2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Karácsonyi étlap

A téli forgatagban bizonyára sokunk fejében megfordult már, hogy mi is legyen az asztalon karácsonykor?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A téli forgatagban bizonyára sokunk fejében megfordult már, hogy vajon mi is legyen az asztalon karácsonykor.

Vannak, akik hagyományosan, minden évben ugyanazt készítik el, ettől a menütől soha el nem térnek. Vannak, akik fejlesztik gasztronómiai készségüket az ételeken és kipróbálnak valami újat. Belecsempésznek különlegességeket, olyan megoldásokat, melyeket esetleg máskor nem, mert ez egy remek alkalom a megszokottól eltérő, kreativitást és gondolkodást fejlesztő ételek előállítására.
Sokaknak elegük van az egész éves gürcölésből és most azt mondják, hogy hagyjátok békén őket, most pihenésre vágynak. Így megrendelik éttermekből, kifőzdékből, esetleg rokontól az ételt.

Természetesen nem is mindenkire vonatkozik a fentebbi felsorolás, hiszen különbözőek vagyunk, változunk, formálódunk. Azért nagy általánosságban elmondható, hogy a jellemző étrend az ünnepek tájékán a hagyományos vonal, a minden évben ugyanaz, csak egy kicsit még jobban. Ebben az írásomban szeretném megosztani veletek, hogy ez nálunk miként alakul.

A felsorolt ételek és sütemények lehet, hogy egy ünnep alkalmával (még ha többnapos is) soknak tűnhet, de azt azért hozzá kell tenni, hogy négy nap alatt itthon négyen fogjuk fogyasztani, valamint a sütemények jó részét látogatások alkalmával fogjuk a nagyközönség elé tárni, hogy bezsebeljük az év cukrásza díjat ismét. :)

Reményeink szerint kedvet fogtok kapni ahhoz, hogy elkezdjetek alkotni, vagy csak egy kis desszert után nézzetek, netán ha megéheztetek a képek láttán, akkor már elértük a célunk. Sütésre fel és kedves egészségetekre!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.