#14) .bableWes az biztos, hogy egészségesebben kellene ennem, de nem tudok főzni, így az van, amit akárhol megfőznek. sósat nem igazán eszek, anyu mindig is sótlanul főzött, ezt szoktam meg. kevesebbszer kellene gyorskaját enni, ez biztos.
nem dohányzok. -
.bableWes
őstag
nem önsajnálat és egyebek, de hasonlo képpen vagyok én is.
kb 3 éve indult, egyre gyakoribb fejfájás. tavaly nyáron lett az, hogy randomba zsibbad a kezem, ismét random ideig. hol 2percig, hol 3-4 orát. Egyre gyakrabban törént, hogy fáj a szivem is mellé.
6éve diagnoztizáltak nálam légzési aritmiábol kifolyolagos szivritmus zavart ami magyarul annyi, hogy a bal pitvar és kamra között a "második" el van ferdülve, szal nem zár rendesen. "tini betegség, kinövöm"
na szeptembertöl napi szinten zsibbadtam, fájt a fejem és a szivem. naponta reggel-este mértem a vérnyomásomat. átlag 140-180/100-130ig terjedt. balesetem után rámraktak egy 24 orás vérnyomásméröt. napközbe mikor nem terheltem a szivemet akkor ment mint állat tehát az elöbb emlitet átlag. éjszaka viszont éppenhogy nem állt meg.
lényeg: egészségtelenül étkeztem, pedig megválogatom mit eszek. chipset meg egyébb hülyeségeket évente max 1-2 zacskot eszek, sok zöldség és kis zsirtartalmu husokat ettem.
doki mondta, hogy napi 1 magneB6 és egyáltalán ne sozzam az ételeket - elötte én egymagam kb 1 kilo sot használtam 2 hetente -
amiota nem eszek csak annyi sot amennyivel anyukám föz, ezért ö is kevesebbet rak bele és szedem a magnéziumot azota megszüntek a gondok. vérnyomásom beállt 110/60ra
sportoltam és sportolok is napi rendszerességgel.
a cigarettát lerakni még nemtudtam, de mérsékeltem sokkal.
szerk.: alkoholfogyasztásomat is mérsékelni kellett, pedig nem ittam elötte nagyon. évente 1x berugás és annyi.
nagyon meg kellett "huznom a gatyát" de ugy érzem javulok.remélem segitettem
-
Lenry
félisten
de épp ez az, hogy nem próbált meggyógyítani, csak sikerült megállapítania három külön alkalommal is, hogy az én nevem van a "normális vérnyomás" szócikk mellett a szótárban.
ezzel ki is merült minden vizsgálat.laborral nem volt gond, egyszerűen azért tartott eddig, mert valahogy sose jutottam el, így is végül szabadságot kellett kivennem, hogy el tudjak menni.
víz: ha szomjas vagyok, iszok.
-
Gergello
addikt
El kell menni maszekba, az egészség nem játék.
Az ilyenek meg lódoktornak valók, annak se. -
Vladi
nagyúr
szerintem túl kritikus vagy az orvosoddal. Van egy tüneted, problémád, nyűgöd, ő meg igyekszik meggyógyítani.
A labor az szívás így. Engem mikor küldött szöszi (háziorvosom
) laborra, akkor kértem időpontot, 2 nappal később már mehettem, 25 perc alatt megvolt a vizsgálat. Ennek csak így van értelme.
A másik: nem vagy számítógép. Azért ramot lehet cserélni, májat pl. már nem annyira könnyen.
Vizet iszol eleget?
Fejfájásnak van vagy 240 oka...
-
danih
veterán
Véletlenül nem a bal kezed zsibbad (jobban)?
Fejfájás milyen? Hosszú ideig tartó, tompább, nagyobb területet felölelő, vagy inkább rövideb, szúrásszerű, viszonylag jól lokalizálható? -
Jhonny06
veterán
kevésbé lesz az
-
psyho85
aktív tag
Azért az nem jó kombó, hogy fejfájás + kézzsibbadás. Remélem nem függ össze. Magándokit tudok javasolni, bár nem olcsó, de azok legalább tényleg megvizsgálnak rendesen. Fejfájást annyi minden okozhat, hogy hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Zsibbad a kezem. Nem annyira vészes, de azért semmiképp se nevezném természetesnek, hogy zsibbad, úgy 3 hónapja.Meg a...
- Milyen processzort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest