- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
holmes1975
csendes tag
Üdv
Én ilyet vettem a napokban.:
Trotec TTK 25 E
Bekapcsolás után, 15-20 perccel már hallani lehetett, hogy a pára csorog a tartályba.
67%-ról 54-re 7 óra alatt levitte a páratartalmat, és tele is lett a ~2 literes tartálya.
Hogy hangos-e? Én aludtam melette, a tartályba csorgó víz hangosabb volt mint a gép
Na, ez a hét is gyorsan elment.... Mondta Hófehérke, és elment aludni.
-
tthom
senior tag
80m2, de az, hogy mennyit megy, sok mindentől függ. Kinnti páratartalom, kinnti hőmérséklet, bennti hőmérséklet, életvitel.. Szóval ezt nem lehet megjósolni. Mi egész nap itthon vagyunk, ezért nálunk úgy van, hogy este benyomom olyan 70% körül, akkor reggelre leviszi 60% körülje és tele lesz a tartály. De nem kapcsolom be naponta, csak ha már érezni, hogy nyirkos a levegő, meg nem tudunk eleget szellőztetni a füst miatt.
De kicsi teljesítményűt nem érdemes venni, ALDI/LIDL-ben is szoktak lenni akcióban 40e körül, bár nem tudom mostanában volt-e. Mondjuk nekem lassan elkészül remélem "ismét" a központi szellőző, akkor talán kiváltom azzal.
Azért nem nagyon van Mideán kívül, mert ez kerül elfogadható összegbe.. Azért el lehet szállni árakkal rendesen..
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"Ezt úgy kell elképzelni, hogy napi 6-8 órát megy nálatok a gép folyamatos 300-400W fogyasztással?"
Durván igen, de azért mégsem. : )
Tavaly már átálltunk a kétnaponta bekapcsolásra. De így azért 2 hét alatt lesz penész a falakon és akkor Savo-val leírtjuk az egészet. Így takarékoskodunk.
Igazából a nappaliban megy csak és akkor mikor elmegyek aludni. Ez olyan este 11 és hajnali 1 között ingadozik. És reggel 6-kor meg kelünk. Tehát kb 5-7 órát megy, mikor hogy. És alap fokozaton. Tehát "csak" kb 300W-ot fogyaszt. Szal igen. Megdobja a villanyszámlát a téli hónapokban. 6 fok alatt szükség van rá.A fűtöd vele a lakást relatív. Mert első körben felmelegíti a levegőt, aztán egy hűtött felületen lecsapatja belőle a párát.
Én szoktam úgy, hogy a közelében lévő radiátort megnyitom maxra. És akkor bizony kellemes meleg lesz reggel mikor felkelünk.Az tény, hogy hangos. Nem tudsz mit csinálni, mert egyrészt van benne egy kompresszor - ami a hűtött felületnek kell - másrészt meg a hatékonysága ezen és a levegőcserén múlik. Ugye szívja be a párás levegőt és nyomja ki a párátlanítottat. Ehhez meg pörgetni kell egy ventillátort.... Ami zajjal jár így is úgy is... A halkabb, az szinte minden esetben kevésbé hatékony is.
Ezért van az, hogy mi a nappaliban nyomatjuk. Ott a legdurvább, meg a háló. Ott annyira nem vészes, de nyilván alvás közben elviselhetetlen... Tehát azt ne gondold, hogy fogsz tudni egy szobában aludni vele. Felejtős. Még egy jóval halkabbal se fogsz tudni...
Amúgy nálunk a nappali meg a konyha egybe van nyitva. Így olyan 28-30m2 lehet a terület.50%-ra van beállítva. De mikor most nemrég bekapcsoltam pl 90-ről indult. Most már 70 környékén jár, odáig gyorsan leviszi... Onnantól viszont órák kérdése az 50%. Aztán azt tartja. Kicsit leáll. Mondjuk 10 percre, aztán újraindul 10-20-30 percig. És így tovább.
"Vannak olyan pontok, ahol a párátlanító ellenére vizesedés, penészedés van?"
Csak ott, ahol nem megy a párátlanító. Pl a hálószoba.
"A ti Mideátokat nem lehet viszonylag halkra beállítani?"
Hát ez relatív. Én azt mondom, hogy napközben is be lehet kapcsolni. Mert el lehet lenni mellette. Megy a tévé, beszélgetünk, mozgás van stb... úgy nem gond. De estére biztos, hogy nem lehet egy helyiségben megmaradni vele.
2 fokozat van. Nyilván az alapról beszélek. De a 2-es fokozat is csak feltolja a venti sebességét. Annak van egy kis plusz hangja...Amúgy nem is lenne olyan hangos, ha rendesen meglenne csinálva. Igazából csak a rezonancia ami durva. De próbáltam szétszedni és csillapítani, de esélytelen. Eléggé össze van rakva, ki van találva. Újra kéne gondolni az egészet és alapvető pontokon rezgéscsillapítást kitalálni plusz hangszigetelő burkolatot neki...
@anjani182:
A légkondival vigyázz. mi is gondoltunk rá. Aztán utána olvastam, és kiderült, hogy a párátlanítási funkciója 0 fok alatt gyakorlatilag hatástalan, illetve rendkívül pazarló.
Ugye, ahogy előbb is írtam, első körben felmelegíti a pártás levegőt majd lehűti. Tehát minél hidegebb van kint ez annál nehezebb...
Az a gond, hogy szellőzőnyílás nekünk is van az ablakokon gyárilag, de semmire nem megyünk vele. Nulla. Amikor brutális szél van, akkor van értelme... Mert akkor tényleg mozog a levegő és az látható is a párában... kevesebb. De normál körülmények között nulla hatása van. -
marositech
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest