Hirdetés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xaels: eXtremeRate | DualSense (PS5) Pro kontroller házilag
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
raider21
aktív tag
Kipróbáltam az AIDA -t az új 7VCN45WW BIOS alatt is. Gyorsult a CPU a tesztekben önmagához képest, ez főleg az FPU tesztekben mérhető le látványosan a korábbi, 7VCN44WW BIOS -hoz képest. Engedi 3400-3600 Mhz -ig felpörögni a CPU -t a tesztprogram alatt.
-
Értem. Ez gyakorlatilag csak a Lenovon múlik, mikor ad ki egy frissítést hozzá, és javítja ezt ki. Gondolom nem akar házon belül konkurenciát... eléggé vissza lett fogva így a proci ha tényleg ezt csinálja minden programmal.
A Lenovo fórumon azt írták, hogy a többi gyártó javította már. Illetve próbálkoznak pár trükkel, ami valakinél működik, valakinél nem. -
Na még egy teszt így délelőttre: GTA5 1600x900 beépített benchmark végig 30fps-t mutatott. Se többet se kevesebbet. Játék közben tényleg nem szokott belassulni, szerintem reális, játszható normálisan.
-
Még annyi, hogy a friss BIOS-t is feltettem, de ugyanez a helyzet, kb 2-3 perc után leveszi az órajelet 1,6Ghz-re, és lenyomja a hőmérsékletet 60-62 fokra. Ha nincs minden maximálisra állítva, akkor kicsit tovább bírja, és felmegy 2,4Ghz-ig is, mondjuk ha nincs stresszteszt akkor 2,8Ghz-et is szokott mutatni. Egy normális program viszont nyilván másként terheli, mint az AIDA, nem folyamatosan mindent.
Mindennapi munka során nem éreztem sose kevésnek, meg azt se, hogy visszaveszi. Tényleg meg kéne nézni játék közben mit művel vajon, vagy videó vágásnál, aki szokta ilyenre is használni.Én azt látom, hogy q.sok tartalék van ebben a prociban is, ugyanúgy mint a régi A8-3520m, csak kéne ehhez is valami normális tuning program. 2,4Ghz-en is csak 70 fokos, azt meg bírná huzamosabb ideig is.
A régi is hivatalosan turbóval ment 2.5Ghz-ig, pedig jóval alulfeszelve simán megy huzamosabb ideig 2,2Ghz-en különösebb melegedés nélkül.
-
z123456z
őstag
Két dolgot tudok elképzelni, hogy miért nem javítják. Az egyik, hogy ez a hűtés ennyit tud, és az üzembiztos működésnek rendelik alá a teljesítményt. A másik a szándékosság, aki játszani akar, áldozzon többet.
Amúgy ez pl a GTA-nál FPS-ben mit jelent? Bár hétfő este elkezdi nyúzni a gyerek, sok minden ki fog derülni. Én szerintem jobban várom a karácsonyt, mint ő.
Mondjuk nem értem, hogy a Radeon 540 minek van benne, dísznek?
-
válasz
Victoryus #133 üzenetére
No, visszavonom az előzőt. Tényleg lejjebb vette az órajelet Aida stresszteszttel... 2 percig megy 2,1Ghz-en 70 fokig melegedve, utána leveszi 1,6Ghz-re az órajelet, tartva a 62 fokos hőmérsékletet. Ezúttal mindent maximumra állítottam az energiasémában, és a háttértárak kivételével mindent stressz teszteltem. (amúgy csak a cpu-gpu párost szoktam) Amikor előszór néztem akkor kiegyensúlyozott volt, sok minden energiatakarékos, vagy közepes beállítással. Sőt, valamikor lejjebb vettem a proci max-ot 90%-ra, és az úgy is maradt.
Most ha minden más marad maximáls teljesítményen de leveszem a max-ot 90%-ra akkor is ugyanaz van, mint az előbb, egy idő után lejjebb veszi az órajelet 1,59Ghz-re, és tartja a 60-62 fokot. Fura. -
válasz
z123456z #134 üzenetére
Akkor bocsánat belezavarodtam...
Most nem tudom csak én értettem AMD re?Pedig intelnek nem kéne és az I5 8250U is 15W TDP kerettel megy és abban csak UHD 620 vagy 630 van mostmár a jó isten tudja melyik.
De tök mind1, mert a Vega akárhányhoz képest is lassabb az UHD akárhány, ellenben maga a az I5 8250U és a Ryzen 2500U valahogy egy súlycsoport. Ami tesztet láttam egyikben ez másikban az....
De cáfoljatok meg. Esküszöm ha valaki megmutatja a Ryzenes gépét akkor letesztelném, mostmár kíváncsi vagyok erre a hibára... -
z123456z
őstag
válasz
Lalikiraly #132 üzenetére
Az Intelesnél nem hallok a hibákról.
Nem? Hisz még válaszoltál is a srácnak, több hsz-ben taglalta a dolgot.
-
Mennyi idő alatt kéne előjönni a hibának? 20 perces Aida stabilitás teszt alatt én nem tapasztaltam. Kb 5 perc alatt eléri a gép a max hőmérsékletet, de nem mutatott semmi teljesítmény csökkenést.
Mondjuk nálam most bekavart a netebook fan speed progi is, az csinált zűrt, de Gta5 alatt se tapasztalatok belassulást, mondjuk 1 óra alatt. Csak feltünne. Túlmelegedés miatt biztos nem laggol be, a tdp keretet nem tudom.
Esetleg jó megoldás lehet lejjebb venni mondjuk 95-90%-ra a proci maximális teljesítményét energiasémánál ha valakinél laggol, az a ~200mhz nem oszt nem szoroz, ha cserébe a gpu-t jobban meghajtja.Szóval van új bios? Király, majd kipróbálom én is.
-
Egyik sem a leírt hibát javítja.
Telljesen sajnos énsem értem, az biztos hogy van benne egy kijelző háttérvilágítás javítás és talán valami memóriakezelési javítás is.Az Intelesnél nem hallok a hibákról. De nem vágom, most akkor csupa rosszat fognak ki a népek? Vagy a néhány selejtnek van ekkora viszhangja?
Asszem marad a kis gépem, kap plusz 4 giga ramot meg veszek egy monitort mellé.
Most a videórenderelésnél kibírom azt a plusz pár perceket simán. -
z123456z
őstag
Van egy friss, ropogós tegnapi BIOS. Én csak hétfőn este rakom fel, de ez van a leírásban:
"Version 7VCN45WW [Add]
N/A
[Fixed]
Enable SVM setting
Fix an issue Stress_S3_HW hang at black screen w/ backlight
LEN-22660 CLONE - USRT Mantis EDKII, Several Tianocore security issue
LEN-24510 Trusted Platform Module (TPM) CVE-2018-6622 Local Security Vulnerability
Fix RS5 WHQL PM 2.0 Core Provisioning Test fail issue
[Modified]
Update VBIOS for new VRAM.
EC Notification: [Fixed]
N/A
[Add]
N/A
[Modified]
N/A"Nekem ez kínai, valamelyik összefügg esetleg a problémával?
A másik pedig, hogy mintha csak a Vega 8-ra panaszkodnának, nem a Radeon 540-re. Vagy csak én értelmezem rosszul? -
Egyébként az alap TDP keret 15W és az alap magonkénti órajel 2GHz. Tehát az is lehet hogy rossz a GPU CPU áramellátási keret egyensúly. Hiszen ha mind a 4 CPU mag maxon pörög, akkor a Vega 8 nak egyszerűen nem marad elég áram. Ugye erre van a CTDP, hogy a BIOS ilyenkor 20W ra emeli a TDP keretet. De ilyenkor meg az alacsony hőmérséklet limit miatt veszi vissza a rendszer a lovakat.
-
Ha jól értelmezem, a Lenovo egy tollvonásos BIOS frissítéssel tudná javítani a hibát. Pont tegnap este láttam teszteket, hogy a Vega 8 simán 2-3x gyorsabb mint a HD6xx. De azért szólok nektek, hogy a HD620-630 bizonyos játék alatt 5FPS t tud a Vega 8 meg 15-öt. Ami hiábavaló mert még mindíg kevés. Ti is tudjátok, hogy stabil 30 FPS alatt hiábavaló.
Na jó persze ettől még pofátlan a különbség azonos TDP keretet nézve...
-
Dhampir
félisten
(Időközben lejárt a szerkesztési idő.)
Kiszervezhetjük az életünket a felhőbe is, "fellegekben járni" modern idők ficamos útján.
Lassan már csak az elkopó szemekbe lövellő sugarak maradnak, miközben agy-bamba emberek botorkálnak, csetlenek-botlanak akár a zombik.
Minek a kezünk-lábunk, majd a robotkar, robotláb kerül a helyébe. A testet elhagyó tudat-implantátumunk bekerül majd egy gazdatestbe, ami robot alapú.
Szép új világunk a bolygó belsejébe helyeződik át, ahol a fiúk-lányok nemtelenül a bányában robotolhatnak, botolhatnak, onnan fenekedik ki az árnysereg kiborg-had holdtöltére.
(#124) Frawly
Szabad egyet nem érteni, ettől marad színesnek a fakuló világ.
További sok sikert kívánok e szép új világhoz!
-
Frawly
veterán
Nem értek egyet. Az ODD-t jó elhagyni. Nem sok felhasználó használja már, főleg nem napi szinten. Ha akadnak lemezeid, azokat az USB-s ODD is beolvassa.
A vékonyításnak van ára, kevesebb hely a hűtésnek, kevesebb hely a teljesítménynek, kevesebb hely a portoknak, kisebb fizikai strapabírás. Ez a tendencia valóban vitatható.
Az Ethernet port nem elavult, de sokan nem szeretnek laptopban madzagot, helyhez köti őket. Ezért a Wi-Fi. Ezért az aksi is.
-
Dhampir
félisten
Akadnak még lemezeim, nem haszontalan dolog az.
Persze, én is pendrive-ról telepítek, az megint más.
Sokaknak felesleges volt a lötyögő (lásd például némely ThinkPad-nél), kivehető akksi is, cserébe kaptak egy beszerelt, nehezen eltávolíthatót.
Sokaknak felesleges az Ethernet port is, cserébe teli arcba kapják a WiFi sugárzást.
Sokaknak vékony gépek kellettek, cserébe kaptak kisebb hatékonyságú hűtéssel felszerelt modern hűtésű laptopokat.
Sokaknak feleslegesek az ósdi portok, cserébe kapják az Apple-féle "divatot" és rohangásznak HUB-ok után.
-
Köszönöm szépen a szuper infókat.!
Nekem csak 4 van alapból benne, de azthiszem ha kap még +4 et akkor a Dual Channel miatt épp eleget fog dobni. Namost sajnos nekem a proci akkor is kevés lesz. Netes live streamhez nagyon kevés szegényke.
Én most egy 14 collost lestem azthiszem 520-ast az kb 200 ezer és Core i5 8250U és 256SSD és alapból 8GB RAM. Namost duallal ha még +8at belerakok az már azért döfi tudna nekem lenni. De a Legion Y530 ért is nagyon odavagyok.
Még áprilisig sok víz lefolyik a Dunán
Kitalálom.
Köszi nagyon!
-
Frawly
veterán
De minek akarsz mai gépbe optikai meghajtót tenni? Minden 1000. évben ha van szükség rá, arra az alakalomra veszel egy USB-s ODD-t. Tényleg csak feleslegesen foglalja a helyet a gépben az ODD, meg feleslegesen eszi az akkut, és értelmetlenül növeli a gép súlyát.
OS-t telepíteni meg lehet USB-s meghajtóról, én már a pendrive-ok helyett is áttértem USB3-SATA3 átalakítóval gépre dugott SSD-kre, azokról még gyorsabb a telepítés és az .iso kiírása.
-
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #117 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást.
-
Ez természetes, minél kisebb a CL annál gyorsabb a RAM.
De mint mondtam úgyis a lassabb ram diktál, és azért mondom hogy 2666-ost vegyél mert ha az nem kell fullon mennie akkor kisebb a CL értéke isMűködni fog a DUAL CHANNEL. ma már nincs olyan megkötés hogy full egyforma ram legyen. Persze az a legjobb, dehát na.
-
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #115 üzenetére
Elég lenne a 2400 MHz is, de a CL... verziók különbsége nem tudom, hogy mennyire számít, a korábbiakban is erre kérdeztem rá.
Na, annyit kiderítettem (Google), hogy minél kisebb a CL értéke, annál gyorsabb a memória (?).
Feltételezem, hogy ezek különbsége nem számít a leforrasztott memóriának, működni fog mellette rendesen...
-
-
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ha ebbe a gépbe valaki be akar szerelni egy optikai meghajtót, akkor kell még hozzá rendelni valamilyen elektronikai aljzatot, vagy ez a csatlakozó már készen megtalálható a gép belsejében az alaplapon, vagyis elegendő csak a meghajtót beszerezni?
-
Szia!
Hát tényleg jó kérdés, hogy melyiket. Barna színben tuti szebb mint fehérben az biztos, meg a fehér milyen lesz, mikor nekem a kéken látszanak az ujjlenyomatok..
Namost a 4+4 ram nem rossz, legalább megy a Dual channel, viszont ugye bővíteni így rosszabb.
Az MX150 sem annyira játékra való de igen jobb az 540 nél kicsivel. az I7 meg persze nem rossz, a Ryzen se
Bármelyiket veszed, használd egészséggel...
Az I7- még nekem is jól jönne videóvágáshoz bőven...
-
Pete55555
addikt
Jövök a sztereotípiákkal: Szar TN, olcsó konzumer, gagyi Lenovo! Használt üzletit kellett volna venned!!!
Na, most komolyra fordítva: Bejön ez a laptop, a TN ellenére is akár, még azon is elgondolkoztam, hogy az asztali helyett jó lenne egy ilyesmi gép. Nem különösen kiemelkedő semmiben, de itt-ott kis kompromisszummal egy jó csomag.
Egészséggel használd
-
KFORboy
senior tag
válasz
Victoryus #102 üzenetére
Időközben én is rájöttem...
Sőt modelszám alapján az is kiderült, hogy a 8GB RAM nem integrált, hanem 4GBintegrált + 4GB a slotban...
Aminek semmi értelme.Max a Vega 10 lenne érv a Ryzen 7 +200MHz mellett, de a komolyabb grafikai feladatokra, játékra úgy is az RX 540 lenne beizzítva ami ugye azonos mindkettőben.
Meg az fekete nem ez a szép barna ami eleve elsőre berántott engem.Az i7 + MX150 verzió még izgatja a fantáziám, bármennyire is tejfölösdoboz fehér...
Az vajon megéri a felárat ? (230e HUF asszem edigiben) mert pénzem az volna rá és az MX150 jobbat is gurít játékok alatt notebookcheck-en nézve az RX540-hez képest.
-
-
-
KFORboy
senior tag
Edigitalban gondoltam megvenném a Ryzen 7-es, 8GB verziót...
Ez 200e HUF ár/arány szempontból még mindig ok, vagy nem éri meg a felárat az a +200Mhz meg +4Gb ram alapból ? :"DIlletve az i7-es MX150 -es VGA verzió lehet jobb ?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Jó ár/érték arány, jó teljesítmény, de a kijelző csak TN és az USB csatlakozók száma is kevés.
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Politika
- A karcsúság ára
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest