Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Amúgy, csucsuka, le vagy maradva, de nagyon.
Nem kevés szerepem volt abban, hogy a magyar közéletben (és itt ugye a döntő értelmiségre kell gondolni) egyfajta paradigmaváltás történt a zsidókérdésben az utóbbi kábé 20 évben. (Ez szépen látszott a Jobbikon is, pölö.)
A lényeg, hogy nem általában a zsidókkal van baj, hanem a destruktív elemekkel, akiket esz a fene (tán az ördög bújt beléjük), hogy az emberiséget, meg úgy általában ezt a kék bolygót tönkre tegyék, tropára vágják. Ezt kell megakadályozni, ez a fő csapásirány! A többi emellett eltörpül.Éérted?!
-
LámaZ
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
OK, nem gyermeteg vagy, hanem buta, aki képtelen elvontan gondolkodni.
Igen, azt írtam, hogy gyíkemberek pedig léteznek, értve ez alatt a rossz embereket. Pá! -
LámaZ
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
„Szerinted a halember hülyeség, de gyíkemberek léteznek”
Ne légy gyermeteg!
Gyíkember legfeljebb átvitt értelemben létezik. Nem fogok mindent a szádba rágni! -
Qru
MODERÁTOR
Felhívom a figyelmetek, hogy politizálni csak a politika topikban lehet. Mellőzétek itt a politikát a továbbiakban!
-
idegen lény
addikt
Szerintem próbáljunk visszakanyarodni a politikától a tudományhoz.
Szerinted a halember hülyeség, de gyíkemberek léteznek. Pedig egyikre sincs tudományos bizonyíték. Ezen az alapon ez a halember, amit állítólag egy vietnami halász talált, ugyanúgy lehet valóságos. Úgy tanultam, hogy a zigóta átmegy az evolúciós szakaszokon. Szerintem ezekben egyes sejtek, szövetek akár meg is ragadhatnak, ez lehet a magyarázat az úszóhártyás kezű emberekre. Nevezetes halemberek: [link] [link]
Sajnos a tudósok hozzáállása ezekhez a meg nem magyarázott jelenségekhez, amikből rengeteg van, általában cinikus, lekezelő, fölényes, ami szerintem a tanult tudományukon kívül, a hatalmas egójukból és a lejáratódástól való félelmükből fakad, ami valóban egzisztenciális gondokat okozhat nekik, ezért megértem. Sokkal egyszerűbb, ha egyszerűen nem veszik figyelembe az éppen aktuálisan elfogadott tudománynak ellentmondó dolgokat. Mint például a perui ica köveket, amik egyértelműen ellentmondanak az ősgyíkok az ember megjelenése előtti 65 millió éves kihalásának. A tudósok struccpolitikája, hogy egyszerűen nem vesznek ezekről tudomást, úgy csinálnak, mintha nem is léteznének, hiszen ellentmondanak a TUDOMÁNYnak, csak tovább erősítik a konteók terjedését. Én elvárnám a tudósoktól az ismeretterjesztést, mert ugyan kinek lenne a feladata ez, ha nem nekik, és hogy tudományos alapon ellenőrizzék ezeknek a leleteknek az eredetiségét, mert ha ezek eredetiek, akkor át kell írni a tankönyveket, de akár még az ősgyíkok kihalási elméleteit is.
-
LámaZ
addikt
Te, hagyjál már a megtéveszteni akaró propagandáddal!
Ti mit tettetek?
Vegyük példának a fészekrakó programot. A célotok az volt ezzel, hogy megszüntetitek a cigányok szegregációját, és zavaros, tébolyodott elmétekben ezt úgy képzeltétek el, hogy a cigány putrikból kitelepítitek az embereket a szerintetek őket utáló magyar lakosság közé. Most tekintsünk el attól, hogy mi értelme van embercsoportokat olyan másik embercsoportokkal összevegyíteni, akik nem férnek meg egymással (ez az elméleti alap, az ideológia marhasága, ugye), nézzük inkább a következményeket!● Az erre szánt pénzek egy részét a most fanyalgó, ajakbiggyesztő, intrikáló, mocskolódó ellenzék, a lipsibolsik, holdudvarába tartozó ügyeskedők (ügyvédek, jogvédők, kisebbségi képviselők és egyéb állatfajták) egyszerűen ellopták. Több száz per volt/van ezzel kapcsolatban (lásd pl. a miskolci Avas lakótelepet!).
● Ami lakótelepi lakást mégis megkaptak a cigányok, azt rövidesen tönkretették, elpusztították, és nemcsak a lakást, hanem a környezetüket, egész lakótelepeket is. Antiszociális viselkedés, rongálás, garázdaság, bűnözés... lehet sorolni. Integráció helyett még nagyobb gyűlölet lett, és ugye ott vannak a gazdasági károk is.Ahelyett, hogy a libsik célcsoportja a problémás közösségek lennének, őkelmék folyamatosan diszkriminációról nyivognak, de eme diszkrimináció okainak megszüntetése érdekében egy szalmaszálat nem tesznek odébb, másoktól várják a feladat elvégzését, másokra lőcsölik a problémákat - ők csak tetszelegnek a jótevő szerepében, és persze csalnak, lopnak, sikkasztanak emellett. Büdös nekik a munka!
Amúgy, a romák integrációja terén valós, kézzelfogható és tartós eredményeket eddig kizárólag a közfoglalkoztatás hozott (amit ugye az annyira szidott Fidesz-KDNP indított el, és folytat ma is), na és persze a szintén annyira szidott keresztény egyházak munkálkodása. Egyetlen lipsi intézmény vagy alapítvány sem tudott eredményt elérni, az általuk indított kezdeményezések rendre befuccsolnak (ők, a lipsik persze gazdagodnak közben), mert ugye, például, az iskolákat a felkaroltjaik tönkre cseszik (pl. Gandhi iskola), vagy azokban mindenféle elítélendő (pl. pedofil cselekmények, ld. a Buratinó iskolát - miközben a lipsik, ugye, habzó szájjal a keresztény papokat támadják) zajlik.
Képmutatás és aljasság – ez a neved libsibolsizmus!
Távozz tőlem, sátán! -
atee_13
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
És azt se felejtsük el, hogy a plakát kampány és társai (nem számoltam ki forintra pontosan ugyan) de közelítenek a 100 MILLIÁRD-hoz. A 127 ezer forint/méteres drótkerítés amit felemelnek és 10 esével szaladgálnak át alatta. De vannak akik bele se gondolnak, hogy a kórházak kb összedőlnek a közel 400 ft os benzinért kátyús még a fizetős autópálya is, hogy gyakorlatilag nem épül semmi értelmes amit a közemberek is használhatnának meg még sorolhatnám naphosszig de a két varázsszó a "MIGRÁNCS" + "SOROS" ezzel le van tudva, hogy oda a jövő minden szempontból.
-
Realradical
őstag
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Köszönöm ezt én is tudom. Azért is írtam, hogy többek közt.
Van néhány nép a közelünkben akikkel hasonló hátterünk van és szerintem nem nagyon ragaszkodnak hozzánk
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Realradical
üzenetére
Azért ne keverjük az ok-okozati viszonyokat. A Magyar és a Lengyel nép nem azért van közeli viszonyban, mert a II. világháborúban menekülteket fogadtunk be, hanem azért fogadták őket ilyen jó szívvel, mert már korábban is jó kapcsolatok voltak a két nép között. Lengyelországnak volt magyar királya, magyarországnak volt lengyel királya, 48-ban harcoltak lengyelek az oldalunkon, meg ilyesmi. Kicsit régebbi történet 1939-nél. De ez már tényleg nagyon off.
-
LámaZ
addikt
Ja, hülyéskedjünk el mindent!
-
idegen lény
addikt
válasz
Realradical
üzenetére
De hát nem fogadtunk be senkit!
Ja, de mégis. Valahogy letelepedtek, ki tudja hogyan. Pedig mi nem engedtünk be senkit. Érthetetlen! 
-
Realradical
őstag
Húsba vág nagyon. Főleg,hogy máshol sokkal színesebb társadalmom sokkal eredményesebben tud működni, mint Agyarországon.
Megetted az ellenségteremtő propagandát, meg a kékplakátokat. Amúgy biztos vagyok benne, hogy az az 1300 ember fogja romba dönteni az országot akit be kellett fogadni. Főleg, hogy 75%-uk szerintem le is lépett már régen jobb helyekre
Amúgy a Lengyel-Magyar barátság alapjait ismered? Menekülteket fogadtunk be többek közt a világháborúban.
-
LámaZ
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Nálad is bekattan, amikor pl. elkezdesz lakást keresgélni a vásárláshoz, főleg, ha gyereked is van.
Most is jól szét kell nézni, mert az őslakos migráncsokkal is rengeteg a gond. Ha meg betelepülne ide is pár millió szerecsen, akkor aztán tízes szorzóval lehetne figyelembe venni a kockázatokat.
Te, ezek nem elvont dolgok, amikről szépelegve lehet társalogni a jól felépített libsi álomvilág mögül; ezek húsba vágó témák. -
-
LámaZ
addikt
Mihez viszonyítod a brutálisan sok keresetet?
Gondolom nem Gyuri bá'hoz.
Amúgy, pl. Bill Gates is brutálisan sokat keres azzal is, hogy túlárazottan adja a szoftvereit.
Aztán úgy próbál enyhíteni a lelkiismeretén, hogy a nyugati emberektől felhappolt pénzekből pár milliót kioszt az afrikai és egyéb III. világbeli szegényeknek. Akik aztán azt hiszik, hogy Európa és Észak-Amerika a Kánaán, és idejönnek a nyakunkra. Ha már rá lettek szoktatva az ingyen élésre.
Bonyolult ügy ez, nem lehet olyan lózungok alapján, amiket a hozzád hasonlók felmondanak, megérteni.
Gyíkemberek pedig vannak, ha nem is úgy, ahogy a Szicsin Zakariások, Lázár Bobok és Icke-ék leírják.
(Apropó, van az a loboncos fejű, őrült tekintetű fiatal, latinó beütésű srác, annak soha nem jut eszembe a neve.) -
Vesa
veterán
Az ágyat a hiszékeny, tanulatlan emberek vetették meg ezeknek a szélhámosoknak -akik egyébként brutálisan sokat keresnek ezzel a képtelen hazudozással-, és tartják jó melegen azóta is, folyamatosan. Utánpótlás bőven van, mivel hiszékeny emberből mindig sokkal több lesz, mint önállóan gondolkodni is képesből...
-
LámaZ
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Az írás nagyon jó.
Meg ez a sci-film is nagyon jó volt annó: Kedves ellenségem. Igazából, az ilyen remek alkotások vetették meg az ágyat Icke-éknak. -
atee_13
őstag
Ez a gyíkemberezés nem a Marvel Skrull sztorija? Még a sztori is ugyan az (ahogy a hozzászólásokból olvasom, mert nem foglalkoztam a gyíkemberekkel még a commedy centralos reklám után sem
).Marvel helyében tuti perelnék agyba főbe
-
Realradical
őstag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Ez frenetikus! Kösz az anyagért. Amikor elkezdtem nézni a műsort, megbillent a függöny. Szerintem már rohant is a gyíkember jelenteni, hogy felfedeztem az igazságot.
Kellene valami titkos kézfogás nekünk, hogy tudjuk hogy nem cseréltek ki minket az alakváltók. -
Cifu
félisten
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Szavakkal nem tudom leírni a reakciókat. Ezen a roppant magasröptő, meghatározó információkkal töltött, igen alapos és mélyenszántó szinten megpróbálkozok még is valamit összehozni:

-
Vesa
veterán
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Én is kérek abból az anyagból, amit szívsz!
-
LámaZ
addikt
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Tyütyike, te aztán villantottál itt.

-
TYÜTYI2006
tag
Az biztos, hogy mivel nagy a világegyetem, így nem csak a földön alakulhatott ki, értelmes élet. Sőt nem is kevés helyen élnek szerintem, a földön kívül. Pl az állítólagos holdra szállásnál, miért volt az, hogy azóta vissza sem mentek hivatalosan, illetve Armstrong miért mondott olyasmit kb a kiszállás után "Már itt vannak". Mi van a hold tulsó, sötét oldalán, a Mars rejtélyei is érdekesek. Csak pár érdekesség.
-
TYÜTYI2006
tag
-
TYÜTYI2006
tag
Pedig a Drábik (forrásokra is szokott hivatkozni), vagy a Bogár nagyon világosan beszél dolgokról. Azt én sem állítom, hogy a hüllős szerű elméletek igazak lennének, stb. De a háttérhatalom, illuminátusok, szabadkőművesek, stb, nagyon is valósak. A hihetetlen magazin is igen csak jó témákkal foglalkozik. Vagy éppen az enigmák műsor is. A Szeptember 11-edikie pedig robbantás miatt dőlt le. Nem sokkal előtte lettn rá az új tulajdonosnak nagy értékű biztosítása, illetve kellett a new world order tervhez (a későbbi arab tavaszhoz is).
Link
De a politikusok, rendszerek mögött is ez a háttérerő áll például 2. -
Vesa
veterán
Egyébként a témában -sötét/láthatatlan anyag tudományos értelmezése- ajánlom Dávid Gyula előadásának megtekintését!
-
Vesa
veterán
"Ha Gyuri bá mond valamit, az szentírás"
Szentírás biztos nem lesz, és tény is csak akkor, ha az állítása bizonyítható!
"ami meg a Szentírásban van, az nem az."
Amíg bizonyítást nem nyernek a benne foglalt állítások, addig pontosan így van.
A sötét anyag tényként van elfogadva, mert egyébként nem jön ki a darabszám,
Milyen darabszám?
A sötét anyag létezésére számos megfigyelés és mérés enged következtetni. Pl. az ezredforduló tájékán végzett méréssorozatokkal már megállapították, hogy az általunk látható anyagon kívül másfajta anyagnak is léteznie kell az univerzumban. Az általános relativitáselmélet által leírt gravitációs lencsehatás felhasználásával pedig sikerült feltérképezni a galaxisok és galaxishalmazok körül tömörülő sötét anyag eloszlását, vagyis itt megint nem arról beszélünk, hogy valaki a hasára ütött és csak úgy a semmire előállt egy elmélettel. Emögött rengeteg mérés, megfigyelés és kutatómunka van!"ugyanígy Isten létét is kezelhetem tényként, mert az is megmagyaráz mindent, összeáll az elmélet."
Személyesen kezelheti tényként bárki, ez szíve joga, mint ahogy azt is kezelheti annak, hogy 1+1=3, csak nem lesz igaza és tevedni fog! Egyebekben semmit nem magyaráz meg...A politeizmus idején is elhitték, hogy mindennek amit nem ismertek vagy amitől féltek, van egy istene. Gyorsan kreáltak is maguknak pár ezret belőle. De hol van az már ugye...
Viszont innentől nagyon OFF, lapozzunk szerintem!
-
LámaZ
addikt
Na, ja!
Ha Gyuri bá mond valamit, az szentírás, ami meg a Szentírásban van, az nem az.
A sötét anyag tényként van elfogadva, mert egyébként nem jön ki a darabszám, de ugyanígy Isten létét is kezelhetem tényként, mert az is megmagyaráz mindent, összeáll az elmélet. -
idegen lény
addikt
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Jó poén, bár nem ígért semmi ilyet.
-
Vesa
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Ha ez megtörténne, akkor lehetne vizsgálni! Én kifejezetten várom, hogy legyen valami kézzel fogható bizonyíték, amiből ki lehet indulni. De nem láttunk még semmit, maximum csak elbeszélésekben, ami így nem értékelhető többnek, mint pl. Piroska és a Farkas fantasztikus kalandjairól szóló mesék.
Mondok egy példát: Ezós Józsika állítja, hogy az élelmiszerek rendelkeznek egy bizonyos olyan "energiával", melynek az egészségre gyakorolt egyértelmű hatásai vannak. Józsika állítja, hogy egy réz pálca segítségével ki tudja mérni ezt az energiát. Ez eddig nem több mesénél. De szerencsére ott van nekünk a kettős vak kísérleti eljárás, amivel kétséget kizáróan bizonyítani tudjuk, hogy Józsika igazat beszél, vagy ismét csak egy szélhámossal van dolgunk.
Nem írom le a kettős van kísérlet pontosn menetét, a neten megtalálod. A lényeg az, hogy elvégezték ezt a kísérletet, és csúfos eredménnyel zárult. Józsika gyakorlatilag egy dobókocka véletlenszerű randomitását produkálta, nemhogy 100%-ban nem volt képes hozni és megismételni a mért eredményt, de még csak felé sem billent el a statisztikai arány! Ha Józsika igazat beszélne, akkor minden esetben ugyanazt az eredményt kellett volna produkálnia! Tehát bizonyítottuk, hogy Józsika hazudik! Sem csodáról nincs szó, sem mítikus energiákról...arról meg végképp nincs, hogy bármit képes volna kimérni egy meghajlított rázpálca segítségével.
Ennek ellenére emberek ezrei mai napig meg vannak győződve arról, hogy Józsika igazat beszél. Mert nem a tények és a valóság érdeklik őket, hanem a saját hiteüket akarják mindeáron, azzal pedig nem akarnak szembenézni, hogy valótlanságban hittek és megvezették őket. Ez egy pszichológiai jelenség egyébként, jól ismert és dokumentált a működési mechanizmusa is. -
Cifu
félisten
válasz
idegen lény
üzenetére
"Ha előttetek változtatná át Jézus a vizet borrá, és csodát csodára halmozna, akkor is azt mondanátok rá, hogy csaló szélhámos."
Pont ellenkezőleg. Akkor bizonyításra kerülne a hipotézis.
Viszont amíg ez nem történik meg, addig a keresztény isten létezése ugyanannyira hipotézis, mint a viking és germán mitológiai istenei (Odin / Woland, Thor, stb.), a görög mitológiai istenek (Zeusz, Héra, stb.) és így sorolhatjuk tovább a világ számtalan mitológiáján át.
Mads Mikkelsen-nek volt erre egy zseniális beszólása, mely szerint ha azt mondja ma valaki, hogy Odinban és Thorban hisz, az emberek halálra nevetik rajta magukat. Miközben teljesen elfogadott, hogy olyas valakiben hisznek emberek, aki borrá változtatta a vizet és vizen járt.
Ezen azért el lehet gondolkodni...
-
bgufo
csendes tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Arra hogy Jézus megjelenjen és csodát tegyen pont annyi esély van mint az előbb említett "tűzokádó páncélozott szivárványfingó unikornis" megjelenésére csak ezt te nem látod be.

-
Cifu
félisten
Hogy még kerekebb legyen a történet, a tudomány is ismeri a bizonyítás hiányában végzett állítás fogalmát, amiket hipotéziseknek neveznek. Ebből jön a hipotézis bizonyításának eljárása.
Az az állítás, hogy isten létezik egy hipotézisnek is felfogható, ám ha bizonyítani szeretnéd, nem tudod a létezését alátámasztani közvetlen tényekkel, és közvetettekkel sem igazán.
-
Vesa
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
"mi van Isten létezésével, stb.? Ezeket hogyan bizonyítod?"
Alapvetés, hogy bizonyítási kényszer azon van, aki állít valamit! Vagyis, annak kell bizonyítania Isten létezését, aki azt állítja, hogy létezik! A tudomány nem állít ilyet!
Lehet vizsgálni ezzel szemben azokat az álíltásokat, melyeket az un. szent könyvekben valakik leírtak. Ezekben viszont tényszerűen rengeteg ellentmondás és butaság van, melyeket már érvekkel és bizonyítékokkal is meg lehet cáfolni.
Amiket említesz, azok a hitvilág területéhez tartoznak. Személyes szubjektív preferencia, hogy ezekben ki hisz, vagy ki nem. Bizonyítva mindenesetre nincsen belőlük semmi!! Isten létezésére ráadásul eleddig semmi nem utal...
Fontos még, hogy a tudományos megközelítés része a teóriák felállítása. Óriási különbség viszont, hogy ezeket nem kezeljük tényként, és csak akkor fogadjuk el, ha elméleti levezetése megfelel a vonatkozó kritériumoknak. Azonban a tudományos gondolkodásban teljesen természetes, hogy egy teóriát gond nélkül elvetünk, amennyiben az bármely okból kérdőjelessé válik, vagy más bizonyítási eljárások során cáfolatot nyer. Szemben a hitvilággal, ahol az idők végezetéig képesek valami elhinni, még akkor is, ha az adott állítást már tételesen cáfolták, vagy önmagában már az elmélet levezetése is hiányzik. Ezért fogékonyabbak a vallásos emberek az átverésekre, összeesküvés-elméletekre, mert nem igénylik az állítások igazolását, hanem megelégednek azzal, hogy egy számukra "szimpatikus ember mondta, tehát igaz és kész".
-
Egon
nagyúr
Remek írás, nagyon tetszett, nagy gratula!

-
LámaZ
addikt
Én azt élvezem még, amikor a tudomány bajnokai olyan pénzügyi szélhámost védenek, mint Soros bá.
-
válasz
idegen lény
üzenetére
"Ez csak addig használható, amíg nem lépjük át a tudomány határait. De mi van a gömbvillámokkal, mi van Isten létezésével, stb.? Ezeket hogyan bizonyítod?"
A gömbvillámon mit akarsz bizonyítani?

Isten létezésére meg ez a reakcióm: Russel's teapot.Megfogalmazom máshogy: bizonyítsd nekem most, hogy 5 perccel ez előtt nem repült át a házam felett egy tűzokádó páncélozott szivárványfingó unikornis.
Maradjunk annyiban, hogy a tudomány határa konkrétan a valóság, azt meg nem igazánlehet átlépni a valóság keretein belül.

-
idegen lény
addikt
Például a Kennedy-gyilkosságra is több konteó épül. Ezek klasszikus összeesküvés-elméletek.
[link](#81) Vesa válasza idegen lény (#77) üzenetére
Ez csak addig használható, amíg nem lépjük át a tudomány határait. De mi van a gömbvillámokkal, mi van Isten létezésével, stb.? Ezeket hogyan bizonyítod? -
Vesa
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
Attól még lehet igazuk.
Ez nem így működik! Igaza attól lesz valakinek, ha igazolni, bizonyítani tudja, ellenekező esetben nem több egyszerű fantazmagóriánál!
Éppen ezért működik kizárólag a tudományos bizonyítási metodika, ahol komoly feltételeknek megfelelő kísérletekkel szükséges igazolni egy állítást. Csak akkor fogadható el igaznak bármilyen elmélet, ha azt tudományos igényességgel végzett kísérletekkel is igazolnak.
Ha ennek valaki nem felel meg, azt komolyan venni sem szabad! Ezzel az erővel a sarki Mari néni hülyeségeit is fenntartások nélkül el lehet fogadni, elvégre ahogy írod "attól még lehet igaza". Nem, nem lehet igaza! Akkor lehet igaza, ha ezt minden kétséget kizáróan, bizonyítani is tudja! Nos, ennek a kitételnek a fent hivatkozott szélhámosok EGYIKE SEM felel meg, egyetlen állításukat sem tudják igazolni, bizonyítani. A bizonyításnak tudományos igényességgel és annak szabályai szerint kell történnie!
Legnagyobb probléma az, hogy az emberek a "hit" oldaláról közelítenek, aminek az igazság megismerésében nincs helye. Nem attól lesz igaz valami, hogy "elhiszem", hanem attól, hogy kétséget kizáróan bizonyítjuk."..mint olyan kérdéseket feltenni, mint hogy "Biztos, hogy ez így van?"
Éppen ellenkezőleg! A tudományos gondolkodás alapvető eleme a kételkedés! Pont, hogy a tudomány jellemzője a szkepticizmus, anélkül nem is beszélhetnénk tudományos módszertanról. Ugyanakkor az elméleti tudományokban (pl. elméleti fizika), is szükséges levezetni egy elméletet, amit bár fizikai úton még nem tudunk bizonyítani, de tudományos ismereteink alapján már le kell tudni vezetni, meg kell tudni indokolni. Az általános relativitáselmélet is teóriaként létezett eleinte, mivel bizonyítása még nem volt lehetséges. De az elmélet annyira precíz volt és jól levezetett, hogy a tudományos közösség meglepően hamar elfogadta. Számos teória csak évekkel, évtizedekkel később kerül bizonyításra (Így hirtelen pl. Higgs-bozon, gravitációs hullámok), melyeket azonban már sokkal korábban teóriaként leírtak!
A fent említett emberek azonban semmiféle értékelhető tudományos elmélettel nem rendelkeznek, a zagyválásaik közös jellemzője a teljes értelmetlenség -mely maximum a laikus, tanulatlan emberek számára tűnhet logikusnak és hihetőnek-, vagyis komolyan venni semlehet őket. -
válasz
idegen lény
üzenetére
Ezt most egy olyan embernek magyarazod, aki elolvasta az osszes sci-fi konyvet Asimovnak, Lemnek, Herbertnek, es meg jopar masik ironak.
Mellesleg ha mar Asimovval es Lem-el peldalozol, Ok pl mindketten konkretan tudosok voltak, Asimov majd minden alkotasan latszik, hogy tudja, mi fan terem az univerzum, rengeteg tudomanyos jellegu (mi erre a jo magyar szo?) konyvet is irt. Lem konyveiben pedig tobb a rejtett matematikaval kapcsolatos vicc, mint maga a tortenet (imaginarius sarkany pl), ami sokszorosan szorakoztatova teszi a konyveit annak, aki erti.Kozos bennuk tovabba, hogy valoszinuleg ha a nevuket egybemosva latjak az alufoliasityakos konteokutaokeval, harakirit kovetnek el egy korabeli reszecskegyorsitoban...

-
Cifu
félisten
válasz
idegen lény
üzenetére
Félig-meddig igazat adok neked abban, hogy attól még, hogy egy író saját kiadójának az oldalára (illetve annak blogjára) írta ki, attól még lehet igaz. Egyes elemeivel még talán egyet is tudok érteni... de nem is apró probléma, hogy összemossa az összeesküvés-elméleteket megtörtént törvénysértésekkel / morálisan elítélhető tettekkel / kísérletekkel. Attól, hogy történtek súlyos visszaélések (és történnek ma is), még nem teszi igazzá az összeesküvés-elméleteket. A kritikus és elemző megközelítés azt, amit én is támogatok, csak direkt nem teszem mellé az összeesküvés-elmélet fogalmat.
A komolyabb sci-fikben pedig rengeteg minden megjelent, ami mára valósággá vált, pedig akkor még lehetetlennek tűnt és teljességgel tudománytalannak. Például Ray Bradbury, Isaac Asimov, Stanislaw Lem, L. Ron Hubbard írásai.
Látod ezt mondják összemosásnak. Az első három író vitán felül zseniális művész, akik szabadon, mégis logikusan felépített jövőképet vetettek papírra, amit rengeteg írói díj is alátámaszt. De a negyedik hogy kerül melléjük, azt elképzelni sem tudom, lévén sehol sincs a másik három író munkásságának elismertségéhez képest, ahogy neves írói díjakat sem ítéltek meg neki - és nem dacból...
-
idegen lény
addikt
Attól még lehet igazuk. A sci-fi irodalom kedvelői jellemzően a gondolkodó emberek közül kerülnek ki, akik fel mernek tenni kérdéseket, és azokra keresik a lehetséges válaszokat. Persze mindig sokkal egyszerűbb volt konformizálódva elfogadni a hivatalos tudomány éppen aktuális álláspontját, mint olyan kérdéseket feltenni, mint hogy "Biztos, hogy ez így van?" és utánanézni az eredeti forrásoknak, stb. Pedig szinte minden új felfedezés így kezdődött. A komolyabb sci-fikben pedig rengeteg minden megjelent, ami mára valósággá vált, pedig akkor még lehetetlennek tűnt és teljességgel tudománytalannak. Például Ray Bradbury, Isaac Asimov, Stanislaw Lem, L. Ron Hubbard írásai.
-
válasz
idegen lény
üzenetére
A honlaprol:
"Termék kategóriák
Thriller könyvek
Sci-fi könyvek
Ezoterikus könyvek
Fantasy könyvek"Igen igen, szamomra is egyertelmu, hogy ez a letezo legtokeletesebb hely a valos informaciok beszerzesere!
Hiszen hol mashol kaphatna az ember tudomanyos igenyessegu es minosegu informaciokat, mint a thriller/sci-fi/ezoterikus/fantasy konyvek kiadojatol/terjesztojetol.
-
Vesa
veterán
"Ha a Däniken, Drábik és hasonló írók kiadványai, könyvei a tudományos-fantasztikum vagy a könnyű novellák között lennének a könyvesboltokban, akkor még egyet is értenék veled."
Ez a lényeg!
Semmi baj nem lenne ezekkel a hülyeésgekkel, ha nem a tudomány ellenében fogalmaznák meg őket, nem a tudomány elleni uszításra használnák fel, a saját anyagi érdekeik mentén. De sajnos éppen erről van szó, ami hatalmas károkat okoz, főleg hosszabb távon, mert a hülyeség, és a valótlan hazudozások szépen bemásznak az emberek fejébe, és onnan már nagyon nehéz törölni, majd valós tudással pótolni.Egyébként éppen ideje volt már, hogy a Tudományos Akadémia is reagáljon erre a rendkívül káros jelenségre, ami mostanában meg is történt. Más kérdés, hogy mennyi gyakorlati haszna lesz.
-
Cifu
félisten
Ha a Däniken, Drábik és hasonló írók kiadványai, könyvei a tudományos-fantasztikum vagy a könnyű novellák között lennének a könyvesboltokban, akkor még egyet is értenék veled.
Csakhogy nem is olyan kevesen komolyan veszik az azokban szereplő információkat, és tényként, sőt, történelmi tényként kezelik azokat.
Valahol könnyfakasztó, hogy az ilyen vitáknál nem egyszer megkaptam, "hogy márpedig úgy van, mert leírta Drábik, Arany Laci, (random összeesküvés-író behelyettesítés)". Emiatt mérvadó - forrás, alátámasztás nem kell, mert hát ők leírták.
Ha én leírok valamit, különféle forrásokból megerősítve, forrásmegjelöléssel, részletekkel, az nem ér semmit.
Mikor erre a logikai bukkfencre felhívom a figyelmet, megy a félrebeszélés és félremagyarázás, hogy a NASA hazudik, az oroszok hazudnak, és én is hazudok, mert hiszek nekik. Ha megkérdezem, hogy az ő "bibliájukat" író személy miért mérvadóbb, mint a NASA vagy bármelyik forrásom, megy tovább a ferdítés. Kb. itt szoktam ráhagyni a dolgot. -
-
Vesa
veterán
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
What?

-
Cifu
félisten
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Drábik és Bogár (és Egely György-ről meg ne feledkezzünk!) írásait évtizedekkel ezelőtt, még az Internetto és korai Index tudományos és történelmi topicokban kiveséztük - azóta se váltották meg a világot.
A kedvencem a 9/11-es összeesküvés-elmeletinek összegzése volt, ha jól rémlik azt Drábik írta, és amely szerint valójában szupertitkos hologramvetítőkkel érték el, hogy úgy nézzenek ki a WTC tornyaiba csapódó robotrepülőgépek, mint az utasszállítók, mert hát valójában (talán Tomahawk?) robotrepülőgépek voltak. Mert utasszállító nem tudott volna ekkora kárt okozni.David Icke neve is ismerős, ő az, aki szerint ugyebár valójáben egy igen fejlett hüllő faj (ha jól rémlik Arkonok?) irányítják az emberiség sorsát, akik a Sárkány csillagképben laknak. Egyébként évszázezredek óta próbálkoznak hüllő és melegvérű hibridek létrehozásával, az első kísérletük Ádám (és Éva) volt. Amúgy a legtöbb amerikai elnökben kimutatható (szerinte), hogy a hüllő vérvonalba tartozik, ahogy az összes nagyobb arisztokrata család (a brit uralkodókat, Rotchild-okat, Rockefeller-eket is beleértve) esetében is.
Hidd el, el szoktam olvasni az ilyen emberek írásait is (na jó, az említetteket csak olvastam, aztán megállapítottam, hogy több időt nem érdemes rájuk vesztegetni). A legtöbb esetben közös bennük, hogy nincs alátámasztott tény, nagyjából arra épül az érvelésük, hogy mivel ők leírták, ezért az úgy van, esetleg alátámasztásul leírnak valami még nagyobb zöldséget.
Elférnek a többi "énmegmondomatutit" mellé (Erich von Däniken, Zecharia Sitchin, stb...)...
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Hihetetlen magazint, enigmák mindkét féle műsorát, és hasonlóakat ki ne hagyjam.
-
Hát ezt élmény volt olvasni
Köszönöm szépen!Jó egy kis betekintés morzsát látni és rájönni, hogy az mennyire más világ...
-
Ati1979
veterán
Köszi, nagyon informatív volt!

Legközelebb nyugodtan link-elhetsz több angol nyelvű oldalt is ha akarsz. Azokat is szívesen olvasnám.

-
Vesa
veterán
Élből ott borul ez az egész ostobaság, hogy ha olyan szupertitkos, hogy még komoly szakemberek, kutatók sem férnek hozzá az információhoz, akkor jancsika a hegyről, otthon a fotelban mégis honnan a fenéből tudja?
Alapvető ellentmondásokat sem ismernek fel.
Bár ekkor szokott érkezni az aktuális youtube video valami idiótával, aki szintén nem igazol semmit csak zagyvál a semmibe, de az IQ bajnokok szerint ez így akkor már egy hiteles forrás (mer láttam a "TV-ben", tehát igaz...ugyebár)!Másrészről...a többi sem stimmel! Ha Cifu ír egy állítást, azt megtámogatja hiteles forrásokkal, aminek utána lehet nézni, ellenőrizni. A másik oldalon ezzel szemben semmi nincs, üres fantazmagóriákon kívül. Innen már csak egy ugrás a "lapos Föld" és a hasonló marhaságok világa. Na mindegy...
-
LámaZ
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Ez is igaz!
-
csongi
veterán
Osszhaderonemi vezerkar. ?
#51.
Soha nem is fog. Sajnos amit az ossze eskuves elmeletet partolok fel tudnank mutatni, az titkositva van, es mindaddig titkositva lesz amig kozvetlen hatassal lennne az aktualis vagy jovobeli folyamatokra.
Emberoltoi idoszakokra titkositanak. Mivel titkos, barmi lehet benne. Pont annyi az eselye az osszeeskuves tartalomra, mint barmi masra.
Talan ezert lehetetlen kuldetes ala tamasztani ezeket forrasokkal.
-
FlashLed
senior tag
Ez a Trump ember

-
Az emberek szeretik az összeesküvés-elméleteket, mert ezek a világban egy rendezett mintázatot mutatnak: vannak akik irányítanak (titokban, ugye), és vannak a többiek, akik ezt elszenvedik. Azt sokkal nehezebb elfogadni, hogy a rendszer alapvetően igazságtalan és kaotikus, ami ezeket dobja nekünk.
@DjFlanker: szerintem egyáltalán nem troll, hanem hisz ebben.
-
Vesa
veterán
Mert az a normális vitakultúra amit te képviselsz, megtámogatva az egyetlen elfogadható érvelési technikával, nevezetesen, a hiteles források bemutatásával vagy azokra hivatkozással.
Ugyanakkor értelmes vitát csak akkor lehet folytatni, ha a vitában érintett felek mindegyike így működik...Ha ez a kritérium nem teljesül, akkor valóban kár időt és energiát pazarolni rá.LámaZ
Ok. Hogy jön ez ide? -
LámaZ
addikt
Metamorfózison mentek át. Ld. pl. e-cigi.
Amúgy, ha pl. betiltanák most, teszem azt, az alkoholt, a „jogvédők” kiharcolnák (először) a könnyű drogok liberalizációját. Az ördög nem alszik; kirúgod az ajtón, visszamászik az ablakon.Nem az ilyen-olyan iparok a fontosak, hanem az emberek.
A bankok is, úgymond, csődbe mentek, de az igazgatóik többmilliós pénzekkel léptek le.
De elég csak a hazai példáknál maradni: volt ugye a TV körüli siránkozás (még a 90-es évek, 2000-es évek elején), hogy veszteséges, miegymás, de közben a médiacelebek mindegyike villát épített uszodával, lovardával stb.De elkalandoztam.
-
Cifu
félisten
Én eddig pazaroltam az időmet erre az egyoldalú vitára vele/ük.
Mindig belemegyek ezekbe, hozom fel az érveket, adom a linkeket, és várom az alátámasztott cáfolatokat, forrásokat, amik meghazudtolnák az általam felhozottakat. Valahol az motivál, hogy hátha most tanulok valami újat, hátha jön valami korrekt, nem körhivatkozásokkal súlyosbított forrás. De most sem jött el eme pillanat....
-
Vesa
veterán
"Eddig nem volt arra példa, hogy a pénzügyi rendszer(lásd bankárok), gyógyszeripar, fegyveripar vagy az egykori dohányipar ne tudta volna befolyásolni ezeket a döntési folyamtokat."
Nincs itt önellentmondás? Hogyan beszélhetünk múlt időben a dohányiparról, ha az üzleti érdekeinek megfelelően, bármit képes volt áttolni amit akart?
-
Vesa
veterán
Tulajdonképpen a klasszikus összeesküvés-elméleteket citálod ide, de sem hiteles forrást, sem bizonyítékot nem mutatsz fel mellé (amint persze nem lepődöm meg, mert ez soha nem szokott sikerülni). Youtube video nem hiteles forrás, mielőtt belinkelnél valami zagyválást a gonosz háttérhatalmakról, akik mindent és mindenkit irányítanak).
Egyébként milyen "sugárnyaláb"???
-
LámaZ
addikt
Cifu egy okos fiú, én szeretem olvasni, de kockafejű ő is, mint sok technikus.
A világ megértéséhez sok ismeretanyag kell, a gazdaságtól kezdve a fegyvereken, politikán, pénzügyeken át a pszichológiáig.
Most jutott eszembe a szó: holisztika! Holisztikus megközelítés.
Jobban hangzik, mint az interdiszciplinaritás. Alig tudtam ezt leírni.Mindezt pedig fel kell fűzni úgy vízszintesen, mint függőlegesen és mélységében is, sőt, fel kell venni az idősíkot is, hogy kijöjjön a 4D. Az idő, vagyis a történelem nagyon fontos. Majdnem minden kérdésre megadja a választ. Na, bumm!
Az 5D-t akkor érjük el, amikor a megérzéseinkre is hagyatkozunk, de ez már az ezotéria felé megy el.

-
maczika
csendes tag
Megint mellébeszélsz.
Zöldséget írtál le.A geopolitikában csak tárgyilagos maradhat az ember, mellébeszélést nem tűr a téma.
A hidegháború óta nem volt ilyen feszült a két ország kapcsolata. Tényt írtam le, az, hogy nem érted ne engem terheljen.
Ugyan nem tudom, hogy minek hoztad ide a mongol birodalmat, de legalább olyan zödlség mint az illuminátusos mondatod feljebb. (ha már ennyire zöldségezni van kedved)A különféle Block-okba sorolt fejlesztések pedig nyilván nem léteznek. Ezek szerint...

Csak írás üzemmódban nem egyszerű olvasni, hát még értelmezni.
33.hsz: "Az elnöki bejelentés nem a hagyományos fejlesztésekről, kereskedésekről szólt, azok zavartalanul folynak a bejáratott ütembem, de ezt írtam is."
Sajnálom ha elkerülte a figyelmed.Úgy nézek én ki, aki fenntartások nélkül elfogadok dolgokat?

Úgy vetted észre, hogy nem olvastam el pro és kontra érveket a témában a legkülönfélébb helyeken?
Úgy látod, hogy kettőnk közül én vagyok az, aki nem igyekszik a nézeteit linkekkel, tényekkel alátámasztani?
Te még mindig a hagyományos technikákról linklegetsz és próbálsz bizonygatni valamit. Nem tudom mi a forrása a bizonyítási kényszernek.
Nem számolom, de ha csak a második lenne is sok volna már: az elnöki bejelentés nem erről szólt.Szerintem kikapcsolsz, ha egy teljesen más nézőponttal találkozol s onnantól fogva véded a védelemre egyáltalán nem szorulót, vagy a védhetetlent.
Úgy nézel ki, mint aki csak a saját olvasatát és véleményét szereti visszahallani, elolvasni.
Úgy nézel ki mint aki igazat vindikál magának a hagyományos fegyverkatalógusokkal,technikai részletekkel miközben a téma nem erről szól.
Folymatosan hagyományos haditechnikákról írsz és linkelgetsz. A bejelentésnek ehhez semmi köze nem volt, de mintha beakadt volna a lemez.Bármily meglepő, de valóság nem a fegyverkatalógusokban kezdődik...
Miután alaposan áttanulmányoztad kicsit tedd félre, nézz szét a világban, olvass különféle narratívát ugyanarról a témakörről. Talán segít a folyamatok jobb megértésében.
Én szurkolok neked. -
Cifu
félisten
Csak érintőlgesen mert messzire nyúlik az előzmény: Ukrajna 1700as évektől oroszország része volt, és pont.
Megint mellébeszélsz. Leírod, hogy azóta, hogy Trumpnak elnök lett, a hidegháború óta a legrosszabb az USA-Orosz kapcsolat. Mondom, hogy hát ahhoz Trumpnak nem sok köze van, a Krím megszálása óta tart a rossz kapcsolat.
Most erre visszamegyünk a XVIII. századig. Miért nem mindjárt a Mongol Birodalomig?

Zöldséget írtál le. Pont.
Az elkészült technikákkal már kereskednek, ez támasztja alá, hogy alapvetően nem lehet többletköltsége a gyártási folyamatoknak.
A különféle Block-okba sorolt fejlesztések pedig nyilván nem léteznek. Ezek szerint...

Majd szólj a Lockheed-nek, Boeing-nak, Northrop-nak, Raytheon-nak, hogy nem lehet menet közben többletköltsége egy típus gyártásánál, ők ezt még nem tudják. Illetve a Pentagon sem, lévén ő bizza meg a gyártókat az új Block fejlesztésekkel. Olvasgass többet például DefenseIndustryDaily-t, ha már GAO-t nem olvasol...Van egy rossz hírem: ha ebben a témakörben leírják/elmondják s te fenntartások nélkül, visszapillantás, történelmi események felelevenítése nélkül elhiszed: "sose lesz a világképed teljes".
Úgy nézek én ki, aki fenntartások nélkül elfogadok dolgokat?

Úgy vetted észre, hogy nem olvastam el pro és kontra érveket a témában a legkülönfélébb helyeken?
Úgy látod, hogy kettőnk közül én vagyok az, aki nem igyekszik a nézeteit linkekkel, tényekkel alátámasztani?
Ne legyenek illúzióid afelől, hogy ha egy újabb pénzszivattyút lehet rákötni a költésgvetésre xy magyarázattal
Nincsenek illuzióim, eleve a cikkben is leírtam, illetve nem sokkal lentebb is, hogy bármi ilyen téren abban hiszek, ha mindkét ház megszavazza, hogy az a 2019-es NDAA-ban feltünjön a független Space Force és Trump azt jóváhagyja. Erre követheted például, már ha egyáltalán érdekel, és el is akarnád olvasni. Jelenleg egy szó sincs róla benne, az Űrparancsnokság pedig hozzávetőleg 7%-al kap több pénzt (függően attól, mit tekintünk alá tartandónak, lévén vannak kettős feladatok, amelyek nem az ő soraikban tűnnek fel), illetve a Kongresszus utasította a Légierőt, hogy változtasson a beszerzési eljárásain.
-
maczika
csendes tag
Az én tudomásom szerint a mélypont a Krími félsziget orosz megszállásakor következett be és azóta tart, illetve csúszik tovább lefele.
Csak érintőlgesen mert messzire nyúlik az előzmény: Ukrajna 1700as évektől oroszország része volt, és pont. A 2010es Harkovban köttetett szerződés felmondásának belengetéséig vezető út volt a provokáció már meggyújtott kanóca, ami egy mesterségesen előállított helyzet. Hogy miről szólt a történet az gyorsan kiderülhetett a témakörben kevésbé járatosak számára is.
A történések demokratikus jelleget öltöttek a sikeres népszavazással, de mivel ez nem illett bele a tervekbe ezért ezt nem ismerte el a mainstream véleményvonat.
Tehát óvatosan a megfogalmazással.Csak éppen nulla példát és valós tényt látok.
Egy elnöki bejelentés (különösen ha az amerikai) nem igényel példát és tények igazolását(háborúk megindításához ez különösen igaz). Bejelenti és kész.
Az elkészült technikákkal már kereskednek, ez támasztja alá, hogy alapvetően nem lehet többletköltsége a gyártási folyamatoknak.Elmagyarázom, hogy miért írtam azt, hogy messze a legátlóhatóbb a működése az amerikai katonai programoknak
...írtam, hogy az ilyen hangulatkeltő (pénzelt?) oldalak azok, amelyek egyirányúan gondolkodnak. Ha csak ilyenből tájékozódsz, akkor sose lesz a világképed teljes.És úgy érzed ez sikerült? Van egy rossz hírem: ha ebben a témakörben leírják/elmondják s te fenntartások nélkül, visszapillantás, történelmi események felelevenítése nélkül elhiszed: "sose lesz a világképed teljes".
Ha a valódi események értelmezésének láncolatát kihagyod ebből a képletből, akkor erősen csalóka s a valóságtól eltérő végeerdményt kapsz. Ha ajánlhatom, próbálj több forrásból informálódni, hogy "teljesebb legyen a világképed".Nem, az elnök nem ezt jelentette be, hiszen szó se volt arról, hogy esetleg emelnék az űrparancsnokság avagy a Űrerőkre szánt költségvetési pénzt. Arról pedig a cikkben olvashattál, hogy e téren egy elnöki bejelentés miért nem mérvadó önmagában. Majd ha a költségvetés átmegy a Kongresszuson és az Elnök is jóváhagyja, abban pedig jelentősen nagyobb összegek lesznek, akkor esetleg lehet erről beszélni.
Ne legyenek illúzióid afelől, hogy ha egy újabb pénzszivattyút lehet rákötni a költésgvetésre xy magyarázattal (melyek rendre egy jól körülhatárolható érdekcsoportnak tetszőek)az ne menne át a döntéshozatali szerveken gond nélkül.
Eddig nem volt arra példa, hogy a pénzügyi rendszer(lásd bankárok), gyógyszeripar, fegyveripar vagy az egykori dohányipar ne tudta volna befolyásolni ezeket a döntési folyamtokat.Az általam korábban vázoltak miatt beszoritott helyzetben van, gesztusokat probál tenni folyamatosan. A többi mellett ez a bejelentés is ebbe illeszkedik.
-
doberman
senior tag
Köszönjük Cifu!

...amíg a harctéren mindenki lelkesen tolja a csillagos-sávos lobogót, odahaza azon dolgoznak, hogy a másik bakancsának fűzőjét összekössék, a sajátjukat pedig aranyba és ezüstbe foglalják.... még most is a könnyeimet törölgetem a röhögéstől..

-
Köszönöm az írást, két részletben tudtam csak elolvasni, de nagyon tetszett!
Várom már az Európai Egyesült Államokat.
-
NomadND1
senior tag
Ha ez így lenne, akkor már nem lenne civilizáció.
Nagyon sarkosítva, az űrhajózás abból áll, hogy feldobunk egy követ, (örülünk, ha nem esik darabokra) és nézzük ahogyan visszahullik, közben izgulunk, hogy maradjon egyben.
Egy fejlett civilizációt kb. annyira érdekeljük, mint a falon mászó pókot. Egyedüli értékünk a bolygó és a rajta található víz, ami lehet csak nekünk fontos (az oxigénnel együtt). Korántsem biztos, hogy ami nekünk "élhető" az másnak is odakint és fordítva.
Amúgy meg nem kell ide idegen civilizáció, mert önmagunk ellenségei vagyunk. Egymást gyilkoljuk ideológiák, vallási különbségek miatt, vagy épp egy szelet földrészért, pénzért, két szelet csokiért.
Tehát jelenleg több esély van arra, hogy önmagunkat írtjuk ki, mintsem idegen civilizáció behatására.
Cifu, szép írás

JSoF=Egyesített vezérkar -
freeknight
őstag
Szép írás.
A legnagyobb probléma, hogy Trump ennek a témának tizedennyire nem nézett utána, mint te, mielőtt aláírta a rendeletet

-
idegen lény
addikt
-
LámaZ
addikt
Felesleges itt okoskodni túl sokat, mármint az amcsi elnök és a Kongresszus viszonyáról.
Egy alomból vannak, és kiegészítik egymást. A többi csak cirkusz és média show. Ez mindig is így volt.
A különbség csak esetleg annyi, hogy most az amcsi középosztálynak is elkezdték szorongatni a tökét a gazdasági folyamatok (főleg Kína miatt ugye), és emiatt Trump kicsit más húrokat pendített meg, a gazdasági-pénzügyi-katonai-stb. establishment hamar helyre rakta őt. Te is más vagy, te sem vagy más. Pedig kifejezetten jót tenne a világnak egy amerikai-orosz közeledés, de Oroszországot, sajnos Washingtonban leírták (ami miatt Moszkva Peking felé közeledett), sőt, pimasz módon kezelik a mai napig. Pedig még Borisz Jelcin példátlan békejobbot nyújtott, örök barátságot ígért, de a Balkán-válság kezelésekor rá kellett jönnie, hogy az USA őket semmibe veszi, és emiatt muszáj volt változtatnia politikáján. Aztán itt volt ez az Obama. Alig pár éve Oroszországot egy középhatalomnak minősítette, lefitymálóan beszélt róla. Most meg folyik Oroszország bekerítése, közvetlen szomszédságába telepít fegyveres erőket és eszközöket a NATO, ill. az USA. Mi ez, ha nem egyoldalú akció, kihívás, agresszív fellépés?OK, imádom én is az USA-t a maga nagy átláthatóságával (állítólag), de hova vezet ez?
Sok lúd disznót győz, és lehet itt bármilyen űrhadsereget létrehozni, azt fent is kell tartani, fejleszteni. Ehhez meg pénz kell, rengeteg pénz.Trump és az USA alapvető problémája az USA kezei közül kifolyt és kifolyó pénzek visszaáramoltatása, visszakövetelése, visszazsarolása. Kérdés, hogy mennyire lesznek ebben sikeresek. Én pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban. Nem telik el 20 év, ami nem olyan sok, és érdekes világ lesz itten.
-
azka79
aktív tag
Fenyegetik a bolygónkat a földönkívüliek
-
Cifu
félisten
Konkrétan pont ez a két elnök igérte meg, hogy végetvetnek a háborúknak, hazarendelik a katonáikat s megteremtik a béke alapjait.
Arra is emlékszem, hogy mekkora küzdelem volt Obama és a törvényhozás, valamint Obama és a Pentagon között az Iraki és Afganisztáni kivonás körül.
Trump teljesen más tészta, ő egyszerűen ostoba a külpolitikához...Az megvan, hogy Trump még a választások előtt ígéretet tett az orosz-amerikai kapcsolatok rendezésére, a háború befejezésére közel-keleten?
Igen, ahogy az is, hogy folyamatosan kérdezgették, hogy mégis hogy képzeli ezt el, és nem volt erre egy épkézláb válasza.
Azóta láthatjuk az eredményeket: ilyen rideg kapcsolat a két hatalom között utoljára a hidegháború idején volt, továbbra is zavartalanok a fegyverkereskedelmi kapcsolatok.
Az én tudomásom szerint a mélypont a Krími félsziget orosz megszállásakor következett be és azóta tart, illetve csúszik tovább lefele...
Az elnöki bejelentés nem a hagyományos fejlesztésekről, kereskedésekről szólt, azok zavartalanul folynak a bejáratott ütembem, de ezt írtam is.
Csak éppen nulla példát és valós tényt látok.
Az elnöki bejelentés semmiféle speciális dolgot nem tartalmazott. Akkor már a márciusi inkább...Az f35ös története szintén egy ugyanolyan már lejátszott projekt mint a robotrepülőké...az elnöki bejelentés nem ezzel állt kapcsolatban. Hogy ki mit nem követ az most már nekem is világos.
Hol vannak a tények és alátámasztások? Te írtad: "Legalább 30éve nincs auditálva a "védelmi" kiadása az országnak, ennek tükrében megmosolyogtató, hogy "a messze legátláthatóbb működés"-ről írsz.".
Elmagyarázom, hogy miért írtam azt, hogy messze a legátlóhatóbb a működése az amerikai katonai programoknak, erre ahelyett, hogy tényekkel és tárgyilagos információkkal állnál elő, továbbra is nulla információt tartalmazó félrebeszélést látok tőled, ahelyett, hogy megcáfolnál alátámasztott tényekkel, linkekkel, forrásokkal.
Már elnézést, de ha nem tudsz semmit a témáról, akkor ne akarj okosnak tűnni benne...

Az auditálás hiányát s annak hatásait a gazdasági folyamatokra egyértelműen megerősítik elismert közgazdász professzorok, a témát jól ismerő tekintélyes szakemberek.
Továbbra is adós vagy azzal, hogy mégis hol vannak a hasonlóan nyílt információk katonai programokról a többi állam esetében. Az auditálás hiánya máshol sem áll meg. Várom az információkat, hogy mely országban van auditálva a katonai költségvetés. Nyíltan és elszámoltathatóan...
Erre írtam, hogy az ilyen hangulatkeltő (pénzelt?) oldalak azok, amelyek egyirányúan gondolkodnak. Ha csak ilyenből tájékozódsz, akkor sose lesz a világképed teljes...
Röviden: az elnök bejelentette, hogy az eddigi pénzszivattyú csövét nagyobbra cserélték, ne aggódjanak az érintettek.
Nem, az elnök nem ezt jelentette be, hiszen szó se volt arról, hogy esetleg emelnék az űrparancsnokság avagy a Űrerőkre szánt költségvetési pénzt. Arról pedig a cikkben olvashattál, hogy e téren egy elnöki bejelentés miért nem mérvadó önmagában. Majd ha a költségvetés átmegy a Kongresszuson és az Elnök is jóváhagyja, abban pedig jelentősen nagyobb összegek lesznek, akkor esetleg lehet erről beszélni.
-
Cifu
félisten
válasz
kormoskandur
üzenetére
Röviden: Nem hiszem, hogy ilyesmire sor kerülne. Belátható időn belül legalábbis.
Hosszabban: Az űrfegyverkezés is alapvetően a pénzről szól. Több tételből áll, a Kutatás és Fejlesztés eléggé megfoghatatlan, azt most engedjük el, a földi háttér biztosítása a legkisebb tétel, az ilyen szempontból nem mérvadó.
Így marad a két legnagyobb tétel: maga a műholdak gyártása és az indítás költsége. A kettő összefügg, ha drága a felbocsátás, akkor minél megbízhatóbb, többre képes műholdakat küldesz fel, amelyek dettó drágák - így alapvetően kevés, de jó képességű műholdjaid lesznek. Ennek az a hátránya, hogy zsíros célpontot is képeznek, és bármelyik döglik be vagy hallgat el, az fájdalmas. Ezzel az amerikai légierő űrparancsnoksága is tisztában van, ezért pár éve elkezdtek arra haladni, hogy több, dedikált képességű és olcsóbb műholdat küldenek fel, amelyekből egy-két kiesése nem okoz drasztikus képességcsökkenést.
Itt jön a másik tétel, az indítás. Ez az, ahol a Légierőt rengeteg kritika éri, teljes joggal, mert gyakorlatilag másfél évtizede az EELV programot, amely eredetileg a piaci versenyről szólt volna, sikeresen egy szereplősre csökkentették, és az ULA cég határozta meg gyakorlatilag az árakat. Ebbe piszkított bele a SpaceX, és a politikai / céges lobby sikeresen elérte, hogy még pár évig ez ne a versenyről szóljon.
Csakhogy a helyzet az, hogy az Egyesült Államok az, ahol az olcsó indítás a közeljövőben realitás lehet. A SpaceX, az ULA, az OrbitalATK és a Blue Origin is a jelenlegi áraknál alacsonyabb indítási költségeket biztosító fejlesztéseken dolgozik. Ebből a SpaceX és a Blue Origin részben vagy teljesen újrafelhasználható rakétákban, az ULA középtávony hasonló gondolatokat űz, az OrbitalATK esetében nem tudjuk.
Ez azért roppant fontos, mert lehetőséget biztosít (elméletben) arra, hogy 2022-től nagyjából a jelenleg áraknál jóval olcsóbban jutatthasson fel az Egyesült Államok katonai műholdakat. Kína esetében keveset tudunk a tervekről, de nem látunk jeleket arra, hogy egy évtizeden belül befogják a SpaceX-et és a Blue Origint. Ororszországról tudunk - ott egyszerűen belesűllyedtek a mocsárba, nem is fejlesztenek valóban versenyképes alternatívát. Sem a jelenlegi / tervezett Szojuz, sem az Angara család nem egy kategória a fent említett két amerikai cég által kínált Falcon 9 / Falcon Heavy és New Glenn rakétákkal.
Szóval a helyzet az, hogy ha űrfegyverkezési versenyre kerül a sor, akkor Kínának és Oroszországnak először olcsón indítható hordozórakéták kifejlesztésébe kellene fognia. Ami drága mulatság...
Szóval emiatt én úgy vélem, hogy legalábbis belátható időn belül az Egyesült Államok előnyben van e téren.
-
maczika
csendes tag
Az illuminátus-összeesküvésektől kímélj meg.
Hogy kerül a csizma az asztalra?

Mert ahhoz képest, hogy (szerinted) egy kézben végződnek ezek erőterek, konkrétan Obama és Trump esete is mutatja, hogy koránt sincs ez összefogva és nincs előre lefutva.
Megpróbálok egyszerűen, érthetően fogalmazni.
Konkrétan pont ez a két elnök igérte meg, hogy végetvetnek a háborúknak, hazarendelik a katonáikat s megteremtik a béke alapjait. Volt egy elképzelésük de gyorsan megértették velük, hogy teljesen másra kell gondolniuk. Az megvan, hogy Trump még a választások előtt ígéretet tett az orosz-amerikai kapcsolatok rendezésére, a háború befejezésére közel-keleten? Megválasztását követően ahogy elindult volna ez a folyamat, elindult az össztűz: lejáratás, karaktergyilkosságok, botrányok, tüntetések, közeli tanácsadók eltávolíttatása. Akkor kezdett el lankadni a roham, mikor Trumpot kezdték körbevenni máshonnan nyakára ültetett tanácsadók, bizalmasok. Azóta láthatjuk az eredményeket: ilyen rideg kapcsolat a két hatalom között utoljára a hidegháború idején volt, továbbra is zavartalanok a fegyverkereskedelmi kapcsolatok.
Remélem nem szorul magyarázatra, hogy a kapcsolódó gazdasági körök miként érdekeltek a fegyveres konfliktusok fenntartásában a béke megteremtése helyett, s itt érhető tetten, hogy a hatalmi ágak nem válnak szét. A háborúk nagyon sok pénzt termelnek bizonyos csoportoknak, s ha úgy tartja érdekükben akkor ezt a háborút permanensen fent fogják tartani a rendelkezésükre álló eszközök segítségével.
Ez történik? Igen. Van még kérdés?Aham. Azért fizeti például most az US NAVY az új Tomahawk Block IV fejlesztéseket?

Értem. Ezek szerint még csak nem is követed az eseményeket?
Az elnöki bejelentés nem a hagyományos fejlesztésekről, kereskedésekről szólt, azok zavartalanul folynak a bejáratott ütembem, de ezt írtam is.
Erre találod a GAO jelentéseit az F-35 vadászgép programról. Ha mutatsz nekem hasonlót a világ bármelyik vadászgép-, vagy bármilyen más, nagy volumenű katonai fejlesztéseiről, megemelem a kalapom előtted.
Az f35ös története szintén egy ugyanolyan már lejátszott projekt mint a robotrepülőké...az elnöki bejelentés nem ezzel állt kapcsolatban. Hogy ki mit nem követ az most már nekem is világos.
A hangulatkeltő oldalakon folyamatosan jönnek azzal, hogy nincs auditálva az amerikai katonai beszerzés...
Az auditálás hiányát s annak hatásait a gazdasági folyamatokra egyértelműen megerősítik elismert közgazdász professzorok, a témát jól ismerő tekintélyes szakemberek. A költségvetés katonai célú kiadásai gazdasági kérdéskörbe tartoznak, s ezek nem csak beszerzési tételeket tartalmaznak.
Röviden: az elnök bejelentette, hogy az eddigi pénzszivattyú csövét nagyobbra cserélték, ne aggódjanak az érintettek.
Mivel mást úgysem tudsz, kénytelen leszel elfogadni. Ez egy ilyen világ.
-
kormoskandur
tag
jó cikk
ahogy a ruszkik belebuktak a 80-as éveben a fegyverkezési versenybe, most az USA fog belebukni az űrfegyverkezésbe? -
Cifu
félisten
Ez a két, látszólag szétválasztott erőtér többnyire mindig ugyanabban a kézben végződik.
Az illuminátus-összeesküvésektől kímélj meg.
Mert ahhoz képest, hogy (szerinted) egy kézben végződnek ezek erőterek, konkrétan Obama és Trump esete is mutatja, hogy koránt sincs ez összefogva és nincs előre lefutva.
A robotrepülésért, s korábban már hadrendbe állított egyéb haditechnikákért már nem lehet biankó számlázni, azok a projektek sikeresen lefutottak.
Aham. Azért fizeti például most az US NAVY az új Tomahawk Block IV fejlesztéseket?

Értem. Ezek szerint még csak nem is követed az eseményeket?
A jelen/jövő fejlesztéseit a hagyományos hadviselésen túl a különböző sugárnyalábokkal való kísérletezés környékén érdemes keresni
Ezt a cikket lassan 5 éve írtam. Azóta elmondom mi történt: a LaWS lézerfegyverből rendeltek még kettőt, kísérleti célból, 2020-as leszállítással. A LaWS energia szintje továbbra is 30-36kW, tehát legfeljebb 1-2km-en belül repülő a lágyműanyag és balsafa drónokra jelent veszélyt, illetve optikai érzékelőket tehet tönkre. Katonai zsargonban ez annyit tesz, hogy egy töredékárért kapható 25mm-es gépágyú nagyobb harcértékkel bír. Ha valódi harcértékkel bírna, akkor az amerikai haditengerészet minden hajóján látnál már lézerfegyvert - ahogy anno a Phalanx is megjelent mindenhol, még a teherhajókon is.
A briteknél szintén megkezdtek hasonló lézerfegyver fejlesztésébe, de a tervezett energiaszint szintén 100kW alatti. Emlékeztetőleg: ez még mindig nem alkalmas arra, hogy egy beérkező rakétát lelőj vele, amire az 1970-es évekbeli Phalanx CIWS rendszert kifejlesztették. A haditengerészet kerek egy évtizede azért nem szerel a Burke-osztályú rombolóinak elülső fedélzetére Phalanx CIWS-et, mert várja a valódi harci képességű lézerfegyvert, amit majd odaépíthet. Aminek eredetileg a 2010-es évek közepére kellett volna elkészülnie, és a jelenlegi ütemterv szerint még legalább 10 évig nem érkezik meg...
Ez a realitás...
Legalább 30éve nincs auditálva a "védelmi" kiadása az országnak, ennek tükrében megmosolyogtató, hogy "a messze legátláthatóbb működés"-ről írsz.
Erre találod a GAO jelentéseit az F-35 vadászgép programról. Ha mutatsz nekem hasonlót a világ bármelyik vadászgép-, vagy bármilyen más, nagy volumenű katonai fejlesztéseiről, megemelem a kalapom előtted. Nemhogy az orosz Szuhoj Szu-57-ről (PAK-FA) vagy kínai J-21 esetében nincs még csak hasonló transzparencia, de még az európai Eurofighter, Gripen vagy Rafale programoknál se. Az F-35-öt számos kritika éri, csak éppen azt is hozzá kell tenni, hogy a program esetében felmerülő problémákat nyilvánosságra hozzák, amikor nem, akkor a GAO és a többi un. "watchdog" szervezet élből a torkának ugrik a Pentagonnak, és követelik az információkat. Hogy is néz ki ez a többi országban? A Szu-57 hajtóműproblémáiról nincs hivatalos információ, még csak a tesztrepülések állásáról sem. Az Eurofighter sárkányának tervezési / gyártási hibájáról akkor szerzett a közvélemény tudomást, amikor kiborult a bili a német törvényhozásban. Ugye érezzük az alapvető különbséget?
A hangulatkeltő oldalakon folyamatosan jönnek azzal, hogy nincs auditálva az amerikai katonai beszerzés, csak éppen azt nem teszik hozzá, hogy ettől függetlenül nagyjából a világ egyetlen hadseregének a beszerzéseibe se lehet ennyire nyiltan és szabadon betekinteni. Egyetlen másik hadseregnél sem.
De az a kritika, hogy hajdan ennél is nagyobb volt az áttekinthetőség és az elszámoltathatóság...

-
maczika
csendes tag
A kettőnek együtt kell működnie, ezt szokták a fékek és ellensúlyok rendszerét nevezni.
Amivel etetik a nép kritikai gondolkodásra kevésbé hajlamos részét.
Ez a két, látszólag szétválasztott erőtér többnyire mindig ugyanabban a kézben végződik.Nem robotrepülés. Robotrepülőgépek. Tomahawk, JASSM, stb.
És nem, nincs más ilyen rendszerük hadrendben. Elég egyértelmű. Sok negatívat lehet mondani az Egyesült Államokra, de messze a legátláthatóbb a működése.A robotrepülésért, s korábban már hadrendbe állított egyéb haditechnikákért már nem lehet biankó számlázni, azok a projektek sikeresen lefutottak.
A jelen/jövő fejlesztéseit a hagyományos hadviselésen túl a különböző sugárnyalábokkal való kísérletezés környékén érdemes keresni, ebbe pedig tökéletesen beleillik a most bejelentett de valójában már évek óta(ha nem évtized) futó projekt belengetése amik természetesen "védelmi" célt szolgálnak majd.Legalább 30éve nincs auditálva a "védelmi" kiadása az országnak, ennek tükrében megmosolyogtató, hogy "a messze legátláthatóbb működés"-ről írsz.

-
Cifu
félisten
Személy szerint roppant mód elcsodálkoznék azon, ha az USA-nak és Oroszországnak nem lenne már telepített fegyverrendszere a világürben, mondjuk úgy már 20-30 éve.
Nincs. Ajánlom a Szovjet / Orosz űrhajózás történetének cikksorozatát. Noha folyamatosan jöttek az elképzelések a katonai "űrvadászokra", végül "csak" egy elfogó műhold (kvázi elfogó rakéta) jött létre, amely a mai napig hadrendbe áll, persze folyamatosan módosítva. Ez annyit tesz, hogy szükség esetén hagyományos hordozórakétákkal el lehet indítani, pályára áll, és rövid úton megsemmisíti a célpont műholdat. Ennyit tud.

Az IS szériás "elfogó műhold"Hasonlóval rendelkezik az Egyesült Államok és Kína is. A szovjet Almaz űrállomás program keretében a Szaljut-3 fedélzetén volt egy gépágyú, ez jelenleg az egyetlen ismert eset, amikor valóban fegyver volt egy űrobjektumon.
Tömegpusztító fegyvert nem érdemes az űrbe telepíteni, egyszerűen azért, mert szükség esetén túl nagy a reakcióideje (ismét a cikksorozatot hozom fel: az űrállomások is naponta kb. egyszer repülnek el ugyanazon pont felet. Ha az ellenség csapást indít, akkor ahhoz, hogy az űrbe telepített fegyvered az adott célpontot eltalálja, akkor meg kell várnod, amíg a megfelelő terület fölé ér a bázisod, ami órák kérdése is lehet. A másik megoldás, hogy Geostacionárius pályára állítod, vagyis 36000km-re. Ami ideális, mert folyamatosan felette van. Csakhogy 36000km-ről elérni a Földfelszínt bizony még nagy teljesítményű rakétákkal is alsó hangon másfél-két óra. Nos, egy, a tengerről indított SLBM kb. 20-25 perc, a szárazföldről indított rakéták 30-40 perc alatt éri el a célpontját. Szóval az űrbe telepített fegyverek túlságosan is lassú reakcióidővel bírnak...
Nem véletlen, hogy valóban komolyan a katonaság sose számolt vele - a tervezőirodák, mérnökök agyszüleményei voltak ezek általában, amire a katonaság sose kapott.
A másik oldalról mit nevezünk fegyvernek? Egy kis méretű műhold, amely csak energiarendszert, hajtóművet, irányítórendszert és rádiót tartalmaz tökéletes a célra. Ha háborús helyzet van, olyan pályára állítod, hogy összeütközzön a célpont műholddal. Terminológiai szempontból határmesgye...
-
Cifu
félisten
Abban egyetértünk, hogy az elnöknek nincs valódi döntéshozatali jogköre a valóságban.
Ahogy a Kongresszusnak sincs. Lásd az angol nyelvű folyamatábrát a cikkben. A kettőnek együtt kell működnie, ezt szokták a fékek és ellensúlyok rendszerét nevezni.
Robotrepülés?
Azon már rég túlléptek.Nem robotrepülés. Robotrepülőgépek. Tomahawk, JASSM, stb.
És nem, nincs más ilyen rendszerük hadrendben. Elég egyértelmű. Sok negatívat lehet mondani az Egyesült Államokra, de messze a legátláthatóbb a működése. -
DonElvis
aktív tag
Személy szerint roppant mód elcsodálkoznék azon, ha az USA-nak és Oroszországnak nem lenne már telepített fegyverrendszere a világürben, mondjuk úgy már 20-30 éve. Biztos igaz, hogy a megannyi elköltött dollár és rubel milliárd csupán a tudományos érdeklődés kiszolgálását célozta volna, csak én nem hiszem el.
-
maczika
csendes tag
Hiszen Trump önmagában erről nem dönthet, a Kongresszus dönthet, Trump pedig aláírhatja vagy megvétózhatja.
Abban egyetértünk, hogy az elnöknek nincs valódi döntéshozatali jogköre a valóságban. Bárki, aki eddig erről máshogyan vélekedett az záros határidővel ólomgolyó végén végezte.
Kongresszus? Amiben vagy lobbisták ülnek vagy olyan mamelukok akiket a lobbisták dolgoztak meg? Ok...Olcsóbb repülőgépekről, hadihajókról, tengeralattjárókról indítani robotrepülőgépeket, mint a világűrből...
Robotrepülés?
Azon már rég túlléptek. -
-Skylake-
addikt
Elkezdtem olvasni es mar a haderok reszletezesenel eleg furan neztem, mert annyira alapos es ertelmes cikknek tunt, hogy nem tudtam ki irhatta ezt prohardveren. Aztan gyors feltekertem az oldal elejere (mobilon vagyok es nem lattam a cimsort) mkre feltunt, hogy ez logout. Onnan mar tudtam, hogy Cifu irta

-
Koszonjuk a cikket, eleg sok dolgot letisztazott!
Oszinten szolva mikor olvastam az indexes cikke(ke)t, volt par dolog, amit nem igazan ertettem, pl hogy megis, hogy a francba tervezik ezt az egeszet, amikor jelenleg egy darab embert se kepesek onerobol feljuttatni a vilagurbe, de igy mar mas a leanyzo fekvese.Szoval, koszi a szokasos, magas szinvonalu irast!

szerk.:
REIT #19: Latom sikerult elolvasni es ertelmezni a cikket...
-
oriic
HÁZIGAZDA
" de a lényege valahol pont az lenne, hogy szó nincs semmi ilyesmiről.
"Nyilván tudom, ezért is tettem oda a smile-t a végére. A WTF inkább annak szólt (ok lehettem volna egyértelműbb, elnézést érte
), hogy van olyan aki azt hiszi, hogy innen egy lépés az űrgyalogság és hasonló scifi téma.Magáért az írásért respect, a szokásos minőség.

-
törölt tag
Fegyver a világűrben

United States of Terrorism
-
Cifu
félisten
A pozitív (és a kulturált negatív) visszajelzéseket pedig ezúton is köszönöm szépen mindenkinek! 
-
Cifu
félisten
ez a bejelentés csupán arról szól, hogy még több pénzt pumpálnak azoknak a fegyvergyár tulajdonosoknak, akik eddig is tonnányi pénzt lapátoltak bele a feneketlen bukszájukba
Pont nem erről szól. Hiszen Trump önmagában erről nem dönthet, a Kongresszus dönthet, Trump pedig aláírhatja vagy megvétózhatja.
Ettől függetlenül a függetlenedő Űrerő az első időkben feltehetően olyan kiadásokkal kell pluszba számolnia, amely a saját bürokrácia, háttérfeladatok, stb. miatt szükséges.
a jövőben már az űrből akarják terjeszteni a demokráciát
Ehhez a világűr nem éppen optimális per pillanat. Olcsóbb repülőgépekről, hadihajókról, tengeralattjárókról indítani robotrepülőgépeket, mint a világűrből...
-
.Szaki.
addikt
Ismét egy Tőled már megszokott tökéletes írás!

-
maczika
csendes tag
hosszú évek óta nincs auditálva a fegyverkezési kiadás
ez a bejelentés csupán arról szól, hogy még több pénzt pumpálnak azoknak a fegyvergyár tulajdonosoknak, akik eddig is tonnányi pénzt lapátoltak bele a feneketlen bukszájukbajárulékos nyereség, hogy a korábbi bejelentésük megvalósításának egy mérföldköve válik ezzel valóra
(a jövőben már az űrből akarják terjeszteni a demokráciát) -
-=MrLF=-
senior tag
Köszi az összefoglalót!

-
Cifu
félisten
Sajnos kissé kapkodva készült az írás, de a lényege valahol pont az lenne, hogy szó nincs semmi ilyesmiről.

Az új Űrerő pont, hogy ugyanazt csinálná, amit most az USAF Space Command... Semmi többet (még).
Ilyen űrparancsnoksága minden nagyhatalomnak van, Oroszországban a 'Légűr' haderőnem alá három parancsnokság tartozik, a Légierő, a Légvédelmi rakétaerők és az Űrvédelmi erők. Kínában szintén van különálló parancsnoksága. Franciaország és Nagy-Britannia dettó...Szerk.: Úgyhogy a végére biggyesztettem egy plusz mondatot...

-
oriic
HÁZIGAZDA
Junius 18. lesz az.

Amugy meg WTF. Lassan elkezdhetek UNSC-t vizionalni.
(United Nations Space Command) -
Bird
addikt
Kicsit túltólta Trumpli a Call of Dutyt.

-
Eastman
addikt
Valamelyikünk időutazó, ha Trump a július 18-i aláírását mutatta fel.

Alább OK a dátum.
-
Cifu
félisten
Igazából ez a harmadik változata a JSC-nek a szövegben. A második az volt, hogy elmagyaráztam azt, hogy mit is takar, majd onnantól az angol megnevezést használtam végig. Tegnap este viszont átolvasás után kilógott, hogy a legtöbb helyen mindent magyarítottam, ezt meg nem (a US ARMY, USAF, US NAVY alapvetően azért maradt benne, hogy a szóismétlések számát csökkentsem). Szóval a végén ez lett a választásom.
Nincs rá igazán jó magyarítás...
Az Amerikai Hadsereg Egyesített Vezérkara: Szépen hangzik, de félrevezető lehet, lévén a Hadsereg használatos az Army-ra. Plusz eleve az eredetiben nincs is utalás a hadseregre.
Egyesített Katonai Bizottság: Jelentés tekintetében hasonlít, de nem utal a valódi hatalmára, plusz a bizottság egy kissé félrevezető.
Fővezérkar: Ez volt az első változatom. De ebbe meg azért lehet belekötni, mert vannak, akik a szó szerinti fordítást preferálják. Volt már rá példa nem egy esetben, amikor emiatt kritizáltak.

Nagyvezérkar: Most hallom először ezt a magyarítást, de nem igazán tetszik, akkor a Fővezérkar szimpatikusabb, korrektebb szvsz.
-
.LnB
titán
Ezt jó volt olvasni Cifu. Sokat tanultam belőle. Köszi.
-
LámaZ
addikt
-
Space Marines!

-
LámaZ
addikt
„Egységes Főtiszti Törzs (Joint Chiefs of Staff) ”
Ez fájt. :-)
Tudom, sokan egyesített katonai bizottságnak mondják. Vagy amerikai hadsereg egyesített vezérkara.
Pedig nem más, mint a Nagyvezérkar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ja, de mégis. Valahogy letelepedtek, ki tudja hogyan. Pedig mi nem engedtünk be senkit. Érthetetlen! 

ahogy látom egynémely hozzászóló onnan tévedt át kerítés mögül