Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hesszan
aktív tag
sziasztok!
keresgéltem itt "kijelző" és "érint" kifejezésre itt de nem találtam a megoldást, de még csak hasonlót sem.
ma hozta a futár (ebayen rendeltem vasárnap angliából brandnew rooted ~50eftért postával feleségemnek) használat: Sim1: voda csak netes, Sim2 telenor hang+sms+mms, 2gb memkari
4.1.2 a820.v16, 2013/03/04 15:18 A820_s135_130322
nincs piszkálva se a rom se a teló általunk.(még töltve se volt bár már merül)Szóval még bőven az ismerkedésnél járok, de van egy óriási hibának tűnő gondunk.
a kijelző+érintő gombok nem reagálnak az érintésre, ha
- kikapcsolásnál a quick bootot választjuk, és visszakapcsoljuk
- bejövő hívás után (proxymity sensor kikapcsolja a képernyőt)
- random lezárt bill felélesztése utánTehát mikor bekapcsol a kijelző látom a képernyőt (feloldó képernyőt, híváslerakó gombot stb) De nem reagál, kizárólag a fizikai gombokra. Nem fagy le, mert pl képernyőképről mentést tudok csinálni, illetve a bekapcs gombra hosszan nyomva feldobja h kikapcs néma rezgés stb.de hiába nyomogatom kikapcsolni sem lehet. aksi ki-be után megy újra amíg el nem alszik a kijelző.
+ pár kisebb, most lényegtelennek tűnő gond:
- nem találom a wifi hotspot funkciót
- lokáció időtúllépés miatt nem meghatározható wifi van, eddigi két android csak a wifi AP (csatlakoztatott + környező) alapján megmondta hol vagyok. (térkép pöccre odatesz ahol vagyok, de egyébként a többi alkalmazásnak tippje sincsen pl: időkép)
- feldobta hogy frissítsem A820_s150_130925 - ez mehet?kérem segítsetek mit lehet tenni. Garancia nyilván van, de angliába plusz költség
Sungdurung
-
vegyszer
addikt
válasz hesszan #5705 üzenetére
Ha frissítést csinálsz, bukod a magyar nyelvet. De a két kínai, és angol frissül.
Érdekes hiba. Nem tapasztaltam hasonlót sem. Esetleg egy másik rommal kéne próbát tenni...
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
alexw801
senior tag
Hát nem tudom, miért vagy te "fanatikus tag"?
Kínából áfázva 40 eFt lett volna.
Olvasd el Cappa72 2 blogout bejegyzését, de alaposan!!!
Utána ellenőrizd az összes szenzort, hardware-t a rajta lévő ROM alatt. Ha hibás: viszaküldeni.
Ha nem hibás: mentés szükséges, Cappa útmutatója szerint.
Hsználható a ROM? (van-e rajta Play Store, kíani app-ok letakarítva?) Ha nem használható, akkor:
ROM csere.
Gyári frissítés tilos!Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
nagyúr
Esetleg nézd meg az alábbit.
Itt sem működnek elméletileg, de mégis, csak máshol...
"reverse" módon, a képernyő kinyitása a képernyő felső harmadában, ellentétes irányban működik.
Ha ez van, javítható házilag, mert szoftveres.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
hesszan
aktív tag
válasz cappa72 #5712 üzenetére
A videó nem nyert sajnos. nálam nem érzékel sehol semmi.
Addig tökéletesen megy a kijelző és a tapicskolás amíg el nem sötétül (hivás miatti proximity, vagy 2perc után auto lezárás vagy én kapcsolom ki) Ezután látom a képet és csak a 3 fizikai gomb megy.
egy aksi ki-be után újra megy. (amíg a kijelző el nem sötétül vmi miatt)
Emiatt a fizikai hibát talán kizárnám, mert megy csak néha nem kapcsol visszaa blogbegyezés nekem túl szakmai, látom hogy rá fog menni az estém/éjszakám mire átrágom magam rajta és új rom lesz a telón. Ezért megkérdezem mégegyszer:
Szerintetek fog segíteni rajta egy másik rom?Emiatt kérdeztem a gyári frissítést is (olvastam h ne frissítsem, de most sztem mind1)
Felteszem másképpen.
mentek (és mentek újra)
majd 2katt és frissít magától (nincs root csak eng és más recovery túlélem). Ekkor Ha újra előjön a hiba vissza gariba, ha nem akkor meg "ráérek" valami jó romot tenni.
+gondolat: ezzel a módszerrel még az eladó sem vitatkozhat, míg egy szét mókolt telót simán rámfoghat. (pl samumnál valami triangl-t kellene nullára állítani h magyar samu garis legyen)u.i.: a blogokat átfutottam rendelés előtt, de nem akartam a rajta lévő szoftot bántani. Feleségem használja majd, még a root is felesleges. (én samusungomon sincs se root se custom rom, előző htc-n is csak a 2.3-> custom 4.0 miatt lett root 1.5évig gyári szoft volt rajta root nélkül)
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
beg
veterán
válasz hesszan #5713 üzenetére
Jó a megközelítés. Mentés, majd minden mindegy alapon OTA frissítés s150-re. Ha akkor is rossz, akkor egy főzött rom. Ha mindezek után is, akkor gari. Nagyon szoftveres gondnak tűnik, talán megoldódik.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
nagyúr
válasz hesszan #5713 üzenetére
Akkor most ments. MTKDroidtools-zal mindenképp.
Ha ota update után nem megy, akkor érdemes lehet a gyári S138-as ROM-ot komplett beflesselni.
Ha még akkor sem, akkor a Linerty-félét flash-elni.
Ha akkor sem, na akkor vissza az S138, és mehet vissza garanciába.
Röviden ez lenne.
Persze a flashtool miatt akadhatnak még próblémák, mert 4 preloader áll rendelkezésre...szerk.: látom, beg megelőzött.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Telegdy
aktív tag
Nektek az orosz 4.2 romon megy az orientációs szenzor? Hiába forgattam a telót böngészőben és játékokban, nem csinált semmit...
Most a cappa-féle rendszert visszarakva tökéletesen megy, szóval nem tudom mi lehet. Egyébként ez feltűnően gyorsabb is, szóval daily drivernek mindenképpen ez ajánlott szerintem inkább.MacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
alexw801
senior tag
válasz cappa72 #5715 üzenetére
Teljesen egyetértek, nemrégen sikerült jól elizélnem az A820-at, de itt nem kérdezgettem, mert nem szeretek magamról hülyeségi bizonyítványt kihirdetni.
A linerty ROM Flash Tool-os felrakása teljesen rendberakta a telefont.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
adam0913
tag
Szia!
Valaki tudna nekem segíteni ha megkérhetem
Ma kaptam meg a Lenovo A820-amat..(már szeptember óta vártam..), a mai napon jött meg.
A menüje fele angol-fele kínai volt, így nyomtam rá egy factory reset-et, hogy majd az elejétől beállítom a nyelvet, wifi kapcsolatot, gmail fiókot..(ahogyan más telefonnal is szoktam csinálni)
De nem kapcsol be a telefon!!! Bejön a Lenovo felirat, utána a zöld kis andoid karakrer ami tölt, majd kikapcsol és ezt a folyamatot ismételgeti!!! Mégis mit csináljak?! Tanácstalan vagyok! Na meg persze ideges.. -
hesszan
aktív tag
sziasztok!
Köszi a tegnapi tanácsokat. Most ott tartok, hogy megvan a biztonsági mentés mtkdroidtool segítségével, (legalábbis remélem) és a felajánlott A820_S150_130925 frissítés rajta van.
Jóhírek számomra: eddig nem jelentkezett az érintő kijelző hibája. (ma napközben „tesztüzem” este ismét páróra nyaggatást tervek)Cappa bocs de a két bejegyzésedből összevadászni nemtúl baráti, linkek lehetséges eredmények hiányoznak, nekem a laikusnak rengeteg időm elment míg csapongtam köztük és rengeteget googliztam olvastam tök felesleges hsz-kat töltöttem felesleges dolgokat stb, ha írok pár sort (ahogy időm engedi) belefrissíted a bejegyzésbe? legalább azokat amiket én megszívtam más ne tegye, főképpen driver és már routolt teló esetén mentés témakörben
Mentés: legalábbis remélem, hogy megvan: Egy ~2,3gb-s mappa amit ~1gb-re összetömörített, meg van scatter.txt is legyen az jó bármire is, meg valami nvram mappa 5mb. (laza 3-4 órám ment rá, bár maga a mentés is hosszú ideig tartott a végén)
A legtöbbet a driverek miatt szívtam. kínomban néztem már két gépen xp és win7 alatt is. Driver: valahol a neten talált lenovo és a cappa által linkeltekkel sikerül nagyjából felrakni, de a cdc serial(?)-hoz továbbra sincs driver a gépen, de szerencsére a droidtool felismerte anélkül is a telefont,A köv. 20 perces felesleges szívás az volt amikor a droid tool sárgával jelezte hogy már routolt, és akarom e mégis-re igen nyomtam, rögtön az elején. Nemet kellett volna és nem csak a zöld csíkozott volna alul 20percig majd hibát kiir. (+meg egyszer nem figyeltem a bekapcs+fel gombra :S bár ekkor már éjjel kettő volt)
S150: Szóval sikeresnek ítéltem a mentést, így elindítottam hogy szedje le wifin a ~300mb frissítést és telepítse. (a wifi kb 30megánként megszakad, a felétől le*#&@tam és Hsdpa-n szedtem el.) feltelepült, de nyomogatni már csak 5-10 percet nyomogattam, mert feleségemé a teló ugyebár és inkább lefeküdte mikor láttam hogy a Főhiba megszűnt (kijelző bekapcs után lehet tapicskolni)
Eltűnt a root. Felkerült rengeteg kínai app. eltűnt a magyarnyelv, az angol is sokkal kevesebb helyen van. Ez a gyári S150 tényleg alkalmatlan a rendes használtra. (szemben a szállított S135 teljesen jó lett volna) nem megy a play, meg sok más alkalmazás sem indul ami S135 alatt szépen futott.Szóval ott tartok hogy biztosan romot kell cserélni rajta. [nagyon bízok benne hogy ez már gyorsan menni fog]
Ahogy én képzelem:
- droid tool, és CWM + SU telepítése
- CWM-en keresztül sdkártyáról egy rom feltelepítése
- örülkérdéseim:
droidtool: cwm + su megy a gyári S150-el is igaz? És akkor már nem kell külön cwm-et telepíteni. (csak mert a blogban pl ez is hiányos. (nekem kellene a hogyan a *.img megvan sok bejegyzésben, de az alapok nem) "Recovery telepíése a telefonunkra: <link1 - root-olt telefon esetén> <link2 - nem root-olt telefon esetén>)"
rom: kérnék egy linket egy friss full Cappa romhoz.
xda-n a linkelt 4share-ről nem tudom letölteni :S itt meg a legfrisebb v4.2 csak 6mb ami szintén nem jó.kérlek segítsetek a hozzá nem értőnek. köszi
Sungdurung
-
jena2
tag
sziasztok van e valakinek ötlete a830 miért csinálja azt hogy kicsengéskor megszólal és utána rögtön eltűnik a hangja, mintha lenémítanám? NAgyon úgy érzem fárad a rom, kb 5.hónapja van meg de egyre több a baj vele, mégha naponta ki is kapcsolom.
Minideal,es rom van rajta. Szabad ram 500körül és akad, sokszor még beszélni is nehéz rajta.
Eddig imádtam mert atom stabil volt, de mostanában baszakszik, pedig nemrég volt egy factory reset is. Ötletek?ONEPLUS 11
-
sapo
csendes tag
Szóval a történetem:
Megjött az a820. Végigolvastam amit lehet. Arra a következtetésre jutottam, hogy az S150-es romot használva átalakítom nekem megfelelővé. Maradtam az angolnál.
Rootoltam, majd kiírtottam a factory reset kínaivá visszaalakító programokat, CWM recovery telepítés (teljes backup), majd a felesleges kínai appokat kiírtottam. Úgy gondoltam így lesz optimális. Telepítettem:
- gapps jb (már volt elegendő hely a system partition)
- gmail accounts (4 db); exchange mail; outlook mail;
- különböző appok a play-ből.
Elkezdtem a napi használatot. A calendar sync állandóan elszállt, de ott volt még a LeCalendar, ami mindent jól szinkronizált, de volt benne egy csomó kínai szöveg, amit ugyebár nem értettem, sőt zavart. Kiírtottam ezt is, hogy majd egy google calendáros appal rendbe teszem. Hát ez nem volt egyszerű. 2 nap ment rá mire találtam egy félig működőt: caledar 4.0.4 verzió. Ez leszinkronizálja a google calendárból az adatokat, de ha telefonon veszek fel egy naptár elemet, akkor már dobja is az üzenetett: calendar app error és nem szinkronizál felfele.
A főzött romokkal nem akartam kísérletezni, mert sok volt a rosszul működő program modul.
Nincs valakinek tanácsa, hogy lehetne a google naptárat rendbe tenni. Esetleg egy ROM, ami jobb mint a S150?
kösz előre is -
beg
veterán
válasz hesszan #5720 üzenetére
Ahogy cappa72 mester írta vala: egy baj van a nappal, hogy 24 órából áll. Ő is szabadidőben hegesztgeti a téma összefoglalót, vért izzad és mi hálásak vagyunk érte. A lenyílóban a régi, a logout blogjában az új tervezet. Azért hiányos, öszvér. Kis türelem és konszolidált lesz az összefoglaló.
Amúgy szépen végigvezetted magad, kiderült az első sejtés, szoftveres hiba volt. Ahogy írtad, úgy kellene menni tovább. MTK droidtool, azzal egy cwm, vele együtt root, majd cwm segedelmével egy főzött rom.
4.1.2-ből cappa72, infrared. 4.2.2-ből pedig chiptune romokat ajánlanám.cappa72 ROM
infrared ROM
chiptune ROM (google segít lefordítani, de a link miatt eredeti nyelven nézd)[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
Aki meg lenovo felület és app párti, szeretné a 150-es kernelt az új lenovo alkalmazásokkal, az tehet egy próbát. Eddig nem volt rá panasz:
LENOVO A820 20131104 S150 ROM MOD v3.1 (by MANOWARACERO and pakyto ) Gapps benne van, de magyar nyelv nincs!!!Hozzá fórum: Fórum (achtung, spanyol )
Szóval a spanyol kollégák sem a mogyoróikat barnítják.
Pár kép és rövid összefoglaló: [link][ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
igen, ez tényleg baj, tegnap éjszaka már nem volt erőm tovább menni a folyamatban. Ezért is írtam hogy pár sorral gondolattal tapasztalattal szívesen kiegészítem ahogy én láttam amikkel én találkoztam (a nem hozzáértő[én] sok olyan helyen megáll, eltöpreng ahol a tapasztalt simán továbbmegy, tudja merre induljon). És természetesen én is köszönöm az eddigi összefoglalókat. [ezek nélkül most fenn lenne a routolatlan 150 mint most, backup nélkül, és erősen kérdezgetnék hogy hogyan csináljak használható telót belőle]
köszi a megerősítést, és a linkeket (érdekes explorer alatt nehezen de sikerült letölteni a 4share-ről)
Sungdurung
-
beg
veterán
(#5731) hesszan: Bármi észrevételet van, cappa72 logoutos cikkjéhez hozzászólhatsz bátran [link]
(#5732) gusthy: Akkor már tényleg teljesítették azt az ígéretet, hogy folyamatosan pakolják bele az új nyelveket. Helyes.
-
Rico33
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap lett egy ilyenem, okosabb mint én szóval kérdezem a hülyeségeket...milyen alkalmazások az ajánlottak, ha csak telefonálni használom, otthon wifivel gyorsböngészés max.Egy naptár kéne ami átlátható, task killer (?) ha kell de melyik.Elsőre ennyi -
vegyszer
addikt
Lehetséges az, hogy ez eleve MIUI multi lang rommal jönne ki?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
beg
veterán
válasz vegyszer #5749 üzenetére
Teljesen vállalható. Fordult meg nálam tablet mali400-al, nem tudtam olyat futtatni rajta, ami megröccentette volna. Néztem ezt a vasat én is, csak hát az a krómbetét ne lenne. Én valami újabb P szériát várok. A paksi akksi jobban csábít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest