- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Hieronymus #49 üzenetére
Pontosan milyen mérgeket tartalmaz az a víz?
-
Hieronymus
veterán
Nem kell számolni.
A betegség neve vízmérgezés. Idevág a napszúrás néven elhíresült betegség is.Sportolás alatt vagy egyszerűen nyári kánikulában, az izzadás okán hatalmas a só és vízveszteség.
Ekkor a víz gyors pótlása csak izotóniás folyadékkal lehetséges. A csapvíz esetében sózni kell vizet.
A gyereket is akkor éri a napszórás általában, amikor hosszabb ideig nem tud inni, majd hagyják hogy tele igya magát.
A desztillált víz közvetlen ivása hasonló gondot okoz, mert a vízen kívül minden más hiányzik belőle. De sokkal effektívebb a sejtkárosító folyamat. -
válasz
Csabroncka #45 üzenetére
Pedig őszintén érdekelne, ha elmagyaráznád. Tényleg. Nem viccelek, őszintén szeretném.
Eddig mindenki lerázott pont úgy, mint te az előbb, hogy nem fogja elmagyarázni. Talán azért, mert nem is érti.Szóval ha te érted, akkor légyszíves magyarázd el! Sokan fognak okulni belőle, leginkább én.
Hogyan lehetséges az, hogy annak a 100 mg oldott ásványi anyagnak a hiánya, amit a csapvízzel egy nap alatt bevinnék a szervezetembe a desztvízzel meg nem, ekkora gondot okoz? Hiszen ha harapok egy falatot egy almából, akkor máris ennek a többszörösét vittem be.
Néha eszek rántottcsirkét krumplipürével, uborkasalátával, máskor meg marhalábszárpörköltet fejessalátával, és még sorolhatnám, lényeg, hogy dekagrammszámra viszem be a szervezetembe az ásványi anyagokat, mégis az a tized gramm hiányzik ennyire, amit a csapvízzel vinnék be?Hogyan lehetséges, hogy 10+ év ozmózisos tisztított víz ivás után még mindig életben vagyok (meg még sokszázezren a világon rajtam kívül)? Hogyhogy nem olvasni a napi többszáz halottról, aki az ásványi anyag hiányba halt bele, mert desztvizet vagy tisztított vizet (mindkettőnek nulla az ásványi anyag tartalma) ivott?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Csabroncka #45 üzenetére
"agresszív oldószer az ionmentes víz"
LOL. Az ioncserélt víz != desztillált víz. -
szipipeti
tag
valóban nem mos ki semmit a szervezetben... viszont hígítja, ami bent van... ergo: nem használ, hanem inkább árt...
Vidéki gyerekként, a csapvízben (felénk) korrekt tiszta karsztvíz fogyasztásához volt kiváltságom...
Mivel cirka 25 éve a főváros különböző kerületeiben élve tapasztaltam az eltérő fővárosi vízminőséget, teljes nyugalommal állapítottam meg (érzékszervi vizsgálattal), hogy a főváros jelentős részén messze jobb a vezetékes ivóvíz minősége és élvezeti értéke, mint Európa jelentős részén... (kb 15-18 országban vett minta érzékszervi tapasztalatra alapozva)...
A budapesti víz pont annyira klóros, mint bármerre az országban.
Adott esetben adagolnak további klórt a rendszerbe, de azt szigorúan csak abban az esetben, ha a hálózaton csőtörés volt, és a javított szakasz fertőtlenítése szükséges. Ilyenkor a "klóros vizet"" egy ponton elengedik a rendszerből (mosatás) és nem kerül a fogyasztókhoz... Egyébként ilyen esetekben szabványosított mintavételezés és a minta többszíntű vizsgálata és megőrzése van előírva...
Műanyagok:
Az egészről egy kérdésem van: a ruhád, cipőd használati tárgyaid miből vannak? -
Csabroncka
addikt
-
válasz
Csabroncka #43 üzenetére
Okés, számoljuk.
1L csapvízben van 300 mg ásványi anyag (aminek nagyrésze hidrogén karbonát meg kalcium oxid, ami meg végképp nem szól bele a sóháztartásba). Vagyis ha megiszok két liter vizet egy nap, akkor 600 mg ásványi anyaghoz jutok ezáltal, amiből kb. 100 mg a hasznos. Vagyis ennyivel kevesebbhez jutok hozzá, ha desztvizet iszok. Namost ez kb. annyi mintha véletlen berepül egy szúnyog a szádba és ijedtedben lenyeled.
Nem hiszem, hogy ettől borulna fel a sóháztartásom, tekintve, hogy egy átlagos emberi test (70-80kg), nagyságrendileg 50 liter vizet tartalmaz, benne kb. negyed kiló oldott sóval. Szóval ha az az egy tized gramm fogja felborítani, akkor elég nagy a baj... -
Csabroncka
addikt
Mondjuk egy meleg nyári napon, nagyobb mennyiség esetén összeomolhat a keringésed, izomgörcsöt kaphatsz, ne adj Isten infarktust.
Az oka egyszerű, összeomlik a szervezet só háztartása és ezzel együtt az ingerületátvitel.
Nem a napi 2-3 kávéról, vagy egy csésze teáról van szó. Aki naponta >3 literben issza az az életével játszik (vagy átb@sszák és nem desztillált vizet iszik)..
-
-
válasz
Csabroncka #40 üzenetére
Isszuk, isszuk, csak nem értjük, hogy mi vele a gond...
-
Hieronymus
veterán
"Abból is a szilva!"
Az is akkor, ha eperfa hordóban érlelték.
Mivel hozzáértőnek látszol, ha teheted kóstold meg a a bajor dízelt (Bayerwald Diesel)
A vér- és medvegyökér ízesítésű, 40 százalék alkoholtartalmú itóka.
Az első korty egyértelműen gázolaj ízre emlékeztet, de hamar meg lehet szeretni.Van egy ital, ami újradefiniálja a likőrökről alkotott fogalmat. A Waldprophet (Erdei próféta) 60 százalékos alkoholtartalmával emelkedik ki a hétköznapi likőrök sorából. A gyógy- és fűszernövényekből készült ital minden háztartás nélkülözhetetlen kelléke.
-
Apollyon
Korrektor
Űristen, miket olvasni itt.
A desztillált víz se nem halálos, se nem káros. Kémiailag tiszta H2O, semmi veszélyes nincs benne. Nem mos ki semmilyen táp- meg ásványi anyagot a szervezetből. Tessék már utánaolvasni kéremszépen.
Frenetikus, hogy 1-1 dologban az átlagember keresztbe lenyeli a sült baromságokat az egészséggel kapcsolatban, amivel egyébként meg csak akkor foglalkozik komolyabban amikor orvoshoz kell menni.
Bár a vidéki vizet nem ismerem, Budapesten a csapvíz olyan klóros, hogy gyakorlatilag ihatatlan, és ha nem is rövidtávon, de hosszútávon biztosan problémát fog ez okozni.
A desztillált víz egyébként nagyon is alkalmas fogyasztásra, pláne a 15. kerületben ahol olyan klóros a csapvíz, hogy gyakorlatilag már a csapból kifolyva is érezni a szagát. Biztos nagyon jó azt meginni.A palackozott ásványvízzel is van számos gondom, pl. hogy nem éppen a legjobb minőségű műanyagokban tárolják és árulják azt.
-
válasz
Hieronymus #35 üzenetére
Egyébként honnan jön ez, hogy a desztillált vizet nem szabad meginni? Többször említették már, de amikor rákérdezek, akkor csak ilyen általánosságokat kapok, hogy ezt mindenki "tudja", vagy nincs benne ásványi anyag és kioldja a szervezetből (LOL), de konkrét ellenőrizhető kísérleti tanulmányt még senki sem tudott mutatni.
Csak azért kérdem, mert én már több, mint 10 éve azt iszok (az ozmózisos víztisztító gyakorlatilag mindent kivesz a víz molekulákon kívül, kvázi desztvíz tisztaságú), és kutya bajom... -
Migráns
tag
Igyál tüzes vizet, drága aranyapám!
Fogyasztása sokkal szórakoztatóbb, klasszikusokkal jobb az íze, mint a pesti csapvíznek, ráadásul a jó töményből sokkal kevesebbet kell hazacipelni!
További komoly előnye,hogy kellő mennyiség elfogyasztása után az egész víz-problémahalmaz bagatellé válik.....
A tüzes víznél egy dologra kell nagyon odafigyelni : mindig legyen belőle otthon!!!
Régi csiligás vagyok a gyógyszeriparban, 1985.szeptember elsején kezdtem. Ez idő alatt ittam csapvizet, esővizet, ásványvizet, ioncserélt vizet, tüzivizet, Pi vizet, desztillált vizet, demivizet, királyvizet......de egyet kijelenthetek : legjobb a tüzes víz!!!! Abból is a szilva!
Nincs igazam,testvérkéim? Na ugye!!!!
Akkor egészségünkre!!
-
Hieronymus
veterán
Visszatérve a desztillált vízhez.
A desztillált víz némi revitalizálás után iható. Nem kell misztikus dologra gondolni.
A legfinomabb kávé desztillált vízzel készíthető. A kávéból kioldott íz anyagokat nem módosítja a víz.
A teákkal is lehet próbálkozni, bár a tea levelébő kevesebb ásványi anyagot lehet kioldani. ha tradicionális Matcha a tea, akkor nem szóltam. -
Csabroncka
addikt
válasz
CounterBoci #30 üzenetére
végére csak sikerült valakinek
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #25 üzenetére
A vízműtelep rendszerébe a szívóoldalon/nyomás nélküli részen kerül bele a levegő, ami utána ki sem tud jönni belőle a háztartások csapjáig. Közben nyomáson van, száguld a csövekben, tucatnyi szivattyún és nyomástartón, szelepen áthalad. Ez frankó kis mikrobubikat készít belőle és ez pezseg ki a vízből, a szagát a vízben lévő anyagok és a vízvezeték rendszer csöveinek anyaga adja.
Kint kell hagyni a pohárban 5 percre és tökéletes lesz.
Klórt már egyre kevesebb helyen használnak, de ahol igen ott is az első mintavevő pontnál ami a vízműtelepen belül van még mindig, már ott határérték alatt kell lennie. Ha tényleg klór maradna vissza a vízben azt nem inná meg senki, észre fogja venni a fuldokló krákogó köhögésroham közepette. -
törölt tag
Ha annyira kevés a folyadékbeviteled, hogy elájultál tőle, akkor nagyon keveset iszol és ezt cukros szörpökkel, gyümölcslevekkel stb. semmiképp ne pótold.
Desztvíz felejtős. A víztisztító gépek 90%-a is kamu, úgyhogy azokkal is csak óvatosan. Valami teákat kellene keresned, cukor nélkül elkészítve, de lehetőleg ne a legerősebb teákat ami a fokozott vízkiválasztással még több folyadékot kilök belőled.
Ételekből áttérhetnél a levesekre pl. -
CounterBoci
senior tag
válasz
Csabroncka #29 üzenetére
Perlátor az
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
ezt, gondolom, nem nekem szántad.
egyébként van még egy nyomós oka, hogy miért nem a klórgáz távozik a vízből. mert a modernebb vízmű telepeken nem klórral, hanem ózonnal fertőtlenítenek, ami pedig nincs benne a vízben, az nem távozik belőle.
-
Hieronymus
veterán
"tehát a vízvezetékhálózatba, amiben több atmoszféra nyomású víz mozog, be fog menni az egy atmoszféra nyomású levegő?"
Mert?
Nem tanultál kémiát?
http://www.kaviz.hu/tajekoztatas-a-vizminosegi-kifogasokkal-kapcsolatban.htmlA gyengébbek kedvéért kerestem egy videót, ahol klórgázt oldanak vízben.
https://www.youtube.com/watch?v=uAOg3saMcfk
Mint látható az oldott klórgáz színtelen.
Érdekes is lenne, ha fehérre színezné a vízet, mivel fehérítőszer. Az összes szerves színezőanyagot bontja. -
-
Stan648
tag
Ami alapból benne van az elvileg nem káros. De akvariszta esetén vízcserére a csapvizet minimum 24 órára szellőztetni kell egy kádba, hogy ne pusztítsa meg a biológiai szűrő baktérium kultúráját.
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #22 üzenetére
tehát a vízvezetékhálózatba, amiben több atmoszféra nyomású víz mozog, be fog menni az egy atmoszféra nyomású levegő? és nem az fog történni, hogy a hibás vezetéken sugárban spriccel a víz?
amikor ekkora marhaságokat leírtok, akkor nem csikarja a szemed a monitor?megfogod a kiskezeddel a csap végét. jól megcsavarod nyitó irányba. le fog jönni. van benne egy vagy két műanyagdarab, kis lyukakkal, terelő lemezekkel. az kever levegőt a vízbe. annak a buborékjait látod.
egyébként ezt a műveletet érdemes időnként megtenni, elég sok koszt ki lehet takarítani a csőből ezzel és ettől jelentősen javulhat a víz íze.
-
Hieronymus
veterán
válasz
t72killer #20 üzenetére
"de nem véletlen tűnnek el a fehér bubik a pohárból, ha 1 percig állni hagyjuk'
Nincs köze a klórhoz.
A vízvételi hely közelében hibás a vízvezeték vagy annak szerelvénye, esetleg a csatlakozásoknál képes levegőt szívni a folyó víz. Bernoulli volt aki felismerte és törvénybe foglalta a jelenséget.
A jelenség hasonló mint a következő linken látható videó mutat be.
https://www.youtube.com/watch?v=NrVVNAuj8HY -
válasz
Hieronymus #18 üzenetére
Nem mondom, hogy veszélyesen magas lenne a szint, de nem véletlen tűnnek el a fehér bubik a pohárból, ha 1 percig állni hagyjuk + az íze is más. szükség van rá az egész vezetékrendszerben, hogy ne bacikkal legyen tele az innivaló, de amikor az ember megissza már nem kell.
-
Én ozmózisos tisztítót használok már több, mint 10 éve. A csapvizet nem is tudom már meginni, olyan gusztustalan íze van.
Nem használok sóvisszapótlót sem, semmi értelme, egy falat almában van annyi ásványi anyag, mint egy köbméter vízben, szóval semmi jelentősége, hogy a víznek mennyi az ásványi anyag tartalma... -
Hieronymus
veterán
válasz
t72killer #15 üzenetére
"A pesti vízben rengeteg klór van pl - ettől sima pár perces levegőztetéssel meg lehet szabadulni...'
Nem gondolom, hogy így lenne. A közellátásba kerülő víz klórtartamát folyamatosan kell ellenőrizni az első fogyasztási pont előtt. Ha magas az klór szint azonnal be kell avatkozni.
-
A desztvíz gyakorlatilag halálos. Ez nem vicc. Mivel nincs benne semmi, kioldhatja a szervezetből azokat, amik vízben oldódnak. Többet árt, mint használ.
Mint írták már, minél gazdagabb egy víz, annál ízesebb.
Gyerekeim nem szeretik pl. az ausztriai vizet, túl lágy.
Idehaza karsztvíz van (Tatabányán ásványvz minőségű lé folyik a csapból, so xülye meg veszi a palackosat), azt jobban díjazzák. Igaz, a vízkő az hamar jön....
-
potassziumkáliumTöbbi stimmel
fúrt kútnál gondolom a sok nitráttól kell megszabadulni, az meg ahogy írod, fordított ozmózis
A pesti vízben rengeteg klór van pl - ettől sima pár perces levegőztetéssel meg lehet szabadulni (=nem közvetlen a csapból iszod, hanem először kancsót töltesz). Bár marad még mellékíz, gondolom a maradék trutyitól, aminek a kiölésére rakták bele a klórt.
-
Csabroncka
addikt
Ha rossz a csapvíz íze, akkor vegyél ásványvizet röviden ennyi! Az, hogy valaki kiszárad semmi köze ahhoz, hogy milyen csapvíz íze
-
futo001
senior tag
Desztillált víz: eszedbe se jusson, semmi hasznos nincs benne, hosszú távon káros is. Konteós badarság.
Tisztított víz: van 2 lehetőséged:
-Vannak szűrők amik kimondottan a víz ízét meghatározó dolgokat szűrik, ilyet elég könnyen be tudsz szerezni, nem is drága. Jó esetben 1db aktív szenes szűrő ami kell egy kijelölt csapra amit csak ivóvíz adagolásra használtok (így gazdaságos, minek szűrni a fűrdővizet).
-Ha komolyabbat akarsz akkor tudsz fordított ozmózisos szűrőt venni. Ebbe is sok konteós bele van bolondulva de te ne ülj fel a butaságaiknak, alapvetően a magyaroroszági csapvíznek nincs ilyen szűrőre szüksége. Ez a szűrő leginkább szennyezettebb víz tisztítására van. Ha mégis szeretnél ilyet, tudnod kell, hogy mindent kiszűr, azt is ami hasznos a szervezet számára így érdemes hozzá sózót is csatlakoztatni ami visszaold kálciumot, magnéziumot, potassziumot stb a tisztított vízbe. Ez a megoldás is egy saját ivóvízcsapot igényel, mivel a többit nincs értelme szűrni.Mindkét fenti megoldás aránylag alacsony karbantartást igényel. Vannak még a Brita szűrők, de ott a szűrőt gyakran kell cserélni.
Nekünk is fordított ozmózisos van, mivel nálunk nincs vezetékes víz csak fúrt kút. Nagyon jó a víz íze és nincs szaga. Mondjuk a kútvíz is tiszta, rendszeresen beviysgáltatjuk, de mivel legelők vannak a ház körül inkább szűrjük minthogy egyszercsak meglepetés érjen.
Ásványvizet ne vegyél, sokkal több hulladékot termel és drágább is hosszú távon.
-
oszi666
őstag
szóval az ilyen posztok fémjelzik azt, miért kellene legalább minimális óraszámban mindenkinek természettudományos tárgyakat tanulnia középiskolában
-
A desztillált víz nagy mennyiségben nem nyerő az ásványi sók hiánya miatt, inkább víztisztító cuccost javasolnék.
-
domos
senior tag
Monster Rehab-ot kell tolni ha ilyen bajod van.
-
Picco
addikt
nekem a Brita bevalt otthonra, sokkal ihatobb lesz tole a viz.
amikor nem vagyok otthon, en sokaig "bobble" szen atereszto-szuros palackot hasznaltam, de tul nagy az ellenallas szamomra.
most felmegoldaskent olyan kulacsom van amibe van cserelheto passziv szuro, jobb lesz tole a viz ize de nem szur 100%. cserebe meg tudok inni 2dl vizet 2 sec alatt. -
CounterBoci
senior tag
Nem kell hőbörögni, ők csak a cikket írták, a vizsgálatokat nem ők végezték.
-
Szevam
senior tag
Jézusom!
Nehogy igyál desztvizet vagy tisztított vizet, megförmedsz tőle! Tessék alap kémiát tanulni!!!!!!!!
Először is legyél tisztában az alábbi fogalmakkal:
Hipertóniás oldat, hipotóniás oldat, ozmózis nyomás
Ami Neked kell:
Izotóniás oldat: izotóniás oldatról beszélünk, ha az oldat koncentrációja a sejt oldott anyag koncentrációjával megegyezik.
Célszerű izotóniás port venni, ha ennyire finnyás vagy. Ezt sok helyen megteheted.
-
nullpoint
őstag
Évek óta víztisztítót használok az ivóvízhez, pont azért hogy ne kelljen tonnaszámra az ásványvizet veszegetni.
Ami amúgyis pancsolt víz, legalábbis nem tudom elképzelni hogy akármilyen mélyről is egy állandó értékű ásványianyagtartalommal rendelkező víz jöjjön fel.
Amúgy is az ásványi anyagokat nem vízből kell megkapni hanem az ételből.
Vehetsz kancsót is, vagy egy sima csapra szerelhetőt és kész, nem kell százezreket költened rá.
Nekem ez van [link] , meg van teszkós szűrőkancsóm is( azt viheted magaddal ha nyaralni mész pl.) Ízre teljesen jó, a csapvíznél biztosan jobb, én az ásványviznek az ízét sem szeretem, de ez ízlés dolga, egyénenként változik.
Arra figyelni kell hogy a klór kiszűrése miatt kevesebb ideig áll el a víz, tehát egy kannát megtöltesz akkor ne egy hétig azt idd hanem cseréld benne a vizet. Főleg nyáron. (Az edényzet elmosása mindig alap természetesen.)
Ígyál rendesen. Mármint ne piát.
-
Ceree
senior tag
Nekunk van viztisztitonk itt Pesten. Alapvetoen ahogy fent is irtak, tok iztelen lesz tole a viz, en emiatt nem is nagyon szeretem: altalaban 1 resz 100%-os gyumolcslehez 2, 3 vagy 4 resz vizet szoktam rakni, es igy iszom.
Lehetoseg lenne emugy visszasozo patront venni hozza, azzal valamivel biztos javulna a helyzet.
Anyosomeknal, mamamnal videken viszont szeretem a csapvizet, Pesten nem laktam meg olyan helyen (pedig volt szerencsem ujepitesu hazhoz is), ahol nem undorral ittam volna a sima csapvizet, egyszeruen rossz az ize, az iztelen is sokkal jobb szerintem.
Mivel asvanyvizet mar elvbol nem veszunk, maradt ez a megoldas. Ez sem teljesen jo a dobozok halmozasa miatt, de fajlagosan joval kevesebb igy a szemet mint PET-bol lenne.
-
bambano
titán
ha meg tudod oldani, akkor újíttasd fel a vízvezetéket a lakásodban.
a vízvezetékben jó víz van, akkor romlik el, amikor beér a házba, mert ott már ócska a vezetékezés.
a desztillált vizet egyszer megihatod, ha a szomjhalált kell elkerülni, de tartós fogyasztásra alkalmatlan.
a palackozott és szűrt vizek gyengébb minőségűek, mint a csapvíz.szerintem is kezdj el teát inni, pl. gyümölcsteát, mert a víz forralása sokat tud dobni az ízén.
-
Feketelaszlo
senior tag
Desztillált víz hűtő/fűtő rendszerekbe, laboranalitikai eszközökbe illetve vízkőmentes tisztításra való, nem emberi fogyasztásra. Akkor már inkább ballonos víz vagy átforralt csapvíz.
Egyébként ha tartós fogyasztásra nem is alkalmas, próbaként ihatsz (mármint amit saját magadnak desztilláltál, az ipari felhasználásra szánt desztvízbe ne igyál bele!), de nem mindenki tudja lenyelni, van aki egy korty után kiköpi. -
lev258
veterán
A víz ízét (igen, van a hegyi pataknak is) elsősorban a benne található sók, ásványi anyagok adják. A desztillált víz ilyen értelemben a jó íz egy részét is elveszíti. Ami viszont nagyobb baj, hogy a desztillált vízből hiányoznak a szervezet számára fontos dolgok, így az ájulásos tüneteken nem fog enyhíteni nagy mennyiségben sem. A szűrők, tisztítók esetén szintén az a kérdés, mit szednek még ki belőle a számodra rossz ízt okozó tényezőkön kívül. És persze oda kell figyelni az eszköz rendszeres tisztítására is, mert baktériumok és gombák melegágyává válhat.
-
Gdi
senior tag
Vegyél szörpöt, teafiltert, és limonádéhoz cuccot.
Szűrt vizekkel az a gond, hogy az ásványi-anyag bevitelről külön kell mellé gondoskodni, szóval vehetsz 20 féle pezsgőtabit is (vagy elmélyedhetsz a gasztroenterológiában is, hogy megfelelő étrended legyen mellé).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok!Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy van-e valakinek tapasztalata tisztított víz vagy desztillált...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest