Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
És ezzel megnyitom az idei topikot is
Nyugodtan osszátok meg azokban a topikokban, ahol aktívak vagytok, hátha eljut pár új emberhez is.
-
ldave
félisten
válasz
mike1334 #183 üzenetére
Nem is csak az, hanem rengeteg időt és helyet igényel az asztali, amikor azt játszottunk, összeültünk, kipakoltuk, felállítottuk a pályát, jelzőket, lejátszani 1-2 pályát majd elpakolni.
Ennyi idő alatt digitálisan 3-4 pályát is megcsinálunk. Persze, más élmény, de ez amúgy is egy nagyon hosszú játék (90-100 pálya a teljes történet), nem mindegy azért milyen tempóban lehet haladni.
-
ldave
félisten
válasz
mike1334 #181 üzenetére
Aha. Még a Covid előtt megvettük a dobozos játékot, pár alkalommal össze is tudtunk ülni játszani, de aztán ez egyre nehezebben lett megoldható, így áttértünk a digitális változatra. Abban eddig maguk a társasjáték pályái nem voltak benne, hanem csak amolyan egymást követő pályák voltak összefűzve, early access-ben volt a játék. Most nemrég jelent meg a teljes verzió, ebben már benne van a teljes kampány, így elkezdtük azt.
-
ldave
félisten
Október - November - December
Az utolsó három hónap így egyben.
Az ősz legjobb játéka számomra egyértelműen a Dungeon Encounters lett, ez egy remek, minimalista JRPG klasszikus FF harcrendszerrel. Kb. 40 órám van benne, egyedül az utolsó rejtett superboss él még, de ahhoz grindelni kéne még elég sokat, szóval azt talán majd jövőre.
Switchre megvettem az SMT V-öt és az új Metroidot, az előbbit már elkezdtem, lassan haladok előre.
A Diablo 2-vel egyelőre végeztem, jövőre jön hozzá egy majd komolyabb patch, sok-sok újítással, akkor biztos újra előveszem.Most az ünnepek alatt a GOG-ról megvettem egy régi kedvencemet, a Sanitarium című kalandjátékot. Pár nap alatt a végére is értem.
Ezeken felül a Severed már sokad alkalommal került fel valamelyik gépemre (megvan Vitára és WiiU/3DS-re is), az év közben gyűjtött Gold pontokból úgymond ingyen volt. A Gloomhavennek megjelent a teljes változata, szóval a társasjátékos csapatommal újra elkezdtük. Ezzel ha jól látom mindent érintettem.
Ha a pontokat nézem, akkor ezt az évet -8 ponttal zártam. Ennél volt már több és kevesebb is, szóval ilyen szempontból átlagosnak mondanám
-
ldave
félisten
Szeptember:
Két korábban előrendelt játék is most jelent meg, az egyik a Diablo II: Resurrected, a másik az Amazon MMO-ja, a New World. Ez utóbbit sajna nem igazán volt még lehetőségem játszani, a Diablo 2 újrakiadásába viszont már beleszaladt jópár óra. Egyelőre mindkettőért -1 pontot számoltam, a Diablo esetében 2-3 karakterrel szeretném Hell nehézségen végigjátszani a + pontért, a New World-nél meg nem tudom hogy lesz.
Switch-re két indie játékot vettem, az Eastward-ot és a Toem-et. Előbbit még nem próbáltam, de a Toemet végigjátszottam. Aranyos kis felfedezős kalandjáték, legtöbbször az a feladatunk, hogy lefotózzunk valakinek valamit a világban. Az ilyen feladatokért kapott jutalmakat gyűjtve lehet előre haladni a játékban.
Végül pedig megjelent a szokásos őszi Magic kiegészítő, ami most a horror hangulatú Innistrad: Midnight Hunt világába megy vissza. Még mindig szeretem ezt a játék, de kicsit túltolja most már a Wizards a megjelenéseket, ez idén még a negyedik új lapcsomag és még lesz egy ötödik is az év vége előtt...
-
ldave
félisten
Augusztus:
A felújítás továbbra is tart, jelenleg ajtókra többet költöttem, mint játékra az elmúlt években összesen
Új Destiny 2 szezon indult, így most az újra előtérbe került, a Magic is pörög, sok új lap jött most oda is.
Félig-meddig új vétel volt a Quake újrakiadása, a 25 éves évfordulóra kapott a játék egy remek modernizált változatot, ami teljes mértékben támogatja a modern hardvereket és konzolokon is elérhető. Most ezt PC-re vettem meg, de szerintem majd akciósan PS-re és Switchre is meglesz idővelAz alap négy világon végig is szaladtam pár este alatt, de a csomagban a kiegészítők is benne vannak, sőt, egy teljesen új pályacsomagot is kapott a játék az évfordulóra. 10/10, csakis ajánlani tudom.
Switchre vettem két játékot, az egyik a frissen megjelent Axiom Verge 2 (-1), a másik pedig akciósan a Knights and Bikes (-1). Mindegyiket csak kipróbálni volt időm, de alapvetően mindegyik tetszik az első 1-2 óra alapján.
-
ldave
félisten
Július:
Nálam a múlt hónap már a lakásfelújítás előkészítésével kezdődött, így a gaming most sokéves minimumon ment, mint az a listán is látható. Lényegében egy visual novel volt az egyetlen, amivel esténként haladgattam a megszokott napi Magic partikon kívül. Ez a Doki Doki Literature Club Plus! című randiszimulátornak induló pszichológiai thrillerbe átcsapó remekmű, ami PC-n már régóta elérhető volt, de konzolra csak most jelent meg. Pont jó volt arra, hogy teljesen elterelje a gondolataim a végtelen pakolásról és tervezésről.
Magic terén megjött az új kiegészítő, a Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms címen, ami behozta a D&D világát a Magic univerzumába. Egész jó új lapok jöttek, jobban élvezem, mint az előzőt kiegészítőt.
Ezzel ki is fújt a dolog és az augusztus, szeptember is hasonlóan alakul majd. A játékaim becsomagolva, a gépek elpakolva, egyedül a laptopom és a Switch maradt elérhető közelségben.
A lakásom romokban, remélhetőleg szeptember végére költözhető lesz
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #121 üzenetére
Amúgy egy Series S-en elgondolkoztam, hogy venni lehetne egyet majd valamikor az idén. Használtan, Gamepass-ban ami érdekel megnézni, aztán ha utána tovább is lehetne adni minimális veszteséggel. 4K tévém nincs, szóval az S simán elég lenne.
-
ldave
félisten
Június:
Befejeztem a még januárban vásárolt Tohut. Nem hosszú játék, de akkor valamiért abbamaradt és most került csak sorra. Olyan 5-6 óra lehet a tiszta játékidő. Ez egy nagyon szépen megrajzolt point&click jellegű játék, a feladványok szerencsére nem túl bonyolultak, nincs az, hogy tárgyakat kellene kombinálni, mint a műfaj régi klasszikusaiban. +1 pont
Maradva a nagyjából eddig tartott havi egy kisebb, indie játéknál, az eShop akciók során megvettem a The Last Campfiret, ami egy fejtörőkkel teli kalandjáték. Ez valamivel hosszabb volt, mint a Tohu, de sajna a játék nem tudja lekezelni, ha a Switch alvó módban van, így fura módon valami 48 órát ír játékidőnek a mentésnél, ami persze értelmezhetetlen mennyiség. Ebben is nagyon jó puzzle részek vannak és szerencsére eléggé változatos is. 0 pont
Amibe tényleg belement 30-40 óra a hónapban, a egy régi MMO, a Warhammer Online: Age of Reckoning (Return of Reckoning). Az eredeti játékkal még a 2008-2011 között játszottam, de pár évre rá az EA leállította a játék szervereit, így az abban a formában nem játszható már. Egy lelkes csapat viszont felélesztette az MMO-t egy eléggé egyedi formában, így újra van lehetőség a Warhammar Fantasy világában csatározni.
Végül pedig akcióban a Planescape: Torment játékomat frissítettem az Enhanced Editionre, csak úgy jeligére
Gondoltam, hogy megveszem Switchre, de eléggé rosszakat olvasni a konzolos irányításról, így ez most PC-n maradt.
-
ldave
félisten
Május:
Ez a hónap eléggé eseménytelen volt részemről, két játékot vettem, be semmit nem fejezetem, meg úgy igazán nem is igazán játszottam. Kb. 20 órám lett a hónap végére a múltkor vásárolt Persona Q2-ben, más most annyira nem kötött le.
Switchre vettem a Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remastert. PS2-re megvan az eredeti játék, végig is játszottam sok-sok évvel ezelőtt, de az szinte egy előző élet volt, szóval ezért a HD újrakiadásért most jár a -1 pont, aztán majd később remélhetőleg a +1 is valamikor.
Szintén Switchre vettem a Ori and the Will of the Wispset a mostani eShop akció során. Ebben az esetben főleg a kíváncsiság hajtott, nagyon jókat lehet hallani a Switch változatról, megnézném saját szemmel, hogy mit is jelent az, amikor egy fejlesztő komolyan veszi eme változat elkészítését. Az első résszel nem játszottam, nem is tervezem. -1 pont
-
ldave
félisten
Április:
Hosszú a lista, de igazából nem volt sokminden ebben a hónapban.
Befejeztem a Steins;Gate Elitet, aki nem ismerné, ez egy 35-40 órás visual novel, lényegében mintha egy könyvet olvasna az ember, ahol a történet során párszor döntést kell hozni a cselekménnyel kapcsolatban. Ezt PS3-on már egyszer végigjátszottam, szóval így másodszorra már csak 0 pontot ér. (Megnéztem, 2019-ben, amikor megvettem ez a kiadást, akkor is már 0 pontot adtam érte). Továbbra is az egyik kedvenc scifi történetem, van belőle anime is, ha valakit érdekelne, de játék formájában nem kedveli az ilyesmit.
Még 2018-ban vettem, de akkor nem igazán jött be az akkori WoW kiegészítő, a Battle for Azeroth. Most újra elkezdtem (azóta már van egy újabb is), és végig is játszottam az alap sztorit, már amennyire ez egy MMO-nál lehetséges. Két karakterrel értem el a max szintet, egy alliance és egy a horda oldalon, szóval mindkét szemszögből megvolt a történet. Valszeg most megveszem majd az aktuális kiegészítőt is. +1 pont.
Új vásárlás a hónapban a Nier Replicant remake volt, bár ez megvan szintén még régről PS3-ra, de ez azért több, mint egy sima újrakiadás, szóval jár érte a -1 pont.
És akkor jöhet a 3DS bevásárlásom, öt játékot vettem meg a mostani komolyabb leárazás során, de ezek mindegyike megvan lemezen is, szóval pontot egyik sem ér ebben a formában: Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 Record Breaker, Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux, Etrian Odyssey Nexus, Persona Q2: New Cinema Labyrinth, Devil Summoner: Soul Hackers.
Végül pedig csak a napló kedvéért legyen itt a Magic aktuális kiegészítője, a Strixhaven: School of Mages.
-
ldave
félisten
Március:
Múlt hónapban még csak az első befejezése volt meg a Nier: Automatának, most a hónap végére meglett a többi is, így most jár érte a +1 pont. Remek élmény volt, most várom a hamarosan érkező Nier remake kiadást.
Switchre az akciók során két játékot vettem, a Murder by Numbers-t és a Baba Is You-t. Ebből az első sztoriját már befejeztem, most az extra feladványokat csinálgatom. A Baba még várat magára. 0 és -1.
Végül pedig megvettem PC-re a Diablo III: Reaper of Souls-t. Ez a játék megvan már PS3-ra és PS4-re is, de most egy haverral elkezdtük az új season-t közösen, ő pedig PC-n játszik, szóval most már megvan ide is
-
ldave
félisten
Utolsó nap márciusban! Ma még gyorsan be lehet fejezni valamit, vagy pedig ha ma már megjött a fizu, akkor venni is lehet pár játékot még a nap vége előtt, hajrá!
-
ldave
félisten
Február:
Az indie játék ebben a hónapban a Vampire: The Masquerade – Coteries of New York volt. Alapvetően ez egy remek vámpír témájú visual novel lenne, a fő gond az hogy van három választható karakter és az első fejezetet leszámítva szint semmi különbség nincs köztük, így nem igazán van értelme mindhárommal végigjátszani az amúgy elsőre 5-6 órás történetet. Kár, hogy csak ennyit hoztak ki ebből a témából. 0
Befejeztem a még tavaly elkezdett 13 Sentinels: Aegis Rimet. Fantasztikus látvány, remek történet, minimális játékmenet
+1
Szintén végigjátszottam a Nier: Automatát, egyszer. Erre most még 0 pontot adok, mert aki ismeri a játékot, az tudja, hogy itt az első végigjátszás kb a fele a játéknak, még két-három másik épül rá.
A hónap vásárlása pedig a Persona 5 Strikers volt, ezt most a Nier A. mellett tervezem játszani. -1
Idén az összetett pontom eddig -1.
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #43 üzenetére
Planescape: Tormentet csak megvetted vagy játszani is tervezed?
Egyik legjobb rpg, ami valaha PC-re készült szerintem.
-
ldave
félisten
Nem tudok jó megoldást erre a PS+/stb. témára, legalábbis az alapszabályokat tekintve. A havi pontlevonást nem tartom reálisnak. Az sem túl előnyös, ha letöltés után vonnánk pontot, mert mi van ha a kipróbált játék egyáltalán nem tetszik, akkor ott marad örökre a -1 pont? Ezzel csak hátráltatjuk a próbálgatást. Vagy ha letörlöm, akkor az olyan mintha eladtam volna? Egyszerűen eme kis játék alapszabálya (vásárlás, végigjátszás/eladás) nem képes a mai játék-előfizetéses rendszerek kezelésére.
-
ldave
félisten
Január:
Már tavaly elkezdtem azt a tervem, hogy havi egy kisebb, indie játékot megveszek és azt abban a hónapban meg is próbálom végigjátszani, ilyen volt tavaly év végén a Carto és az Ara Fell. Idén januárban ez a játék a Tohu lett. Befejezni még nem volt időm, két napja jelent meg, ennyire gyors pedig nem vagyok
-1
Megvettem PC-re a Hunt:Showdownt, a Destiny-s csapattal úgy tervezzük, hogy heti egy-egy este ezzel játszunk majd pár kört. Mivel ez már PS4-re is megvan, így 0 pont.
Végül pedig megjelent a Magic következő kiegészítője, a viking témájú Kaldheim, tele remek új lapokkal, amik közül szerencsére semmi nem tűnik olyan elhibázottnak, mint Ikoriában a companion kártyák voltak.
-
ldave
félisten
Közeledünk január végéhez (basszus, milyen durva már, lassan el is telt egy hónap az évből), lehet készülődni az első beszámolóra
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #28 üzenetére
Mi már nem leszünk nyugdíjasok
Hacsak nem nyerünk a lottón sok-sok milliót.
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #25 üzenetére
Ez is egy megoldás, de nekem ezzel az a bajom, hogy nem az alapszabályra épül, ami szerint veszünk játékokat és játszunk azokkal.
-
-
ldave
félisten
Ha valaki belevágna és egy alap táblázat jól jönne az induláshoz, akkor megosztom azt, ami én használok: [link] (google táblázat)
Az első oldalon van a játéklista. Itt az A oszlopban az általam eddig bevitt játékok címei vannak, ennek a végére lehet a többit beírni egyesével.
A második oldal egy alap a 2021-es évre. Az A oszlopba az előző fülön megadott játékok közül tudunk választani. Tehát a játékok neveit nem ide írjuk, itt már csak hivatkozunk azokra.
A pontok oszlopba lehet írni a -1, 0 és +1 pontokat, ezt automatikusan színezi majd a rendszer a jobb átláthatóság kedvéért.
A táblázatot mindenki lemásolhatja a saját google drive fiókjába és ott már tudja szerkeszteni.
-
ldave
félisten
+ és - pontokban gazdag új évet mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
lo 2020 után idén is folytatódik a NGB Az alapszabály továbbra is egyszerű:- mindenki 0 pontról indul- új játék vásárlás...
- iPhone topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Jelszókezelők
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Renault, Dacia topik
- Assetto Corsa EVO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest