- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
PainKiller13
őstag
Aki bluechipből rendelne az írjon privit és a szállítást elosztjuk.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
BaLee
addikt
-
Keksz
senior tag
-
BaLee
addikt
Ausztriában hasonló áron van az 50G20 mint itthon, de Szlovákiában több helyen volt 300k-ért mikor néztük, köztük rendes boltokban is, nem csak webshopban. Az az itthoni legjobb (5 év garis) árnál ~50 ezerrel olcsóbb.
EU-s garanciafüzetet kapsz hozzá amit itthon is elfogadnak, vám meg természetesen nincs EU-n belül. Az adott ország ÁFÁ-ját befizeted úgyis mikor megveszed.
Megjegyzem EU-s garanciafüzetet szinte mindenhol kapsz a készülékhez még a szürkeimportos tv-knél is. Max ott nem ahol "csomagolássérült" vagy hasonló termékeket árulnak amik legtöbbször visszavitt javított tv-k.
-
jayjay
tag
Végigolvastam az összes hozzászólást, mert a cikket olvasva azt hittem rossz a szemem.Voltak tanácsok sok fórumtárstól, amik talán több eredményt hoztak volna.Összességében nézve egy teljesen normális dolog történt kockázatmentesen(előleg).
Saját véleményem szerint a témához hozzászóló kereskedőket nem nagyon kell sajnálni, remélem nem is fognak többet hozzászólni, mert fáj tőle a fejem.Jobb lenne ha kevesebb lenne belőlük.
Egyébként mi is most rendeltünk a csapatnak melegítőket, mezeket stb.Mi 15% kedvezményt kaptunk a legjobb árból a piacon kb 25-30főre.
Mindeki örült , és nem fájt a feje az irigységtől, mint sokaknak ezekben a hozzászólásokban.
Gratulálok a sikeres üzlethez! -
Keksz
senior tag
Szóval ha kimegyek Szlovákiába vagy Ausztriába és megveszek ott egy 50G20 -at, akkor olyan sok kedvezményt kapok?
Mi a helyzet a vámmal? Ha pl. megtalálának vmelyik határákelőhelynél, a TV gondolom úgy is 300.000 feletti.
Vagy vannak ott jó boltok, jó árral és EU-s garanciafüzettel? Vagy mire ott is kiszűrűd az avplanet és árgépes társai közül a "jót" megőszülsz?
Ráadásul mondjuk szlovákul nem is beszélek ha ott olcsóbb lenne mint az osztrákoknál..
-
tammma
csendes tag
-
^Clown
addikt
-
maláj
addikt
-
Daffni2
addikt
-
BaLee
addikt
A közös rendelés gond nélkül lezajlott, a tv-inket megkaptuk az egyeztett áron és végül a közös rendelés folyamán 16db TV talált gazdára. De ez még semmi. A korrekt hozzáállásnak és a korrekt árnak köszönhetően azóta minimum ugyanennyi TV-t adott el a bolt tulaja! Ráadásul azokat már rendes áron. Szóval elég nagy nyereségtől fosztották meg magukat akik nem foglalkoztak velünk.

-
morzsa
aktív tag
Én részt vettem annak idején egy ilyen buliban. A Belhardware oldal adminja szervezte, én a jól ismert xtremesystems fórumon találkoztam a kezdeményezéssel. Az első 300/2-2-2-5-ös DDR2-es szériából vásároltunk. Az Admin elutazott az USAba és özvetlenül a Centonnál vette meg a kézzel válogatott ram párokat. Előre utaltuk neki a pénzt, és még a váratlan extra kedvezmény összegét is visszakaptam. Ha lett volna elég "kedvem", akkor egy komplett gépet is összerakhattam volna a spéci cuccból.
Akkor felvetettem, hogy mi is csinálhatnánk valami hasonlót, de alapos ledorongoláson kívül mást nem értem el. Ugye kell valaki, akinek "közvetlen vonala" van a gyártóhoz, vagy a disztribútorhoz. Ez lehetne az egyik (valószínűleg amúgy sem unatkozó) adminunk, szerkesztőnk. Valaki aki összeszedi a pénzt, összehangolja a dolgokat. Na meg a B.I.Z.A.L.O.M. Ez utóbbiért kaptam a legtöbbet. ...és akinek van megfelelő kapcsolata és kedve is a boltoláshoz, az inkább indít egy shopot.A javaslatom mindenképpen az, hogy fizikai valóságában is létező boltokat érdemes megkeresni ilyen ötletekkel.
Emlékszem még, amikor a (proci generációkat kiszolgáló) Termalright xc90-et rendeltem, minden költséggel együtt jelentősen olcsóbb volt, mint az egyetlen budapesti boltban. Mert ugyanott vettük és tíz darabra még semmi mennyiségi kedvezményt nem adott a TR.
-
waverider
senior tag
ha bárkinek kell bármilyen olcsó cucc az angolhonból, 2-3 havonta hazalátogatok, kisméretű dolgokat, kézipoggyászba férőt, tudok hazavinni, ezt tudom felajánlani bizalommal, megelégedéssel egybekötve. szal ha van vkinek szíve vágya ebay vagy amazon tekintetében, ne habozzon. privi pls.

-
grofakos
újonc
Sziasztok!
Bocs, hogy így ismeretlenül "belepofázok", de 10 évig vezettem műszaki áruházat Kaposváron.
Sima ügy az egész.
Bejön a vásárló a boltba (vagy email) és közli a szándékát.
Erre mi minden követ megmozgatunk, hogy a lehető legjobb ajánlatot adjuk.
(megkérdezzük a beszerzési forrást, hogy van-e egyedi kedvezménye)Azt azonban nem ért tudni, hogy egy hálózat (pl.:Euronics) egy-egy ilyen termékből 3-400 darabot szokott rendelni, ezért a 20-30 darabra nem fog a beszállító sokkal kedvezőbb árat mondani.
A lényeg, hogy mivel az üzletvezetők a bolt forgalma és árrése után jutalékot kapnak, ezért egy ekkora vásárlás (10 millió) igen is fontos. Nekem ez 100-150 ezer forint plusz fizetést jelentett.
Egy szónak is száz a vége, elég lett volna egyesével írni néhány Euronics üzlet vezetőjének és valamelyik biztosan ráharapott volna az ajánlatkérésre.
Arról már nem is beszélek, hogy a webáruházak az alacsony működési költségeik miatt alacsonyabb árakon is dolgoznak, így azokból már nagy kedvezményre nem lehet számítani.
Még órákig tudnék ezekről a dolgokról mesélni, de nem szeretnék senkit untatni.
-
BaLee
addikt
-
biker
nagyúr
-
BaLee
addikt
Az ötleted ott bukik meg, hogy ha egy kereskedő már a zsebében érzi az pénzt és az üzletet akkor nem fog hatalmas kedvezményekkel elkényeztetni senkit sem, mert gyakorlatilag a saját pénzét osztogatja el.
Ráadásul azon sem kell törnie a fejét, hogy árban vajon a többiek mennyit adnak, ha labdába akar rúgni akkor alá kellene mennie...Aztán akkor még mindig jöhet az, hogy fele vásárló keveselli a kapott kedvezményt felének meg jó, a fele eláll a vásárlástól így a többieknek sem tudják tartani a kedvezményt stb stb.
Gondolj bele, te utaltál valahova pénzt, vársz 1-2 hetet amíg lezajlik a dolog, már régen azt várod, hogy mikor kapd meg a tv-t. Én biztos nem mondanám vissza, még ha csak kevesebb kedvezményt is kapok akkor sem, csak legyen már végre meg a tv. Főleg annak a tudatában, hogy az emberek fele biztos ugyanígy gondolkodik, így máshol már nem lesz értékehlető kedvezmény. Ezt a kereskedő is tudná és ki is használná.
-
TsEeGaH
csendes tag
Igazából az a baj, hogy a boltoknak semmi garancia nincs rá, hogy tényleg ennyi vásárló meg fog jelenni és fizetni is fognak.
Egyszerűen annyi kell, hogy kell keresni egy megbízható boltot, mindenki kifizeti az eredeti árat átutalással (a közleményben megadja hogy "csoportos_azonosito"), a bolt pedig a beérkezett vásárlások alapján kikalkulálja a kedvezményt (amiről előzetes becslést adna a bevétel függvényében) és visszautalja mindenkinek a különbözetet.
Amennyiben kevés a megrendelő és a kedvezmény és elállnának a megrendeléstől, a bolt visszautalná a pénzeket Így mindenki max. egy átutalás árát bukhatná amit esetleg felezne a bolt meg a vásárlók, mint kockázati tényező.
Így nem minden kockázat a boltra hárulna és nyilván a vásárlóknál sem kockázatmentes, így megszűnnének a légből kapott jelentkezések.
-
Bodz
nagyúr
Az Elektro Outletben lehet viszonylag könnyen engedményt kicsikarni. Haverom vett úgy 1 éve Samu full hd monitort. 55000 helyett 50000-ért el tudtuk hozni. Mondjuk az outlet gar. 1 év csak, 3 napos pixel gar. nincs, de sok pixelhiba esetén kicserélik.

-
blunt
aktív tag
úgy látszik a kereskedők zöme ebben az országban milliárdos, a pénz nem kell nekik, mindenkinek 3 háza van, 4 nyaralója, magángépe stb.
Emlékszem amikor én vettem a Sony TV-met Los Angelesben, jó paraszt módjára odamentem az eladóhoz, az 1300 dolláros TV-re azt mondtam a boltban, hogy mondd meg a menedzserednek, hogy most elviszem KP-ra 1000-ért. 2 perc múlva már a kasszánál álltam, hogy fizetek. Nem tudom ezt mennyire befolyásolta, hogy 2 éve volt a "nagy válság kellős közepén", de gyanítom, hogy sok köze nem lehetett hozzá, mert nem 300 dolláron fog egy Sony márkabolt elvérezni.
Egyébként pont a minap mondta egy kedves barátom, hogy árajánlatot kért egy cégtől (200e ft körül kívánkozik otthagyni), de még válaszra sem méltatták. 2 hete vár.
Szóval örülök, hogy magyarország eljutott arra a szintre, hogy mindenki gazdag és már senkinek sem kell a pénz! (tisztelet a kivételnek)

-
Daffni2
addikt
akkor erősíti a feltevést, hogy a kereskedők többsége inkább nem ad el semmit, mindent megmagyaráz, de nem akar a saját hasznából engedni... (tisztelet a kivételnek)
Szomorú magyar valóság.
Inkább bukik 300 ezres nyereséget, és még jónéhány jövőbeni vásárlót is.
ui.: + ha valami Pana cuccot akarok venni, valszeg egyből a panasonicclub-ot fogom keresni...

-
biker
nagyúr
-
BaLee
addikt
-
tammma
csendes tag
végülis mindegy.
aki akart foglalkozott vele, aki nem, az nem.
én úgy érzem jól járok (mert így is, úgy is vettem volna tv-t és a bolti árhoz képest nyerek 10%-ot), valszeg az adott kereskedő úgy érzi jól jár, és a többiek akik rendeltek szvsz szintén elégedettek.
ennyi. köszi BaLee a szervezést.ui.: + ha valami Pana cuccot akarok venni, valszeg egyből a panasonicclub-ot fogom keresni...
-
szp1
addikt
-
tammma
csendes tag
http://www.dunaharaszti.hu/hivatal_ugy/33
érdekes én mást látok itt
üdv -
szp1
addikt
-
szp1
addikt
Ilyen mélységig nem akartam belebonyolódni, de magam is vállalkozó lévén már az említett mondatnál komolytalannak véltem az idézett hozzászólást.
Minden topikban előkerülnek ilyen "hallottam valamit, de megmondom a frankót" típusú poszt-ok.
Egyébként már anno a kezdeteknél ajánlottam bizonyos céges forma létrehozását a kezdeményezés komolyabbá tételéhez, lehet, hogy célszerűbb lett volna olyan keretek közt nekivágni. -
biker
nagyúr
-
tammma
csendes tag
hát ez az...
jól levezette, csak nem igaz.
ezzel az a baj, hogy ha direkt volt, akkor erősíti a feltevést, hogy a kereskedők többsége inkább nem ad el semmit, mindent megmagyaráz, de nem akar a saját hasznából engedni... (tisztelet a kivételnek)
ha véletlen volt, akkor meg mire jó a sok év vezetői tapasztalat...
ráadásul saját számítása szerit kb.240eFt adózás utáni nyereségre mondja, hogy nem érdemes vele foglalkozni... (kockázatot hagyjuk, elég sok lehetőség volt/lett volna bebiztosítani magát mindenkinek)ja és igen, lehet, h nem nyalják ki a seggem, mint egy puccos boltban, de ahhoz képest nem is 2% az engedmény, hanem (az én tv-m esetén) 10%.
a helyi adókról szóló tv. szabályozza a max. 2%-ot.
az adó meghatározása amúgy (lényeg kiemelve)
1. vállalkozási szintű nettó árbevétel
– eladott áruk beszerzése értéke
– közvetített szolgáltatások értéke
– anyagköltség
– alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés adóévben elszámolt közvetlen
költsége
2. vállalkozási szintű adóalap / egyszerűsített módon meghatározott adóalap
– foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentesség
– külföldön létesített telephelyen végzett tevékenységre jutó adóalap-mentesség
+ foglalkoztatás csökkentéséhez kapcsolódó adóalap-növekmény
3. korrigált vállalkozási szintű adóalap
4. az adott önkormányzat területére jutó – megosztás szerinti – adóalap
– önkormányzati rendeletben esetlegesen megállapított mentesség, kedvezmény
5. korrigált, önkormányzatra jutó adóalap
6. számított adó
– önkormányzati rendeletben esetlegesen megállapított olyan mentesség,
kedvezmény, amely a számított adó összegéből vonható le
– ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység után megfizetett és az önkormányzatnál
levonható adó összege
– magánszemély vállalkozók által a kommunális beruházásra fizetett összegek
7. tényleges helyi iparűzési adófizetési kötelezettség -
szp1
addikt
"3.180.000 Ft 4% az iparűzési adó = 127.200 Ft (fél évente fizetendő, nettó árbevétel alapú, nem nyereség alapú)"
Na itt álltam meg a Hsz olvasásában. Ez erős csúsztatás. Egyrész max 2% az iparűzési adó, másrészt az adó alapja az elábéval csökkentett árbevétel. Tehát az "árrés".
Akinek meg van egy kis rutinja, olyan helységben jegyezteti be a cégét, ahol nincs ilyen adó, illetve alacsonyabb mértékű. Ezt a helyi önkormányzat szabja meg és szedi be.( ElÁBé = eladott áruk beszerzési értéke )
-
BaLee
addikt
Igen 2% körüli engedmény lett a vége. Lett 5% körüli engedmény is magasabb árból, de az a másik bolt induló árait sem érte el.
Meg lett egy nagyon korrekt ajánlat (szintén 5% körüli, csak alacsony árból) ami a garin bukott meg, mert 2 év volt csak rájuk mert kintről hozzák.(#110) Alvin_ti4200: sok embernek megvolt a célár magában, ami (szerintem) nem is volt irreális, mert elég lett volna ha a környező országok árait megközelítik a kedvezményes árak. A "beballgaok öltönyben" dolog azért nem játszott, mert vidéki vagyok, elég messze lakom. De voltak személyes megkeresések is boltokban.
Tárgyalási módszeremben is biztos volt hiba, nem nagyon csináltam még ilyet. -
Alvin_ti4200
félisten
Csak az első 50 hozzászólást olvastam végig, de azon kívül, hogy bikerrel többé-kevésbbé egyet értek, érdekelne még az is, hogy ez a 30 ember, aki állítása szerint TV-t akart venni mégis milyen célárat álmodott meg? Szerintem ezt még a megkeresések előtt jó lett volna tisztázni, mert ha időben kiderül, hogy teszem azt a 350 ezer forintos TV a vásárolók döntő többségét csak 320 ezer forint alatti áron érdekli, akkor rögtön más tárgyalási formával kellett volna kezdeni ezt az egész procedúrát (én például felvettem volna egy öltönyt és beballagtam volna beszélni a boltvezetőkkel, igaz, ez 10 boltnál már elég sok idő, főleg, ahol nincs is személyes átvételre lehetőség). Megértem, hogy csalódottak vagytok, de ha vállalkoznátok, ti is szkeptikusan állnátok az ilyen megkeresésekhez (vagy legalábbis pont azért, mert nehezebben megy a bolt, elővigyázatosabbak lennétek).
-
biker
nagyúr
örülök, hogy érthető lett
ma a webshop rendelők 99%-a az "ingyen szállítás" ra bukik, mi nem tartjuk ezt a mienkben, mert nem éri meg.
igen, az a hülye, aki elhiszi, ingyen van. nem, benne van az árban
de mi pl 50.000Ft felett elengedjük (nem, nem drágább az a termék, csak épp azon a hasznon már elmegy egy 1500Ft-os tétel)
de egy plazmatv más (nem is forgalmazunk)tehát végül 2% lett a vége? ok, volt más ajánlat is? pl magasabb árból 5%?
-
BaLee
addikt
Korrekt levezetés, köszi!

Pár kiegészítés az én oldalamról.
Mint írtam, ha én 30db tv-re kérek árat, nem vártam volna el, hogy 12db-nál is tartsák azt. De több beírásból nekem az jött le, hogy máshol így szokás. Nem dolgoztam ilyen helyen, de nálunk a cégben is úgy megy a beszerzés, hogy még a legolcsóbb árra is alkudoznak, majd a fizetést is húzzák amíg lehet, vagy tovább. Ebben az országban ezek szerint ez megy.
Árrés és haszon között van különbség ez nyilván való.
Én úgy tudom, hogy a tv-knél a forgalmazó rendezi a kiszállítást a boltnak, Budapesten körbeszórják ahova kell, szóval az elvileg nem tétel.
Na meg az ingyen szállítást sem vártuk el senkitől. Illetve az elején cél volt, de rájöttünk, hogy azt ingyen szállításnak mondják, az be van építve az árba. Durva összegek jönnek ki egy 50"-es tv szállítására főleg ha utánvételes azaz a futárnak fizetsz...
Most lényegében az egyik legrosszabb eshetőséget vázoltad. Ha az általunk kapott 2% körüli kedvezmény mondjuk 5% lett volna meggyőződésem, hogy az a ~12 tv lett volna 20 is.
De örülök, hogy ezt így levezetted. Hasznos!
-
biker
nagyúr
Velem ellenkezzél nyugodtan, ha vannak meggyőző érveid. De ne azzal érvelj, hogy 11 éves cégvezetői múltad van. Nekem egy fél sincs, csak vannak dolgok amiket nem értek és meggyőző választ még senki nem adott rá.
Ok, megpróbálom. (múltmat hagyjuk, nem hiszem, ez a lényeg)
Én vagyok a boltos, jön egy mél: Kéne 30 TV
Lássuk, vevő szeretne venni olyan TV-t, amit árulok 280.000+áfa áron 350.000Ft-ért, veszem 224.000+áfáért (280e), ez 25% árrés (NEM PROFIT, ahogy kevered, árrés) (56e/TV)
Terv: 1.680.000Ft bruttó nyereség (bruttó és nettó nyereség fogalma kigúglizandó)Ha 30-at vesz, adok kedvezményt, mondjuk 5%-ot, amitől még nem leszel boldog
265.000+áfa = 331.000Ft (39e/TV)Rendeltek 12db-ot
megveszem 224.000+áfáért (nagyker nem biztos hogy ilyen kis mennyiségre ad bármi kedvezményt, neki ez egy vevő a sokból aznapra)
2.688.000Ft + 672.000Ft áfa = 3.360.000Ft (ugye áfával veszem, az áfát 3-6 hónap múlva kaphatod vissza, illetve köv. hó 12-én a fizetendő áfát csökkented a másik oldali áfával)Tegyük fel, hogy eladok 12 TV-t, mert egy sem marad rajtam, bevétel:
3.180.000 Ft + 795.000 Ft áfa = 3.975.000 FtTeljes bruttó nyereség a nettó árra nézve: 492.000 Ft
Köv hó 12-én be kell fizessek 56.750Ft áfa különbözete csak erre nézve, többi forgalmat nem!
a 3.180.000 Ft 4% az iparűzési adó = 127.200 Ft (fél évente fizetendő, nettó árbevétel alapú, nem nyereség alapú)Elmegyek érte mondjuk saját dobozos autómmal 10.000Ft (saját ember munkabére + üzemanyag + egyéb km költség, sorolhatnám... mondjuk kijön ennyiből)
Kiszállítás mondjuk felét elviszik tőlem, felét kiküldöm ingyen, mert jó fej vagyok, ez TV-nként kb 4.000Ft ha jó a szerződésem, de GLS-nél 2700Ft + 1500Ft túlméretes felár lenne, +3% az utánvét, ha be kell szednie a lét, ez mondjuk 18.000FtHa semmi más költséget nem fillérezünk ki, nem raktározom hetekig, és nem rohad rám egy TV sem, akkor keresek 280.050 Ft-ot, ami már 10% alatt van a nettó vételárra nézve is!
Ez ha bent marad a cégben, akkor 19% társasági adó sújtja, tehát értéke ez esetben 241.422 Ft, ha kiveszed bérbe, akkor a nettója kb 148.000Ft, mivel bruttó 220.000Ft bérnek az adó és egyéb vonzatai 282.000Ft-ra rúgnak
Irány a bolt nyitása, vállalkozz, és légy gazdag

Na ezért nem éri meg sok embernek beleugrani egy ilyen bizniszbe.
ha magas áron dolgozik, adhat nagy kedvezményt, de ha eleve jó áron adja, akkor nem sokat fog engedni neked, főleg ha megnézed a tervezett 1.6milliós GPM-hez képest lett 492.000Ft a GPM, míg 1,6m Ft-ra is ugyanazok a költségek lettek volna kbUpdate: és ha egy TV rámragad, akkor nulláz mindent, mert amig azt el nem adom, §-t kerestem rajta! ha eladom 0-san, mert engedek tovább belőle, akkor talán pénzemnél leszek
-
ClioRS
őstag
-
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
Én el tudom képzelni, hogy néhány bolt úgy volt vele, hogy túl macerásnak vagy kockázatosnak tűnt a remélt haszonhoz képest. Ahogy Jazzos mondja. Főleg, hogy lehet, hogy egy forgalmasabb bolt esetében egy 10milliós tétel nem egetrengető, így ha kicsi a profit rajta, inkább nem is maceráznak vele. Nem ismerem a konkrét számokat, biztos, hogy volt olyan bolt, aki nem látta ezt olyan nagy lehetőségnek, nagy volumennek (mint Ti/mi, mint vevők)
Főleg, hogy itt a kedvezményre ment ki a dolog. És nem érezték úgy, hogy megéri vele vesződni.
Meg azt is el tudom képzelni, hogy néhány boltban aki olvassa a leveleket, nem kompetens a témában, aztán elhalt a dolog.Szóval lehet, hogy "konkrétabb" ajánlattal kellene odamenni a boltokhoz, kvázi kiszolgálva a döntéshozatalt, és akkor nagyobb eséllyel kapsz választ.
De ezt majd azok itt a fórumon, akiknek van boltvezetői/tárgyalási tapasztala, megerősítheti, hogy -mint eladó- milyen vételi ajánlatnak örülne, (milyen hangnem, milyen formátum, milyen információk, mekkora nagyságrend, stb.).
-
nihill
őstag
-
Jazzos
őstag
-
agent_k
őstag
-
BaLee
addikt
Korrekt. Ebbe nem tudok belekötni.
Akkor írjon egy olyan árat, amin neki megéri a bolt. Ha nem ő lesz a nyertes nem fogja magát szarul érezni, mert megadta azt a minimumot amin neki még megéri foglalkozni a dologgal.
De a boltok 80%-a azzal zárta le, hogy nem is válaszolt. Ez a legnagyobb probléma szerintem.
-
nihill
őstag
-
agent_k
őstag
Tökéletesen érthető amit írsz!
Ipari és irodai világítástechnikai gyártók vagyunk, tehát nem kínai *szomegere.
-Uram, nagy mennyiségben vásárolnánk, ha jó árat tud adni.
Adok neki egy lista-20%-ot mert jófej vagyok és tényleg több száz lámpáról van szó.
-Köszönöm, nagyon rendes öntől!1 hét múlva kedden:
-Jövő hét hétfőn átadás és akkor most rendelnénk 32 db-ot az árajánlat szerint...Az nem érdekli, hogy gyártásütemezésbe nem igazán férnek bele ilyen 3-4 napos határidők, azonkívül a 30 lámpának ugyanakkora beállási költsége, mint a 300-nak, vagy 3000-nek.
És ráadásul jó áron. Ühüm.
Listaár, előrefizetés, vagy készpénz innentől ez játszik.Így az "utcáról" betévedt vásárlókkal nem igazán vagyok hogy is mondjam előzékeny és jóindulatú.
Csak ennyit szerettem volna még hozzáfűzni.
-
nihill
őstag
Én tényleg nem értem ezeket a webshopokat.
Veszek pl. egy HDMI kábelt 4000 ft-ért.
Melyik az a hülye bolt, ami egyáltalán foglalkozik velem?
Szaros négyezerért???
Ne vicceljek már velük.

-
Jazzos
őstag
-
Jazzos
őstag
Majd egyszer megérted.
Ezt a mondatot írd le így:
első mondat:
"De még mindig nem értem, miért jobb a 0 forint, mint az 1"
...
utolsó mondat:
"De még mindig nem értem, miért jobb a 0 forint, mint az 1.000.000"
Az növekedés lehet mondjuk 1000 Ft. Aztán mindenki döntse el maga, hogy kinek honnantól éri meg. Mert ugye ez alapján neked már az első mondat is állna.
-
DjKoxi
senior tag
-
ClioRS
őstag
-
Jazzos
őstag
A visszaküldéssel ne jöjj nekem, és eleve nem webshopozok.
Tuti külön szerződés írnék rá+ személyes átvétel. Ekkora összeg már nem vicc kategória.
Nem mondom hogy nem lett volna üzlet, csak nem webshop-nagykerár-szlovákia-perkettőért.
Nézd, végülis kaptatok tévét, mindenki jól járt, elintéztétek. Ha nektek így megérte, miért ne.
Csak mivel eléggé vevői oldalról közelítetted meg, próbáltam láttatni a túloldal dolgait is. Azt sehol nem írtam, hogy nem volt bunkóság nem válaszolni a megkeresésre. Ez annyira alap dolog hogy bunkóság, hogy nem is vettem a fáradságot, hogy leírjam. -
Jazzos
őstag
-
BaLee
addikt
Szerintem teljesen jogos dolgokat vetettem fel, vagy mondjad melyik nem volt az.
Rajtad maradhat készülék egyéni rendelésből is bármikor, ezt nem kell ellenérvnek felhozni. Elég ha megunja valaki a lassú beszerzést és visszamondja, vagy bármi.Velem ellenkezzél nyugodtan, ha vannak meggyőző érveid. De ne azzal érvelj, hogy 11 éves cégvezetői múltad van. Nekem egy fél sincs, csak vannak dolgok amiket nem értek és meggyőző választ még senki nem adott rá.
Azt sem fogadom el, hogy ez nem üzlet senkinek, mert akkor nem kaptunk volna senkitől ajánlatot, volt aki látott benne lehetőséget.
Persze mindenre az a legegyszerűbb, hogy lebeszéli magát az ember róla, hogy ez biztos nem fog működni.
-
ClioRS
őstag
-
Jazzos
őstag
Az ilyet nem szokták szeretni sehol.
Én pl. nem szoktam végigjárni a kávézókat hogy hol olcsóbb, és még adnak-e vissza borravalót. Hanem fizetek akár a 720 Ft-os 2 kapuccsínóra egy ezrest, ha azt a kiszolgálást és minőséget kapom, ami jólesik. 
Ez természetes, amikor régen nem volt saját keresetem, én is jártam a boltokat, és több tucatnyi árlistával otthon nekiálltam számolgatni. Nem mondom hogy nem volt jó móka, de ahogy felnő az ember, átértékelődnek benne a dolgok. -
ClioRS
őstag
-
Jazzos
őstag
-
DjKoxi
senior tag
-
BaLee
addikt
Nem lennék jó webshoposnak, nem illenék bele a trendbe ami kialakult.
Én egy ilyen megkeresésnél biztos foglalkoznék a vevőkkel, pár e-mailbe vagy telefonba nem halnék bele. Ha mégsem lesz belőle semmi mit veszítenék?
De ha mégis arra jutok, hogy ez nekem túl kockázatos akkor megírom nekik, hogy köszönöm a megkeresést de nem élnék a dologgal mert nekem nem éri meg és túl rizikós.9 millánál valószínűleg nem 170e ft lenne a haszon, hanem sokkal több. De te inkább a 0-át választanád.
Ha nyakadon marad egy tv, azt leakciózod 10e-el olcsóbban, mint más és eladod villámgyorsan (raktáron is van, nem kell rá várni a vevőnek, egyszerre jöhet érte vagy tudod küldeni, máshol meg ~3 hét) és még mindig maradt 150e hasznod.De ez megint hülyeség, mert ha én egyedül rendelek egy tv-t amin van mondjuk 20 ezer haszon és valami miatt nem tetszik és visszaviszem 8 napon belül (mivel neten rendeltem) vissza kell adniuk az árát törvény szerint. Hoppá, így is a nyakán maradhat 1 tv bárkinek. Amivel nem tud mit csinálni.
-
Jazzos
őstag
-
BiP
nagyúr
Én abból indultam ki, hogy nincs már meglévő cég, hanem csak emiatt kéne létrehozni egyet. És az biztos, hogy sok macera. + 1 alkalom miatt _szerintem_ nem éri meg alapítani egy céget. Több elmenne a sok költségekre, mint amennyi a kedvezmény.
Ha van a jelentezők között valakinek olyan cége, amit bele lehetne vonni a dolog lebonyolításába, lehet, hogy érdemes átgondolni, mert úgy könnyebb megoldani, és céggel az ember háta mögött nagyobb az esély a sikerre is.
-
BaLee
addikt
Erről van szó.
Úgy beszélnek itt egyesek ezekről a 130, 170 ezres hasznokról, mintha nem is lenne érdemes velük foglalkozni.
Közben az emberek többsége nem keres meg ennyit egy hónap alatt, amit végigdolgozik napi 8 órával (vagy többel).Tényleg rengeteg tennivaló szervezkedni egy kicsit a szállítással, végighívni az ügyfeleket meg kitalálni valami megoldást a lebonyolításra ami mindenkinek jó. Valamilyen okból rajtmarad egy tv vagy kettő? Leakciózza pár 1000-essel és elviszik pillanatok alatt.
Ezért mondom, hogy marha jól mehet a webshopoknak.

-
ClioRS
őstag
-
biker
nagyúr
aztán rájönne, hogy mi mindent kell + megfizetni, pl az iparűzési adó bevétel alapú, nem nyereség, így a 4% IPA az bizony 15db 350.000-es TV-nél is ott ketyeg, akkor is ha letolja bokáig és keveset keres rajta, mert APEH-et nem érdekli a GPM-ed
de ez persze mellékes... vevői oldalon persze mellékes
-
Jazzos
őstag
Ne értsetek félre, maga az ötlet jó lenne, csak sztem az ilyesmi cikkeken minimálhaszon van, ezért nehéz megoldani, hogy sokkal olcsóbban megkapjátok.
Az a nagyon olcsó cég valszeg azért pont azért volt olcsó, mert nem a hivatalos helyről vette volna. Persze a gari azért jó lett volna a hivatalos magyar sokéves.
Azért csinál ilyen gariakciót a magyar Panasonic, hogy megpróbálja felvenni a versenyt az ilyen olcsó szürkeimportos termékekkel a versenyt.
sztem. 
-
Jazzos
őstag
-
Jazzos
őstag
Ezen az alapon körbe lehet járni mindig a cégeket, hogy itt egy ajánlat, valaki menjen alá 1 ft-tal. Mi lesz a vége? Valaki 1 forint haszonért megcsinálja? Vagy 100? Vagy 10000? Vagy 100.000? Ugye valahol van egy észszerűség.
Ha írjak le egy dolgot: van az utcámban 4 számítástechnikai bolt. Mire mennénk ha mindenki alávágna a másiknak árban? Napi 40 vevő jönne az utcába, 10-10 leosztva mindenkinek, és minden boltos a semmiért dolgozna. Tönkre is mennénk hamar, stb stb. Vagy nem vágunk egymás alá, a 40 vevő ugyanúgy leosztlik boltonként, de rendesen kifizetik az árát mindennek. És mindenki boldog, a boltos/szerviz nem megy tönkre, a vevő nem spórolt 10%-ot azon hogy nagykeráron kapott meg mindent, cserébe viszont visszamehet a kedvenc boltjába éveken keresztül, ami nem fog tönkremenni.
-
nihill
őstag
Igen, 30 ember volt + ezen felül további érdeklődések, ha lesz jó ár.
Egyetlen jó ajánlat érkezett csak, de ott nem volt meg az 5 év gari.
A második számú ajánlat meg már annyira kevés kedvezményt tartalmazott, hogy több mint a fele csapat úgy döntött, ezen az árszinten meg tudja venni máshol is, ahol neki kényelmesebb. -
DjKoxi
senior tag
Nekem a 175e Ft sokkal több mint a 0 Ft.
De azt is megértem, hogy ez valakinek csak aprópénz, és nem éri meg azt a pár óra munkát. A cikkből az derült ki számomra, hogy az említett boltoknak nem kellett ez a " jujj, 175.000 Ft "
Nyilván, azért iratkozott fel 30 ember, hogy kedvezőbb legyen az ajánlat, és maradt volna mind a 30 ha ez így történik. Ez le is van írva a cikkben.
-
BaLee
addikt
Leírtam a cikkben, hogy a csoportos vásárlással foglalkozó oldalak semmit nem rendelnek meg és semmi felelősséget nem vállalnak a rendelésekért csupán az összegyűlt jelentkezők adatait átadják a boltnak és a felek egymás közt egyezdkednek egyénenként.
Most akkor miért is nyissak egy csoportos rendeléses webshopot, amikor én ugyan ezt az utat jártam be?A 30x1 db tv és az 1x30 db tv közt meg olyan szempontból nincs különbség, hogy azt a bolt/webshop szintén egyben rendeli meg a forgalmazóról és egyben kér/kap rá kedvezményt amit tovább adhat nekünk. Persze ezt több boltos is mondta nekem, hogy leginkább akkor tud nagyobb kedvezményt kapni ha egy fajta tv-ből van több darab, és nem sok darabból 2-3. De ezzel nem is volt gond mert az eredeti 30-as listában pl. 12db 50G20 tv szerepelt. Egy 10db-os rendelés meg már mindenhol magában is elég jó alku alap.
Arról meg ne próbálj meggyőzni, hogy ez annyira nem éri meg senkinek, mert az egyik webshoptól kaptunk egy igen korrekt ajánlatot. Ha neki nem érte volna meg biztos nem írja le...
Ha továbbadja a beszállítótól kapott kedvezményt meg még pár %-ot a nagy tétel miatt azzal már elég szép kedvezményt lehet elérni. -
biker
nagyúr
Mivel az összes csoportos vásárlással foglalkozó webshop hasonló elven működik, azaz összeszedi a jelentkezők adatait, amikor lezárul a jelentkezés átadja a boltnak és minden mást ők az oldaltól függetlenül intézne, ebből nekem az jön le, hogy a hangzatos hatalmas kedvezményekkel kecsegtető ajánlatok kamuk. Egy kis esélyt adok annak, hogy esetleg nekünk nem volt szerencsénk.
még erre, mint konklúzió: pont leírod azt, ami a lényeg.
nyiss egy vállalkozást, és egy csoportos vásárlásos webshopot, és rendelj meg vállalkozóként nagykertől (nem kiskertől) kedvezménnyel egyben 30TV-t, és meg fogod kapni a jó árat, és te aztán oszthatod tovább.
és megint mindenki jól jár, de TE dolgozol a TE kedvezményedért, nem MÁS dolgozik a TE kedvezményedért 
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Itt most kb 30 ember volt, névvel címmel telefonszámmal, előleggel ha kellett, ha ezt valaki nem veszi komolyan akkor mi az ami komolynak mondható?
az írásban 10 volt, a szólásokban 15, most már 30-ról beszéltek, egyre hihetőbb...
---
A másik, hogy annyi a hozzáértő magánszemély, csak épp annyit se tudnak felfogni, mi a különbség az ÁRRÉS és a HASZON közt
majd ha ki tudjátok számolni, melyik nektek jó, szóljatok.
én a haszonra szavazok, aminek köze csak kicsit van az árréshez, amit ti pedzegettek.
ha egy TV-n van 30% árrés, és 10% haszon, akkor abból engedek 5%-ot ami nektek pofátlanul alacsony lenne, ugye, akkor tévénként keresek ~17.500Ft-ot, igen, ez szép, mert 10TV-szer 17.500 egy hét alatt, jujj, 175.000 Ft (ide ne számoljuk a 30 fős listát, mert holnap 80TV lesz a sztoriban...)
DE
ha én nem 10x1db TV-t adok el, hanem 10db TV-t, akkor 30%árrésből lesz 18-20% haszon, ebből engedek 10%-ot egy vevőnek (EGYNEK, egy szállítással!), akkor éppen dupla kedvezményt kaptál Te is, és én is kétszer annyit kerestem, és nem a szállítmányozás vitte el az árat
De ezt olyannak, aki a számla fizetős végén ül, és életben nem vezetett háztartáson kívül semmit, hiába magyarázom.
az árrésből nem élsz meg, csak a haszonból! a GPM hiába magas, ha utána a költség magasabb!
-
BiP
nagyúr
Vagy ha a mögérakott cég kicsit ágyúval verébre (adózás, meg minden miatt), de talán elég lenne a 30ember szándéknyilatkozatával, 1milliós előleggel (10%) odamenni, úgy is már elég komoly ajánlat lenne.
És nem úgy, hogy sürgős, mert utazom haza hétvégén, meg 5másik céggel is tárgyalunk, hátha, stb. (no offense BaLee - lehet, hogy még egy nekifutást megérne, ha komolyan gondoljátok.)
Szeritenm határozottan leírni, hogy ez van, ilyen feltételekre mennyi kedvezményt tudnának biztosítani. Bizonytalanra lehet, hogy nem harapnak rá annyira. De ha alájuk tolod a döntéshez szükséges infókat, könnyebben döntenek.
Ahol pedig jutalékrendszer van (pl. euronics), ott konkrétan az eladót kell megkérdezni, (esetleg a közvetlen főnökét), mert ha egymaga el tudna adni 30tévét, az az év biznisze lenne. Ugrana egyből. Bár ilyenkor lehet, hogy az is korlátozott, hogy mennyit adhat. -
Zebu
addikt
Nem kis energiát tettél a dologba Balee!
Le a kalappal!

Véleményem szerint az volt a baj, hogy egyik cég sem látta mögötted a stabil anyagi hátteret és egy igéretre az itthoni piacon nem harapnak rá. Ha egy céget raktatok volna a dolog mögé, akkor nagyobb lehetett volna a siker.
Szomorú ezt mondani, de azért nem kevesen élnek apró trükkökkből és egy ilyen volumenű dologánl szerintem ezt egyik webshop sem meri megkockáztatni. Főleg azért, mert szerintem általában néhány fős kis cégekről van szó, akik szintén nem rendelkeznek olyan szintű anyagi háttérrel, hogy beleugorjanak egy ilyen kockázatos üzletbe.
A tanulásg annyi, hogy szerintem ha legközelebb felmerül a csoportos rendelés dolog, akkor valamilyen céget kell mögé tenni és lehet, hogy stabil hátterű nagy cégeket kell felkutatni, akiknek mondjuk alapvetően szélesebb a tevékenységi körrel rendelkeznek és egy ilyen volumenű dolgot nem éreznek annyira kockázatosnak.
Igaza van bikernek 10db TV, vagy 10x1db... itt van a kutya elásva...
Nálunk a cég vett kb15db P42V70-et anno (ha jól emlékszem) és elég jó árat kapott a Panasonic Magyarországtól közvetlenül.
Utólag okos az ember, de legalább felmértétek a piacot és lehet tanulni a dologból!

-
MotorBoy79
tag
"mert akkor keresett 7%-ot, ennyit ad kamatra az ERSTE"
Tééééényleeeeg?
Az ERSTE-hez ha odaviszem a pénzem kedden 1-2 hét múlva megkapom a 7%-ot?
Csak, mert a szóban forgó webáruháznál erről volt szó.Bármelyik bankot nézed, úgy kapsz éves szinten 6-7%-ot, hogy 3 hónapos lekötésre ígérnek évi 7%-ot !!!
Ráadásul általában ez csak újonnan berakott pénzre vonatkozik!Számoljunk kicsit:
éves 7% kamat visszaosztva 3 hónapra az 1,75% lenne egyenletes kamatszámítás esetén.
Ha erre rászámolsz egy kis kamatos-kamatot, még akkor sem mész 2% fölé!Tehát 3 hónapra berakott 100e Ft-ból kivehetsz a végén 102e Ft-ot.
(Még az is lehet, hogy az EBKM-mel, THM-mel és egyebekkel megvezetve a kedves ügyfelet még ebből levonnak számlanyitási és egyéb díjakat.)Végkifejlet:
El kell olvasni a kisbetűset és utánaszámolni, de sajnos kishazánkban nem divat gondolkodni. -
zazahoho
őstag
Sajnos szerintem jó ideig nem is fog változni a hazai boltok hozzá állása ,kisebb boltok talán segítőkészebbek ,nekik viszont magasabbak az áraik,de ez alól is van kivétel.Ezeket a boltokat kell jól megjegyezni és náluk költeni a pénzt

-
DjKoxi
senior tag
-
nihill
őstag
Azért ne keverjük össze ezt a mostani közös vásárlást a mindennapi forgalommal.
Ez színtiszta extra profit lett volna annak, aki bevállalja. -
ClioRS
őstag
"nehogy azt higgyétek, hogy ez olyan baromi nagy biznisz lett volna a cégeknek"
Nekem ebből az jött le, hogy szerinted annyira mégse éri meg a dolog. Nem életük legnagyobb üzletelése lesz, de azért így is gyorsabban jutnak profithoz, mint 0 eladott TV-vel, esetleg 1-2-vel azok közül, akik vásároltak volna csoportban. Sok kicsi sokra megy.
Lehet, hogy pont így fognak vásárlót szerezni maguknak azok közül, akik ott vették a TV-t.Ha 15 tv-t ad el, 350.000-ért darabját, 3% a haszonnal számolva az 15*10.500, 157.500 forint haszon. Egy üzleten.
Egyébként 5%-os haszonkulccsal számolva 262.000 lenne a haszon, de ki tudja, hogy mikor fog ennyit eladni, nem olyan kapósak azért a 350 ezerbe kerülő TV-k.
A többi versenyző meg 0forintot keresett ezen. -
zozo81
csendes tag
-
nihill
őstag
Az ilyen minimális kedvezményeket azért nem tudom megérteni, mert láttam a Digitalko ajánlatát. Hát az tényleg KO volt. Gyakorlatilag majdhogynem 1 kategóriával adta olcsóbba a TV-ket, s20-at kb u20 árban stb stb, az összes webshop, árgép elbújhatott mellette. Na azon tényleg látszott, hogy azt akarják ott vegyük és ne másnál. Sajna az akciós garanciát nem tudták adni rá, ezen bukott csak a dolog. És nem hiszem, hogy Teréz anyaként, a két szép szemünkért adták ezeket az árakat, hanem kiszámolták (talán csak ők egyedül mind közül) hogy ha ennyiért náluk vesszük, az még mindig bőven jobb nekik, mintha semmi sem lenne a bizniszből.
Itt most kb 30 ember volt, névvel címmel telefonszámmal, előleggel ha kellett, ha ezt valaki nem veszi komolyan akkor mi az ami komolynak mondható? -
Joachim21
őstag
Akik ilyen 5%-os haszonkulcsokkal árulnak cuccokat, írják már le nekem a boltjuk nevét, meg az elérhetőségüket privátban! Biztos csak én találkozok a munkám során olyan kiskereskedőkkel, és kisker láncokkal, akik 30% alatt szóba sem állnak az emberrel. De ha te csak 5%-kal dolgozol, én szívesen zsebreteszem a te részed a haszonból és akkor még mindketten örültünk is, mert kapsz kedvezményt is.
Biztosan mondhatom, itt Cegléden is a maszek boltok nem tesznek haszonkulcsot a termékekre, ezért kerül pl. egy miniHIFI 1,9x annyiba mint egy láncban. Még ha a beszerzési ára nem is olyan kedvező, akkor is nevetséges, utána meg itt sír mindenki, hogy de nincs csak 5% haszonkulcsunk. Nincs olyan ember aki 5%-ért dolgozna! -
Jazzos
őstag
-
Jazzos
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
ClioRS
őstag
Érdekes történet, az elején gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz a vége.
Tipikus magyar kereskedő hozzáállás. A fizetés nagy legyen, de sokat azért ne kelljen dolgozni érte....

Egyébként könnyen át lehetett volna hidalni ezt az elállok a vásárlástól dolgot, mondjuk egy szerződés megírásával, ahogy azt szoktak is írni megrendeléskor a boltokban. Hozzáteszem csak az árajánlat megérkezése után. Csak ugye, hogy ez eszükbe jusson, ahhoz pluszban kell gondolkodni, meg több papírmunka. Az meg már büdös....
A 15*1 tv jobb, mint a semmi. A nyertes bolt eladott 15 tv-t, míg a többi 0-t. Vajon ki járt jobban?

Én csak azért vásárolok itthon, mert a cégben elég sok mindent le lehet írni, így jobban megéri....
Hasonló helyzet, más területen:
Egyik ismerősöm villanyszerelőként maszekol munka után. Az ő ismerőse, aki szintén villanyszerelő, úgy gondolja, hogy a kis munkákkal nem foglalkozik, csak a nagy pénzt hozó ajánlatokkal. Múltkor pont ezért maradt le egy ilyenről. Ugyanis ismerősöm megcsinála a barátja helyett a kismelót, utána pedig felkérték egy jóval nagyobbra, mivel tetszett a munka amit elvégzett.Jazzos
A nyertes a boltnak úgy látszik mégis megérte
-
zozo81
csendes tag
Bocs, de 5%????Hagyjuk már, ezt te sem gondoltad komolyan?Akkor a tartós fogyasztási cikkeket árusító boltok réges-rég csődbe mentk volna!A Tesco dolgozik kb 5%os haszonkulccsal, pedig ott élelmiszerről van szó. Sokmilliós forgalmat bonyolít le nap mint nap.
Szerinted egy media markt-ot fent lehet tartani 5-10% haszonkulccsal
Másszunk már ki a fényre.. 
-
Jazzos
őstag
"Bótos"-ként (bár számítástechnika) leírnék pár dolgot:
- sztem akivel a végén bizniszeltetek, annak a nyeresége közelebb volt az 5%-hoz, mint a 10%-hez. Ez az "engedhetett volna többet és akkor többen vettek volna" nem igazán lett volna jó neki. Tegyük fel ~6% hasznot tesz rá, mert nagy a forgalom, abból csurran akkor haszon is. Enged 2%-ot, akkor rendelnek 10 helyett 15 tévét, de igazából másfélszer annyit dolgozik ugyanannyi pénzért. Vagy 3%-ot, és akkor 2x annyit dolgozhat.
- ha sztetek ez akkor nagy biznisz, miért nem vállalta valaki, hogy egyéni vállalkozóként elhozza a disztritől, kicsengeti kp-re és rátesz annyi %-ot, hogy mindenkinek jó legyen? vagy csak úgy jópofaságból ingyen?
- tudom hogy sok kereskedőnek nem a legjobb a hozzállása a dolgokhoz, de nehogy azt higgyétek, hogy ez olyan baromi nagy biznisz lett volna a cégeknek. no offense!
- spóroltatok pár %-ot, és kevertetek egy csomót. gondoljatok bele, ki ne tudta volna kifizetni 420e helyett a 440e ft-ot, és akkor kinyalták volna egyesével a seggeteket, ingyen házhozszállítják, stb. stb. a másik munkáján mindenki spórolna meg nem akarja megfizetni, a saját munkahelyén meg csodálkozik az ember, hogy ugyanez történik vele csak a másik oldalról.
én ha olaj kell az autómba nem keresem meg a legolcsóbbnál olcsóbb 8e ft-ot lehetőséget, hanem megveszem 10-ért ott, ahol ismerem a tulajt meg az alkalmazottakat is, tanácsot adnak mindig ha gondom van, stb.Nem beleokoskodni akartam, csak megvilágítani más szemszögből is.

Legközelebb ha kell tévé azért szóljatok, hátha.

-
edward2
addikt
"A fizetéses részre amit írtál azzal nem értek egyet, rengetegen dolgoznak kint úgy, hogy naponta kijárnak"
jaaaaa naponta kijársz a drága otthonodból magyar élelmiszer árak mellett és magyar internet előfizu meg hasonló árak mellett....
Ja igen úgy akár 1000ért is ki lehet szökkenni a határ mellől, de ne felejtsd el én a kiköltözésről beszélek amikor 500at fizetsz a szar külföldi albérletért (vagy kevesebbet de tömegnyomorban). Totálisan más dimenzió. Ezt nem érdemes összehasonlítani a valósággal.
-
DjKoxi
senior tag
"Ebből nem fog 2-3% felett engedni senki, mert akkor keresett 7%-ot, ennyit ad kamatra az ERSTE"
Bocs, hogy beleszólok, de nem értelek. Pár nap alatt 7% haszon ekkora tételnél semmi egy kereskedőnek?
Ezt a bizalmatlanságot meg még most sem tudom felfogni. Meg azt sem, hogy nem volt öt perce válaszolni, hogy nem tud adni semmi kedvezményt. -
Lalikiraly
addikt
Ez cifra!
Én az eBolt ban dolgoztam egy két hónapot, vagyis inkább pár hetet. Ugye első magyar webáruház kb.
Na ott pl olyan történt, hogy rendet elgy emberke egy komplett számítógépet. Összerakással.
Na kb másfél hét után megjöttek a beszállítóktól az alkatrészek. Már az ember tűkön ült. Nem csodálom... Én megfogtam, akkor rajtam már ne múljon hamar össze is rakom és hajrá irány a vevőhöz vele. Na összeraktam minden. Bekapcs. Hát nem indul. Kiderült a teszt alatt memóriahiba volt. Ügyfél felhív story elmond. Hát ugye gyereknek ajándék siessünk nagyon. Beszállító felhív. Memória nem jön már napok óta kb.. Ugye nálunk egy darab nem votl amit belelehetett volna rakni. Vagyis lett volna, de csak a beszállíttól kapottal lehet. Na még egy két nap az ügyfél meg lemondta a gépet... Az meg ott ragadt rajtunk. Egyébként a beszállítók részéről, annyit hadd mondjak el hogy nem tudom őket 100% ig hibáztatni mármint kb az összes nagykert, mert brutális emberhiánnyal küzdenek. Ez egyébként lassan mindenhol így van... Kb kétszer anyi dolgozó kéne, hogy egy minimál szolgáltatást tudjanak adni...És akkor ez csak egy pici story volt. Vannak itt azért cifrább dolgok is.
Másik cégnél ahol melóztam pl milliós üzletek vesztek el mert nem vettek fel embert egyszerűen aki elvégezze a melót... Szóval itt a Magyar valóság.De ez amit leírt a kedves cikkiró. Ez a borzadalom kategória. Hogy egy emailre nem képesek válaszoni. Hihhetetlen...
Köszönet a cikkért!
-
zozo81
csendes tag
Szomorú dolog ez, de ez még mindig balkán

A kereskedőket, pedig tényleg nem értem!Arra hivatkoznak, hogy nagyker...kedvezmény???
Nekik kellett volna kedvezményt adni!!!
VICC! Ennyi erővel mehettetek volna ti a nagykerhez kedvezményért, nem mellesleg biztos nem pár százalékot kaptatok volna a kiskereskedői árhoz viszonyítva!Arról pedig nem beszélve, hogy sztem nem 5-10% haszon van egy átlag terméken, hanem min 20, ismerve a magyar hozzáállást nem tartom lehetetlennek a 30-40%ot sem. -
BaLee
addikt
Igen ez érthető.
Bár az én fejemben meg sem fordult, hogy kérünk ajánlatot 30db-ra, amiből marad esetleg 10db és arra tartani tudják a kapott árat. Max akkor tudják tartani, ha már eleve belekalkulálják a lemorzsolódást, akkor viszont nem kaphatunk túl jó árat. Ördögi kör.

A példa amit leírtál, elég életszagú. Bár mi inkább akkor lettünk volna alku pozícióban ha legalább a fele bolttól kaptunk volna árakat. Így nem voltunk abban, a végén annak is örültünk, hogy ezt a kis kedvezményt megkaptuk...
-
biker
nagyúr
pont ez van, amit nihill is leírt, 2%.-ot tudott valaki adni, pont az általad leírt árverseny miatt, 100Ft-onként mennek alá.
Ha a TV-t nem egyben viszi ki (bár 10 TV a példa alapján 3 köbméter és 400kg, tehát egy Master vagy Transit kell), akkor pl GLS kivinné 3000Ft + áfa alapár + 1500Ft túlméret miatt + áfa + beszedési díj 3%, ez a TV árának 5-6%-a.
Plusz elmegy érte a kerskedő, plusz egyéb költségek. ez egy 10% körüli, még nem keresett semmit.
rátesz 10%-ot, hogy versenyképes legyen. Ebből nem fog 2-3% felett engedni senki, mert akkor keresett 7%-ot, ennyit ad kamatra az ERSTE
Továbbra is jelzem, nem érint a probléma, mert nincs lehetőségünk ilyen TV-re, csak az alap gondolatokon beszélgetünk.
az a baj, ha nme vagy ebben benne, nincs fogalmad róla.
Pl itt se köt senkit semmi, lemondhatja, sőt, visszaviheti. és akkor a végén mondjuk 4 TV-t adtál el.Jó példa, másik piacon, ipari gépek
jön az ipse: Mennyi egy XY gép?
én 510.000Ft + áfa
Tag: ahha, értem, nekünk 5db kellene, arra mennyi a kedvezmény?
Én: ebben az esetben 480.000Ft + áfa
Tag 2 hét múlva: érdekelne a 480.000Ft áron, de csak 2dbEz havonta 2x előfordul, tipikus alku stílus. Szerintem ezért nem ugrott rá 1-2 webshop, mert azt nézik ki, lesz belőle 2-3 db valós vásárlás, 10db-os áron
ezért nem mindegy, hogy 1x10 vagy 10x1
-
hoffman_
nagyúr
-
BaLee
addikt
nihill #44-ben igazából leírta az álláspontomat.
Igazad van az 50-es plazmát tényleg nem viszi ki a futár 2000ért, hanem jóval többért.
Nem világvége, itt is az lett a megoldás, hogy összeálltunk és akinek van dobozos autója az majd elhozza 1-2 embernek aki arrafelé lakik. De feldobta a tulaj is, hogy amennyiben egy régióban több vevő van akkor berakja az autóba és kiviszi plusz beállítja. Hoppá. Persze nem ingyen, de jóval olcsóbban mint egy fuvarozó cég.Az MM-es példával szerintem mellélőttél, mert semmi különbség a két dolog között. Ha ott van az a 10 ember, megmondom nekik, hogy ennyi a kedvezmény, és gyertek ide x óra x perckor, mindenki fizesse ki a részét és vihetitek a tv-t.
Amúgy (#41)-ben pont leírtad egy átlagbolt valószínű hozzáállását. Amivel nincs is baj, csak hogy így eladott 0 tv-t, ha legalább kicsit foglalkozik a dologgal eladott volna 15öt, ha pedig bevállalja, korrekt kedvezményt ad akkor talán eladott volna 30at.
Nem hiszem el, hogy 15+ tv egy átlag webshopnak kis tétel. Elég ránézni az árgépre mekkora árverseny van és 100ft-onként mennek egymás árai alá, hogy adott nap melyik legyen előbb majd megunja valamelyik, csökkent egy nagyobb összeget, pár nap múlva rá követi a többi.Mondjuk kicsit dolgozni kellett volna a pénzükért valóban.
-
hoffman_
nagyúr
Túl jól mehet nálunk a kereskedőknek
Szerintem is. Ez valami röhej volt, amit olvastam. Ezek után nem csodálkozom többet, hogy én is hetekig megyek egy-egy kiválaszott darab után. Sajnálom, hogy így alakult.
Öröm az ürömben, hogy én pont most - ma és múlthéten - találkoztam olyan megdöbbentő pozitív(!!) hozzáállással egy cégnél, hogy ma/holnap megy is ki LogOut-ra, mert ilyet nem sűrűn látok.
-
nihill
őstag
Nem pattogásnak szántam, sajnálom ha így jött le.
Akkor másképp fogalmazok:
A Panasonicclub-os Novák Imre nem úgy látta ezeket a "problémákat", ahogy te leírtad, és ezért most lett egy kb 15 TV-s rendelése.
Ja bocs, 15*1 TV-s. Mondjuk a 0-hoz képest ez is az is +15, igaz az egyikkel több munka van dehát akkor is vagy 0 vagy 15 lehet választani. Ő azt választotta hogy emailezik érte.
Sőt ha rendesen engedett is volna az árból, nem csak mint most 2% körül, akkor a többiek is valószínűleg onnan vették volna, és nem össze-vissza. Profit szempontjából szerintem azzal jött volna ki jobban, bár nem ismerem a beszerzési árakat.Azzal pedig vitatkoznék, hogy 10en bemegyünk a MM-ba, és együtt kérünk egy kedvezményt, vagy mind a 10en kimegyünk és nem vesz senki semmit. Komolyan mondod, hogy azt mondják, inkább menjünk?
-
biker
nagyúr
lehet pattogni is, én normálisan írtam, nem így, te tudod, neked ez miért jó
- egy 50-es plazmát futár nem visz ki több okból sem: értékhatár(over 150e) és súlyhatár(over 40kg). ezt egy fuvarozó cég 2000-ért nem teríti le, saját autóval kellene, vagy más módon, de 10db 40kilós plazma TV se minden autóba fér bele, tehát itt nem tudok spórolni (raklapos termék szállítása 4500-6000Ft/raklap, és ez erősen raklap méretű termék.)
- raktározni azért kell, mert az egyiknek csak pénteken jó, a másiknak csak kedd este, a harmadiknak hétvégén, stb. nem úgy van, hogy elmegyek a nagykerbe, elhozom, és kiviszem másnap egyben.
De lefordítom a te szintedre a levelet:
Bemegyek a MM-ba, és megkérdezem az osztályvezetőt, hogy ha bejövünk ide 10 haverommal és egyszerre veszünk 10 TV-t, mennyi a kedvezmény?A választ gondolom nem kell kifejtsem. 0%
De ha bemegyek, és kérek én 10db TV-t, akkor kaphatok. kifizetem egybe, és a parkolóban szétosztjuk.
Na ez a különbség
-
nihill
őstag
Igen, ez 10*1db TV
B. verzió, hogy 10*0db TV
Melyiket választod?
Nem tudom miért akkora tragédia, hogy nem 1 hanem 10 helyre kell szállítani. Fáj megadni 10 címet a futárnak?
Ha visszaolvasol, látod, a mostani rendelés 10% előre átutalt előleggel ment, ennyit arról, hogy rád rohad.
Ja és 2000ft lesz a szállítási költség, ha nem te mész érte.
A TV-ket miért kellene raktározni? Nem azért rendelik az emberek, mert kell is nekik? Lehet valakinek tényleg nem jó épp akkor és lesz pár nap, de nem hinném hogy ez az általános.
Ezek amit itt leírtál, kb fáj a hajam szintű kifogások. 10 TV-ért 10 emailt kell írni. Hát ez tényleg borzaszó. -
biker
nagyúr
kicsit másik oldalról nézve:
- ez nem "nagy tétel" és nem olyan fa..a dolog.
- ez nem 10db tévé (nagy tétel) hanem 10x1 db TV
- kereskedői aggályok és teendők: Te összefogod a 10 embert. mi a garancia, hogy mind a 10 meg is veszi? nem rohad rám? Semmi, vagy én nekiállok, és 10 emberrel lelevelezem, hogy megrendelés, szállítás, 10 címre, stb. Persze, ez akkor 10x1 TV, kinek és milyen alapon adjak 1%-nál is több kedvezményt?
Majd ha te küldesz egy megrendelést 10db TV-re (nem kaptunk ilyen levelet és valószínű nem is tudnánk beszerezni), akkor persze lehet szó 10db TV egy címre kiszállítása esetén tetemes kedvezményre
de ha nekem be kell hozni 10db TV-t, és azt X napig raktározni, mert van aki ekkor jön, van aki akkor, aztán mondjuk X+1 helyre kiszállítani egyesével, akkor mi benne a pláne?
vannak mennyiségi kedvezmények nálunk is, de nem így. egy embernek egy szállításra.
szóval ez így ezért nem nyerő gondolat. -
Joachim21
őstag
Én konkrétan billentyűzetekkel, egerekkel mentem, de kollégám korábban a panasonicnál dolgozott, és ő is ilyen számokról beszélt mikor arról beszélgettünk hogy mi volt a helyzet a TV-kkel egy 2-3 éve.
Egyébként Euronics és társai pont hogy olcsóbbak lehetnének, mert koncentrálják a forgalmat. el is kérnek egy nagy rakás pénzt (belistázási díj, polcpénz, polcrendezési pénz... éppen amihez van képük) csak azért, hogy kitegyék az árudat a polcaikra. Ezen felül van egy elvárt haszonkulcsuk, ami rátesznek a beszállító árára, és erre jön még az ÁFA. Én egyik ilyen céget sem félteném. Az egy más kérdés, hogy mivel 70K-t fizet az alkalmazottjának ő is, ezért a környéken ahova a boltot telepítette nincs fizetőképes kereslet. MediaMarktot ha megnézed, van 5-10 húzótermék, és minden más drágább mint a többieknél. Ő az impulzív vásárlásokkal, vagy a kiegészítők eladásából behozza azt a hasznot is, amit egyik másik terméken odaad kedvezmény formájában. Mind szemetek, ezért is kell velük pofátlannak lenni. Medianal az üzletvezetőnek viszonylag nagy döntési szabadsága van, ott lehet nagyobb sikerrel lehetne tárgyalni ilyen kedvezményekről, csak ugye kérdés hogy mennyiről indul a tárgyalás.
-
BaLee
addikt
Értem. Mindenesetre akkor végre valami konkrét szám ami igaznak is tűnik.
Milyen termékekre vonatkozott ez a 35%? Mert gondolom azért biztos függ az adott terméktől is. Legyen az telefon, tv, vagy porszívó.
Nagyobb láncoknál tényleg az a gond, hogy nekik az egész rendszert fel kell tartani, üzletek bérleti díja stb. ezért az áraik magasabbak.
Míg egy kisebb boltnál vagy webshopnál nincs benne az alkalmazottak bére, bérleti díj meg ilyenek.Bár az Euronicsba ahol én voltam éppen 4 eladó játszott egy nagy tv előtt egy Wii-vel mert nem volt vásárló a boltban. Voltak összesen vagy 8-an pénztárosokkal együtt. Persze, hogy drágábban kell adniuk, hogy meglegyen az ő bérük is, mint egy webshop aki esetleg üzlethelyiség nélkül megrendeli a beszállítótól és postázza is tovább.
De a nagyobb tétel miatt a nagyobb lácok olcsóbban is jutnak hozzá a tv-khez ez is biztos. -
Joachim21
őstag
Én a 35%-ot onnan veszem, hogy tárgyaltam velük beszállítóként, meg a többivel is, és ezeket a számokat adták meg. Az hogy ott előtted szoroz, és oszt, az egy nagyon látványos műsor része, főleg ha az eladó vmilyen jutalékos rendszerben van foglalkoztatva, és érdeke az értékesítés összértékének a növelése. Azt el tudom képzelni, hogy ahhoz hogy meglegyen a minimálisan előírt haszonkulcsa, ő már csak annyit tud engedni, de ez a jogkörének a szűkössége miatt van így, ezért jobb a multik helyett a kisebb, magán/egykézben lévő láncokkal próbálkozni csoportos vásárlásoknál.
Kérdés hogy mennyi a döntési jogköre, könnyedén lehet hogy az üzletek keze meg van kötve a kedvezmény mértékét illetően. Mindenesetre én nem hiszem el, hogy bárki is dolgozik 5% haszonkulcsért, és ha ezt odaadja kedvezménybe, akkor beszeráron adja a terméket, ez LOL, és a vásárló megvezetése.
-
tammma
csendes tag
azért azt vegyétek figyelembe, hogy ez a kicsi kedvezmény egy egyébként is elég versenyképes árból jött le.
esetemben (TX-P46G20) a legolcsóbb webshopok (2 év garival) most is drágábbak egy kicsit a nyerő cég eredeti áránál.
a hivatalos forgalmazók (5 év garis) közétett ára alatt kb. 10%-kal kapom meg a tévét.
én elégedett leszek, ha a továbbiakban is minden rendben lezajlik.
és nevetségesnek tartom a többi üzlet hozzáállását. (akár a fórumba is benézhettek volna infot gyűjteni) -
BaLee
addikt
Honnan vetted ezt a 35%-os számot az Euronicsnál?
Mert őket pl. személyesen is megkerestük többen egy-egy üzletben.
Amikor én úgy mentem be, hogy van egy ajánlatom egy 50G20 plazmára és rákérdezek hátha itt is megkapom annyiért, megkérdezte mennyi az annyi.
Mondtam, hogy kb. 350, vagy alatta egy kicsivel.Nekiállt osztani, szorozni és mondta, hogy 365 alá nem tud menni, és bőszem mutogatta a 399ezres listaárat...
Ha 35% hasznuk lenne rajt akkor nem hiszem, hogy egy ilyen esetben ne tudott volna lemenni 350 alá mivel az az (amúgy nagyon magas) listaárukhoz képest is kevesebb, mint 15%. Mivel itt konkrétan arról volt szó, hogy megveszem náluk, vagy megrendelem másik boltból. Azaz relative kisebb haszon vs. nulla haszon.Tárgyalási technikámban simán lehet, hogy van hiba mivel nem nagyon van tapasztalatom ilyen téren.
De itt volt olyan aki azt írja, hogy 1-5% a reális, te meg 20% kedvezményről beszélsz ilyen tételnél.Na meg nagyon lényeges szempont, hogy miből jön le az a 20%. Egy 400 ezres árból vagy éppen egy 360-asból...

-
Jhonny06
veterán
A legtöbb üzletben egyenletesen eloszlanak a vásárlók, nem ilyen iPon-szerű, hogy 2-től lehet a termékekért menni és akkor beözönlik mindenki. Simán van annyi idő (ne mondja senki, hogy nincs), hogy fél óránként nézegessék a mailt és válaszoljanak. De ha még aznap nem is, másnap reggel nyitáskor illene. 1,5 nap reakcióidő nem nevezhető jónak, bár a mai szar körülmények között sajnos ez a megszokott. Utálom, ha várni kell valamire és szerintem ezzel nagyjából mindenki így van.
-
tammma
csendes tag
-
Joachim21
őstag
Azért itt volt néhány tárgyalástechnikai hiba is. Csak gyorsan annyit emelnék ki, hogy ha te megkérdezed hogy tudnak-e, akarnak-e, lehetséges-e hogy kedvezményt adjanak, akkor mindenki minimális, vagy semmilyen kedvezményt fog adni. Persze, hiszen látja hogy nem vagy képben. Egy Euronics átlag 35% hasznot tesz zsebre minden terméken, és ez csak a haszonkulcs, a különböző háttérkondik, és egyebek még szóba sem kerültek, pl. hogy kb 20%-ot csak úgy jópofaságból ilyen olyan címen leemel a beszállítónak átutalandó összegből (megállapodás kérdése is).
Ha azt mondod itt van 10milliós rendelés, és erre kérsz 20% kedvezményt, mert a MediaMarkt 18-at ajánlott, de te az eddigi pozitív tapasztalataid alapján inkább az Euronicsot választanád ha jobb árat adnak, akkor erről fog gondolkodni. Személyes tapasztalatból mondom, hogy sokat számít a határozottság, és hogy merjünk "pofátlanok" lenni.

-
BaLee
addikt
-
Sefter
veterán
-
BiP
nagyúr
Fura, hogy a 1.5nap reakcióidőre azt mondod, lassú. Ez egy cégnél szerintem még mindig elég jó.
Mennyiségek: Én is azt gondolnám, hogy 20-30 tévé, 10millió forint nem elhanyagolandó, de úgy látszik, ez a boltoknak (ill. bolthálózatoknak) piti tétel, legalábbis annyiban biztos, hogy komolyabb kedvezményt adjanak.
Szerintem az átlagban 5% egész jó, bár még mindig nem annyi, hogy megérje vásárlóként ennyit vesződni vele. (~10ezer forint). Ennyit árkülönbségek simán vannak a boltok között, ill. ennyit simán megér a jobb garancia, ügyfélbarátabb ügyintézés, ingyen házhozszállítás, stb. -
jaja1981
addikt
Mégis mit vártatok?
9 milka semmi. Arra persze, hogy 1-5% kedvezmény jár, vagy semmi.
Nagy tételnél már lehet szó vásárlási kedvezményről, de mivel Ti egyszeri kis vásárlók vagytok, így szerintem jogos a boltok hozzáállása.
Az, hogy még válaszra sem méltatnak, na az valóban felháborító, mert elvégre minden érdeklődőt ki kell szolgálni, de ez magyarisztán. 60e Ft-os fizetésért az eladó nem csinál SEMMIT! -
jaja1981
addikt
2x ment el, sorry.
-
BaLee
addikt
Szó nem volt még részletekről. De ez az 1 ember összegyűjti a pénzt biztos megbukott volna, helyette simán működhetett volna a "mindenki utalja a 10% előleget" dolog. Közvetlenül a boltnak. Sőt működött is a kiválasztott boltnál.
(#24) edward2: semmi túlzás nincsen benne. Amikor a cikk készült és amikor a megkeresések történtek akkor Mo-on a legolcsóbb helyen 360-380e között volt a tv. Azóta is csak a külföldről importáló webshopok árai mentek le 340 alá.
De vegyük csak ezt a 335 ezres árat összehasonlítva a Szlovák bolt (nem webshop) átszámítva 300 ezres árával. Az még bőven több, mint 10%. Az olyan készülékeknél amire érvényes az 5 év gari, meg bőven több, mint 20%.
A fizetéses részre amit írtál azzal nem értek egyet, rengetegen dolgoznak kint úgy, hogy naponta kijárnak (20-40km nem a világ vége itt a határ mellett) és nettóban kapják meg azt az összeget amit te írtál. Nyugodj meg, hogy rengetegen élnek a lehetőséggel, ha adódik.(#25) Sefter: itt pedig pont az volt a lényeg, hogy árban versengjenek egymással, mi más lett volna a célja egy ilyen csoportos vásárlásnak?
A cikkben több helyen említettem, hogy az első e-mail csak egy előzetes érdeklődés volt, hogy milyen árakra számíthatunk. Teljesen természetes volt, hogy változhat a tétel, főleg, hogy az árakkal kapcsolatban csak tippelgettünk.
Utána az árak ismeretében készült volna egy konkrét lista, kit érdekel ennyiért és kit nem. Előleg befizetéssel együtt. Aki meggondolja magát az bukja az előleget.Annyira azért én sem voltam ám naiv, hogy úgy gondoltam, hogy mindenféle biztosíték nélkül működni fog ez a dolog... Egy bolt helyében én is próbáltam volna bebiztosítani magamat valamennyire.
De ha már itt tartunk, ha bármit rendelsz egy webshoptól akkor bármikor elállhatsz a vásárlástól, még vásárlás után 8 nappal is visszaviheted a készüléket, hogy mégsem kéred. És vissza kell adniuk az árát. -
DjKoxi
senior tag
Nagyon jól sikerült a cikk! Remélem lesz egy pár WEB shop tulaj aki elolvassa.
Az meg a mai világban, amikor fillérekért lehet telefonálni nem lehet kifogás, hogy átverés szaga van. Pl a bolt létrehoz egy oldalt ahol megadott jelszó után lehet belépni, lerendelni a tv-t. Mikor beért mind a 20-30 rendelés kezdődhet az akciós kiszállítás. De ezen kívül rengeteg módja van, hogy ne bukjon a bolt.
Sajnálom, hogy csak ennyi kedvezmény jött össze.
-
Sefter
veterán
"Na meg azt írtam még bele, hogy 4-5 cégnek küldtem el egyidejűleg ezt az e-mailt."
ez szerintem hiba..
a cégek árban nem nagyon szeretnek versengeni egymással...nyíltan legalább is
lett volna B terved arra az esetre, ha berendelitek a tv-ket és többen "meggondolják" magukat?
vagy ezt benyelte volna a cég akitől rendeltek? (feleslegesen rendel be magának..) -
edward2
addikt
Igen szomorú és tipikus eset, de 2 dolgot kiemelnék ami tipikus magyar tévedés (de lehet akár 3at is)
1. "A nagyságrendek kedvéért érdemes megemlíteni, hogy egy nálunk akkor 380 ezerbe kerülő televízió ... Lengyelországban megközelítőleg 300 ezer, ahogy Szlovákiában is, Németországban 320 ezer körül."
Igen igen igen erős túlzást érzek ebben az összehasonlításban. Ha jól gondolom 50g20ról van szó és azt otthon azért elő lehet keríteni 320-330körül ami minden EU országban nagyjából annyi. Ezt a 5-10ezer forintos ingadozást hagyjuk már. Napi árfolyam fel/le.
2. "takarítónő is az én fizetésem legalább dupláját (de inkább háromszorosát) keresi"
Újabb tipikus a nyugaton bezzeg 200x annyit keresnek, mint otthon. Igaz amikor arról van szó, hogy oké gyere melózni külföldre olyan 1400-1500€/hóért akkor meg "jaaa hát az nem is elég semmire".
A cikkre reflektálva pedig. Az egész történet megmutatja mi is a mai valós "recesszió". Újsághír semmi több. Nincs itt semmiféle recesszió a boltok jól vannak úgy ahogy. Leszarják, hogy 30 vagy akár 50 TV-t akarsz kp-ra megvenni. Nekik az köpedék. Bezzeg, ha az eladó fizetésének 5%os évi emeléséről van szó akkor hoppáhoppá túldrágaöcsisajt az a +2000 huf/hó ja meg mellesleg itt a recesszió!!
-
szp1
addikt
-
Polllen
félisten
-
agent_k
őstag
Sajnálom, de ezt így nem is lehetett komolyan venni.
Ezt úgy kellett volna, hogy 1 ember képviseli az összes többit. Neki átutaljátok a pénzt és ő már pénzzel megy oda, az előzetes egyeztetések, lefixálás után. Így hogy külön külön mendegéltek a tévéért én sem vettem volna komolyan.
-
Polllen
félisten
Persze, hogy van szájuk, de nem foglalkozni vele mindig egyszerűbb...
(és ez nem Mo specifikus)Az pedig, hogy nem vettek komolyan benneteket, csak nekik baj. Valószínű, hogy a fenti boltok egyikéből sem fogtok többet vásárolni és a cikk miatt még mások se...

Ahogy írtam, a legtöbb bolt elcseszte a kommunikációt...Minimális ráfordítással simán kideríthették volna, hogy komoly-e...Aki meg nyert...na ő volt a legdörzsöltebb

-
BaLee
addikt
Nincs kizárva, hogy igaz amit mondasz.
De a boltoknak van szájuk, van billentyűzetük és rákérdezhettek volna a részletekre (sőt aki válaszolt annak le is írtam). Mind a 30 embernek meg voltak az adatai nálam, nem csak bemondásra ment a dolog.
Az, hogy végül csak a harmada maradt tényleg csak a kis kedvezmény következménye. Volt 3-4 ember akinek közbe jött valami, de sokan voltak akik a kedvezményes árat ki tudták alkudni egyénileg is más helyen, vagy csak pár 1000ft különbség volt és inkább megvették helyben. Simán tartottuk volna a 30 körüli számot ha olyan a hozzáállás és a kedvezmények mértéke...Az általunk kiválasztott bolt is kért 10% előleget, ezt bármelyik bolt megcsinálhatta volna és akkor már nem a levegőbe beszélés megy. Ezzel nem is lett volna senkinek problémája szerintem.
Az, hogy óvatosságra játszottak és inkább nem is küldtek árakat az meg az ő bajuk (na meg persze a mienk)...
-
Polllen
félisten
-
szp1
addikt
Jól összeraktad, ez a magyar valóság.
Mindenképp érdemes volt leírni és közzétenni a sztorit. Szerintem ha tudták volna egy-két helyen, hogy mekkora közösséghez jut majd el ilyenformán ez a történet, akkor kicsit másképpen viszonyulnak a dologhoz. És nem is feltétlenül a mennyiség miatt, hiszen valójában nem olyan jelentős darabszám ez.
Nagy marketing potenciál maradt itt kihasználatlanul...nekik.Polllen: közös lónak túros a háta
-
Polllen
félisten
A kezdeményezés mindenképpen jó ötlet volt és a boltok kommunikációjára nincs mentség, de pl arra alapozni, hogy az év végi eladásokat majd jól megdobjátok naiv gondolat volt.
Ahogy te is írtad a végén csak a harmada
vásárolt TV-t (és biztosan csak a magas árak miatt!!!) Valószínűleg a legtöbb webshop foglalkozott az üggyel, de aki letojta, szimplán nem vett komolyan - és ebben nem biztos, hogy csak ők a hibásak. Lehet nem a NAGY boltot látták, hanem inkább az óvatosságra játszottak...Egy magánszemély megkereste őket és 10 millás boltról beszélt egy ismertebb internetes portálra hivatkozva...
(Még biztos senki se próbált meg ilyennel ügyeskedni...
)Mondjuk én hiszek a régiek bölcsességében, így "Közös lónak túrós a háta..." miatt nem vennék részt ilyen közös vásárlásban.
-
BaLee
addikt
Azért nem gondolom, hogy a megkeresés szövegének bármi köze lenne a későbbi hozzáálláshoz, mert akkor nem kaptam volna olyan válaszokat, hogy érdekli őket a dolog.
-
Daffni2
addikt
-
BaLee
addikt
-
Daffni2
addikt
Legszivesebben valami nagyon nagyon csúnyát írnék, de nem úgy neveltek.
Nem kell a pénz, ha csak egy picit is többet kell dolgozni érte.Ez jellemző az egész országban, ezért tartunk itt.

Amit csak lehet mostanában külföldről rendelek meg, olcsóbb, gyorsabb, biztonságosabb.
Persze egy TV-t nem éri meg így megvenni. Sajnos.
A cikk jó,
talán annyit még lehetett volna a jobb kontraszt kedvéért, hogy bemásolod a megkeresés szövegét. -
Fancy-boy
addikt
-
BaLee
addikt
Nem is ez volt a helyzet. Mivel mint írtam, a megkeresett ~10 cégből 8-an visszaírtak, hogy érdekli őket, el is küldtem az előzetes listát. De erre már nem jött válasz a legtöbb helyről. Több, mint 3 hete történt a dolog, szóval már nem is nagyon fog...
Sőt ezek után írtam mindenkinek/hívtam őket, akitől nem jöttek az árak, de ígérték, hogy mégis mire várhatom a levelet. Na erre nem jöttek már válaszok.
-
Tocke
csendes tag
-
BaLee
addikt
Természetesen cégenként küldtem külön az e-maileket.
(#7) Tocke: lehetséges, hogy ebben is van valami. De több céget telefonon is megkerestem. Én sok céggel találkoztam akiket telefonon nem lehet elérni (fel sem veszik) de e-mailben elég hamar válaszoltak.
Az e-mail szövegét nem idéztem be, mert elég hosszú. Részletesen leírtam, hogy hogyan jöttek össze az érdeklődők, hogy ez csak előzetes érdeklődés, amennyiben érdekli őket a kezdeményesés küldök egy típusokat és darabszámokat tartalmazó előzetes listát. Na meg azt írtam még bele, hogy 4-5 cégnek küldtem el egyidejűleg ezt az e-mailt.
-
Tocke
csendes tag
Bármilyen furcsa is, de szerintem itthon az emailekhez való hozzáállással van a legnagyobb probléma. A cikkből is kitűnik, hogy telefonon még mindig sokkal többet el lehet érni és az üzlet is így köttetett meg. Ezt szokták meg, és az emberek a szokások rabjai...
Számítástechnikai cégként mi igyekszünk mindent megtenni azért, hogy emailt küldjenek az emberek és ne csörögjön állandóan a telefonon, de nem sok sikerrel. Pedig írásban sokkal több info megadható, minden visszakereshető. A hátrányai: többet kell vele foglalkozni, 10-ből 9 megkeresésből nem lesz vásárlás (az arányt csak hasraütésre mondtam).
A kiküldött levél szövegét nem láttuk, talán illett volna azt is beleírni. Akkor talán arról is lenne vélemény. Azon is sok múlhatott...
-
BaLee
addikt
-
Sefter
veterán
elkeserítő a boltok hozzáállása...

a megkeresések cégenként történtek vagy egy email-ben külted el mindenkinek? -
superecneB
őstag
Érdekes cikk. Nem akarok akna lenni a szarban, de valahogy sejtettem, hogy ez lesz belőle... sajnálatos, pedig tetszetős kezdeményezés volt!
-
szcsi
tag
-
nofi
addikt
Szomorú
Ezért nincs lelkiismeretfurdalásom, mikor külföldről rendelek valamit. Nem garasoskodásról van szó, de amikor idehaza nulla információval, minimális kiszolgálással találkozom felmegy a pumpa. Pár éve szintén egy TV-t néztem ki és szinte még nekem kellett hálásnak lennem, hogy megvehetem valakinél.
Ekkora tételnél nekem megérne pár ezer Forintnyi többletet, hogy a vásárlással járó feszültséget nem az akadékoskodással, lekezeléssel, hozzá nem értéssel kelljen átélnem. -
maláj
addikt
tanulságos írás ... és elkeserítő

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 64GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG be quiet! 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AM4 A520M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 TI 8GB Zalman S2 TG be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10500 32GB DDR4 512GB SSD ARC B570 Zalman S2 TG Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370 i7 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 4GB Rampage SHIVA Thermaltake 600W
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

üdv

Másszunk már ki a fényre..