Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz RandomName #16 üzenetére
Mekk Elek aranyplecsnit érdemel.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
RandomName
senior tag
Vagy így javítják...
Ha nem is pont geberit, de ezt személyesen én fotóztam, pénteken egy épületgépész cég öltözőjében.[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
simonek
csendes tag
Köszi a leírást, nekem kb. egy hete jött elő a kis nyomógomb probléma. Geberit app alapján megrendeltem a csere öblítő szelepet, a videó alapján meg simán kicseréltem, amit kell
-
anjani182
őstag
Üdv,
Elég is volt 6 évig ez a mechanikus gagyi megoldás, akinek van esze ez után csak Grohe-t vesz, vagy legalábbis a vizese azt fogja javasolni! Néha dobok bele gyári tablettát aztán annyi...igaz még csak 1,5 évesek, biztos hogy a tömítés előbb utóbb átenged, de itt most a nyomólap megoldására értem, hogy meg kell nézni ki mit vesz!
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
-
belashx
senior tag
válasz Hieronymus #8 üzenetére
Az ecettel csak óvatosan!
Igaz, Schell-szelepes sztori, abban más anyagú (lehet) a tömítés, de egyszer vízkőmentesíteni szerettem volna, mivel picit átengedett, ezért kiszereltem, és betettem egy pohár 20%-os ecetbe. Szépen deformálta/megmarta a szelep tömítését, ami ezáltal használhatatlanná vált."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
JoeYi
őstag
akkor az is leeresztő szelep gyanús. A leeresztő szelep és a kosár egy csomagban volt 8500 Ft, szóval nem egy nagy érvágás
-
"amire nem éri meg szerelőt kihívni, sőt sokszor ki se jönnek vagy csak hosszas könyörgés után."
Modern(ebb?) fajta felső tartályos dömötört kellett nálunk javítani (csere lett a vége), vízkőoldás már nem segített, eresztett hetek óta bármit csináltam vele. Elkezdtem az első 1-2 alkatrészt szétcsavarni, aztán rájöttem hogy nem ér annyit a küzdelem, és elég kérdéses lett volna az eredmény is
Az első szerelő akit ajánlottak a helyi fb-csoportban kijött másnap, tartálycsere anyaggal együtt 25.000, majdnem két órát szívott vele és ő ment el megvenni is a cuccott hozzá. Valószínűleg win-win volt a szitu mert azért a ~10.000 órabér se rossz neki (nem mondom hogy adózás után sem, mert számlát persze nem kaptam ), én meg tuti csak tovább rontottam volna a helyzeten.
Már én is sokat filóztam hogy pl. ha nem kéne papír a hideg/melegburkoláshoz (víz/gáz/áram nem az én világom), simán az ilyen piszlicsáré munkákra csinálnék egy vállalkozást, a lakhelyem (lakótelep) 1km-es sugarában szerintem meg lehetne élni belőle.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
HÁZIGAZDA
köszi, nekem lassan aktuális lesz, a gyerekeknél a kis gomb már sokszor nem öblít lenyomásra, vagy három-négyszer meg kell nyomni, mire lehúzza.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
A WC felől nem tudom eltömni a csövet. Ahhoz le kellene szerelni a falról a WC csészét.
Nem a padlóhoz van rögzítve.
Valami felfújható léggömbszerű izé kellene. Amit egy pozícióban fel lehet fújni. Majd leeresztve kiemelni, ha kosz a tisztítás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
JoeYi
őstag
válasz Hieronymus #3 üzenetére
csak tipp, de ha egy rongyot egy zacskóba raksz és azt a WC felől a csőbe tömöd? Te kitudod szedni, de az ecet nem jön át rajta
-
joghurt
addikt
Geberitet nem szeretem, amióta az egygombos külső tartályhoz nem csinálnak stopos szelepet. Ja, meg a fal mögöttiből sincs start-stop verzió, csak a kétgombos. Éljen a vízpazarlás!
A tej élet, erő, egészség.
-
Van valami okosság a tartályból lefolyó cső vízkőmentesítésére?
Valahogy le kellene zárni csésze közelében a kifolyócsövet. Feltölteni ecettel a tartályt félig.
Hosszú időre oldaná meg a vízkő problémát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nemlehet
őstag
Tipikus olyan munka amire nem éri meg szerelőt kihívni, sőt sokszor ki se jönnek vagy csak hosszas könyörgés után.
Nagyon örülnék neki ha ismét mellékelnének normális szerelési leírást a dolgokhoz, van egy-két régi berendezésem és isten áldása hogy minden van hozzájuk.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Dr. Mózes
aktív tag
Nálunk LIV tartály van. Sajnos sokkal kevesebb hozzá a webes anyag, hogy hogyan kell szerelni, úgyhogy egyszer kihívtam a szerelőt, amikor nem zárt vissza a szelep. Kb. 10 perc alatt végzett a lényegi munkával. Utána már, amikor újra előjött a hiba, már magamtól is simán megcsináltam, olyan egyszerű, ha az ember látja a logikáját.
A fő probléma nálunk a vízkő volt, annyi lerakódás volt már a belsejében, hogy teljesen megszorult a technika.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Külpolitika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla