- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Zé_Mester
őstag
annyira azért nem egyszerű a dolog.
pont hogy a megtervezése a legnehezebb része az egésznek, mert nekieshet az ember hogy most gyárt egy bazi nagy tömbből egy POT-ot, lehet hogy nem fogja azt a teljesítményt hozni, mint egy kisebb, de jobban megtervezett darab.lásd pl F1 EE : nem nagy méretre mégis a világ legjobb POT-ja, és ennek a gondos tervezés az oka.
orbano : elképzelésnek nem rossz, de egy gépet nem mernék alátenni tesztre, mert elég költséges szórakozás lenne. sajna azok nagyon gyorsan átfagynak, és amikor terheled a procit ugyanolyan gyorsan vissza is melegednek, így gyönyörűen elkezd lecsapódni a pára mindenhova, vagy rosszabb esetben úgy visszamelegszik a proci hogy meg is nyekken

-
orbano
félisten
-
törölt tag
-
orbano
félisten
-
törölt tag
-
WD40
aktív tag
Úgy látom ez a topik rekordidő alatt zárva lesz.
Pedig ez a szerencsétlen POT (vagy mi) se nem nVidia, sem nem AMD, se nem Apple...
-
subaruwrc
félisten
tőlem aztán lehetnél ph atyaúristen is ha baromságokat beszélsz akkor is megjegyezném.
Ez az, amit 30 fillérért szoktak legyártatni POT néven a sufnituningos agymenéses emberkék?
hát a fellengzős stílusról csak ennyit. közöd nincs az egész témához, és egy egész társadalmat leugatsz
van ott azért bőr.
A hőszigetelést még itt is meg kell oldani.
nemtom te az F1 Extreme Edition mellett láttál hőszigetelő anyagot? megsúgom az alaphangon nem jár hozzá mint ahogy nitro sem... -
Zé_Mester
őstag
-
Tomate
veterán
-
gYaLo
őstag
-
Zé_Mester
őstag
a 30 filléres dolog elég vicces, nézz először utána mielőtt marhaságokat írkálsz.

sufnyiba meg nem nagyon lehet POT-ot gyártani, mert az mindenre jó lesz, csak használatra nem

-
Tomate
veterán
Nem vagy tisztában az árakkal...

-
CsíkosMókus
aktív tag
-
Depression
veterán
-
Depression
veterán
Kérdés, hogy ezt alaposan megtervezték-e, vagy csak jött egy ötlet, hogy dobjunk egy ilyet is piacra, és semmivel sem jobb ill. még rosszabb is, mint amit otthon fabrikálnak.
A címet olvasva egyébként azt hittem, hogy valami hétköznapi kompresszorról olvashatok. Az jobb lett volna.
-
subaruwrc
félisten
persze pont az LOL.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ez az, amit 30 fillérért szoktak legyártatni POT néven a sufnituningos agymenéses emberkék?

-
Tomate
veterán
-
benc3000
csendes tag
-
^Clown
addikt
-
jerry311
nagyúr
Hát ez nagyon jó... Bár akárhogyis nézem az extrém tuningos képeket, ott az egész hengert szokták hőszigetelni, elkerülendő a vizesedést, jegesedést...

-
T0rnad0
addikt
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég brutális de ki fogja ezt használni? Pakson ilyennel hűtik a gépeket?

-
Zé_Mester
őstag
1,6 kg nem olyan nagy szám, pláne LN2 POT-ok között.
maga az egész is sztem inkább csicsára ment mintsem használhatóságra
nem rézből van a talpa ez már nem jó, vékony kis ... az egész, ez pedig még rosszabb.
nagyon csinosra megcsinálták, de ebbe a kategóriába a design csak másodlagos, a lényeg hogy használható legyen....márpedig ez elég bambácska
amit linkelt subaruwrc POT-ot az kb 2kg, és sztem elverné ezt a kis divatbábut.
de ettől vannak még durvábbak :AwardFabrik LN2 CPU POT : majd 4kg, réz/alu, elég komoly cucc (ez pl az enyém
)
vagy itt a világ legjobb POT-ja :
k|ngp|n Dragon F1 Extreme Edition : cirka 5kg, a legnagyobb tisztaságú elektrolit rézből készült, és nem is tom már hányadik verzió, szóval nem egy összetákolt nehezék
mindkettő nagyon komolyan ki van dolgozva, pláne az F1, ebből következik hogy az áruk se 150$ körül mozog, de legalább hűt ahogy elvárja az ember

Koolance még gyúrjon kicsit erre a dologra, mert ez csak vitrincucc

-
Killing
addikt
bacsis kedvence.
Azért ez jobb mint a lekvár.
-
Sotho
őstag
-
D1Rect
félisten
-
Devid_81
félisten
Nosza minek ehhez folyékony nitrogén, lehet fenni a sarki fűszeresnél is

-
Ste
addikt
-
azbest
félisten
-
BloodRay
veterán
-
forgonati
őstag
Ja, akkor az alkalmazottak húztak fel

Akkor azokon töltsd majd ki holnap

Peace!
-
-XadAnuX+
őstag
1,6 kg-os?
Úhh ez nagyon dúrva
-
TazLeacher
nagyúr
-
forgonati
őstag
Heh... Mit folytatok én? Hűtsd már le magad... Nem veszed észre hogy csak te pörögsz itt? Légy szives idézz tőlem 1 mondatot amiben megsértettelek. Nem tudsz. Annyit irtam hogy igen, elvileg lehet flémnek is venni amit Csizmás ír, de ezt úgyse te döntöd el hanem a modik. Semmi sértőt nem irtam rád nézve, csak egy tényt. Akkor mi ez a szöveg hogy "de te csak folytatod"?? He? Ha felhúzott a főnök melóban, vagy valami, akkor azt ne itt add ki magadból azzal, hogy szítod a vitát.
Ja és igen, igy nekem is jó

-
Stiky
senior tag
-
simonzé
addikt
Négymagos procikkal kombinálva állítólag pálinkát is lehet vele főzni.
-
TazLeacher
nagyúr
-
P00By
nagyúr
-
hétalvó
addikt
24/7-be kellene nekem egy ilyen. Biiirjaa?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D1Rect
félisten
Peace all!
Amúgy a cuccos valószínűleg csinosabb, mint egy házilag készült, viszont nem hinném hogy jobb is. -
TazLeacher
nagyúr
Komolyan nem értem mi bajod van velem...

Valaki lerírta a Te véleményedről a véleményét, és felháborodtál. Én leírtam egy másik ember véleményéről a véleményem, és felháborodtál. Utána közlöd, hogy ez egy fórum ,ide mindenki azt ír, amit akar. És nem rémlik, hogy bármikor is utaltam volna rá, hogy "szabályszegés", amit csinál. Mindössze nem kis éllel jeleztem, hogy nekem ez nem szimpi...ez is egy vélemény. Befejeztem, ha jól látom ő is, de te csak folytatod. Neked is igazad van. Igen, te tudod jól. Így jó lesz neked is?
-
törölt tag
-
subaruwrc
félisten
-
Mr.Csizmás
titán

én kérek elnézést

-
Ste
addikt
ilyen drága szexuális kisegítő eszközt

-
Termigáßor
aktív tag
Fagyási/égési sérülésekről:
Tényleg ne fikázzátok már egymást. Nem kell ide se fizika se kémia csak józan ész! Vagyis igazából egy kis biológia!
Mert ha megnézzük, az élettelen tárgyak egyáltalán nem szenvednek semmilyen égésre utaló sérülést extrém alacsony hőmérsékleten. Ha így lenne akkor a szárazjéggel vagy a folyékony nitrogénnel be is lehetne gyújtani...
Igazából ez jelenség nem más, mint a testünk reakciója a szélsőséges hőmérséklet különbségre. És a kulcs a hőmérséklet különbség! És nem az előjel.
Az égés értelmezése egyszerű: a túl nagy forróság kicsapja a fehérjéket, roncsolja a szöveteket.
Az extrém fagyás esetén pedig a saját testünk hője annyival magasabb a felület hőjénél amivel érintkezünk, hogy gyakorlatilag a saját testhő az ami megéget.
Persze ez most messze nem tudományos magyarázat de a lényeg ez.
(mert természetesen vannak különbségek az extrém fagyás és az égés között, de a testünk reakciója ugyanaz) -
lezso6
HÁZIGAZDA
Égési sérülések? Heh, mi?
Amikor a kémia tanárom anno szándékosan leöntötte a kezét folyékony nitrogénnel, nem lett semmi baja. Valamiféle légréteg képződik a kéz és a folyékony nitrogén között...
szerk: Bár a pot megfogásánál már semmi se véd a fagyástól...
-
TESCO-Zsömle
titán
A legnagyobb 'lúzerség' mások helyes sírásába* belekötni egy vitában. Ez általában akkor következik be, mikor az egyik fél már nem tud épkézláb, ésszerű érveket felhozni.
A másik, hogy egy érdemi vitában nem állításokat teszünk egymás felé, a saját véleményünk alátámasztása elött ellenérvekkel bombázzuk vitapartnerünk érveit.
Te nem cáfoltad jer1cho azon állítását, miszerint első hozzászólásod rosszindulatú töltettel ruháztad fel, és azt sem, hogy a nép ajkán a fagyás okozta sérüléseket is égésnek nevezik.
Mindketten kellő lekezeléssel nyilvánultatok meg egymás irányában, hogy nyugodt szívvel mondhassam: Megérdemlitek egymást.
*Ez direkt van úgy, ahogy. Kis élc, ha meg nem bánod. Ha igen, akkor ezúton kérek elnézést tőled minden sérelemért, mit okoztam.
-
forgonati
őstag
Jaja, én is erre gondoltam. Amit Te irsz az már tényleg flame. Mindenesetre, azt eldönteni, hogy flame vagy nem, arra vannak megfelelő emberek. És ezek szerint a moderátorok még nem vélték úgy hogy figyelmeztetni kellene őt.
-
TazLeacher
nagyúr
Neked azért válaszolok.
"keresetlen megjegyzésed" és a "kommented" nem igazából fedi egymást. Amit például Te leírtál, az egy vélemény. (az, hogy ki, hogy vélekedik a véleményedről, az egy dolog, magánügy), az, ha minden hírhez kötekedő, és direkt indulatkeltő megjegyzéseket írsz, az már nem a "fórum"...amikor direkt belekötsz valamibe, asszem azt úgy hívják flame. Vagy, hogy valaki más szavaival éljek, ha direkt mindig széllel szemben pisálsz...
-
Solten
őstag
-
forgonati
őstag
De jó hogy igy kioktattál (mondjuk nem hiányzott a kutyának se)

Én sem cáfoltam a létjogosultságát. De hogy nem sok ember veszi majd meg az fix.
Jer1cho:
"minden hírhez van 1-1 keresetlen megjegyzésed" - most nem azért hogy kötekedjek, de ezért fórum nem? A hirekhez az emberek kommenteket fűznek. Ki ilyet, ki olyat...
-
TazLeacher
nagyúr
Szerk.: kitöröltem, amit írtam!
Meggondoltam magam, igazad van! Hajrá! Így tovább, jól csinálod!
-
Yutani
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
A belevaló nitrogén ugyanannyi

-
Solten
őstag
Nem hiszem el hogy ilyen hulyesegen vitatkoztok...

"Fagyáskor a test a hideg ellen nem kellően védett részei jól körülhatárolt területen túlhűlnek, és a szövetek kisebb-nagyobb mértékben károsodnak. A fagyás a hideg hatására bekövetkező szövetroncsolódás. Sok tekintetben hasonló az égési sérülésekhez. Súlyossága függ a sérülést okozó hőmérséklettől, valamint attól, mennyi ideig hatott a hideg az érintett szövetekre."
Masreszt Fagyási serules (congelatio) -nek hivjak. Valo igaz a klinikai kepe szinte teljesen megegyezik az egesi serulessel (azzal a kulonbseggel hogy az egesi serulesnek 4 fokozata van a fagyasnak 3), legsulyosabb esetben szovetelhalas (necrosis) kovetkezik be.
-
.mf
veterán
"bepárló edény"
Biztos ez a legjobb kifejezés rá? Jobb kifejezés nekem se jut hirtelen, mert én is mindig DICE/LN2 pot-ként gondolok rá; esetleg (hűtőközeg) elpárologtató tégely, vagy valami ilyesmi...
jer1cho: kicsit vissza a hévből, árt az egészségnek

-
Sotho
őstag
-
orbano
félisten
jó neked széllel szembe hugyoznod?
az ilyen erős fagyás égési sérüléseket okoz. mindenhol így hívják, nem fagyási sérülésnek. de azért hajrá, győzz meg mindenkit az igazadól. -
bacsis
Közösségépítő
Köszi a belinkelést, akkor már nekem nem kell
Szegény kis rézmozsaram eredetileg víz melegítéshez lett tervezve, de basszus, esküszöm megnézem egy kis nitrogénnel, hogy szuperál, s majd jól le tesztelem nektek!
Dunaújvárosba tudom is, hol lehet kapni, 50littyós kiszerelésben osztogatják, és literje olcsóbb mintha tejet vennék ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
subaruwrc
félisten
ez egy meglehetősen jó kérdés. nyilván mert nem professzionális cucc hanem tömegtermék és a szigetelésbe nehéz belevésni a koolance logot..
az enyém valahogy így néz ki rajtrakész állapotban.
előtte, utána, készen. mondjuk a felső szigetelés pont megvan nyomorodva.. szval bár nem olyan tetszetős, hőfokokban szerintem kilómétereket ver arra a csodára... -
Móci
addikt
-
zed1983
őstag
De durva, ilyet még nem is láttam...

-
Mr.Csizmás
titán
Köszönöm a lenézést, igazán megtisztelő. Az arcméret itt is rangra megy (mint sok más magyar fórumon).
Kémiával soha nem volt bajom, de a hőmérséklet, és társai az a fizika témakörébe tartozik

Valamint: rosszmájút, utánanézelt egybeírjuk, alsóban ezt sikerült megtanulnom (ha már kémiát nem tanítanak).

Have a nice day.

-
Sotho
őstag
Akkor miért csak a felső része van leszigetelve?
Erről nem folyik le cucc mert ráfagy, ott fog vizesedni ahol 0 fok felett van de azért jó hideg (alaplapon) ill. a nitrogén forráspontján az oxigén szépen folyékonyba megy át , na ez lecsorog töménybe az alaplapra, nem biztos, hogy jót tesz neki
Ezért kéne az egészet szigetelni jó vastagon, vagy csontra kiszárítani a szoba levegőjét. -
TazLeacher
nagyúr
A logika az lett volna, ha egyszer nem teszel rossz májú megjegyzést valamelyik hírhez. (Monjuk most kimaradt a szemét nvidia...)
Ha kicsit utána nézel, akkor meg rájöhetsz, hogy fagyás okozta sérülések megegyeznek az égés által okozottal, és úgyan úgy kell őket kezelni. Attól, hogy más a folyamat, a végeredmény ugyan az, tehát a hírben szereplő "égési sérülések" kifejezés helyes...logika.

-
Mr.Csizmás
titán
-
D.Orion
veterán
Hát igen, ezt se a magyar piacra tervezték.
Nálunk elég nehéz szerezni LN2-t(vagy hogy írják, én sem vagyok otthon a témában). -
priti
addikt
Legalább a két GPU-s VGA-k mindegyikét szerelnék vizesblokkal ahelyett, hogy ilyeneket... áhh, barmok.
Aztán majd lehet mutogatni az MTV-n a hülyegyereket miután leöntötte magát nitroval, remek. Meglesz a nézettség, ú a Jhon karja, ú a Mike-nak meg még a lába is u-úú-óóó hűű mekkora raaaaaaj, gyártsunk nitros kitűzőt ííís
-
Mr.Csizmás
titán
köszönöm ezt a kellemes választ. fizikakönyvet kellene fellapoznom, de mindegy.

égési sérülést a hő okoz, ami a szövetek roncsolódásával, vízvesztésével jár.
fagyási sérülésnél a szövetekben megfagyó víz (is) roncsol.logika.

szerk.:
[I]Hideg hatására a sejtek között jégkristályok képződhetnek, amelyek növekedve megsértik, kiszúrják a sejtfalakat. A sérülések a hajszálerekben véralvadáshoz és trombusképződéshez vezetnek, így a szomszédos területek vérellátása is sérül. A kisebb fagyások felengedés után égési sebekhez hasonlóan viselkednek. A bőr felszíne elhal.
A fagyásnak négy fokozatát különböztetjük meg:
Elsőfokú fagyás: A bőr felszínét érinti, elfehéredéssel, zsibbadással jár együtt. Az ujjak végén, a füleken, az orron, az állon, az orcákon lép fel gyakran. A felmelegedést követően égő fájdalom, és élénk piros gyulladásos, viszonylag kis kiterjedésű folt vagy foltok láthatók a bőrön.
Másodfokú fagyás: A bőrnél mélyebb szövetrétegeket nem érint. Az érgörcs miatt kékes színű lehet a terület. Később hólyagok alakulnak ki.
Harmadfokú fagyás: A fagyott területen a bőr viaszos színű, vérzéses hólyagok képződnek rajta.
Negyedfokú fagyás: Mély szövetelhalást jelent, a terület kemény, felmelegítés után márványozott, kék, majd bíborszínű lesz és igen érzékennyé válik. [/I]
-
subaruwrc
félisten
nem mindennapos használatra van , gondolom a folyékony nitrogénből kiderült, amikor ezt használod az alaplap vízszintesen van ergo mindjárt nem folyik belőle sehova a cucc. szigetelés meg nem az égési sérülések elkerülése miatt van ( legalábbis aki nitroval töltve tapogatja vagy megmarkolja az meg is érdemli) hanem a páralecsapódás visszaszorításáram, mert lefolyva nem mutat túl jól az alaplap smd-i között..
-
old gray
addikt
-
mephi666
nagyúr
hát jah... csak belinkelem a cikket
aki nem látta, annak kötelező elolvasni... és szerintem tényleg sok a hasonlóság... várom a lekvárt/gyümölcsöt meg a zöldségeket... 
-
Stiky
senior tag
Intel Atom-ra rámegy?!
Nekem kell a @4GHz ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[HUN]Tyson
senior tag
-
TazLeacher
nagyúr
Mielőtt ilyenekt írsz, lapozd fel a kémiakönyvet! (Már, ha van már kémiakönyved, mert ha jól tudom alsóban még nem tananyag).
Re hír:
Kíváncsi vagyok, hogy hányan fogják használni az otthon készített helyett. Nem vagyk otthon a témában, így nem tudom megítélni, hogy jobb/rosszabb-e, mint azok. -
NoLF
veterán
-
]Phobos[
senior tag
-
mephi666
nagyúr
-
Fáraó
őstag
-
forgonati
őstag
-190 fokon ha hozzáérsz, az is olyan mint az égés.
Amúgy állatok ezek. Kinek van már szügsége ilyenre? Folyékony nitrogént meg majd rajzolok hozzá. Vagy betörök egy kémia laborba

-
Mr.Csizmás
titán
pedig szigetelőanyaggal van körbevéve az égési sérülések elkerülése érdekében.

-190 fokon nehéz lesz

-
mephi666
nagyúr
a szemetek... lekoppintották bacsis mozsár-hűtését
szerintem figyelik a srácot már egy ideje és lopják az ötleteit folyamatosan... -
Konflikt
addikt
-
Enton
addikt
Majd rakunk bele szárazjeget meg egy kis Whisky-t és jó is lesz. Csak nem tudom hogy fog bennemaradni minden ha ez így oldalra lóg kifele a házból.

-
orbano
félisten
ugye majd lesz egy laposabb HTPC verzió?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Suzuki topik
- Jövedelem
- Autós topik
- E-book olvasók
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Eredeti játékok OFF topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing kormányszett garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), akkor elő lehet állítani "sufni" módon is, mert a gyártása egyszerű.

de majd úgyis lesznek vele tesztek valahol, majd abból kiderül.

), a tested hője miatt a folyékony nitrogén hozzá sem ér a bőrödhöz
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
-> folyékony nitrogén ->