- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Az asztal-metafora és az ikonok használata valóban 80' évekbeli koncepció, ami igazán az ezredforduló után vált sztenderd felületté. Azóta azért próbálkoztak ennek a modellnek a továbbfejlesztésével, és az asztal ikonjai mellé sok minden került. Windowsban a start menü, és a task+traybar, Macen a Dock, Spaces, ezer más. Majd jöttek a widgetek és gadgetek.
Ezek tekinthetők az előfutárának a Windows 8 live tilejainak. A megvalósítás nekem sem tetszik a Win8 esetében, sok tekintetben egy Frankenstein szerű torzóra hajaz, de nem előzmény nélküliek.
-
RaZroX
addikt
válasz
turbulencia8 #97 üzenetére
A defender valóban nem fogja a procit, de a vírusokat átengedi... (tapasztalat)
-
turbulencia8
őstag
Érintőkijelzőn én határozottan szeretem a csempéket, az androidos téglámon Launcher 8-at használok, de PC-n nem jött be, ott maradt a Classic Shell start menüje. Anno 9000 Ft-ot ennek ellenére nagyon megért a W8 frissítés, nagyon jól kezeli az SSD-t, a Defender nem fogja a procit, tényleg gyors lett a gépem. Várom a Blue-t.
-
GeryFlash
veterán
MIÉÉÉÉÉRT DE MIÉÉRT NEM OPCIONÁLIS A START MENÜÜÜ? MIBE FÁJNA BERAKNI, ÉS ALAPBÓL KIKAPCSOLNI, DE LEGALÁBB BE LEHESENN KACPSOLNI....
-
Lalikiraly
addikt
Én azt nem értem, hogy a start azaz kezdőképernyőn miért nem lehet látni az akkumulátor állapotát, az ÓRÁT, meg a wifI és egyéb dolgokat, miért kell ezért nekem a régi asztalt lesnem? Jelzem még Win7 et vagyok kénytelen használni, mert fateromnak kell, a hülyes Chess Titans miatt... Azt miért nem lehet W8 alatt?
-
fordfairlane
veterán
A Xerox a saját GUI-ját végig a laborban tartotta, tudtommal erre terméket soha nem alapoztak. Az az állítás, hogy az "Apple alkalmazta először", ha úgy nézzük, hogy sorozatgyártott termékben, ezzel üzleti kockázatot vállalva, akkor stimmel. Az iPhone-nál is hasonló dolog játszódott le egyébként.
-
Bambalazs
senior tag
Xerox
Pontosabban fogalmazva Steve ötlete volt ellopni és továbbcsizsolni a felületet, mert a Xerox terméke nem volt kereskedelemben kapható, és a Xerox nem is szerette volna árulni.
Tehát az első, hétköznapi felhasználó számára elérhető, grafikus felülettel rendelkező terméket az Apple bocsátotta piacra. -
HUNPablo
tag
WP9-et várom már ... Mert nekem eddig a 6.5 win tetszett a legjobban (HD2 miatt)
-
Bambalazs
senior tag
az MS-en kívül mindenki rájött már hogy ez az "asztal és ablakok ikonokkal" a legjobban bevált GUI...
Nem véletlen használja ezt az AppleNem véletlenül kezdte el használni/alkalmazni legelőször az Apple. (1984)
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Mac_OS -
Bounti
aktív tag
Aranyos a Microsoft-tól, hogy az utolsó képre kirakta a Fővárosi Nagycirkusz csempéjét...
-
válasz
fordfairlane #63 üzenetére
Galactic Reign nevű játék megjelenik és szinkronizálódik telefonon és PC-n is.
-
RaZroX
addikt
Öcsém.. az MS-en kívül mindenki rájött már hogy ez az "asztal és ablakok ikonokkal" a legjobban bevált GUI...
Nem véletlen használja ezt az Apple, a Linux de még a Google is...
Ez lesz az a Windows amit már ki sem fogok próbálni..
Elvileg a W8 is csak egy "átvezető rendszer" hogy szokják az emberek az új stíust. (mint pl a Vista az Aero miatt). Na ezek után már előre félek a W9-es screenshotoktól.... -
JasL
őstag
Több monitoros módban is menni fognak a modern appok? Jelenleg egyszerre maximum egy képernyőn futhat metro app, ami valljuk be, már két monitor esetén is ultra szopás... nem lehet modern skype-ot kirakni meg mondjuk modern IE-zni két monitoron! Szerintem ez fontosabb, mint az 50-50..
-
kpal
nagyúr
ha gyorsabb lesz akkor jo ,de ha ujabb DX-et vezetnekbe akkor morcos leszek ,ujabb pénz lehúzás....
-
Hiperwolf
tag
Ha a magánfelhasználóknál nem is, a vállalatok túlnyomó többsége kénytelen lenyelni.
-
qwertly
addikt
-
Kerto84
csendes tag
Az a baj,hogy rá vagyunk szorulva a windows szemétsorozatra, mivel a programok, játékok nagy része csak azon megy.
-
daniel909
addikt
jobban érdekelne WP-re milyen újításokat hoznak... kár h arról nincs videó
-
vimes
senior tag
Start Menü R.I.P.
-
vicze
félisten
Ez pont ugyan olyan demagóg reklámduma, mint az Aero Glass bevezetésekor. Egyszerűen most más a divat, más irányba kell terelni a birkákat, mert abból lesz később profit.
Miért nem lehet ezt leírni és miért kell, ezt a hatékonyabb meg több információ stb. marketing szöveget leírni?
Aki vált annak igenis szar mert váltani kell, és egy megszokottról egy szokatlanra váltasz, amit sokáig tart konfigozni, és amíg be nem állítod igenis pusztán csak hátráltat.Nyilván a rajongók arra fognak bégetni, amerre az MS tereli őket, de akkor írd le, hogy ezért kell, hogy később a mobil piacon versenyképes tudjon maradni az MS, így tudja a fejlesztőket mobil appok írására kényszeríteni, nem kell a maszlag...
-
furio
aktív tag
válasz
Bambalazs #40 üzenetére
2013-at írunk, ha egy operációs rendszer nem lesz jól használható és ténylegesen több a baj vele, mint az a plussz pozitívum amit hoz magával, nagyon gyorsan lecserélhető. Windows 7 mellett majd szépen elkezdik használni a PC-s felhasználók az alternatív megoldásokat!
Akár egy Android vagy ChromeBook rendszerrel ellátott laptopot is szívesebben használnék évek múlva, mint egy rámerőltetett csempés változatú windows7et. Ott tartunk, hogy a windows7ből könnyebben lehet windows8-at varázsolni, mint visszafele!
Dedó, dedó, dedó. Ez nem innováció. Még egy normálisan működő appstore sincs a windows mellé, mi tartana ott, kizárólag az, hogy már az DOS óta Microsoft termékekkel dolgozom. Ez mára viszont nem visszatartó erő, sőt. Nagyon könnyen elbukhat a Microsoft, legyen ott bármekkora tőke, ilyen éles kritikák érik a rendszerüket az ő rendszerüket használó gyártóktól, mégsem indulnak meg a fejlődés irányába, Samsung, Acer, HP, hogy csak a nagyokat említsem. Elegáns, jól használható rendszer kellene.
Nem nyavajgok megjegyzem ismét. De ha egy operációs rendszerrel az indulása után ekkora problémák vannak, a felhasználók 70%-a már rögtön eltüntetné az egyetlen megváltoztatott dolgot (a'lá start menu) akkor nem kellett volna a microsoftnak elgondolkodnia egy igazi fejlődéssel bíró operációs rendszerre való átdolgozáson?
Nekem a "gyorsabb, kissebb, optimalizált" ennyi év után NEM újdonság!
Komolyan srácok, ennél egy JB update az android telefonomra többet hozott!
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #64 üzenetére
Ez melyik cég, mennyi terméke? Mennyire fedi a piacot?
MS árulja párhuzamosan két OS-ét? Vagy csak megengedi a raktáron levöket eladni?
O7:"és végülis logikus lépés lenne a Store-jukat valahogy összelinkelni... hogy lehessen látni, hogy XY alkalmazásnak van tabletes, PC-s, Phone-os meg Xbox-os verziója is ÉS esetleg a licenszelésük is össze legyen kötve, hogy ha egyszer megveszed akkor az összes eszközödön megkapd... meglátjuk... előbb utóbb ez egészen biztosan be fog következni, hiszen ez az egyik nagy előnye a nagybetűs ökoszisztémának..."
Igen, de valahol pont ök rúgták saját magukat tökön most induláskor-XBox, WP, WinRt, W8. nem teljesen egyforma GUI,teljesen eltérö megkötések, s a W8-nál a létezö legrosszabbul összeszervezve, a tableteknél is nagyon sok elbarmolással.
-
oO7
őstag
válasz
fordfairlane #63 üzenetére
"Netán a Blueban három platformot egyesítenének?"
nem tudni... erről még nem esett szó... elvileg API-k szintjén még közelebb kerülnek majd egymáshoz a rendszerek, és végülis logikus lépés lenne a Store-jukat valahogy összelinkelni... hogy lehessen látni, hogy XY alkalmazásnak van tabletes, PC-s, Phone-os meg Xbox-os verziója is ÉS esetleg a licenszelésük is össze legyen kötve, hogy ha egyszer megveszed akkor az összes eszközödön megkapd... meglátjuk... előbb utóbb ez egészen biztosan be fog következni, hiszen ez az egyik nagy előnye a nagybetűs ökoszisztémának... -
fordfairlane
veterán
Dehát az egész cikk a felületről szól, ráadásul a WP8 továbbra is külön termék. Hiába vannak közös komponenseik meg API-jaik, mégiscsak egyedi a felülete, az értékesítési modellje, tudtommal az alkalmazások sem vihetőek át egyik rendszerről a másikra... Netán a Blueban három platformot egyesítenének?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #57 üzenetére
Öket nem ismerem, amerre mozgok ott gyakorlatilag a W8 megjelenés utáni hónapban már egy darab W7-es terméket nem árultak. És azért 11k noti nem valami hatalmas szám az elérhetö W8-asokhoz mérten, vagyis nem a kereslet miatt megy ennyire a W8, hanem mert eröltetik-ahogy anno eröltették a vistát, késöbb a W7-et is.
-
oO7
őstag
ja bocsánat, félreértettelek, figyelmetlen voltam kicsit
nem akadályoz, sőt... eddig ennyi információért lehetett végigkattintgatni 10 alkalmazást meg lecsekkolni 20 weboldalt (hírek, időjárás, aktuális névnap, valuta árfolyam, részvény árfolyam, naptár bejegyzések, ismerősök facebook/twitter bejegyzései, olvasatlan levelek/üzenetek, stb)... most meg nyomsz egy windows billentyűt, átfutod, hogy van e valami érdekesség, aztán mehetsz vissza a dolgodra
egy alkalmazás megkeresésére/elindítására semmivel sem nyújt kevesebbet, mint a régi startmenü... dehát kár ezt leírni a négymilliomadik alkalommal... az a legegyszerűbb gyógyír, ha az ember kipróbálja (lehetőleg úgy, hogy direkt mellőzi a desktopos alkalmazások használatát legalább erre a próba időszakra)
-
gergobox
tag
Jöhet is valami új, mert a Win 8-ban a Metro felületen kívül nem sok újdonság és előrelépés volt..
-
törölt tag
válasz
bloomberg #51 üzenetére
ismerem. ettől független a mondandóm, mert ha nyitva szerették volna hagyni akkor odatesznek telepítéskor egy gombbot, hogy paraszt, akarsz új felületet vagy le se szórakozod? az egy olyan megoldás amire azt mondom hogy korrekt hozzáállás. nem az a gondom hogy nem lehet megcsinálni. az a bajom hogy vagy trükközöl, vagy megszokod. de ez továbbra is csak az én nyomorom, sőt nekem se az, mert végülis a win7-el vígan elvagyok és még el is leszek pár évig
-
Tikakukac
titán
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Hamis.
Mysoft konkrétan 11122 darab WIN7 alapú gépet árul, ami egy picit több, mint 0. És nem kifutók, első oldalon találtam 10-et ami 2 hónapnál nem régebbi.
Más: Zsír, de inkább jöjjön a kövi win, nekem továbbra is hiányoznak a menüsorok, mint olyanok. Ha ott sem lesz, akkor meg Linux lesz a vége nagyon úgy érzem...
-
oO7
őstag
"Csak azt nem értem, hogy miért kellene egész nap a Start Screent nézni?"
Ha valóban kihasználnád a rendszer és appok nyújtotta lehetőségeket, és használnád a metro-s appokat, akkor anélkül, hogy bármit is elindítanál egy csomó mindent le tudnál olvasni csak a csempékről... levelek, üzenetek, naptárbejegyzések, hírek, időjárás, stb... minden alkalmazás a maga kis számodra feltételezhetően fontos és releváns friss információját kirakja a csempéjére és nem kell alkalmazásokat indítgatni egy csomó mindenért...ha pedig úgy tekintünk rá mint egy "launcher" felület, akkor is ideálisabbak a csempék az emberi agynak, mert már jó eséllyel a csempe színe alapján be tudod határolni a keresett programot, de ha nem, utána is még mindig egy nagyon könnyen felismerhető szimbólumot kell csak keresni és nem mindenféle csilli-villi 3D-s tükröződő, árnyékotvető fotorealisztikus ikonból kitalálni, hogy az most épp mit jelképez...
szóval... ha használnád, értenéd... de te inkább nem használod és fikázod...
-
BiP
nagyúr
válasz
Psychopeti #10 üzenetére
"Hogy on is legyek, szerintem korai lenne ezt kiadni hiszen a Win8 még nagyon friss, nem kiforrott rendszer.
"
"lordfreyr: szerintük muszáj."
Pont azért adnak ki frissítést, hogy kiforrottabb legyen. Nem?
Ki az a szerintük? Az MS nem hívja annak. Csak aki nem olvasott utána, mi is lesz ez a Blue.
-
törölt tag
nem tudom, bármilyen üzletbe megyek be, az összes új modell csak W8, MM, Saturn, Expert hoffman, Promarkt, mind csak W8-at nyom az ember arcába. Szó szerint eltüntek egyik napról a másikra a W7-es notik, asztali gépek. Webshopok is elfelejtették öket. Gondolom nem ingyé- na meg MS gondolkodásmódja miatt max a kifutó készletig lehet venni már csak W7-et.
-
xmaas
őstag
Felkene mar dugniuk a fenekebe osszes csempet annak aki ezt az egeszet kitalalta hogy mennyire kell nekunk had elveze a csempeket.
Csinaltak nekunk csempeket de ugyan ugy a programok meg minden az asztalon fut akkor meg mi a franc ertelme azon kivul hogy megvan az "elvezet" hogy ott virit a sok buzi csempe?Annyi esze lenne mar a MS vezetosegnek hogy csinaltatnak egy on/off kapcsolot hogy legyen start menu es lehessen kikapcsolni a buzi csempe maniat aki elvezi a csempezest akkor csinalja de ne eroltesek ra mindenkire
-
válasz
#56573440 #47 üzenetére
Emlékszem a pont ilyen kommentekre amikor kijött az xp a "legós" felületével. Aztán amikor a Vista hozta az Aero Glasst. Majd megszokja mindenki. Csak azt nem értem, hogy miért kellene egész nap a Start Screent nézni? Eddig is nyitott Start Menüvel éltek a userek? Mert én nem, és továbbra is csak másodpercekig használom, kivéve ha immersive app kell.
-
törölt tag
válasz
Gl4diator #38 üzenetére
ssd mellett én nem éreztem hogy gyorsabb lenne, vagy jobban pattogna, memóriából van 4 giga ami azért nem a luxus és ha 10-20%-al többet eszik a w7 hát így járt, azért vettem hogy használja. a kevesebb hely meg szintén nem hat meg, mennyivel kevesebb? 5 giga?
cserébe külső programokkal kell mókolni hogy kikerüljem a rámerőltetett felületet ami kirlóméterekről virít hogy tabletekre készült és köze nincs a desktop vonalhoz? részemről ha w7 kinézetet áttúrták volna, az új mag köré, az már elég lett volna, ha meg végre megoldanák hogy több asztalt lehessen kezelni natív programmal (tudom hogy van külső megoldás rá, de vagy instabil, vagy széthullik, vagy lassú, vagy szemét amit eddig találtam) akkor akár sorba is álltam volna.
ez pedig szintén kimarad majd. remélem rájön az ms is hogy ez nem az amit várunk
félek hogy ez nem fog eljönni
-
Воланд
titán
-
Mr President
senior tag
A tőlem hozzáértőbbektől kérdezném, sok munka lenne a microsoft programozóinak ebbe a blue pack-be beleintegrálni egy start menüt? A legtöbb embernek ez a baja a win8al, akkor miért nem lehet megadni nekik ezt?
-
oO7
őstag
válasz
fordfairlane #39 üzenetére
telefonon is Windows 8 alapú a rendszer... a motorháztető alatti fejlesztések túlnyomó része a WP8-at is érinti
-
afk22
tag
válasz
#51736960 #35 üzenetére
Itt igazabol az a kerdes, hogy az irany a rossz, vagy kiforrottsag, vagy mindketto. Azert azt latni kell, hogy a hagyomanyos desktop gepek egyre jobban vissza fog szorulni. Valoszinuleg at fogjak venni a filleres erintokepernyos rendszerek, illetve tv-k amik mar nem is igazan tv-k. Erre viszont jobb egy win8-as csempes rendszer, raadasul mind a ket verziot tamogatja. Viszont modern UI nagyon kiforratlan meg.
Amugy meg, ha az emberek elso tapasztalatan mulna minden, akkor meg mindig kobaltaval rohangalnak (na jo azzal sem), rengeteg olyan dolog volt amire a tobbseg azt mondta, hogy ez hulyeseg, ilyet soha, es megis elterjedt.
Ja es ha Vistazol, akkor szeretnem felhivni a figyelmedet hogy a Win7 az egy full Vista, es kb olyan mint a patkany es a mokus viszonya... a mokusnak jobb a PR-ja...
-
oO7
őstag
válasz
#51736960 #35 üzenetére
hát azért a Win8 indulását olyan nagy zakózásnak nevezni erős túlzás... új dolog, fura dolog, ezért nehezen fogadják az emberek... de azért csak-csak viszik elég szépen és 5 hónap alatt nagyobb a piaci részesedése mint az összes OSX-nek meg Linuxnak együttvéve... amúgy meg valószínűleg az a "terv", hogy az emberek Win9-ig megszeretik/megszokják ezt a felületet ÉS az MS is rengeteget javít rajta, és akkor a Win9 (akár desktop nélkül is) mint hihetetlen megváltó és sikeres OS-ként fog befutni... de valószínűleg már ez a Blue is elég sok "ellenérvet" fog semmissé tenni
-
Bambalazs
senior tag
Részben oké, hogy akinek nem tetszik, az maradjon Win7-nél. Viszont fogjátok már fel, hogy ez lesz a jövő. Nem jön vissza a start menü, csempe lesz és a lebutított GUI. Win9-ben meg ez lesz továbbfejlesztve. Vagy megszokja a felhasználó, vagy nem. Third-party program ide vagy oda, ez így nincs rendben.
Az egyik legjobb OSX, a 10.4 óta talán a 10.6-os rendszer volt úgy ahogy rendben, viszont a 10.7 és a 10.8-nál valamit nagyon elnéztek. Felesleges tulajdonságok és a mézes madzag, de még ők sem ennyire hülyék, hogy levágják az ágat maguk alatt!
Rendszerek közti egyesítést remekül elősegíti a MS lépése, de ami a felhasználókat érinti, az úgy néz ki, hogy egyéni szociális probléma.Az emberek többségének nem tetszik a Win8, de mi lesz később? A Microsoft nem fog meghátrálni a Win9-nél, mert ezt a vonalat kell továbbvinniük.
-
fordfairlane
veterán
...az amerikai szoftveróriás telefonokhoz, táblagépekhez és számítógépekhez szánt operációs rendszere...
Telefonra?
-
Gl4diator
tag
válasz
mariomahmoud #21 üzenetére
Mert én is észrevettem hogy gyorsabb mint a 7
Pattogósabb mint a 7, meg kevesebb memóriát eszik, kevesebb hellyel is beéri telepítéskor. Optimalizáltabb.
-
törölt tag
azt nem értem, hogy pc-n az emberek egyértelműen elutasítják a csempéket, ha ráguglizok a windows 8-ra, az első pár oldal arról szól, hogyan lehet a csempét eltüntetni és a start menüt visszahozni...
az ms viszont nagyon nem tanul, vajon hány oprendszer zakója kell még ahhoz, hogy észrevegyék a nyilvánvalót? -
haxiboy
veterán
Hát az egyszerre 2 metro (modern) program 50:50be vagy más arányban a 8 ban is benne van.
-
mariomahmoud
tag
Nekem nincs ezzel semmi gondom, bár ez a sírás elég erős. Rengeteg ember a környezetemben Xp és Win7 user és eszük ágában incs váltani, ugymond ezzel ki vannak elégülve. a Fent említett kép op rendszernél a service pack-okat nem verték olyan nagy dobra, tudom, hogy ez a marketing része.........
-
qwertly
addikt
Inkább adnák már ki a win7 az sp-2 javító csomagot
több 100MB szed le egy win7-sp1 telepítés után.Amúgy meg egyre jobban szeretem a linuxot és ha már a tv kártyám is megfelelően fog működni a linux alatt akkor én váltok valahogy nem kezd nekem tetszeni ez az új ms hozzá állás.
-
oO7
őstag
válasz
mariomahmoud #20 üzenetére
ha meg 3 évente jön ki egy Vista->7 szintű "frissítés", akkor meg azon megy a sírás, hogy mi tartott ennyi ideig és amúgyis hogy van képük pénzt kérni ezért a "Service Pack-nyi frissítésért"... de amúgy még mindig 2 év az OS-ek frissítési ciklusa, csak közben kb az 1 éves szülinapjukra kapnak egy komolyabb "Service Pack-et"... tehát
- Windows 8 (új OS)
- Windows "Blue" (frissítés)
- Windows 9 (új OS)
- Windows "9+" (frissítés) (nemtudom annak mi a kódneve)
- Windows 10
- stb -
törölt tag
Mióta Ms kitalálta az ikon helyett az élöcsempét, na meg a widget helyett is, ha már képtelen volt azokat normálisan managelni korábban, azóta muszáj mindennek informatívnak lennie?
#5 Peterson_: mi baj volt a W2k-val? Szerintem az egyik legjobban sikerült MS termék sok évre visszamenöleg.
-
mariomahmoud
tag
100% ban egyet értek, évek óta használom, napi rendszerességgel a két os-t igazából, mind a kettőnek rengeteg hibája van, remélem a feleslegesn előre haladott nagy hardverfejlesztések helyett, hamarosan eljön a szoftverek felzárkóztatása is és egy igazán jól használható sé elegáns rendszer dob össze valaki... vagy majd jól összefogunk páran és megcsináljuk mi magunk!
-
Воланд
titán
válasz
Psychopeti #10 üzenetére
"nem kiforrott rendszer"
pont ezert jon a blue.
-
vicze
félisten
válasz
Gl4diator #16 üzenetére
Ja csak "ha" egy ""régi"" (1éves) HW-n a támogatás hiány miatt (HP) naponta szétfagy munka közben, addig neked se lenne túl jó véleményed róla.
Ha meg nem látod, hogy az irány a full "Metro", és idővel már a metroban lesznek olyan beállítások, amik a régi GUI-n nem akkor majd te fogsz sírni...
Mi a francnak kell külső program egyáltalán? -
Ugyan PC-t használok, de így is lehet rendesen használni a W8-at a csempéivel együtt, nem kell semmiféle start menüs heggesztés. Nekem már nem is hiányzik a start gomb.
-
vicze
félisten
iOS-en is így hívják ott 1 upgrade volt amikor a 4-es megjelent, a több csak update, ahogy Androidon is 1 upgrade volt a 3.0/4.0 váltásnál, a többi csak update.
Úgy látszik erre áll át a MS is, és egy update annyiból áll, hogy még több Metrós appot kapsz, és jó estben még fizethetsz is érte, mivel ugye ez új "OS".
-
oO7
őstag
válasz
Psychopeti #10 üzenetére
mert egy háttér aztán mennyivel informatívabb mint az élőcsempék
(amúgy 336x336-osak a csempék FYI)
-
furio
aktív tag
válasz
mariomahmoud #7 üzenetére
Egyetértek. Nem lenne senkinek semmi baja ezzel a katyvasztott kártyapakli fossal, ha lehetne old-school módba használni, merthogy magyarázza meg nekem Steve Ballmer mi a gyakorlati haszna ebből a ráerőltetett sz*r felületből egy fejlesztőnek, felhasználónak, vagy bárkinek is? Külsőleg is sokkal sz*r*bb lett a rendszer, botrányos ami az MSnél megy, innováció helyett visszafele, és ezt azért írom ilyen feszülten, mert nemrég vettem egy Samsung 9 Series Notebookot amin persze a Windows 8 van, és mivel muszáj legális rendszereket használni fejlesztőként, vehetek hozzá Windows 7 Licenset is.
Ez csak az ÉN véleményem. VÁRTAM nagyon a Windows 8-at, de botrány, ez 5 éves gyerekeknek való dedó rendszer. Az elvárható gyorsuláson kívül, minden funkció össze vissza van, ez az új IE is katasztrófa, nem ehhez van hozzászokva az ember, komolyan még Androidon is jobban szeretek böngészni mint ezen a csili-vili notebookon, pedig a hardverrel aztán végképp semmi bajom itt!
Vista, Windows 8 néven. Értitek, ilyet kijelenteni, azért nem átlátszóak az ablakok mint a Windows 7 esetében, mert az növelné az elhasznált akkumlátoridőt egy táblagépen. És az asztali PC-k? Ott is muszáj ezt a sz*r mega-ultra-brutál csupasz rendszert nézni?!?!
Ha nem lenne otthon egy második generációs Macbook Airem, akkor leírnám, hogy "jajj majd kipróbálom OSX-et, váltok rá" de az meg a másik katyvasz.
Sajnos parttalan vita ez saját magammal, az egyetlen nagy parám az, hogy ezt a fajta windows rendszert kell használjam 1-2 év múlva teljesen...
-
fairi
őstag
Ránk fogják ezt erőltetni, tetszik vagy nem, így fog kinézni és így kell megszokni ha windows-nál maradsz.
Sztük ez a jövő.... -
Gl4diator
tag
Elégedett vagyok a Win8-al, felőlem jöhet a Blue. A csempék nem érdekelnek PC-n, a start menüt megoldottam, és a csempés indítórészt elrejtettem külső programmal
-
Psychopeti
senior tag
Szerintem ezek a "csempék" még telefonon sem néznek ki jól( a jó hátterek helyett ezeket 48x48-as kockákat lehet csak látni
) nem hogy monitoron, de ők tudják.
Hogy on is legyek, szerintem korai lenne ezt kiadni hiszen a Win8 még nagyon friss, nem kiforrott rendszer.
lordfreyr: szerintük muszáj.
-
Rickazoid
addikt
Muszáj operációs rendszernek hívni egy feature pack-et?
-
oO7
őstag
válasz
mariomahmoud #7 üzenetére
ez nem egy új rendszer lesz, hanem egy "Service Pack"... csak nem annak hívják... ez egy frissítés lesz a Win8-ra... a Win9 majd jövőre jön
- ha hihetünk a pletykáknak
-
mariomahmoud
tag
Érdekes, ez az átvett politika, hogy évente adjunk ki operációs rendszert. 2 hónapon keresztül használtam a windows 8at, miután kedvezményesen meg lehetett vásárolni....szerintem nem jó az irány... ismétlem szerintem...
-
kengyel
nagyúr
Kezdenek megint a Vista érdemeire hajazni. Miért nem egy átdolgozott Win7 csinálnának. Sokkal több érdeklődőt csábítanának. A hetessel odatette ,de a nyolc,és a blue ........
-
Peterson_
addikt
-
bocsika
aktív tag
Ez egyre rosszabbul néz ki. Már várom mikor lesz annyira minimalista hogy csak morzekódos pöttyök lesznek. A windows 8 tetszik mert gyorsabb mint a 7 de ezt a részét csak be és kikapcsoláskor használom. Kipróbáltam de bődületesen lassú volt. Nem támogatott semmit. Minimális volt a beállíthatóság. A Microsoftos szolgáltatásokat kényszerítette volna rám.
-
oO7
őstag
- mini és óriás csempeméret
- a szivárvány teljes palettájáról lehet majd választani a háttérszínt és a kiemelésszínt
- "customize" mód a startképernyőn + az "All Programs" már csak egy húzás lesz (hasonlóan, mint WP-n)
- rengeteg beállítás átkerült a Metro-s Control Panelbe*
- 3 új kezdetleges állapotban lévő app is feltűnt: Calculator, Alarm, Sound Recorder
- IE 11 - tabszinkronizálás
- SkyDrive integráció - automatikus kép és videófeltöltés + rendszermentés
- új Snapped módok: fele-fele arányban is megoszthatják az appok a képernyőt, és több (maximum 4 ?) app is futhat egymás mellett
- a rendszer "feltúrásával" rátaláltak egy File Manager alkalmazásra is ami jelenleg nem elérhető**
- és még valszeg sok mindent kihagytam, csak most hirtelen a fontosabbakat megpróbáltam összeszedni* + ** - újabb bizonyítéka annak, hogy folyamatosan migrálják és építik le a desktop funkcionalitását...
és ez még csak egy "alpha" verzió...
-
hito
nagyúr
Ezmiez? Ki se hűlt a win8, már itt a következő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest