Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FFairlane
csendes tag
Sziasztok!
Nekem volt lehetőségem megkóstolni az eredeti cikkből pár dolgot (főleg a sütiket), és állíthatom, hogy valami fenomenális volt minden
A kalács, a méteres, a diós süti, minden 
Biztattam e=mc2 kollégát, hogy a szilveszteri menüről is gyártson cikket, mert amit a malacsülttel műveltek... Valami fergeteges volt

BÚÉK mindenkinek utólag is

-
vittorio7
őstag
Hát szépen elmúlt a Karácsony...
-
-
szab.tam
nagyúr
tegnap készítettem egy 5 adagos, instant halászlét.
előregyártott, (sűrítmény + kocka), alapokból, mirelit halfiléből. stb.
tesco-ban jártam, szirt-szart összevásároltam.
de kb. csak 35-40 perc volt a főzés. tésztával, krumplival, hallal.
fényképek megvannak, és igen jó lett, 2 napig ezt zabáltam, +1 adag lefagyasztva.
recept később...
-
a két sütemény, a bejgli és a másik, természetesen nem kalács, egyrészt azért, mert a kalácstészta sokkal édesebb, másrészt sokkal lazábbra kelesztik.
töltöttkáposztába meg nem szokás (ennyi) paradicsomlevet rakni.
-
djgeg
őstag
Hmmm
nyamm

-
szab.tam
nagyúr
megérdeztem Kalandor kollégát, (házigazdász), hátha összeütünk valamit...

(akár ki is nőhetné magát egy kaja + életmód lapnak is a lapcsaládban. antinorbi... )

1x egy filben láttam, hallottam ezt a szöveget. valahogy így szólt:
- tudod mi a koleszterin?
- ???
- az az az izé, ami az ételek ízét adja....
-
szab.tam
nagyúr

nem is tudtam, hogy van már hasonló.
de elég halott a topikja... -
e=mc²
őstag
Ha esetleg megirod onallo cikkent/blogbejegyzeskent, akkor akar a PH! hivatalos receptgyujtemenyebe is bekerulhet.
-
dragonfx
veterán
válasz
Jeanne d'Arc
üzenetére
na igen

látom elég sokan adtak az érzésnek....
a ph.s gazstróba benen avgyok lenne is pár kép egyből feldobni.
szerintem a hekk és a tőkehal totál okés.na mega riomare.aki szálkanélküli megoldást akar.én is utálom a normál halat egy értelmeset nem lehet beleharapni.
pamngasiut eddig se vettem ezután se fogok miután a cikkeket olvastam. -
szab.tam
nagyúr
kéne valami jó kis ph-s gasztro eszmecsere topic.
nemrég el kezdtem gyűjtögetni a képeket néhány főzésemről.
érdemes lenne némi eszmecsere, hátha tudunk jó ötleteket nyerni egymástól.mert némely kockák is tudnak főzni, nemcsak a pizzarendelés a tudományuk....
csak 2 pl.
fokhagymás, kápiás, répás karaj, petrezselymes rizzsel.
(most már lisztes szűzérmével készítem.)
0.25-ös dobozokban jól fagyasztható.
óriás kagylótésztába töltött, "carbonara típusú" szósz.
sorrendben: bacon, füstölt-főtt tarja, zöldpalrika, reszelt sárgarépa, póréhagyma a zöldjével, cukkini, füstölt krém és kockázott sajt, tejszín.
fűszerek: só, őrölt színes bors, kapor, sok petrezselyem, lestyán,
tálaláskor reszelt parmezán.
folyamtképek egy régebbi verzióról készültek, de itt a legújabbról a végeredmény:a régebbit sült mellkockákkal készítettem, de tarjával jobb.
ez a szósz is jól fagyasztható.
[ Módosította: bnss ]
-
Drone86
tag
A hekket én nem mondanám trágya halnak, azért mert olcsó még nem kell lenézni. Számomra a ponty és társai értékelhetetlenek, a szálka mellett a pocsolya iz ami zavar bennük.
A pangasiusnak elég rossz a sajtója, de ott ugye az olcsó az amitől óvakodni kell, szeméten nevelt, antibiotikumokkal kezelt "halgyárból" származnak. Ugyanakkor lehet kapni majdnem kétszer annyiért friss pangasiust is, az semmivel sem rosszabb, mint a többi hasonló árkategóriájú hal.
Nálam az új hazai kedvenc a pisztráng, de ott is bele lehet futni gyengébb minőségűbe. (a múltkor egyszerre sütöttem két különböző forrásból származó pisztrángot, ég és föld volt a kettő :S )
Fogas még ami itthoni és jó minőségű, a balatoni köröket ver a viktória tavira...
-
batai15
félisten
Huha jó kaják! mondjuk még ott töltött pulyka dagadó stb na ezek is nagyon finomak! jövőre valamit ezekből is kipróbálok!
igaz nem karácsonyi, de a tepsi füles, vagy borba főt nyuszi is nagyon jó! -
Jó lett.

Én már nem is idegesítem magamat a kalórián... Amennyit mi ettünk az eszméletlen.
-
dragonfx
veterán
húsleves, babgulyás, töltött káposzta, hekk"pörkölt" krumplisalátával,stefánia vagdalt, bejgli, pápaszem,zserbó,kokusztekercs...ez így 4 napig különféle kombinációkban elég szerintem.....napi 3x.
....ugy érzem a tömegnövelés megvolt.
....a kacsát nem szeretem de lehetett volna... a fantaszelet most kimaradt.de ismerős szeretős. -
schawo
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ez így van, de idén elhatároztam, hogy szakítok a szokásokkal, legyen idén kicsit más és különleges, stílusában mégis hagyományos a karácsonyi menü. (töltött kápszta helyett székely káposzta, kacsa helyett vad, csirkeleves helyett fácánleves) Osztatlan siker volt.
Viszont a halászlé szent és sérthetetlen. 
-
BoB
veterán
Hehh minden évben van bejgli de senki sem eszik belőle

-
rayoliviero
veterán
Fácánleves, szarvasbélszínsült aszalt szilva mártással, krokettel.
Komoly kaja, én is nagyon szeretem a vadat.
Amit Te ettél, azon kívül az őzet áfonya mártással és krokettel, vaddisznó pörköltet, vadnyúl pástétomot is nagyon szeretem.De ezeket mi nem karácsonykor szoktuk, karácsonykor kb. hasonlót, mint a cikkben is van.
-
Halászlé hol maradt?

Rántott ponty?Izgatott lennék ha nem lenne karácsonykor.
-
e=mc²
őstag
Az Eros Pistat csak en fogyasztom itthon, egyebkent van jo par fele szaritott csipospaprika is. Bors pedig van kello mennyisegu a levesben.
A hekket en nem gondolom szemetnek, es mivel a fo kitetel az volt, hogy "szalkamentes" hal legyen, igy ez lett. Szemely szerint en jobban orultem volna tonhalnak, vagy mondjuk harcsanak, iden ezt dobta a gep.
-
Hú. Ez a cikk nagyon tetszett.
Amit megkritizálnék, avagy "miért nem 100%-os"
:
- 1% levonás a húslevesbe rakott erős pista miatt, mert az könnyen korrigálható. Én inkább őrölt borsot javasolnék hozzá.
- 10% levonás a hekk miatt! Az egy szemét. A szemetet ne terjesszétek. Legyen ponty, harcsa, süllő, kecsege, csak ne hekk. Amellett, hogy nem is őshonos hazai hal, ráadásul tényleg hulladék kategória a fentiek mellett.Igazából a hekk miatt többet vontam volna le (az nagyon felbosszantott) de a lila káposztás kacsa és a saláta pluszos lett

-
mrhyper
csendes tag
Abszolute vállalható a menü, viszont azt a hekk baromságot felejtse már el mindenki, olyan, mint a pangasius filé, egy trágya "hal" mindkettő!
Ha már annyira gond a szálka, akkor tudom ajánlani a süllőt rántva. Drágább, de össze sem hasonlítható az előző kettővel..vagy olcsóbban a ponty halfilé, bőr nélkül, az is nagyon finom! -
schawo
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Jó részének én voltam az elkövetője.

-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem semmi bajom a zsírral, csak jól kell társítani a fogásokat meg a köreteket.

Nekem inkább azzal van gondom ha túl sok lassan emészthető étel kerül egyetlen étkezésbe. Aztán ha ennek tetejébe a nagyanyád szolgálja fel és úgy töm vele mint a libát, akkor aznap már lefeküdni sem érdemes este.

-
schawo
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ó, az én listámon csak a székelykáposzta zsíros valamennyire, minden más szinte teljesen zsírmentes. Meglepően "fitnesszre" sikerült az idei karácsonyi menü.

-
Stauffenberg
nagyúr
Na az ilyenek miatt utálom a karácsonyi ebédeket-vacsorákat. Imádom egyébként a jó zsíros cupákos oldalast párolt lila káposztával, de amikor az ember csak zsíros húst eszik zsíros hússal, rá pedig leküldi a legkeményebb köreteket, akkor elkerülhetetlen az émelygős gyomorégés...

-
Stauffenberg
nagyúr
Akkor egy kis ízelítő abból, hogy én miket tartok a karácsony ászának.
A látszólag nem összeillő fogások csak annak köszönhetők, hogy előfordulhatnak a társaságban nem húsevők meg olyanok is akik amúgy is mindent összezabálnak ami eléjük kerül. 
Előétel:
- Csontvelő pirítóson
- Kacsamáj zsírjában almaszósszal
- Sajttál, pirított dióval és almaecetes rukkola salátávalLeves:
- Csontvelő leves
- Fahéjas-vaníliás almalevesFőétel:
- Lazac citromkarikával és vajon megfuttatott zöldség körettel
- Fokhagymás tejben pácolt pulykamell birsalmás-áfonyás mártással
- Grillezett zöldséges lasagneDesszert:
- A szokásos: Bejgli, mézes zserbó, pogácsa, stb
- Csokoládé mousse, vanília fagyival és gyümölcs kompóttal
- Forralt borMeg persze a megfelelően válogatott borok a fogásokhoz. Ráadásul ha az ember értelmesen csinálja és nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy (a legtöbb vendég egyébként is értékeli, ha a szokásokkal ellentétben nem tömöd őket gyomorégésig), akkor nem is kell komolyabb költségekbe verned magad, mint amikor 15 kiló csirkéből csinálsz annyi kaját, hogy nem győzöd csomagolni a távozó vendégeknek, hogy vigyék haza mert csak rád rohadna.
-
törölt tag
Húsleves tyúkból, halászlé vegyesen ponty, kárász, keszeg az alap és szürke harcsa szeletekből.
Rántott-hal ponty és szürke harcsa szeletekből.
Tömött kacsa májával együtt párolt káposztával és zsírban sült krumplival.
-
törölt tag
Köszönöm a cikket!

Már a képeket elnézve is megjött az étvágyam..

-
schawo
titán
Hmm, méteres kalács, ez az ünnepi sütemények királya

-
mrhitoshi
veterán
Ez nem késett kicsit el ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként Szenteste narancsos kacsát ettem, kicsit másképpen elkészítve, de isteni volt.

-
Hát én nem említeném hogy mi volt az étlap, mert rosszul vagyok már az evéstől...

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Temu
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A kalács, a méteres, a diós süti, minden
Hurka kolbász rulez

Főzős kocka topikot (de inkább tényleg egy Gastro topikot ha nincs még. Kaja Pia élet. ! 

Amit Te ettél, azon kívül az őzet áfonya mártással és krokettel, vaddisznó pörköltet, vadnyúl pástétomot is nagyon szeretem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)