Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:15:23

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1031) ZOLO791006


ZOLO791006
csendes tag

Sziasztok!

Elsők között rendeltem meg az A820-at (2013.04.06) az Aliexpress-ről. Ódákat zengtem róla mert tényleg egy kiválló telefon, ahhoz képest mennyibe került. Alig több mint két hónappal az érkezése után jött a hidegzuhany.
Nem tudom mi történhetett, de egyszer csak elkezdett az op.rendszer összeomlani. Nem a gyári szoftverrel érkezett a telefon mert full magyar nyelvű volt az Android rajta és tudott mindent amint kell (Google Play, Skype videoval stb.) Mivel nekem ez így tökéletes volt nem is nyúltam hozzá (nem root-oltam, flash-eltem) mert egyébként sem értek hozzá.
Teljesen átlag app-okat tettel fel rá és szedtem le de ezt sem vittem túlzásba.

Azt csinálta, hogy egyenként kiírta hogy galérial szolgáltatás leállt, naptár szolgáltatás leállt, stb, stb, stb. Szóval azok az app-ok amit a legalapvetőbb alkalmazások bármelyik Android verzióban azok meghaltak és erről hibaüzenet is jött. Nagy nehezen eljutottam a factory reset-ig a setup-ban és feluttattam. Visszaállt az egész menű kínaira, de a hibát nem oldotta meg, ugyanígy elkezdtek az app-ok leállni csak épp kínai nyelven írta ki a hibaüzeneteket. Végül kivettem a 2 sim-et és a micro SD-t, újra factory reset és úgy tűnt így már tényleg sikeres volt a factory reset. Mindent visszaraktam amit használok és boldog voltam hogy "ennyivel megúsztam". 2 napig bírta a teló és újra kezdte a hibaüzenetket. Egy darabig próbáltam újraindítani, akksi ki-be stb. de semmi nem segített, ráadásult most már be sem lehet kapcsolni a telefont. Ami még érdekes nem vesz fel töltést az akksi, jobban mondva a telefon ha a töltőn van nem viszi át töltést az akksinak...
A töltőt is kimértem, az leadja az 5V-ot de azt akksi feszültége nem változik 12 óra töltés után sem. 2 akksim van hozzá, de ugyanez a helyzet mindkettővel.
Totál tanácstalan vagyok hogy mi a baja és mitévő legyek. Anno 43000Ft-ba volt most már csak 150USD körül van, de nem biztos hogy újra vennék egy ilyet találomra. Felvettem az eladóval is a kapcsolatot, persze ment az értetlenkedés hogy ennek még működnie kellene, mit tettem a telóval stb. Végü azt írta hogy küldjem vissza és megjavítják. kb 12500Ft a visszakültdése posta EMS szolgáltatással. Egyenlőre olcsóbbat nem találtam. Bocsi hogy ilyen hosszú lett, remélem lesz aki tud segíteni vagy tanácsot adni.

Ha járt már veleki esetleg így akkor mik a tapasztalatok, megoldás?

Ha senki nem tud segíteni hétfőig akkor visszaküldöm...

Thx!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.