Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta ezt a cikket!
Remélem, sikerült pontosan fogalmaznom, és teljes képet adnom!
Üdv mindenkinek!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Hali!
Király vagy, köszi az infót!
ID-mániás vagyok, amúgy is!
Hazaérek, kipróbálom!
Üdv!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
MasTer
tag
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de itt [link] elolvashatod, hogyan lehet a Doom3 felbontását megváltoztatni tetszőlegesre, akár 16:9 oldalarányúra is. Nálam működik! Van még jó néhány játékról leírás, érdemes körülnézni.
MasTer of puppets I'm pulling your strings...
-
-
bullboy
tag
Shadow, nem biztos, hogy a "páka milyenségével" volt a baj (írták többen is, hogy nem túl jól csengő nevű gyártótól volt lapja, és hibátlanul tette a dolgát)... Az, hogy hulladék épült be, és épül be a mai napig, na az nagy gáz!
Ez a probléma sok borsot tört az orrunk alá. Én a mai napig találkozom ilyen lapokkal (egy MSI lap van nálam, az így járt, kifolytak a kondik).
Ezek a kondik hibás elektrolit folyadékkal készültek, hamisítványok.
Azt is el tudom képzelni, hogy nem nyílik ki a kondi, de az alaplap (ezáltal az egész gép) instabil működésű, és rámondják, hogy szar az AMD.
Nem tudom 100%-ban okolni az elektrolit kondenzátort a mindenféle instabilitásért, és isteníteni a szilárd test kondit (ami elviekben többszörösét bírja, mint az elkó), mert utóbbiból is láttam kipukkadt darabot (Zotac vidkarin), míg előbbiből is több éve hibátlanul működőt (PIII-as alaplap, kb 10 éves darab..). Remélem viszont, hogy az új szilárd test kondiknál minimális (vagy közel nulla) lesz a jövőben az elkónál tapasztalható hiba. -
Hunork
veterán
Szia!
Köszönöm a figyelmedet, legalább most is tanultam valamit! (komolyan!)
Az meg viszonylag meg is nyugtat, hogy a GPU erősebb, hiszen így pár hónap múlva nyugodt szívvel rakok bele egy -addig remélem - olcsóbb i5-öt. (az i3, mint láttad, nem nagyon alternatíva, annyira nem jobb és gyorsabb, amennyivel többe kerül, illetve ezért a teljesítmény különbségért nem akartam ennyit fizetni.)
Inkább körbepakoltam Xonar hangkártyával, Freezer13 hűtővel, Chieftec táppal, Sata3 Hdd-vel...de nem sorolom, már szerintem kívülről tudod.
És készül a következő cikkem is, az nem teszt lesz, hanem egy időutazás!
Remélem, tetszeni fog!Üdv!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
frescho
addikt
Kb. ot perc alatt keszult, ezert messze nem tokeletes a grafikon, de a lenyeg lathato. Levagtam a sallangot, csak a lenyeg van rajta. A CPU kicsit keves a kartyadhoz, egy HD5750 is eleg lett volna hozza, de igy legalabb van tartalek a GPU-ban. Az atlag szemre 80% korul van, de tobbszor becsuszik ala is. A kiegyenlitettseget az mutatna, ha nem lennenek ilyen 20% a feletti ugrasok benne.
https://frescho.hu
-
Hunork
veterán
Szia!
Még egy mérést végeztem ma, ekkor a Just Cause 2 futott, amit sikerült kölcsönbe megkapnom, és ennek is van beépített benchmarkja.
Az eredmény 1920x1080 felbontáson, High beállítással, 4x AF-el, 2xFSAA-val 39,34 és 44,54 fps lett!
A GPU-Z txt-t átböngészve a legmagasabb érték ekkor a 88% volt."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz echterion #106 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kedves szavakat!
Mint korábban mondtam, nem hittem volna, hogy ilyen nagy fába fogom vágni a billentyűzetem, de a pótlások, javítások után úgy érzem, hogy megérte!
Talán te vagy az egyetlen, aki megértette, hogy pontosan miért is álltam neki a cikk elkészítésének! Ezért külön köszönet!Tudom, ez egy szakmai, szórakoztató, tudományos...és még sorolhatnám, milyen oldal, de sajnos nem lehet elkerülni egyre süllyedő társadalmunk politikai-gazdasági-szociális problémáit. Mindenért fizetni kell, egyre többet, egyre kevesebből. Ezért is gondoltam úgy, hogy lehet egy egyáltalán nem teszkópécét összerakni úgy, hogy az középtávra elegendő legyen!
Üdv:
Hunork"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
echterion
nagyúr
Jó cikk, gratulálok.
Én egy G6950-est használok, és megmondom őszintén, meglepődtem a teljesítményén. És az még picit gyenguszabb is a tiednél alapjáraton. Persze 3,8-on alapfeszen (én így használom) már nem, de így az én 4870-esemmel nagyon frankó, egy 1440*900-as monitorral. Lehet, nem is lesz még egy darabig más procim. Az előző i3-ashoz képest semmi visszaesést nem tapasztaltam (nem méricskéltem, csak érzetre, meg játékok alatti folyamatosságra gondolok itt). És abban is egyetértek veled, hogy a magyarországi többségnek nincs ennél több pénze új gépre, így van bőven létjogosultsága a tesztednek.******
-
Kapaszkodj, a mostani ASUS M2N-E lapom ilyen, ami csak ennyi feszt tud. Nyilván az ASUS is szegmentálja a piacot, ha tuningmemóriát akarsz, vegyél drágább lapot - és nem hiszem, hogy ezt csak AMD vonalon csinálja.
Nem vitatom egyébként, hogy régen mindenféle pákával rendelkező hulladék-gyártó is csinálhatott ilyen-olyan lapokat, de azok ellen akkor is lehetett védekezni, ha normális lapot vettél.Azzal mostanság nem lehet vitatkozni, hogy az intel gyors cuccokat csinál. Nekem az intellel az a bajom, hogy megállás nélkül szívatja a vásárlóit.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
Hunork
veterán
Szia!
Hát akkor a Bioshock 2.megint lement, 12 perc, viszont nekem txt állományt csinált. A játék tényleges kezdésekor 42-től egészen 99%-ig változott. És nagyon rapszodikusan. Viszont átlagot nem írt ki. 11.58 és 12.10 között mért, szépen minden látható. Ha megmondod hova, szívesen elküldöm ezt a txt állományt neked. Már hogy megszakértsed...ha van kedved.
Szia!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Az előző hsz-ben a kép nem szép, itt van a táblázat, olvashatóan.
A G840-hez még egy szösszenet: a G6x valóban nem lett jó, ezért választottam ezt, többek között az interneten fellelt tesztek tanulmányozása után. És higgyétek el, a FRAPS eredményei valósakJut eszembe: A játék tesztekből kimaradt a FEAR 3 és az AVP, ennek az oka cseppet mulatságos, mindkettőnél a V-Sync be volt kapcsolva, ezért az fps alapból limitálva volt. Viszont nem lett volna igazságos a régi konfiggal, ha utólag a V-Sync nélküli eredmények lettek volna mutatva az új gépnél.
Hunork
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
frescho
addikt
Erdekes, nekem az 1600x900-as monitor egeszen extrem dolgokat is tamogat, pl siman leskalazza a full HD-t.
Pont ez jelenti az, hogy CPU limited van. Radikalisan csokkented a felbontast es alig valtozik az fps. Probald ki a kovetkezot:
GPU-Z-ben allitsd be, hogy folyamatosan logoljon es hogy a logot fajl-ba mentse. A vegeredmeny egy csv allomany, amiben megtalalhato a GPU load. Ha az atlagban 85-90% alatt van, akkor CPU limited van. 85-05% kozott vegyes a limit, folotte mar a GPU dominal.
Engem egy G530 lepett meg. Alig fogyaszt es az arahoz kepest jol teljesit.
-
Hunork
veterán
Szia!
Nem tudja, mert az 1440x900 16:10-es arány, a monitorom meg 16:9-es, és már nincs nálam a régi monitor, csak kölcsönbe mehetne, és vagy laptop, vagy 16:9-es van a közelben mindenkinek. Asztalon beállíthatom egyéni felbontásra, de a játékokat nem. Nvidia Driver PC módban sem engedi, de én ugye a HD felbontásban használom amúgy is.
Sajnálom, hogy ezt nem tudtam megoldani, ha kapok egy 16:10 moncsit a közeljövőben, akkor pótolom, de ahogy az idő múlik, felesleges lesz, addigra a cikk is feledésbe merül.Természetesen a CPU fronton lehet majd nálam előrébb lépni, de most az volt a legfontosabb, hogy minden kellék a helyére kerüljön úgy, hogy az előző P43-E5200-8800GS konfigot megelőzze, és ez szerintem sikerült.
Amúgy közismert, hogy vannak játékok, ahol NEM a CPU vs. felbontás löki előre az fps értékeket, már nem először tapasztalok ilyet, sőt, nálam kész meglepetés volt a Crysis 2. HD felbontásán ez az fps eredmény! Grafikus motortól is függ jócskán, hogy mi történik a felbontások emelésével-csökkentésével.És itt egy kép, ezt csak azért, hogy legyen egy ilyen is, de a cikkbe már nem teszem bele, ez tőlem független, hivatalos teszt-táblázat, a G840 és az i3 2100 eredményei.
Ez alapján (is) állítottam korábban, hogy bár a G840 "kiherélt"-nek tűnik, de otthoni használatra, játékra teljesen jó, és alig észrevehető a különbség (átlagosan 10-15%!), viszont mikor a gépet összeraktam, akkor 9000 Ft volt a különbség, és az már nem fért bele. (és azért annyival meg nem jobb, szerintem. ezért inkább várok, és majd egy i5 megy bele jövőre.)Ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok, egy élmény volt ide írni, és tesztelni, régi vágyam valósult meg!
Még egyszer megköszönöm Kalandornak is a segítséget!
Üdv:
Hunork"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
csigabig
tag
szia
Igen igy igaz.De nem is azt irtam hogy az amd hibaja.
Ha nem hogy voltak ilyen lapok.Mercury , Cobian ezek jutottak hirtelen kozben eszembe
nagyon sok selejt alaplap volt ezek kozott.Persze ezert nem az amd hibas ha nem a gyarto maga.Bar ha jol emlekszem voltak gondok az amd chipjei vel is mikor a slot a
procihoz terveztek chipet az elso szeriak kimondottan rosszak voltak illetve nem ugy sikerultek ahogy az amd szerette volna.Ezeknek siman utana lehet olvasni fent van neten is.
Azota persze sokat fejl0d0tt a ceg a mostani chipjei kifejezetten jok.Nagyon sokaig csak amd gepet epitettem de egyszer nem emlekszem mar hogy de csinaltam 1 inteleset is.
Azota szinte csak Intelt epitek most is intelem van.Nem rossz ceg az sem jo procikat csinalnak.Ha hiszed ha nem nem is tudtam mi az a P4 mert olyan draga volt inkabb amd
athlonbol epitettem gepeket es azt akartam irni ezzel hogy most nem tom menyi ido utan vettem magamnak P4 et persze csak is kizarolag ismerkedes celjabol.Ezzel nem okoskodni akartam csak hirtelen eszembe jutott par dolog ami tapasztalat es hat sokan csak olvasgatnak hardverekrol de az mas mikor az ember kozelrol megtapasztal valamit szembe kerul vele megepiti rendszerbe allitja sajat maga.Na ezeket a tapasztalatokat nem tanitjak sehol.Gondolom Te is sokat tapasztaltal ilyeneket.
Maradok tisztelettel CsigaBig[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
A cikk és a tesztek kiegészítve, hiányosságok pótolva, adatok frissítve, javítva...
(ha nem is minden, de azért jó sok...)
Hát nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz ügy, de megérte...
Majd holnap azért játszok is egy keveset.
Köszönöm a segítségeket, tanácsokat!Üdv:
-
frescho
addikt
válasz huskydog17 #85 üzenetére
Attol, hogy kicsit debil lett a gyerek, meg a csaladhoz tartozik.
A legdurvabb a Celeron G440, ami mar a vizfeju kategoriaba esik. 1 mag, 512kB L2 es fix 1.6GHz jellemzi. De ugyanabbol a lapkabol keszul, mint az i3-mak, csak lobotomiat hajtottak vegre rajta.
-
huskydog17
addikt
Nem, csak te nem értetted a mondanivalómat, amit később ki is fejtettem. A lényeg, hogy a Pentiumoknál rengeteg mindent kivett az Intel, több utasításkészletet, emellett a HT megszüntetése mellett a gyorsítótár is bőséges diétán esett át.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
-
dízelracer
őstag
válasz hackeeeee #76 üzenetére
Jó öreg VIA? Öregnek öreg, de, hogy jó lenne... P4V88+ alaplapra a mai napig nem tudom, hogyan lehet oprendszert telepíteni. Volt is erről bejegyzésem tavaly ott is kaptam a tippeket egyik sem segített a megoldásban. Még ha csak egy darab deszkáról lenne szó de 3db komplett gép járt nálam a fenti alaplappal és mindháromnál ugyanott akadt el a win telepítés. Bugos szar az egész.
-
lorcsi
veterán
.
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Hunork
veterán
Szia!
Hát az én hibám valódi oka örökre eltávozott, Jack Bauer bottal ütheti a nyomát.
Amúgy is lett volna monitor csere, csak nem most, de nem bántam, meg, sőt!!!
Teljesen új világ tárult ki előttem...
Hamarosan olvashatjátok a módosított, megszerkesztett, tesztekkel kiegészített cikket!
Jó kis oldal ez, nem véletlenül mondom és mondom!
Üdv:
-
Hunork
veterán
Szia!
Köszönöm a hsz-atI
Igyekszem, igyekszem.
Remélem, holnap vagy holnapután már kijavítva is kész lesz a cikk!
És, mint látod te is, az Asus leányvállalata egyre jobb, sőt, az alaplapi körítés sem rossz!
Én még nem csalódtam az Asrock-ban, bár nyilván vannak pártolói és ellenzői. Mint minden típusnak.
No, megyek is szerkesztgetni...
Üdv:
-
oz82
senior tag
Szia!
Aha, azt hittem h valami általánosságban előforduló hiba. Per pillanat egy ilyen monitorom van egy HIS HD6570-sel D-sub on meghajtva. Nincs probléma vele. (De érdekes hogy a CCC a maximális felbontást 1920x1080 nak látja)
De a másik konfigomnál az MSI 6770-sel villódzik néha a Hanns'G 17 es lcd-m firefox alatt. Ott lehet hogy hasonló a hiba oka. De ott annyira nem zavaró, inkább játékra van használva
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
csigabig
tag
válasz Krugszvele #16 üzenetére
szia
OFF
Voltak valóban ilyen lapok főleg via chipsetekkel szerelték ezeket.
Meg egy két gyártó sem állt mindig a helyzet magaslatán.
Mikor az asrock be jött a képbe mint alaplap gyárto én
csak is szinte abban az időben mindig asrock alaplappal dolgoztam.
Soha semmi bajom nem volt velük.De mint írtad is volt ilyen alaplap
ha eszembe jut mi volt a neve majd ide írom.
Meg is találtam : http://www.hwsw.hu/hirek/2928/problemas-via-kt133-.html
Sorry a linkért de mivel nem mai téma talán belefér.ON
Jó kis írás gatulálok hozzá !!!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Krugszvele #61 üzenetére
Akkor regéld el, pls, melyik szoftver volt inkompatibilis. 386 óta AMD-m van, ilyet soha nem tapasztaltam.
-
frescho
addikt
válasz huskydog17 #69 üzenetére
A processzor pedig egy kétmagos, alaposan lebutított Sandy Bridge, gyakorlatilag nem is SB, csak azt az architektúrát használja.
Sajat magadnak mondasz ellent egy mondaton belul. Az a Penya Sandy Bridge, csak erosen kihereltek. A leginkabb fajo pont a HT eltavolitasa, azonos orajelen alkalmazastol fuggoen 0-tol -25%-ig valtozik kb a teljesitmeny. De meg igy is hozza egy Athlon X3 teljesitmenyet.
-
Hunork
veterán
Szia!
Röviden: a korábbi Asus VW193D monitor D-Sub csatis volt, ezért átalakítóval párosult a GTX550-el. Viszont a natív felbontáson (1440x900) amikor csak kedve szottyant, főleg 3D alkalmazások után, de szimpla internetezés, szövegszerkesztés közben is, sőt, igen gyakran rendszertöltés után azonnal, a képernyő vibrált, remegett, hullámzott, főleg megnyitott ablakok szélei, menüsor...stb. Folyamatosan egy Samsung LCD tévé is rá volt/van kötve a VGA kártyára, azon semmi nem volt. Minden létező kábelkombinációt kipróbáltam, semmi nem segített. Se driverek, semmi. (Asus-hoz nem is létezik!) Nvidia és Asus support sajnálkozott, hogy valóban előfordulhat, mivel a GTX550 új, és a proci tartalmaz grafikus vezérlőt is, a monitor viszont csak analóg jelet kap, bár nekem csak süketelésnek tűnt a válaszuk, ha gondolod, elküldöm neked a levelezésemet eme nagy cégekkel...
Mindenesetre a monitor csere után a hiba elmúlt, azonnal HD felbontásnak ismerte fel az Nvidia driver a BenQ moncsit.
És azóta is minden alkatrész boldog, míg meg nem halnak..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz huskydog17 #69 üzenetére
Szia!
Kritika elfogadva, ez az első ilyen jellegű próbálkozásom, a héten remélem mindent kijavítok!
Bár egy fontos dolgot megemlítenék, többen jeleztétek, hogy nem írtam ilyen vagy olyan műszaki adatot. Ez tévedés, az első táblázatban a jellemzőknél ott van szinte minden. Az alaplap esetében az USB3 és SATA3-nál ASM-et tüntettem fel, hogy ne legyen túl széles a táblázat. (amúgy érezhető a sebesség, főleg a SATA3!)
Órajelek a VGA-k esetében feltüntetve! És az OC jelölés is!
Az igaz, hogy nem a megjelenéskor vettem a VGA kártyát, ezért majd mellékelek egy árlistát is, hogy mi mibe került augusztus végén, mert akkor volt a gépcsere.
Játékteszt ki lesz egészítve, és az írás is! FRAPS-ban tökéletesen igazad van, ezt benéztem, az új mérések már ezzel lesznek elvégezve, bár a régi gép esetében ez már megoldhatatlan, de ezt is feltüntetem majd!
G840: tudtam, mire vállalkoztam, kompromisszumot kellett kötnöm, nehogy egy gyengébb tápegység, vagy egy még olcsóbb, a SATA és USB3-at még hírből sem ismerő alaplap jött volna szóba! Bár a G520 sokkal gyengébb eresztés, igaz, itt csak a CPU benchmark oldalakra vagyok hagyatkozva, személyesen nem teszteltem.
Igyekszem a hibákat kijavítani, kis türelem!
Most is itt ülök és gépelek..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Krugszvele #10 üzenetére
Szia!
Igen, észrevettem! Windows-töltés, Winrar, RegCleaner, fájlok másolása-áthelyezése, CCleaner, Freearc, Auslogics DiskDefrag...
Nyilván nem eget verő a különbség, de észrevehető!!!
A cikket átdolgozom, hibákat kijavítom, teszteket újragyúrom...ez volt az első próbálkozásom..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
huskydog17
addikt
Nekem a cikkíróhoz volna pár szavam:
A cím egy picit félrevezető, de ugyanakkor nem hazudik.
Na de a lényeg: a cikkedben félkövér betűtípussal kiemelted, hogy nálad az ár/érték arány mindenek felett állé s hogy a PH lapcsalád hozzáértő emberekkel van tele, akik segítenek. Ez szép és jó, ezzel nincs is gond, csak azzal van gond, ami ezután jön, ugyanis ellentmondás történik: az új VGA egy GeForce GTX 550 Ti típusú kártya lett. Ez a VGA a megjelenésekor az egyik legrosszabb ár*érték aránnyal rendelkezett, mivel akkor a teljesítményéhez képest túl drága volt, a PH szerkesztősége ezt meg is jegyezte jogosan. Jelenleg ez a modell 30.000 Ft környékén kapható, de a gyárilag túlhúzott modellek (OC verziók) ára ennél valamire magasabbra tehető. Na most ha a teljesítményt nézzük (referencia értékeken!), akkor majdnem egálban van a Radeon HD 5770-nel. Írtad továbbá, hogy 128 bites memóriabusszal rendelkező kártyát te nem akartál venni. A kérdés, hogy miért nem, illetve miért ez alapján rangsorolsz egy kártyát? Ennek nem sok értelme van, lásd az előbbi példát!
Ma a GTX 550-nek már szebb ára van, mint induláskor, így most már nagyon sokat javult az ár/érték aránya. A szövegből viszont úgy jön le, hogy mintha mindig is ez lett volna a helyzet, így nem ártana pontosítani, valamint egy félmondatban jelezni, hogy NEM referenciakártyád van, hanem gyárilag túlhúzott. Itt pedig bejön a képletbe, hogy nem írtál órajeleket, se a VGA, se a CPU esetén!A processzor pedig egy kétmagos, alaposan lebutított Sandy Bridge, gyakorlatilag nem is SB, csak azt az architektúrát használja. Valószínűsítem, hogy sokan ezért "Celeronozzák le", hiszen ugyanaz a viszony áll fent, mint anno a P4 és Cerelonok esetében. Amúgy meg az első "igazi" SB CPU a Core i3-2100 csupán néhány ezressel drágább, mint a G840 és sebesség terén ég és föld a kettő. Itt csak azt akarom mondani, hogy ha már nagyon olcsó Intel CPU-t akartál, akkor elé lett volna talán egy Pentium G520 is, ami kb. 5000 Forinttal olcsóbb, mint a G840.
Az alaplapot illetően pedig nem ártana odaírni, megjegyezni, hogy egy H61-es chipset-tel felszerelt deszkáról van szó, vagyis natív SATA III nincs, ezt a gyártó egy ASMedia ASM1061 típusú vezérlőlapkával oldotta meg. Az USB 3.0 irányítását pedig az ASMedia ASM1042 lapkára bízták.
Ezt az alaplap dolgot csupán azért említettem meg, mert az eddigi hozzászólókat látva és olvasva úgy tűnik, hogy vannak egy páran, akik egy fikarcnyit sem értenek a hardverekhez és nehogy valaki azt higgye a cikket olvasván, hogy minden H61 lap kezeli a SATA III-et miközben szó sincs erről!
Ha már címlapos írás, akkor legyünk egy kicsit körültekintőek és figyeljünk oda, hogy mit írunk le! Én csupán kiegészítéseket ajánlottam most a cikkhez, amikről úgy gondolom, hogy nagyon is fontosak!Amúgy ha már Fraps, akkor miért nem a legfrissebb verziót használtad? Az általad alkalmazott 2.9.8-as kiadás 2009 januárjában jelent meg. Azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán és a Fraps rengeteg változáson esett át, szerintem ezt is figyelembe kellett volna venni. Ha jól tudom, akkor a logozás funkciójához még nem kell regisztrálni a programot és ha így van, akkor semmiből nem állt volna gyorsan lefrissíteni!
A leírtakat én építő jelleggel írtam!
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Hunork
veterán
Jajj, dehogyis húztam fel magam! Nálam a nagy betű az, amit ki szeretnék hangsúlyozni, tudom, fórumokban mások a szabályok, de a cikkel kapcsolatban értettem a nagybetűket! Nem üvöltésnek szántam!
Nem vagyok Office bűvész, s mivel törekszem a legalitásra mindenben, így az OpenOffice programot használom, és nekem egy kicsit nehézkes a kezelése...majd megkereslek, ha készen leszek az 1440x900 tesztekkel. A magazinokban utánajárva nézegettem a diagramokat, valahol 3D, valahol 2D-ben voltak, de majd egységesítem őket!
GTX550: azt elismerem, hogy utólag tudtam meg az Nvidia turpisságát, bár a 8800GS után mindenféleképpen előrelépés. Mindegy, ezen már nem rágódom, próbálom a Xonar-ral levenni egy picit a proci válláról a terhet, az új hűtő meg lehűt majd a kedélyeket.
És az összes hsz-t elolvastam, mindre persze nem tudok válaszolni, ezért írtam egy hosszabb összefoglalót.
A héten a táblázatok kijavítva, még egy árlistát is készítek, mi mibe került!Az ország-helyzetet azért benne szeretném hagyni, nem azért, mert direkt politizálni akarnék, hanem mert egyszerűen a mai világban ez a téma elkerülhetetlen! Szerintem. De majd magánvéleményként fogom feltüntetni.
Huhh, megint nem alszok majd éjszakás után...
-
frescho
addikt
A kritika miatt ne huzd fel magad. (Es fokent ne uvolts nagybetukkel.) A ket gepet a cikk alapjan nem lehet normalisan osszehasonlitani. Par ora befektetessel siman tudod ezt javitani. Az uj monitor tamogatja az 1440-et, legfeljeb par orat csunyacskabbak lesznek a jatekok. A grafikonoknal nezz meg par profibb lapot, hogy milyen formatumot hasznalnak. Ha segitseg kell pm-ben keress meg.
A mai magyar helyzetet ne keverd bele a tesztbe. Lehet, hogy nehezen jon ossze ra a le, de hidd el masnak sincs atomeromuve. A Pentium belepo szint teteje. Hasonloan az en X3-GTS450 parosom is az es meg sokan vannak, akik hasonlo geppel toljak.
A 550-el pont a 192 bites memoria a baj. A memoriat egy 128 es egy 64 bites buszra bontja, ami nem igezan elonyos. A lenezett 128 bites HD6770 talan minimalisan (cca 10%) lassabb, de joval olcsobb.
-
Hunork
veterán
Oké, igazad van, elsőre ilyen lett, majd igyekszem egyre jobb lenni! És ne aggódj, tök laza arc vagyok!
És hát szelet vetettem, s vihart arattam...
De nagyon örülök a lehetőségnek, hogy írhattam ide!
Üdv!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz hackeeeee #63 üzenetére
Nyugi, egy tök laza arc vagyok, nehéz megingatni a hitemet!
Elsőre ilyen lett, majd igyekszem egyre jobb lenni!
Csak idő, idő kellene. (mert azért a CoD MW3 hamarost jön, és megrendelve!)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Köszönöm a lehetőséget itt, bár alulmaradtam, belépő szint lettem...
Mindenesetre nem fogok vitatkozni, szerintem egy stabil 60 fps a Crysis 2-ben, igaz, alacsonyabb felbontáson, Advanced módban azért elfogadható. És a LED monitornak hála, a kép tiszta és kellemes.
EZ A CIKK NEM IS ARRÓL SZÓLT, HOGY GAMER VAGY ULTRA BEÁLLÍTÁSON ESSEN ÖSSZE A GÉP A CRYSIS 2 ALATT, ARRA OTT VANNAK AZ ISMERT MAGAZINOK 180.000 FT-OS VGA KÁRTYÁI!Pár megjegyzés a hozzászólásokhoz, nem időbeni sorrendben, csak úgy:
Írtam, hogy azért volt két eltérő felbontás, mert a monitor is változott. nyilvánvaló, hogy csak magasabb fps-ek jöttek volna a korábbi 1440x900 felbontáson.
Lehet, nem világítottam rá megfelelő mértékben, hogy EBBEN az országban középkategória, a Lajtán túl már más a szitu. De ezt azok amúgy sem tudják, akiknek mindegy, mi mibe kerül. Külön kiemeltem, hogy a mi honunkban más a helyzet a keresetekkel kapcsolatban...
AMD-Intel fronton a helyzet változatlan, mindkét tábornak vannak hívei, és ellenzői. Ebbe nem folyok bele.
A cikk nem tökéletes, ezt készséggel elismerem, írtam is, hogy először csinálok ilyet!
Boltok, boltok...az a rossz, hogy a Tesco polcairól mégis fogynak az előre összetákolt gépek, és EZ (is) szomorú. Jut eszembe, soha nem vettem ott gépet! (mást se!)
Lehet, hogy egy másik bolygón élek, de az én ismerőseimnek a zöme még olyan géppel sem rendelkezik, mint az enyém, esélyük sincs a Crysis 2-re, max. slideshow-ban...
EZ újfent szomorú.GTX550 - ezért az árért AMD Radeon-ból csak 128 bites lett volna, bár lehet, hogy találtam volna valahol a neten egy példányt a 256 bitesből, kicsit többért, esetleg használtan, de én konzervatív ember vagyok, ugyanott vásárolom a pc alkatrészeket, mert ott ismerem az eladót és ő is ismer engem, és van "contact".
És igen, ÉN EZT A KÉT GÉPET HASONLÍTOTTAM ÖSSZE, MERT ERRE VOLT LEHETŐSÉGEM! Ezt is írtam az elején.
És a jellemzők az egyik hsz-hez: de voltak jellemzők, mégpedig az első táblázatban. És ha valakinek nem elég, a legvégén a linkekre kattintva részletesen is lehet olvasni a jellemzőkről!
Mindentől függetlenül én örülök a gépnek, főleg, ha a két új alkatrész is belekerül, annak meg főleg, hogy megjelenhetett itt az írásom! Legközelebb majd jobban odafigyelek mindenre, főleg azokra, melyek most kimaradtak, vagy hiányosak voltak.
Üdv mindenkinek!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én minden ismerősnek ezt szoktam javasolni, mármint aki gépet akar venni, hogy semmiféleképp ne vegyen komplett gépet, ha nem muszáj, akkor még üzletből sem. 1-2 hely van csak csupán, ahova bemerek küldeni bárkit, hogy vegyen ott komplett konfigurációt, és úgy hozza el, hogy össze is szerelik... Aki ilyen C*ra-ban, T*scoban, M*dia-ban vesz komplett gépet, az viselje a következményeit, ha bármi gondja van vele... Mondjuk néha ezeknél is rugalmas a szerviz.. Tudok olyanról, hogy pl. Cora-ban i3-as gépben hibás memória miatt i5-ösre cserélték az egész gépet, ráfizetni nem kellett semmit.. Bár gondolom ez s egy ritka jelenség volt.
Nincs baj azzal a procival..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
frescho
addikt
Szerintem valamit felreertesttel. Nem a gepedet szapultak es a ne vegyunk aruhazi gepet kiteteledbe se kotottek bele, inkabb egyetertettek vele. A kis Penya jo valasztas, ha olcso Intelt akarsz. Egy olcso lappal le lehet menni a Brazos arszintjere kb. dupla teljesitmeny mellett.
Ha mar egy hetig szerkesztetted, akkor szanj ra meg par orat es rakd rendbe. Par dolgot javasoltam. Nem kell megfogadni, de kb. ezek miatt biztos lesz kiemelt egy cikk.
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Csalódottan olvasom, hogy egyeseknek a Tesco jutott az eszébe a cikkemről. Pedig épp arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha lehet, akkor NE vegyünk áruházi gépet, mert alapos utánajárással, körültekintéssel lehet válogatni szép számmal jó minőségű alkatrészek között, mint ahogyan azt én is tettem. A tesztek nem hazudnak, nem érzem úgy, hogy mellé fogtam volna...És mint látható, nekem is E5200 volt az előd, ezért nem is értem, a G840 meg egy idei processzor, alig gyengébb, mint egy i3, épp csak annyira, amit nehezen lehet otthoni használatkor észrevenni.
A jövő héten belekerül a gépbe egy Asus Xonar DG hangkártya és egy Arctic Cooling Freezer 13 processzorhűtő is, hogy teljesebb legyen a kép. (aztán majd jöhet egy combosabb i5, vagy i7 bele...)
Őszintén remélem, hogy másoknak más véleményük is lesz, egy hétig szereltem-méricskéltem, szerkesztettem..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
dízelracer
őstag
Linket? Na az az amit sose látsz tőle. Nem is értem miért nem iszod a szavait, hiszen ellenben vele az itt kommentelők nem értenek a témához. Ezt nem kevésszer kihangsúlyozta már (például: "az eddigi hozzászólok hsz-eiből pontosan az derül ki, hogy csak nagyon sekélyesen értenek a dolgokhoz, nem látják át az egészet, csak anyuci-apuci tömi beléjük a pénzt és költik amire csak lehet"). Hagyd rá majd kinövi. Vagy nem.
-
haddent
addikt
Jó Biztosan azért, hogy bizonygassak valami olyasmit, ami egyébként már nagyon sokszor bebizonyosodott, fogok én órákat szenvedni tesztekkel meg még őt is zaklatni. Nem hiszed nem hiszed, nincs nekem abból semmi hasznos ha elhiszed se hátrányom ha nem, sza*ok bele igazából ;D
-
frescho
addikt
Prove it. Bemondasra nem megy. Pontos alkatreszlistaval es tesztleirasok nelkul a levegobe beszelsz. Szivesen olvassom a cikkedet. Ha segitseg kell, akkor keress meg pm-ben, szivesen szakitok ra idot.
Nem kellene. 5570 DDR5 soha nem fogja utolerni a 8800GT-t. Nezz utanna jobban, hogy miert nem. Ajanlom mondjuk a tomshardware vagy anadtech benchmark listait.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Figyelj, megmondtam, hogy nem tudom pontosan az ő felszerelését, ettől még értek hozzá már ne is haragudj. És nem 5fps ről van szó, hanem 10-15, és az igen is sok ha egy 2x olyan jó géppel állok szemben. És amit hoztál példa, az pontosan azt emeli ki amit én is hangsúlyozni szerettem volna. De könyörgöm... Hiába rakat szar 1gb ddr5 az ő kategóriáján belül, hát nem kéne lenyomni az 5 éves 8800gt -t??
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
Ez kb. csak annyit jelent, hogy nem ertesz hozza.
1GB DDR5 lehet egy HD5570-en is. A regi jatekok max. ket szalat tamogatnak, folosleges a negy mag. Raadasul tok mindegy, hogy 95 vagy 100fps az eredmeny. Phenom II-bol volt 2.8GHz-es is...
Autos pelda: Az oreg Skodaval lenyomtam egy Porschet. Na itt kezdenek el tobben kirohogni. Na ja, csak a 10 eves RS Octavia ellen a 924-es nem ellenfel. Raadasul a toltonyomas kicsit fel van tekerve.
-
haddent
addikt
Nem pontos teszt nyílván, aki elhiszi elhiszi, aki nem nem. Nem tudom pontosan, nem foglalkozom vele, de AMD Phenom II x4, enyém pedig Core2Duo 2.3 @ 2.8, az övé ATI GDDR5 1gb, enyém GDDR3 512mb. Szerintem ebből látszik, hogy bőven jobb számokban... És persze dx9 játékok, mert a karim meghalna dx10 alatt.
-
haddent
addikt
Dehogynincs, most reklámozták valahol ezt a radiátorként is jól szuperáló 12 magos AMD csodát... Ár/érték arány egyértelműen jobb az AMD -nél, de ez nem jelenti azt, hogy érdemes azt venni! A látszat csal, a számok hazudnak. Erre próbáltam meg rávilagítani. Van ez a régi vicc is ami úgy végződik, hogy "...de legalább gyors voltam!". Csak egy személyes tapasztalaton alapuló példa: nekem van egy 2.3ghz -es core2duo intelem, ami 2.8 an simán fut gyári hütővel, stabil, jó, 3 éves már. Osztálytársamnak van egy AMD Phenom II x4 valami nem is tudom milyenje, de ebből látszik már, hogy jobb (elvben). Ehhez jön még az én 8800GT -m, ami ugyancsak 3éves és egy kis szardarab az ő 1GB -os ATI HD mittoménmilyéhez képest. Ehhez képest több FPS -t csikartam ki a játékok 90%-nál mint ő, azonos beállításokon és felbontáson, mindketten Windows7 -el. Egyedül ramom volt több (6giga, neki 4), de a RAM a játék közben nem igazán befolyásol semmit, ha megvan a felső határa. Szóval szép lenne, ha igaz lenne az AMD és az ATI, de a programozók miatt nem az
-
Revox66
tag
Egyetértek, mostanában történt az eset, hogy ismerősöm bement egy pc -s boltba, hogy vesz vga kártyát mert játszani akar a gta4 -el. Mondom rendben felőlem vegyél, másnap jön át, hogy vásárolt vga kártyát senkinek nincs ilyen jó a faluba, meg hasonló szöveg.
Hm. mondom átmegyek megnézem ezt a király vga-t, milyen.
Nos egy Geforce 210 -es volt 1gb ddr2 rammal. -
frescho
addikt
A kerdes az, hogy azonos aron melyikbol tudsz job gepet epiteni. AMD-bol, vagy Intelbol?
Az kozep kategoriaig az AMD verenykepes volt. Az uj 1155 Pentiumokkal az Intelnek ismet van olcso processzora. A tesztbol pont erre letem volna kivancsi, hogy mit tud, sajna nem derult ki.
Kozep felett az AMD-nek nincs processzora, talan majd a Bulldozer.https://frescho.hu
-
haddent
addikt
Nagyot tévedsz. Nagyon is sokan veszik az AMD -t! Őszinte leszek, anyagi okokból kifolyólag és azért is, mert az ATI az AMD tulajdona (és hát akkor legyen már ugyanolyan, az olyan jól néz ki nem?), AMD konfigot építenék ha most kellene gép. De ettől függetlenül az intel sokkal húzósabb. Drágább, de jobb. Akárki akármit mond, azonos órajel azonos magszám bőven meggyalázza az AMD -t. Sőt, a 4 magos corei7 hazavágta a 6magos AMD -t is. Nem tudok pontos linket meg neveket, de olvastam megbízható tesztet számokkal. Ennek 1 része persze annak is betudható, hogy a játékok mindig is intel és nVidia optimalizáltak voltak és azok is lesznek, de ezen felül még mindig jobb az intel.
-
frescho
addikt
A tesztben gyakorlatilag csak 3D-s tesztek, jatekok voltak. Semmi office, netezgetes vagy olyan dolog, amihez az Atom/Brazos minimal dolgok elegek lennenek. Mai jatekokhoz X2-HD5670 a minimum.
Egy Brazos kb erre kepes egy X2-hoz kepest:
[ Szerkesztve ]
-
Jujjj, nem hittem volna, hogy 2011-ben még valakitől ezt a FUD érvet hallom...
Nekem sosem voltak ilyen gondjaim, gondolom Te is onnan szedted ezeket az információkat, hogy hallottál valakiről, akinek az unokatestvére látott már olyan embert, akinek a szomszédjánál így viselkedett.
És nem, az AMD-t nem ezért nem veszik sokan, hanem mert az intel versenyellenes praktikái lépéshátrányba hozták a céget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szerintem a tényleges középkategória manapság már egy i3, hacsak nem egy i5... a DualCore-t nevezhetjük inkább már alsó kategóriának, szerintem... Aláírom, hogy új szériás DualCore, de attól függetlenül az inkább alsó kategóriának számít, vagy talán alsó középkategória, de inkább alsó.. Szóval, Én ezeket a konfigurációkat már nem nagyon nevezném középkategóriának inkább belépő kategória (tehát alsó).
Viszont, hasonló kategóriában egy AMD-s vas lehet olcsóbb, viszont teljesítményben bőven hozza azt, amire szükség lehet...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ncsicso
tag
Huh, kemény kritikák repkednek...
A magam részéről annyit tennék hozzá, hogy mióta pc-m van, azaz 11 éve, mindig AMD-s konfigom volt. Alaplapból volt Mercury (ne tessék röhögni, készlethiányt mondott a bolt a megrendelt Asusra, és ezt ajánlották egy amatőrnek), asus a7v8x-x, Abit NF7, MSI, Gigabyte, majd újra Gigabyte. Proci: 1.2 duron, 1.8 paloma, 2.5 barton, 3.8 venice, x3 445 a sorrend. Mindegyik évekig bírta, ismerősökhöz került, a Mercuryt 5 éves korában vesztettem szem elől, a többiről ma is tudok. Működnek. Mind.
A gagyi tesco-pc-ről meg annyit, hogy mindig azt mondtam én is, el kell kerülni őket. Aztán apósomék (rászoktattam őket a netre nyugdíjaskorukra... ) bő egy éve jelezték, hogy gépet vennének. Netezésen kívül semmire nem használják, illetve anyós farmerkedik , a használt géptől meg elzárkóztak. Nosza összeszámoltam egy konfigot: asrock g31, E3300, 2giga ram alapon egy takarékos árú masinát, cirka 60-ban fájt volna iponban. Oszt' rámcsörögtek, hogy van az ósanban egy gép 59990 forintért egérrel, billentyűvel, megvehetik-e? Mondom, megyek, megnézem, mit ír a prospektus. Nézem, és láss csodát ugyanaz a konfig, betűre ugyanaz az alaplap, kingston ram, modecom ház, egér-billentyű, 250HDD. Summázva, olcsóbban jártak az egér-billentyű árával, én meg egy összerakással, a gép azóta is pöpecen fut, senkinek szava se... Konklúzió: ha tudod, mit akarsz, akkor nagyáruházban is lehet jót kifogni.ha véleményed van, ellenséged is van
-
salaud
aktív tag
"a memóriák nem drágák, később lehet cserélni"
Aha, egy alaplapban, ami csak 1333-as memóriát támogat? Mire?
Az AMD-s lapban később simán upgradelhető 1600-1800-2000-es DDR3-ra.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
törölt tag
"S3 Savage, Geforce TNT2-M64, Radeon 7500, Geforce FX5200, Geforce FX5600, Radeon 9600XT, Geforce 6600, Geforce 8800, és végül a mostani Geforce GTX550Ti."
Hát ebből a sorból leginkább az jön le, hogy teljesen mind1 neked éppen minek van a legjobb ár/érték mutatója simán belenyúlsz a szarba
-
Sandrew
őstag
Megvaltozott a cím. De ez inkabb az also-kozep kategoria
-
mdraco
őstag
Kicsit szétnézem, vicces ez az ár/teljesitmény mutató
Pl egy Athlon II X3 olcsóbb és erősebb is, [link] és egy kis szerencsével 4 mag is lehet belőle.
Na a GTX 550-ről ne is beszéljünk...[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
Az alsó és középkategóriában az amd platformja nem olcsóbb?
-
haddent
addikt
válasz dízelracer #24 üzenetére
Hát felőlem annak fogod fel aminek szeretnéd Nem mondtam, hogy nem jó dolog ha az ember megengedhet ilyeneket magának, és nem jobb mint az alsó kategóriásak! Irigység az nem sok van benne, mert én se nem játszom már, de még csak nem is végzek olyan feladatot amihez kéne az erőmű (videóvágás, renderelés, 3d stb..) De az akkor is igaz amit írtam, és neked sikerült pontosan nem a lényeget kiszúrnod egyébként.
-
dízelracer
őstag
-
Sandrew
őstag
Ez 2pc tesztje. Illetve az 550ti nagyon nem éri meg...
-
haddent
addikt
Egyébként az eddigi hozzászólok hsz-eiből pontosan az derül ki, hogy csak nagyon sekélyesen értenek a dolgokhoz, nem látják át az egészet, csak anyuci-apuci tömi beléjük a pénzt és költik amire csak lehet. A belép / alsókategóriás cuccok NEM EGYENLŐEK a teszkó pc-vel! Közük nincs hozzá! A teszkó pc valóban olyan mint amit valaki itt leírt előttem, mindenből a legolcsóbb csak 1 hétig húzza ki annál aki megvette. Az alsókategóriás PC nem ilyen, hanem egyszerűen kissebb feladatokra van szabva, nem játékra, 3d megjelenítésre, óriási felbontásra, renderelésre, hanem pl. irodai munkára, netezésre. Ilyenek pl. a netbookok. Kisteljesítményű, de nagyon keveset fogyasztó ugyanakkor megbízható jó rendszerek. Ha megnézed, a szerverek sem biztos, hogy mindig a legjobb 12 magos AMD proci van, inkább egy szerényebb 6 magos intel xeon, ami pl. játékoknál nem is szuperál annyira, de abból kettő. Elnézést az OFF -ért, de itt nagyon nagy tévedésben vannak emberek...
-
dízelracer
őstag
Én a címet nem tudom hová tenni. Ez nem igazán vga teszt.
-
Füleske
addikt
Ezt olvasván 5 éves Asrock am2 - es lapom forogni kezdett a házában.
-
Krugszvele
senior tag
Akkor úgy látom, csak én voltam mindig szerencsétlen az AMD-vel
-
Zeratul
addikt
Z.intel alaplapokkal is ugyanez a helyzet, ha nem rosszabb.
-
Lewzke
őstag
Nem olyanok. Régebb sem tapasztaltam ezt, hibás példányok mindig vannak de az egész AMD lapokra ez nem volt igaz.
-
Krugszvele
senior tag
-
KRi2
aktív tag
"Geforce TNT2-M64"
watafak?
Nvidia Riva TNT2-M64 !||| | || ||||| | ||| ||
-
oz82
senior tag
Szia!
"megszüntetve a monitor és VGA topikban korábban bennfoglalt és közölt hibát."
ez mi is pontosan? Milyen hibáról van szó?
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
salaud
aktív tag
Valóban nem rossz gép, de ha az amd vonalat is figyelembe vetted volna, hasonló áron erősebb, többet tudó alaplapot, cpu-t választhattál volna. Példa:
alaplap
alaplap-árral
cpu-árralkb 3500 ft-al lett volna drágább, mint az általad választott cpu-alaplap páros, de ezért natívan 4 magos cpu-t, DDR3-2000 tuningramot is támogató, integrált vga-t is tartalmazó alaplapot kaptál volna.
Persze ha hitkérdés miatt döntöttél az intel mellett, akkor a hozzászólásom értelmét veszti, de hát arról szólt a cikked, hogy kevés pénzből jó gépet hozz ki, nemde?
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
lono981
csendes tag
Radeon 7500, FX5200, FX5600! Ezek a maguk korában igen lassú cuccok voltak. Főleg az FX kártyák. Én ezek közül egyiket sem vettem volna meg.
ÜDv:
Nonó -
horush
addikt
"ha 30 fps felett megy a játék, akkor tökmindegy, a szemnek így is, úgy is élvezhető."
Ezzel én nem értek egyet azért. 50-60FPS felett már tényleg mindegy a szemnek, de alatta egyáltalán nem tűnik olyan folyamatosnak 30-on, mint 60-on, mégha ez az érték fix is. (Arról nem is beszélve, hogyha az átlag 30, akkor a minimum simán le tud akár 20-ig is menni, ami már komoly szaggatás). -
Krugszvele
senior tag
Észrevettél hétköznapi használat során _bármilyen_ gyorsulást? Jobb lett a rendszer válaszideje? Nem játékokban, hanem mondjuk elindítani egy programot, ami eddig 2mp alatt indult, abból most lett 1.5 mp?
Vagy valami? Bármi? Semmi? -
frescho
addikt
Amit a teszt feszeget erdekes es igazad van, hogy nem kell mindig a kaviar. Sajnos tobb apro hibat is elkovettel, ami mind javithato es elso irasnak nem rossz:
Az uj geped nem kozep kategorias. Ez ma belepo szint, igaz van egy szint meg alatta, ami kb. az X2-HD5670 vonalat jelenti. Hacsak nem ragaszkodsz az Nvidiahoz egy 5770 jobb valasztas.
Az iras abszolute nem hosszu, fololeges mentegetozni. A grafikonok teljesen esetlegesek, a tobb fajta nem tesz jot az ertekelhetosegnek. A thumbnail miatt folyamatosan nagyitgatni kell.
Sajnos maguk az eredmenyek ertekelhetetlenek. Addig rendben van, hogy ket gepet akarsz osszevetni, azokat azonos korulmenyek kozott kell megtenni. Az ujat is azon a felbontason kellett volna futtatni, amin a G41-es masina futott. Akkor ossze lehetne vetni szamszeruen a gyorsulast. Igy csak az latszik, hogy gyorsabb, de az nem, hogy mennyivel. Egy ujabb teszrun az uj gepen es grafikon bovitessel ez javithato. Az sem szerencses, hogy ugralsz a felbontasokban, pl. a Crysis2-t nem ertem miert butitottad porig.
Autos peldaval: a regi jaranyt a helyi gokart palyan probalod ki, az ujat elviszet egy ring-es palyanapra, majd osszeveted a koridoket.
Meg ket aprosag:
Biza erzed, hogyha csak 30fps-el megy a jatek. Atlagot mertel, de sokkal fontosabb a minimum. Azt is tuntesd fel, az nem menjen 30 ala a folyamatos jatekhoz.
"majd a Pentium 4 Dual Core E5200": A 4-es nem kell a szovegbe.
-
Lewzke
őstag
A "teszkópécék" általában így állnak össze:
-megkeresik a legolcsóbb, legvékonyabb, legótvarabb házat aztán nézik, hogy mit tudnak belerakni mert a méretei nem mindig szabványosak, ugyanis selejtes az egész
- a lehető legolcsóbb RAM
-a tápegység is egy nagy hulladék, az összeszerelés után imádkoznak, hogy ne csapja le a biztosítékot a primer oldali ótvarság utána meg azért, hogy az eladásig kitartson üresben a polcon és nehogy valami fuvallat kiszakítsa a rosszul felforrasztott újracimkézett és alulméretezett kondikat ...
-az alaplapot úgy választják meg, hogy felhívják ECS bácsit és megkérdezik, hogy van-e még a selejtből raktáron?
-a merevlemezekből se sajnálnak szart belerakni, általában ezek is hulladékok és egy-két év után hibás szektorok meg egyéb anomáliák jelentkeznek bár ezt némileg a tápegységnek is köszönhetik
-a DVD íróról aztán ne is beszéljünk ...
-eladják mindezt olyan áron amelyen ugyanezt a konfigot minőségi alkatrészekből összerakhatnád[ Szerkesztve ]
-
Rival
aktív tag
Tapasztalatom szerint pedig a fő bevételt nem a középkategória adja, hanem lassan az alsó kategória sem. Senkinek nem kell semmi, az is jó olcsón legyen. Teszkópécé, "jó az nekem" címszóval, hiába tépem a számat, és magyarázom órákig, hogy miért ne.
Sajnos ez van, mindenki meggondolja kétszer is, hogy mire költi a nem létező pénzét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest